Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Brékó, Dávid jelentkezz!
  2011-05-10 21:41:01, kedd
 
  Brékó, Dávid jelentkezz!

Amikor tavaly ősszel a családi kötelékből kiszakítva, a napköziből közvetlenül a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatói székébe pottyantották Vitézy Dávidot az volt a mondás: Dávid szakmai alapon lett kinevezve, ő álmából felköltve is felmondja fejből a fővárosi villamosok alvázszámát, visszafelé is, ha kell. Mára meg kiderül, hogy az alvázszámból túlképzett Dávid olyan alapvető hiányosságokkal rendelkezik, mint a fogalmazni tudás hiánya.

Pedig a levél megért volna vagy ötszáz milliót nekünk, ha valahogy sikerült volna papírra vetni. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a hármas metróban már kiépített URH rendszerre csatlakozással közvetlenül elérhetőek lennének a katasztrófa esetén mentést végző egységek. Engem roppant mód érdekel, vajon miért éri meg nekünk, hogy a BKV ennek ellenére mégis ragaszkodik a saját rendszer kiépítéséhez? Mi olyat forgalmazhatnak ők rádión, amit nem kell hallania senkinek rajtuk kívül? Kiss Dezső metróvezető ezen szól haza, hogy anyukám, negyedóra múlva a Deák téren vagyok, oda hozd utánam a reggel otthon hagyott sajtos szendót? Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy Vitézy Dávidot nem sikerült még bevezetni a minisztériumok misztikus, alvázszámmal nem rendelkező világába, ahol Fellegi miniszter úr várja őt tárt karokkal, segítőkészséggel? Mert, ha ezen a parolán ötszázmillió múlik, akkor ideje volna megejteni.

Arra gondolni sem szeretnék, hogy Vitézy érkezésével sem változott a világon semmi, és a hagyóista örökséget görgeti a közlekedési cég tovább. Azt a kiépített rendszert, ami jut is, marad is alapon rendel meg felesleges dolgokat százmilliókért, és Nokia dobozba csomagolt jutalékot vár érte cserébe.

Brékó-brékó, Dávid jelentkezz! Mi az igazság?


http://varanus.blog.hu/2011/05/10/breko_david_jelentkezz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érettségizőkre nyitott tüzet a
  2011-05-10 21:30:20, kedd
 
  Érettségizőkre nyitott tüzet a rendőrség

2011. május 10., kedd

A rendőrség máris példás szigorral csap le az egyenruhás bűnözőkre. Az érettségiző lányok mellett több szakma képviselői is bajba kerülhetnek.

"Meg lett mondva, hogy be lehet fejezni!" - kommentálta az esetet Pintér Sándor, majd hozzátette: "Budapestből nem lesz Gyöngyöspata!" A rendőrség máris vasszigorral lép fel az egyenruhás bűnözés ellen, a múlt héten például 15 matrózblúzos érettségiző lányt lőttek ki. A belügyminiszter azután döntött a fegyverhasználat engedélyezése mellett az ilyen esetekben, hogy nem tudtak megbilincselni húsz masírozó pingvint az Állatkertben, akik szintén félelmet keltettek. "Ezentúl még a tehetetlenség látszatát is igyekszünk elkerülni." - összegezte mondandóját Pintér.

A rendőrség minden félelmet keltő egyenruhás ellen fel fog lépni a továbbiakban, BKV-ellenőrök és az urológiákon dolgozó nővérek ellen máris rengeteg bejelentés érkezett. Egyes egyenruháknál az azt viselők száma dönt majd, a közterületiseknek például nem kell új ruha után nézniük, amíg csak párokban járőröznek, a hétvégére tervezett XIII. Országos Fehérkesztyű Lakájtalálkozót viszont betiltották. A vidéki diszkók előtt pedig az ötnél több főt számláló Devergo-pólót viselő csoportok ellen már biztosan megkezdi az intézkedést a körzeti megbízott.

http://hircsarda.blog.hu/2011/05/10/erettsegizokre_nyitott_tuzet_a_rendorseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apák és fiúk - A vörösterror
  2011-05-10 21:12:36, kedd
 
  Apák és fiúk - A vörösterror

2011. május 10. 10:44:10
Tisztelt Országgyűlés!

Nagyon régóta várok erre a pillanatra, hogy itt, a magyar Országgyűlésben tisztelegjek a vörös terror magyar vértanúi előtt. Dédnagyapám testvérét, Ferenczy Lajost a vörösök végezték ki 1919. május 7-én Devecserben, a Fő téren. Kötelességemnek érzem, hogy emlékét szívemben őrizve, azokkal a hősökkel együtt emlékezzek meg róla, akik a kommunizmus magyarországi hajnalán a vörös csürhe áldozataivá váltak.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Mint ismeretes, 1918 szeptemberétől decemberéig az ország háromnegyedét az Antant csapatok - csehek, románok, szerbek, franciák - szállták meg.

A hazaáruló Károlyi kormány átadta a hatalmat a szociáldemokratáknak és a kommunistáknak. Mivel fegyverletételre szólította fel az amúgy nagyszámú és hadra bírható magyar katonákat, lényegében kiszolgáltatta hazánkat a szomszédos országoknak. Ezzel hazaárulást követett el és közvetlenül felelőssé tehető az 1920-as trianoni gyalázatért.

1919. március 21-én kikiáltották a proletár-diktatúrát, azaz a Tanácsköztársaságot.

1919 április elején országos kommunista tanács-választások voltak és megalakultak a falusi Munkás- Katonai és Földműves Szegények Tanácsai. Ekkor megkezdték a beszolgáltatásokat, erőszakosan elvettek a gazdáktól, amit csak tudtak. Megindult a magyar vidék szisztematikus szétverése, a parasztság megalázása, sok esetben lemészárlása.

"Mindenütt szaladgálnak, ágálnak az ellenforradalmárok, üssétek le őket! Üssétek agyon ott, ahol találjátok őket! Ha csak egy órára is sikerül felülkerekedni az ellenforradalomnak, nem lesz kíméletes egyetlen proletárral sem. Mielőtt vérébe fojtanák a forradalmat, fojtsátok őket a vérükbe!"

Ezekkel a mondatokkal uszított a magyarság ellen a véreskezű kommunista, Szamuely Tibor a Vörös Újság, 1919. február 11-ei számában.

A kor szemtanúinak vallomásait, a Lenin-fiúk kegyetlenkedéseit Marjay Frigyes ,,Kereszteshadjárat 1941" című művében foglalta össze:

"Szamuely - Kun Béla engedélyével - az ellenforradalmi akciók színhelyén saját személyében gyakorolta a rögtönítélő forradalmi törvényszék jogait. Legtöbbször kihallgatás nélkül, rendszerint kézlegyintéssel vagy jelbeszéddel mondott halált az elébe vezetett áldozat fejére, de gyakran szóbeli ítéletet is hozott. Ilyenformán például: ,,Menjen a fa alá" ... Ez hóhérainak elég volt, hogy cselekedjenek. Kivégeztetett Szamuely ötletszerűen olyan embereket is, akikhez a gyanúnak árnyéka sem ért el. A dunapataji vérengzés alkalmával például megsebesült Szabó János gazda, akit élve a halottak közé temettetett. Sopronkövesden egy Schmidt nevű öreg vasúti pénztárost akaszttatott fel és szerencsétlen áldozatának 25 percig tartó vergődését a saját fiával nézetté végig, majd ugyanarra a fára a fiút is az apja mellé akaszttatta. Így pusztította ki ez az emberi fenevad a köréje csoportosult válogatott gazemberekkel és gyilkosokkal a magyar vidék legderekasabbjainak százait. Dunapatajon 64 embert végeztek ki, Kalocsán 40-et, Debrecenben 86-ot."

Most lássuk kik vezették és irányították mindezt. Figyeljenek képviselőtársaim, a teljesség igénye nélkül beszédes nevek következnek:

Kun (Kohn) Béla, Ágoston (Augenstein) Péter, Pogány (Schwartz) József, Szántó (Schreiber) Béla, Szamuely (Sámuel) Tibor, Landler Jenő, Vágó (Weiss) Béla, Varga (Weissfeld) Jenő, Székely (Waissit) Béla, Kunfi (Kunstätter) Zsigmond, Lukács (Lőwinger) György, Rákosi (Roth) Mátyás, Bőhm Vilmos, Hevesi (Honig) Gyula, Erdélyi (Ehrlich) Mór, Illés (Braun) Artúr, Kalmár (Kohn) Henrik. Preisz Mór, Vince (Weinberger) Sándor, Lengyel (Goldstein) Gyula.

Nemzettestvéreim!

Tegnap, május 8-án Devecserben emlékeztünk az áldozatokra. A városban 1919 tavaszán Hetzl József asztalossegéd lett a teljhatalmú kormánybiztos és egy személyben párttitkár és a Járási Tanács elnöke is. Erhardt József a helyi tanács élére került. Helyi támogatóik Vathy Sándor, Csaplár János, Szabó István, Somogyi József voltak. Devecserben is forradalmi törvényszék alakult. Megalakították a Vörös Őrséget. Ezzel a helyi polgárság, a gazdatársadalom és a nép ellenszenvét váltották ki.

Az ellenállás egyik szószólója Krassovszky Gyula tanító volt. 1919 áprilisától olyan hírek terjedtek, hogy a pápai és veszprémi kommunisták megbuktak. Május 5-én Hetzlék Veszprémbe utaztak, ez idő alatt derék hazafiak, Torma Károly, Ferenczy Lajos és Somogyi Feren szervezték a kommunista rémuralom megdöntését. Fegyvereket szereztek, megtámadták a Vörös Őrséget, letartoztatták a Direktórium tagjait, mindenkit mozgósítottak Devecserben. A hír hallatára Pápáról és Veszprémből is jöttek a "vörösök", hogy védjék a Tanácsköztársaságot. Devecser határában megütköztek, minek következtében az "ellenforradalmárok" visszavonultak. A "vörösök" bevonultak, elfogták a vezetőket és 1919. május 6-án este a templomtoronyba gépfegyvereket állítottak. Több halálos ítélet született, melynek nyomán a devecseri hóhérként elhíresült Somogyi József pápai vöröskatona közreműködésével Baják Istvánt, Bőnyi Gyulát, Ferenczy Lajost május 7-én, Krassovszky Bélát május 8-án a templom előtti téren kivégezték. Somogyi Jánost május 15-én a temetőben lőtték agyon. Dr. Belák Endre végül ,,csak" 6 év börtönt kapott.

1919. augusztus elsejével vége lett a vörös terrornak és ezután Devecserben a rend helyreállt. A diktatúra bukásának híre Pápán 1919. augusztus 2-án terjedt el. A hírre Lovászpatonán a plébános kitűzette a toronyra a háromszínű magyar zászlót és együtt örvendezett a híveivel. Egy Simon József nevű vörös terrorista a szomszéd faluból átment Lovászpatonára és agyonlőtte a plébánost. Ez volt a vörösök utolsó ismert gyilkossága 1919-ben, de nem a történelemben.

Tisztelt Honfitársaim!

Az egykori vörös terrorral szembeszegülő hazafiak voltak a kor gárdistái. Büszke vagyok dédnagyapám testvérére, aki sokakkal együtt életét adta ezért a hazáért, a magyar szabadságért. Nagyapám még hosszú évekkel a Tanácsköztársaság és az '56-os események után is - félve a kommunistáktól - csak halkan mert beszélni az igazságról.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Családom nemzedékeken át a magyar nemzetet szolgálta. Őseim tisztelete és a Szent Koronára tett esküm a teljes ellenszél dacára engem is erre kötelez. Jobbikosként küzdünk a nemzet megmaradásáért, miközben itt, a Magyar Országgyűlésben Szakasits Árpád LMP-s dédunokája, és Apró Antal unokájának férje, Gyurcsány Ferenc a teljes MSZP frakcióval karöltve viszi tovább a Lenin-fiúk szocionista, magyarellenes vérvonalát, szolgálja ki hazánk gyarmatosítóit. A Fidesz-KDNP pedig - mint tette azt az elmúlt huszonegy évben - töretlenül asszisztál az országhódítóknak.

Adjon az Isten szebb magyar jövőt!

Ferenczi Gábor

[Vissza] Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hallod-e, narancskormány!?
  2011-05-10 20:45:40, kedd
 
  Hallod-e, narancskormány!?

2011. május 10. 07:09:32

Lehet, hogy én rosszul látom, de a felsorolásból, mintha hiányozna az elszámoltatás!

Csak akkor nem nevezhető országunk a továbbiakban következmények nélküli országnak, ha ez megtörténik, erre Orbán Viktor ígéretét bírjuk.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy ha ez nem történik meg, teljesen mindegy, mi fog majdan történni, akkor is következmények nélküli ország maradunk, hiszen nem lehet túllépni a kifosztáson és azokon a bűnökön, amelyeket az elmúlt 8 év alatt ellenünk elkövettek az előző ballib kormányzatok.

Vagy olybá kell vennünk, hogy most húzunk egy vonalat, ami volt, elmúlt, nem beszélünk róla, "megbocsátunk", s innentől viszont majd már nem leszünk következmények nélküli ország? Erre utal sajnos az a sajnálatos tény is, hogy az elemző a gyurcsány-mesterházy-féle idétlenkedés folytatódását 2012 nyaráig prognosztizálja, ami azt jelenti az én olvasatomban, hogy Gyurcsányhoz addig nem is akarunk nyúlni??? Hagyjuk, hogy még a végén ő kerüljön a párt élére ismét és folytassa azt az alávaló aknamunkát, amit eddig is folytatott??

Dehát miért nehezítjük magunknak a kormányzást????

Hol vannak azok a pénzek, amelyekkel azért könnyebben menne az élet, s nem kellene nekünk, a népnek, kifizetni a mások által felvett hiteleket, ami még nem lenne baj, de nem csak hogy felvették, de ELLOPTÁK, tehát most a néppel akarjuk visszafizettetni az államadósságot ilyen előzmények után????,

Vagy akár a vörösiszap utáni újjáépítést is velünk akarják megfizettetni, hiszen mindkét esetben számlaszámok, levelek érkeznek.

Egy kicsit zavarban vagyok, mert ha ezek tényleg természeti katasztrófák, akkor természetes a szolidaritás és levél nélkül is fizet az ember. De úgy tudom, mindkét esetben eléggé megnevezhetők a bűnösök, akkor miért a néppel akarjuk megfizettetni ezeket a károkat, hiányokat????

Nem tudom, sajnos nem csak Fidesz-szavazóként, de önkéntesként és még sorolhatnám, kicsit meg vagyok döbbenve.

Valahogy másra gondoltam, talán arra , én balga, hogy határozottan, keményen, jogászaink minden tudását latba vetve egy év alatt akit lehet bezáratunk, és akitől lehet, visszaszedjük az ellopott pénzeket.

Máris beljebb lennénk....

Mindegy, én nem értek ehhez, de nem tartom korrektnek, hogy - bár nincs megszorítás, azt mondjuk - a nép fizessen továbbra is olyan pénzeket, amelyeket nem ő vett fel és nem is ő lopott el!

Erre azértr nagyon kellene figyelni, ennek ugyanis szerintem semmi köze a szolidaritáshoz.

Miért kellett a 36 %-ios adókulcsot megszüntetni???

Abból is kiválóan jöhetett volna be a pénz.

Azt mondják, hogy de arányaiban akkor is többet fizet a magas fizetésű a 16 %-al, mint a kicsi.

De mondjuk ha a nagy 160ezret fizet így, de amúgy meg 320 ezret fizetett, azért azzal csak beljebb lennénk, nem???

És ők nem szólhatnának, hiszen nem nyúltunk volna az adókulcsukhoz.

Luxusadó megszüntetés!
Miért?
Minden országban, tőlünk jóval gazdagabb országokban is, akinek van repülője, helikoptere, yachtja, nagy értékű terepjárója az luxusadót fizet.
Mi ezzel a baj????
Ezzel is beljebb lennénk.

És akkor ha ezt szembe állítjuk azzal, hogy Mari néni a kisnyugdíja mellé megkapja a levelünket, hogy fizessen államadósságot, fizesse a vörösiszap által elpusztított területek újjáépítését,......hát én nem tudom, Mari néni mit gondol, ha tud gondolkozni. Vagy gondolkozás nélkül kellene mindent bevállalni és kifizetni, míg a gazdagok meg megúszták a 36 %-os adókucsot, valamint a luxusadót??? hát én tényleg nem tudom.....

Most meg az elemző tollából azt látjuk, hogy Gyurcsány is még úgy tervezi, hogy 2012 nyaráig itt fog bohóckodni és aláásni a mostani kormány tekintélyét.... s ebből az hallatszik ki, hogy MI MEG HAGYNI FOGJUK EGÉSZEN ADDIG IS, AKÁR?.....hát én tényleg nem tudom.....vajon milyen elszámoltatásról lesz itt szó? a kis piti adócsalók elszámoltatásáról???? Itt azért lenne egy-két meg még tízezer nagyobb tétel is, amiből jöhetne pénz be! Félreértés ne essék: itt nem bosszúról vagy irigységről beszélek.

1) aki felvett feleslegesen hiteleket (mert nem kellett volna, ha a gazdaságot tudta volna működtetni), majd pedig még azt is ellopta a többi mellé
2) aki trehányságból, harácsolásból nem építtetett biztonságos tárolót a vörösiszapnak, "takarékosságból" nem végezte el az előírt semlegesítési eljárást
AZOKNAK EZT MEG KELL FIZETNI. Ez nem bosszú, ezek, a tények és a következmények a tetteknek.
3) akinek magas jövedelme van, s adózott utána 36 %-ot
4) akinek luxus termékek vannak birtokában, mint repülőgép, helikopter, yacht, nagyértékű terepjáró (Hammer, Tuareg stb.)
AZOKNAK LUXUSADÓT KELL FIZETNI.
Ez nem irigység, hanem egy országon belül így lesz normális a közteher viselés.

Most úgy néz ki, hogy ők ezt megúszták, viszont mi MINDENÉRT fizetni fogunk.

Leegyszerűsítve így néz ki jelenleg a sakktábla.

De a játszma még folyik, tehát lehet rajta változtatni, hogy egy kicsit igazságosabb legyen a dolog. nekünk eleddig csak igazságtalanságban volt részünk, kivéve 1998-2002 között. Most is azt szeretnénk, hogy igazságosabb legyen az életünk VÉGRE! Ezért adtuk a 2/3-os felhatalmazást.

Sajnos ez oda-vissza működik, tehát nem lehet a magas hatalmi pozíció miatt mindent megtenni, mint ahogy nem lehet a magas hatalmi pozíció miatt azokat, akiknek a segítségével ezt elérték, figyelmen kívül hagyni.

Szerintem ez így korrekt.

Jó munkát, izgulunk, s várunk! Biztos majd minden a helyére kerül, én nem kételkedem, csak kellene már látnunk is dolgokat....

Köszönöm a figyelmet.

Üdv
Á. B.

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=82285
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kóka libsi spanja ismét óriási
  2011-05-10 20:42:42, kedd
 
  Kóka libsi spanja ismét óriásit kaszál a piacon
2011. május 10. 19:31
Hunhír.info

Emlékeznek még Kókára, a libsi országpusztítóra? Ő bukott a kirekezstő gyűlöletpártjával együtt, de szellem testet öltve tovább él. A hiperlibsi Kóka-pártfogolt Wáberer György lassan bekebelezheti a teljes magyarországi fuvarpiacot.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy két egymással összefüggő tranzakció keretében a MidEuropa Partners (MEP) és Wáberer György közös irányítást szerezzen a Waberer's Holding Vagyonkezelő Zrt. felett, valamint jóváhagyta a W-New Holding Kft. egyedüli irányításszerezését a Transport and Logistic Investment Sarl. (a csoportból korábban kivált társaságokat összefogó cég) felett.

A GVH az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: az első ügyben a MEP befektetési társaság projekttársasága - részvény adásvétel és tőkeemelés útján - a Waberer's Holding Zrt. alaptőkéjének 57,54 százalékát megtestesítő törzsrészvényt szerez meg. Wáberer György - közvetett - részesedése pedig 40,88 százalék lesz.


Az ügylet eredményeként a Waberer's Csoport Wáberer György és a MEP közös irányítása alá kerül. A csoport márciusi, az új tulajdonost bejelentő közleménye szerint a tőkebefektetés lehetővé teszi újabb hitelek felvételét, amelyekből a társaság további fuvarozó cégeket vásárol Magyarországon és a környező országokban. Ezzel a cég forgalmát megduplázhatja a következő hat évben, ahogyan megtette az előző hat évben is.

Hunhír.info- GVH



A Waberer's flottája 2.300 kamionból áll. A cégcsoport múlt évi bevétele 331 millió euró volt. A MEP Magyarországon az Invitel-csoporton keresztül a telekommunikációs piacokon van még jelen. Az ügylettel kapcsolatban káros versenyhatást a Gazdasági Versenyhivatal nem azonosított. A GVH által elbírált és jóváhagyott másik ügylettel a W-New Holding Kft. egyedüli irányítója lesz a Waberer's Holdingból korábban kivált társaságoknak, amelyek elsősorban szállítmányozási, ingatlanhasznosítási és vámkezelési tevékenységet végeznek.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=40813
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fegyveres és Rendvédelmi Sze
  2011-05-10 20:40:09, kedd
 
  A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek
2011. május 10. 02:42:28

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak.

Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak. Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres (!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért. Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul - Önöket. Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent. Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszer árak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adó forintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként többszázezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése. Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes l o j á l i s n a k lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből. Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is. Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.

Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom. Mert ez, így normális. Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek. Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója. Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.

Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni. Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel:

A Rendvédelmi Dolgozók


Forrás: bvdosz.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=82279
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar önmaga ellensége, mer
  2011-05-10 20:35:38, kedd
 
  A magyar önmaga ellensége, mert...

2011. 05. 10. kedd. - 16:40
...sopánkodik, de nem segít magán. Duzzog, de nem figyel rá senki. Mérgelődik, de nem nyugszik. Jajvészekel, de mégis csöndben marad. Pörlekedik, de nem békül. Öklöt ráz, de nem harcol. Beletörődik, de nem fogad el. Hiúskodik, de nincs oka rá. Szégyenkezik, de nincs miért. Elfelejt, de a múltba néz. Megtagad, de mégis ragaszkodik.

Túl bátor gyávának lenni. Túl gyáva bátornak lenni. Túl büszke, hogy magát kritizálja. Túl önkritikus, hogy büszke legyen. Nehezen visel, de sokat tűr. Tenni akar, de túl lusta.

Azt építi, ami nem az övé. Azt rombolja, ami őt illeti. Vigad, de közben sír. Sír, de mégis vígad. Ha bajban van, csodát vár. Ha csoda történik, nem látja. Idegenben vakon hisz, testvérével bizalmatlan.

Ha felébresztik, visszaalszik. Cselekszik, mikor nem kell. Tétlen, hogyha tenni kell. Arra vár, ami nem jön el. Arra nem vár, aminek jönnie kell. Meghalni akar, amikor élni kell. Élni akar, amikor halni kell.

A szolgasorsot választja, de csak szabadon tud élni. Egy kavicsot nem hajlandó arrébb rakni, de hegyeket lenne képes megmozgatni.

M. Gábor- Kitartás.hu
.

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/magyar-onmaga-ellensege-mert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miről mondunk ítéletet?
  2011-05-10 20:26:23, kedd
 
  Miről mondunk ítéletet?



Felpörögtek az események, az utóbbi egy-két hétben volt bőven olyan történés, melyre nem nagyon számított senki - rajtunk kívül. Mivel ezek a dolgok pontosan aszerint történnek, ahogy azt vártuk, nem nehéz beillesztenünk az egyes eseményeket a folyamatok láncolatába. Ez alapján gyors és határozott véleményt tudunk alkotni. Nem titkolt célunk továbbá a vélemények befolyásolása sem.

Markáns és radikális (de mindig igazságos) állásfoglalásaink sokszor megrökönyödést és értetlenséget váltanak ki azokból, akik a folyamatokat nem, csupán az egyes eseményeket látják. Több értetlenkedő levelet kaptunk, melyekben azt róják fel nekünk, hogy egyes esetekben negatívan írunk a nemzeti oldal szereplőiről, és túl pozitívan pl. a hatalom egyes embereiről.

Tudni kell, hogy az események értékelésekor nem egyes személyekről vagy szervezetekről mondunk ítéletet, hanem a folyamatokat vizsgáljuk. Az ezekben játszott szerepeket nem személyes szimpátia vagy ellenszenv alapján nézzük. Véderő, Pintér, Novák, Jobbik, de akár Izrael, Oroszország - csak az számít, a folyamatokban milyen szerepük van. Kizárólag az igazság szellemisége mérvadó. Ezért helyesek a helyzetértékeléseink, és igazolódnak be következtetéseink. Az elmúlt két hétben nem véletlenül vettünk elő tucatnyi többéves írást. Ami most zajlik, azokat jó előre jeleztük. Ezt pont a fentiek miatt tehettük meg.

Amikor egy esemény, eseménysor értékelésekor valamely csoportosulás, szerveződés szerepvállalásáról elmarasztalóan írunk, nem jelenti feltétlenül azt, hogy azzal bármi problémánk van. Pláne nem a tagságával. Sokszor még csak a vezetőikkel sem. A történések vizsgálatakor viszont a folyamatokban játszott szerep értékelése a lényeg, függetlenül attól, hogy a szereplők egyébként mennyire szimpatikusak vagy ellenszenvesek. Azt sem vehetjük figyelembe, hogy kinek mi esik jól vagy rosszul, éppen ki sértődik meg. Ismerjük a folyamatok irányát, és erről kötelességünk tájékoztatni. Rá kell mutatnunk a történések okaira, hátterére, és arra, hogy merre tartunk. Cinkos, aki néma, bűnös, aki nem cselekszi, ami módjában áll.

Az események zömében jó szándékú, de a folyamatokat át nem látó szereplői lehet, hogy ezt éppen nem veszik jó néven. De ha egy részük elgondolkodik, már rájuk nézve is eredményt értünk el. Meglátásaink, helyzetértékeléseink sorozatos beigazolódása után pedig jó esély van arra, hogy sodródás helyett egyre többen felismerik az összefüggéseket, és nem sétálnak dalolva csapdába.

Tévedés azt hinni, hogy mi ellenségesek lennénk az érintett szerveződések tagságával. De még azt is, hogy kollektívan rossz véleménnyel lennénk róluk, vagy akár hogy nincs kapcsolatunk velük. Nehogy azt higgye valaki, hogy nincsenek például olyan jobbikos képviselők, akár a parlamentben is, akikről ne lennénk jó véleménnyel. (Nem tesszük meg azt a szívességet a Jobbik alja rétegének, hogy megnevezzük őket.) Vagy hogy ne lenne akár egyik-másik szerveződés vezetésével is kapcsolatunk.

Az események viszont zajlanak. Függetlenül attól, ki mennyit lát ezekből, meglátja-e az összefüggéseket, és eszerint dolgozik-e vagy sodródik. Meglátásainkat és állásfoglalásainkat nekünk nem szükséges különösebben magyarázni. Ezeket rendre igazolja az idő, alátámasztják a történések. Ezzel pedig szembesül mindenki. Nem véletlen, hogy olvasottságunk az elmúlt egy-két hétben másfélszeresére emelkedett, valamint megugrott a jelentkezések száma is. Sőt, más szervezetekhez tartozó csoportok is keresnek minket akciócsoport alakítási szándékkal. Ennek lehetőségét a vezetőség mérlegeli.

Munkánkat sem az elmarasztaló levelek, sem a megnövekedett érdeklődés nem befolyásolja. Maradunk az igazságosság szellemisége és a folyamatok reális értékelése mellett. Lehet ezen értetlenkedni, lehet megsértődni, de lehet figyelni és gondolkodni is. Mert a folyamatok attól függetlenül zajlanak, megértjük-e azokat vagy nem. Legfeljebb befolyásolhatjuk őket...


Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
2011. május 10.

http://jovonk.info/2011/05/10/mirol-mondunk-iteletet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
36 pont, amelyekből amerikai r
  2011-05-10 20:20:05, kedd
 
  36 pont, amelyekből amerikai rémálom lesz

"Amitől az amerikai álom rémálommá válik"

Egy amerikai internetes oldal elkészítette azt az összeállítást, amely alapján kijelenti az összegzés végén, hogy a jelenlegi folyamatok egy rémálomba torkollanak, és az Amerikai Egyesült Államok szétesését fogja eredményezni. 36 pontba szedték össze a számukra fontos dolgokat, amelyek mindegyike konkrét statisztikai mutatókon alapszik. Ezeket most mi is önök elé tárjuk.

1.) Amerika helyzete már sokszor volt olyan, hogy az emberek könyörögtek egy kis munkáért. Az akarat legtöbbször segített, de ma már könyörögni is felesleges. A munkanélküliség olyan mértéket öltött, amely az USA történelmében soha nem volt, még megközelítőleg sem. Bureau of Labor Statistics hivatalos grafikonja.

2.) A Wall Street Journal hivatalos adata, 5 500 000 olyan munkanélküli van, aki semmilyen ellátást, járulékot, támogatást nem kap. Mivel az USA munkaszabályzata feleslegessé teszi a feketemunkát, (teljesen más az adózás és a bejelentési rendszer) ez ennyi munkaképes éhezőt jelent.

3.) Az úgynevezett alacsony jövedelmű munkahelyek száma folyamatosan nő, és mára a munkahelyek 41 százalékát teszi ki.

4.) A munkaképes férfiak 66 százalékának volt munkahelye az elmúlt évben. Ilyen alacsony még soha nem volt az USA történelmében.

5.) Az USA fennállása alatt soha nem utasítottak el annyi munkahelyi jelentkezést, mint 2010-ben.

6.) 7 250 000 munkahellyel van kevesebb, mint amikor a válság kezdődött 2007-ben.

7.) Mióta Kína csatlakozott a világpiaci rendszerhez, azóta mára az USA 50 000 termék gyártásából esett ki. Az ezeket előállító munkahelyek megszűntek.

8.) A tavalyi infláció (Nem York teljes összevetése, ami Magyarországnyi lakossággal bír) meghaladta a 14 százalékot.

9.) 4 évvel ezelőtt egy gallon benzin egy dollár volt. Ma átlagban 3.91, de van ahol 4 dollár.

10.) Az elmúlt egy év alatt 30 százalékkan ment fel a benzin ára.

11.) A lakosság összes kiadásának (a kereset) 6 százaléka csak az energiaszámlákra megy el. Amikor ilyen mértéket öltött az energia ára, az mindig recessziót jelzett. Az amerikai társadalom 4 éve folyamatos recesszióban van.

12.) Az olaj hordónkénti árát nem sikerül stabilizálni. Az újabb és újabb komoly tartalékok felderítése ellenére az ára folyamatosan emelkedik. Nincs olaj válság, de olajár válság van. A hordónkénti ár rekord magasságokban van, és nincs rá remény, hogy lejjebb menjen. Egy olajközpontú ipar ezt nem képes hosszú távon károsodások nélkül elviselni.

13.) Európában a gyerekek kb. tíz százaléka él mélyszegénységben. Ez a szám az USA-ban hivatalosan 20 százalék.

14.) Előbbi ponthoz kiegészítésként: az utolsó népszámláláskor a kiskorúak száma (11 év alatti), akik mélyszegénységben élnek több, mint 2 millió.

15.) A leggazdagabb réteg a lakosság egy százaléka. Az ő vagyonuk, az összvagyon több mint egy harmada.

16.) A lakosság 50 százaléka, akik a szegénységi sorrendben a létra alján állnak az összvagyon 2,5 százalékát birtokolják!

17.) A leggazdagabb 1 százalék a részvények és kötvények 50 százalékát birtokolják.

18.) Egy átlagos igazgató az USA-ban 343-szor annyit keres, mint egy átlagos munkás.

19.) 1980-ban a kormányzatok bevétele (adók) az összbevételek 11 százaléka volt. Ez ma 18 százalék, vagyis több mint 50 százalékkal emelkedtek.

20.) Egy átlag amerikai család most a bruttó fizetéséből több adót fizet, mint amennyit a saját házára képes költeni.

21.) A lakosság 59 százaléka adott be kérelmet valamilyen állami támogatásra.

22.) Egy amerikai egyetemista átlagosan évente 16 000 dollár tandíjat fizet. Ez magasabb egyetemen akár 37 000 dollár is lehet.

23.) A főiskolai tandíj 1980 óta a 900 szorosára emelkedett.

24.) A végzős diákok 75 százalékának van komoly diákhitel adóssága.

25.) 17 000 000 ember a végzettsége alatt dolgozik, és semmire sem tudja használni a diplomáját.

26.) 1980-ban a kereset 9 százaléka ment egészségügyi hozzájárulásra, ma ez a szám 17 százalék.

27.) A munkaképes felnőttek 41 százalékának nincs orvosi ellátásra jogosultsága. Ha tud helyben fizet, vagy adósságba keveredik.

28.) 1965-ben minden ötvenedik amerikainak volt egészségügyi panasza, ma minden hatodiknak.

29.) 1980-ban az emberek a bankkártyát a fizetésük elköltésére használták, ma hitelre. Akkor alig volt hitel a kártyákon, ma majdnem minden bankkártya hitellel terhelt.

30.) Az év első három hónapjában eladott lakások száma kevesebb, mint bármikor, mióta statisztika létezik.

31.) 25 százalékkal kevesebb árut adtak el tavaly, mint 2005-ben.

32.) A házak és lakások ára 32 százalékot zuhant az elmúlt 2 év alatt.

33.) A lakásépítés csökkenése, az árak zuhanása, az ebből befolyó adók kiesése miatt, csak ebben az ágazatban elszenvedett egy évi veszteség 6,3 trillió dollár!

34.) A közelmúltban végzett népszámlálás alkalmával regisztráltan a lakások 13 százaléka üresen áll (valószínűleg a bank kihajította az utcára a fizetésképtelen tulajdonosokat - szerk).

35.) Jelenleg a lakáshitelesek 31 százaléka nem tudja fizetni hiteleit!

36.) Úgy néz ki, hogy az amerikai középosztály jelenleg legnagyobb (legnagyobb népességet érintő) gondja a lakáshitel. 8 millió ember van elmaradva a részletekkel olyan szinten, hogy nemsokára az utcára kerülnek.

Amit az összegzés levonható tanulságaként említ az oldal, az az, hogy jól látható a középosztály zsugorodása, szegényedése. Emellett a gazdag tovább gazdagodik.

Ez az írás egy összegzés, mely valójában messze nem teljes. Nem szól bizonyos tagállamok elszakadási törekvéseiről, a polarizációs gondokról, és megannyi az USA-t érintő problémáról. Nem vizsgálja sem a kábítószerrel, sem az illegális bevándorlással, sem a fiatalok elzüllésével, az erkölcsi hanyatlással kapcsolatos gondokat. Ezek legalább akkora bajok, mint a gazdasági kérdések.

A cikk összegzése szerint a bajok megelőzték a megoldások lehetőségeit, magyarul nincs kiút. A gazdaság mindenképpen össze fog omlani. Ez a dollár halálát és a jelenlegi gazdasági világrendszer átalakulását fogja hozni. Az amerikai álomból pedig rémálom lesz.

(The American Dream)

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. május 10.

http://jovonk.info/2011/05/10/36-pont-amelyekbol-amerikai-remalom-lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Európai Unió hanyatlása - l
  2011-05-10 20:14:52, kedd
 
  Az Európai Unió hanyatlása - látlelet


Az EU tudathasadásos és félnótás elnöke az Európa Nap alkalmából elmondott beszédében bizonyította a rá vonatkoztatott jelzők valódiságát. Szerinte két kihívásnak kell megfelelniük, úgymint, az EU tagállamok jólétének további növelésének, és a környező államok megsegítésének. Köztudott, hogy minden EU tagállamban csökkent az életminőség, több tagállamban már súlyos szociális gondokkal kell szembenéznie a lakosságnak. Görögország, Portugália, Írország, Litvánia és Magyarország a csőd határán állnak, Anglia és Spanyolország képtelenek megoldani a belső gondjaikat.

Talán Németország az egyetlen tagállam, amelyik - hála a kínai megrendeléseknek - még valahogy képes szinten tartani a gazdaságát, de az életminőség náluk is romlik. Az EU piacvesztései felgyorsultak, egyrészt az általános válság, másrészt a kínai ipar és kereskedelem térnyerése miatt. Az EU az elvesztett piacait nem tudja visszaszerezni, mert nincs meg a kellő háttér. A Föld növekvő lélekszáma nem járt együtt a nyersanyag kitermelés és az energiatermelés növekedésével. Ennek következtében nem a csúcsminőség kelendő a világpiacon, hanem az átlagos minőségű, olcsó árú. Ezt sem az EU, sem az USA nem tudja előállítani, mert nincs annyi nyersanyaga, és nagyon magas minden termék előállítás költsége. A modern technológiáknak köszönhetően a kiváló minőségű árú sem igényel annyival több önköltséget, mint amennyit az árban akarnak érvényesíteni. Ez az extraprofit, melynek az ideje lejárt. Ezért nincs fejlődés ezen a téren. Ennek következménye az elszegényedés, mely ma már oly mértékű, hogy az USA, de még az EU tagállamok is kínai importból tudják csak fenntartani a szociális egyensúlyukat. Viszont a belső piacuk struktúrája olyan, hogy csak a jól működő külkereskedelem képes életben tartani, mert csak a tömegtermelés gazdaságos a fogyasztói társadalom normáiból adódóan. Súlyosbodnak az energia-gondok, és a demográfiai mutatók is siralmasak. A vendégmunkások és a bevándorlók nagy száma miatt az etnikai egyensúly rövid időn belül megbomlik, és ennek a társadalmi feszültséggerjesztő hatásával is számolniuk kell. Mindezt csak erős gazdasági háttérrel és az ebből adódó nagyarányú fejlődéssel lehetne megfelelően kezelni, mert különben az összeomlás elkerülhetetlen.

A legnagyobb gond azonban a kitörési pont hiánya. Nincs egyetlen szegmense sem a világgazdaságnak, ahol az EU teret nyerhetne. A 450 milliós nagy európai birodalmi álom így lassan rémálommá válik, mert az az előny, amit ez a nagy egységes tömb képviselhetett volna, mára egy kezelhetetlen, egymásból élősködni akaró unióvá züllött, és ezért csak bajt hoz mindenkire. Nyilvánvaló, hogy ennek a helyzetnek a felelősei az EU, és a tagállamok politikai vezető rétegei. Ez a teljesen elzsidósodott garnitúra képtelen megfelelően ellátni a feladatát. Az egyéni érdek közérdek elé helyezése, a butaság, a kisszerűség, de mindenekelőtt az erkölcstelenség mérgező gyümölcse beérett. A mindent elrontó erő - az USA -, amely ezt a tehetségtelen, erkölcstelen garnitúrát az európaiakra kényszerítette (fegyverrel és gazdasági zsarolással), szintén vergődik, és helyzete nem sokkal jobb az európai vazallusainak a helyzeténél.

Két megoldás lehetséges az összeomlás gyors bekövetkezésének elhárítására. A diktatúra bevezetése az egyik, a másik a hazugságok terjesztése, ezáltal a széles néprétegek megtévesztése. Az igazi megoldásról még nem beszélhetünk, mert azt meg kell előznie egy politikai összeomlásnak, melynek a jelei már jól láthatóak, és amit az EU elnöke az Európa Napon elmondott beszédével el akart takarni. Folyamatos és gátlástalan hazugságokkal. De a diktatúra bevezetésének a lehetősége is igen nagy. Minden országban létrehozták azokat a különleges alakulatokat, melyek szavakban a terrorveszélyt lennének hivatva megakadályozni, de valójában a bevezetendő diktatúra fegyveres erejét képezik. Az EU mintegy ötvenezer főnyi "terrorelhárítóval" rendelkezik, ami komoly földcsuszamlás esetén még arra sem elegendő, hogy kimentse a bajból a politikai vezetőket. Valójában egy felfújt tigrisformájú léggömb ez az egész, csak a megfélemlítő propaganda alapjának hozták létre. Lehetne valódi erőket is létrehozni, több százezer mindenre képes zsoldossal, de hiányzik a pénz, a rosszabbodó gazdasági helyzet miatt. Igaz viszont, ha a helyzet jobb lenne, nem is kellenének. Így, ha valamiféle diktatúrában gondolkodik is a politikai vezetés, csak igen rövid életűről lehetne szó. Már csak azért is, mert a diktatúra nem a vége, hanem a kezdete valaminek, amit akár polgárháborúnak is nevezhetnénk az egyszerűség kedvéért, de valójában nem az lesz.

Sötét és elkeserítő jövőkép? Sajnos az, mert sem a hatalom képviselői, sem az ellenállás szereplői nem tudnak megfelelő megoldást kidolgozni, nincs egy rendező elv, nincs semmiféle egységes elképzelés, nincs irányító erő. Mindent az idejétmúlt gyakorlat működtet, és egyre rosszabbul. Az ismert ideológiák alkalmatlanok arra, hogy ezt a helyzetet megoldják. Új ideológia kellene, egy olyasmi, ami válaszokat tudna megfogalmazni az új kihívásokra. Mint ahogy a tragédia megakadályozására sincs erő az EU-ban, úgy a megújulásra sincs. Legalább is látszólag. Még nincs itt az ideje annak, hogy az új rend alapelvei megnyilatkozzanak. De ezek az elvek már élnek, és térnyerésük megakadályozhatatlan. Ez a művelet ránk vár. Zárszóként ne felejtsük: a félelem és az aggódás az ördögtől való.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2011. május 10.

http://jovonk.info/2011/05/10/az-europai-unio-hanyatlasa-latlelet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.