Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Schmitt megint bakizott
  2011-04-25 22:21:16, hétfő
 
  Schmitt megint bakizott

2011. április 25. hétfő, 20:24


Elhibázta a nemzeti együttműködés nyilatkozatából (Nenyi) az új alkotmányba is átvett fordulatot Schmitt Pál a Művészetek Palotájában az új alaptörvény elfogadása alkalmából tartott hétfői gálaesten - írja az Index.

Az államfő beszéde végén azt mondta, "legyen szabadság", majd egy pillanatra megállt, belenézett papírjába és így folytatta, "béke és egyetértés". A Nenyi elején és az új alkotmány végén azonban az 1848-as 12 pontból vett mondat helyesen "Legyen béke, szabadság és egyetértés"-ként szerepel. Beszédében az államfő azt mondta, az alaptörvény szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között, ami kifejezi azt a formát, amelyben élünk. Schmitt Pál újra megismételte, hogy húsvéthétfőn korszerű, nemzeti és európai alkotmány született.

A rendszerváltáskor úgy gondoltuk, le kell zárni a súlyos terhekkel teli 20 századot, de az alkotmányunkban mindvégig maradt egy szám, az 1949-es évszám, amely ami kísértett minket és nem összekötött, hanem elválasztott - érvelt az új alaptörvény mellett. Az alkotmányt a nemzeti összetartozás becses okmányának nevezte, és kiemelte, hogy a Kárpát-medencét mindig a sokszínűség jellemezte.

ITT HIRDETHET!

Az államfő hangsúlyozta: az alkotmány csak az első és legfontosabb lépés volt a jövő felé. Aki szeretné hozzátenni a maga tudását, véleményét a jövőhöz, annak kiváló lehetőséget ad erre a sarkalatos törvények kimunkálása, amely most következik.

http://bombahir.hu/hirek/schmitt-megint-bakizott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 és fél millióba került a gyö
  2011-04-25 21:38:22, hétfő
 
  3 és fél millióba került a gyöngyöspatai cigányok evakuációs üdültetése


2011. 04. 24. vasárnap. - 15:27
Vasárnapig maradhatnak a Csillebércre és Szolnokra buszoztatott gyöngyöspatai cigányok, akik elsősorban nők, gyerekek és öregek. Változatlanul kitartanak amellett hogy őket nem üdülni vitték, hanem a Véderő elől menekültek. Többen azt is mondják hogy ha lehetőségük volna rá, akkor vissza se mennének. Ez mondjuk szimpatikus elképzelés, de akkor ne Csillebércen maradjanak és ne is Hazánk egy másik településére menjenek. Elvégre elég nagy a világ...

A Vöröskeresztnek 3 és fél milliójába került a hétvégi kirándulás, viszont rejtély hogy az összköltség ténylegesen ennyi, vagy még több? S ha igen, akkor ki és miből fizette?

További probléma hogy a kormányszóvivő azt állította, nem evakuálás történt hanem már előre eltervezett üdültetés. A cigányok ellenben kitartanak amellett hogy ők el lettek menekítve. Mindketten tudnak hazudni, szoktak is, de most valami nem stimmel. Az egyik tényleg nem mondott igazat, a másik viszont kizárásos alapon igazat mondott. Ezek szerint van még mit összehangolni, a soron következő házi feladat a mindenféle hazugságok előre történő egyeztetésének gyakorlása.

Válaszra vár még két fontos kérdés is. Az egyik, hogy ha az őslakosok a cigányterrort megelégelve minden településen -egyébként senkit nem fenyegető vagy bántó- önvédelmi jellegű tevékenységbe fognak, akkor mennyi busszal, ki és hova menekíti/viszi üdülni a cigányokat? A történelem egyik komoly logisztikai problémája lenne az, nagy hadvezérek dicső tetteit kellene felülmúlni. A másik kérdés, hogy a jogosan félő magyarokat a hatalom megvédi, elmenekíti? Vagy arra már nem futja meg a buszok is foglaltak lesznek... Csakhogy mi nem azért élünk a saját hazánkban hogy féljünk és innen nem nekünk kell elmenni!

Kitartás.hu
.

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/3-es-fel-millioba-kerult-gyongyospatai-c iganyok-evakuacios-udultetese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szereti a komcsikat Kádár
  2011-04-25 21:27:52, hétfő
 
  2011-04-25. 16:47
Nem szereti a komcsikat Kádár miniszterhelyettese - de csak amióta kosarat kapott az MSZP-től

Magyarország új alaptörvényének tiszteletére ünnepi bélyegblokkot bocsátott forgalomba Schmitt Pál köztársasági elnök és Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöke a Sándor-palotában.

Schmitt az Élősködők Menetén Eörsi, Gusztos, Horváth és a többi antimagyar társaságában

Az államfő rövid beszédében a bélyeg tervezőinek és alkotóinak is megköszönte a munkájukat, mint mondta reményei szerint az sok gyűjtőnek féltett kincse lesz majd.
Schmitt Pál úgy fogalmazott: ezt megelőzően jó érzéssel írta alá Magyarország "gondos, felelős, szakértő és hosszú előkészítés után" született alaptörvényét. A köztárasági elnök emlékeztetett: az alaptörvényből egyszer s mindenkorra eltűnik az 1949-es év, az az idő, amikor "még a napot is eltakarták előlünk a kommunisták" - adja hírül az MTI. Pali bácsi talán azt hiszi, már elfelejtettük a politikai előéletét...


Emlékeztetőül két korábbi anyagunk:


- Hogyan lett fideszes Schmitt Pál? - Egy hírecske a közelmúltból
- Forradalom, de milyen? - Orbán Kádárék miniszterhelyettesét lépteti elő államfővé


http://kuruc.info/r/6/78107/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hágai ítélet, mi az, amiért
  2011-04-25 21:15:32, hétfő
 
  A hágai ítélet, mi az, amiért Hágában 24 év jár
2011. április 25. 19:04
Hunhír.info

2011. április 15. Hága 14:43. A hágai ENSz háborús bűnöket és népirtást vizsgáló bírósága, Ante Gotovina nyugalmazott horvát tábornokot, csoportosan, bűnszövetkezetben elkövetett háborús bűnösnek nyilvánította. Ennek következtében, 24 évi szabadságvesztésre ítélte az 57 éves tábornokot. A tárgyalást és az ítélet kihirdetését Zágrábban és Horvátország nagyobb városaiban az utcákra kihelyezett kivetítőkön kísérhette figyelemmel a lakosság. Az ítélet kihirdetésekor az utcákon óriási felháborodás tört ki.

Mottó:
Egy bíróság mikor valamely cselekedetet minősít, ekkor önmagát is minősíti.

A kezdet

A délszláv háború első szakaszában a főleg szerbekből álló ,,Jugoszláv Néphadsereg" bevonult a horvátországi Krajna térségbe. Az ott található horvát lakosságot - aki nem tudott idejében elmenekülni - kiirtotta, majd kikiáltott egy bábállamot, az önálló ,,Krajnai Szerb Köztársaságot". (Erre azért volt szükség, mert Krajna térsége nem volt közvetlen határos Szerbiával.) Önállóságát demostrálva még pénzt is veretett. Az elüldözöttek és a meggyilkoltak száma több ezerre rúgott. A statisztika máig adós az adatokkal.

Rövid katonai életrajz Ante Gotovináról

Hivatásos katona. 18 éves korától elméleti és gyakorlati kiképzőtáborokban szerezte meg stratégoszi ismereteit. A francia idegenlégió tisztjeként tudását élesben is gyakorolta. Hazája hívására 1990-ben tér vissza Horvátországba, ahol ekkor már küszöbön állt az elszakadás.
1991-ben a Horvát Nemzeti Gárda tisztjeként elkeseredetten nézte végig a szerb hadsereg (Jugoszláv Néphadsereg) ,,vöröscsillagos" katonáinak embertelen mészárlását, a horvát lakósság koncentrációs táborokba való hurcolását, városok lerombolását. Fáradhatatlan munkával szervezte meg a rosszul felszerelt, kiképzetlen Horvát Nemzeti Hadsereget dandártábornoki rangban. 1994-ben vezérőrnaggyá léptették elő, Split városának sikeres védelméért. 1995 augusztusában ,,Vihar" fedőnév alatt katonai offenzívát indít Horvát-krajna visszaszerzésére. Még abban az évben visszafoglalja a szerbek által megszállt területeket, ezzel véget vetett a krajnai szerb enkláve bábállamnak, amit Szerbia korábban oly sok kegyetlenséggel hozott létre.

Vagyis; Anta Gotovina tábornok nélkül nem létezne a mai független Horvátország. (!)

Nem csodálkozhatunk azon, hogy a fegyverek elnémulása után, Gotovina népszerűsége az egekig nőt, valóságos nemzeti hősként él máig a köztudatba. Hozzátehetjük, hogy nem érdemtelenül.

Horvátország függetlenedése, mely maga után vonta a trianoni torzszülött, Jugoszlávia széthullását, nem okozott mindenki számára külön örömet. A háttér sötét erői, nem akarták veszni hagyni ,,a fejsze után a nyelét is", úgy gondolták, hogy büntessük meg a résztvevőket, noha ezzel csak annyit érünk el, hogy a jövőben megpróbáljuk elvenni azok cselekvési kedvét, kik a ,,Versailles-Paris.-i statusko-hoz" mernek nyúlni. A támadást hazai földről indították.

A ,,National" című horvát heti képes magazin megvádolta a tábornokot, hogy az ír (IRA) és a baszk (ETA) terrorszervezeteket anyagi javakkal támogatja. A megindított vizsgálat megállapította, hogy a tábornok minden vádpontban alaptalanul lett vádolva. Vagyis az egész nem volt jó másra, mit egy rágalomhadjárat megindítására, vagyis a folt, a tábornok becsületén már ott van, így könnyebb, később ismét fellépni. (Gotovina viszont mélyen megsértődött - amin nem csodálkozhatunk különösebben - és visszavonult a közélettől.)
A további támadás nem sokat váratott magára. Az ENSz hágai bírósága vád alá helyezte és nemzetközi elfogató parancsot bocsátott ki ellene.
A vádirat szerint: 1995-ben Krajna visszafoglalásakor, 150 szerb polgári személy haláláért, valamint 150-200 ezer szerb személy szülőföldjéről való elűzéséért felelős.
Az akkori (és a későbbi) horvát kormány nem állt ki ,,nemzeti hőse" mellett egyértelműen, sőt még látszatra sem. Ennek oka, hogy az Európai Unió - Gotovina ex-tábornok kiadatását kérte - és 2005 ,,Carla del Ponte nyilatkozatáig" felfüggesztette Horvátország csatlakozási kérelmét.

Carla del Ponte

A hágai ENSz bíróság főügyésze, Schwei-i jogász. 1947. február 09.-én született Bignascoban (kanton Tessin). Schwei-i szövetségi ügyész, argentin nagykövet. (Nyelvismeret: német, olasz francia, angol.) 1972-ben saját ügyvédi irodája van Lugánóban.
1999.-ben főügyésze (vádhatóság vezetője) a hágai bíróságnak, ebből a pozíciójából 2007. december 31.-én vonult vissza. Ez ideig 161 személy ellen emel vádat, mint ,,UN-Tribuál", melyből ez ideig 63 személyt mentett fel a hágai bíróság. 2011. februárban pensioniirten (nyugállományba) vonul. 2007-11 között ismét államügyész és nagykövet. Hírhedett nyilatkozata a ,,gotovina ügyben" (Gotovina tábornoknak két vádlottársa ügyében is, egyidejű ítéletet hozott a hágai bíróság):

,,Annyit kaptak, amennyi egy ilyen iszonyú gonosztettért jár!"

Egyesült Európa

A horvát EU belépési tárgyalások megkezdését 2005 márciusára tűzték ki. Ezt hiusította meg Carla del Ponte Gotovina tábornokot érintő nyilatkozata. Az EU a csatlakozási folyamat megindításának elhalasztásáról döntött. 2005. október 03.-án del Ponte újabb váratlan nyilatkozatot tett, melyben kijelenti: ,,...a horvát fél teljesítette a Hágai Törvényszékkel való kooperációs vállalását..."
Meg kell, hogy jegyezzem, hogy a horvát közvélemény jelentős része erősen ellenezte az EU-ba való belépést. Gotovina tábornok 24 évi börtönbüntetésének kiszabása után, a támogatottsági arány a mélypontra zuhant.
A horvát lakósság szerint - nem minden alap nélkül - az a vélemény alakult ki, hogy: Jugoszlávia EU-n belüli feltámasztása a cél." TRIANON még mindig kísért? (!)

A horvát állami vezetés térdre ereszkedett az Unió előtt. (?)

A horvát közvélemény már ott tart (rövid pár nap alatt), hogy Hágával való (látszat ?) együttműködéséért megvetését fejezte ki, a sorozatos tüntetések alkalmával. Kezd olyan vélemény kialakulni, hogy: ,,Nem kell nekünk az Unió!"Minden esetre a horvát kormány most szorult helyzetben van. A tömeget nem elégítette ki a langyos nyilatkozat, miszerint nem ért egyet a hágai ítélettel és az sem, hogy a fellebbviteli költségeket magára vállalta.
Minden esetre a hágai vádirat megkédőjelezte az egész Honvédő Háborút, melyet Horvátország viselt.

Illegalitásban

(Hogy titokban hogy segítette a horvát állam, vagy sem, arról nincs híranyagunk.) Anta Gotovina ekkor, családját kényszerűen hátrahagyva, illegalitásba vonult. Az illegalitásban a tábornok sok szempontból volt előnyös helyzetben. Több nyelvet beszélt, több ország útlevelével rendelkezett, fizikai és egészségügyi állapota több mint kielégítő. Az egész világra kiterjedő horvát mozgalmak magán- és félhivatalos hálózata védte. Hollétéről biztosat szinte senki sem tudott és ma sem sokat tudunk.

Elfogták, vagy feladta magát (feltételezések)

Ante Gotovina megunta az ,,űzött vad" szerepét? Vagy a családja jövőjéért aggódott? Vagy talán hazaszeretetből fakadt, ne legyen az EU-ba lépés gátja? Így, vagy úgy ő már mindenképp bekerül a világ- és a horvát történelemkönyv lapjaira, most már azonban úgy is, mint a horvát nép mártírja.
Minden esetre 2005-ben felvette a kapcsolatot Tomislav Karamarkovval, a POA (horvát titkosszolgálat) vezetőjével és azt az ígéretet tette, hogy 2005. december 31.-ig elfoghatják, cserébe csupán csak annyit kért, hogy gondoskodjanak családja személyi és anyagi biztonságáról. Ezt követte, még az elfogatása előtt a hágai ügyésznő fent idézett ,,feloldási" nyilatkozata.

Bizonyítja elhatározását, önfeladását, hogy elfogatásáig járt Argentínában, Chilében, Oroszországban, Kínában, Csehországban, Tahitin, Mauritiuson, szinte bejárta a világot akadálytalanul. Majd december 7.-én, a horvát kormány és a titkosszolgálat tudtával, a spanyol hatóságok (spanyol területen) letartóztatták. Mikor az étteremben vacsorázó tábornokot, asztalánál körbevették, minden idegesség nélkül rájuk nézett, felhajtotta vörös borát, majd nyújtotta csuklóit megbilincselésre.

Vélemények

Vajon tényleg háborús bűnös Ante Gotovina? Merülhet fel a kérdés sok millió emberben. Lehet -e háborús bűnösökről beszélni akkor, amikor egy nép, a saját területén vív honvédő háborút egy, hódító idegen ország hadseregével szemben?

Európa és a ,,civilizált nyugat" egy évtizeden át, ölbe tett kézzel, tétlenül nézte végig a szerb vérengzést nem csak Horvátországban, hanem az egész Balkánon. (Az áldozatok száma százezres méreteket ölt, az anyagi és erkölcsi károkról nem is ejtve szót.) Szerbia pedig hallgatólagos támogatást élvezett, sőt a meghirdetett fegyverembargó pedig egyenesen jól jött számára.
Egy biztos: A globalizált nyugat nem engedheti meg magának, hogy tőle független, ráadásul prosperáló állam működjön a kontinensen. Kis népeknek a fejébe kell verni: Függetlenek lenni veszélyes és nem ajánlatos!

Megkockáztatom a kérdést: Vajon hány egykori és mai politikus, államfő, vagy katona érdemelné meg az ilyen és ehhez hasonló büntetést? Egy-egy amerikai légitámadás során hány civil áldozat halt meg, vagy rokkant meg örök életére? Egynéhány név: Idősebb és fiatalabb Bush, Putyin, post humus Sztálin, Kádár János és még hosszan sorolhatnám.

Végkifejlet

2005 decemberében fogták el Ante Gotovinát Tenerife szigetén a spanyol hatóságok, a per 2008 márciusában kezdődött Hágában és 2011. április 15.-én hoztak elmarasztaló ítéletet; bűnszövetkezetben elkövetett népirtás és háborús bűnök miatt. (Hat év telt el az elfogatástól az ítéletig.)

Prológus

Egy biztos: Minden ,,igazi horvát" Ante Gotovinát nemzeti hőskent tiszteli és fogja tisztelni az utókor minden generációja. Pozitív hősként és mártírként kerül majd be a történelemkönyvekbe.
A TÖRTÉNELEM számára felmentést fog adni, de nem fogja felmenteni Carla del Ponte-t és a hozzá hasonló gazembereket.

Stuttgart, 2011. április 22.

Riester Árpád

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=40305
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így vezetik be mégis a tandíja
  2011-04-25 16:29:44, hétfő
 
  Így vezetik be mégis a tandíjat


Így vezetik be mégis a tandíjat - illusztrációA felsőoktatásba járók nagy része fizetni fog a képzésért. Tandíj nem lesz. Az ellentmondás kulcsa a konvergenciaprogramban keresendő, amely gyakorlatilag megfelezi az államilag finanszírozott férőhelyek számát. Vélemény.
Balla István


2011. április 24. 11:45
A 2008-as, úgynevezett szociális népszavazás elsöpörte a felsőoktatási tandíj (akkori nevén képzési hozzájárulás) bevezetésének lehetőségét. Már az akkori vitában is sokan figyelmeztettek, hogy rendszer így fenntarthatatlan, hamarosan újra muszáj előhúzni valamilyen kormányzati fiókból az - akárhogy is átnevezett - tandíj ötletét.

A ,,nem lesz tandíj" kormányzati mantra persze éppúgy tartja magát, mint a ,,nem lesz megszorítás". Utóbbi ugyan már kezd kikopni. Nem csoda, a Széll Kálmán Terv, és a konvergenciaprogram brutális megszorítása idején annak időszerűsége az MSZP 2008-as ,,Beindulunk"- kampányának időszerűségét idézi.

A ,,nem lesz tandíj" viszont még tartja magát. ,,A tandíj a Gyurcsány-korszakkal együtt megbukott"- jelentette ki többször is Szijjártó szóvivő, akihez gyorsan csatlakozott Pokorni Zoltán oktatási bizottsági elnök, Réthelyi miniszter és mások is.


Hoffmann Rózsa tavaly májusban még nem tartotta ördögtől való dolognak a tandíjat, de hozzátette egyelőre nincsenek meg azok az ösztöndíj-feltételek, amelyek lehetővé tennék annak bevezetését úgy, hogy az a rosszabb anyagi körülmények között élő, tehetséges gyerekek lehetőségét ne vegye el a továbbtanulástól. ,,Azt csak ott lehet bevezetni, ahol magas az életszínvonal és biztos a munkahely" - jelentette ki. Néhány hete az államtitkár már egyértelműbben nyilatkozott: sem tandíj, sem a hírekben emlegetett "diplomaadó" vagy képzési hozzájárulás bevezetését nem tervezi a kormány.

A szociális népszavazással az ügy zsákutcába jutott. A kormány nem jöhet elő egy ilyen elképzeléssel, az erről szóló sajtóinformációkat csípőből cáfolják. A felsőoktatási rendszer viszont továbbra is fenntarthatatlan. Az új törvényi koncepcióban sincs szó természetesen tandíjról. Egyelőre persze nem lehet tudni, mi is lesz benne, hiszen épp a múlt héten dobta vissza azt Hoffmann-nak újradolgozásra Orbán Viktor. Az viszont látszik, hogy nem a NEFMI, hanem a nemzetgazdasági tárca irányításával dőlhet el ez a kérdés is. Ez pedig megszorítást (bocsánat: racionalizálást) jelent, 38 milliárd forint kivonását a rendszerből.

A tandíj ötletét elsöprő népszavazás idején, 2008-ban is majdnem minden második egyetemista és főiskolás fizetett a képzésért, 44 százalékuk járt költségtérítéses szakra. 2008-ban a 125 ezres érettségiző évfolyamból 55 200 elsős hallgatónak fizette ,,teljes képzését" az állam. (Az idézőjel mögött a tankönyvek, taneszközök, utazások költségei, a lakhatási és egyéb szülőket terhelő költségek állnak.)

A most futó tanévben 97 743 gólya kezdte meg a tanulmányait, ebből 53 450 államilag finanszírozott helyen. Ez a most 18 évesek 45 százaléka.

A konvergenciaprogram azt írja, hogy ,,2012-től a felvehető államilag finanszírozott létszámkeret fokozatosan csökken, a 2011. évi 53 450 főről 2014-re kb. 30 000 fő körülire, az ezen felül felsőoktatásba jelentkezők pedig költségtérítéses képzésben vehetnek részt."

Ez azt jelenti, hogy három év alatt majdnem felére (56 százalékára) csökkentjük az államilag finanszírozott hallgatói létszámot, de aki akar, és van pénze, fizetős szakon elvégezheti a kívánt szakot.

Külön érdekesség (és épp a különböző kormányzati tervek konvergenciáját cáfolja), hogy a Széll Kálmán Terv még meg akarta szüntetni a költségtérítéses szakokat, amit a konvergenciaprogram ilyen módon gyakorlatilag megerősít.

Persze a demográfiai csökkenéssel is kell számolni, már csak azért is, mert ez a megszorítás legfőbb - és ha arányosan számolnák: érthető - indoka. 2014-ben mintegy 97 ezer 18 éves lesz az országban, amelynek - az eddigi 45 helyett - már csak a 30 százaléka lesz államilag támogatott hallgató. Arányaiban is ez egyharmados csökkenés.

Az megjósolható, hogy szeretnének tanulni a többiek is, és hirtelen nem akar majd mindenki szakközépiskolába menni egyetem helyett. Így aztán lesz 30 ezer államilag finanszírozott, és jóval ezt a számot meghaladó - a családok fizetési teherbírástól, valamint a demográfiai csökkenéstől függő számú - fizetős hallgató lest egy évfolyamon. Számoljunk, mondjuk 20 százalékos hallgatószám-csökkenéssel (a jelenlegi érettségiző évfolyam csak 8 százalékkal népesebb, mint a 2014-es, de várhatóan sok család nem bírja majd fizetni a gyerek taníttatását), akkor is mintegy 50 ezer hallgató tandíjat (költségtérítést, önköltséget, képzési hozzájárulást, vagy akárhogy is hívják: súlyos pénzt) fog fizetni.

Így érvényesül a Mátyás király mese modern parafrázisa: lesz is tandíj meg nem is lesz.


http://www.fn.hu/belfold/20110422/igy_vezetik_be_megis/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétkedő Tamások
  2011-04-25 16:14:10, hétfő
 
 
Kétkedő Tamások


"Boldogok, akik nem látnak és hisznek"

(János evangéliuma 20:29)

A mai ember megünnepli húsvétot - a maga módján. A kétnapos ünnepet hosszú hétvégének veszi. Tekintettel az ünnep jellegére, többet megenged magának ételből és italból, valamint szórakozásból. Minden külsőség megvan a húsvét megünneplésére - csupán egy csekélység hiányzik: a feltámadott Megváltóban való hit. Ez azt jelenti, hogy a modern ember húsvétjának a szíve hiányzik. Így könnyen megérthetjük, mi a húsvét a mai ember számára - fából vaskarika. Ugyanis nincs igazi húsvét a feltámadás boldog elfogadása, hite nélkül. A mai ember sok mindent elfogadhat a keresztény tanításból. Nem nehéz hinni Krisztus születésében, megváltói működésében, sőt még kereszthalálában sem. De egyet nem tud elfogadni sok mai ember: Krisztus feltámadását, s ezzel együtt a testünk feltámadását.

Ebből látszik, hogy Tamás mennyire a modern ember képe. Amikor a tanitványok újságolták neki, hogy látták a feltámadott mestert, ő szomorúan ingatta a fejét és kétkedve mondta: Nem hiszem, hacsak magam meg nem tapasztalom. Miért nehéz elfogadni a feltámadást?

Mindenekelőtt azért, mert ellene mond az egyetemes emberi tapasztalatnak. Annak, hogy a halálból nincs visszaút. Aki meghalt, az végleg elment: kiesett a tér, idő, a tárgyak és a személyek világából. A halálban a test alkotóelemeire bomlik, s ezt a bomlási folyamatot nem lehet megforditani. Az emberi megértés és értelem ezen a tapasztalaton nevelődött. Ami ennek ellene mondana, azt nem hajlandó elfogadni. Tamásénak és a mi kétkedésünknek ez az legmélyebb oka.

A másik ok a kétkedésre az, hogy Tamás és mi is személyesen akarunk meggyőződni a feltámadott Krisztus valóságáról. Itt nem segít az, hogy mások tapasztalták, vagy hitték, meggyőződtek vagy meggyőzettek. Ennél a pontnál senkiben nem tudunk bízni, csak magunkban.

A csoda az, hogy Krisztus megérti ezt és ezért az egy hitetlen tanítványért visszajön, neki megjelenik, hogy az személyesen győződjön meg a feltámadás tényéről és valóságáról. Mikor Tamás ujjait Krisztus sebeibe teszi, ismeri föl a kereszten meghalt Mesterben a feltámadott Krisztust s legyőzve kiált föl: ,,Én Uram és én Istenem!",,Boldogok, akik nem látnak és hisznek". Ekkor Jézus valami fontosat mond - és ezt már nekünk mondja, és minden kétkedőnek:

Mit jelent ez? Talán valami vak hitet vagy a tapasztalattal, értelemmel szembehelyezkedő vagy valami elkeseredett magatartást, amely azt mondja: "Hiszem, mert abszurd, vagy annak ellenére, hogy abszurd?" Nem erről van szó. Krisztus itt a megismerésnek egy másik lehetőségét, útját és módszerét ajánlja figyelmünkbe. Tamás útja ez volt: hitetlenségből tapasztalás réven a hithez érkezett el. Az, amit Krisztus ajánl ez: hit révén tapasztalásra lehet jutni, amely a hitet alátámasztja. Aki hisz a feltámadott Krisztusban, az meg fogja tapasztalni az ő valóságát, uralmának hatalmát és vezetésének erejét. Ez a hit azonban nem valamilyen vékony filozófiai tétel elfogadása, hanem gyermeki bizodalom Krisztusban, s az életünknek erre a hitre való alapozása. A hit tehát egzisztenciális döntés, nem pedig vallásfilozófiai tétel. Csak az, aki ezzel a ,,veled állok vagy bukom"magatartással közelit Krisztushoz, az fogja megtapasztalni - ma is - az ő valóságát, feltámadott életének erejét és uraságát.

Az ilyen ember megérti, hogy emberi értelmünk véleménye nem a végső szó élet és halál kérdésében. Megérti, hogy Isten teremtő ereje nagyobb, mint a halál romboló ereje. Megérti, hogy Isten, aki egyszer a semmiből teremtett minket, képes arra, hogy újrateremtsen egy marék hamuból vagy éppen a semmiből aszerint a minta szerint, ami Istenben él minden egyes emberről. Hogy ezt Isten megteheti, arra pecsét és bizonyíték Krisztus feltámasztása, aki meghalt és íme örökkön élő!

Csak a húsvéti hittel rendelkező ember lehet igazán boldog. Miért? Mert csak az ilyen ember számára oldódott meg a halál rejtélye és vettetett ki a halál megolvasztó félelme szívéből, s ezzel lehetősége nyílott egy félelemmentes, teljes és boldog emberi élet élésére.

A húsvéti hit a feltámadott Krisztusban a legfontosabb titka a boldog életnek!

Dr. Pungur József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyöngyöspata – kirándulá
  2011-04-25 15:45:22, hétfő
 
  Gyöngyöspata - kirándulásból előállításba
barikad.hu
2011, április 25 - 11:44

A cigányok által is közkedveltté vált terrorizmus kifejezésnek fordított tartalma van: tegnap délután megint egy magyar asszony vált az áldozatává.
Cikk Front kép - 280x185:

Egyszerűen nem lehet sem megszokni, sem elfogadni azt a kommunikációs kurzust, amit a kormányzat és a balliberális médiumok művelnek cigánykérdésben. A Gyöngyöspatára tegnap hazaérkezett cigányok eddig sem mentek a szomszédba, ha kamerák kereszttüzében kellett rettegniük a többségi magyar társadalomtól, de a kérdésben tegnap újabb fejezetet nyitottak. Sokkal agresszívebbek és bátrabbak lettek.

Ma sem teljesen tisztázott, mi volt a célja a több, mint kétszáz, zömében nők és gyermekek húsvéti táboroztatásának, de ahogy a nyilatkozataikat figyeljük, az emberben az az érzés támad, mintha kommunikációs tréningen vettek volna részt és tényszerűen állítanak be mindenkit potenciális gyilkosnak, aki nem cigány a faluban. A vélelmezett oktatásnak meg is lett az eredménye: az egyik haza érkező cigányasszony ,,Ha harc, hát legyen harc" felkiáltással mindjárt fel is pofozott egy idősebb magyar asszonyt, akit mentővel kellett elszállítani a hatvani kórházba.

A legmegdöbbentőbb mégis a már-már görög tragédiába illő jelenet folytatása: ifj. Farkas János, helyi cigány vezető mai közleményében elmondta, sajnálja a történteket, de hozzátette, súlyos provokációról volt szó, tehát valójában a sértett a hibás. Most ne foglalkozzunk azzal, mi történne, ha esetleg a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület valamelyik tagja pofozna fel mondjuk egy fatolvajláson, esetleg betörésen ért cigányt, a derék polgárőrök soha nem tudnák ezt megmagyarázni.

Magyarán: a média nagyon veszélyes vizekre evetezett, hiszen azt sugallja: magyar részről az is provokációnak minősül, ha valaki kiáll a saját kapujába nézelődni. A szóbeli provokációnak természetesen nincs tanúja, de sokak számára nem is ez a lényeg.

Az elmúlt napokban azonban egyre biztosabbá válhattunk abban: Gyöngyöspatán egy nagyon is jól szervezett koreográfia kezd kibontakozni, mely több dolog ellen irányul. Először is, igyekszik elfedni a kétharmados forradalmi kormány teljes tehetetlenségét, hiszen az orbáni ígéretek ellenére lassan egy év alatt képtelenek voltak rendet tenni a közbiztonság területén, sőt, a helyzet tovább romlott. Másrészt, az új alkotmánnyal bíbelődő fülkeforradalmárok immár több, mint egymillió szavazót veszített el, míg a Jobbik lassan, de folyamatosan erősödik és eddig még sohasem mért támogatottsággal rendelkezik.

Szörnyű, hogy egy minősített többséggel rendelkező kormánykoalíciónak nincs épkézláb megoldása, mindössze egy: elfedni a súlyos valóságot, torzítani a szomorú tényeket és lejáratni az egyetlen pártot, aki szerény eszközökkel, de annál hatékonyabban kezelni próbálja (és szemlátomást kezeli is) a problémát.

Szánalmasak.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kudarcba fulladt az LMP gyöngy
  2011-04-25 15:44:43, hétfő
 
  2011-04-25. 14:06
Kudarcba fulladt az LMP gyöngyöspatai locsolkodása

Gyöngyöspatai forrásaink megerősítették, hogy ma délelőtt ismét egy LMP-s delegáció érkezett a patai cigánysorra. Mostani látogatásuk azonban magánjellegű volt, nem hívták le a sajtót sem, igyekeztek feltűnésmentesen viselkedni.
Mai akciójuk nem a rendfenntartásban segédkező magyar emberek elleni agitációban, a bűnözők jogairól történő kioktatásban nyilvánult meg, de nem is a Föld napja alkalmából szervezett "faluszépítő" szemétgyűjtés, vagy patakmeder-kotrás mögé bujtatott liberális hecckampányról szólt.
Pénteki ígéretüket váltották valóra, amely kivitelezése miatt azonban futótűzként terjedt a cigánysoron, még a jobb érzésű romákban is visszatetszést keltve: azért jöttek fel Budapestről, hogy meglocsolják Zsuzsit és Barbit, a két genetikai hulladékot, alias Zsoltot és Krisztiánt, akik képét már bemutattuk korábban olvasóinknak.
A Schiffer András és Dorosz Dávid vezette LMP-s csapat látogatása viszont igencsak rövidre sikeredett. Helybeli forrásaink szerették volna lencsevégre kapni a magyar néphagyományt ápoló LMP-seket, ám mire odaértek, már csak azt látták, hogy gépkocsijukkal elhajtanak a Heves megyei településről a romák hangos szidalmai közepette.
Ugyanis - s ez okozta a mérhetetlen felháborodást - az ifjú liberálisok elkövették azt a ritka hibát, hogy visszanyúltak az ősi hagyományhoz, és kölni helyett friss, tiszta vízzel közeledtek az ezzel a természeti elemmel még a gárdistáknál is rosszabb viszonyt ápoló kisebbségiekhez...,


(Álhír)


http://kuruc.info/r/6/78099/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csöbörből vödörbe - Rákosi-Orb
  2011-04-25 15:38:44, hétfő
 
  2011-04-25. 14:59
Csöbörből vödörbe - Rákosi-Orbán montázst akasztott a Jobbik

Novák Előd Jobbik-alelnök szerint az új alaptörvénnyel csöbörből vödörbe esett az ország, hiszen a "rákosista" alaptörvény helyére egy újabb egypárti, párturalmi alkotmány kerül.
A honatya az Országgyűlés irodaházában tartott sajtótájékoztatón ezt alátámasztva levette a falról a Nemzeti együttműködés nyilatkozatát, és helyére egy képet akasztott fel. Ezen a fotón Rákosi Mátyás portréjába Orbán Viktor arcát montírozták. Novák Előd emlékeztetett: felmerült, hogy a nemzeti együttműködés nyilatkozatát lecserélnék a közintézményekben a nemzeti hitvallásra. Úgy vélte, ennél sokkal kifejezőbb lenne az általuk készített montázst a falra tenni a közintézményekben.
Novák Előd hangsúlyozta, hogy leszavazták a Jobbik összes módosító indítványát. Pedig azok a valódi rendszerváltás, a "radikális változás" garanciái. A jogfolytonosság helyreállításán kívül a kormánypárti képviselők lesöpörték többek közt a magyar föld- és ivóvízkincs magyar kézben tartását, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát és a mentelmi jog megszüntetését is - sorolta a képviselő. Ha a Jobbik kétharmaddal kormányra kerül, akkor első dolga lesz az alaptörvényben ezeket megjeleníteni - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta, cselekedetét nem érzi szabálysértésnek, s nem tart attól, hogy a csere miatt felfüggesztik mentelmi jogát, de adott esetben vállalja a következményeket. Szerinte húsvéthétfőn "ennyi vidámság belefér".
(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/78106/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Példabeszéd arról, hogyan bánj
  2011-04-25 11:01:21, hétfő
 
  Példabeszéd arról, hogyan bánjunk az uzsoratőkésekkel, kilakoltatókkal és más antilényekkel


Posted on 2011/04/23

Mai, sokkoló újsághír: hosszú szünet után megkezdődtek az országban a kilakoltatások. Egyelőre csak az önkormányzati tartozásoknál alkalmazzák ezt az eljárást. Aztán - ezt már mi tesszük hozzá - majd folytatják a devizahitelesekkel.


No, és akkor most vegyünk egy nagy levegőt. Közönséges csalás bűntette volt már az is, hogy kormányzati háttérszéllel a bankok emberek millióit csalták bele a devizaalapú hitelezés kelepcéjébe. Tudniillik olyan szerződést kötöttek az állampolgárokkal, ami nem volt más, mint szimpla hazárdjáték. Természetesen csak a jóhiszemű állampolgár szemszögéből. A pénzintézeteknek maga volt az abszolút ,,itt a piros, hol a piros". Konkrétan: miféle aljas kontraktus az olyan, amelyben példának okáért az szerepel, hogy a felvett hitelösszeg törlesztő részlete mondjuk havi 20 ezer forint, ami aztán mostanra már évek óta 100 ezerre növekedett? Ezt persze a szerencsétlen adós nem tudja fizetni, ha megfeszül, akkor sem. Persze, az árfolyamkockázat. Vagyis, elvileg csökkenhettek volna a részletek, s akkor a bank jár rosszul. Ugyan már, ne nézzenek hülyének. A bankok disznófejű nagyurai kezdettől tudták, mekkora buliba vágnak bele. Az árfolyam-spekulációt és tőzsdei manipulációkat ők vezénylik, amelyek révén egész országok, sőt kontinensek gazdaságát romba lehet dönteni.

Erős forint mellett tőrbe csalták a hiszékeny magyarokat, majd miután milliók bedőltek a trükknek, elkezdték gyengíteni a forintot, s már is exponenciálisan nőtt amúgy is gigantikus extraprofitjuk. S a fináncoligarchia, vagyis az egypetéjű, a politikai elitből és bankárokból rekrutálódott rablóbanda azt is eldöntötte, hogy ezzel párhuzamosan gazdaságilag is tönkreteszi hazánkat, vagyis nem lesznek termelőüzemek, infrastrukturális háttérbázis, így ebből adódóan munkahelyek sem, vagyis a szerencsétlen bennszülöttek munkanélkülivé válván, még az eredeti törlesztő részletet sem bírnák majd fizetni. Továbbá elértéktelenítik a nemzeti vagyontárgyakat, így a szerencsétlen adós ingatlanjának elveszítése után is fizethet a hétfejű szörnynek, a banknak - amely rákos kelevény a modern társadalmak testén - élete végéig. Jó esetben. Rosszabb esetben hetedízigleni leszármazottai is. Egyszóval ,,grandiózus" plánum volt ez. Nekik...

S miután a bank extraprofitjával párhuzamosan a tömegek extrapauperizációja következett be, megjelentek korunk legundorítóbb, állatként sem definiálható agyatlan antilényei: a különböző követeléskezelő, behajtó, végrehajtó stb. parazita, dögzabáló féregfalkák. Sajnos, a magyar társadalom pedig birkaként tűri, hogy ezek a senkiháziak kipakolják őket otthonaikból. S hiába beszélt a minap is a belügyminiszter a parlamentben az állam erőszak-monopóliumáról, a miniszteriális bölcsességgel szemben ott áll a rideg szociológiai tény: az impotens állam éppen legszerencsétlenebb polgárait nem képes, nem tudja vagy / és nem akarja megvédeni. Nos, tehát, más út aligha maradt mára, mint félkatonai rohamosztagokat szervezni amolyan Waffen-SS fizikumú, tettre kész férfiakból, akik minden efféle kilakoltatásoknál megjelennének, és istenesen helybenhagynák a szteroid puffasztotta ,,izomzatú", hájfejű egyedekből összetrombitált droidbandákat.

S mindehhez szolgáljunk egy történelmi példázattal a 18. századból, a francia forradalom idejéből. Közismert ugyan, hogy az egész felfordulás a szabadkőműves háttérhatalom mesterkedésének a műve volt a trón, az oltár és a nemesség likvidálására, azonban az is tény, hogy az akkori francia társadalomban a parasztok és városi szegénynép részéről létezett egy jogos sérelem, elégedetlenség, amit az adóbérlők kegyetlenkedései váltottak ki. Ténykedésük alapja az volt, hogy szindikátusuk hatévente szerződést kötött a koronával az állami adó bérletéről. A kialkudott összeget befizették a kincstárba, majd ennek sokszorosát behajtották a szerencsétlen parasztokon. Az adóbérlők tehát azért vonták magukra a legnagyobb méretű gyűlöletet, mert brutálisan kegyetlenek és hatékonyak voltak. Közkeletű és megalapozott vélemény volt, hogy az adóbérlők esetében vérlázító volt a különbség az emberek által kifizetett, illetve a királyi kincstár által ténylegesen megkapott összegek között. Ráadásul ,,profitjuk" - vagyis a szabadrablásból befolyt pénz - üzleti titok volt (Istenkém, mennyire ismerős történet), s ez a tény tovább erősítette azt a mélységesen igaz közvélekedést, miszerint az adóbérlők mind mohó, gátlástalan, állami engedéllyel garázdálkodó, égetnivaló rablók. Sőt, szindikátusuk államot képezett az államban. Félig üzleti és kereskedelmi nagyvállalatként, félig kormányként - legalább 30 ezer főnyi személyzettel - ők voltak a legnagyobb munkaadók Franciaországban a király hadserege és flottája után. A 30 ezerből 21 ezer fő egy félkatonai szervezetet alkotott - volt egyenruhájuk, és nemcsak fegyverekkel voltak felszerelve, hanem azzal a joggal is, hogy bármilyen gyanú esetén belépjenek bárhová, házkutatást tartsanak, és adott esetben lefoglalják a tulajdont. (Hiába, ezek után merészelje állítani valaki, hogy a történelem nem ismétli kísértetiesen önmagát). Aztán a közkeletű tévedéssel ellentétben az 1789. júliusi forradalom legelső - tehát még a szinte üresen álló Bastille földig rombolása előtti - népi kezdeményezése az volt, hogy ledöntötték az adóbérlők vámfalát, majd sorban laktanyáikat, aztán e gazdasági vámpírokat kard- és kaszaélre hányták, irattáraikat pedig porig égették. A korban népszerű író, Louis-Sébastien Mercier már korábban így fogalmazta meg velük szemben táplált érzéseit: ,,Égető vágy fogott el, hogy megsemmisítsem ezt a hatalmas és pokoli gépezetet, amely torkon ragad minden egyes polgárt és kiszívja a vérét". No, ez a Mercier fogalmazta nemes, össztársadalmi óhaj 1789-90 folyamán beteljesedett, a kor parazita férgei oda kerültek, ahová az előző évtizedekben végzett gazdasági tevékenységük kiérdemesítette őket: ki lámpavasra, ki puskacső elé, ki kaszaélre, ki kötélhurokba, ki a csatornába.

Aligha kell magyaráznunk tisztelt olvasóinknak, hogy eme kis történelmi miniatűr minden egyes szereplője és kelléke manapság is itt létezik, él és mozog, settenkedik közöttünk a szomorú, posztmodern magyarországi való világban. Mielőtt szerénységem holmi erőszakra történő felhívással vádoltatna meg bizonyos nemzetellenes körök részérők, sietek előrebocsátani, hogy a produktív, valamint nemzeti jövőnk és üdvösségünk beteljesülése szempontjából fölöttébb hasznos és építő konzekvenciák levonását, illetve a fentebbi parabola aktuális értelmezését hírportálunk nagyérdemű olvasóközönségére bízom....

Lipusz Zsolt

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/04/23/peldabeszed-arrol-hogyan-banjunk- az-uzsoratokesekkel-kilakoltatokkal-es-mas-antilenyekkel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.