Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Valami ismét...
  2011-04-05 23:57:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Verses képeslapok  
Uram!
  2011-04-05 23:13:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-05 22:44:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szépek
  2011-04-05 22:40:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Szerda - menü ajánlat
  2011-04-05 22:31:46, kedd
 
  Szerda - menü ajánlat

Előétel: Chilis-répás paradicsomleves
Főétel: Zöldborsófőzelék rántott csirkemellel
Desszert: Capuccino-krém
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsófőzelék tükörtojással


Chilis-répás paradicsomleves:

Hozzávalók:
2-3 szál répa
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 konzerv egész paradicsom (400g)
2 kis doboz paradicsomsűrítmény

bors
olaj
tejföl
chilipaprika

Elkészítés:
A répát és a hagymákat apróra vágva megpárolom egy kis olajon, majd beleöntöm a paradicsomokat és a chilit (ki mennyire csípősen szereti, annyit tegyen bele), összefőzöm. Sóval, borssal ízesítem, majd krémesre turmixolom, és felöntöm annyi vízzel, amennyitől leves állaga lesz.

Tálaláskor a tányérba 1-1 kanál tejfölt tesszek, és kicsit elkevergetem benne.

Megjegyzés:
A paradicsom lehet paradicsomlé, vagy nyáron készülhet friss paradicsomból is. Ha a hagyma kimarad, az nem nagy baj. Aki akarja, bazsalikommal vagy oregánóval fűszerezheti, de így a maga egyszerűségében is finom.

A receptet Komuvesa küldte. Köszönjük!


Zöldborsófőzelék extra:

Hozzávalók:
45 dkg (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
vaj

bors
zöldségleveskocka vagy ételízesítő
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.

2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).

3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.

4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.

5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.

6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.

7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.





Megjegyzés:
Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő. Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani.
Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.

A receptet és a fotót Konczzso küldte. Köszönjük!


Capuccino-krém:

Hozzávalók:
2 dl tej
2 kanál instant kávé
15 dkg étcsokoládé
2 tojás
1 evőkanál rum
egy kevés fahéj
tejszín a díszítéshez

Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, keverjük hozzá a kávét. A forró tejeskávét öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a rumot, a fahéjat és addig keverjük, amíg teljesen síma krémet kapunk. Öntsük tálkákba és tegyük a hűtőbe - legalább három órára. Tejszínhabbal díszítsük a tetejét.


Zöldborsófőzelék:

Hozzávalók:
2 kg zöldborsó (1 kg tisztított vagy mélyhűtött)
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt

Elkészítés:


1. A borsót kifejtjük megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.

2. A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.

3. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főzőlével. Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük.

4. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Lassú forralással besűrítjük. Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.

1 adag: 1710 kJ/385 kcal (köret nélkül)

Forrás:Mindmegette.hu. - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 678
  • e Hét: 3483
  • e Hónap: 11749
  • e Év: 128402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.