Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
90 év képekben
  2011-03-06 21:16:40, vasárnap
 
 




90 ÉV KÉPEKBEN


A fényképeket kétféleképpen tekintheti meg. MANUAL állásban a jobb fölső sarokban lévő lapozóval (vagy a billentyűzet nyilaival) egyesével lépkedhet a gyűjteményben előre, vagy hátra. AUTO állásban a képek automatikusan követik egymást. A csúszka segítségével kiválaszthatja az Önt érdeklő éveket. Az eredeti fotók tulajdonosainak nevére kattintva, egy-egy gyűjtemény külön is megtekinthető. A képekhez tartozó háttéradatot (ha van ilyen), a kép jobb alsó sarkában látható I betűre kattintva, vagy az I billentyűt megnyomva olvashatja el. A menüsorban található kereső segítségével ezekben az adatokban tud keresni.


90 év képekben /1900- 1990/





Link














 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Ejtőernyős sport
  2011-03-06 21:06:11, vasárnap
 
 




EJTŐERNYŐS SPORT


Március 23. az ejtőernyősök napja.

Az első írásos feljegyzés 1306-ból maradt fenn, mikor is Fu-Csien kínai császár udvari mulatságán, néhány artista valamiféle kerethez erősített vászonnal ugrott le egy toronyból. Aztán Leonardo da Vinci tervezgette a maga ejtőernyőjét és álmodozott a repülésről. Josef Montgolfier 1777-ben egy körkupolás szerkezettel ugrott le egy háztetőről, amihez egy a kandalló előtt, a meleg levegőtől fellibbenő női szoknya adta az ötletet. Az első merevítés nélküli ejtőernyőt 1785-ben alkotta meg Jean Pierre Blan. Majd 1819-ben Charles Guille 3000 méterről kiugrott egy hőlégballonból és így végrehajtotta az első ejtőernyős ugrást. 1911-ben Grant Morton elsőként ugrott ki repülőgépből. 1964-ben megjelentek az első légcellás (paplan) ejtőernyők és ugyan ebben az évben egy amerikai ejtőernyős szakértő, Dan Poynter, egy légcellás ejtőernyővel egy meredek hegyoldalról startolt el és ezzel megszületett a siklóernyőzés is.

Magyarországon a 80-as évek második felében jelent meg a sport és kezdetben leginkább ejtőernyősök kezdték művelni. A siklóernyőzés igazi szépségét az adja, hogy csodálatos helyekre juthatunk el általa, rengeteg kalandot élhetünk meg, sok kihívással szembesülhetünk, és nagyon sok új, és értékes emberrel találkozhatunk.

Ha ez a kis ismertető felkeltette az érdeklődésed, akkor feltétlen nézd meg az alábbi LINK-et, ahol bővebben látni fogod, hogy mennyi sok "SZÉPSÉG" is van az ejtőernyős sportban! Mert a repülés ma már a változatos tájak felett és a kellemes éghajlati viszonyok között egyre több repülőst vonz.

A táj szépségének és változatosságának köszönhetően a repülés során sok különleges élményben lehet részünk. Ahogy látni is fogjuk, és nem is veszélytelen sport! Sok mindenre kell egyszerre odafigyelni!

Ha ejtőernyővel kiugrottál, ne gondold meg magad félúton! ...







Mennyi sok "SZÉPSÉG" van az ejtőernyős sportban!!!
A szépség pedig a legszelídebb zsarnok. Sok minden boldoggá tehet egy embert ...

Link



Repülők tánca - Fantasztikus minőség

Elindítása után érdemes rögtön nagy képernyőre váltani

Link









 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
A nő ezer arca
  2011-03-06 18:43:30, vasárnap
 
 




A NŐ EZER ARCA


A XX. század közepe óta megjelent az új "emberideál", az az embereszmény, amely szinte feleslegesnek kívánja feltüntetni az ember nembeli lényegét: férfi vagy nő mivoltát. Ennek a törekvésnek nagy az ára. Nemcsak azért, mert a nemek közötti különbségek fontosak, mert a két nem egymással kiegészülve élheti át az összeolvadás, a szerelem mindent elsöprő "hatalmát", mert a két nem egysége révén folyamatos az élet a földön, születnek gyermekek. Sokkal inkább azért, mert a férfi és a női princípium hatékony jelenléte, dinamikája nélkülözhetetlen a világ és benne önmagunk megértéséhez, a bennünk lévő harmónia kialakulásához, megtartásához, egyszóval az egészséges fejlődéshez, önmagunk folyamatos megtapasztalásához. A pszichológia és annak eszköztára hatékony segítséget adhat azoknak a felfedező kedvű "vándoroknak", akik eltévedtek, de vissza kívánnak térni eredeti küldetésükhöz, melyet a természet a fogantatás pillanatában útravalóul adott. Valamennyien embernek születünk, ez evidens. Ami viszonylagos és ezért kihívás, hogy éppen ebben a korban, ezektől a szülőktől fiúként vagy lányként jövünk a világra. Ezért az életet férfiként vagy nőként kell beteljesítenünk.

Nemrég jelent meg C. Molnár Emma A nő ezer arca című könyve. A szerző pszichoterapeuta, és azok közé a nagy formátumú emberek közé tartozik, akik saját eszközeikkel sokaknak nyújtanak lelki segítséget.

Ön a pszichoterápia jeles képviselője. Mindig is ez a vonal érdekelte?

A pszichoterápia számomra rendkívül izgalmas tudományterület, 16 éves korom óta szerettem volna pszichoterapeuta lenni. E tudományágon belül viszonylag új területekkel foglalkozom. Ilyen például a szülészet-nőgyógyászati pszichoszomatika. Erre a területre is próbálom a pszichoterápiás gondolkodást és eszköztárat bevinni. Én egyébként aktív analitikus módszer szerint dolgozom.

Milyen kérdések izgatták leginkább?

Fiatalabb koromban számomra a legérdekesebb kérdés az volt, hogy ki is az ember, mi az útja, mitől lesz olyan, amilyen. Természetesen a fejlődés is izgalmas kérdéskör, vagyis hogy a jó hogyan lehet jobb és még jobb. Felnőtt fejjel számomra a legrejtélyesebb kérdés az emberi kapcsolat önmagunkkal, másokkal és a világgal. Miközben az ember kapcsolatba kerül, ad magából, kap, fejlődik és megőrzi önmagát. Ezt a kérdést feszegeti nagyon sok tudomány, sőt a művészet is.

Mi indította arra, hogy megírja A nő ezer arca című könyvét?

A munkámból fakadóan sokat kell írni, publikálni, de az számomra eléggé kötött műfaj. Viszont maga a pszichoterápia és gondolkodásmódja sokkal szabadabb világ. Mindig is izgatott ennek a világnak az írásban történő megjelenítése. Talán furcsán hangozhat, de ezt a könyvet jókedvemben írtam.

Műfaját tekintve hova sorolná?

Műfajilag nehezen meghatározható. Miközben tudományos jellegű könyv, valójában mégsem elégíti ki a közhely elvárásokat a tudomány irányában. Én a könyvet inkább pszichológiai esszének titulálom. Az Akadémia Kiadó gondozásában már 1996-ban megjelent Az anyaság pszichológiája című könyvem, amely az anya-magzat kapcsolatról és kommunikációról szól. Most pedig A nő ezer arca. Mindkét könyv az Akadémia Kiadó pszichológia tudományos sorozat része.

Kiknek íródott a könyv, kiknek ajánlja jó szívvel?

A férfiaknak, akik érdeklődnek a nők iránt, és a nőknek, akik érdeklődnek önmaguk iránt, valamint mindazoknak, akik belátják, hogy Karinthy Frigyesnek igaza volt a Capillaria kisregénye nagyon szép és filozófikus értékű előszavában: "Nagy felfedezést tettem, ember olyan nincs. Embert még nem láttam soha, akit láttam, az férfi volt, vagy nő volt."
Az ember kétarcú: férfi és nő, és megvan az értéke ennek a kétarcúságnak. Ez fontos, mint a kiegészülés lehetősége a férfiaknak és nőknek, és nemcsak a magánéletben, hanem a munka világában is.

Könyvének utószavában jó felfedező utat kíván az olvasónak. Milyen sejtelmes felfedezésekkel lehet gazdagabb az olvasó?

Sokan megtiszteltek, nagyon érdekes e-maileket kaptam a könyv kapcsán. Egyik fiatal nő például azt írta, rendkívül hálás nekem azért, hogy ezt a könyvet a kezébe vehette, mert sok téves elgondolást tisztázott benne a könyv. Ez a könyv segít a tisztánlátásban.
Természetesen mindenki a saját szemüvegén keresztül olvassa a könyvet, és így ítéltetik meg, hogy kinek mit jelent. Hogy milyen hatást fejt ki, abban jócskán benne van az olvasó "nézőkéje" is. Sokszor látjuk leírva, hogy az ember biopszichoszociális egység. A könyvben kis is fejtem, mit is jelent ez pszichológiai értelemben. Ez a nézőpont újszerű és izgalmas. Nincs pszichénk csak úgy, hanem mélyen beágyazott abba a biológiai rendszerbe, amitől nő a nő. Ennek a rendszernek a fejlődése ad lehetőséget a férfiak megértésére. Ezért ajánlom a könyvet a férfiaknak is.

A Téged választalak... fejezet arról szól, hogyan választunk párt magunknak. Ön hogy látja, mennyire változott meg a párválasztás a XXI. században?

A választás a tudatosság és az ösztönösség vonalát kell hogy kövesse. Az ember természetes vágya, hogy ki akar egészülni a másik nemmel. Ez rendjén is való. Hogy ki kivel tud kiegészülni, abban sok az ösztönösség. Aki jóban van a saját ösztönös életével, az jobban választ. Itt nem a nemi ösztönre gondolok, hanem az ösztön világára. A párkapcsolatoknak vagy célirányultságuk vagy hedonista irányultságuk van.
A XXI. században is mind a finalitás-elv, mind pedig a hedonista elv alapján működnek a párkapcsolatok. Az viszont alapvető váltás, hogy a hedonista választásnak nem volt akkora szabadsága, társadalmi megengedettsége a régebbi korokban, mint napjainkban.
De nem kell félnünk, nem fog eltűnni a finalitás-elvű kapcsolat, amely az életét a másikkal kiegészülve próbálja elképzelni.

A nőknek a mindennapi életben több szerepben is tündökölniük "illene"; példás családanya, jó feleség, hű szülőtárs, csábító jelenség és folytathatnánk a sort. Hogyan egyeztethetők össze ezek a szerepek a mai világban?

Én nem vagyok szereppárti, éppen ezért is lett a könyv címe A nő ezer arca. A könyvben is próbálom hangsúlyozni, hogy itt nem szerepekről van szó, hanem a nőben lévő érzelmi gazdagságnak és energiának a tárgyiasulásáról, a külső megjelenéséről. Ennek az energiának a megtermékenyítő ereje és iránya az, ami változik, és nem a szerep.
A szerepteória a kapcsolatot ragadja meg. Ez az izgalmas dinamika a köztudatban átment szereprepertoárba. Ez torzítás. Én arról próbálok beszélni, hogy a nőkben létezik egy emocionális gazdagság, egy energiabázis, egy irányultság, amelyik jellegzetes vonásokat mutat, szemben a férfiakéval. Ezeknek az energiáknak a helyes mederben történő megjelenése gazdagító erejű a nők és környezetük számára. Ha ez az energia téves, merev rendszerben jelenik meg, akkor kimerítő, romboló hatású is lehet. A nőben lakik egyfajta női energiaforrás, amely ha szabadon áramlik, akkor az üdítő mindenki számára, míg ha eltorlaszolják, vagy beszennyezik, akkor az egyfajta lélektani környezetszennyezés, de ezzel még a Greenpeace nem foglalkozik. Ezzel a pszichoterapeuták foglalkoznak.
A lélektani környezetszennyezésért természetesen a nők is felelősek, mert önmagukat is szennyezhetik, de ugyanúgy önmagukat tisztítani is tudják.

A könyv taglalja a családi kommunikáció fontosságát is.

A nők általában kis koruktól fogva a női részletgazdagság miatt verbálisabbak, mint a férfiak, könnyebben fejezik ki magukat, gazdagabb szókincsük van. Jelentős számukra a beszéd. A nők gyakran ugyanezt a részletgazdag kommunikációt várják a férfiaktól.
A szavakban kifejezett fiktív világ jellemzi a nőket. Ezért ír az előszóban Pető Sándor arról, hogy a nőnek közelebbi viszonya van a transzcendens világgal.
A nőknek megvan a teremtésben a konkrét szerepük, a gyermek-mű-teremtés. A férfiak ezzel szemben egy objektív világ teremtésére fogékonyabbak.
A nőknek meg kell tanulni azt, hogy a férfi más kommunikációs rendszerben közöl. Ez szintén a családi harmónia része. A szeretet és a család fogalmát definiálhatjuk úgy is, hogy egymással folyamatos és kielégítő kommunikációban lévő emberek interakciói.

Felgyorsult, rohanó világunkban kezd elsikkadni, leegyszerűsödni a nő és férfi közötti kommunikáció. Nem tart a rossz irányú változásoktól?

Nincs alapvetően jó irány és rossz irány. A gondolatrendszer iránti megértés fontos. Az nem jó, ha a nő vagy a férfi minden áron a saját gondolatvilágába akarja átrángatni a másikat. Sajnos a kötődésnek egyre kisebb jelentősége és értéke van. El kell tudni fogadni, hogy a férfi és a nő másképp vesz részt a családi harmónia megteremtésében. Ugyanez figyelhető meg a munkahelyen is. Mindenki másként vesz részt a sikerben.

A könyv fejezeteit József Attila csodálatos versidézetei vezetik be. Tudatosan csak József Attilát választotta?

Igen. József Attilának ambivalens viszonya volt az édesanyjával. Ezért a költészetének van egy olyan vonulata, amelyben megpróbálja a női pszichét beemelni a saját lelkébe. Azokat a verseket választottam ki, amelyek József Attila lelkének női rezdüléseit jelenítik meg. A költő tudja, hogy néz ki a női lélek.

A nő ezer arca program szoros összefüggést sejtet a hasonló című könyvével. Mi a program célja?

Ezek komplex pszichoterápiás programok, amelyeknek más és más a céljuk. A programok mind egyénileg, mind kiscsoportos formában elérhetőek. Vannak tematikus csoportok is, például a női, illetve a férfi hatékonyság növelése.
"A nő ezer arca" képesség- és kapcsolatelemző, fejlesztő programjai azt a célt tűzték maguk elé, hogy a különböző női szerepek (az erotikus és kihívást adó, az anya és családanya, a feleség, a családtag és családszervező, a munkavégző és munkatárs stb., a feszültségelviselő és okozó) és mindezen szerepbetöltésekhez nélkülözhetetlenül szükséges érzelmi, gondolati, cselekvésbeli egységét kimunkálják.







A programról részletesen a www.anoezerarca.hu oldalon olvashat.

Link



C. Molnár Emma pszcihoterapeuta A nő ezer arca

Link



1000 arc

Link



ARKADY FESTÉSZETE : "A NÖ"
Arkady Ostrisky festményei bámulatosak! Páratlan aábrázolásában! Ez ihlette a videó készítőjét is, hogy ismerjék meh minél többen az ő festészetét.

Link





 
 
0 komment , kategória:  Család  
A nagyvilág friss hírei
  2011-03-06 16:58:33, vasárnap
 
 




A nagyvilág friss hírei

Ez elképesztő! A világ minden tájának az napi újságai!

One of the most interesting sites I have ever seen. Just put your mouse on a city anywhere in the world and the newspaper headlines pop up... Double click and the page gets larger. Click on the direction arrows in the "Reset Map" to move to other cities in the map area. The first map is USA but you can get to maps that span the world.
Once you open the front page (may need to click the bar to allow pop-ups), you'll find a link at the top of each enlarged version of the paper that takes you to that newspaper's website for further reading.
http://www.newseum.org/todaysfrontpages/flash/

Link



A hazai és a nagyvilág friss hírei: Magyar RSS

Link



 
 
0 komment , kategória:  Média  
Levél a távolból
  2011-03-06 16:32:49, vasárnap
 
 




Levél a távolból

Drága szüleim!

Már 6 hónapja itt vagyok a főiskolán, és még nem írtam nektek. Nagyon szégyellem magam, de ígérem most mindent bepótolok! De mielőtt még folytatnám a levelet, kérlek titeket, üljetek le! Semmi esetre se olvassátok tovább a levelet állva!

Már majdnem teljesen rendbe jöttek az égési sérüléseim, és a sokkot, amit az okozott, hogy ki kellett ugornom a II. emeletről, szinte egészen kihevertem. Csak 2 hetet kellet kórházban feküdnöm;már majdnem jól látok, és az a szörnyű hányás is csak egy héten egyszer jön rám. Mivel a tüzet én okoztam, 1 milliót kell fizetnünk a főiskolának a károkért, de ez mind semmi, hiszen az a lényeg, hogy életben maradtam! Az volt a szerencsém, hogy szemközt lakó férfi észrevette, mi történt, így aztán kihívta a mentőket és a tűzoltókat. Ő volt, aki meglátogatott a kórházban, és mivel nem volt hova mennem(a szobám hamuvá égett), olyan kedves volt hogy felajánlotta ,lakjam vele. Ő kb. kétszer olyan idős, mint én, de őrülten egymásba szerettünk, és össze szeretnénk házasodni. Még nem döntöttük el, hogy pontosan mikor, de még az előtt megtartjuk az esküvőt, mielőtt túl feltűnővé válik, hogy terhes vagyok.

Bizony, drága szüleim, anya leszek! Tudom, hogy alig várjátok már a kisbabákat(merthogy hármas ikrek lesznek), és ugyanazzal a szeretettel fogjátok körbevenni őket, amivel engem is kiskoromban. Az egyetlen dolog, ami egy kicsit késlelteti az esküvőnket, az egy fertőzés, amit a vőlegényem szedett össze valahol. Emiatt most megint kórházban vagyunk, mert persze én is elkaptam, de már sokkal jobban érezzük magunkat az antibiotikumoknak köszönhetően, amit vénásan adnak nekünk. Az orvosok valami szifilisznek hívják a betegséget, azt hiszem. Tudom, hogy a férjemet tárt karokkal fogadjátok majd, és igazi családtag lesz. Nagyon kedves ember, és - bár nem végezte el a nyolc általánost sem - rendkívül ambiciózus. Természetesen más vallású, mint mi, de toleránsak vagytok, ez így sem fog titeket zavarni, hogy sötétebb a bőre mint a miénk. Biztos vagyok abba is hogy, legalább annyira fogjátok szeretni, mint én!

Mivel nagyjából annyi idős, mint ti, biztosan nagyon jól kijöttök majd egymással, ha majd hazaköltöztünk hozzátok a gyerekekkel. Az ő szülei is nagyon rendes emberek. Azt hiszem, az apja valami híres kábítószercsempész Afrikában, ahonnan a jövendőbelim is származik.

Most, hogy már mindenről részletesen beszámoltam, azt hiszem, itt az ideje, hogy bevalljam nektek: Nem égett le a lakásom, és így nekem kutyabajom; nem is voltam kórházban egy napot sem; nincs se vőlegényem, se szifiliszem, se semmilyen barátom. Az igazság az hogy, meghúztak analízisből meg makróból, és kettest kaptam informatikából, és csak azt szerettem volna tudatosítani bennetek, hogy vannak a világon ennél sokkal rosszabb dolgok is!

Sokszor csókol:

Lányotok!






 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bozótos kert pere
  2011-03-06 15:40:25, vasárnap
 
 




BOZÓTOS KERT PERE


Két fiatalember egy este színház után hazafelé tartott, és megláttak egy jól öltözött, csinos fiatal hölgyet, akit feltűnően követni kezdtek.

Az egyik férfi odaszólt a másiknak:
- Nem sajnálnék 100.000 forintot, ha az éjszakát vele tölthetném!
Nagy meglepetésükre a nő hátrafordult, és így szólt:
- Rendben, akkor 100.000 Ft!
Mivel a nőnek jó megjelenése és kellemes hangja volt, a férfi elbúcsúzott barátjától, és elkísérte a nőt a lakására, ahol azonnal ágyba is bújtak. Másnap reggel a fiatalember átadott a nőnek 50.000 Ft-ot, és távozni készült. A nő így szólt:
- Ha nem kapom meg a másik felét is a pénzemnek, beperellek!
A férfi persze kinevette:
- Kíváncsi vagyok, hogy gondolod a dolgot?

Nemsokára - nagy meglepetésére - idézést kapott, jelenjen meg a bíróságon, mint alperes. Rögtön elrohant az ügyvédjéhez, és elmondta, mi is történt. Az ügyvéd így szólt:
- Nem hiszem, hogy a nő megnyerhetné ezt a pert, de érdekes lesz meghallgatni, hogyan is tálalja fel az esetet.

A tárgyaláson a nő ügyvédje a szokásos formaságok után így szólt a bíróhoz:
- Tisztelt bíró úr! Ügyfelemnek van egy kis tulajdona, egy kertecske, némi bozóttal körbevéve. Ezt a birtokot ő bérbe adta az alperesnek adott időtartamra 100.000 forintért. Az alperes a birtokjogot megkapta, a tulajdont nagymértékben használta is, ám a visszaszolgáltatáskor csak a kialkudott bérleti díj felét, 50.000 forintot fizetett. A bérleti díj az átadott tulajdon minőségéhez, és a kialkudott használati időhöz mérten nem jogellenesen magas, így kérem a Bíróságot, hogy kötelezze az alperest a hátralék megfizetésére.

A férfi ügyvédje igencsak elámult az ügy tálalásán. A módszerhez igazodva kissé megváltoztatta védekezésének módját. Így szólt a bíróhoz:
- Bíró úr! Ügyfelem véleménye szerint a hölgy tulajdona valóban figyelemre méltóan szép környezetben lévő, gondosan karbantartott birtok. Azonban ügyfelem talált egy forrást is a birtokon, mely köré saját köveket helyezett el, saját tulajdonában lévő csövét, és saját pumpát engedett bele, mindezt a munkát tulajdon két kezével végezve. Az ekképpen elvégzett munka véleményünk szerint igencsak ellensúlyozza a meg nem fizetett tartozást, ezért kérem a Bíróságot, hogy a hölgy követelését utasítsa el.

A nő ügyvédjének válasza így hangzott:
- Bíró úr! Ügyfelem elismeri, hogy az alperes valóban találhatott forrást a birtokon, mivel ez természettől fogva a birtok elválaszthatatlan része, ám erről az alperesnek már korábban tudomása kellett legyen. Az alperes valóban létrehozta az általa leírt létesítményt, ám ha nem tudott volna előzetesen a forrásról, igen valószínű, hogy a bérleti tranzakció létre se jön. Fontos még megjegyeznem, hogy a bérleti idő lejártakor az alperes az említett köveket eltávolította, a csövet a forrásból kihúzta, és a pumpát is magával vitte.. Ezen művelet közben nemcsak megbontotta a környező bozót természetes állapotát eszközeinek elszállításakor, de a forrást is eredeti méretéhez képest erősen kitágítva hagyta ott, ezzel egy esetleges újabb, hasonló összegű bérbeadás esélyeit jelentősen csökkentve. Tehát ezek figyelembevételével kérjük a követelés megítélését.

A nő megnyerte a pert.











 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Látogatás az Elysée palotába
  2011-03-06 13:47:29, vasárnap
 
 




LÁTOGATÁS AZ ELYSÉE PALOTÁBA


Az Elysée - palota a francia köztársasági elnök palotája, székhelye Párizsban

A Palais de L'Elysée (Elysée palota) a közel 2 km hosszú, mindkét irányban nyolc sávos Champs-Elyséses /Győzelem útja/ sugárúttól jobbra, tőle nem messze található épület a francia köztársasági elnök rezidenciája. A palota 1718-ban épült. Napóleon itt írta alá lemondó nyilatkozatát.


Látogatás az Élysée-palotába (Párizs):


A gömbfotó újabb terméke:
A kiválasztott képre kell klikkelni, megvárni a kép letöltését, majd a nyomva tartott egérrel lehet a képet forgatni. Aki tud franciául, be lehet kapcsolni a sajtót is.
http://www.elysee.fr/panoramic/index.php.

Link





 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.03 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 108
  • e Hét: 8345
  • e Hónap: 34968
  • e Év: 172340
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.