Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Japán nő
  2011-04-04 21:41:53, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szépítő gyümölcsök
  2011-04-04 21:28:52, hétfő
 
  Vitaminok és gyümölcssavak simítják el a kis ráncocskákat, építik belülről a bőrt, és kölcsönöznek sugárzó frissességet!

Ránctalanító szépségvitaminok

Az A-, a C- és az E-vitaminok, valamint hatása belülről kifelé érvényesül. A szövetekben, ezáltal a bőr nagyobb védelmet és rugalmasságot nyer. Nagy mennyiségben található a brokkoliban, a korpában és a görögdinnyében.
A vitaminok önmagukban vagy gyümölcssavakkal kombinálva alkalmazhatók. Jó TUDNI! A gyümölcssavak megnyitják a pórusokat, mélyen a bőrbe hatolnak, és szabaddá teszik az utat a vitaminok számára. Még a nyaralás idején is ügyeljünk az elegendő alvásra, mert ez a ráncok elleni harcban alkalmanként csodát művel! A sejtosztódás éjfél és hat óra között a legintenzívebb. Ezt a természetes szabályozási folyamatot elősegíthetjük azzal is, ha esténként vitamintartalmú éjszakai krémet használunk.

Simító és feszesítő gyümölcssavak
A gyümölcssavak jól bevált hidratálók is egyben. Különleges helyet foglalnak el a ránctalanító készítmények körében. A gyümölcssavtartalmú krémek hatásukat az alfa-hidroxisavaknak köszönhetik. Ezek természetes savak, például almasav, citrussav, piroszőlősav (például a papayából), borkősav (borszőlőből), vagy tejsav (savanyított tejtermékekből). A savak már csekély koncentrációban is (1-4 százalék) megszüntetik a mélyebb barázdákat és a kisebb ráncokat, finomabbá teszik a pórusokat és halványítják a pigmentfoltokat. Serkentik a hámlás természetes folyamatát, amely a bőr öregedése és a napfény okozta károsodások miatt zavart szenvedhet. Ugyanakkor az erőteljes elszarusodás ellen hatnak, és mint egy kímélő peeling, gondoskodnak a gyengéd és sima arcbőrről.

Bőrgyógyászok és kozmetikusok gyakran hangoztatják, hogy a bőrproblémák kezelésének első lépése nem külső változtatás, hanem belső, azaz táplálkozási szokásaink megváltoztatása. A megfelő diéta csodákat tehet, teljesen megszépítheti a bőrt. Ha megadjuk a bőrnek a szükséges tápanyagokat, akkor napról napra képes megújítani magát, rugalmas lesz, és képes eltávolítani a káros méreganyagokat is.

A bőr folyamatos védelemre szorul. Legfőbb ellenségei a szabad gyökök - helytelen táplálkozás vagy erős napsugárzás hatására keletkeznek -, melyek a bőr simaságáért felelős kollagént is károsítják. A kollagén csökkenése szorosan összefügg a ráncok kialakulásával. A szabad gyökök okozta károsodás ellensúlyozásaként ajánlják a különféle antioxidáns tartalmú krémeket, illetve ételféleségeket.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kézápolás felsőfokon
  2011-04-04 21:10:38, hétfő
 
  Ápolt kéz - kellemes érintés. Egy kéz-csók, egy meghitt vacsora, egy kéz-fogás. Életünk legkellemesebb pillanatai is kínossá válhatnak, ha kezeinken meglátszanak a megerőltető munka, a káros környezeti hatások, vagy a könyörtelenül rohanó idő nyomai. Ilyenkor megpróbáljuk elrejteni őket, és így gyengéd simogatások, érintések maradhatnak el.

Pedig manapság a kéz-ápolás már nem jelent problémát. Miért ülnénk ölbe tett kézzel, amikor kiváló minőségű termékek állnak rendelkezésünkre, hogy kezeinket szebbé tegyük?

Kép-ápolás lépésről lépésre

Az eredményes kéz-ápoláshoz a fürdést követő időszak az ideális, mivel a bőr még puha. Ekkor habkő segítségével könnyedén lereszelhetjük az ujjhegyekről az elszarusodott bőr-réteget.

Manikűr-tanács

Nem mindenki születik erős, formás körmökkel. Pedig kinézetük alapvetően meghatározza kezeink szépségét. Megfelelő köröm ápolással azonban mi magunk is formálhatjuk, kecsesebbé, nőiesebbé tehetjük őket. A körmök ellenállóságát nagymértékben fokozhatjuk azzal, ha manikűr közben nem ide-oda mozgatjuk a reszelőt, hanem oldalról a közepük felé reszeljük őket. Körmeink töredezése és berepedése sem törvényszerű. Feltéve, ha multivitaminokat, ásványi anyagokat és kalciumot tartalmazó emulzióval naponta tápláljuk. (pl. Atrix Kéz- és Körömbalzsammal. Ez a készítmény ellenállóbbá teszi a körmöket a mindennapi igénybevétellel szemben, mivel magas hidratálóanyag- tartalmú és ige gazdag E- vitaminba és B5- provitaminba


Normál, vagy vízhiányos bőr esetében a kezek ápolására olyan krémet javasolunk, amely nedvességmegkötő aloe vera-t, a bőr struktúráját védő E-vitamint, valamint a bőr selymességét biztosító jojoba olajat tartalmaz. Ilyen az Atrix Hidratáló Krém, amely az előbbieken túl még a nap káros sugarait megszűrő UV- filterrel is rendelkezik. A szépségkúra fontos eleme az alapos krémezés. Akiknek különösen száraz a kézbőrük, vagy nap mint nap a kezet alaposan igénybevevő munkát végeznek, azoknak kamilla és B5- provitamin összetételű krémet ajánlunk, amely segíti a bőr természetes regenerálódási folyamatát. (pl. Atrix Intenzív Kézvédő Krém)

Az érzékeny bőr liposzóma- tartalmú készítményt igényel, amely különleges összetétele révén az értékes hidratálóanyagokat a bőr legmélyebb rétegeibe juttatja el, így hatása azonnali és hosszantartó. Így segít megőrizni a bőr optimális vízháztartását a normál és vízhiányos bőrre is alkalmazható Atrix Liposzómás Hidratáló Zselé. A készítmény rögtön beszívódik, és kellemes, hűsítő érzést nyújt.

Apró trükkök a bőrápolásban

Krémezés közben feltétlenül ügyeljünk arra, hogy kezeinket erősen dörzsöljük egymáshoz, mert a tápanyagok csak így tudnak eljutni a bőr mélyebb rétegeibe. Így a kézbőr simává válik és az ujjvégek ellenálló képessége is fokozódik. A kézápolók használatánál fontos szempont, hogy ne felejtsük el minden kézmosás után újra bekenni kezünket a bőrtípusuknak megfelelő krémmel.

A fenti jótanácsokat követve valamennyien tapasztalhatjuk, hogy kezeink nemcsak láthatóan szebbek, de érezhetően lágyabb, selymesebb tapintásúak lesznek. Így a merész pillantásokat végre gyengéd érintések is kísérhetik.
Forrás: Style Magazin
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Bőrfiatalító gyümölcs télre
  2011-04-04 20:33:06, hétfő
 
  Bőrfiatalító gyümölcs télre

A szépséghez, a jó közérzethez szükséges vitaminok megtalálhatók a télen kapható
gyümölcsökben is.
Készíts alma- és szőlőpakolást, fiatalítsd belülről bőröd a gyümölcsökben található
hatóanyagokkal!

A növényi vitaminok jelenléte létfontosságú a szervezet és a bőr számára.
A friss gyümölcsök ugyanis a természet igazi ajándékai: hatékonyan lépnek fel a
pattanások, ráncok, foltok ellen.

Szőlő



A benne lévő hatóanyagok hatnak az idő előtti öregedést okozó szabadgyökökre,
feszesítik a kollagén rostokat és szabályozzák a sejtek működését.
A magok különösen hatásosak ráncok ellen. A szőlő gazdag esszenciális zsírsavakban,
amelyek erősítik a bőr védőrétegét.
A gyümölcs húsa a legnagyobb hatóanyagbomba: B-vitamint, ásványi sókat,
nyomelemeket és cukrot tartalmaz. Persze nem feledkezhetünk meg a héjról sem,
mely poliferolt tartalmaz. Ez az, ami azokat az enzimeket közömbösíti, melyek a bőr
rugalmas rostjait károsítják. Még ilyenkor is érdemes belefognod egy tisztítókúrába,
melynek során minden héten egyszer csak szőlőt és rengeteg folyadékot fogyasztasz.
A kúra tisztítja a beleket, erősíti a vesét és a májat.
A szőlő hatóanyagai a kúra alatt gyorsítják a sejtek anyagcseréjét, ezáltal a méreganyagok
nem raktározódnak el.
A szőlőhús simító savakat is tartalmaz, melyek megújítják a sejteket, az elhalt hámsejtek
hamarabb leválnak, így a bőröd több oxigénhez jutva feszesebb lesz.

Tipp:
Az alaposan megtisztított bőrre tegyél vékonyra vágott szőlőszem-szeleteket és pihenj 15-20 percet. A hatás érezhető és látható lesz!

Birsalma



Ez a gyümölcs igen lassan érik, épp ezért rengeteg napfényt raktároz magában.
Magas a C-vitamin tartalma. A száraz, berepedezett bőrt finoman ápolja, táplálja.
A gyümölcshúst emésztési rendellenességre és bélgyulladásra is alkalmazzák,
teája pedig csillapítja a köhögést, nyugtatja a fájó torkot.

Tipp:
Arclemosóként 15 napig alkoholos oldatban áztatott birshéj ajánlott, ami a ráncokra is hat .

Alma



Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt nevezik a gyümölcsök ,,királynőjének". Pektintartalma segíti az anyagcserét, hatására mozgásba jönnek a zsírszövetek.
Rugalmasabbá teszi a szöveteket, így bársonyosabb, simább lesz tőle a bőröd.
Figyelem! Értékes tápanyagainak nagy része a héjban, illetve közvetlenül a héja alatt található!

Tipp:

Szép ,,rózsás" lesz az arcod, ha almapakolást teszel rá. Reszeld le az almát magházával együtt, majd a masszát kend az arcodra. 20 perc után mosd le, és meglátod, hogyan simulnak el az apró ráncok a bőrödön.

Almás hidratálás: két kiskanál almalevet keverj a szokásos hidratálókrémedbe. 20 perc elteltével érezhetően felfrissül a bőröd.

Arctisztításhoz az almaecetet ajánljuk, mely fertőtlenít és összehúz. Egy kiskanálnyi almaecetet adj egy tojás felvert habjához és 10 percig pihenj a maszkkal az arcodon. Langyos vízzel öblítsd le!

Almás bőrradír: hatóanyagai révén az elhalt hámsejtek eltávolítására is kiváló. Ezen felül erősíti a kötőszövetet és tisztítja az arcot. Keverj bőrradírodhoz egy kevés almalevet, így fokozd annak hatását.

A bőr külső ápolásán túl az is fontos, hogy belülről is tápláld bőrödet: fogyassz minél több friss gyümölcsöt - szervezeted meghálálja!

 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Harc a ráncok ellen
  2011-04-04 20:24:06, hétfő
 
 
Évezredek óta a nők egyik legfőbb vágya, hogy bőrük minél fiatalabbnak és üdébbnek látszódjon. Ez egy bizonyos korig különösebb erőfeszítésbe nem kerül, mígnem 30 körül történik valami, melynek következtében már lassabban múlnak el a szem alatti karikák, megjelennek az első szarkalábak, menthetetlenül elkezdődik a bőr öregedése. Menthetetlenül?
Az antiránckészítmények leggyakrabban használt "nyersanyagai" a gyümölcssavak, vagy más néven az AHA-savak. Ezek az A-vitaminhoz hasonlóan "meghámozzák" a bőrt és pozitív hatással vannak a véredényekre és a kötőszövetekre. Ez a hatás azonban csak intenzívebb adagolásban jön létre, kérdéses, hogy kisebb adagolásban, azaz kozmetikai szerekkel is el lehet-e érni. Egynémely gyümölcssavas szer olyan hatékony, hogy eleinte észrevehető hámlást okoz, így az érzékeny bőrűeknek vigyázniuk kell vele. A vízinövényekből vagy hüvelyesekből ún. bioanyagot állítanak elő, amely ugyan közvetlenül nem avatkozik bele a sejt működésébe, hanem biokémiai információ átvételére kényszeríti azt. Kérdés azonban, hogy ezt az üzenetet a bőrsejtek valóban átveszik-e.
Akárhogy is nézzük, a bőr kisimítása elég bizonytalan kérdés, de abban egyet érthetünk, hogy ráncok ide vagy oda, minél rugalmasabb a bőr, annál kellemesebb benyomást kelt. A kozmetikai termékekben ezt a rugalmasságot segítik elő a fehérjeelemek (aminosavak, polipeptidek), enzimek, energiában gazdag cukrok, foszforvegyületek, valamint a vitaminok és ásványi anyagok, melyeket elsősorban a nedvességtartalom javítására és antioxidánsként használnak.

Íme a leggyakoribbak:
A-vitamin: csökkenti a bőr érdességét, védi a hámréteg sejtjeit
C-vitamin: természetes antioxidáns
E-vitamin: természetes antioxidáns
Béta-karotin: az A vitamin elővitaminja, a radikálisokat fogadja be
Potassium: (kálium), a bőr nedvességtartalmára van jó hatással
Selenium: (szelén) antioxidáns nyomelem
Bőrgyógyászok és kozmetikusok gyakran hangoztatják, hogy a bőrproblémák kezelésének első lépése nem külső változtatás, hanem belső, azaz táplálkozási szokásaink megváltoztatása. A megfelő diéta csodákat tehet, teljesen megszépítheti a bőrt. Ha megadjuk a bőrnek a szükséges tápanyagokat, akkor napról napra képes megújítani magát, rugalmas lesz, és képes eltávolítani a káros méreganyagokat is.
A bőr folyamatos védelemre szorul. Legfőbb ellenségei a szabad gyökök - helytelen táplálkozás vagy erős napsugárzás hatására keletkeznek -, melyek a bőr simaságáért felelős kollagént is károsítják. A kollagén csökkenése szorosan összefügg a ráncok kialakulásával. A szabad gyökök okozta károsodás ellensúlyozásaként ajánlják a különféle antioxidáns tartalmú krémeket, illetve ételféleségeket.
Mely a bőrápolás legjobb stratégiája? Egyfelől a bőr - melynek felső rétege 28 naponként lecserélődik (lehámlik, ezt segíti elő a bőrradír is) - külső ápolása fontos, a bőr mélyebb rétegeit pedig az ételekkel bevitt antioxidánsokkal, vízzel, megfelelő zsírokkal kell táplálnunk.
A felszíni problémák - mint pl. a bőrszárazság - kevésbé befolyásolhatók belülről, ugyanakkor a jól felépített diéta könnyen hatással lehet olyan belülről kinduló változásokra, mint a ráncosodás vagy a pattanások megjelenése (akné).
A táplálkozás és az arcbőr színe, árnyalatai között is szoros öszefüggés van. Vannak bőrbarát és a bőrnek kifejezetten ártó ételféleségek. A telített zsírsavakról, amelyből sok van a baconszalonnában vagy a brie sajtokban, tudjuk, hogy jelentős szerepük van az artériák eltömődésében, a szűkületek kialakulásában. Ezek a zsírok azokat a hajszálereket is eltömítik, amelyek a bőrsejtekhez szállítják a tápanyagokat - írta Nicholas Perricone, a Yale University School of Medicine bőrgyógyásza. Könyvében azt is kifejti, hogy sok cukor károsítja a kollagént is, így a bőr petyhüdt, rugalmatlan lesz, és barna foltok jelennek meg rajta.
Dr. Perricone egy speciális diétát dolgozott ki azoknak, akik szeretnék bőrüket megújítani és egészégesebbnek látni. A háromnapos diéta főbb alkotóelemei a lazac, gyümölcsök, zöldségek és az olívaolaj. A kúra után a bőr sima, rugalmas és élénkebb színű lesz. Olyan betegnek is ajánlják, akik régóta eredménytelenül küzdenek bőrproblémával, pl. pattanásos bőrük van.
Forrás: origo.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Úr a csend barátja
  2011-04-04 18:00:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Csak aki maga is boldog
  2011-04-04 17:57:40, hétfő
 
 



A boldogság a nyugodt elme gyümölcse. Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság, isteni útmutatás eszméihez, és elméd boldogságot terem.
Joseph Murphy


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Magabiztosság
  2011-04-04 17:55:19, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudod-e ?
  2011-04-04 17:49:49, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
Uram engedd,hogy társaid......
  2011-04-04 17:47:29, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1322 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 856
  • e Hét: 2146
  • e Hónap: 10816
  • e Év: 66749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.