Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gazdatársulásokra lesz szükség
  2011-05-20 09:13:02, péntek
 
  Ha már egyszer beléptünk az EU-ba és vállaltuk, hogy olyan gazdaságpolitikát folytatunk, amely nem engedi meg a saját (magyar) gazdaságot VÉDŐ gazdaságpolitikát, akkor meg kell sürgősen vizsgálni azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével mégis MEGVÉDHETJÜK HAZAI GAZDASÁGUNKAT.

Ennek megvalósulásához olyan közhatalomra lenne szükség, amelyik e szabályok betartásával is képes MEGVÉDENI a haza gazdaságot, mert erre a védelemre VAN LEHETŐSÉG EU-N BELÜL IS!!!

GAZDATÁRSULÁSOKAT kell létrehozni, mert ezeknek a működését nem nem tiltja az uniós jog.


Siklaky István így ír erről:

"Hazai gazdaságunkat azonban - mint látni fogjuk - e szabályok betartásával is megvédhetjük.
A védelmet jelentős mértékben az országos és helyi közhatalomnak kell - a mögé fezárkózó állampolgárokra támaszkodva - MEGSZERVEZNIE és ezt megtehetik olyan eszközökel, amelyek alkalmazását az EU-jog nem tiltja. Ilyen eszközöket ismertetünk a következőkben:


3.1. FÖLD- ÉS PIACVÉDELEM AZ EU-joggal összhangban

A vidéki gazdasági szereplők zöme - állami és önkormányzati ösztönzéssel és szervezési segítséggel - szövetkezeti formába (helyi általános szövetkezetekbe és regionális termékpálya-szövetkezetekbe) tömörül. Ezeknek az uniós jog nem tiltja a versenytársaiktól való védekezést. Ezzel a szervezeti átalakulással a gazdaság fontos területein lényegében megvalósítható a hazai termelőket és fogyasztókat védő és támogató gazdaságpolitika, minthogy LEHETŐVÉ VÁLIK,

- hogy az állam a szövetkezetek számára intézményesített hitelkonstrukciókal (jogilag nem, de ténylegesen) előnyben részesítse a hazai mezőgazdasági és kisipari-háziipari termelőket, hiszen MULTIK NEM ALAKÍTHATNAK SZÖVETKEZETEKET?

- hogy az agrárszövetkezetek jelentős EU-támogatást kapjanak, pl. beruházásaikhoz 50 %-os vissza nem térítendő támogatást, és még 30 % hitel(persze, ennek teltétele a népet szolgáló közhatalom is);

- hogy egy országos bolthálózat tagjai termékpálya-szövetkezetekel olyan szerződéseket kössenek, amelyek folytán országosan előnyben részesítik a szövetkezetio (értsd: magyar) termékeket;

- hogy a közhatalom olyan utalványokkal adjon többletjövedelmet munkavállalóinak, nyugdíjasainak és segélyezettjeinek, amelyek csak termékpálya-szövetkezetekkel szerződott boltokban válthatók be.

(Az utóbbi két pont részleteit megtalálja az olvasó A SZENT KORONA NÉPE KELET ÉS NYUGAT KÖZÖTT című füzetben, Drábik János cvikkében...)


Ez a szervezeti átalakulás lehetővé teszi a magyar föld megvédését is. Ennek kézenfekvő módja:
- a szövetkezeti alapszabályok előírják, hogy a tagok földjeiket csak a szövetkezeten belül (a szövetkezenek vagy más szövetkezeti tagnak) adhatják el vagy adhatják bérbe, kilépéskor pedig fel kell ajánlaniuk ilyen vevőnek eladsára. (Mindez addig történik így, amíg az EU-jog megakadályozza, hogy az önkormányzatok elővételi jogot kapjanak.)


Folyt. köv.: MIT VÁRHATUNK A HELYI ÁTLALÁNOS SZÖVETKEZETEKTŐL?

Szerkesztette és közreadta: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Létbiztonság és harmónia 4.1.
  2011-05-20 08:30:43, péntek
 
  4.1. MIT JELENT AZ EU-CSATLAKOZÁS KÖZÉP-KELET-EURÓPA NÉPEI
SZÁMÁRA?

"Nyugat"-Európa országai ráléptek az integráció útjára. (A "Nyugat" politikailag értendő, földrajzilag az integrációban kis híján egész Észak- és Dél-Európa is benne van.) Az alapító atyák konföderációt akartak, de haláluk után fordulat ment végbe: a világ-pénzoligarchia uralma alá vonta, és uniós irányba fordította az integrációt (Maastricht).

Ennek jellemzői:
- A tőke, az áruk és a munkaerő szabad áramlása az unió országai között, és
- közös valuta;
más szóval azoknak a közjogi eszközöknek a megszüntetése, amelyek révén egy ország lakossága önigazgatás keretében - demokratikus törvényhozás, végrehajtás és bíráskodás révén - befolyásolhatja az állampolgárok, és az állam területén tevékenykedő külföldiek gazdasági tevékenységét, például a munkahelyek, a tömegek életszínvonala, a szociális igazságosság és a természeti környezet védelmében.

Így az Európai Unió a nemzetközi pénzoligarchia világuralmának egyik alrendszerévé süllyedt. Ez akkor is így van, ha az EU és más pénzhatalmi alközpontok között felszínes vetélkedés folyik. (A kutyák a gazda kutyái, ha marakodnak is egy-egy koncon.)

A lényeg: a pénzhatalmi diktatúra fenntartása és továbbmélyítése, amely az emberiség nagy tömegeit aláveti és kizsákmányolja. Ebben a tekintetben teljes a nemzetközi pénzoligarchia egysége. Ezt demonstrálják a "G8" és hasonló csúcstalálkozók is, amelyek egyben a kizsákmányoltak nevében fellépők egyre tömegesebb tiltakozásaira is alkalmat adnak.

Kelet-Közép-Európa népei tehát nem attól várhatják boldogulásukat, ha belépnek az Európai Unióba, és ezzel intézményesen és önigazgatásukat (szuverenitásukat) feladva beleolvadnak a pénzuralmi világrendbe, hanem ha jelenlegi átmeneti állapotukból egy hosszú távon fenntartható, az emberek, a népek egymásközti és a természeti környezettel való harmóniáját megvalósító természetes társadalmi-gazdasági rendszert építenek ki.

Egy ilyen rendszernek Magyarország számára kidolgozott terve esetleg Kelet-Közép-Európa többi népe számára is kiindulópont lehet.

(Részlet, Síklaky István LÉTBIZTONSÁG ÉS HARMÓNIA c. könyvéből)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 207
  • e Hónap: 1154
  • e Év: 37095
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.