Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Vasárnap- menü ajánlat
  2011-04-09 19:30:40, szombat
 
  Vasárnap- menü ajánlat

Reggeli: Brokkolisaláta sült szalonnával és áfonyával
Előétel: Tárkonyos marharaguleves
Főétel: Tepsiben sült csirke aszalt gyümölcsökkel töltve, hercegnőburgonya sajttal gazdagítva
Desszert: Banánbólé
Vacsora: Kaviáros tojás
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-prézlis karfiol reszelt sajttal


Brokkolisaláta sült szalonnával és áfonyával:

Hozzávalók:
2 fej friss brokkoli
1 fej vöröshagyma
1/2 csésze pirított szalonna
3/4 csésze szárított áfonya
3/4 csésze szeletelt mandula
1 csésze majonéz
1/4 -1/2 csésze (ízlés szerint) barna cukor
3 evőkanál fehérbor ecet
1 teáskanál reszelt narancshéj
1/4 teáskanál bors

Elkészítés:
1. Az apróra vágott szalonnát egy serpenyőben, közepesen magas lángon egyenletesen megpirítjuk, majd a zsírját eltávolítjuk.

2. A brokkolit falatnyi darabokra vágjuk.

3. Vékonyra szeleteljük a hagymát.

4. Összekeverjük az áfonyát, a szeletelt mandulát, a hagymát és a szalonnát.

5. Az öntethez a majonézbe keverjük a narancshéjat, a borsot, a cukrot és az ecetet, majd összeforgatjuk a brokkolival.

Megjegyzés:
A legfinomabb saláta!

A receptet ANIKO WIEHOFF küldte. Köszönjük!


Tárkonyos marharaguleves:

Hozzávalók:
40 dkg marhalábszár
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros arany
1 marhahúsleves kocka
30 dkg zöldség vegyesen (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé)
15 dkg fagyasztott zöldborsó
2 közepes krumpli apró kockákra vágva
1 kávéskanál tárkony (szárított)

bors
pirospaprika
darabka citromhéj
kb. fél citrom leve
1 mokkáskaál cukor
2 dl tejszín vagy tejföl
1 csapott evőkanál liszt
3-4 dkg szárított csigatészta

Elkészítés:
A marhalábszárat apró kockára, a vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk. Kevés olajon a vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük a fokhagymát, majd az apró kockára vágott húst, és fehéredésig pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Sózzuk, tárkonnyal, borssal, piros arannyal ízesítve félpuhára főzzük (kb. 1-1,5 óra, függ a hús minőségétől).

Közben a vegyes zöldségeket apró kockára vágjuk, kevés olajon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk, és a félig megfőtt húsalaphoz öntjük. Felengedjük vízzel, sózzuk, beledobjuk a leveskockát, a citromhéjat, tovább főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. (Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a zöldborsót, a krumplikockát és a levestésztát.)

A tejszínt vagy tejfölt elkeverjük a liszttel, elvégezzük a hőkiegyenlítést, behabarjuk a levest, és lassú tűzön főzzük még 10 percig. Közben ízlés szerint ízesítjük még tárkonnyal, borssal, citromlével, cukorral (ki hogyan szereti).





Megjegyzés:
Finom, tartalmas, a tárkonytól külenleges ízű leves, ajánlom mindenkinek. Egy könnyű édes tészta utána... Szoktam borjúból, sertésből is hasonlóan készíteni, pl. krumplikocka helyett gombával és apró krumpligombóc golyókkal levesbetétnek.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!


Tepsiben sült csirke aszalt gyümölcsökkel töltve:

Hozzávalók:
1 db 1,5 kg-os tölteni való csirke
2 dl vörösbor
1 dl olívaolaj
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
5 dkg pirított mandula
2 dl fehérbor

őrölt bors
majoránna
szárított petrezselyem
kevés víz

Elkészítés:
Befűszerezem a csirkét kívül-belül, azaz jól bedörzsölöm a sóval, a borssal, a majoránnával és a szárított petrezselyemmel. Beteszem a hűtőbe, így előző este előkészítve az ízek kellemesen átjárják. Az aszalt gyümölcsöket beáztatom a fehérborba, szintén hagyom a hűtőben pihenni másnapig.

Másnap kevés olajon megpirítom az aprított mandulát, és a csirkébe töltöm az aszalt gyümölcsökkel együtt.

Egy olajjal kikent tepsibe teszem a betöltött csirkét, aláöntöm a vörösbort és egy kevés vizet. Alufóliával lezárom a tepsit, 1,5 órára beteszem a 150 fokosra előmelegített sütőbe (hőlégkeveréssel 160 fokon egy órára). Az idő elteltével (illata árulkodik), leveszem a fóliát, és ropogósra sütöm a csirkét.





Megjegyzés:
Ebben a melegben köretet nem is készítettem hozzá, a hűtőből kivett, frissen szelt paradicsommal, kígyóuborkával és pritamin paprikával tálaltam, így is elkelt!

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!


Banánbólé :

Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött erdei gyümölcskeverék
10 dkg cukor
4 banán
1/8 liter konyak
1-1 üveg száraz fehérbor és félszáraz pezsgő.

Elkészítés:
A gyümölcskeveréket hagyjuk felengedni, majd összekeverjük a cukorral, és harminc percig hagyjuk állni. A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, leöntjük a konyakkal, és tizenöt percig hagyjuk pihenni. A gyümölcskeveréket és a banánt bólés tálba tesszük, felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a pezsgőt is.


Kaviáros tojás:

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
6 db tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál szardellapaszta
2 dkg dióbél
1/2 citrom leve
3 dl joghurt
1 csokor kapor
piros kaviár

bors
olívaolaj
Elkészítés:
Egy kígyóuborkát reszeljünk le, sózzuk, majd hagyjuk állni.

A tojásokat főzzük keményre, ha kihűlt, pucoljuk meg és vágjuk ketté. A sárgájukat tegyük egy tálba, és keverjünk hozzá a vajat, 1 evőkanál szardellapasztát, sót és borsot. 2 dkg felaprított dió és fél citrom leve jön még hozzá.

Az uborkát csavarjuk ki, és keverjük bele a 3 deci joghurtba. Adjunk hozzá finomra vágott kaprot, őrölt borsot és az olívaolajat. Ezt a salátát tegyük egy tálra, majd helyezzük rá a főtt tojásfehérjéket, belekanalazva a szardellás-tojásos masszát.

A tetejét a kaviárral díszítsük. Tálalásig tegyük be a hűtőbe.

Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!


Tejfölös-prézlis karfiol reszelt sajttal

Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
20 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg reszelt füstölt sajt
1 nagy pohár tejföl
2 evőkanál vaj
10 dkg zsemlemorzsa

őrölt fehérbors
Elkészítés:
A karfiolt alaposan átmosom, rózsáira szedem, sóval és fehérborssal ízesítet lobogó vízben félpuhára főzöm, vigyázva arra, ne essen szét, majd leszűröm. Teflon serpenyőben 1 evőkanálnyi vajon, sóval, borssal ízesítve, kevés víz hozzáadásával megpirítom a zsemlemorzsát.

Egy mélyebb jénait vagy tűzálló tálat kikenek a maradék vajjal, megszórom kevés pirított morzsával. A félig főtt karfiolrózsákat megforgatom a pirított morzsában, és a tálba helyezem, akár több rétegben is. Minden rétegre öntök keveset a tejfölből, rászórok a kétfajta reszelt sajtból. A tetejére ráöntöm a maradék tejfölt, megszórom a megmaradt pirított morzsával, majd a sajttal. 160 fokra előmelegített sütőbe tolom, addig sütöm, míg a sajt rápirul.

Frissen tálalom, igény szerint tejfölt és még egy kevés reszelt sajtot kínálok hozzá.

Megjegyzés:
A fenti változat a vegetáriánus étrendet kedvelőknek ajánlott. Én, mint Húsmuskétás 25-30 dkg darált pizzasonkát is szoktam a rétegek közé adagolni.

Akármelyik változat a szimpatikus, jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Angyali üzenet
  2011-04-09 19:20:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-09 18:55:17, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-04-09 18:52:56, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép estét!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2506
  • e Hét: 7087
  • e Hónap: 20992
  • e Év: 150699
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.