Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Tavaszi vers
  2011-04-26 22:51:30, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Angyali üzenet
  2011-04-26 22:25:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-26 22:24:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szerda menü ajánlat
  2011-04-26 13:17:08, kedd
 
  Szerda menü ajánlat

Előétel: Savanyúkáposzta-leves kolbásszal
Főétel: Tepsis szezámmagos csirke
Desszert: Almás falat
Vegetáriánus ajánlat: Pirított zöldségek sült sajttal


Savanyúkáposzta-leves kolbásszal:

Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt kolbász
75 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl
liszt


Elkészítés:
A káposztát apróra vágom, és felteszem főni kicsit több vízben, mint ami ellepi. A szalonnát és kolbászt apróra vágom, megsütöm, és a megfőtt káposztához adom. A szalonna és a kolbász zsírjából a liszttel rántást készítek. Berántom vele a levest, hozzáadom a tejfölt, ízlés szerint sót, és még egyet forralok rajta.

Megjegyzés:
A receptet Anyapinta küldte. Köszönjük!


Tepsis szezámmagos csirke:

Hozzávalók 1 személyre:
1 csirkemellfilé
1 nagyobb krumpli
fél fej vöröshagyma

fehér bors
fokhagyma
citromlé
szezámmag
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét kettévágom, a krumplit és a hagymát felkarikázom, a hagymakarikákat félbevágom. A tepsit bekenem olajjal, belefektetem a krumplikarikákat, sózom, borsozom, megszórom fokhagymával, valamint meglocsolom egy kevés citromlével. Rászórom a hagymát. A hússzeleteket ráhelyezem a tetejére, azt is sózom, borsozom, megszórom fokhagymával, és citromlevet csöpögtetek rá. Az egészet megszórom szezámmaggal.

Alufóliával lefedem a tepsit, és előmelegített sütőben először 160 fokon párolom, amíg puha nem lesz a hús, majd az alufóliát levéve sütöm tovább 180 fokon, amíg rendesen át nem sül a krumpli és a hús.

Megjegyzés:
A receptet Forcas küldte. Köszönjük!


Almás falat:

Hozzávalók:
egy 18x27-cm-es tepsihez:
2 nagyobb alma
17,5 dkg vaj
17,5 dkg barna cukor
2 evőkanál méz
fél teáskanál őrölt fahéj
5 dkg mazsola
22,5 dkg zabpehely
2 evőkanál napraforgómag

Elkészítés:
A sütőt melegítsd be 160 fokra. A tepsit tedd rá a sütőpapírra, rajzold körbe egy ceruzával, majd vágd ki.
Olajjal kend ki a tepsit, fektesd bele a sütőpapírt.

Az almákat vágd négybe, hámozd meg őket, szedd ki magházukat. A szeleteket vágd apró kockákra. A vaj felét olvaszd meg, add hozzá az almakockákat, és lassú tűzön párold 10 percig, amíg az alma megpuhul.
A maradék vajjal együtt tedd a lábasba a cukrot, a mézet és a mazsolát. Kis lángon addig kevergesd az egészet, amíg a vaj megolvad. A zabpelyhet és a napraforgómagot is add hozzá. A masszát kanalazd a tepsibe, terítsd egyenletesen szét. A tetejét egy kanál hátsó felével egyengesd el.

A tepsit told a sütő középső rácsára, és süsd 25 percig. Sütés után vedd ki, hagyd 10 percig hűlni, majd vágd kisebb négyzetekre.

Az almás falatoknak szép aranybarnának és puhának kell lenniük, amikor kiveszed őket a sütőből. Ha túl sokáig hűlnek, túl szárazzá válhatnak, és már nem lesznek olyan omlósak.

Megjegyzés:
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom, érdemes megkóstolni.

A receptet Nocesz küldte. Köszönjük!


Pirított zöldségek sült sajttal.

Hozzávalók:
1 személynek:
1 kisebb cukkini
fél piros kaliforniai paprika
1 közepes paradicsom
1 szelet kb. 2 cm vastag pizza mozzarella
olaj

bors

Elkészítés:
A cukkinit és a paprikát felkockázom/felszeletelem, majd egy kiskanálnyi olajon sóval, borssal elkezdem sütni. A paradicsomot is felaprítom, majd azt is hozzárakom, és együtt megsütöm a zöldségeket.

A sajtot egy kiskanál olajon megsütöm, majd ha az alja megereszkedett, akkor lapáttal megfordítom, és a másik oldalát is pirosra sütöm.





Megjegyzés:
Én most sima pizza mozzarellával csináltam, de füstölttel még finomabb!

A receptet és a fotót Nijntjenyuszi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 290
  • e Hét: 1065
  • e Hónap: 6103
  • e Év: 135810
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.