Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
"Hisztéria": az óvónő is a Job
  2011-04-04 20:56:08, hétfő
 
  "Hisztéria": az óvónő is a Jobbikkal vonult Hejőszalontán

FH bullet 2011. április 04. 12:19
Célt ért a Jobbik hisztériakeltése Hejőszalontán - mondta a település polgármestere hétfőn. Anderkó József szerint a falu lakói között vannak, akik "egymásnak estek". Sok gyereket óvodába sem visznek szülei, mivel látták, hogy az óvónő és férje is a fáklyás menettel vonult. A polgármester arról is beszámolt, hogy még ezen a napon feljelentést tesznek a rendezvény szervezői ellen, mert az önkormányzattól lopták az áramot.



Anderkó József szerint elérte célját a Jobbik, hiszen sikerült felzúdulást, hisztériát kelteni a településen, a történtek miatt ugyanis több falubeli összevitatkozott. Mint mondta, az elméletileg békésnek hirdetett tüntetést végig bekiabálások kísérték, a két tábor összeszólalkozott. A polgármester beszámolt arról is, hogy sok szülő most nem viszi óvodába a gyermekét, mivel elmondásuk szerint az óvónő és férje részt vett a fáklyás felvonuláson. Információi szerint 57 gyerekből csak 15-öt adtak be hétfőn. A szülők a történtek miatt az óvónő munkáltatójához fordultak.

Anderkó József elmondta azt is, hogy a helyi jobbikos aktivisták pedig azzal fenyegetőztek vasárnap, hogy visszahívják az őrsereg tagjait a településre. Hozzáfűzte: Hejőszalontán még tart a fokozott ellenőrzés, egy rendőrautó két járőrrel 24 órában járja az utcákat.

A polgármester beszámolt arról is, hogy még ezen a napon feljelentést tesz a rendőrségen a szombati demonstráció szervezői ellen illegális áramvételezés miatt. Mint mondta, az önkormányzat nem adott engedélyt rá, mégis a sportpálya területéről lopták az áramot. Tájékoztatása szerint úgy volt, hogy a helyi kocsmából kapják a szervezők a szükséges áramot, ám a hosszabbító rövidnek bizonyult.


http://hirszerzo.hu/belfold/20110404_hejoszalonta_polgarmester_hiszteria#utm_sour ce=20110404_Gyurcsany_alkotmany_Fidesz&utm_medium=Flyer&utm_campaign=hirs zerzo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt a birka tömeget, hajrá Bud
  2011-04-04 20:48:23, hétfő
 
  Ezt a birka tömeget, hajrá Budapest!


Hit Gyülekezete- És megzendül az Úr hangja

http://www.youtube.com/watch?v=b-IvroIMt5M&feature=player_embedded#at=73
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kínos zűrzavar: a Fidesz és az
  2011-04-04 20:45:59, hétfő
 
  Kínos zűrzavar: a Fidesz és az MSZP is mosakszik a Gyurcsány-alkotmány ügyében

Hírszerző bullet 2011. április 04. 12:41
Frissítve: 7 órája
Mind a Fidesz, mind az MSZP szabadulni igyekszik attól a bélyegtől, hogy ismerték és használták volna az első Gyurcsány-kormány idején kidolgozott, majd az igazságügyi minisztériumban öt évig rejtegetett alkotmánytervezetet. A szocialistáknak az alaptörvény bebetonozására és az ügyészség jogállására vonatkozó részei a kínosak, a Fidesz azért magyarázkodik, mert a márciusban beterjesztett alkotmányjavaslatuk néhány paragrafusa szó szerint megegyezik a Gyurcsány- féle tervezettel.

Pénteken vagy szombaton látta először a Gyurcsány-kormány idejéből napvilágra került alkotmánytervezetet, ezért a most készülő alkotmány koncepciójával csak néhány területen tudta összehasonlítani; néhány ponton van hasonlóság, több ponton pedig nincs - így reagált Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorában vasárnap este Gulyás Gergely, a Fidesz alkotmányszövegező bizottságának tagja arra a Hírszerzőn pénteken megjelent cikkére, mely szerint a kormánypártok szövegezői ismerhették és vélhetően fel is használták a Gyurcsány-kabinet tervezetét.

A Hírszerző április1-én hozta nyilvánosságra - a Hír Tv és a Magyar Nemzet honlapja pedig részleteket közölt belőle - a Petrétei-féle alkotmánytervezetet, amely sok tekintetben hasonlít a Fidesz-KDNP márciusban beterjesztett alaptörvény javaslatára. Többek között megszüntette volna a legfőbb ügyész interpellálhatóságát és nagyon szigorú feltételekhez kötötte volna az alkotmány módosítását.

Több jel is arra utal, hogy a Fidesz szövegezői is ismerték az első Gyurcsány-kabinet idején készült dolgozatot, sőt, abból több paragrafust is szó szerint felhasználtak. Így a Fidesz koncepciója szinte szó szerint megismétli a 2006-os dolgozat azon paragrafusát, amely a határón túli magyarok és az anyaország viszonyát volt hivatott szabályozni. (A 2006-os tervezetet itt nézheti meg.)
Mindenki a másikra mutogatott

“Félreértés ne essék: senki a szövegező bizottságból ezt a tervezetet nem ismerte. Hogy egyébként a minisztériumban milyen szakmai anyagokban milyen formában voltak meg a részei ennek, azt nem tudom. A minisztérium mindenkinek kodifikációs segítséget ajánlott fel és nyújtott" - mondta a televízió vasárnapi műsorában Gulyás Gergely, megjegyezve: a Szent Korona megjelenítésében például elvi egyetértés volt a Gyurcsány Ferenc kormánya alatt kidolgozott és a mostani alaptörvény-tervezet között.

Nemcsak a Fidesz ,,határolódott el" a szövegtől, hanem az MSZP is. Török Zsolt, a párt szóvivője szombaton azt mondta az MTI-nek, hogy korábban nem ismerték, és nem tárgyalták azt az alkotmány-tervezetet, amely pénteken került nyilvánosságra.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője erre utalva szombat délután azt mondta a szocialisták minden kritikája hiteltelen és egyben lényegtelen is az alkotmányozás folyamatában azután, hogy kiderült, "titokban ők is alkotmányt készítettek elő".

Belső használatra készült alkotmány
Fotó: Stiller Ákos

Szombaton Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is megszólalt az ügyben. A Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában azt írta, 2005-2006-ban tudott az igazságügyi minisztériumban zajló szövegező munkáról, de a kormány vagy az MSZP soha nem találkozott a szakértői anyaggal, a kabinet pedig nem akart új alkotmányt kidolgozni, az anyag belső használatra készült.
Kínos a hasonlóság?

Az első Gyurcsány-kabinet idején kidolgozott szöveg sok olyan meglepő paragrafust tartalmaz, melyek más megvilágításba helyezik a mostani alkotmányozás politikai vitáit. A koncepció előszava a Fidesz-KDNP tervezetéhez hasonlóan utal a Szent Koronára és a magyar állam ezer éves folytonosságára, igaz, a történelmi alkotmányról nincs szó benne és a preambulumot mindössze két mondatba sűrítették - a Nemzeti Hitvallás másfél oldalas. Bár a Petrétei-féle tervezet szerint az alkotmányt az Országgyűlés alkotta volna meg, lehetővé tették volna, hogy népszavazással meg lehessen változtatni (kivéve a referendumra vonatkozó részeit). Ez a kérdés korábban is megosztotta a szocialistákat, már a Horn-kormány idején zajló alkotmányozási vitákban is felmerült, hogy a népnek meg kell adni a lehetőséget, hogy változtathasson az alaptörvényen. Az MSZP népszavazáshoz való viszonya alapvetően a 2008-as, Fidesz által kezdeményezett tandíjas és vizitdíjas referendum miatt változott meg.



Míg a népnek lehetővé tették volna, hogy változtathasson a szövegen, a politikai elitnek megkötötték volna a kezét. ,,A javaslat elfogadásához az szükséges, hogy azt az országgyűlési képviselők legalább négyötöde két alkalommal változatlan szöveggel támogassa. A két szavazás között legalább hat hónapnak el kell telnie" - szögezi le a javaslat, amit szövegezői ezzel a passzussal betonoztak volna be. További érdekesség, hogy az első Gyurcsány-kormány idején készült tervezet épp úgy megszüntette volna a főügyész interpellálhatóságát, mint ahogy ezt tavaly ősszel törvénybe is iktatták a kormánypártok az MSZP tiltakozása közepette.



A Petrétei-féle koncepció is tartalmazott közpénzügyi fejezetet. A tervezet szerint a kormány csakis az Országgyűlés felhatalmazása alapján növelhette volna az állandósságot, ennek a ,,kötelezettségvállalás összege nem haladhatta volna meg a központi költségvetés kiadási főösszegének öt százalékát". A Fidesz-KDNP koncepciója szerint a mindenkori kormány a költségvetésben nem vállalhat olyan pénzügyi kötelezettséget, amely azt eredményezné, hogy az államadósság szintje meghaladja az előző évi GDP felét.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110404_Gyurcsany_alkotmany_Fidesz#utm_source=hsz_da ily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_04_04&utm_content=no rmal

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melinda út 13. I. emelet 1.
  2011-04-04 20:03:02, hétfő
 
  Melinda út 13. I. emelet 1.


2011.03.27. 12:28 |


Van ez az izé, az Országgyűlés Hivatala, amit a Fidesz képviselőcsoportja elszalajsztott a piacra, tanulmányért. Ez önmagában véve is érthetetlen: minek tanulmány egy olyan hatalomnak, amelyik permanensen milliókkal konzultál, pláne miért pont a képviselőcsoportnak, amikor mifelénk az alkotmánymódosítást is egyéni képviselői indítványként nyújtják be mindenféle ismert és kevésbé ismert majmok.

Mi legyen abban a tanulmányban? Idézem:

A tanulmányoknak a gazdaságpolitikával és a makrogazdasági konjunktúrával kell foglalkozniuk, és kutatással kell megalapozni azokat. A gazdaságpolitikai rész a magyar gazdaság történéseinek, eseményeinek tudományos szintű rendszerbe foglalása. A vizsgálat középpontjában az aktuális kormányzati gazdaságpolitikának a részletes, tudományos elemzése áll, amely magában foglalja a költségvetés, a döntések következményeinek, illetve az adópolitikának a tárgyalását. A megrendelő tájékoztatást kap Magyarország makrogazdasági helyzetéről, a nemzeti fejlesztési stratégia megvalósításának lehetséges irányairól és változásairól is.

Gazdaságpolitika, makrogazdaság, kutatás, tudományos szintű rendszerbe foglalás. Ízlelgessük kicsit: tudományos szintű rendszerbe foglalás. Ütős. De van még:

A makrogazdasági konjunktúráról szóló rész a magyar gazdaság makrogazdasági folyamataival, a legfontosabb pénzügyi, reálgazdasági változók alakulásával, valamint a konjunkturális helyzetre vonatkozó tudományos előrejelzéssel foglalkozik. A megrendelő a jövőben várható gazdasági tendenciákról kap átfogó képet.

Azt kap, tendenciákról, tudományos szinten, rendszerbe foglalva. Mert az fontos, nem ám csak úgy fosunk hétfőre egy lexet Menczer Erzsébet által benyújtott törvényjavaslat alapján, hanem tudomány, rendszer, foglalás. Értem.
Erre a tudományos szinten rendszerbe foglalt tanulmányra szóra sem érdemes 25 milliót szánt az Országgyűlés Hivatala, és hogy a menyasszony töke is takarásban maradjon, három potenciális rendszerbe foglalót kért meg arra, hogy ugyan, mondanák már meg, mennyi pénzért vállalnák el a hatszor harminc oldalnyi tanulmányt, tudományosan és rendszerbe foglalva.

A meghívásos pályázatot mindenki megdöbbenésére a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nyerte. Öldöklő lehetett a küzdelem, a három ajánlat között mindössze 150 000 forint volt különbség, ha jól számolom, akkor ez a 25 milliós szerződési díj 0,6%-a. Kleine fische gute fische. A másik ajánlatadó a Századvég Politikai Iskola Alapítvány volt. Az Országgyűlés Hivatala ezt egészen biztosan komolyan gondolta, ez a Századvég ugye nem az a Századvég, meg különben is, diverzitás, vagy mi. Hanem a harmadik, az nagyon érdekes.

Összstratégiai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság. Ki ne hallotta volna a nevét ennek a komoly makrogazdasági kutatóműhelynek, amelyről az Országgyűlés Hivatala alapos okkal tételezhette fel, hogy egy ilyen tanulmány elkészítésére az országban ennél a cégnél jobbat keresni se lehet, és ha igen, akkor is csak legfeljebb kettő másikat, Századvég-1 és Századvég-2, hogy legalább mi ne zavarodjunk bele. Nincs komolyabb kedvem oknyomozó riporterkedni, számomra akár is véget érhetne ez a történet ott, hogy a országgyűlésünk hivatala vagy ennyire hülye, vagy ennyire hülyének nézi a polgárokat (utóbbi), de kíváncsiságból gugliztam vagy kettőt.

Kiderült, hogy ezt az Össszstratégiai Holisztikus Univerzális Korlátoltat a XII. kerület Melinda utca 13. I. emelet 1-be jegyezték be, és összesen 1, azaz egy darab alkalmazottja van. A cég vezető tisztségviselője egy Bartha Dániel nevű fiatal tehetség. Ő 2006-ban végzett a Corvinuson, eddigi tudományos munkássága feltehetőleg annyira közismert, hogy az Országgyűlési Hivatalba is eljutott a híre, de ennek az eljutásnak a módja azért engem kicsit részleteiben is érdekelne. Másként: hú dö fákk íz Bartha Dániel és az ország esze Fidesz miért éppen pont tőle óhajtott volna tudományosan rendszerbe foglaltat venni? A kecskeméti targoncaforgalmazó bété nem ért már rá ilyesmivel pöcsölni?

A cégkivonat szerint ezt az összstratégiai káeftét egy bizonyos Komlós Attila nevű ember tulajdonolja. Pici gugli, és sok csudálkozás. A XII. kerületi önkormányzat adatai alapján a Melinda út 13-ban megjelenik egy Komlós Attila Péter nevű ember, mint szerződő fél. Ő 2006-ban 6 200 000 forintért szerződött az önkormányzattal, mint vevő. Az önkormányzati dokumentumokban 2008-ban bukkan fel újból a neve. Ekkor már 1 500 000 forintnyi támogatás odaítéléséről szól a bumáska, nyílászárók cseréjére, hol máshol, mint a Melinda út tizenháromban.

De ki lehet hát ez a Komlós Attila (Péter)? Netántán azonos lenne Komlós Attila Péterrel, akit vagy hat éve hoztak hírbe némi III/III-as relációkkal?

Aki később Gyurcsány Ferenc javaslatára a Határon Túli Magyarok Hivatalának (más néven: Mucuska-hivatal) lett az elnöke? Tőle, illetve az általa tulajdonolt és a tudományos berkekben méltán ismertséget és elismertséget szerzett Bartha Dánieltől óhajtott volna az országgyűlésünk hivatala tudományos munkákat megrendelni?

Álnaív kérdés, ezek ennyire hülyének néznek minket, újfent lehet örülni. Huszonöt millával ki akarták stafírozni a rezsimszolgát, de valami érthetetlen okból adni akartak a látszat látszatának és — én biza le nem írom konkrétan, pereljenek mást — valami igen furcsa módon pont ezt az Összstratégiai Komlós Dániel Tanácsadó Péter káeftét találták meg hozzá, és újfent nem, nem fogom leírni azt a két római számot sem, köztük a perjellel, gondoljon mindenki azt, amit akar. Amíg még szabad.

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/03/27/melinda_ut_13_i_emelet_1#c13116941
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CIGÁNYUSZÍTÓ KUSs . . . !
  2011-04-04 19:53:25, hétfő
 
  ÁPRILIS 4 - CIGÁNYUSZÍTÓ KUSS . . . !
LETORKOLTA A CIGÁNYZSIDÓ ÁLLAMTITKÁR A CIGÁNYUSZÍTÓT
MEGLEPŐ FORDULAT

Ma reggel a Tisztelt Házban a rókaképű és rókalelkű házelnök, a volt MDF-es, de most Fideszes Lezsák Sándor valami elképesztő zavaros szöveggel adott szót a cigányuszító Osztojkán Ágnes LMP-s képviselőnek (képen fent), aki a "nemromákat" (ezek a magyarok!) köpködte és gyalázta. A cigányok és zsidók az utóbbi tizenöt évben nem mondanak magyarokat, hanem a súlyosan sértő "nemromák"-nak és "nemzsidók"-nak bélyegeznek meg bennünket. Tetszik érteni? Ővék az ország, mi őshonos magyarok csak amolyan megtűrt többség vagyunk....Ekkor jött a meglepetés, mert Balogh Zoltán fideszes államtitkár (képen alul) letorkolta az uszító cigánynőt, hogy ne torzítsa el a dolgokat, mivel a kormány a cigánybűnözők és magyarbűnözők ellen egyformán föllép. Nem ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege válaszának, de ezt még érdemes szó szerint is utána olvasni más hírekben. Csakhogy a hazai bűnözés 90 %-át a cigány kisebbség követi el, ezzel tartozunk a tényeknek. Persze a zsidóbűnözés az más művaj, ami a bűnözés másik, nagyobbik részét képezi, de erről a Jobbik is hallgat. Ezt követően felszólalt Vona Gábor a Jobbik elnöke is, ecsetelve a cigánybűnözést, mire Kontrát Károly államtitkár csinovnyik módon teljesen lehazudta a témát és úgy állította be a dolgokat, hogy a Jobbik akarja a rendet fenntartani a cigánybűnözéssel fertőzött területeken, amely ma már az ország teljes területét érinti.

Hogy a rendőrség miért nem tud megfelelni és kellően fellépni a cigánybűnözőkkel szemben? - arról Kontrát Károly a fő csinovnyik egyetlen szót sem szólt. De erre Balogh Zoltánnak sem volt semmilyen ötlete.
AZ ORIGO TUDÓSÍTÁSA A FELSZÓLALÁSOKRÓL
Megjegyzésünk kékkel az origo tudósítás alatt!
Távozó képviselők miatt kellett szünetet tartani
Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő napirend előtti felszólalása következne, de a hangzavar miatt nem tudta megkezdeni beszédét. Az elnöklő Lezsák Sándor két perc technikai szünetet rendelt el, és arra kérte a képviselőket, hogy aki el akarja hagyni a termet, az gyorsan tegye. "Meddig tűrik még azt, hogy Magyarországon rasszista, provokatív kampányt folytassona Jobbik, és a köré szerveződő csoportok?" - kérdezte Osztolykán, aki megemlékezett a szombati hejőszalontai jobbikos demonstrációjáról, amit az váltott ki, hogy a faluban meggyilkoltak egy asszonyt. "Ti meg odaálltatok a gyilkosok mellé" - kiabálta be valaki a Jobbik frakciójából. Osztolykán erre nem reagált, csak azt mondta: a feltételezett elkövetőt elfogták, jelenleg is őrizetben van.
A cigányuszító nem arról beszélt, hogy a cigányterroristák közel húsz éve lopják, rabolják és gyilkolják a magyarokat. Ezek a cigányterroristák! Ezek ellen miért nem lép föl a rendőrség? Ez a fő kérdés, amire eddig a Fidesz sem válaszolt.
Balog Zoltán kiosztotta a jobbikosokat
Vannak, akik a magyarországi cigányság ügyének megoldatlanságából próbálnak politikai hasznot húzni, akik nem a megoldást keresik, hanem azokat elmélyítve - fordult a jobbikos képviselőkhöz Balog Zoltán államtitkár. Szerinte a közbiztonság problémái még senkit nem jogosítanak fel arra, hogy kollektív bűnösség elvét alkalmazza, vagy álstatisztikákra hivatkozva önbíráskodásra buzdítson. Ez a retorika csak arra jó, hogy egymásban keressék az emberek a bajok okát - mondta Balog, aki szerint a jobbikos tüntetők hazatérnek, a feszültségeket pedig ott hagyják a településeken, ezt aztán a rendőrségnek kell kezelnie.
Hazudott az államtitkár! Nemcsak a magyarok, de a Jobbikosok is mindig a leghatározottabban kijelentették, hogy nem a teljes cigányságról van szó, hanem csak ezeknek az élősködő és bűnöző részéről. Az Origo ravasz módon nem idézte Balogh más lényegi válaszát, amivel elitélte az LMP-s uszítót.
Vona szerint az LMP élezi a cigány-magyar konfliktust
"Lassan mondom, hogy az LMP-sek is megérsék: a probléma az volt, hogy a cigányság egy része inzultálta, zaklatta a magyar lakosságot" - mondta a hejőszalontai és gyöngyöspatai demonstrációkról Vona Gábor Jobbik-elnök, aki szerint pártja csak a valós problémára reagált. Az LMP Vona szerint nem érdekelt a probléma megoldásában, hanem csak élezik a helyzetet, és hamis áldozattudatot alakítanak ki a cigányokban. Vona bírálta a kormányt is, amiért majdnem egy év alatt nem tudott semmit tenni a közbiztonságért. A pártelnök szerint jó, hogy nő a rendőrök száma, de attól, hogy minden sarkon. (ORIGO)
Vona szövege gyenge volt, sokkal súlyosabb ez az országos ügy, mint ahogy Vona beállította, bár a kormány felelősségét kihangsúlyozta ebben a kérdésben. Legfőképpen a lényegről hallgatott Vona, miszerint a zsidó szervezetek pénzelik és uszítják a cigányvezetők egy részét, de erről a kormány és a rendőrség is mélyen hallgat.

Bejegyezte: glaborka dátum: 11:45

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/04/aprilis-4-ciganyuszit o-kuss.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dankó Pistáról nevezik el a Ke
  2011-04-04 19:48:31, hétfő
 
  Dankó Pistáról nevezik el a Keleti pályaudvart


2011. április 3., vasárnap

A Ferihegy 1 pedig Mága Zoltán nevét veheti fel, szivárgott ki kormánykörökből. A fogaskerekű végállomását egyelőre összevonják a budaörsi reptérrel, mert nem volt névötlet.


Későn eszmélt rá a kormány, hogy csak a 2-es terminál kapott új nevet, így az utolsó pillanatban az 1-est is egy híres zenészről nevezték el. Mága Zoltánt Schmitt Pál köztársasági elnök javasolta, ám későn szóltak neki, hogy élő nem lehet. Halott viszont ezután nem jutott eszébe, így végül maradt Mága Zoltán.

A teherterminál Pataky Attiláról való elnevezését még vizsgálják, hiszen maga a zenész mondta többször, hogy elhagyja a várost. A másik esélyes Máté Péter, aki Elmegyek című dalával hívta fel magára a Földrajzi Név Bizottság figyelmét.

Az új összetételű testületben Káel Csaba, Jankovics Marcell és Koltay Gábor foglal helyet, míg Szalai Annamária Skype-on követi az üléseket, mivel annyi pozíciója van már, hogy itt végképp nem tudna megjelenni.

A bizottság első ülésén a fentieken kívül döntött a Keleti pályaudvar Dankó Pistáról való elnevezéséről is, mivel mindenkinek ő jutott az eszébe a környékről, Györgyit pedig elítélték. A Nyugati pályaudvar egyelőre Demján Sándor kérésére marad, mivel nem szeretnének Erkel Ferenc bevásárlóközpontot.



A Déli pályaudvar Elvisről való elnevezése azonban hamarosan valósággá válhat, és ennek jegyében a Kelenföldi pályaudvart pedig James Deanre keresztelhetik, aki számos hazai honfitársunkhoz hasonlóan autóbalesetet szenvedett, így erős a kötődése Magyarországhoz.


http://hircsarda.blog.hu/2011/04/03/danko_pistarol_nevezik_el_a_keleti_palyaudvar t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nemzeti Együttműködés csodái
  2011-04-04 19:42:50, hétfő
 
  A Nemzeti Együttműködés csodái

barikad.hu
2011, április 4 - 19:15


Délután a heol.hu internetes portál fél órával hamarabb tudósított Herman István fideszes képviselő parlamenti felszólalásáról, mint ahogy az elhangzott volna a Házban
Cikk Front kép - 280x185:

A Jobbik meglepve tapasztalta, hogy a "Nemzeti Együttműködés Rendszere csodákra is képes" - áll Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő közleményében.

A politikus rámutat: délután a heol.hu internetes portál fél órával hamarabb tudósított Herman István fideszes képviselő parlamenti felszólalásáról, mint ahogy az elhangzott volna a Házban. Herman párttársaihoz hasonlóan papírról olvasta fel mondandóját az alaptörvény részletes vitájában.

Z. Kárpát szerint a fideszes honatyák jóvoltából ,,pártalkotmány-tervezet" vitája gondolkodó emberek eszmecseréje helyett eddig is ,,előre megírt panelek és lózungok gyűjteményévé silányult" . A képviselő emlékeztet: több kormánypárti képviselő hozzászólása abban merült ki, hogy saját megyéje helytörténetét olvasta fel.

A politikus úgy látja, ez a jelenség is beleillik a "rendszerváltás második elsikkasztásának" folyamatába.

barikad.hu


http://barikad.hu/nemzeti_egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s_csod%C3%A1i-20110404
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenütt cionista ármány, öss
  2011-04-04 19:40:34, hétfő
 
  Mindenütt cionista ármány, összeesküvés, megfélemlítés - Goldstone-jelentés

Richard Goldstone jogász, a 2008/9-es Gázai övezet elleni háborúról készített jelentést. Az ENSZ kivizsgálást azért rendelték el, mert civil szervezetek jelezték, hogy szándékosan civileket ölnek.

A Goldston nevével fémjelzett jelentés egyértelműen megállapítja, a kapott telefon és videó felvételek alapján, a helyszíneken történt kivizsgálások alapján, hogy a vád valós. Izrael valóban civileket mészárolt, és szándékosan támadott civil létesítményeket. A 2009 januárjáig zajló Gázai övezet elleni támadásban 1400-an haltak meg, szinte kizárólag csak civilek. A Gázai övezet elleni izraeli gyalogsági behatolás és támadás azonban egy nap alatt összeomlott, és a veszteségek miatt ki kellett vonni a katonákat. Nem akartak ilyen rövid időn belül még egy olyan jelentős vereséget, mint a 2006-os Libanon elleni támadáskor kellett elszenvedniük. Ez még inkább megerősítette a zsidó államot abban, hogy már csak egyetlen fegyvere maradt, a terrorbombázások. A légitámadásokat a hatalmas nemzetközi nyomásra leállították, mert a telefon és internet hálózat miatt a világ hamar tudomást szerez a bűnökről, és megkezdődött a magyarázkodás.

Az ENSZ kivizsgálást rendel el, amelynek szinte hihetetlen módon az az eredménye, hogy a zsidó állam igenis végrehajtotta azokat a bűnöket, amelyekkel vádolják. A kivizsgálás tárgyalását azóta egyfolytában napolják. Izrael ellen újabb ENSZ határozat nem született. Időközben számtalan állammal szemben született ENSZ határozat, Irán, Líbia, bojkottról, légtérzárról, bombázásról, Izrael ügyét csak napolgatják.

Az Izrael elleni vádak, hogy tiltott bombákat használt, szándékosan civileket gyilkolt, és terrorizálja a népet. A jelentés valamennyi vádat megerősítette, igazoltnak találta. Goldstone kiállt a világ elé, és a kivizsgálás eredményét nyilvánosan felolvasta. A tegnapi napon Goldstone visszavonta szavait, és kijelentette, tévedtem. Ez annyira átlátszó, hogy az már fáj. Kit akartok meggyilkolni zsidók? Mivel fenyegették meg? A gyerekeivel? A feleségével, vagy a szüleivel? Azért Goldstone-nak egy dolgot nem szabadna elfelejteni. Amikor David Cohl (revizionista zsidó) megcsinálta az Interjú Dr. Franciszek Piperrel című filmet, amely más hasonló művekkel együtt romokba döntötte a holokauszt témát, vele is visszavonatták, majd utána megölték (valószínűleg, mert eltűnt). Itt sem volt se nyomozás, se eredmény. De a zsidó ármány, fenyegetés bűntelenül folytatódhat a világban.

Izrael ellen már sok ENSZ határozat született, az USA, na meg Izrael képviselői rendszeresen felugorva rohantak ki az ENSZ gyűlésteremből, mikor már majdnem felkoncolták őket bizonyos ENSZ tagállamok képviselői. Az ENSZ mégsem rendelt el egyetlen esetben sem légtérzárat, (pedig bizonyíthatóan civileket mészárolnak) sem bombázást, sem bojkottot. Ami gyengécske ejnye-bejnye határozat született Izrael ellen, azt pedig teljes büntetlenség mellett le sem sajnálja. Újabb kettősmérce? Egyértelműen. Ezek azt csinálnak, amit akarnak (szándékosan nem mondom hogy ők), de szerencsére a világ változik és a bűnözésük területe egyre szűkül. Ettől függetlenül a Hamasz vezetője felhívta a figyelmet rá, hogy Goldstone hiába vonja vissza a jelentést, az már a nemzetközi szervezet dokumentumává vált, és bizonyítékként fel kell használni.

A Goldstone-jelentést visszavonatták az elkészítőjével, de ez végül is a dolgokon nem fog változtatni semmit. a bűnöket ezzel nem törölték el. Azokat sziklába vésték olyan helyen, ahová ezek kezei soha sem fognak elérni...

Kun András - Jövőnk.info
2011. április 04.

http://jovonk.info/2011/04/04/mindenutt-cionista-armany-osszeeskuves-megfelemlite s-goldstone-jelentes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siklósi András: A világ, Európ
  2011-04-04 19:39:46, hétfő
 
 

Siklósi András: A világ, Európa és Magyarország
2011. április 3. 23:31:06

Kritikus, bizonytalan helyzetbe jutott az emberiség. A (negatív irányú) változások üteme s a nyomában föllépő (zömmel káros) lehetőségek mértéke sokszorosan meghaladja a korábbiakat. Új, antihumánus életforma van születőben: egy ezer szállal integrált, globális, információ-robbanásos gazdasági-társadalmi rend. A sok-pólusú világot a burjánzó gazdaság, a csúcstechnológia, a túltelített piacok s a spekulatív, agymosó telekommunikáció mozgatják. A rivalizálás egyre élesedik. Ez fokozza az egyenlőtlenséget, növeli a feszültségeket, megoldhatatlan problémákat okoz. A környezetért való aggódás immár világjelenség. Az ózonréteg elvékonyodása, az üvegházhatás, a légszennyeződés, a talaj, az édesvizek s az óceánok vegyi, biológiai és radioaktív szennyezése, az elsivatagosodás, a savas esők, az erdők ritkulása, egyes állatfajok és növények kipusztulása, a géntechnológia, a tápláléklánc mérgezése már kézzelfogható valóság. Már nem két szuperhatalom áll szemben. A Szovjet Birodalom összeomlott, de az USA is súlyos gondokkal küszködik. Bár katonailag még világelső, számos téren már megelőzte Japán, s hamarosan követik Kína, India és Ázsia ,,kis tigrisei" is. A harmadik világ (az emberiség többsége) egyre mélyebbre süllyed; az éhségből, az elmaradottságból alig van reménye kitörni. Ha meg akarjuk érteni a gyorsuló átalakulás hajtóerőit és jellemzőit, ha el kívánjuk hárítani a totális világválságot, alapos elemzésre, széles körű feltáró munkára van szükség. Természetesen ez a tanulmány csak érintőleges lehet.

A legfőbb hatalom ma már nem az anyagi javak (arany, pénz, bányák, ipari üzemek, földtulajdon stb.) vagy a hivatalok, hanem a szaktudás és az információ birtoklása. Egyre jobban kiépülnek a földgolyót behálózó, kormányok, országok és nemzetek fölött átívelő hírközlő szervezetek, multinacionális üzleti vállalkozások, pénzügyi maffiarendszerek. Ezzel párhuzamosan a bűnözés és a(z állami) terrorizmus is nemzetközivé válik. A fegyverkezési verseny, a szegénység, a túlnépesedés, az éghajlat megzavarása, a környezet pusztítása már az emberiség létét, a Föld túlélését veszélyezteti. S ez nem rémlátomás, nem is sorscsapás, hanem egyedül az ember - a legtudatosabb, ugyanakkor legrettenetesebb lény - okozza. Ha nem akarjuk, hogy bolygónk lakhatatlan, sivár pusztasággá váljon, sürgősen változtatnunk kell ésszerűtlen, önző magatartásunkon. A humanizmus nevében meg kell szüntetnünk a kiáltó ellentéteket, meg kell védenünk természeti értékeinket s az emberiség kultúrkincseit. Az infrastruktúra kiépítésével, gazdasági támogatással, az egészségügyi, szociális és művelődési helyzet jobbításával föl kell emelnünk a hátrányos körülményű régiókat, egyforma esélyt kell adnunk mindenkinek. Valamennyiünket megilletnek az egyéni és kollektív emberi jogok: az élethez, az információhoz, az anyanyelvű oktatáshoz, az írástudáshoz, az állampolgársághoz való jog, a törvény előtti egyenlőség, a szólás-, a sajtó-, a gyülekezési- és vallásszabadság, a nemzeti kisebbségek vagy népcsoportok kulturális és területi autonómiához (önrendelkezéshez) való joga, az anyanemzettel való ,,határtalan" kapcsolattartás joga stb. stb. Serkenteni kell az egyén és a társadalom alkotókedvét, meg kell tanítani a kor emberét arra, hogy saját sorsának és jövőjének irányítója legyen. A szellemi-lelki sokszínűség, a különböző nézetek, változatos elképzelések, a fokozott békevágy és tolerancia tehetik naggyá, biztonságossá, otthonossá világunkat. Tehát katonai-politikai-etnikai-vallási szembenállás helyett szükség van egy jelentős közeledésre, együttműködésre, egy racionális egységre és hatékony egyensúlyra, a zaklató kihívásokra adott időszerű válaszokra. Egyébként a fejlődést fölváltja a sorvadás, az értelmetlen halál, s az egymásra utalt emberiség minden materiális eredményével és szakrális adottságával egyetemben megsemmisül a gyorsuló időben. A helyes döntés alapja, hogy belássuk, felismerjük felelősségünket, s elfogadjuk kötelességeinket szűkebb és tágabb családunkkal, azaz a saját nemzetünkkel s az egész világgal szemben.

40 éve viszonylagos rendszerességgel járom Európa útjait. Autóstoppos, hátizsákos csavargásaim során alaposan megismertem (Izland, Írország, a volt Szovjetunió európai része és Albánia kivételével) tájait, népeit, nemzeteit. Sok száz település és még több múzeum emlékeit őrzöm magamban. Persze nemcsak élményeket gyűjtögetek ilyenkor, hanem akaratlanul is összehasonlítom a látottakat a hazai állapotokkal, s el-eltöprengek Magyarország és Európa sorsáról, jövőjéről...


Kétségkívül voltak az európai államalakulatoknál, népeknél és kultúráknál régebbiek a világtörténelemben, mégis a civilizáció talán leggazdagabb kincseivel az öreg kontinens rendelkezik. Természeti szépségekben, művészeti alkotásokban, írott forrásokban, hagyományokban bővelkedik a számos nációt elegyítő különféle ország. Kedvező éghajlati s az emberi életet segítő egyéb adottságai miatt ez a legsűrűbben lakott földrész, és változatosságában olyan az egész, mint egy festő palettája. Nem véletlenül irigylik a távolabbi térségek fiai, nem véletlenül lett a világturizmus központja, s az ezredfordulóra jellemző újkori népvándorlás kiemelten vonzó végcélja sem. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy valószínűleg már elvirágzott, s túllépett a zeniten. Romlik, hanyatlik és pusztul, de mindenképpen leszálló ágba jutott, s alighanem rövidesen elveszti vezető szerepét, kivételes helyzetét a világban (ugyanez jellemző Amerikára is!).

A Föld más részein szüntelenül növekednek, izmosodnak azok a friss erők, amelyek nemcsak kívülállóként szemlélik lassú erózióját, hanem agresszív törekvéseikkel maholnap a létét is fenyegetik. Szamárság lenne eltagadni, hogy a ,,sápadtarcúak" felsőbbrendűségéről szövögetett mítosz immár szertefoszlott. Sőt a demográfiai robbanás következtében a fehér faj befolyása, aránya egyre csökken, s félő, hogy teljesen elenyészik. Ezért elemi érdeke, hogy megvédje magát az ártó szándékokkal szemben, és biztosítsa fönnmaradását. Technikai fölénye miatt egyelőre még vannak esélyei, de csak akkor, ha sikerül egységet, összefogást teremtenie először Európában, majd Európa és Oroszország, ill. Amerika között. E téren mutatkoznak már biztató jelek, ám ha nem lett volna az egyaránt zsidó gyökerű kapitalizmus és kommunizmus (részünkről mindkettő elfogadhatatlan!) mesterségesen szított gazdasági-politikai háborúskodása, máris sokkal előbbre tarthatnánk. Sajnos a politikusok többsége képtelen nagy távlatokban gondolkodni, s ha föl is ismeri a legégetőbb kérdéseket, aligha tud rájuk megnyugtató gyakorlati válaszokat adni.

Nemcsak a leendő szövetségesek - azaz a többségében még fehér és keresztény Európa, Oroszország és Amerika - közt feszülnek hatalmas ellentétek, hanem maga Európa is megoldatlan belső problémákkal küszködik, s bármikor lángba borulhat ősi földje. Kényes egyensúlyban él, vagy inkább borotvaélen táncol mindaddig, amíg föl nem tárja a bajok lényegét, amíg képtelen betegsége kórokozóit meglelni és hatástalanítani. Ilyenformán az integráció, a tervezett egység létrehozása is csak ezután következhet. Ma még igen határozottan eltér egymástól Európa keleti és nyugati fele. Míg az utóbbi századokon át szinte zavartalanul fejlődhetett, s kiterjedt gyarmatbirodalmából busás hasznot húzott, addig az előbbi nehéz rabigában nyögött, vagy állandó felszabadító harcokat folytatott a változatos irányokból érkező hódítók és megszállók ellen, majd a bolsevizmus minden korábbinál alaposabban tönkretette. Így nemcsak gazdasági téren jár messze előttünk a Nyugat, hanem életminősége, társadalmi rendje, szociális gondoskodása is sokkal fejlettebb, de kultúrája, hagyományvilága is merőben más. Míg a Kelet föl nem kapaszkodik egy elfogadható szintre, addig beszélni is fölösleges egy élhető, hatékonyan működő Európai Unióról.

Vegyük észre azt is, hogy egyre inkább egy jól szervezett, szabadkőműves-cionista irányítottságú, internacionalista-kozmopolita-globalista érdekcsoport telepszik a világra. E hazátlan, lelketlen bitangok, e mohó banditák legázolnak minden emberit, s ledöntenek bármit, ami útjukban áll, vagy világuralmi terveiket keresztezheti. Eszközeikben nem válogatnak: már most kezükben van a világsajtó, a pénzügyek döntő többsége, a nemzetközi ipari és kereskedelmi részvények, de alaposan beférkőztek a politikai és vallási szervezetekbe s az ún. civil szférákba is. Semmi sem kerüli el a figyelmüket. Ők szabják meg a termelés ütemét, a valuták értékét, az életszínvonal mozgásait, de a tudományos eredmények, a szellemi és művészeti alkotások megfellebbezhetetlen bírái is elsősorban ők. Számukra semmi sem drága, előttük semmi se szent. Játékszernek tekintik a népeket, határokat rajzolnak át, háborúkat robbantanak ki, viszályt szítanak, vagy éppenséggel megbékélést, egységet hirdetnek, s bármit ránk kényszerítenek a totális diktatúrától a ,,liberális" demokráciáig.

Legújabban kitalálták a föderális (a néhai Szovjetunióhoz s az USA-hoz hasonlító) Európa eszméjét, a határok föloldását (spiritualizálását!), s más hasonló szürreális badarságokat. A nemzetek gyökereit elvágják, öntudatát elaltatják, s egész Európát nyakon öntik egy fertőző, korrumpáló szabadelvű szósszal. Országok helyett régiókban, népek helyett tömegekben gondolkoznak; s azt próbálják elérni, hogy egy tudatlan, akarat és erkölcs nélküli masszává gyúrják, s egy általuk szabott uniformisba gyömöszöljék a világörökség legkiemelkedőbb hordozóit. Ám mi ragaszkodunk értékeinkhez, egyéni vonásainkhoz, jól fölismerhető, markáns jegyeinkhez, s nem kívánunk összemosódni másokkal, vagy felőrlődni egy feneketlen étvágyú, mindent bedaráló kozmoliberális malomban. Nekünk efféle ,,egység" nem kell. Mert ez nem old meg semmit, csupán elvadít másoktól és önmagunktól, mivel arctalanná gyalul bennünket, s előbb-utóbb idegen érdekek rabszolgáivá süllyeszt. (A svájciak és a norvégok is azért utasították el az EU-hoz történő csatlakozást, mert világosan érzik, hogy mekkora árat kellene fizetniük egy ilyen kilúgozott, globalizált Európáért. De az oroszok bátor, határozott szembehelyezkedése a világbanki követelésekkel, vagy az Amerikában fel-fellobbanó, már-már polgárháborúba átcsapó faji zavargások is azt példázzák, hogy) a világ nem tűr el egy felülről ráoktrojált központi hatalmat. Aligha lesz tehát egy minden népet, nemzetet maga alá gyűrő egységes Világállam, s ha e káros utópia hirdetői és végrehajtói továbbra is mereven ragaszkodnak álláspontjukhoz, az könnyen végleges bukásukat jelentheti.


Mondom, valóban közös vágyunk egy sokszínűségében sajátosan elkülönülő, ám mégis szövetséges államokat tömörítő Európa. Járjuk körül ennek további akadályait, vizsgáljuk meg, mi módon realizálható ez a lényeges törekvés, s végül azt is, hogy ebben a folyamatban miképpen érvényesíthetők a magyar érdekek.

Európa legfőbb rákfenéje a szabadkőműves imperializmus által rákalapált szörnyűséges trianoni ,,szerződés". Ez a fő oka a II. világháborúnak, valamint az ezt megelőző és azóta sem csituló nemzeti-nemzetiségi villongásoknak. Mert jól működő történelmi országokat rombolt szét, ugyanakkor életképtelen államokat alapított ezek rovására, s jelentős népcsoportokat taszított szerencsétlen kisebbségi sorba. A német-lengyel, a német-francia (Elzász-Lotaringia), a lengyel-litván, az osztrák-olasz (Dél-Tirol), a román-moldovai, a szerb-albán (Koszovó), a görög-török (Ciprus) stb. határkérdések ideig-óráig elfojthatók ugyan, de véglegesen aligha temethetők el. S akkor a két legdrámaibb esetet, az egykori Török Birodalmat és a Monarchia részét képező Nagy-Magyarországot ért csapásokat még nem is említettük. E problémák újratárgyalása és igazságos megoldása nélkül szó sem lehet Egyesült Európáról. A meglévő etnikai, faji és vallási ellenségeskedések inkább egy széthulló, atomizálódó Európába vezetnek.

Az együttműködésre készülő Európa nem tűrheti meg a demoralizáló szegénységet, a nyílt vagy demokratikusnak álcázott diktatúrákat és a ,,homogén" nemzetállamokat sem. (Egyedül Skandinávia és Magyarország kezeli megnyugtatóan a kisebbségi kérdést!) A mintegy 60-70 éve befagyasztott revíziós törekvések s a kiherélt nemzeti mozgalmak most vulkáni erővel törnek föl az egész kontinensen (írek, skótok, bretonok, provanszálok, baszkok, katalánok, flamandok, vallonok, lombardok, macedónok, albánok, ruszinok, csecsenek, magyarok stb.), és rövidesen elsöprik a természetellenes status quót. Törvényileg meg kell állítani, és hatékonyan kezelni kell az egyre fékezhetetlenebb belső és külső migrációt, bevándorlást és menekült-áradatot is. Az elsősorban Ázsiából és Afrikából érkező színesek hullámai lassan már a fehér többséget veszélyeztetik néhány országban (pl. Franciaország, Anglia, Hollandia, Portugália), és érthetően növelik az idegengyűlöletet (szó sincs itt rasszizmusról vagy faji megkülönböztetésről, csupán egészséges önvédelemről!). A további befogadások azonnali korlátozása nélkül (különösen vonatkozik ez hazánkra!) megint csak őrültség egységes Európát tervezgetni. Valamint nevetséges a határok megszüntetéséről papolni addig, amíg bizonyos államok közt, sőt egyes országokon belül is elképesztő nemzeti-nemzetiségi súrlódások vannak; ill. behozhatatlan gazdasági és életszínvonalbeli különbség, netán kulturális vagy nyelvi megosztottság áll fönn. A határok teljes ,,légiesítése" csak a (kábítószer-)csempészek, emberkereskedők és egyéb bűnözők, továbbá a multináci rablótőke garázdálkodását segítené elő, no meg a gazdasági és politikai menekültek újabb áradatát zúdítaná a fejlettebb vidékekre.

Elkoptatott jelszó sok levitézlett farizeusunk szájában, hogy utol kell érnünk Európát, s mindent el kell követnünk azért, hogy igazán befogadjon. Mintha valami barbár ázsiai horda lennénk, vagy nyomorult koldusok, akik a gazdag rokonhoz törleszkednek. Hát nem! Vegyük tudomásul végre: ha súlyunk, tekintélyünk fogyatkozott is a századok során, azért még mindig mi vagyunk a kontinens közepe; és bármit is tartanak rólunk egyesek, nélkülünk semmilyen Európa nem létezhet, sem a Kárpát-medencén belül, sem azon kívül. Az elsődleges kérdés számunkra nem az, hogy lesz-e valódi Európai Közösség, hanem az, hogy lesz-e egységes magyar nemzet Európában? Ezért igen fontos, hogy sürgősen önállóvá és viszonylag önellátóvá váljunk; hogy senki szekeréhez ne kössük a miénket, és lehetőleg önerővel lábaljunk ki a feneketlennek tűnő szakadékból.

A magyarság mindig példátlan áldozatokat vállalt Európáért, míg az csak hálátlansággal, megvetéssel, jobb esetben közönnyel fizetett. Azt azonban senki sem várhatja, hogy megmaradásunkról lemondjunk, s puszta nemzeti létünket is föladjuk. Nem sikeres, hanem öngyilkos külpolitika az, amely figyelmen kívül hagyja, hogy egy hihetetlen iramú magyarirtás, egy holocaust, egy genocídium folyik népünk ellen; s erre a soviniszta, militáns gyűlölködésre nemhogy méltó választ nem ad, hanem öntudatunk, normális önvédelmi ösztöneink elfojtásával, megalkuvó hallgatásával, a gyalázatos idegen célok elvtelen kiszolgálásával visszafordíthatatlanul elszalasztja az utolsó történelmi lehetőséget fajtánk megmentésére; és Trianon, Párizs, Helsinki, Lisszabon diktátumainak egyoldalú elfogadásával végzetes pusztulásunkat segíti. Másképpen szólva: a nem létező jószomszédi viszony(ok) megőrzésének, s a béke, stabilitás bármi áron való fenntartásának szándékával, a be nem avatkozás politikájával, rövidlátó, sőt vak lojalitásával vezetésünk egyenesen a nemzet sírját ássa, s vétkes könnyelműségéért, hazaárulásáért előbb-utóbb felelnie kell.

A megszállt területek magyarsága nem tehet többet, minthogy gazdaságilag, fizikailag és szellemileg megőrzi, fönntartja önmagát, s minden területen követeli, ill. kiharcolja egyéni és kollektív szabadságát, önrendelkezési jogait. A többletet, vagyis a trianoni revíziót s az anyaországhoz való visszacsatlakozást csak a Csonkaország és az emigráció magyarságának kitartó, fáradhatatlan küzdelmétől remélheti.

Összefoglalva tehát: nekünk nem kell az álliberális, globalizált Európa-ház, sem a szabadkőműves-cionista barlangokban kiagyalt Egyesült Európa (Európai Unió); de létszükségletünk egy egymást támogató, egymásra figyelő államokból álló, folyton erősödő és emelkedő, mindnyájunknak békés, biztonságos otthont nyújtó Európai Szövetség. Ennek fundamentuma, hogy ,,rendezzük végre közös dolgainkat" és ellentéteinket. Úgy legyünk európaiak és nemzetköziek, hogy szívünkben termékeny nemzeti-hazafiúi érzés (jogvédő nacionalizmus!) virágozzon. Hasonlót írt egyszer a szegedi Móra Ferenc is: ,,Új világ készül a régi helyén, el is fog jönni, és ebben az új világban csak az a nemzet kaphat lakhatási engedélyt, amely a maga képét viselő európai kultúrával fizet érte." Bizony a korszerű, versenyképes Európát nem adják ingyen. Verejtékes munkával kell megvalósítanunk.
Siklósi András
Csavargás

Üres a tarisznyám
nincs pénzem se gondom
Kíváncsi testem tájain
átfúj a szabadság szele
Nagy vágyat ébreszt bennem
a könnyű csavargás
Átfogni látni mindent
megjárni a lelkek birodalmát
a teremtés nyíló csodáit
Kirabolni a városok falvak kincsét
heverni nyirkos útszéli ágyban
takarózni éjszakai csendbe
felöltözködni nappali fénybe
fürödni tavaszi esőben
átszállni tajtékos hegyek ormán
rohanni virágos réteken
hemperegni ropogós hóban
amíg a szívem bírja
amíg a lábam elkopik
amíg szikrát szór rám
a fiatalság tüze

Forrás: Siklósi András


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=80532
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A narancskór tünetei: történel
  2011-04-04 19:27:18, hétfő
 
  A narancskór tünetei: történelmi egyház lesz a Hit Gyülekezete
2011. április 4. 11:14:28

Megkapta Orbántól azt, amire már régóta vágyott

A narancskór tünetei: történelmi egyház lesz a Hit Gyülekezete
Bekerülhet a vallási szervezetek elitklubjába a sokáig fekete bárányként kezelt Hit Gyülekezete. Várható, hogy az egyházi törvény módosításának egyik mellékhatásaként kibővül a történelmi egyházak köre. Németh Sándor révbe ér.

Több szintet különböztet majd meg az egyházak között az új szabályozás: a vallási szervezet számára adható legmagasabb szintű állami elismerés a történelmi egyház kategória lesz. Eddig három keresztény és egy zsidó egyház használhatta ezt a titulust, az egyházi törvény módosítása azonban újabb jelentkezők számára is megnyitja az elitklubot.
Az Orbán-kormány az üzleti célból létrejött szervezeteknek üzent hadat, amikor meghirdette az 1990-es egyházi törvény reformját. A hivatalos indoklásban általában az szerepel, hogy az új szabályozás feladata a hiteles egyházi és vallási tevékenységeket végző közösségek megerősítse. A kis létszámú és új szervezetek a törvény elfogadása után nem számíthatnak az egyházaknak eddig egységesen járó állami kedvezményekre. Szászfalvi László egyházi ügyekért felelős államtitkár legutóbbi ismertetője [1] szerint a törvénytervezetben három szint szerepel: a történelmi egyházaké, az elismert egyházaké, valamint a vallási egyesületeké.

A történelmi egyházzá nyilvánításhoz az kell, hogy a szervezet legalább 100 év honosságot vagy 25 ezres lélekszámot tudjon felmutatni. Emellett országos intézményhálózat működtetését is bizonyítani kell. (A katolikus egyház azt szeretné elérni, ha a törvényszövegben a vagy helyett és szerepelne. Talán nem véletlenül, igaz, nem Semjén Zsoltot és Erdő Pétert kéne támogatniuk, akkor több esélyük lenne - a szerk.)

A katolikus, a református, az evangélikus és a zsidó egyház mellett a kritériumoknak a Hit Gyülekezete is megfelel. Bár ezt a kormányzat eddig nem hangoztatta, az Index információi szerint az ügyben tárgyalások is folytak az előző Orbán-kabinet idején még politikai támadások közepette működő Hit Gyülekezetével.

A Németh Sándor által vezetett gyülekezet saját adatai szerint közel 30 ezres tagsággal rendelkezik, és országszerte 70-80 közösséget működtet.

A történelmi egyházi kritérium teljesítését jelzi, hogy a gyülekezetet pénzadományban részesítők száma is közel jár a kitűzött létszámhatárhoz. Az egyszázalékos adótámogatások hivatalos listája szerint az Hit Gyülekezetét tavaly több mint 18 600-an támogatták.

Hack Péter korábbi SZDSZ-es (mi más? - a szerk.) parlamenti képviselő, a gyülekezet tagja elmondta, hogy valamennyi párttal folytattak megbeszélést. Az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban azon az állásponton voltak, hogy az 1990-es törvény betöltötte történelmi feladatát, biztosította, hogy az állam a rendszerváltás után semleges maradjon, és ne korlátozza magyarországi hitéleti tevékenység kibontakozását.

Hack szerint a Hit Gyülekezete számára elfogadható, ha a kormányzat bizonyos kritériumok mentén különbséget akar tenni a szervezetek között. A történelmi egyház kategória elnevezésével kapcsolatban voltak fenntartásaik, de elfogadták, hogy a kormányzat ragaszkodott hozzá. A tárgyalásokon egyelőre olyan részletkérdések maradtak tisztázatlanok, hogy milyen módszerrel bizonyítsák az egyházak híveik létszámát, ez ugyanis hivatalosan nem nyilvántartható, szenzitív adat.

A kormányzat várhatóan az új alkotmány elfogadása után terjeszti a parlament elé az új egyházi törvényt, az év második felében pedig sorra kerül az egyház finanszírozás átalakítása is.

Röviden, a szélsőségesen zsidóimádó, élesen magyarellenes, eddig helyén, azaz szektaként kezelt Hit Gyülekezete révbe érhet. Ugyanolyan jogkörökkel rendelkezhet majd, mint a katolikus egyház, továbbra is folytathatja magyar- és államellenes tevékenységét, rabolhatja a megszédített hívek pénzét stb.

A narancsos forradalmi kormány dolgozik, imádkozzuk egy szebb jövőért!

(Index nyomán)

Kapcsolódó: Pető-Dittel Szilvia "nácivadász" életútja a Hit Gyülekezetétől a Simon Wiesenthal Központig

- Nem elég jó a hitgyüliseknek az LMP: Hack Péter pártot alapít

- "Bibliaismeret - Hit Gyülekezete" az érettségi tantárgyak között

- Harcba szólít a hitgyülis vezér az antiszemita, antidemokratikus, neonáci, nyilas, újnyilas, romaellenes, embertelen eszméket hirdető Jobbik ellen (interjú)

Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=80561
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.