Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kohut:Beteljesült boldogság
  2011-05-16 16:25:06, hétfő
 
  Anna nyitott szemmel, bágyadtan fekszik a kórházi ágyon. Arra gondol,vajon lesz-e, aki szól szerelmének gyermeke születéséről. Igen, szerelmének szólítja, hiszen most is ugyanúgy kívánja és szereti, mint első találkozásukkor.

Egy irodalmi estélyen ismerkedtek meg. Ez volt Anna első bemutatkozása. Alig tudta felolvasni novelláját, annyira izgult. Főleg az érzelmi jeleneteknél hágott magasra a feszültség, melyből egy jó megfigyelő könnyen következtethetett saját belső zűrzavarára. Igencsak ráfért egykis töldődés. Ezt Feri felismerte nála, s hallgatás közben ő is átélte a novella fejezeteit, finom antennájával vette a lány vibrálásait.A műsor után Feri megszólította könnyed stílusával, bemutatkozott, s aztán ment minden, mint a karikacsapás. Nem valami szép hasonlat fellán-golásukra, de hirtelen ez jutott az eszébe.Első látásra szerelem. Mikor egymásra néztek, olyan érzésük volt, mintha régóta ismernék egymást. Szinte egyszerre döntötték el, hogy ezután együtt fognak élni.

Gyönyörű, álomteljes éjszakájuk volt, melyben minden mozdulatuk felvillanyozva, áramütésként érte a másikat. Varázslat, a szerelem mágiája,az egyre ernyedő, s hevülő test nedvének befogadása, illatainak belégzése.A szobát is átitatta a bőrükből kipárolgott émelyítő boldogság-felhő.Reggel hosszú, édes csókkal búcsúztak.Feri a szerkesztőségbe indult, míg Anna kényelmesen heverészett egyesülésük színhelyén.

Ekkor éles fájdalom hasított a bal mellkasába.Fel akart állni, de nem tudott, emlékezett rá, apjánál milyen jelzésekkel indult a szívinfarktus, s teljes erővel masszirozni kezdte magát.Egész teste verejtékben úszott, s habzott a szája. Mikor kicsit jobban érezte magát, hason csúszva elvonszolta magát a telefonig, s tárcsázta orvosát.Tovább csúszott az ajtóig, mire e fájdalmas művelettel végzett, orvosa megérkezett, visszavitte az ágyra, megvizsgálta, s bejelentette a diagnózist:Szívroham mely a bal oldalt ideiglenesen lebénította. Nem bírt telefonálni, üzenetet hagyott Ferinek, meghagyta, csak telefonon hívja, nem akarta, hogy ilyen állapotban lássa.



Két hét múlva hívták először telefonhoz a kórházban Annát. A szokásos kérdések, s udvariasságok után Feri megkérdezte:

- Mondd édesem, nincs következménye a múltkori éjszakánknak?

Anna először nem értette, mire gondol, milyen következménye lehetazon kívül, hogy őrülten szereti, s hogy a szíve nem bírta elviselni ezt a felfokozott érzelmi állapotot.Utána kapcsolt. Feri attól félt, hogy terhes maradt. Ekkor dühösen lecsapta a telefont.Mindenféle kivizsgálást végeztek, mikor jobban lett, s így derült ki az is, hogy terhes lett.Megnézte az ultrahangon. Szép egészséges gyerek, hál'istennek nem károsodott a szívroham utáni gyógyszerektől. Úgy döntött, megtartja a csöppséget, ő jelenti neki a szerelem örök gyümölcsét.Különben is már harminc éves, ez az utolsó lehetősége.A könyvei után kapott honoráriumokból tisztességesen megélnek ketten is. Nem vallotta be Ferinek terhességét, nem akarta, hogy megtudja.



A kilenc hónap gyorsan eltelt, s most itt fekszik nyitott szemekkel bágyadtan a kórházi ágyon, arra gondol: de jó lenne, ha Fer imégis csak fogná a kezét a nehéz percekben.Hozzálép egy nővér, injekciót ad be karjába, s kéri, hogy lazítsa elmagát, végezze a légző gyakorlatokat.Annának egy könnycsepp gördült le sápadt arcán, miközben mosolyogva érzékeli méhében rugdalódzó gyermekét. Betolják a műtőbe.Ekkor zöld ruhába bújt férfi lépett melléje, kinek szemeit rögtön fel-ismeri. Feri Anna lábait felemelve segédkezik a szülésben.A legnehezebb tolófájás után felsír a kisbaba. Kisfiú lett.Feri ujjong örömében, s míg Anna megpihen egy kicsit, szemrehányással illeti, mert kisajátította közös gyermeküket.



Anna boldogsága beteljesült. Egyszerre lett családanya és feleség.Már ügyel rá, hogy e sok öröm ne terhelje meg gyorsan kalimpáló szívét.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut:Szerelem mindenáron
  2011-05-16 16:09:31, hétfő
 
  Hatalmas, nyitott tetejű Mercedesben fiatal nő halad a hegyi úton,messziről úgy tűnik, a környező tájat szemléli. Vörösesbarna haját meglengeti a szél, néha előfújja homlokára, ilyenkor fejrándítással küldi vissza rakoncátlan fürtjeit a helyükre.Az út végén befordul, megáll egy kovácsoltvas kapu előtt, mely olyan varázslatosan elrejtőzik a bokrok között, idegen fel sem fedezné. Jókedvűen kiszáll, s kinyitja a kocsibejárót, magában dúdorássza István a királyt, felcserélve a dalokat, ahogyan az eszébe jut. Most éppen Koppány és lánya párbeszédénél jár.Beül a kocsiba, s lassan, óvatosan tolat a garázsba. Ez egy kicsit nehezen megy, többször is előlről kezdi, látszik, nem régi a jogosítványa.Felszalad egy hosszú lépcsőn a házba. A társalkodóba megy, leül a bárpult melletti magas forgószékre, s tölt magának Törley pezsgőt. Nem tudja, miért, de az italok közül ez ízlik neki a legjobban. Íze, zamata hasonlít a muskotályos borokéhoz, de ez sokkal jobb. Koccint magával és jól-esően fürkészi a hatalmas helyiséget. Ez a legnagyobb, a társalkodó.Lassan jártatja szemeit a tárgyakon, végül arra a megállapításra jut, hogy minden a legnagyobb összhangban van egymással. Kimegy az óriási teraszra, s gyönyörködve adja át magát a természet szépségeinek.A ház előtt égszínű tó csillog, mely a ház előtt csordogáló forrásból kapja a frissítőt, körötte gyapjas pázsit zöldell, s közvetlen az erkély alatt szomorúfűz lógatja egykedvűen ágait...

Itt akár órákig el lehet üldögélni, mást nem hallani, csak a madarak énekét, mintha versenytrillázást rendeznének, megelégedetten néz felfelé..., s gondolatban visszapörgeti az eseményeket.Óriási szerencséje volt: ötven milliót nyert a lottón ő, aki egész életében egy televíziót sem tudott megvenni magának, s most valóságossá váltja minden álmát. Úgy tervezte, nagyszerű lesz az épület üdülőnek. Kiváncsian várja a vendégek érkezését. Kicsit izgatott. Anyagilag nem lenne ráutalva mások pénzére, csupán azért találta ki az egészet, hogy ne legyen egyedül...

Milyen kedves lenne a volt férje hozzá, ha tudna szerencséjéről!Sem őt, sem rokonait nem értesítette, mert egyik sem nézett feléje, mióta elvált. Elképzeli, mint áradoznának szeretetükről a pénzhez jutás reményében, de csak addig, amíg segítene rajtuk.



Hosszú csengetés zökkenti ki gondolatmenetéből. Leszalad ajtót nyitni.

- Kezit csókolom. Ez itt az Éden üdülő? - kérdi a harminc körüli fiatalember.

- Igen, jó helyen jár, fáradjon beljebb. Én vagyok a tulajdonos, a nevem -kézfogásra nyújtja kezeit - Szendrei Klaudia.

A férfi erősen megropogtatja kacsóit, s ezt mondja szelid, kedveskedő hangon:

- Örülök, hogy megismerhetem. A nevem Francois Koloczky. Pár napig szeretnék itt megpihenni.

- Megmutatom a szobáját és - majdnem megakadt Klaudia hangja a mondat közepén, mikor rátévedt a szeme a férfi izmos vállára. Arra gondol,milyen biztonságban érezheti az a nő magát, akit egy ilyen erős kar ölel át - megrendelheti a vacsorát is, Koloczky úr.

- Nem vagyok nagyigényű. Azt eszek, amit tálal nekem. Úgy látom, személyzet nincs.

- Igen, egyedül voltam mostanáig. Telefon van. Egyébként gyors megfigyelő képességgel rendelkezik

- Ez a foglalkozásomhoz tartozik.

- Akkor magára hagyom, nyolckor vacsorázunk. Kellemes pihenést!

Klaudia lefelé menet visszapörgeti beszélgetésüket. Vajon elég hatáfozottnak látszott-e? Látja a féri arcát maga előtt, barna, vidám szemeit,kisfiús mosolyának hatását hófehér fogsora fokozza. Nem érti, miért foglalkozik annyit vele, ő csak egy vendég, s mikor több éves szenvedés után kimondták a válását, elhatározta, hogy többé soha nem megy férjhez,ellenáll minden kísértésnek. Sietősen nekiállt a vacsora elkészítéséhez.



Az este csendesen, nyugodtan telik nosztalgikus hangulatban. Alig váltanak szót egymással. Klaudia úgy viselkedik, ahogy egy üdülő vezetőtől elvárható.



Hajnalban Francois körbeúszta a jégvizű tavat, s fázósan, dideregve ment az ebédlőbe, de Klaudia ügyes volt, ott várja a gőzölgő kávé az asztalon.

- Kezit csókolom, kisasszony! Kicsit nyűgösnek látszik ma reggel.

- Jó reggelt, Koloczky úr. Nem hiszem, hogy a vendégeimet komolyan érdekli az én közérzetem. Nemsokára indulok a városba, ha van kedve, esetleg elintéznivalója,én szívesen...

- Ne fáradjon Klaudia - vág közbe Francois, én is odakészülök.

Nevetése örömmel tölti el a lányt.

- Köszönöm, nagyon kedves.



Feszülten ülnek egymás mellett Francois Golfjában. Majdnem egyszerre szólalnak meg, de a férfi megelőzi a nőt.

- Kisasszony, nem fél egyedül ebben a kastélyban?

- Nem vagyok lány, s már megszoktam az egyedül létet. Kislány korom óta magamra vagyok utalva. Ha úgy könnyebb a beszélgetés, ezentúl tegeződhetünk. Este meghívom - meghívlak egy italra.

- Köszönöm, Klaudia, de miért várjunk estig, amikor együtt vagyunk,szép az idő, eltölthetnénk közösen ezt a napot. Bemegyünk a legközelebbi kávéházban. Rendben?

- Oké, mehetünk! Hanem előbb nézzük meg ezt a kiállítást, éppen itt van az orrunk előtt, s én imádok festményeket elemezni.

Mindketten meglepődnek a képek naivitásán, majd megtalálták az életrajzot is, hogy hetven éves kora után élt a művész szenvedélyének.Az emlékkönyvbe ezt írják:

,,Csodálatra méltó az az ember, aki, ha későn is, de eléri vágyait."



Szürkületkor indulnak vissza az elhagyott, eldugott nyaralóba.Mivel a levegő erősen lehűlt, úgy döntenek, begyújtanak a társalkodó téglából kirakott hatalmas kandallójába. Klaudia puha, meleg bárányszőrön heverészik. Francois óvatosan melléül, a lány nem látja, csak érzékeli, majd megfogja a kezét.Enyhe remegés fut át zsigerein érintésekor, s lüktet a forróságtól egész teste. Enyhén átkarolja, a mellbimbó keménységétől görcsbe rándul, s szorítja egyre erősebben, hevesebben magához. Klaudia mondani akar valamit, a férfi finoman ráteszi a kezét az érzékien megduzzadt szájra. Ízlelgetik egymás csókjait oly' odaadással, nem isveszik észre, hogyan dobálják le ruháikat. Mindkét test, minél hamarabb, egyre többet kér egymástól, s mikor egyesülnek, arcuk mosolyogA boldogságtól. Szenvedélyük nem hagy alább, újra és újra a tetőfokára hág.Édesen összebújva alusznak el szerelmük csodálatos színhelyén.



Csöngetés hasít bele a rendíthetetlen nyugalomba, hogy szétválassza a fiatal párt. Klaudia megy ajtót nyitni. Alacsony, kopaszodó,bajszos, barna bőrű férfi áll a bejáratnál, arcán cinikus vigyorral.Furcsa vékony hangon, érthetetlen stílusban beszél. Klaudiának sikerült kibogozni az értelmét.

- Ebbe a kéglibe költözött be Francois?

- Igen, itt van - válaszolja fanyalogva Klaudia.

Semmi kedve nincsahhoz, hogy behívja elrontani hangulatát, de azért beinvitálja a hivatlan látogatót. Francois nem lepődik meg az állítólagos százados jövetele miatt. Felviszi a szobájába, majd nemsokára bejelentik távozásukat.Klaudia egy presszó nevét hallotta a távozó hangokból, a többi tolva jnyelven folyik.

Egész nap várja Francoist, de nem ő jön, beállít a kopasz férfi és ráförmed:

- Szakítson azonnal Francoissal. Ő egy bűnöző. Elfogató parancs vankiadva ellene. Ha itt találják, szitává lövik az egész házat!

- Ő bűnöző?! Tőle kedvesebb férfival még nem is találkoztam. Hogy tud ilyet állítani?

- Pontosan a behízelgő modorával vesz le a lábáról minden nőt, aztán egy szép napon kirámolja a berendezést cinkosaival. Fegyveres rablásért körözik, búvóhely kellett neki - szólt az utálat.- Az ő ügyében nyomozok. Szeretem a fiút, azért nem tartóztattam még le, hagyok neki egy hetet.

A kopasz, az állítólagos százados, mint aki jól végezte dolgát, nagy önbizalommal felmegy Francois szobájába.



Szomorúan indul a következő nap. Klaudia kimért járással, gyászos arccal indul az erdei tóhoz felfrissíteni magát, megfordul a víz irányába, s szembenéz a rendőr nyitott szemével. Micsoda ijesztő látvány, életben is csúnya, hát még így felpuffadva. Hulla.Hogy kerülhetett a tóba? Csak nem igaz, amit mondott? Francois?

Rendőrségi sziréna hangja veri fel az alvó állatokat, még a mókusokIs ijedten ejtik földre csemegéjüket.Sokáig tart a helyszínelés és vallomás tétel. Nehezen hiszik el, hogy azelőtt nem ismerte ezt az embert. A rendőrségi százados tanácsot ad Klaudiának:

- Nem szabad ennyire hiszékenynek lennie! Minden esetben kérni kell a rendőr igazolványt. Kérem, egy darabig ne hagyja el a környéket!



Távozásuk után a lány elhatározta, megkeresi Francoist, meg akarja tudni az igazat. Elindul azon a szálon, amit hallott, s a presszóba megy.Beléptekor dermedt csönd támad, s lépései visszhangzanak a piszkos kövön Beül az ablak előtti boxba, rendel és fülel.A mellette lévő asztalnál szakadt ruhájú emberek tárgyalnak olyan színvonalon, ahogyan külsejük kinéz Ismerős nevet hall. Jobban figyelve ki-hámozza magának, ami fontos. Ismerik Francoist, többször emlegették.Ezek a züllött alakok a házánál jártak tegnap. Egyikük bemászott a kerítésen, megölte a ,,századost" azért, mert elárulta őket. Klaudia megkönnyebbülten sóhajt fel. Tehát Francois nem gyilkos, csak bűnöző. Mi a különbség? Mindkettő törvénybe ütköző.Elindul a rendőrségre megtenni feljelentését, előtte jól megnézi hivatlan látogatóit.

Mikor az épülethez ér, érzi, torkában dobog a szíve. Megáll, s kifújja magát,mindhiába. Az ügyeletes furcsán néz rá, alig tudja kinyögni, kit keres.Ájulás környékezi.

- Meg kell tennem! - ismétli magának kitartóan.

A százados örül a feljelentésnek, így nem kell minden bűnözőt alibiért faggatni, felkutatni őket. Csak Klaudia szomorú, hiába invitálja meg a Büfébe a rokonszenves nyomozó.. Nem emlékszik rá, teljesen elmosódik agyában, miképpen ért haza...Már hajnali öt óra,s nem aludt. Elkerüli az álom. Kirajzolódnak szemei alatt mély barna árkok.

- Most leiszom magam, úgy könnyebb felejteni! Először megnyugtatom az idegrendszeremet jó meleg, illatos fürdővel.

Majdnem elalszik a kádban,szeme félig lehunyva, alig pislákol, mikor árnyék takarja el a világítást.A férfi leemeli a törülközőt, belecsavarja a lányt, s gyengéden leteszi az ágyra. Klaudia ekkor kezdett vacogni. Nem tudja a viztől-e, vagy a fáradtságtól. Mély álomba zuhan.

Reggel Francois csókkal borítja el testét, költögeti. A lány kinyitja karikás szemeit, bánatos mosollyal szól hozzá:

- Francois! Azt hittem, szerethetlek. Beleéltem magam, ezért kínlódtam annyit. Többé nem fordul velem ilyen elő. Megtudtam ki vagy, kikkel érintkezel. Nem árultalak el, de most kérlek, menj el! Könnyel áztatja párnáját. Hiába erőlködik, nem tudja visszatartani..Annyira egyedül volt, s most azt hitte, megtalálta az igazi férfit, akivel minden csodálatos. Nagyon szerencsétlennek érzi magát. Francois tenyerébe zárja kezeit, csókot lehel ujjaira, s ő engedi.Fejét elborítja a forróság. Már szinte vonaglik a vágyakozástól.

- Elmondom édesem mi történt, hol voltam. Nézz ide! Ez az igazolványom, rendőr vagyok, nyomozó. A szabadságomat szerettem volna békésen eltölteni. Arra nem gondoltam, hogy itt fogom szerelmem meglelni. A százados - ez becenév csak - adott információt arról a bandáról, akik eltették láb alól. Te is segítettél a beszélgetésük kihallgatásával. Azok a végrehajtók voltak. Én nagy halakra vadásztam, a vezetőikre, nehogy legyen idejük utasítást továbbítani, mert akkor az én egyetlenem is veszélybe került volna.Egyébként a bátorságodért rövidesen megkapod a Belügyminiszter kitűntetését, s a bankoktól pedig az elrabolt összeg tiz százalékát.Már hiszel nekem, szerelmem?

Klaudia testével szinte ráfonódik a férfira, imádja, mint a napot,holdat, csillagot, ha a levegő és őközötte kellene választani, Francoist tenné meg győztesnek.A férfi nem lepődik meg Klaudia odaadásán, hisz' éppoly' szenvedélyesen szereti. S míg testük, lelkük egy más világ felé halad a gyönyörök útján, szerelmüket kíséri lágy zene, csengő énekhang:

,,Jó uram, a szívem kér,

a szív a szívnek így válaszol."



1991






 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 2365
  • e Hónap: 8606
  • e Év: 60872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.