|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 22
|
|
|
|
2011-04-11 14:46:34, hétfő
|
|
|
A TV Paprika Magazin sugallatára készítettem a Krémes karfiolt - karalábé híján:) Tejszín helyett zöldséglevesben főztem majdnem puhára, így a ' főző levet' is hasznosíthattam! A tejszínt az ízes mártáshoz használtam fel.
• A főtt karfiolokat egészben kiemeljük a levesből, vagy sós vízben majdnem puhára főzzük, lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk.
• Kis peremű, kiolajozott sütőtálba helyezzük a karfiolt. Kicsit meglazítjuk a rózsáit, a sütő grillezőjén enyhén pirosra sütjük, ráöntjük a tejszínes sajtot, megszórjuk parmezán forgáccsal és frissen felaprított muskotályos zsálya-rozmaring-citromos kakukkfű keverékkel. Előmelegített tányéron tálaljuk. Jó étvágyat! Készítette: Nyersné Vajda Márta
Hozzávalók személyre
a hozzávalóknál megadhatod, hogy hány személyre szeretnél főzni
Hozzávalók:
• 2 db kicsi karfiol egészben
• 3 dl tejszín
• 2 db háromszög ömlesztett karavánsajt
• 1 evőkanál olívaolaj
• 3 dkg reszelt parmezán
• só
• fehér bors
• 2-2 szál friss zöld fűszer (muskotályos zsálya-rozmaring-citromos kakukkfű)
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 22
|
|
|
|
2011. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
837 db bejegyzés |
e év: |
8628 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4133
- e Hét: 15345
- e Hónap: 31745
- e Év: 153618
|
|
|