Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Keserű ébredés a Nyugatnak
  2011-05-20 21:45:50, péntek
 
  Keserű ébredés a Nyugatnak

Dátum: 2011. May 19. Thursday, 09:21 Szerző: akac

Külföld
A globális lapok véleményoldalait ma reggel már nem a New-York-i cellájában esetleges öngyilkossági kísérletei miatt is folyamatosan szemmel tartott Strauss-Kahn ügye uralta, hanem ismét a világ leginkább megosztó és eddig megoldhatatlannak bizonyult problémája, "A hosszú ideje esedékes Palesztin Állam", amely címet az International Herald Tribune adta annak a vezető vendégkolumnának, amelyet Mahmud Abbasz, a Palesztin Felszabadítási Szervezet és a Palesztin Nemzeti Hatóság feje írt, ezzel a döbbenetes kezdéssel: "Hatvanhárom évvel ezelőtt egy 13 éves palesztin kisfiúnak el kellett hagynia a galileai Szafed-ben lévő otthonát és családjával Szíriába menekülnie.




Egy ponyvasátorban kapott menedéket a többi menekülttel együtt. Noha ő és családja évtizedeken át vissza szeretett volna térni otthonába és hazájába, a legalapvetőbb emberi jogát megtagadták. Ennek a gyermeknek a története - mint oly sok más palesztinnak - az enyém".

Ezzel homlokegyenest ellenkező hangvételű a véleményeiben szilárdan neokon érdekeket érvényesítő Wall Street Journal vezető szerkesztőségi állásfoglalása, amely már el is temeti az egész "arab tavaszt", amiért egyszerre csak az arab országok közvéleményében az izraeli kérdés ismét előtérbe került (miután izraeli erők 15 palesztint öltek meg, akik jelképesen haza akartak menni úgy, ahogyan Abbasznak évtizedeken át nem sikerült). Pedig hogy tapsoltak a nyugati elemzők és kormányok, hogy ez az előtérbe kerülés nem történt meg az elmúlt hónapokban, elfelejtve ennek legegyszerűbb és legkézenfekvőbb okát. Azt, hogy először el kell takarítani az otthoni diktátorokat, és a nép csak utána tud méltó együttérzéssel és szolidaritással a palesztin testvérek felé fordulni.


A Nyugat idegessége egyre fokozódik.

Pénteken Washingtonba várják Netanjahu izraeli miniszterelnököt, aki arra számít, hogy a megválasztásukra döntő fontosságú összegeket adó Amerikai Izrael Közügyek Bizottsága (AIPAC - American Israel Public Affairs Committee) a törvényhozókat a kezében tartja Obama elnök egyre félszegebb próbálkozásaival szemben, hogy megalakulhasson a független és szabad Palesztin Állam. Ezzel a végtelenségig szégyeníthetik meg az ez ügyben jó ideje béna kacsaként billegő Obamát.

De az egyre növekvő rettegés igazi oka szeptember, amikor Abbasz az ENSZ-ben ki fogja hirdetni a Palesztin Államot és várhatóan a földgolyó szinte minden országa azt támogatni fogja, az Egyesült Államokat és persze Izraelt - valamint néhány korallzátony országot - kivéve. Ami az Egyesült Államok közel-keleti szinte teljes elszigetelődésének kezdete lesz.

Erre a szinte már eszelősségbe hajló kétségbeesésre jellemző szintén a Wall Street Journal szuperhéjája, Bret Stephens tollából ma megjelent ostoba bíztatás. Ő "ugyanazt a bölcsességet" ajánlja Netanjahu miniszterelnöknek pénteki, washingtoni tárgyalásán Obamával, és általában a palesztin követelésekkel szemben, mint amit a régi tengerészek fejeztek ki azzal, hogy ujjaikra tetoválták a K-I-T-A-R-T-Á-S betűket (H-O-L-D-F-A-S-T).

Csakhogy mint a régi idők matrózai tapasztalhatták, dühös szelekben a tenger elemi erejével szemben tetoválhattak bármit ujjukra vagy egyéb testrészükre, elvesztek. A történelmi idő márpedig megérett az eddig is túl sokat alul lévő víz szolgaságára és türelmére a rajta úszó gályával szemben.

Ordosz műhely
barikad.hu 2011, május 18

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4348
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megállapodott Orbán és Farkas
  2011-05-20 21:41:25, péntek
 
  Megállapodott Orbán és Farkas - 100 ezer semmittevő cigány kap állást
2011. 05. 20. péntek. - 11:55


Legalább százezer munkanélküli cigányt vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra - ez az egyik fő célkitűzése annak a keretmegállapodásnak, amelyet pénteken írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével a szervezet fővárosi, Dohány utcai székházában. Nem lennék munakadó, az elkövetkezendő években. Kezdhetnek a vállalkozók új szerszámokra gyűjteni. A dokumentum részleteit ismertetve a kormányfő kifejtette: átfogó oktatási változásokat hajtanak végre, amelynek végén 20 ezer cigány fiatal 50 szakmunkásképző iskola keretében piacképes szakmát fog szerezni.

Célul tűzik ki emellett, hogy legalább 10 ezer roma fiatal érettségit adó képzésben vehessen részt, és legalább ötezer tehetséges roma fiatalnak adódjon lehetőség, hogy felsőfokú oktatásban vegyen részt, és be tudja fejezni ott a tanulmányait.

A tervek szerint a szak- és a felnőttképzés területén körülbelül 50 ezer, ma legfeljebb szakiskolai végzettségű cigány felnőtt piacképes szakképzését szervezik meg - közölte a miniszterelnök, hozzátéve, hogy emellett 80 ezer, alapfokú képességgel rendelkező cigányfelnőttet további képességfejlesztési programba vonnak be.

Orbán: ,,180 fokos fordulatra van szükség"

A miniszterelnök szerint a cigányokkal való együttműködés nélkül nem tudják végrehajtani azt a gazdasági fordulatot, amely a munkára alapozza Magyarország jövőjét - mondta a miniszterelnök a megállapodás aláírása után. Hangsúlyozta, a tisztességes élethez 180 fokos fordulatra van szükség a magyar gazdaságban, és ezt a magyarországi cigányokkal közösen kell véghez vinni. E fordulat lényege az, hogy aki tud és akar, dolgozzon. A munkára épülő gazdasági rendszert fel kell építeni Magyarországon - jelentette ki.

A kormányfő kitért arra is, hogy a cigány közösség vezetésében beállt változás nélkül nem jutottak volna ide, mert - mint mondta - "akárkivel én sem írok alá megállapodást".

Feltenném a kérdést, vajon mi van a munkanélküli magyarokkal? Ők maradnak ahol vannak?

Orbán Viktor nemzet- és hazaáruló!

(hírszerző nyomán Szentmihályi Zsolt - Kitartás.hu)
.

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/megallapodott-orban-es-farkas-100-ezer-s emmittevo-cigany-kap-allast


NAGYON KELLHET A SZAVAZAT AZ ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOKON!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Építsd magad az országot!
  2011-05-20 20:06:32, péntek
 
  Építsd magad az országot!
Szerző: laspalmas
- 2011.05.20. 11:05

Március végén figyeltem fel rá, hogy Hende Csaba honvédelmi (!) miniszter Tatára érkezett, hogy a helyi polgári körök számára a Böjte Csaba ferences szerzetes által Csíksomlyón meghirdetett Szent István-tervet népszerűsítse, és annak célkitűzéseihez támogatókat szerezzen. Hende akkori tájékoztatása szerint a terv fő eleme a Tündérország-projekt, azaz az ország virágoskertté változtatására irányuló kezdeményezés. Erről Böjte így ír: "Úgy gondolom, hogy nagyon sokan megszavaznánk egy 2-3 %-os tündérkert adót, azért, hogy lakható és szép legyen szülőföldünk. (...) Az embereknek ki lehetne saját felelősségére adni 5-1o km útszakaszt, patakmedret, melynek rendben tartásáért, gondozásáért ő emberhez méltó fizetést kapna."

Legyintettem, álmodozzanak csak, odáig csaknem fajulnak a dolgok, hogy az adócsökkentés kormánya bevezesse a Tündérkert-adót...... Nos, odáig valóban nem, de apránként haladunk előre. Ugye mint hallottuk, most eljött a megvalósítás ideje, összekötik a kellemeset a hasznossal. Bár az OFA-ben dolgozó egyik kedves ismerősünk szerint kizárt dolog, hogy sikerül nekik, azért belevágnak: A Belügymisztérium és Honvédelmi Minisztérium lesz a közmunkaügy két fő felelőse a kormányban, mert csak ez a két tárca tudja megszervezni a munkások mozgatásának bonyolult logisztikai hátterét. A BM-ben külön államtitkárság foglalkozik a területtel, amit a VPOP volt parancsnoka irányít majd.

A rendszer működtetéséhez az állam egy öngondoskodási mozgalmat is rászervez a közmunkaprogramra. A kitalált mozgalom népszerűsítése érdekében a napokban már egy blog is indult, ahol ismert médiaszemélyiségek, celebek és politikusok beszélnek a helyi kezdeményezések fontosságáról. A videókat nem mertem megnézni, így csak a címeiket írom le: Miklósa Erika ingyen dolgozik!, Járai Zsigmond az öngondoskodásról, Kiss Ádám kecskékre vigyázott, Hende Csaba a saját háza táján söpröget, Szabó Erika a magyar termékekről, Tóth Vera és Gabi az állatokért énekel, Szántó Dávid megküzd a tisztítógéppel.


http://www.youtube.com/watch?v=58eeX4yFaj8&feature=player_embedded


Hende szerint először mindenkinek - szó szerint is - a saját portája előtt kellene söprögetni: "aztán fogjanak össze a szomszédok, az önkormányzatok, a helyi vállalkozók, és úgy tűzzenek ki egyre nagyobb célokat maguk elé, ahogy erejük, lehetőségük engedi".

Nem tudom eldönteni, hogy ennyire hülyék vagy minket néznek annak, mindenesetre Amiügyünk-blog első bejegyzése ez:


" Ha nem oltanak, építenek
2011.05.15. 18:02 amiugyunk

Ötvenkétmillió forint pályázati támogatást nyert laktanyaépítésre a tűzoltóság Tamásiban. A pénz építőanyagra elegendő, de többre nem, viszont a tűzoltók között sok az iparos - kőműves, ács, bádogos, villany- és vízvezeték-szerelő - ezért úgy döntöttek, maguk építik fel a laktanyát."



Szerintem egyáltalán nem jókedvükben, hanem kényszerből, ami messze nem ugyanaz.... De azért felkerült a hír a dicsőséglistára....

Előre borítékolható, hogy nagy bukás lesz az egész önkéntes program, mert mutathatnak példát gondtalan hírességek, vagy beszélhetnek egyes kommentelők arról, hogy bezzeg külföldön mennyi önkéntes munkát végez mindenki, de ettől egy saját életével, házával küszködő átlag dolgozó ember nem fog kedvet kapni. Fontossági sorrend, ugye.

Tessék nézegetni a Maslow-piramist:

http://vastagbor.blog.hu/2011/05/20/epitsd_magad_az_orszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nagy háború nélkül hamaro
  2011-05-20 20:00:09, péntek
 
  National Journal: Egy nagy háború nélkül hamarosan vége az izraeli lobbinak

(A Jövőnk.info-n megjelent: 2009.12.21.)

A mértéktelenség az, ami a világuralom megszerzésére irányuló végső győzelem előtt újra és újra kudarcra ítéli őket. Adolf Hitler már a világháború vége felé látnoki módon előre látta a lobbi bukását. Saját sorsának tudatában a Vezér és Birodalmi Kancellár megjövendőlte a zsidó hatalmi elit bukását. Gyilkos sikereik ellenére nem fogják örökké élvezni a győzelmük gyümölcsét, mert a végén saját magukat fogják megsemmisíteni, mondta Hitler előre. Egy helyzetmegbeszélés alkalmával 1945 február 13-án (azon a napon, amikor a szövetségesek Drezdát kiírtották), azt mondta Adolf Hitler: "Ha elveszítem ezt a háborút, úgy nem örülhetnek a győzelemnek. Mert a zsidók emiatt a fejükkel fizetnek. A fölényességüket olyan mértékig fogják fokozni, hogy ők maguk fogják kihívni a reakciót." (Albert Wucher, "Eichmannból sok volt" ("Eichmanns gab es viele"), München/Zürich, 1961., 253.oldal)

Az USA Jegybankja, a Federal Reserve Bank (FED) 1913 óta zsidó magántulajdonban van. Ennek a magánvállalkozásnak adták annak a jogát, hogy a nemzet pénzét nyomja, ill. manapság mint számjegyeket a pénzügyi számítógépekbe betáplálja. Ezzel egyidejüleg a jövedelemadóból származó bevételek ennek a magánintézetnek a zsebébe folynak a pénz kiadásának fejében fizetségként.

A FED egy néppel elkövetett elképzelhetetlen szörnyűséget testesít meg. Maroknyi mohó ember fölözi le a dolgozó emberek bérét mint kamatot az általuk nyomott papírpénz, ill. a számítógépeikbe begépelt számjegy-pénz fejében. Igen, jól olvasták. Azokért a számjegyekért, amiket a FED saját maga állít elő, a népnek kell fizetnie. És a tömegektől követelt kamatok "biztosítékaként" a FED zsidó tulajdonosainak a Fort Knox-i teljes amerikai aranykészletet felajánlották. Németország aranya is ott van a FED New York-i pincéjében a Németországot érintő, az úgynevezett bankmentéssel összefüggő garanciák fejében.

Nincsen könyvelés, nem vizsgálják az üzleti folyamatokat, nem lehet betekinteni a FED pénzügyi tranzakcióiba. Még magát az aranykészletet, amit állítólag Fort Knoxban tárolnak, sem szabad megvizsgálni. Már beszámoltunk arról, hogy több ízben is kb. 10 milliárd dollár tűnt el a FED-től. A FED-nek ennek ellenére a FED-törvény értelmében nem kell felvilágosítást adnia arról, hogy mit történt azokkal az összegekkel, melyeket a polgároknak kell előteremteniük.

Az utolsó nagy tükk az volt, hogy a FED felvásárolta a szövetségi kölcsönöket, azzal a pénzzel, amit ő maga állít elő számítógépen. Kétszer is sarcot szed emiatt. Egyszer a kormánytól a kamatokat és aztán mégegyszer a polgárok jövedelemadóját a számítógépekbe begépelt számjegy-pénz kamataiért. Tehát arról van szó, hogy az USA dolgozóitól az örökkévalóságig kamatsarcot követeljenek. Azután azon dollár utáni eljövendő pénznem alatt is, melyet a FED olyan sikeresen megsemmisített. A dollár elvesztésével az emberek mindent elvesztettek és a FED magántulajdonosai mindent megnyertek.

Most azonban, a mohók okozta pénzügyi összeomlás örvénylésében, történt valami az USA-ban, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt. A nép hangulatából kifolyólag, mely népet a FED népeket megsemmisítő eszkönek tekint, felelőssé válva azokért a háborúkért, melyeket amerika ifjúságának kell vívnia a pénzügyi bűnözőkért ("bankszterek"), egy republikánus kongresszusi képviselőnek, Dr. Ron Paul-nak, sikerült a FED felügyeletére vonatkozó törvényjavaslatot keresztülvinnie. Normál esetben az "Egyesült Államok Kongresszusa izraeli felségterület", ahogyan az USA-ban szépen mondani szokták. Ott eddig nem történt semmi, ami a zsidó érdekekkel szembement volna. Ha most azonban ugyanez a Kongresszus elfogad egy olyan törvényjavaslatot, ami ellen a lobbi minden hatalmasa, az emberükkel az elnöki székben, tiltakozott, akkor nagy lehet a félelem a népharagtól. Egyesek "lincsfélelemról" beszélnek, tekintettel az összeomlás utáni időre: "Paul sokáig a pénzpolitika vicces figurájának számított. De a múlt csütörtökön a kívülállónak bejött a trükk. A befolyásos emberek, kezdve Bernanke-vel egészen elődeiig, Alan Greenspan-ig és Paul Volcker-ig, egészen Barack Obama-ig, nyomatékos figyelmeztetései ellenére a Képviselőház pénzügyi bizottsága megszavazta Paul benyújtott törvényjavaslatát, mely a FED-et parlamenti felügyelet alá vetné. Paul áttörést remél és pontosan ettől tart a FED is. Még magában a Szenátusban is, ahol mérsékeltebb politikusok vannak többségben, nő a Központi Bank elleni ellenállás. A Bankbizottság el akarja venni Bernanke-től a pénzügyi rendszer feletti széleskörű ellenőrzési jogosultságait." (SZ, 2009.11.27.)

Ben Shalom Bernanke, a FED zsidó elnöke, tajtékzik a dühtől és reszket a félelemtől. Amennyiben a FED-et könyvvizsgálatnak vetik alá, akkor - Shalom Bernanke szó ezt üzeni - gyakorlatilag bosszút fog állni a népen és a gazdaságot magas kamatokkal fogja megfojtani: "A Federal Reserv főtanácsadója, Scott Alvarez, azt mondta, hogy a FED pénzügyi politikájának Kongresszus általi vizsgálata magasabb kamatokhoz vezethet... A FED vezetőségi elnöke, Ben S. Bernanke és kollégái megpróbálták a képviselőket arról meggyőzni, hogy azt a FED vizsgálatáról szóló törvényt, melyet a texasi Ron Paul nyújtott be, ne szavazzák meg. Ez ugyanis megszüntetné a Központi Bank immunitását a pénzügyi politkikájával összefüggésben." (bloomberg.com, 2009.09.25.)

Képzeljük csak el: a Központi Bank, a világ feletti hatalom első számú gyakorlója a) zsidó magántulajdonban van és b) a pénzügyi üzelmeit és ezzel összefüggésben a tömegek rabszolgasorba taszítását nem szabad könyvvizsgálatnak alávetni. A "pénzügyi összeesküvésüknek" továbbra is az immunitás védelmét kell élveznie. Az utolsó kisboltnak is be kell mutatnia a pénzügyi hatóságnak a könyvelését, de egy magánintézetet, amely az emberiség egisztenciális bukásáról dönt, nem szabad viszgálat alá vetni. Ha ez nem vegytiszta pimaszság, akkor mi?

A düh azonban egyre növekszik Amerikában, a lábas fedele hamarosan már lerepülhet. Még fogyasztószövetségek is, melyek eddig mindig engedelmesen alávetették magukat a lobbi diktátumának, úgy tűnik, kezdenek besokallni. Egy jövendő forradalom és az azutáni, ahogyan a nép mondja, az egész országban felállítandó bitófáktól való miatti félelemből? "'A válság előtt a FED képtelen volt megvédeni az amerikaiakat a spekulációktól', mondta a közgazdász Bovino. Sok szakértő egy további kezdeményezést is helyesnek tart. A Kongresszus mindkét kamarájában egy olyan törvényen dolgoznak, ami a FED-en belül a privát bankárok szerepét hivatott korlátozni." (SZ, 2009.11.27.)

Amennyiben a lobbinak nem sikerülne 2010 közepéig a nagy háborút Irán ellen kirobbantani, akkor úgyszólván ki fogják füstölni az USA-ból. Csak egy nagy háború lesz képes elterelni a figyelmet róla és elfeledtetni a FED pénzügyi bűntetteit.


Fordította: Németh Krisztián - Jövőnk.info

(Forrás: National Journal)
2011. május 19.

http://jovonk.info/2009/12/21/national-journal-egy-nagy-haboru-nelkul-hamarosan-v ege-az-izraeli-lobbinak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: "Hallgassuk meg egymás
  2011-05-20 19:59:04, péntek
 
  Fidesz: "Hallgassuk meg egymást!"

Már a postaládákban van a kormány legújabb, az úgynevezett "Szociális konzultáció 2011" keretében kipostázott kérdőíve. Bár kétségtelen, hogy a már a borítékon is feltűnően nagy betűkkel szedett "Hallgassuk meg egymást!" szlogen enyhén szólva is cinikus az emberek érdekeit semmibe vevő Fidesz kormány részéről, a kérdőívet mégsem érzelmi-indulati alapon szeretném górcső alá venni. Ezt majd megteszik esetleg mások.

Érdekesebb megvizsgálni a kormány által választott kommunikációs stratégiát és annak lehetséges okait.

A Szociális Konzultáció logója alatt (ami külön is megérne egy elemzést) a következő jelmondat olvasható: "AZ EMBEREK MELLETT ÁLLUNK". Mivel egy felelős kormány magától értetődően az emberek mellett áll, kérdés, hogy ezt miért kell külön kihangsúlyozni. Az emberek bizalma a kormányban érezhetően megrendült. Ezt már a közvélemény kutatások is kimutatják, de egy közösségekben megforduló átlagember már magától is hasonló következtetésre jut. Ezt próbálja ellensúlyozni "AZ EMBEREK MELLETT ÁLLUNK" szlogen, mely igen erős kommunikációs technikának számít, ezért is került a boríték bal alsó sarkába, némileg kisebb betűmérettel. A boríték kialakítása azért is fontos, mivel sokan ettől függően bontják fel, vagy dobják ki a hasonló küldeményeket.

A Fidesz egyik régóta és előszeretettel alkalmazott stratégiája, hogy Orbán Viktor mintegy személyesen szólítja meg az embereket, ezúttal is ezzel találkozunk. Választások idején is láttuk már ezt. Ennek a célja az, hogy minél több címzett személyesen megszólítva érezze magát, ezzel pedig bizalmi alap keletkezzen a levélt tartalmát illetően, még annak megismerése előtt. Mivel ez a módszer már nem új és sokat használt, hatása csak a Fidesz felé elkötelezett embereknél lehet. Másokban a kiváltott hatás gyengébb, vagy egyáltalán nem jelentkezik, a módszer gyakori használata miatt (hozzá vannak szokva az emberek).

A boríték egy válaszborítékot, egy kérdőívet és egy személyes megszólító levelet tartalmaz.

A kérdőív valóban aktuális kérdéseket feszeget: lakáshitelek, szociális segélyek, közműszolgáltatások stb. Megjegyzendő, hogy a beikszelhető válaszok előre meg vannak fogalmazva: ez egy további, nagyon burkolt, de tényszerűen megállapítható arculcsapása az embereknek ("választhatsz, de csak abból, amit mi felkínálunk neked"). Külön csemege, hogy a megkérdezett aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy "a Kormány által kijelölt államigazgatási szerv" kezelje adatait. Erre egy apróbetűs szöveg utal a lap alján.

Az említett mellékelt levél ("Orbán Viktor levele") javarészt a már ismert frázisokat pufogtatja: "együtt", "közös problémák" stb. A szövegben gondosan elhelyezve hatáserősítő elemek vannak elhelyezve, melyek azt próbálják szuggerálni, hogy a kormány a magyarság érdekeit képviseli: "mi, magyarok", "magyarok milliói" stb.

A nagy igyekezet viszont már átcsap arcpirító pimaszságba. Elsősorban a következő mondatra gondolok: "A jó válaszokat eddig is együtt találtuk meg." Ennek a kijelentésnek egyetlen egy állítása sem igaz. Sem jó megoldásokról (rohamosan csökkenő életszínvonal), sem pedig közös megoldáskeresésről (a kormány önkényes, egyeztetések nélküli döntései, rendeletei) nem beszélhetünk a kormány döntéshozatali szokásait illetően.

Miről szól az újabb kérdőív? Először azt nézzük meg, hogy miről nem szól!

Nem szól arról, hogy a kormány döntéseit a választók véleményétől tenné függővé (holott az elsődleges szándékolt üzenet pontosan ez lenne). A kormány eddigi döntéshozatali gyakorlata nem ezt bizonyítja.

Nem szól arról sem, hogy a kormány megoldásokat keresne (másodlagos szándékolt üzenet). A Fidesznek a látványos kommunikációs fogások ellenére egyetlen döntése sem utal arra, hogy a jelenlegi rendszertől el kívánna szakadni, éppen ellenkezőleg: a lehető legjobban igyekszik beágyazódni a jelenlegi rendszerbe. (A jobbikosok kedvéért itt érdemes megemlíteni, hogy a Jobbik pontosan ugyanezt teszi: a rendelkezésére álló lehetőségekhez mérten maximálisan igyekszik alkalmazkodni a rendszerhez, miközben az be- és ledarálja mind a pártot, mind a jobb sorsra érdemes aktivistáit.)

Miről szól tehát a kérdőív? Abból a tényből kell kiindulnunk, hogy a levélben feltett összes (!) kérdésben már kidolgozott döntések vannak a kormány asztalán. A kérdésfeltevések tehát nem a döntéshozatalt segítik elő, hanem a lehetséges hatásokat mérik fel. A hatástanulmány kérdése érdekes dolog. Rossz válasz ugyanis nincsen. Akik nem küldik vissza a választ, szintén mérhető módon véleményt mondanak (bojkottálni tehát lehetetlen a dolgot). A visszaküldött válaszokból pedig arra (is) lehet következtetni, hogy a társadalom másik részének (a még biztosan pártrendszerben gondolkodók) mi a véleménye a feltett kérdésekről. Mindezekből pedig a valódi (és már meghozott!) döntések hatásaira is lehet következtetni. Továbbá még sok egyéb másra is... Egy ilyen kérdőívvel tehát több legyet lehet ütni egy csapásra, sőt némi (bár meglehetősen olcsó, színvonaltalan) kampányra is lehetőséget ad.

A módszer a rendszer és a kormány lényegéből fakad, meglepetést tehát nem okoz. A döntéseket nem az emberek feje felett, hanem az önkormányzatok, szakmai és civil szervezetek, érdekképviseletek bevonásával kellene meghozni, nem pedig azok kizárásával!

A mostanihoz hasonló kérdőívek a kormány bizonytalanságát is mutatják. Mintha csak azt kérdeznék: "Ugye nem fogtok haragudni, ha lépünk ezekben a kérdésekben is?" Ironikus, mert a kérdés költői és ezt a Fidesz is tudja.


Németh Krisztián - Jövőnk.info
2011. május 20.

http://jovonk.info/2011/05/20/fidesz-hallgassuk-meg-egymast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin nem pöcsöl
  2011-05-20 19:48:02, péntek
 
  Moszkva: az izraeli attasé kiutasításának oka



Az orosz titkosszolgálat (FSB) pénteken tájékoztatta a nyilvánosságot az izraeli katonai attasé kiutasításának okairól.

Az izraeli katonai attasét azért utasították ki Oroszországból kémkedés miatt, mert megpróbált információkat szerezni az arab valamint a FÁK-államok és Oroszország közötti katonai együttműködésről.

"A meglévő dokumentumok teljes mértékben bizonyítják az ő ellenséges tevékenységét Oroszország ellen" - nyilatkozta az FSB sajtószolgálata. Leiderman több orosz állami tisztviselőtől megpróbált megszerezni titkos információkat az arab és a FÁK-államokkal kapcsolatos kétoldalú katonai együttműködésről és támogatásról.

Oroszország fegyvereladásai Izrael régi ellenségeinek, Szíriának és Iránnak régóta nehezíti a korábban jónak mondható kétoldalú kapcsolatokat Izraellel.

Washington már többször kérte Oroszországot, hogy ne adja el Iránnak a teherautóra szerelhető S-300 légvédelmi komplexumot, amely az ellenséges rakétákat vagy légi járműveket akár 150 km távolságról is megsemmisíti.

Izrael is kifogásolta a P-800 Yakhont szuperszonikus cirkáló rakéták eladást Szíriának, mert úgy véli, hogy azok jelentős veszélyt jelentenek a hadihajókra a Földközi-tengeren, és felboríthatja a stratégiai egyensúly a térségben.

Pedig mindkét lator-államnak, Izraelnek és az Egyesült Államoknak is be kell látnia, hogy ma már, - de a jövőben különösen - nem ők fújják a passzát-szelet a világ ezen térségeiben, bármennyire is szeretnék ezt elhitetni (erről szólt a tegnapi Obama-beszéd is). Bizony, Ororszország ismét nagyhatalom lett, modhatjuk úgy is, hogy kiheverte a gorbacsovi-jelcini balesetet. A cionista országok aknamunkája Oroszország területén az orosz elhárítás számára is hosszú ideje ismert tény, és bizonyára nem marad el a megfelelő válsz sem.

RIA Novosti nyomán

Kun András - Jövőnk.info
2011. május 20.

http://jovonk.info/2011/05/20/moszkva-az-izraeli-attase-kiutasitasanak-oka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűnös gondolatok?
  2011-05-20 19:41:58, péntek
 
  Bűnös gondolatok?



Eljutottunk abba az állapotba, hogy a puszta gondolat büntethető lehet. Egy újság föl lett jelentve egy ,,gyűlöletkeltő" cikk miatt. Az arctalan könyv igen is arcokat gyűjt, azokhoz kötödő gondolatokat, baráti kört, bejegyzéseket rögzít, s diktatúrákkal osztja meg az adatbázist, az általa elbírált rosszul gondolkodókat kizárja a rendszeréről. Politikai korrektség, mint a gondolat marxizmusa diktálja a mindennapi szó használatot, csorbítja a nyelv szókincsét. Természetessé vált az is, hogy a másképp gondolkodókat, vagy akár a hasonlóan gondolkodókat is - akiknek van mersze azokat a gondolatokat kimondani - a társadalom egyszerűen kiközösíti.

Hogyan lehet egy gondolat bűnös?

Úgy, hogy hagyjuk magunknak diktálni! Úgy, hogy saját gondolataink semmivé vállnak, tehát nem mi gondolkodunk, hanem valaki gondolkodik helyettünk. Ha megengedjük ezt, akkor átadjuk testünkön kívül lelkünket, emberi mivoltunkat, őseinket és jövőnket egy totális, sátáni diktatúrának. Rabszolgákká váltunk már akkor is, ha ezt a " bűnös gondolatot" gondolatmenetet beengedjük társadalmunkba, életünkbe.

Tegnap este a vadonatúj csomagtartómat lelopták a kerékpáromról. Ez így volt, nem csak kitalált történet a példa kedvéért. Reggel, amikor észrevettem, igen csak felment a vérnyomásom. Elképzeltem gondolataimban, mit fogok a tettessel csinálni, ha elfogom. Ezek szerint már bűnös vagyok, ugye? Tehát én, mint áldozat, nem gondolkodhatom semmiféle negatív módon a fizikailag elkövetett bűncselekmény elkövetője ellen, mert akkor én gondolatbűnös vagyok. Ha ezt a gondolatot szóvá teszem, akár börtönbe is kerülhetek, mert ugye az a gondolatrendőrség, gondolatdiktatúra mindjárt önbíráskodó, akár terroristaként is meg tud bélyegezni az új gondolat-gyűlölettörvényeken keresztül.

Ez a "hate crime", gyűlölet büncselekmény, csak azért nem szerepel még a paragrafusokban mint bűn, mert nincs módjukban ellenőrizni a gondolatot, de nemsokára lesz. Amikor a technológiai fejlődés eljut arra a pontra, hogy a bőrünk alatt lévő mikró-chip egy bemérő, rádió-adó rendszerré válik, akkor egyszerűen bűnös gondolatokat továbbító figyelmeztetésre a gondolatrendőrség kijön értem, s mehetek egy Guantanamó-Gulág féle áttképző, felvilágosító táborba. Ne nevess ki, csak technológia kérdése ez, a törvények már meg vannak írva, de még nem reális az alkalmazása.

Aki elfogadja azt, hogy egy gondolat bűnös lehet, egy emberi érzés bűnös lehet, az elfogadja az új marxizmust. Ez a gondolati marxizmus, a polkorrektség nem más, mint egy gulágban élés szögesdrótok nélkül! Jézus fejére tett tüskés korona ez a mi mai eszünk köré fonva! Mint Júdás árulása akkoriban, ma magyarországi júdások teszik a szellemi szögesdrótot a magyar nép fejére, gondolatainkat is büntetve! Ki volt Júdás? Ki találta ki ma a gondolatbűnözést? Ki diktálja ma nem csak a magyar népre, de az egész világra ezt a bűnös gondolat rendszert, bűnös gondolatot gondolók terroristává nyilvánítását? Azok, akik hazugok, mindig, és mindannyian!

Különleges nap a mai. Sok évvel ezelőtt apa lettem. Életem legboldogabb napja! Hálát adok a magyarok Istenének, a Szülő Anyának, szép, egészséges gyermekemért! A pokolban égjek mindörökké, ha hagyom gyermekeinket, jövőnket egy ilyen sátáni gondolatdiktatúrában felnőni! Ahol egy gondolat bűnös, ott a gondolkodás is az!

Üdvözlet szabad gondolataimból!

Kitartás!

Kiss László - Jövőnk.info
2011. május 20.


http://jovonk.info/2011/05/20/bunos-gondolatok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF főzsidója AIDS fertőzöt
  2011-05-20 19:32:18, péntek
 
  CSAK ELROHAD TALÁN!!!!!


2011. május 20., 19:26






Az IMF főzsidója AIDS fertőzött

Wed, 2011/05/18 - 16:03





A New York Post információi szerint egy kizárólag HIV fertőzöttek számára bérelhető lakásban lakik az a takarítónő, akit Dominique Strauss-Kahn orális szexre kényszerített.



A jelenleg előzetesben ülő Dominique Strauss-Kahn-nak még valami miatt lehet oka az aggodalomra. Az IMF vezérigazgatója nemrég orális szexre kényszerített egy takarítónőt a New York-i Sofitel hotelben, majd a hatóságok egy párizsi repülőről vezették le, hogy őrizetbe vegyék.



A New York Post most azt állítja, lehet, hogy DSK áldozata HIV-pozitív volt, ezért a betegséget az IMF vezetője is elkaphatta. A lap információi szerint a Sofitel takarítónője egy olyan bronxi apartmanban lakik, ahol csak AIDS fertőzött felnőttek vehetnek ki lakást. Ráadásul nem is ez az első ilyen lakása, hiszen korábban is egy ilyen intézményben lakott.



A lap azt nem tudta kideríteni, hogy a 32 éves takarítónő is HIV-pozitív-e, azonban a Harlem United nevű szervezet megerősítette, hogy ők üzemeltetik az ingatlant, amiben valóban csak betegek lakhatnak. A 15 éves lányával élő özvegy akkor nem jelentkezhetett volna lakhatásért, ha csak lánya lett volna AIDS fertőzött.



A lapnak szakértők elmondták, hogy lehetséges orális szex útján átadni a vírust, ezért meglehet, hogy az IMF vezér is elkapta azt.



(Stop, New York Post)



http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_05_18_az-imf-fozsidoja-aids-fertozott

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirúgták a zsidó agymosoda főn
  2011-05-20 19:22:01, péntek
 
  Kirúgták a zsidó agymosoda főnökét? De mi szükség van rá egyáltalán?
2011. május 20. 19:00
Hunhír.info

Indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentették a Holokauszt Emlékközpont igazgatóját. Harsányi László a távirati irodának nem kommentálta a hírt, csak azt árulta el, hogy nem indokolták a kirúgását.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a közigazgatási tárca ideiglenesen Szita Szabolcs történészt bízta meg az intézmény igazgatásával. A hivatalos közlés szerint június végéig pályázatot írnak ki az igazgatói posztra.

Hunhír.info kommentár.
Nem pályéáázatot kell kiirogatni, hanem bezárni, Hogy miért. Mert a magyarok 99 százaléka magasról tesz az egészre. Tudják, kereslet, kínálat,.. Amire nincs kereslet, azt minek fenntartani.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=41126
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chicagói holoper: elutasítottá
  2011-05-20 19:18:57, péntek
 
  2011-05-20. 09:52
Chicagói holoper: elutasították a bankok védekezését - sokba fog ez nekünk kerülni

Elutasította négy alperes, a Magyar Nemzeti Bank, az OTP, az Erste és az MKB Bank eddigi védekezését az a chicagói bíró, aki a holokausztperben jár el több magyar érdekeltséggel szemben a hazai zsidóság 1944-es kifosztásával kapcsolatban - írja a Népszabadság. Mint ismeretes, a perben zömmel amerikai és izraeli illetőségű "holokauszt-túlélők" "600 ezer fő sérelme után" kétmilliárd dollárt követelnek a "magyar érdekeltségű bankoktól" (amit, a bankok tulajdonosaitól függetlenül, végső soron mi fogunk kifizetni, ha zöld utat kap ez a sokmilliomodik szabadrablás is).
Hosszas bizonyítási eljárásra számíthatnak az érintett bankok, miután elutasította a Samuel Der-Yeghiayan nevű bíró az intézmények arra vonatkozó kérését, hogy ne fogadja be az ügyet és vesse el a keresetet - derült ki az Illinois államhoz tartozó szövetségi bíróságon szerdán iktatott dokumentumból. Egyelőre beláthatatlan, miként érinti ez azt a három másik holokausztpert, melyek szintén magyar érdekeltségű alperesek ellen folynak.
Az alperesek arra hivatkoztak, hogy a bíróság nem illetékes joghatóság az ügyben, az OTP-t és az MKB-t pedig nem köti annyi szál az USA-hoz, hogy ott lehessen ítélkezni felettük - a bíró közleménye szerint azonban "kiterjedt, folyamatos és rendszeres" üzleti kapcsolatokkal rendelkeznek. Az MNB esetében elutasította az állami intézmények mentességére (szuverén immunitás) való hivatkozást a bíró.
Amint azt már hírül adtuk, az OTP Bank kategorikusan visszautasít bárminemű felelősséget az üggyel kapcsolatban, mivel alapításának időpontja 1991. november 11-e, és jogelődje, az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat jogelőd nélkül, 1949. március 1-jén jött létre, míg a keresetben állított eseményekre 1944-ben került sor. Az MKB Bank pedig jelezte: a keresetet mind alaki, mind tartalmi szempontból megalapozatlannak tartja.

(Portfolió nyomán)

http://kuruc.info/r/26/79331/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.