Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A demokrácia bukása: a cigányk
  2011-05-17 21:27:48, kedd
 
  A demokrácia bukása: a cigánykérdés

2011. április 27. szerda, 21:37


Ilyen pátoszos címeket a Népszabadság véleményvezérei szoktak adni cikkeiknek, s valószínűleg fognak is előbb-utóbb mondani valami ilyesmit, csak máshogy értik. Ők úgy, hogy ahol cigánykérdés van, ott nem lehet demokrácia. Holott a felállás éppen fordított: ahol demokrácia van, ott nem lehet cigánykérdés, de más kérdés sem.

A demokráciának ugyanis kétféle értelmezése van. Egyrészt van a naiv, népi változat, ahogy a hétköznapi, bérből és fizetésből élő marha (igen, Ön, kedves Olvasó) elképzeli, hogy demokrácia az, amikor béke és biztonság van, a bűnözőt elviszi a rendőr, a politikus nem lop, vagy ha mégis, hát azonnal lemond, illetve mindenki illedelmesen a mozgólépcső jobb oldalára áll, a pénztáros meg mosolyog a közértben. Ezzel szemben egy bizonyos kör úgy képzeli, hogy a demokrácia egy furcsa, elvont elmélet az emberiség jobbításáról, ami adott esetben, persze szigorúan csak a jobbítás kedvéért, lánctalpakon megy szembe a fent említett naiv demokráciaképpel.

A cigánykérdés, ez a ronda antipolkorrekt kifejezés éppen erre a különbségre világít rá igen eklatáns módon, bizonyítva, hogy a demokráciának az égvilágon semmi köze ahhoz, amit a nép szeretne, mi több, a nép hiába szeretne bármit, annak az ellenkezője lesz megvalósítva, ha a nép belegebed is. Mert holmi hétköznapi, földhözragadt ostobaságok mit sem számítanak, ha a magasztos eszméket kell kiszolgálni, melyek sokkal fontosabbak, mint Mari néni ellopott tyúkjai vagy valami román kosárlabdázó élete. (Vagy kézilabdázó. Mondom, hogy mindegy, nem?)

Tudniillik, tetszik vagy sem, az átlag magyar a cigányokat a pokolba kívánja. Nem akar cigány szomszédja lenni, nem akar cigánnyal egy helyen dolgozni (bár ez a veszély a cigányok esetében eléggé elhanyagolható), átmegy az út túloldalára, ha cigányt lát, és felkötné magát, ha a lánya egy napon cigány udvarlóval állítana haza. Az átlag magyar nem kíván ezen változtatni, nem fogja elfogadni "roma honfitársait" pusztán azért, mert a tévében valaki azt mondta, és mellesleg a hócipője tele van a cigányokról csupa rózsaszínt hazudozó propagandából, Caramel webes toleranciakampánya ide vagy oda. Ha az átlag magyarnak feltennénk a kérdést, támogatná-e a cigányok összeszedését és kitelepítését egy távoli csendes-óceáni szigetre, nagy valószínűséggel egyszámjegyű lenne a nemmel szavazók aránya. Erről aztán lehet mindenféle kétségbeesett jelentéseket írni, és tovább önteni a milliárdokat számolatlanul az újabb médiakampányokba, az eredmény azonban ezután is ez lesz.

Ennek ellenére a cigányoknak nemhogy a kitelepítéséről, de társadalmi kockázatként való kezeléséről sem lehet még szó sem. Ez pedig bizonyítja, hogy az átlagember nagyon is tévesen gondolja a demokráciáról, hogy az őérte van, és nem fordítva. Az említett egyszámjegyű kisebbség ugyanis ellenállás nélkül kényszeríti rá az akaratát bármelyik magyar kormányzatra, miközben arról szó sem lehet, hogy a sajátos módon bár, de mégiscsak a többséget képviselő egyenruhásokat megkérdeznék: hát ti meg miért csináljátok ezt? Nincs jobb dolgotok, mint ebben a hülye barettben meg gyaksziban bohóckodni egy isten háta mögötti faluban? De ezt nem lehet megkérdezni, mert akkor elmondanák, hogy mi az oka ottlétüknek, és kiderülne, hogy annak egyetlen megoldása, hogy a gyöngyöspatai bűnözőket elkülönítsék a társadalom élni kívánó részétől.

A gyöngyöspatai cigányok többsége tudniillik bűnöző. Azt nem tudom, hogy országosan is ilyen rossz-e az arány - bár ha egy 8%-os kisebbség adja a börtönfokozatú elítéltek 56%-át, ott azért valami tényleg nem stimmel - de tény: a falu lélekszáma 2616 fő, ebből 12%, azaz 313 fő cigány. Tegnap azt a négy embert 80-100 férfi verte össze, ami a roma lakosság egyharmada, tehát valószínűleg a felnőtt cigány férfilakosság egésze. A többi cigány pedig minden bizonnyal pontosan tudja, kik voltak a tettesek, mégis rejtegeti őket, tehát társtettesként működik közre. Normális demokráciában - ahogy azt a köznép elképzeli - ezeket a deviáns vadállatokat egykettőre valami szögesdróttal körbevett telepre szállítanák, ahol kedvükre őrjönghetnek félelmükben egymás közt. Erről azonban szó sincs - a gyöngyöspatai többségnek továbbra is fogait összeszorítva kell elviselnie egy kisebb lázadó hadsereget, amely magának vindikálja a jogot, hogy megválogassa, ki lakhat a faluban, ki sétálhat az utcán és ki írhat róluk az újságban. Mindezt pedig a szent demokrácia hagymázas álmai nevében, amelynek semmi köze nincs ahhoz, hogy az emberek mit szeretnének.


http://www.bombahir.hu/bombagyar/a-demokracia-bukasa-a-ciganykerdes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siklósi András: Figyelmeztető
  2011-05-17 09:17:31, kedd
 
  Siklósi András: Figyelmeztető levél a magyarországi zsidóságnak

Posted on 2009/08/02


Ördögtől való, egyáltalán nem tisztelt Parazitáink!

Előrebocsájtom, hogy nem akarok senkit provokálni, sértegetni vagy fenyegetni, ugyanakkor fölöslegesen udvariaskodni sem. Levelemre nem várok választ, sem méltatlan gyalázkodást, de megadom a lehetőséget, hogy a benne foglaltakat (érvekkel!!) cáfolja meg, aki képes rá. Nem érdekel, ha leantiszemitáztok, lenyilasoztok, lerasszistáztok, vagy egyéb fantáziátlan bélyegeket süttök a homlokomra (elfér a többi mellett), ha nem tetszik, amit írtam. Vállalom minden szavát, gondolatát, s nem félek azoktól, akik legszívesebben megfojtanának egy pohár sörben, hasonló elkötelezettségű honfitársaimmal egyetemben. Egy dolog számít csak, hogy az igazságot, az évszázados magyar sérelmeket és követeléseket (elvárásokat?) határozottan, félreérthetetlenül tolmácsoljam.

Kedvenc (csoda)rabbitok nemzeti körökben nagy vihart kavart ,,elszólása" némileg kifordítva így hangzik: ,,Ha a zsidó kultúrából kivonnánk a magyar szellemiséget, nem maradna más, csupán az Aranyborjú (fő-fő Istenetek!), a Talmud (furcsa szokásaitok, vállalhatatlan viselkedési normáitok s a gójokkal szembeni becstelen mohóságotok hű tükre), valamint a maceszgombóc, a fekete kaftán, a klezmer-zene és a körülmetéléskor levágott fityma." (No, erre varrjatok gombot, ha tudtok!)

Egyébként, ha itt nálunk olyan szörnyű rossz nektek, akkor mi a fészkes fenének jöttök ide annyian, sajnos nem csupán turistaként? Vajon miért költöztök kies hazánkba százezerszám, ha őslakóit megvetitek, sőt gyűlölitek, országunkat pedig barbár üzelmeitek telephelyének, meghódítandó földdarabnak, profitszerző üzletközpontnak tekintitek? Normális ember nem megy oda, ahol nem érzi jól magát, ahol folyamatosan rettegnie kell a ,,primitív, szélsőséges, fasiszta" stb. sumér-szkíta-hun (nem finnugor!) származékoktól, s félszemmel mindig a menekülés útját lesi, míg becsomagolt bőröndjét állandó készenlétben az ágya alatt tartja. Higgyétek el, nekünk is milliószor örömtelibb, gondtalanabb lenne az életünk nélkületek, s azt is, hogy hosszú és viszontagságos történelmünk során soha egyetlen népséggel se gyűlt meg annyiszor a bajunk, mint éppen veletek. Gondoljatok csak bele, mi magyarok miért nem kívánkozunk hozzátok Izraelbe? (Az innen alijázó néhány zsidó családot leszámítva.) Rengeteg oka van annak, de hadd említsek meg néhányat. Először is azért, mert a tietek a világ legfajvédőbb (legkirekesztőbb) állama, ahova be se engedtek másokat az igazolt zsidókon kívül; aztán mi nem vagyunk bolondok, hogy olyan szekér után fussunk, ami nem vesz fel; végül mi szeretünk a Kárpát-medencében élni, hisz nekünk ez az egyetlen hazánk (s nem úgy raboltuk másoktól, mint ti!), amit a földkerekség összes kincséért sem cserélnénk el soha. De nem is adjuk át senki emberfiának, jöjjön bár mézes, hízelgő szavakkal, avagy pusztító fegyverekkel. Nálunk az idegen legföljebb vendég lehet, ha megbecsüli magát, ám ti már számtalanszor bizonyítottátok, hogy mifélék vagytok, ezért semmilyen formában sem látunk szívesen benneteket, pedig messze tájakon híresek vagyunk toleranciánkról és jóindulatunkról (amit éppen a ti ,,liberális" sajtótok próbál lehazudni).

Nagy a világ, s ha jelenlegi hazátok nem megfelelő számotokra, keressetek magatoknak újat, de ne éppen nálunk. (Javasolhatom pl. az Északi Sarkot, ahol hóból és jégből egészen kiváló iglukat építhettek, melyekben ellakhattok, sőt egyiket-másikat banknak, tőzsdének, sajtószékháznak, zsinagógának is átalakíthatjátok. Meghitt társaitok lehetnének a jegesmedvék, ,,akik" készséggel meghallgatnák holo-meséiteket, legendáitokat, évezredes ,,üldöztetésetek" szomorú históriáját; s ha netán őket is antiszemitának minősítenétek, vagy épp rasszistának [fehér bundájuk miatt!], néhány morgáson, esetleg mackós pofonon túl aligha bántanának benneteket. Persze, ha megkísérelnétek elorozni tőlük a betevő fókahúst, már nem biztos, hogy ilyen békésen fogadnák. - Ám, ha fáztok északon, mehettek délebbre is. Mondjuk, Madagaszkár szigetére. Ez elég terjedelmes, viszonylag kevesen lakják, bőven jutna hely egész fajtátoknak. A dzsungelben az állatvilág is változatosabb, köztük sokféle majom és kígyó is tenyészik, velük a jellemetek is inkább egyezik. Az ottani dús pálmalevelekkel könnyedén befedhetitek hajlékotokat, s a kellemes éghajlat miatt télen sem kell fűtenetek. Vadászhattok, halászhattok, ide-oda vándorolgathattok (de azért ne fussatok el, mint hajdan Egyiptomból), hódolhattok isteneiteknek [Él, Elochim, Jahve, Mammon stb., hány is van belőlük tulajdonképpen, ti ,,egyistenhitűek"?], de a bennszülötteket ne fosztogassátok, ne ,,ritkítsátok", mint a gázai palesztinokat, s lehetőleg rabszolgának se adjátok el őket, mint tették azt oly vehemensen egész Amerikát négerekkel benépesítő elődeitek.)

Ha azonban e ragyogó lehetőségek dacára, amolyan mazochistaként, mégis nálunk, ,,ellenségeiteknél" óhajtotok maradni, akkor bizony néhány dolgot nem árt a lelketekbe (már ha van ilyen?) vésni.

1.) Magyarország (értsd: a Kárpát-medence!) a magyaroké. A legfőbb hatalom a Szent Koronáé (nem svájcisapka!), mely megoszlik a nemzet és uralkodója között (aki csak a mi vérünkből származhat). Államformánk alkotmányos királyság, nem pedig parlamentáris (vagy bármilyen egyéb) demo(cso)krácia. Társadalmunk felépítése hierarchikus, azaz a vezető posztokat kizárólag tisztességes, rátermett és nemzethű hazafiak tölthetik be, s tevékenységükért vagyonukkal, szabadságukkal, sőt életükkel felelnek. (Ha csak ezt az egy tételt nézzük, közületek már hírmondó sem akadna!) Nálunk mindenki a képességeinek és szorgalmának megfelelő magasságba emelkedhet a tekintélyelvű rendszerben. Valamennyi munkaképes polgárnak dolgoznia kell, tehát az ingyenélőket, bűnözőket, spekulánsokat s a nemzetrontókat kiközösítjük, ill. kitoloncoljuk. (Még mindig itt akartok szerencsét próbálni?)

2.) Az államalapító nemzet a magyar. Államalkotó népek mindazok, melyeket történelmünk során a szárnyaink alá vettünk, s ezt ők önkéntes beilleszkedéssel (nem beolvadással!), becsületes életvitellel hálálták meg. (Ti és a cigányok nem tartoztok közéjük!) Az említett nemzetiségeknek velünk mindenben azonos jogai és kötelességei vannak; megbecsült tagjai társadalmunknak, amennyiben elfogadják a Szent Korona fennhatóságát, értékrendjét és ősi Alkotmányunkat, ill. betartják törvényeinket, s tisztelik szokásainkat, hagyományainkat. Azonban a nemzet s az ország sorsát közvetlenül meghatározó kulcspozíciókat (pl. miniszterelnök, a Magyar Nemzeti Bank elnöke stb.) kizárólag törzsökös magyarok tölthetik be, akiket minden téren átvilágítanak és ,,lekádereznek". (Hm, nem tetszik tán, hogy nincs többé zavarosban turkálás; nem ,,kóser", hogy nem lehettek egyszerre zsidók is, meg magyarok is, miként érdekeitek éppen diktálják? Képzeljétek el, micsoda abszurditás volna az, ha mondjuk Izraelben fajmagyar, esetleg bantu néger köztársasági elnököt neveznének ki. Ugye, kész röhej?!)

3.) Magyarországon mindenki köteles lesz (iskolában, munkahelyen stb.) bevallani és személyi okmányaiba bevezettetni faji-nemzeti és vallási hovatartozását, miként ez régen is így volt. Ebből semmilyen hátránya nem adódhat, de persze előnye sem. Tehát e szerint lehet valaki pl. magyar katolikus, magyar unitárius, magyar ősvallású, horvát ateista, oláh görögkeleti, rác református, tót evangélikus, zsidó izraelita (ortodox), zsidó ateista (neológ) vagy zsidó katolikus (kikeresztelkedett). De nem lehet senki magyar horvát vagy horvát magyar, miként zsidó magyar vagy magyar zsidó sem (legföljebb magyarországi zsidó vagy Magyarországról kivándorolt zsidó), pláne katolikus izraelita, izraelita ateista stb. (Ugye világos, mint a nap? Ha még ennyit sem vállaltok, ha még a saját fajtátokat, hiteteket is megtagadjátok, ill. nem meritek egyértelműen definiálni, akkor mit keresnétek - a sok pénzen kívül! - nálunk, hogyan teljesítenétek hazánkkal szembeni kötelességeiteket?) Ebből persze az is következik, hogy valamennyi népcsoport, nemzetiség csak létszámának megfelelő arányban vehet részt az értelmiségi pályákon. (Konkrétan rátok vonatkoztatva: nem kell a túl sok zsidó bankár, közgazdász, orvos, jogász, külkereskedő, színházigazgató, politikus, egyetemi rektor, főszerkesztő, médiaguru stb.; de égető szükségünk van zsidó bányászokra, földművesekre, esztergályosokra, tanítónőkre, kamionsofőrökre, ápolónőkre, pékekre, autószerelőkre és más hasznos dolgozókra. Ne lázongjatok már, ne kiáltozzatok numerus clausust, elvégre a Bibliában is benne van, hogy orcád verítékével keresd meg a kenyeredet. Ne pedig szegény magyarok kiszipolyozásával!)

4.) Magyarország öröktől szabad, önálló és független, s ezt az önrendelkezési jogunkat senki sem adhatja föl, vagy csorbíthatja. Tehát területére, lakosságára egyetlen hódító hatalom, ország, ,,világállam" vagy ,,honfoglaló csürhe" sem tarthat igényt, semmilyen határozat vagy esemény sem korlátozhatja ezen alapvető jogában. Hazánk minden állampolgárát ugyanaz a szabadság illeti meg, amennyiben kötelezettségeinek teljesítése révén gyakorolja jogait, valamint hűséges az országhoz (nem Izraelhez vagy az USA-hoz!) és a nemzethez, s mindenekelőtt a magyar érdekeket szolgálja. (Ez alól nincs semmilyen kibúvó, ,,képviselői mentelem" stb.) Magyarország földje, vize, levegője, energiája, ásványkincsei, természetvédelmi területei, műemlékei, kulturális öröksége (pl. rovásírásunk) stb., azaz létfeltételei, az egyetemes magyarság örök és elidegeníthetetlen tulajdonát képezik. (Figyeltek, biboldók? Nem lehet ám semmit ,,privatizálni", vagy külföldi kézre játszani, netán idegen kaszinókat, lakóparkokat, áruházláncokat építgetni, mert itt az utolsó rögig minden a Szent Koronáé. Annyi földetek sem lehet, amennyibe eltemetünk benneteket, legföljebb a mi irgalmunkból. Azt már le se írom, hogy mindez még Regnum Marianum is, vagyis Boldogasszonyunk szakrális felségterülete, mert úgysem értenétek.) Itt minden döntéshozó szervnek, végrehajtó hatalmi ágazatnak (parlament, önkormányzatok, kormány, bíróságok, rendőrség stb.), valamennyi törvénynek, utasításnak a magyarság boldogulását, biztonságát, értékeinek védelmét kell szavatolnia, s ez ellen semmilyen cselekedet, fenyegetés vagy ,,paradigma" sem irányulhat. (Lefordítva ezt a számotokra: a multik nem kaphatnak adókedvezményt, a bankokat nem lehet ,,konszolidálni", ,,adósság fejében" senkinek az otthona, ingatlana nem kobozható el; a ,,magyar izraeli" rendőrség nem léphet föl a békés tüntetők ellen semmilyen formában, az ártatlanokat tilos meghurcolni, a bűnözőket viszont rács mögé kell dugni; továbbá a Moszad, az Incal Security, a Krav Maga és más efféle fegyveres terror-szervezetek azonnali hatállyal kiutasítandók hazánkból, ill. feloszlatandók. Veszitek a lapot, kedveseim?) Amennyiben bárki vagy bármilyen törekvés korlátozza vagy akadályozza a nemzetet egyetemes történelmi jogainak gyakorlásában, ill. kötelességeinek, küldetésének teljesítésében, úgy e zavar kiküszöbölése s az ország védelme végett az összes honpolgárnak ellent kell állnia mindaddig, amíg a külső vagy belső ellenség meg nem hátrál, vagy föl nem morzsolódik. (Nem lehet ám következmények nélkül gúnyolni hőseinket, rágalmazni népünket, meghamisítani történelmünket, szétverni vagy kisajátítani ünnepi megemlékezéseinket, bemocskolni és lebontatni ősi jelképeinket; de tilos a keresztény többséget irritáló buzi-felvonulásokat, hanuka- és purim-rendezvényeket, ,,zsidó fesztiválokat", ,,tarka marhákat" az utcákra és közterekre vinni, avagy ránk erőszakolni a számunkra legjobb esetben is közömbös holokauszt-vallást s a kereskedelmi tévéitekből, rádióitokból áradó szennyet. Felfogtátok, úgy átabotában?)

Végezetül hadd forduljak az ún. ,,jó zsidókhoz". (Szabó Dezső szerint ilyenek nincsenek, s már-már én is osztom a véleményét, de tegyünk egy próbát, hátha...) Rokonszenvünket nem azzal nyerhetitek meg, ha ,,magyarabbá" váltok a magyaroknál, s ezért (látszólag!) saját véreiteket is eláruljátok. Fölösleges minden radikális nemzeti pártba, civil szervezetbe, gárdába, keresztény gyülekezetbe befurakodnotok (pláne ezekben ,,lobbizni" és bomlasztani!), ez abszolút hiteltelen magatartás előttünk. Vállaljátok bátran zsidóságotokat, de fogadjátok el, hogy itt a magyarság a vezérnép, s ezért mindennek az ő megmaradását és fölemelkedését kell szolgálnia. Azok a kisebbségek, nemzetiségek (feltételesen beleértve titeket is), melyek nem a romlásunkra törnek, hanem megtanulnak tisztelni (vagy legalább akceptálni) bennünket, s méltányolják céljainkat, nemzetstratégiánkat, kiveszik részüket a közös ország-építő munkából (önző érdekeik felelőtlen hajszolása helyett!), azok velünk együtt minden áldásban is részesülhetnek, de nélkülünk vagy ellenünkre semmit sem érhetnek el. (Ha látjátok, hogy a fél ország nyomorúságban tengődik, ne követeljetek 27-ik hollókoszt-kárpótlást, hanem dagadó pénztárcátokat nyissátok meg a szegények javára. Amikor a magyar műemlékek lassan összedőlnek, a keresztény templomok beáznak, és pereg róluk a vakolat, akkor ne azon hőzöngjetek, hogy rég elhagyott zsinagógáitok és nem használt temetőitek rendbetételére milliárdokat áldozzunk adóforintjainkból. Ha pedig hitsorsosaitok acsarkodnak, gyűlölködnek ellenünk, vagy épp ránk uszítják a semmirevaló cigányokat, s úton-útfélen, változatos módokon keresztbe tesznek nekünk, akkor igenis forduljatok velük szembe, de ne csak egy sápadt ,,elhatárolódás" erejéig, hanem határozottan, keményen fékezzétek meg őket! Közöljétek velük, hogy ezzel maguk alatt is vágják a fát, mert ha a gazdaállat a sanyargatásoktól kimúlik, akkor valószínűleg élősködői is megdöglenek.) Abban biztosak lehettek, hogy mi még soha senkinek nem maradtunk adósai, s minden jótettért százannyival fizettünk. Nem kérünk lehetetlent, csupán annyit, hogy hagyjatok bennünket nyugodtan élni a saját hazánkban, s ne akarjatok rólunk 30 bőrt lenyúzni, mikor csak egy van, s az is roppant viseltes már a tömérdek küzdelemtől és szenvedéstől. Megértitek ezt, maradt még bennetek emberi érzés, vagy soha nem is volt? Rövidesen elválik. Immár nem üres szavakat, ,,hűségnyilatkozatokat", hanem valóságos cselekedeteket, konkrét bizonyítékokat várunk tőletek.

Lenne még bőven mondanivalóm, de nem szeretném, hogy levelem túl hosszúra nyúljon, s szándékom dacára habzó epilepsziát, anginás rohamokat vagy légzési problémákat okozzon közöttetek. Mielőtt üvölteni kezdtek, mint a fába szorult féreg, és bíróért, hóhérért, bérgyilkosért szaladtok, nem árt, ha megfontoljátok a benne foglaltakat. Mert én még jóhiszeműen figyelmeztetlek benneteket, hogy baj lesz, igen nagy baj, ha nem szálltok sürgősen magatokba, s nem változtok meg gyökeresen. Ha tovább pocskondiázzátok, hergelitek, romboljátok és irtjátok a magyarságot, egyszer elfogy a birka-türelme, s akkor nektek annyi! (,,Habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!") Hát jól vigyázzatok!

Ördög (Jehova stb.) legyen veletek, velünk meg az Isten, a Magyarok Istene!

(Hegye)Shalom belétek, azaz békesség nektek!

vitéz Siklósi András, a HunHír.Hu munkatársa, egy nem akármilyen hazafi

Szeged, 2009-07-31

http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/08/02/siklosi-andras-figyelmezteto-leve l-a-magyarorszagi-zsidosagnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Engedetlenségre készül Eszterg
  2011-05-17 09:12:03, kedd
 
  Engedetlenségre készül Esztergom polgármestere


Tíz hónapja tart az állóháború Esztergomban a független polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület között. A város lassan ott tart, hogy a számláit sem tudja fizetni, legutóbb a kormányhivatal is beleszólt a vitába egy törvénytelenül összehívott képviselőtestületi ülés kapcsán. Az esztergomi harcok főszereplői voltak a hétfői Ütköző vendégei.
2011. május 16. 21:04

Esztergom elmúlt tíz hónapjának konfliktusait több, országos hírűvé vált esemény, illetve botrány kísérte. Tavaly novemberben a város nagy részén nem gyulladtak fel a köztéri lámpák, miután a szolgáltatónál jelentős tartozás halmozódott fel. A település eljutott az anyagi és politikai működőképesség határára: adósság van, pénz nincs, és a városvezetők két csapatban fociznak, vagy inkább két malomban őrölnek. A képviselőtestület többségét adó helyi Fidesz-frakció nem támogatja a 2010-ben kétharmados többséggel megválasztott polgármestert, és semmilyen együttműködésre nem hajlandó.

Alkotmányellenes testületi ülés - csak fideszes képviselőkkel

Tétényi Éva független polgármester - akit az összes esztergomi ellenzéki párt támogat - valamint kétszáz kísérője április 9-én gyalog vitt Budapestre egy nyílt levelet, amelyben a város képviselő-testületének feloszlatását kérték Orbán Viktor miniszterelnöktől, Esztergom díszpolgárától. Tétényi Éva szerint csak a testület minden tagjának lemondása és az új választások kiírása jelenthet megoldást a helyzetre. Tétényi Éva május elsején felszólalt az MSZP idei majálisán is, ahol szóvá tette városa tarthatatlan helyzetét.

Április 12-én az önkormányzat fideszes többsége képviselő-testületi ülést tartott, amelyről sem a független polgármestert, sem az ellenzék képviselőit nem értesítették. Az összejövetelen elfogadták a mintegy 25 milliárd forintos hitelezői igényeket száz százalékban kielégítő és a várost harmincnégy évre eladósító reorganizációs tervet. A szervezeti és működési szabályzat (szmsz) módosításával határoztak arról, hogy a jövőben a testület üléseit Steindl Balázs fideszes frakcióvezető is levezetheti. A Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal megállapította, hogy az esztergomi képviselő-testület az ülés megtartásával megsértette az alkotmányt és az önkormányzati törvényt. A hivatal megállapította, hogy a képviselő-testületi ülést kizárólag a polgármester hívhatta volna össze, másnak erre jogszerűen nincs lehetősége.

A következő felvonás május 19-e, amikor a kormányhivatal utasítására egy asztalhoz kellene ülnie az esztergomi politikai vezetésnek a képviselőtestületben.

,,Zarándoklat Esztergomért"

Tétényi Éva Esztergom független polgármestere az Orbán Viktornak gyalog vitt levélről és az MSZP majálisán való megjelenéséről az Ütközőben azt mondta, Esztergom érdekében minden eszközt meg kell ragadnia, hogy a városban minél hamarabb béke legyen. A politikus elmondta, az MSZP rendezvényén tett látogatása előtt az LMP színpadán is szerepelt és egy esztergomi KDNP-nagygyűlésre is elment. Tétényi Éva hozzátette, mindezt ő és támogatói Zarándoklat Esztergomért névvel illetik.

Török Ádám, a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal főigazgatója elmondta, a Fidesz által összehívott és megtartott áprilisi képviselő-testületi üléssel kapcsolatos törvényességi felhívásaikat a reorganizációs programról szóló rendelettel és az szmsz módosításával kapcsolatban. Emellett határidőt is szabtak az önkormányzatnak, amelynek május 20-án jár le, addig értesíteni kell a kormányhivatalt, hogy az önkormányzat a törvénytelenségek ügyben milyen intézkedéseket tett.

Ki az alkotmányellenes?

Steindl Balázs, az esztergomi képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője az áprilisi fideszesek által tartott képviselő-testületi ülés magyarázataként azt mondta, Tétényi Éva március 31-én tartós akadályoztatást jelentett be. Már előtte sem volt testületi ülés azóta pedig további négy-öt maradt el, ugyanakkor a képviselők négyszer is kezdeményezték -önkormányzati törvényben adott joguknál fogva -, hogy rendkívüli képviselő-testületi ülés legyen összehívva. A polgármester ennek sem tett eleget, Tétényi Éva sorozatosan törvényt sért - mondta Steindl Balázs. A jobboldali politikus szerint lehet, hogy a fideszesek alkotmányellenesen ültek össze, de az nem ellenkezik az alaptörvénnyel, hogy valaki a választópolgárok önkormányzati jogainak gyakorlását tudatosan akadályozza azzal, hogy nem hívja össze a képviselő-testületi ülést? - tette fel a kérdést a Fidesz esztergomi frakciójának vezetője.

Tétényi Éva szerint azt hozzá kell tenni, hogy előre bejelentette: április 18-ra testületi ülést hív össze, éppen azzal a céllal, hogy a képviselők, jogaikkal élve, a reorganizációs terv ügyében, illetve az adósságrendezés kérdéseiben dönthessenek. Tétényi Éva visszakérdezett: ha a Fidesznek annyira fontos az együttműködés, miért nem fogadták el októberben a számukra felajánlott alpolgármesteri tisztséget és miért nem voltak hajlandóak az április 12-én törvénytelenül megszavazott reorganizációs tervet újra elfogadni?

Steindl Balázs szerint a Fidesz képviselői azért tartottak már április 12-én testületi ülést, mert előtte több is elmaradt, és nem bíztak abban, hogy Tétényi Éva április 18-án megjelenik és levezeti az ülést. Az alpolgármesteri funkció kapcsán a politikus azt mondta, a posztot a polgármester színpadias körülmények között, miden előzetes egyeztetés nélkül kínálta fel a Fidesznek. A jobboldali párt akkor felajánlotta, hogy megszavazza Tétényi Éva alpolgármester-jelöltjét, ha az ellenzék soraiból, az LMP, a Jobbik vagy az MSZP képviselői közül választ valakit. Steindl Balázs elmondta még fél év moratóriumot adtak Tétényi Évának, hogy meglássák, hogyan zajlik az együttműködés, amelyre azonban nem került sor. A Fidesz frakcióvezetője szerint ez ellen hatott például adósságrendezési eljárás megindításának módja is.

Tétényi Éva szerint a Fidesz fél évig minden bizalmat megtagadott tőle, nemcsak az összes hatás- és jogkört vonták el tőle, hanem megmondták, hogy nem is kívánnak vele együttműködni.Az adósságrendezési eljárás megindításának az előzménye pedig az, hogy a város előző fideszes vezetése nagy mértékben eladósította a várost.

Polgármesteri engedetlenség

Az, hogy május 19-én a kormányhivatal által összehívott testületi ülésen mi történik, előbb-utóbb majd kiderül - mondta Tétényi Éva, aki hozzátette, az erkölcs és az igazságosság nevében fenntartja azt, hogy azokat az alkotmányellenes dolgokat, amelyeket fél év alatt a Fidesz elkövetett, nem lehet egy kézlegyintéssel elseperni az asztalról.

Török Ádám, a megyei kormányhivatal főigazgatója elmondta, a május 19-i összejövetelről minden érintettet értesítettek, a polgármester figyelmét pedig felhívták, hogy kötelessége megjelenni az ülésen és levezetni azt. Tétényi Éva azonban közölte, amikor alkotmányellenes, illetve a jogrenddel egyértelműen ellentétes működés van, létezik a polgári engedetlenség, amely jogellenes, de erőszakmentes tiltakozási forma. Én ezt egy új fogalommal polgármesteri engedetlenségnek nevezném, ugyanis abban az esetben, ah ez az alkotmányellenes működés tovább folytatódik, Esztergom városa még nagyobb bajba kerül" - nyilatkozta Tétényi Éva. A polgármester azt mondta, a következő testületi ülésen hatvan napirendi pontot kellene tárgyalni, köztük például ott van a polgármester sorozatos jogsértéseiről szóló előterjesztés is.

Steindl Balázs szerint május 19-én a reorganizációs terv mellett több olyan fontos kérdés kapcsán is döntést kell hozni, amelyek a város napi szintű működéséhez szükségesek, valamint probléma lehet a segélyezésekkel, a szociális bérlakások kiutalásával, vagy a bírósági ülnökök megválasztásával is. A Fidesz frakcióvezetője szerint az, hogy ki az alkotmányellenes, teljesen egyértelmű, a polgármesteri engedetlenség értelmezhetetlen, nem létező jogi kategória, ilyen akcióba Tétényi Éva nem kezdhet bele.

Árnyéktestület

A Krónika hétfő este azt a hírt közölte, hogy Esztergomban civilek árnyék-képviselőtestületet alakítottak. Az a céljuk, hogy megmutassák: van olyan testület, amely döntésképes lenne és együttműködne a független polgármesterrel. Az alakuló ülésen részt vett Tétényi Éva, a város vezetője is.
mr1-kossuth.hu nyomán

http://gondola.hu/cikkek/76415-Engedetlensegre_keszul_Esztergom_polgarmestere.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.