Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Aprómunka
  2011-05-30 21:45:14, hétfő
 
  Reggel két órát tanítottam. Aztán egy kis "beszélgetés", s hazajöttem, a Fellinger versesköteten dolgoztam. Jó elment vele az idő, de már a vége felé járok. Most kezd összeállni. Fölcseréltem benne néhány dolgot, rájötte, hogy két kötet nem jó sorrendben szerepel. Ami igazán érdekes, hogy a kötetcím - csomagmegőrző - összefoglal, de ilyen című vers nincs is benne. Az új verseknek Az időmérő lett a címe, ilyen sincsen. Mégis jellemzőek az egészre.
Most már - ha hamar átnézik az egészet - lassan nyomdába is mehet.
Szép, nyugodt nap volt, sok ilyen kellene.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
lassítva
  2011-05-29 21:31:12, vasárnap
 
  Ma meggyleves, rántott brokkoli, rántott gomba és karaj. Ez volt a menü. És kertészkedés. Meg a szobám almolása. No ennek nem értem a végére.
A Fellinger verseskötet is haladt előre, már csak az új verseket kell összerakni. Végül rákaptam az ízére, jó dolgok ezek. A cím is jó: csomagmegőrző.
Jól aludtam éjjel is, s ezt ebéd után megfejeltem másfél órával. Csak a temetőben voltam, vittem Emesére két szál rózsát. Már ott is régen voltam egyedül.
Végül összeállt bennem a Mosonvármegye. Reggel leírom, hogy én hogyan gondolom a jövőt, mert az nem igazán tetszik, amit elém tártak. De ez "üzleti" titok.
Kicsit lelassítom magamat a jövő héten, túl nagy volt az iram.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilvános gyónás
  2011-05-28 06:48:20, szombat
 
  Nyolc órát már régen aludtam, most szinte húzott az ágy. Ez az időjárásnak is köszönhető, nagyon érzetem a közelgő változást. Meg a kimerültségnek is.
Kapui Jenő plébános úr a tegnapi bölcsi átadáson nevezte nyilvános gyónásnak a blogomat, persze tréfálkozva. Jó régen nem találkoztunk, de aztán leesett, hogy innét tud néhány "csínytevésemről". Bizonyára ő is tudja, hogy sok hallgatás is van a jegyzetekben.
A hét végét kerttel szándékoztam eltölteni. De odafönt azt mondták, rám fér egy kis heverészés, az esős idő egyébként is kell a kertnek. A kert nekem a :Kezdetben volt a kert ... Lassan olyan is lesz a miénk is, védő, óvó kis Paradicsom.
Erről jut eszembe: a Rajkára kiköltözött szlovákok kiírták, hogy Rajka raj. A raj, paradicsomot jelent, de nem zöldség értelemben.
Egyébként a vers is nyilvános gyónás, s ott s stilizálok, akár a blogban, meg tuszkolom vissza, de nagyon meg akar születni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szolyva 2011
  2011-05-27 06:15:27, péntek
 
  a fegyver elalszik a kézben
kezünk is alszik

árnyékunk virraszt csak a
napsütésben

kiszáradt szemünk gyászol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudatos volt
  2011-05-26 20:45:19, csütörtök
 
  Azért néhány mondat feljegyzésére mindig lenne idő, tehát vagy a lustaság, vagy tudatos a hallgatás. Tudatos volt, nem kell minden nyűgöt kiteregetni. Azt, hogy még mindig nagyon fáradt vagyok, hogy lassan gyógyulok (Marci vasárnap áthívta Natasát, hogy vizsgáljon meg, jó erős gyógyszereket kaptam.) Azt, hogy alig várom az iskola végét, belefáradtam ebbe is. Végül nem vállaltam jövőre el még egy osztályt, pedig tudom, hogy ez a hosszabb távú dolog. De nem tudom már összeegyeztetni dolgaimmal. Azt, hogy új verseskötetet szerkesztek, s a magamén is rágódok. S végül azt, hogy ismét, hosszabb idő után vers születik.
A hét végét gondolkodásra használom föl, remélem, nem fog fájni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pereg a film
  2011-05-22 18:44:33, vasárnap
 
  Aztán elpergett ez a hét. Volt benne egy somorjai est is, aztán egy gyors Bécs, ide tanítványaim kirándultak. Egy Mosonvármegye megjelenés, s két nap Beregszász. Láttam a Vereckei hágót, s voltunk Szolyván. Még megy az autó.
Nagy a meleg, nem normális ez az idő. A kert lassan kiszárad, ma elkezdtem öntözni is.
Pereg a film.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Regenerálódás
  2011-05-19 06:51:06, csütörtök
 
  Szép volt Tirolban, igaz, én vezettem végig. A tanácskozást végigültem, élveztem a "leszereléseket" a kintiek közti torzsalkodás okozta vérnyomásingadozást. Még mindig a ki képviseljen kit a kérdés, s igaza volt Ernőnek, az ellenséget nem meggyőzni kell, ha kártékonysága túl nagy, hanem legyőzni.
Jutott idő sétára is, a belvárost keresztül-kasul bejártuk.
Aztán hazafelé Attersee-nél megálltunk, megnéztük a kammeri gimnázium hűlt helyét, s egy kiskocsmában ebédeltünk. Ernő két évid itt járt iskolába 57-58-ban. Aztán került Innsbruckba.
Idehaza a szokásos nyűglődések, cikkek, finom nyírások, s sajtótájékoztatók és mindenféle hétköznapiságok.
Kedden Somorján is jártunk, kicsit többet borovicskáztam az elégnél, de jó volt nyílt szívű barátoknál lenni.
A kertbe megjelentek a csigák, kiszórtam a kerítés szélére az irtót, most nem engedem elszaporodni őket. Amúgy bio a kert, gazos, sok betegség a fákon, meg mindenen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idehaza - még
  2011-05-07 06:12:11, szombat
 
  Tegnap délben hazajöttem, előtte még egy interjú a Jobbikos képviselővel. Aztán a szomszédasszonynál füvet nyírtam, Marci most rám hagyta a két kertet. El is fáradtam bele, de ez volt a jó, nem akartam a számítógép előtt ülni. Úgysem csináltam mást a héten.
Tegnap reggel a fagy kivégezte a zöldbabot, megcsípte a kánavirágot, s néhány növénykét. Hogy a fene egye meg! Évek óta pocsék a tavasz, határozottan hideg van.
A hét rövidke lesz, rendezvények, sajtótájékoztatók, s péntek délután Bécsen át Innsbruckba megyek, a Zentralverbandnak lesz közgyűlése. Addigra elkészül a Kufstein konferencia könyve, kedden ebéd után hozom el nyomdából. Jó lesz két napot eltölteni ebben a csodálatos városkában. Ernővel elhatároztuk, hogy vasárnap kirándulunk, megmutatja sihederkora színhelyeit, s fölmegyünk a város fölötti hegyre felvonóval.
Várom már a pihenést.
Aztán rá következő csütörtökön Beregszász Pistával. Ez sem lesz rossz, töltekezésre meg egyenesen kiváló.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiányzik
  2011-05-04 17:44:22, szerda
 
  Ez a csöppség. A kérdéseivel, a törleszkedésével. Pedig ők Bajoroszágban július 31-én zárják az évet, s másfél hónap a szünet. Ebbe kellene belepréselni egy kis Magyarországot.
Közben leadtam a Mosonvármegyét, s egy hosszú cikken dolgoztam Pista kérésére. Jó feladat volt, látom egészében a várost.
Sok feladat talált meg (vagy én keresem őket), így az idő szárnyasan elröpül. Tegnap kiderült, hogy 19-én Pistával Beregszászra megyek. Előtte még jövő hét végén Innsbruck.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen régen léptem be?
  2011-05-03 20:59:47, kedd
 
  Igen.
Vasárnap visszavittük Köschingbe Sandrát, azóta hiányzik. Nagyon. Imádom unokámat, s olyan sokat beszélgettünk, s olyan jó volt normális kérdéseket hallani.
Ma már suliban volt Ingolstadtban, tegnap Münchenben fölülvizsgálaton. A hallásvizsgálatról van szó, évek óta hallókészüléke van.
Kész a Mosonvármegye, s ezer elborító feladatot kell megoldani. A jövő pénteken Innsbruck, három nap. Próbálok lazítani. Aztán az azt követő csütörtök ebéd után Pistával Beregszász.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 3564 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 82
  • e Hét: 3226
  • e Hónap: 13189
  • e Év: 58162
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.