Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Anyaság
  2011-04-29 19:15:08, péntek
 
  Anyaság

Mielőtt Anya voltam,
Soha nem botlottam meg játékokban
vagy felejtettem el egy altatódal szavait.
Nem aggódtam azon, hogy
a növényeim vajon mérgezőek e.
Soha nem gondolkodtam védőoltásokon.
Mielőtt Anya voltam,
Soha nem hánytak rám.
Kakiltak rám.
Ettek le.
Pisiltek rám.
Teljes kontrolom volt az elmém felett
és a gondolataim felett.
Egész éjjel aludtam.
Mielőtt Anya voltam,
Soha nem fogtam le egy ordító gyereket,
hogy az orvosok meg tudják vizsgálni.
Vagy beadják az oltásokat.
Soha nem néztem könnyes szemekbe és sírtam.
Soha nem váltam tündöklően boldoggá egy egyszerű vigyor felett.
Soha nem ültem késő éjszaka,
hogy nézzek egy alvó babát.
Mielőtt Anya voltam,
Soha nem tartottam egy alvó babát csak azért, mert
Nem akartam letenni.
Soha nem éreztem, ahogy a szívem millió darabokra törik,
mikor nem tudtam a fájdalmat megállítani.
Soha nem tudtam, hogy valami annyira pici
olyannyira befolyásolni tudja az életem.
Soha nem tudtam, hogy valakit ennyire tudnék szeretni.
Soha nem tudtam, hogy ennyire imádnék anyának lenni.
Mielőtt Anya voltam,
Nem ismertem az érzést,
milyen a szívemnek a testemen kívül járnia.
Nem tudtam, mennyire különleges érzés lehet
etetni egy éhes babát.
Nem ismertem azt a kötődést
anya és gyermeke között.
Nem tudtam, hogy valami annyira pici
annyira fontossá és boldoggá tudna tenni.
Mielőtt Anya voltam,
Soha nem keltem fel az éjszaka közepén
minden 10 percben, hogy megbizonyosodjam, minden rendben.
Soha nem ismertem azt a melegséget,
az örömöt,
a szeretetet,
a szívfájdalmat,
a csodálkozást
vagy a sikerét, milyen Anyának lenni.
Nem tudtam, hogy képes vagyok annyi mindent érezni,
mielőtt Anya voltam.
 
 
1 komment , kategória:  Anyák napja  
Szeresd Édesanyádat
  2011-04-29 19:11:29, péntek
 
  Szeresd édesanyádat
/szerzó ismeretlen

Ő az, aki halkan
Bölcsőd fölé hajol,
Ő az, aki neked
Altató dalt dalol.
Megmosdat, megfürdet
Megfésül szépen,
Tündér mesét mond
Lágy téli estéken.
Amikor beteg vagy
Ő az, aki ápol,
Két szemében mennyi
Aggódás, gond lángol.
Ő az, aki mindig
Imádkozik érted
Nincs, óh nincs határa
Nagy szeretetének.
Tele van a lelke
Érted égő fénnyel,
Ne bántsd meg őt soha
Engedetlenséggel.

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Leonardo: Anyaság c. képe
  2011-04-29 19:05:00, péntek
 
  Leonardo: Anyaság c. képe

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
A királyi esküvő a teljes adás
  2011-04-29 17:11:30, péntek
 
  MTV VIDEÓ
A királyi esküvő - a teljes ceremónia
Évszázad esküvője teljes adás Kb 3 órás adás
Link

A királyi esküvő - a szertartás összefoglalója
Link



 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
Vilmos és Kate esküvője
  2011-04-29 16:04:17, péntek
 
  Vilmos és Kate esküvője
Frissítve: 2011.04.29. 15:15 Hír24

Szerda este Két nappal az esküvő előtt Vilmos herceg a barátaival ment focizni, míg menyasszonya, Kate Middleton ruhapróbán járt. Vilmos az utolsó előtti ,,szabad" estéjét a londoni Battersea Park futballpályáján töltötte, ahol barátaival több mint két órán át kergette a labdát. Ezalatt menyasszonya az utolsó esküvői ruhapróbával volt elfoglalva. A mai eseményeket figyelő kétmilliárd tévénéző csak akkor alkothat képet Kate Middleton esküvői ruhájáról, amikor az ara - pontosan kilenc perccel a szertartás kezdete előtt - kilép a londoni Goring Hotel ajtaján, hogy édesapja oldalán a királyi család által rendelkezésére bocsátott Rolls-Royce-szal az apátsághoz hajtasson





Több hónapig tartó várakozás után pénteken összeházasodott Londonban Vilmos brit herceg és Kate Middleton.A baljós előrejelzések ellenére végül is az esküvőig nem eredt el az eső Londonban, sőt időnként a nap is kisütött, így az ünneplést valószínűleg az utcákon is folytatják majd a brit alattvalók. A házasság megkötésének pillanatától Vilmos trónörökös - az uralkodó pénteken bejelentett döntése alapján - a Cambridge hercege, felesége, Katalin hercegnő - akit az esküvő után a protokoll szerint már nem lehet eredeti nevén, Kate Middletonnak hívni - pedig a Cambridge hercegnője címet viseli. Katalin hercegnőt férjéhez hasonlóan megilleti a "Királyi fenség" megszólítás is.
Sátortábor várja a királyi esküvőt
London utcáin már csütörtökön több ezer ünneplő foglalta el helyét, hogy a legjobb pozícióból nézhesse meg a városon áthaladó esküvői menetet. A becslések szerint több mint hatszázezer ember fogja megnézni az eseményt a helyszínen, és százmilliók követik majd a televíziókon keresztül az egész világon. Az esküvői szertartás közép-európai idő szerint déli 12 óra után pár perccel kezdődik majd a Westminster apátságban. Az esküvői menet negyed kettőkor indul el az apátságból a Buckingham-palotába, aminek erkélyén fél három óra előtt pár perccel fogja köszönteni a népet a hercegi pár. A tervezők kapkodtak a lehetőségért, hogy ők tervezhessék Kate menyasszonyi ruháját. A boldog ara a pletykák szerint több változatot is készíttetett, hogy még véletlenül se derülhessen ki idő előtt a választott ruhadarab. Amikor megjelenik majd Kate az apátságban, a titokra fény derül és a tervező világhírű lesz, hiszen a vendégeken kívül várhatóan 3 milliárd néz ő fogja látni a ruhát. A hercegi pár a londoni Filharmonikusokat kérték fel a jeles alkalomra: két kórus, egy zenekar, és két harsona együttes felel a zenéért az esküvőn.
12:00 óra A ceremónia végleges ,,műsorrendjének" tanúsága szerint Kate házassági fogadalmából egy lényeges ígéret hiányozni fog. A fiatal trónörökös jövendőbelije a hagyományoknak megfelelően azt megígéri, hogy amíg csak élnek, szeretni és tisztelni fogja hercegét, akit gyengédséggel is elhalmoz, és kitart mellette - ám ,,engedelmeskedni" nem fog neki. Rowan Williams, Canterbury érseke ugyanis úgy fogja feltenni a kérdést a trónörökösi arának, hogy ,,Wilt thou love him, comfort him, honour and keep him... so long as ye both shall live?" A kérdésből hiányzik az ,,obey" - szót fogadni, engedelmeskedni - kitétel, vagyis Kate Middleton modern feleségként azt nem ígéri meg, hogy Vilmosnak élete végéig mindenben engedelmesen szót fogad.

Vilmos herceg



Károly herceg és Kamilla



Megérkezett a menyasszony az apátsághoz Fény derült a titokra: Kate ruháját Sarah Burton tervezte, a fátyol alatt - ezt viselte annak idején Diana is - egy gyönyörű tiara diszíti hajkoronáját. Az uszály 2,70 méter hosszú, a ruha fehér és elefántcsont színű.
Kate Middleton


.........



Vilmos - feltehetően a nagy izgalomtól - elég nehézkesen húzta fel Kate ujjára a gyűrűt, majd megtették fogadalmaikat Rowan Williams érsek előtt. Az érsek ezután megáldotta az elé letérdelt párt. (A brit herceg ujjára - követve a királyi család férfiúi körében élő hagyományt - nem került gyűrű.) Kate az egyházi kórus zenéjére vonult édesapjával, Michael Middletonnal az oldalán az oltár elé, ahol Vilmos és öccse - egyben tanúja - Harry várta.
Kate és Vilmos az oltár előtt
...... ........


12:28 Egészségben és betegségben (...), Isten szent törveny szerint erre eskümet adom (...) zajlik a ceremónia. Vilmos Kate ujjára húzta a gyűrűt (...).
....


Éljenek örökké békében, és szeretetben (...). Akit Isten egyesített, ember szét nem választ - ezennel férjnek és feleségnek nyilvánította őket Canterbury érseke az eseményre meghívott 1 900 vendég előtt. A szertartás után Kate testvére, James olvasott föl egy szöveget a Bibliából, majd elhangzott egy újabb egyházi ének, amit személyesen a pár választott; az egyházi gyerekkórushoz a felnőtt kórus is becsatlakozott, a továbbiakban együtt hallani őket.
Videó link Link

A házassági anyakönyv aláírása
Egy fontos formalitás: a házassági anyakönyv aláírása méghozzá 3 példányban a Westminsteri apátság legszentebb részében, egy oldalkápolnában. A középkor óta létezik a szentély, Erzsébet királynő és Fülöp herceg házasságáról is itt őrzik a papírokat. A háttérben William Blake himnusza szól.



13:00 Kate és Vilmos a templom kapujában
Miután a házaspár hitelesítette aláírásával az anyakönyvet, kivonultak az apátságból, mögöttük Hharry herceg és Kate testvére, Philippa, utánuk Charles és Camilla, majd Carole és Michael Middleton.Több millióan fogadták üdvrivalgással az ifjú párt, majd nyitott hintóval távoztak; Vilmos herceg és felesége lelkesen integetett a népnek úton a Buckingham-palota felé, ahol majd az első hitvesi csók is elcsattan és üdvözlik az alattvalókat.
...... ...........


.........



Vilmos herceg ugyanabban a hintóban ül, amelyben annak idején édesanyja, Diana, és édesapja, Károly herceg is ült az esküvőjük után. Harry herceg az apródokkal egy hintóban üdvözli az embereket, széles mosollyal integet. Ebédidőben egy zártkörű fogadást ad a királynő, ezután magyar idő szerint körülbelül fél kettőkor lép ki az erkélyre a friss házaspár és köszöntik az egybegyűlteket




A BBC riporterei azt találgatják, vajon ,,megismétlődik-e" Diana és Károly erkélyjelenete. Ők ugyanis szájon csókolták egymást az üdvözlésnél.
Videó link Link

Az előzetesen megadott menetrendnek megfelelően közép-európai idő szerint fél három előtt öt perccel kilépett az ifjú pár és a királyi család a Buckingham-palota erkélyére, hogy integessen a téren összegyűlt több tízezres tömegnek. Vilmos herceg és Katalin hercegnő mellett megjelent a balkonon II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg, Vilmos édesapja, Károly trónörökös és felesége, Camilla, Katalin hercegnő szülei, Michael és Carole Middleton, illetve az ifjú pár testvérei, Harry herceg és Philippa Middleton. A tömeg csókot követelt, az Independent tudósítása szerint a kérés teljesítése előtt Vilmos megkérdezte feleségét, hogy "legyen?". Később egy újabb csók is elcsattant, a tömeg nagy örömére. A királyi család a palota erkélyéről figyelte az esküvő tiszteletére rendezett légiparádét, először második világháborús harci gépek, majd a királyi légierő vadászgépei húztak el London belvárosa felett. A balkont a királynő hagyta el először, őt követték a két család tagjai, Vilmos és Katalin végül néhány percre kettesben maradt az erkélyen.
Vilmos és Kate először lépett ki férjként és feleségként, és köszöntik az embereket. Követik őket az apródok, Erzsébet királynő és Károly herceg, Camilla, valamint Kate Middletone szülei. Az emberek csókot követelnek, és Vilmos szájon is csókolta feleségét az erkélyen. Harry herceg Kate testvérét, Pippát szórakoztatja az erkélyen, Kate pedig a koszorúskislányokkal beszélget. Elcsattan a második csók, melyet Vilmos ,,Wow" felkiáltása követ. A légierő gépei tiszteletkört tettek a palota felett.
...... .....


Csók jelenet


Videó Link
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
II. János Pál pápa boldoggá
  2011-04-29 08:21:58, péntek
 
  II. János Pál pápa boldoggá avatása 2011.05.01 lesz

Videó link Link
A szertartást előkészítő imavirrasztás április 30-án, szombaton este 20 órakor kezdődik Rómában, a Circus Maximus területén. A virrasztást a római egyházmegye szervezi, amelynek Isten szolgája püspöke volt. A szertartáshoz, amelyet Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke vezet, XVI. Benedek pápa videó összeköttetésen keresztül csatlakozik.
A boldoggáavatási szertartás, amelynek főcelebránsa a Szentatya, május elsején, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a Szent Péter téren. A részvételhez nincs szükség jegyre, a tér és a környező utcák megközelítését a közbiztonsági szervek irányítják.
A szertartást követően minden hívő leróhatja tiszteletét az újonnan boldoggáavatott földi maradványai előtt a Szent Péter-bazilika Confessio oltáránál. A tiszteletadás lehetősége mindaddig tart, amíg véget nem ér a hívek áradata.
A boldoggáavatás utáni hálaadó szentmise május 2-án, hétfőn délelőtt fél 11-kor kezdődik a Szent Péter téren. A szertartást Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár mutatja be.
Az újonnan boldoggá avatott földi maradványainak újratemetésére magánszertartás keretében kerül sor a Szent Péter-bazilika Szent Sebestyén-kápolnájában.

........



A budapesti Szent István téren kivetítőn lesz látható Rómából II. János Pál pápa boldoggá avatása vasárnap délelőtt; az ünnepi együttlét a bazilikában hálaadó szentmisével zárul - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata csütörtökön. A 10 órakor kezdődő liturgia előtt rövidfilmeket vetítenek: személyes vallomásokat, beszámolókat, ismert és kevésbé ismert emberekkel készült interjúkat tekinthetnek meg a résztvevők, akik emellett énekekkel és közös imával készülhetnek az ünnepre - írták.
Az egybegyűltek 10 órától a római Szent Péter téren zajló liturgiába kapcsolódnak be, a közvetítést magyar nyelvű kommentár kíséri. A XVI. Benedek pápa által bemutatandó boldoggá avatási szentmise egyes részeinél a budapesti szervezők saját megemlékezéssel is készülnek, amelynek során felelevenítik, hogy a magyarok mit köszönhetnek II. János Pálnak erkölcsi, nemzeti, politikai vagy akár személyes értelemben - mutattak rá. Az ünnepi alkalomhoz a Magyar Posta különleges alkalmi bélyegzéssel csatlakozik, a filatéliai különlegességet és a 2005-ben elhunyt pápa tiszteletére az elmúlt években kiadott bélyegeket az érdeklődők megvásárolhatják

A magyar közmédia egyenes adásban közvetít II. János Pál pápa május 1-jei boldoggá avatásáról és több tucatnyi műsort sugároz az eseményhez kapcsolódóan - közölte Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Mint mondta, a világviszonylatban is kiemelkedő jelentőségű eseményről és annak hátteréről a rádió- és televíziócsatornák egymással összehangoltan közvetítenek majd, illetve sugároznak műsorokat. A vallási műsorok megújítására készül a magyar közmédia, mert a vallási műsoroknak - túl azon, hogy a hitet kell erősíteniük - általános emberi értékeket is kell közvetíteniük - tette hozzá Böröcz István.
Az MTVA vezérigazgatója kiemelte: a megújuló közmédiának az általános emberi értékek - mint a szeretet, egymás megértése, megbecsülése és a szolidaritás - közvetítését nemcsak a tematikus műsorokban kell felvállalnia, hanem hírekben, közéleti programokban, tévéjátékokban is.
Böröcz István hangsúlyozta: célul tűzték ki, hogy a közmédia csatornáin a különböző programok egymással összehangoltan készüljenek, "ami nem volt idáig jellemző a magyar közmédiára". Az összehangoltságra példaként hozta fel a március 15-i nemzeti ünnep eseményeit bemutató műsorokat.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek arról beszélt, hogy II. János Pál pápának már a temetése is olyan médiaesemény volt, amely "valószínűleg a világtörténelem akkor rekordját megdöntve milliárdokhoz juttatta el a képet és a hangot" a szertartásról. Ezen sokféle ember vett részt, akik sokféle nemzetiséghez, nyelvhez, világnézethez, etnikai csoporthoz tartoztak, s a gyászmise liturgiájában késztetést éreztek arra, hogy kezet fogjanak egymással - hívta fel a figyelmet.

A mostani boldoggá avatás egyetemes üzenete: "az egyház hitet tesz amellett, hogy az illető személy meggyőződésünk szerint már üdvözült, (...) tehát mennyei közbenjárónk lehet", és "hivatalosan is példaképként állítja őt elénk az egyház" - fogalmazott.

Közlése szerint II. János Pál pápa "mindenféle gondolkodású és kultúrájú" embernek "tudott mondani valamit", karizmatikus egyéniség volt, aki "sugárzott valamilyen üzenetet". Halála előtt is kommunikált, egyebek között arról, hogy "még a halállal küszködő ember is tud másokra gondolni". Gesztusai haláltusája közben is jelezték, hogy "együtt érez és lélegzik" a Szent Péter téren álló tömeggel.

Barlay Tamás, az MTVA vallási főszerkesztője elmondta: a boldoggá avatási szertartást május 1-jén 10 órától élőben közvetítik a Magyar Televízió mindkét csatornáján és a Duna Televízió egyes csatornáján. A budapesti Szent István-bazilika előtti téren a híveknek lehetőségük lesz arra, hogy "óriáskivetítőn keresztül, lelkipásztorok vezetésével, közösségben, imádkozva vegyenek részt lélekben az eseményen".
Megemlítette, hogy április 30-án Velünk élt címmel sugároznak a Magyar Televízió 1-es csatornáján egy összeállítást II. János Pál pápa magyarországi látogatásairól. Ugyanezen a napon és csatornán este a Karol - Az ember, aki pápa lett című történelmi film lesz látható.
Barlay Tamás rámutatott: a Duna Televízióban II. János Pál pápa - Félelem nélkül című film vezeti fel a szertartás közvetítését május 1-jén, majd a szertartás után az Élő egyház című műsorban foglalkoznak a pápa egyházfői tevékenységével.
A Magyar Rádióban a Krónika, a Vasárnapi Újság és a Disputa című műsorok foglalkoznak a boldoggá avatással május 1-jén, ezenkívül pedig a Bartók Rádióban a Muzsikáló reggel és a Musica Sacra című műsorokban foglalkoznak ezzel a témával - tette hozzá.
Megjegyezte: fontos a vallási értékek megjelenése a közmédia műsoraiban, hogy "világunk békésebb, őszintébb, élhetőbb legyen", a vallási műsorok pedig ezt segítik.
Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója közölte: a katolikus egyház egyik leglátványosabb szertartása a boldoggá avatás, s a római Szent Péter-bazilika előtti tér biztosan megtelik majd erre az eseményre. Megemlítette, hogy hétfőn vette fel televíziójuk II. János Pál egyik színdarabját, Az aranyműves boltja címűt, a kecskeméti színház előadásában. Az erről készített filmet május 1-jén mutatják be a Duna Televízióban.
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
2011. április 29. - Péntek
  2011-04-29 08:09:37, péntek
 
  Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványainak a Tibériás-tó partján: Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén Didimusz (vagyis Iker), továbbá a galileai Kánából való Nátánáel, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: ,,Elmegyek halászni." ,,Mi is veled megyünk" - felelték. Kimentek és bárkába szálltak. De azon az éjszakán nem fogtak semmit. Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az. Jézus megszólította őket: ,,Fiaim, nincs valami ennivalótok?" ,,Nincs" - felelték. Erre azt mondta nekik: ,,Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok." Kivetették a hálót, s alig bírták kihúzni a tömérdek haltól. Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: ,,Az Úr az!" Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öltötte köntösét - mert neki volt vetkőzve -, és be-ugrott a vízbe. A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik: ,,Hozzatok a halakból, amelyeket most fogtatok." Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló. Jézus hívta őket: ,,Gyertek, egyetek!" A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: ,,Ki vagy?" - hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik. Ugyanígy a halból is. Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent tanítványainak.
Jn 21,1-14

Elmélkedés:
Néhány nappal a feltámadás után játszódik a jelenet, amikor a halászó apostoloknak megjelenik Jézus. Korábban már láthatták az apostolok a feltámadt Jézust, most mégsem ismerik fel azonnal, hanem csak a csodálatos halfogást követően. A csoda ebben az esetben olyan jel számukra, amely segít a feltámadt Jézus megismerésében. A találkozás során az apostolok egy, a jövőben az igehirdetés szempontjából nagyon fontos dolgot is megtanulnak. Egész éjszaka, amikor Jézus nincs velük, halásznak, de munkájuk eredménytelen és egyetlen halat sem tudnak fogni. Amikor reggel Jézus megérkezik és megmondja, hogy mit tegyenek, ők teljesítik kérését, s azonnal eredményessé válik fáradozásuk.
(c) Horváth István Sándor

Imádság:
Úr Jézus Krisztus, igaz Isten és igaz ember,
Szent és nagy Isten, halhatatlan Isten,
könyörülj rajtunk és az egész emberiségen!
Tisztíts meg bennünket bűneinktől
és gyarlóságainktól drága szent véred által,
hogy a te szeretetedben
és a te békédben éljünk
most, és mindörökké!
Labre Szent Benedek
.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1306
  • e Hét: 4896
  • e Hónap: 25579
  • e Év: 228492
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.