Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Esztergom polgármestere a felo
  2011-04-06 09:36:33, szerda
 
  Esztergom polgármestere a feloszlatásért gyalogol
Wed, 2011/04/06 - 09:10


prilis 4-én lejárt az önkormányzati választásokat követő fél év, a jogszabályok mostantól lehetővé teszik, hogy feloszlassák egy település képviselőtestületét.

Ennek érdekében zarándokol Esztergom polgármestere és a helyi civilek mintegy százfős csoportja Budapestre.

Tétényi Évát egy árvízvédelmi gyakorlat közben értük utol telefonon, ugyanis annak ellenére, hogy a fideszes többségű képviselőtestület szinte teljesen ellehetetlenítette a működését, az októberben nagy többséggel megválasztott polgármester terepen kívánja szolgálni az esztergomiak érdekeit.

"Már nemcsak a Fidesz képviselői, hanem a város új jegyzője is akadályozza a hivatali munkámat" - kezdi Tétényi, hozzátéve, hogy a jegyző sorozatosan visszautasítja a polgármesteri kéréseket, leváltja a városvezető közvetlen munkatársait, irodát töret föl a polgármesteri hivatalban. Úgy véli, a város előző vezetéséhez szorosan kapcsolódó új jegyzőnek, Laczó Bernadettnek a megválasztása sem felelt meg minden tekintetben a kiírásnak.

Tétényi Éva úgy érzi, a helyi Fidesz obstrukciója miatt veszélybe került a város működőképessége, ezért figyelemfelkeltő demonstráció keretében személyesen viszi el az Országházba az esztergomi testület feloszlatását szorgalmazó nyílt levelét. "Eddig négy levelet küldtem e tárgyban a város díszpolgári címét viselő Orbán Viktornak, ám a miniszterelnök mostanáig egyikre sem reagált. Úgy gondoltam, nyomatékot adok a kérésemnek" - mondja a polgármester.

Olyannyira, hogy a levelet gyalog viszi el Esztergomból Budapestre, és a túrára mintegy száz szimpatizáns, helyi civilek, pártonkívüliek is elkísérik. A menet április 8-án este 6-kor indul a Széchenyi térről, és várhatóan 13 órával később, másnap reggel 9-kor érkeznek a Szent István térre, a Bazilika elé, ahonnan egy küldöttség viszi a levelet a parlamentbe, amelyet a kormány kijelölt képviselője vesz át. Az éjszakai menetet a gyérebb közúti forgalom indokolja.

"Ha igaz, amit a kormány a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában és a készülő alkotmányban megfogalmaz, akkor nem tehet mást a kormánypárti többség, minthogy eleget tesz a kérésünknek" - fejezi ki reményeit Tétényi, megemlítve: itt a lehetősége a Fidesznek bebizonyítani, hogy valóban óhajtják-e a korábbi adósságok felszámolását, a múltbéli törvénytelenségek feltárását. Mint mondja, Esztergomban már valójában nincs is kormánypárti frakció, csak afféle Meggyes-csoport, hisz például a helyi KDNP is elhatárolódott már a volt polgármestertől és híveitől.

A polgármester szerint már májusra kiírhatnák az időközi választásokat Esztergomban, és biztos benne, hogy az elkeseredett helyiek még egyszer nem juttatják be a testületbe a város működését megbénító jelenlegi fideszes politikusokat. "Olyan civil képviselőkre lenne szükség, akik már eddig is sokat tettek Esztergomért" - mondja az 50 kilométeres gyalogútra napi egyórás, helyi polgárokkal közös, beszélgetős sétákkal készülő Tétényi Éva.

Az alkotmány és az önkormányzati törvény értelmében az Országgyűlést illeti meg az önkormányzat feloszlatásának a joga. Erre a kormány javaslatára akkor kerülhet sor, ha az adott képviselő-testület működése az alkotmánnyal ellentétes, ami akkor valósul meg, ha a képviselő-testület tartósan nem működik és működőképességének helyreállása, illetve működésének folytatása nem várható.

Ha az Országgyűlés az önkormányzati testületet feloszlatja, egyidejűleg három hónapon belüli időpontra kitűzi az időközi választást. A képviselő-testület feloszlatása a polgármester megbízatását is megszünteti az alkotmány vonatkozó rendelkezése szerint. Az időközi választáson tehát a települési képviselők mellett polgármestert is kell választani.

A Fidesz is kezdeményezett hasonlót 2009-ben, akkor a hevesi megyegyűlés feloszlatását és új választás kiírását szorgalmazták, ám az erre vonatkozó sürgősségi indítványt nem vette napirendjére a testület szocialista vezetése. A fideszesek akkori kezdeményezésüket az egri kórházat működtető HospInvest Zrt. csődje miatt az önkormányzatra háruló plusz feladatokkal indokolták.

(Stop)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_04_06_esztergom-polgarmestere-a-feloszla tasert-gyalogol?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3 A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtisztulás: már a Pokolban r
  2011-04-06 09:26:21, szerda
 
  Megtisztulás: már a Pokolban robbantgat a vén partizán
Tue, 2011/04/05 - 13:13


Nálunk még ennyit se ült volnaNálunk még ennyit se ült volna

88 éves korában daganatos betegségben halt meg Vaszilij Kononov egykori szovjet partizán, az egyetlen, akit elítéltek emberiség elleni bűnök miatt. A számos civilt - köztük várandós anyát - meggyilkoló, vonatot robbantó reliktumot nem narancsföldön ítélték el, hanem Lettországban.

Kononovot 1998-ban tartóztatták le, a Lett Legfelsőbb Bíróság háborús bűnök miatt elítélte, ezután sajnos csak 2000-ig ült börtönben.

Kononov ellen azt a vádat hozták fel, hogy 1944-ben utasítást adott kilenc falusi kivégzésére. Kononov elismerte a gyilkosság tényét, de mindvégig kitartott állítása mellett, mely szerint az áldozatok náci kollaboránsok voltak, akiket kereszttűzben lőttek le. A volt szovjet partizán szabadságát 1998-ban vonták meg először, és két évig előzetesben tartották.

A lettek nem hagyták annyiban

2004-ben megkapta az orosz állampolgárságot, és rögtön jogorvoslatot kért Strasbourgban. Utóbbi joghatóság 2008-ban hatályon kívül helyezte a lett bírói döntést, megerősítve annak ellenkezését az Európai Emberjogi Egyezménnyel, hiszen senkit sem lehet elítélni olyan bűnök miatt, melyek az elkövetés idején még nem számítottak annak.

A döntés folyományaként 38 ezer eurós jóvátételt ítéltek meg Kononovnak, melynek kifizetését Lettország megtagadta és jogi ellenlépéseket tett.

A jogerős ítélet 14 szavazat és 3 nem ellenében született. A végső verdikt szerint az Egyezmény hetedik cikkelye nem sérült, így Kononov 66 évvel ezelőtti tette háborús bűnnek számít, közölte Jean-Paul Costa az Emberi Jogok Európai Bíróságának elnöke.

Mi történt a kis faluban?

A lett Mazie Bati nevű faluba 1944. február 29-én 12 partizán érkezett, akiknek a helyiek megengedték, hogy az istállóban aludjanak. Másnap reggel a német csapatok - értesülve a vörösökről - géppuskáikkal megszórták az istállót, majd felgyújtották azt. A 12 partizán egyike sem élte túl - beleértve a parancsnok Csagunov őrnagyot, feleségét, és hét hónapos fiukat. A partizánok a falusiakat a németekkel való együttműködéssel vádolták.

1944. május 27-én a Kononov által vezetett Első Lett Partizánzászlóalj elfogta azt a 9 helybélit, akiket a februári partizántalanítás miatt a németekkel való együttműködéssel gyanúsítottak. Az akció során Kononov emberei a Wehrmacht egyenruháját viselték. A faluban a vörösök 9 embert öltek meg, köztük három nőt, akik közül az egyiket élve gyújtottak fel a haladó szovjetek. A partizánok a házakat is felgyújtották.

Kononov a háború során 14 ellenséges vonatszerelvényt is megsemmisített.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök részvétét fejezte ki Vaszilij Kononov hozzátartozóinak.

(Oroszvilág, Wikipédia nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_04_05_megtisztulas-mar-a-pokolban-robban tgat-a-ven-partizan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre - egyes olasz kormánypár
  2011-04-06 09:22:27, szerda
 
  Végre - egyes olasz kormánypárti tagok eltörölnék a fasizmus tilalmát
Wed, 2011/04/06 - 09:10


Benito Mussolini - a fasiszta államforma létrehozójaBenito Mussolini - a fasiszta államforma létrehozója

A fasizmust tiltó törvényes rendelkezések hatályon kívül helyezését javasolták Olaszországban egyes kormánypárti szenátorok - derül ki az olasz sajtó keddi jelentéseiből.

Az erről szóló javaslatot már az előző hónap végén beterjesztették a szenátusban, de eddig elkerülte a közfigyelmet, most viszont nagy felháborodást keltett az ellenzékben, és értetlenséget a kormánypárt, a Szabadság Népe (PDL) soraiban is.

Az eltörölni kívánt, 1948-ban elfogadott alkotmányos rendelkezés szerint "tilos bármilyen formában újjászervezni a feloszlatott Fasiszta Pártot". Ezt 1952-ben a "Scelba-féle törvény" azzal egészítette ki, hogy a fasizmus dicsőítése is bűncselekmény. Az ellenzéki Demokrata Párt szenátusi frakcióvezetője kijelentette: a javaslat "súlyosan sértő az ország történetére, az Olasz Köztársaságra és az olasz demokráciára nézve". Ez már a sokadik célzatos lépés a PDL részéről, amely az alkotmány pilléreinek lerombolására irányul - tette hozzá Anna Finocchiaro, aki követelte a javaslat azonnali visszavonását. A testület alkotmányügyi bizottságának alelnöke "tűrhetetlen provokációról" beszélt.

A szenátus kormánypárti elnöke, Renato Schifani "elképedésének" adott hangot a törvényjavaslat létezésének híre hallatán, és azt várja, hogy párttársai meggondolják kezdeményezésüket. A tervezetet hat szenátor nyújtotta be március 29-én.

(ujszo.com nyomán Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_04_05_vegre-egyes-olasz-kormanyparti-tag ok-eltorolnek-a-fasizmus-tilalmat?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&u tm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+ Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félmilliárdunkba kerül az unió
  2011-04-06 08:31:57, szerda
 
 


barikad.hu

2011, április 6 - 08:21

Friss hírek
Uniós elnökség

Mintegy bruttó félmilliárd forintért kötött reklám- és kommunikációs szerződéseket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az EU-elnökség népszerűsítésére - írta a Népszabadság szerdán a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva.

A lap szerint mindkét szerződést idén márciusban írták alá, mindkettőt ugyanazon feladat teljesítésére: ,,az EU-elnökség lakossági ernyőkommunikációhoz kapcsolódó médiastratégia-alkotási, médiatervezési és vásárlási, reklámügynökségi és online szolgáltatási feladatok elvégzésére".

Az ACG Reklámügynökséggel és a Hamu és Gyémánt Kft.-vel kötött megállapodás bruttó 110 millióról szól, az Inter Media Grouppal kötött szerződésben bruttó 340 milliós keretösszeg szerepel. Mindkét megállapodás egy évig vagy a keretösszegek felhasználásáig van érvényben.

Ezért az összegért többek között óriásplakátok, rádió- és online reklámok, sajtóanyagok előállítását kérte a kormány képviseletében eljáró Gál András Levente közigazgatási államtitkár.

Népszabadság - MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/f%C3%A9lmilli%C3%A1rdunkba_ker%C3%BCl_az_uni%C3%B3s_eln%C3%B6ks %C3%A9g_n%C3%A9pszer%C5%B1s%C3%ADt%C3%A9se-20110406
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lángoszlopok
  2011-04-06 07:04:53, szerda
 
  Lángoszlopok

Azt hiszem az alábbi történethez nem szükséges különösebb felvezető, nem szükséges előzetesen egyetlen szó sem, mert az csak elvonná a figyelmet, az csak tompítaná a hatást. Ezért aztán vágjunk mindjárt a közepébe: [nagyításért katt a fotóra]


[Fotó: Huszti István]


Nem. Ez nem egy profi fotósoppos trükk és még csak nem is egy régi, elfeledett felvétel. Nem. Ez maga a valóság. A sors rendezte nagy egymásra találás.

Molnár F. Árpád és Gyurcsány Ferenc. Magyarország lángoszlopai. Együtt, egy helyen.

És mielőtt még valaki esetleg azt gondolná, hogy a felvétel egy pszichiátriai csoportterápián készült - ami valljuk meg, azért indokolt lenne mindkettőjük esetében -, azoknak jelezném, hogy szó nincs erről. A nagy találkozás tegnap a Pest Megyei Bíróságon, a cigánygyilkosságok tárgyalásán jött létre, ahol is Elqró, mint mezei érdeklődő jelent meg, Molnár F. pedig éppen a következő nagy leleplező videóját készítette.

A hírek szerint, miután Gyurcsány kikerülte a terem előtt sorban álló érdeklődőket és soron kívül bejutott a tárgyalásra, leült az érdeklődők számára fenntartott padsorok egyikébe. Néhány perc múlva aztán padtársa is akadt, mert Árpád odaült mellé és így létrejött az év nagy találkozása.

Hogy Molnár F. akciójának mi volt az igazi oka, egyelőre még nem derült ki, de a ,,világot irányító pszichoaktív Echelon-rendszerek magyarul első és kizárólagos leleplezője, a latimerista Putyin, továbbá Leon Panetta CIA-igazgató és az Obama-kormány Federal Research projectje által üldözött tényfeltáró, keresztyén, emberjogvédő média atyja, legalább egész Európa legfőbb titkosszolgálati, terrorizmust leleplező és echelon-technológiai tényfeltárója" biztosan nem véletlenül tette, amit tett.*

Árpád készül valamire. Ugyan a ,,Hírháttér Multimédiát a Bush-kormányzat a CIA-val közösen, a magyarországi nácikkal és hitleristákkal kollaborálva 2008 szeptember 27-re virradóra betiltotta", de ettől függetlenül az ,,elektromágneses hullámsír" előbb utóbb biztos partra vet valamit, ami újabb bizonyítéka lesz az Echelon legtitkosabb kémrendszer létezésének. **

De persze az is lehet, hogy a lángoszlopok másról beszélgettek. És még az is előfordulhat, hogy Elgró szerepet szán neki a baloldal újjáépítésében. Igazából ezen sem lepődhetnénk meg, hisz ha a nagy elmék egymásra találnak, minden előfordulhat...


--------------------------------------------------------------------------------- -------------

* A fenti szövegben szereplő idézetek, minden esetben szó szerinti átvételei Molnár F. mondatainak.

** A Hírháttér Multimédia "hiánypótló" filmjei, Molnár F. Árpád és olyan remek tanítványának, mint Soós "Titán" Józsefnek a gondolatai saját felelősségre, IDE kattintva megismerhetők.

Azonban felvételek megtekintése közben figyeljünk oda, mert mint ahogy Titán mondja Árpádnak: ,,hiába mondod el, úgysem fogja... nem fogja megérteni. Tehát nem adatot meg, nem érti meg. Tehát hülye hozzá. Tehát... tehát... tehát itt nincsen neki agy, hogy ezt megértse. Máshogy nem lehet elmondani..."
[az eredeti felvételért és az Echelon-tanú jelentéséért katt IDE]

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/04/langoszlopok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igény van Olaszországban a Fas
  2011-04-06 07:02:24, szerda
 
  Igény van Olaszországban a Fasiszta Pártra
2011. április 05. 19:07
Hunhír.info

A fasizmust tiltó törvényes rendelkezések hatályon kívül helyezését javasolták Olaszországban kormánypárti képviselők. Az erről szóló javaslatot már az előző hónap végén beterjesztették a szenátusban, de a libsi szervezetek csak most haraptak rá az ügyre.

Az eltörölni kívánt, 1948-ban elfogadott alkotmányos rendelkezés szerint "tilos bármilyen formában újjászervezni a feloszlatott Fasiszta Pártot".

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=39638
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.