Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Konvergencia
  2011-04-23 22:21:19, szombat
 
 
Konvergencia


barikad.hu
2011, április 23 - 19:06


Miközben pedig a szakképzés fejlesztéséről szónokolnak, addig el akarják törölni a képesítési követelményeket, és amíg adócsökkentésről prédikálnak, addig megnyirbálják az adójóváírást.
Cikk Front kép - 280x185:

A felmondási idő, a végkielégítések, az éjszakai-és hétvégi pótlékok és fizetett szabadságok csökkentése, az üzemi tanácsok megszüntetése (na, jó: ,,opcionálissá" tétele), a próbaidő 6 hónapra növelése, képzettségi követelmények eltörlése, az indoklás nélküli felmondás kiterjesztése.

Többek között ezt tartalmazza a Széll Kálmán Terv bürokrácia-csökkentő programjának első csomagja, amelyet - valószínűleg - Pali bácsi korrektúrázhatott, mivel telis-tele van helyesírási hibákkal.

Nem lát rosszul a kedves olvasó, a kormánynál ezt is bürokráciacsökkentésnek nevezik. Nyilván hatalmas bürokrácia megtakarítás jár azzal, ha a 30 %-os éjszakai pótlék helyett ezentúl majd 20 %-ot kell fizetni, vagy még kevesebb végkielégítést. Álságos módon a kkv szektorra hivatkoznak több helyen, de a tervezett intézkedéseknek a haszonélvezője mégis a multi lesz. S egy percig se gondoljuk, hogy ettől több munkavállalót fognak alkalmazni. Hiszen a munkaidő meghatározásába való erőszakos benyúlásával a kormány gondoskodik arról is, hogy a munkavállaló - pótlék nélkül - még többet dolgozzon a megalázó béréért.

Miközben pedig a szakképzés fejlesztéséről szónokolnak, addig el akarják törölni a képesítési követelményeket, és amíg adócsökkentésről prédikálnak, addig megnyirbálják az adójóváírást. Harmadára csökkentik a munkanélküli segély idejét, amire Európa szerte nincs példa. Annyira kilóg már a lóláb, hogy mi is igazából a végső cél -a rabszolgapiac megteremtése a külföldiek számára -, hogy a patás ördög ezzel még a Szentkirályi utcáig sem jutna el.

De igazából ez nem is meglepetés, hiszen a kormány elmúlt egy éves ténykedéséből lassan már mindenki számára világossá válhatott, hogy a Fidesz kiket is képvisel. Ami biztos, hogy nem a munkavállalókat és az álláskeresőket. Már korábban megírtuk, hogy a Fidesz a közszférán kipróbált intézkedéseit, a versenyszférában is meg fogja valósítani. Ezt az Alkotmánybíróság néhány esetben meg tudta akadályozni, de most már ez sem lesz probléma. Ezek az intézkedések szervesen beilleszkednek azokba a gigászi megszorító csomagokba, amelyeket a munka-és családbarát, egyben az adócsökkentés embere által vezetett kormány alkotott idáig. Ebből nem több munkahely lesz, hanem nagyobb kiszolgáltatottság, alacsonyabb bérek, növekvő munkanélküliség és nyomor.

Úgy látszik a Fidesz, az ellenzékben eltöltött 8 év alatt, tökéletesen elsajátította a korábbi nemzetellenes politikát folytató kormányok ideológiáját és politikáját. Bankárabb lett a bankároknál, liberálisabb a liberálisoknál és hazudósabb a hazudósoknál. Ténykedése szinte kizárólag abban merül ki, hogy a munkavállalókat, az álláskeresőket, a kiszolgáltatott magyar családokat hozza egyre nehezebb helyzetbe, miközben a külföldi pénzmogulok és elemzők kegyeit keresi.

A Brüsszelnek benyújtott program, aminek az alapja a Széll Kálmán Terv, és amire semmilyen felhatalmazást nem kapott, az nem konvergencia program, a konvergencia ugyanis a felzárkóztatásról is szól.

Vagy éppen nem is azokat akarja felzárkóztatni, akiktől a kétharmados bizalmat kapta.



Bertha Szilvia

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus cigánygyermek képében sz
  2011-04-23 22:17:12, szombat
 
  Jézus cigánygyermek képében születik újjá


Meggyőződésem, ha Jézus ma születne újjá Magyarországon, akkor egy cigánygyerek képében születne újjá. Azonban nem egy koszos, mocskos putriban valahol Észak-Magyarországon, hanem egy jómódú, mélyen vallásos, ámde egy csöppet fajgyűlölő családban. Oda érkezne angyali üdvözlettel, sírva és visongva.

Gábriel személyesen adna hírt a kisded érkeztéről, de nem avatná be a családot a részletekbe. Mindenki egy angyali kis szöszi babát várna, aki boldogságot hoz a családnak és az embereknek. Ebben azonban nincs benne a megváltás ígérete.

Azonban mikor majd szembesülnek a valósággal, onnan jön a hitbéli próba. Mert az túl könnyű lenne, ha a gyermek harca lenne a Megváltóvá válás. A harc akkor teljesedik ki igazán, mikor Jézus nem egy, a tömegek és a barátok számára szerethető és vállalható alakban jön el, hanem olyan gyermek képében, akiért a szüleinek ki kell állnia és akiért harcolnia kell, mégpedig úgy, hogy szembemegy korábbi elveivel. Mert csak akkor érezheti meg azt a csodát, amelyet a megváltás adhat. Mikor túllép önmagán és teljes valójában látja a problémát. Mikor az ő vállára nehezedik a súly, és neki kell a keresztet cipelni és nem a Megváltónak.

Amikor neki kell megvívnia a mindennapi harcokat azért, hogy elfogadtassa az elsőszülöttet olyannak, amilyen, és megpróbálja ezt az elfogadást másoknál is elérni. Mikor majd arról kezd beszélni a család, hogy nem a felszín számít, hanem az, ami belül van és hogy az a legfontosabb, amit egy ilyen gyermek adni tud: a szeretet; na, akkor tényleg eljön a megváltás. Mert a változásnak először az ember lelkében és tudatában kell végbemennie, hogy kiteljesedhessen. Neki kell elfogadnia a gyermeket, hogy utána megkettőzött erővel tudja a harcát véghez vinni.

Mert még egyszer nem lesz olyan lehetőség, hogy Jézus önmagát áldozza fel. Nem, legközelebb nekünk kell saját magunkat feláldoznunk, hogy méltók legyünk a megváltásra.

Ámen

http://bastya.blog.hu/2011/04/21/jezus_ciganygyermek_kepeben_szuletik_ujja

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatóságok nyomoznak a kuruc.
  2011-04-23 21:33:24, szombat
 
  2011-04-23 19:35:00
Feleleniük kell?

Rövidesen lebuknak a kuruc.info működtetői

A hatóságok nyomoznak a kuruc.info ellen - adta hírül az Athena Intézet, amely tavaly decemberben oknyomozó riportban számolt be a kuruc.info finanszírozási hátteréről.



Az Athena Intézet később feljelentést tett, mert a közreadott információk megalapozottan vetették fel különféle bűncselekmények gyanúját.

Az Athena Intézet a nyomozásról hírt adó cikkben azt írja: fő célja, hogy jó pár év után fény derüljön arra, kik működtetik a gyűlölködő honlapot, kinek a támogatásával, illetve mely további szélsőséges csoportokkal kapcsolatot tartva teszik ezt.

"Hogy megtudjuk, kik azok, akik nap mint nap közölnek különféle magyar közösségek ellen gyűlöletre uszító, nem ritkán azok kiirtását propagáló írásokat - kik azok, akik számtalan magyar törvényt és jogszabályt megsértve járulnak hozzá a Magyarországon tapasztalható feszültségek fenntartásához, akadályozva ezzel az ország demokratikus fejlődését és a valós problémák megoldását" - olvasható az Athena Intézet oldalán.

http://www.mindennapi.hu/cikk/hirsor/rovidesen-lebuknak-a-kuruc-info-mukodtetoi/2 011-04-23/2817
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik alelnökére vadászik a
  2011-04-23 21:25:57, szombat
 
 
A Jobbik alelnökére vadászik a Fidesz belügyére

barikad.hu
2011, április 23 - 17:57

Mandátumától is megfosztaná Novák Elődöt a Fidesz - értesültünk egy Pintér Sándorhoz közel álló forrásból.
Cikk Front kép - 280x185:

Mandátumától is megfosztaná Novák Elődöt a Fidesz - értesültünk egy Pintér Sándorhoz közel álló forrásból. A Fidesz köreiben legfőbb célpontként kezelt Jobbik-alelnök ellen lejáratókampány készül, sőt a Magyarok Nyilai és más büntetőügyekbe keverve a szabadságvesztését is tervezgetik a Fidesz boszorkánykonyhájában.

A kormányzat leszámolna Novák Előddel, aki rendszeresen borsot tör a kormánypártiak orra alá. A "politikailag korrekt" udvariaskodás helyébe a szókimondást helyező honatya, egyre több befolyásos politikus szemét szúrja Kubatov Gábortól Schmitt Pálig. Az álláshalmozás tiltásának élharcosával eddig nyíltan főként Lázár János szállt szembe, bosszúként a házaspárok kitiltását szorgalmazva az Országgyűlésből (ez jelenleg csak Novák Elődöt és Dúró Dórát érintené). Arra sincs más példa ebben a ciklusban, hogy valakit leváltsanak parlamenti pozíciójából bosszúból: Novák Elődöt ellenőrző albizottsági tisztségéből azután távolították el nagykoalíciós összefogással, hogy az Alföldi Róbertet obstrukcióval védő fideszeseket kérte számon.

A Kurucra és a barikádra való rendszeres hivatkozásainál talán csak egy dolog irritálja jobban a fülkeforradalmárokat: ha hazaárulásaikat nevezi nevén Novák. Legutóbbi felszólalását Kövér László így kommentálta: "Megköszönöm minden képviselőtársamnak, aki Novák Előd képviselő úr hozzászólását higgadtan hallgatta." Erre a megjegyzésre egy másik informátorunk hívta fel a figyelmet, akitől megtudtuk: az aznapi frakcióülésen külön kérték a fideszeseket, hogy az Alaptörvény záróvitájában türtőztessék magukat, nem kell már sokáig elviselniük Novákot... Ennek tudható be a szokatlan visszafogottságuk, pedig a Jobbik alelnöke épp a miniszterelnök szószegéseit és hazaárulásait ecsetelte.

http://www.youtube.com/watch?v=tqTyE506A04&feature=player_embedded

barikad.hu

http://barikad.hu/jobbik_aleln%C3%B6k%C3%A9re_vad%C3%A1szik_fidesz_bel%C3%BCgy%C3 %A9re-20110423
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lex haverok pártalkotmánya
  2011-04-23 21:22:36, szombat
 
  Lex haverok pártalkotmánya

Az alkotmányozás folyamata alatt megváltozott a Fidesz jelmondata: egy mindenkiért, mindenki Meggyes Tamásért. 262 igen szavazattal állt ki a nariszekta elkóborolt báránya, és a példaértékű életből fakadó következmények eltussolása mellett. Alaptörvényünk immár lehetővé teszi, hogy a beszabehu önkormányzatok feloszlatása helyett a területileg illetékes kormányhivatal hozza meg a döntéseket. Szívszorítóan nemes dolog a választópolgárok akaratát felülbírálni egy kormányzati Jancsibohóccal, olyan távlatos és fennkölt, hogy remélem SkiccPál kifinomult ízlésének is megfelel.

Esztergom polgármestere, Tétényi Éva azt kérte Orbán Viktortól, hogy segítsen megoldani az Árpád-kori fővárosban kialakult patthelyzetet. Oszlassa fel a képviselőtestületet, és legyenek új választások. A város díszpolgára lefosta a zoknit nyomban, mert az a fővárosból is látszik, ( és a több, mint 7 ezer esztergomi aláírásból is kiolvasható ) hogy a meggyesizmusban hívő latorkommandó legfeljebb a picsán rúgásra pályázik jó eséllyel egy újrázott választáson a történtek után, nem a képviselői helyekre.

Mit tehet ilyenkor egy fotelforradalmár? Kihúzhatja fejét az ánuszából, meghallhatja a választók hangját, és dönthet úgy: ő most bátor lesz. Feloszlatják az önkormányzatot, kiírják az új választásokat ahogy minden normális esetben szokás, és legyen amit kér - no meg választ - a nép. Vagy lehet gyáva és sunyi, mert nem képes kibújni a bőréből, és alaptörvénybe diktálhatja: a választók akaratára teszünk magasról, Meggyest és a meggyesistákat nem adjuk! Ők a mi imádott bongon dongó pajszeros gyermekeink a keresztényi szeretet nevében, ha bedöntötték Esztergomot hát kinevezzük városi rendelethozónak az helyi párttitkárt. Helyzet megoldva, Meggyes leülhet, normális világ meg itt ne legyen.

A zárószavazás előtt sunyin benyújtott törvényjavaslat egyértelműen deklarálja: egy, csak egy párt van a vidéken, az alaptörvény nekik és róluk szól. A megszavazás pillanatában Kádár János is mosolyra fakadt a pokolban, mert ilyen az ő rendszerében fordult elő utoljára. Hiába, ahol Pozsgay keze és a kommunizmus szelleme vezeti a pennát, ott meglátszik az eredmény.Remélem, Esztergom városa ezután valami köztéri alkotással is kedveskedik díszpolgárának. Felállíthatnának valami monumentálisat az elfogadott lex Esztergom emlékére mondjuk a Dóm előtti téren, ami méltó módon fejezi ki mit éreznek Orbán kitüntető figyelme, hallatlan bátorsága és segítőkészsége miatt.Kíváncsi már csak arra vagyok, hol van a határ? Létezik-e egyáltalán az a pont, ahol Meggyesnek is azt mondják: elég. Ha Meggyes Tamás és az esztergomi Fidesz csak a vörös csillag önkormányzati hivatalra szögelésével lenne menthető, azt is megtennék? Mert kutyába lemenni már sikerült. Attól meg csak ez van lejjebb.


http://varanus.blog.hu/2011/04/22/lex_haverok_partalkotmanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten megköszönte, hogy szerep
  2011-04-23 21:17:35, szombat
 
  Isten megköszönte, hogy szerepelhet az Alaptörvényben

2011. április 23., szombat

A Petőfi Csarnok melletti égő csipkebokor képében mondott köszönetet Isten azért, hogy szerepelhet hazánk Alaptörvényében.

,,Szerepeltem már a Bibliában és számos más remek szent könyvben, de külön megtiszteltetés számomra, hogy a magyar nemzet is gondolt rám." - ropogta a legfőbb emberfeletti lény, akinek a nevét nem ejthetik ki a zsidók.

Üzenetében kiemelte még, hogy külön jól esne neki a vasárnapi zárva tartás, ugyanakkor kiemelte, hogy Facebook profilját nem ő hozta létre, ezért ne lájkolják. Felhívta a figyelmet a vele visszaélő egyes egyházakra és szektákra is, például a Legnagyobb Full-tilt Poker Isten Egyházra, amely online póker oldalakat üzemeltet, valamint a Szcientológusokra, akik egy leláncolt ufót imádnak, ami még egyes természeti vallások ismeretében is hülyeség. Elmondta azt is, hogy az Őrtorony magazin sokkal jobb lenne, ha lenne benne autós rovat és rejtvény.

Semjén Zsolt megköszönte az üzenetet, és ígéretet arra, hogy az Istenhegyi útból elhagyják a hegyi főnevet, így méltóképpen emlékezhetnek meg Róla.

http://hircsarda.blog.hu/2011/04/23/isten_megkoszonte_hogy_szerepelhet_az_alaptor venyben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós István Budapestre látog
  2011-04-23 21:11:18, szombat
 
  Tarlós István Budapestre látogatott

2011. április 22., péntek

A polgármesterrel együtt ünnepélyes keretek között felavatta az ismeretlen mongol császár mellszobrát a Városligetben, majd városnéző útra indult egy nyitott Marutiban.

A főváros elöljáróival együtt megtekintette az állatkert új hörcsögházát, majd vett egy könnyű áztatófürdőt a Széchényi-fürdő privát termálkabinjaiban. Ebédre a köztársasági elnök fogadta a Halászbástya egyik patinás éttermében, ahol jellegzetes magyar ételekből állították össze az ötfogásos menüt.

Az Andrássy úton Dukai Regina kísérte a vendéget, aki mesélt neki a sugárút történetéről. Tarlós István ezután a észak-budai BKV-buszgarázsba ment, hogy tanulmányozza a város tömegközlekedését. Itt Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője megmutatott neki egy buszt belülről, majd közösen meghallgatták Vitézy kedvenc Justin Bieber-dalát.

A polgármester ezután beült a Mátyás-templomba, ahol éppen Semjén Zsolt és Juliusz Janusz nuncius tartott közös utcanévtábla-szentelést. Késő délután Deutsch Tamás fogadta az illusztris vendéget a Corvin közben, ahol közösen megemlékeztek a már bezárt Subway étteremről.

"Remek város, remek emberek. Ide szívesen vissza fogok térni, amint alkalmam lesz rá." - mondta búcsúzóul Tarlós István, és csettintett egyet.

http://hircsarda.blog.hu/2011/04/22/tarlos_istvan_budapestre_latogatott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az USA a hiperinfláció felé ve
  2011-04-23 21:08:35, szombat
 
  Az USA a hiperinfláció felé vezető szupersztrádán

Az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed az államkincstár védelme alá helyezte magát. Ez utóbbi tehát ettől kezdve magára vállalja az előbbi veszteségeit, ami azt jelenti, hogy a Fed többé már képes helytállni a kötelezettségeiért. Ezt a köznyelvben csődnek nevezik. A helyzet oka nagyon egyszerű: a Fed akkora mennyiségű ,,rothadt" ingatlankötvényt halmozott fel, hogy ezek legcsekélyebb árfolyamesése is végzetesnek bizonyulna számára. Találni kellett tehát valaki mást, hogy adott esetben ,,elvigye a balhét". És ki a szerencsés jelölt? Természetesen az amerikai adófizető, az államkincstáron keresztül.

Erre a kisebbfajta forradalomra január 6-án került sor, persze teljes diszkréció mellett, a 2008-as pénzügyi válság és a Wall Street-mentő terv legsötétebb óráit idézve, amikor a kereskedelmi bankok többségét közpénzből mentették meg a csődtől. A problémát az okozta, hogy a hírhedt jelzálog alapú kötvényekből (MBS / mortgage-backed securities) a Fed 2008 ősze óta 1250 milliárd dollárért vásárolt fel, és ráadásul névértéken, nem pedig piaci értéken: ez olyan, mintha valaki teljes árat fizetne lejárt szavatosságú élelmiszerekért. A Fed tehát felvásárolta a technikailag csőben lévő bankoktól ezeket a ,,rohadt" jelzálogleveleket, amelyeket már senki sem akart nekik törleszteni (és éppen ezért kerültek bajba), és így az értékük lecsökkent, sőt egyes kategóriák tekintetében - vásárlók híján - gyakorlatilag tejesen elpárolgott.

Tudni kell, hogy az amerikai központi bank 50 milliárd dollár saját alappal rendelkezik, vagyis az 1250 milliárdnyi MBS-hez kötődő kötelezettségei a saját tőkéje 23 szorosát képviselik. Ahhoz, hogy a Fed teljes tőkéjét feleméssze, elég lenne az MBS-portfolió 4 százalékos értékvesztése, egy 10 százalékos értékcsökkenés pedig - a tartalékait is lenullázva - szó szerint taccsra tenné a Fed-et. Dacára a pénztömeg megháromszorozódásának, az ingatlanárak 2008 óta stagnálnak, és az MBS-ek minden bizonnyal már eddig is több mint 10 százalékot vesztettek az értékükből, a Fed tehát technikailag csődállapotban van. Ez ugyan csak egy virtuális csőd, mert a ,,rohadt" aktívákból eredő veszteségeket az amerikai kincstárra fogják áthárítani, pontosabban hosszú lejáratú adósságba konvertálják, amely a Fed-et terheli az államkincstárral szemben, de a lényeg ugyanaz.

A Fed által évek óta folytatott eszelős monetáris politikába gyakorlatilag bele van programozva a katasztrofális végkifejlet. Már csak azért is, mert az Egyesült Államok hajmeresztő költségvetési hiányát (csupán február hónapban 222 milliárd dollár, vagyis több, mint a teljes 2007-es évben) újabban majdnem 70 százalékban a Fed finanszírozza azzal, hogy felvásárolja az amerikai kincstárjegyek (T-Bonds) kb. 70 százalékát. Eközben a magánszektor többé már nem vásárol belőlük, sőt az eddigi legnagyobb magánbirtokos (Pimco) igyekszik minél gyorsabban megszabadulni tőlük. A T-Bondok eddigi legnagyobb külföldi birtokosa, Kína ugyanígy tesz, és példáját az utóbbi hónapok legnagyobb felvásárlója, Japán is követi, miután csökkenő szabad pénzeszközeit a legutóbbi természeti csapás következtében megrendült saját nemzetgazdaságának helyreállítására kell koncentrálnia.

Ugyanakkor az amerikai infláció hivatalos száma (a fogyasztói árindex/CPI) 92 százalékkal nőtt három hónap alatt! A fősodratú média azonban nem beszél róla: 2010 novemberében az infláció 1,1 százalékos volt az előző év azonos időszakához képest, ez év februárjában 2,11 százalékos 2010 februárjához viszonyítva, jóval meghaladva a Fed 1,5-2 százalékos inflációs célját. Könnyű kiszámítani: 1,1-ből 2,11, ez 92 százalékos növekedést jelent három hónap alatt, nem számolva azzal, hogy a hivatalos adatokat rendszeresen manipulálni szokták.

Persze a fősodratú média tagadja a növekedés gyorsaságát, és azt is, hogy túllépték a Fed éves inflációs célját, sőt kitalált egy átlátszó, de eddig többé-kevésbé bevált módszert az inflációs cél sminkelésére, azt magyarázva, hogy a 1,5-2 százalékos inflációs cél (a CPI) valójában az ún. Core-CPI (,,az infláció magja") - vagyis az energia- és élelmiszeráraktól megtisztított infláció - számára kitűzött cél lenne. Mivel az energiahordozók és az élelmiszerek ára túlságosan hektikus, iktassuk hát ki őket, és adjuk be a hiszékeny jónépnek, hogy a Fed célja az évi 1,5-2 százalékos infláció, de az energia és az élelmiszerek nélkül! Mivel pedig ezt a célt még nem érték el, tovább folyhat a pénznyomtatás... És hogy akkor mi marad az ,,infláció magjában"? Nagyjából a lakbérek, amelyek az amerikai ingatlanpiac állapotát tekintve csak esnek...

Frappánsan jellemzi az USA gazdasági helyzetét, hogy a 2011-re előirányzott államháztartási hiánya 1645 milliárd dollár, vagyis a teljes (3819 milliárdos) kiadások 43 százaléka. Ugyanaz az arány, mint Brazíliáé 1993-ban, mielőtt a dél-amerikai országban elszabadult a hiperinfláció. Obama elnök hazudott a külpolitikáját illetően (is), tovább növelve a külföldi katonai jelenlétre szánt összeget: az USA évente mintegy ezer milliárdot költ a világ 135 országában fenntartott 700 katonai támaszpontjára.

Ugyanakkor az amerikai elnök önkényesen megváltoztatja a kiegyensúlyozott büdzsé meghatározását. Noha egy 2015-ig tervezett deficitcsökkentésről beszél (amely számos megfigyelő szerint már önmagában is a kegyes óhaj kategóriájába tartozik), már most kénytelen előre jelezni, hogy utána viszont 2021-ig ismét növekedni fog a hiány. Obama nemrég létrehozta a Fiskális Felelősség és Reform Bizottságát, amelynek javaslatokat kell kidolgoznia ,,a költségvetés kiegyensúlyozására, a 2015-ös kölcsön kamatait kivéve". Igen, ez nem kitaláció: ,,a kölcsönkamatokat kivéve". Ez tehát a kiegyensúlyozott büdzsé új definíciója. Obama jól tudja, hogy az USA-nak soha többé nem lesz kiegyensúlyozott költségvetése, mert az adóssága kamatai sokkal gyorsabban növekednek.

Jelenleg az amerikai államadósság kamatterhei az adóbevételek 9 százalékát képviselik, az évtized közepére azonban el fogják érni az ezermilliárd dollárt, vagyis az adóbevételek 30-40 százalékát. Eddig még egyetlen ország sem viselt el ilyen szintet az infláció szédületes emelkedése nélkül. Hiába hivalkodnak az amerikaiak még a ,,zöldhasúikon" is azzal, hogy bíznak Istenben (,,In God we trust"), a dolláron valószínűleg már ő sem segíthet.

MD 2011. IV. 12.

http://ellenkultura.info/az-usa-a-hiperinflacio-fele-vezeto-szupersztradan.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Büntethető a kormány
  2011-04-23 21:00:15, szombat
 
 
Büntethető a kormány
barikad.hu
2011, április 23 - 20:08

Százezer forintig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki a jövőben arra, aki közterületen vagy nyilvános helyen a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység látszatát kelti.


Az egyes szabálysértésekről szóló kormányrendelet módosítása - Magyar Közlöny


http://barikad.hu/b%C3%BCntethet%C5%91_korm%C3%A1ny-20110423
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NYÍLT LEVÉL SANDOR PINTERNEk
  2011-04-23 20:58:10, szombat
 
  Kitelt a becsület, avagy a félelem bére
Posted on 2011/04/23

NYÍLT LEVÉL SANDOR PINTERNEK

Sokan jól emlékszünk erre a filmcímre. Izgalmas eseménysor ábrázolja az emberi kiszolgáltatottságot, a pénz hatalmát a veszély ellenében. Emberi vér tapad az olajhoz, a haszonhoz. A mások kizsákmányolásából eredő haszonszerzéshez, és a félelem ellenére ahhoz a vállalkozáshoz, ami a kizsákmányolónak még több haszonnal járhat. Tragikusan szép és emberileg igaz történet, mégsem erről szól a félelem bére ma MAGYARORSZÁGon. Most nem erről van szó.

Ma arról szól a történet, hogy egy minden emberségéből kivetkőzött szervezet igyekszik a mundér becsületét azzal visszaszerezni, hogy idegen gazdáinak való önkéntes megfelelési kényszer hatására saját véreit töri kerékbe.

Ugyebár a mindenkori törvényeink szentesítve vállalnak garanciát a magántulajdon szentségének védelmére. Meg az emberi élet szentségének védelmére.

Mi van akkor, ha az állam bizonyítottan képtelen ellátni ezt a vállalt kötelezettségét? Akkor jönnek a magánhadseregek, és megteszik a magukét. Mindenhol így működik ez a világban. Csak azt teszik, ami minden egészséges önvédelemmel rendelkező nemzetben munkálkodik, semmi mást. De azt alaposan, ám a fennálló törvények keretei között. Ja, és fegyvertelenül. Érti, ugye?
Mi van akkor, ha maga a hatalom nem tűri ezt a rendteremtést? Bizony elszabadul a pokol. Mindenhol így működik ez a világban.
És így is fog működni mindaddig, amíg rend nem lesz. Mondom, rend! Nem mindennapi lopás, ártatlan idős emberek, és védekezésre képtelen gyermekek zsarolása kékre-zöldre verése, nem a torkok átvágása ötszáz forintért, nem tisztaéletű magyar leányok megrontása, meglett családos anyák falkában történő részeg, vagy drogfüggők általi nemi széterőszakolása. Érti Pintér? Érti?? Ezek tények!

Egy szó a helyes válasz! Értettem! Dolgozó hazámat szolgálom!
De maga nem ezt teszi Pintér! Nem ezt!
Maga Pintér magánterületen intézkedik olyan ügyben, amihez a magyar alaptörvények értelmében a világon semmi köze, ahelyett, hogy azzal foglalkozna, ami a dolga.

Ha nem tetszik a kritika, le is lehet mondani, el is mehet! Tessék, csak tessék.
Csak amit hátrahagy, azt úgy nevezik, romhalmaz. Emberi, társadalmi romhalmaz.

Mit fog kezdeni akkor, ha a természetes élni akarás felülkerekedik azokban, akiket megloptak és holnap nem lesz tűzrevalója? Talán tűzre veti azt, aki megvédi a saját telkén a sufniját?
Mit fog kezdeni akkor, ha a természetes élni akarás, és sokadszori tettenérés miatt egy-két elkövetőt átjár a helybéli gazda villája? Kiszögelteti a tolvaj helyett a község valamelyik fájára, mert élni akart, és nem tűrte el, hogy az ólból lábon elhajtsák a jószágát?

Ez jön! Ha Maga, Pintér ezt nem látja, akkor vak és siket. Alkalmatlan az én, a huszadik, a milliomodik magyar tulajdoni és testi épségének esküdt védelmére! Érti Pintér? Érti? Al-kal-mat-lan!

Dehogy érti! Csak a konc, az előjog vezeti és nem képes beismerni, igenis szüksége volna a sürgős segítségre. Mert az, akit ma előállíttatott, a feltűnő sietséggel megjelentetett törvénymódosítás alapján, pontosan azért, mert a maga idegen gazdái ezért üvöltenek, a szerencsétlen nem lát más kiutat.
Akit előállítottak, neki egy bűne van az idegenszívűek előtt. Nem idegen, hanem kizárólag magyar érdeket kívánt védeni. És tudja mit, Pintér? Nem is nézte az illető, hogy kinek a tulajdonát védi. Egyetlen fő szempont van, ami ezeket a szerencsére egyre gyarapodó létszámokat vezeti, ez pedig a természetes önvédelemhez való jog. A megélhetési önvédelem! Az a jog, amit próbálhatnak számtalan törvény módosítgatásával korlátozni, nem fog sikerülni. Nem fog sikerülni! És itt még csak szót sem ejtettem arról, hogy ezek az elkövetők döntő többsége cigány származású. Csak tolvajokról, rablókról és gyilkosokról volt szó. Olyan társadalmilag kezelhetetlenül beilleszkedésre képtelenül alulszocializált egyedekről, akik már mindenhonnan kikoptak, elkergették őket azért, amiért most már naponta szerveződnek országszerte emberek, vagyis megvédeni saját életterüket. Jól teszik.

Nem érdekli a becsületes és törvénytisztelő embereket már, hogy milyen hangzatos mentegetőzések álarca mögé bújik a rendőrség. És tudnia kell, ez így természetes. Védekeznek a megkárosítottak, a megtámadottak, ahogy tudnak. És most már elérte a mai magyar társadalom azt a feszültségi szintet, hogy magát, és az össze többi rendőrt kiröhögik, jobb esetben legyintenek szánalmas magyarázkodásaik hallatán.

Magam is tettem bejelentést sok évvel ezelőtt, amikor lakásunkba betörtek. Harminc nap elteltével egy sajnálkozó levelet küldött a rendőrség, melyben közölték, a tettes ismeretlen.

Kit érdekel, hogy mit magyaráznak szép számokkal megtámogatva? Magam hónapok óta nem láttam gyalogos rendőrt az utcán. Tény. Ha bármikor kedve szottyan valakinek megtámadni, meg is teszi. Azért mert maga, Pintér, és a testülete elégtelenek a magyar közrend és közbiztonság fenntartáshoz.

Így azután nyolcvan milliméternél jóval rövidebb élhosszúságú, ám szike élességűvé élezett bicskámra vagyok kénytelen bízni biztonságom, testi épségem reményét, amikor felveszem a ránkerőltetett (idegenek hasznára sereglő) pénzgépeknél a havi fizetésünket. Amiért keservesen megdolgoztunk, nem úgy mint maga, Pintér. És szemernyi lelkiismeretfurdalásom sincs, amikor néhány hónapja, fényes nappal ezzel a népies eszközzel futamítottam meg azt a kóbor csőcseléket, aki nem számított ellenállásra, amikor elléptem a géptől zsebemben a pénzemmel. Szerencsétlen pára maga alá piszkított, mielőtt futni hagytam. Talán egy életre megtanulta, nem egészen törvényes mások munkabérét elrabolni. Pedig csak villant a kés.

És mi van, ha egyre többen védik meg magukat a törvényes keretek között, ám a legteljesebb erőbedobással? Számolnak maguk néha? Ugyanis messze egyszerűbb és olcsóbb a bűnt megelőzni a rendőri erők nagyobb létszámát biztosítva, mint a bűnügyi tárgyalások sorozatával emészteni az amúgy is csekély állami költségvetést. Vagy ezt az alapigazságot maguknak nem tanították.

Nos, a ma elkövetett hibának komoly következményei várhatók. Behatolni egy magánterületre! Jogtalan. Indoklás nélkül előállítani bárkit, mert fogdossuk rá, hogy katonásdit játszik, szintén jogtalan. De szerencsére ők a megélhetési önvédelemre készülnek, mert maguk ezt nem védik meg őket.

Eltelt egy kerek esztendő, hát kitelt a becsület! Mehetnek isten hírével! Maga szerint a bécsi út végén ilyen munkaerkölcs mellett maradhatna-e bárki belügyminiszter, de még utcai poszt is? Hát persze, hogy nem! És ezt maga is tudja. Nem kicsit, nagyon!

Bár ne volna igazam, amikor attól tartok, ebben az országban nem annyi cella, nem lesz annyi bíró és ügyész, hogy megfékezzék a megélhetési önvédelmet, ahelyett, hogy a tolvajokat, rablókat és gyilkosokat juttatnák a törvény elé. Akkor maga le fog köszönni. Na, ennyit a prófétálásról. A többit a jövő eldönti valószínűleg maga nélkül.

Ahelyett pedig, hogy becsületes hazafiakat eljárás hatálya alatt tartanának, mennének ki az utcára néha gyalog járőrözni, és nem benzinpazarlást folytatva kocsikázni dülledt hassal naphosszat. Mert ma ezt teszik. Pedig ha megtennék, amit kell, és a magyar kis emberek nyugodtan álomra hajthatnák fejüket, talán még tisztelnék is a testületet a számos szemkilövetés, könnygázfelhő, kardlapozás, lovasroham és letagadott viperahasználat után.

És amikor elbocsájtásakor felveszi utolsó illetményét, jusson eszébe, hogy az lesz a félelem bére! Mert attól kezdve ugyanúgy fog félni, mint a maguk alkalmatlan tehetetlensége miatt egész MAGYARORSZÁG.

Egyébként pedig változatlanul az a véleményem, ha a valódi rendszerváltást bárki maguk közül egy percre is komolyan venné, Budaházy György és társai ellen indított nyilvánvalóan kommunista koncepciós eljárást az eddig eltelt egy esztendejük alatt lezárták volna a szabadon engedésükről szóló jogerős azonnali végzéssel - és fizetve a kártérítést mindazok magánvagyonából, akiknek ebben részük volt eddig is. Ugyanis nem azért fizetek adót, és más sem, hogy ezeket a műhibákat a mi zsebünkből kárpótolják! Mert hogy Budaházy György számára el fog érkezni ártatlan rabságának vége - már ha létezik MAGYARORSZÁGon jog - az olyan biztos, minthogy holnap felkel a nap.
Mert tudja kedves Pintér, maga azért is ülhet például főszolgai bársonyszékben, mert voltak néhányan köztiszteletre méltó kevesek, bátor magyar emberek, akik nem adták fel, mint maguk 2002-ben. Volt bennük kitartás, gerinc és egy jogtalan, illegitim gépezet ellen nem voltak restek harcba szállni. Azért, hogy most, amikor elvileg rendnek kellene lenni, és nem azért, hogy egy politikai rablócsürhe országlását követően a mai napig ezeket a hazafiakat rácsok mögött tartsák.

Sajnálattal el kell mondanom, ebből a logika szerint csak egy dolog következhet. És ez egy elhibázott üzenet a maguk kenyéradó gazdája, a magyar nemzet felé. Ez az üzenet semmi másról nem szól, mint hogy fogd be a szád magyar, ne védd meg tulajdonod és testi épséged, meg a törvényes rendet nyilvánvaló választási bűncselekmény idején sem, mert könnyen ott találod magad!, hiszen ezt az embert még a fülkeforradalom előtt verték vasba, és azóta is pórázon vezetik fel minden tárgyalásra, amit csak a gyurcsányista tébolyrezsim kitalálhatott. Hamarosan két esztendeje ennek az aljasságnak, és nem jut az ügy egyről a kettőre.

Ismétlem, változatlanul az a véleményem, SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYÖRGYNEK ÉS TÁRSAINAK!
Ha lesz rend, akkor várhatnak a társadalomtól megbocsájtást 2006 ősze miatt. Addig minden szó hamis. Mert nem adhatják vissza a célzottan kilőtt emberi szemeket, a vak fiatalember pszichológusnál töltött megannyi drága idejét az önbecsülésével. A fergeteges lovasroham nyomában a paták csattogását hallom, s ma is szikrázni látom minden alkalommal a Károly körúton a kövezetet, amikor arra járok. Ez pedig a magam részéről így is marad. Nem felejtem el a magyar rendőrnek látszó hordának, hogy hónapokon át, ha megláttam egy rendőrt, a legközelebbi kanálishoz futottam kiadni az aznapi elfogyasztottat.

Száz szónak is egy a vége! A belem fordul ki a szemforgatásuktól! Hallgasson Pintér és tegye dolgát, amire szerződtettük, mi magyarok! Még egyet megtehet. Szalutál és sarkofordul.

Budapest, 2011. április 22.

Lengyel Károly

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/04/23/kitelt-a-becsulet-avagy-a-felelem -bere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 2177
  • e Hónap: 18970
  • e Év: 151887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.