Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Terjeszd a Fényt! - Atya üzene
  2011-05-21 23:56:26, szombat
 
  Terjeszd a Fényt! - Atya üzenete







A Fény terjedésének segítése.... Atya üzenete


Gyermekeim, kik Belőlem vagytok! Fény a Fényemből, Út az Utamból. Hosszú ösvényt jártok, sokszor eltévedtek, vezetnek bennetek angyalok, s mesterek.

Sokszor nem láttok, mert elfordultok Tőlem, eltakarjátok szemetek, mert azt hiszitek Én vagyok a ,,büntető Isten".

De Atyátok vagyok, hogyan is büntetnélek titeket, hisz szeretetem átjár s felemel mindőtöket Egyben. Hiszen szívem lángjából áradtatok ki, részeim vagytok, Fényem, Szeretetem, tudásom a Tudásomból, tudatom a Tudatból.


Gyermekeim! Mind az úton jártok, s ha saját erőtökben a Fényt meglátjátok, akkor ráléptek az igaz ösvényre, s hazajuttok mesteri, angyali segítséggel. De ehhez Önmagatok ereje kell! Az, hogy felismerjétek kik vagytok, s kik nem. Az, hogy lássátok, a Fény van bennetek, s az árnyék csak oda vetül, hol ezt nem ismeritek fel. Ha oda is Fénnyel világítotok, s elárasztjátok magatokat isteni igazságommal, mi bennetek van, akkor a Tiszta Igazság szent fényében láthatjátok: Kik vagytok valójában, s milyen isteni nagyságotok!
Szent szellemek az Égben, emberi lelkek a Földön, ide mind tanulni jöttök. Drága gyermekeim, szeretlek bennetek! Óvó gondoskodásommal terellek, s útra vezetlek. De a szabad akarat a ti részetek, s ha nem hagyjátok, szomorú szívvel, de megállok. Nem kényszerítelek semmire bennetek, mert szabad a ti szívetek és döntésetek. Ti döntötök, követitek-e a szívetek lágy szavát s a Fényt bennetek, vagy megismeritek, mi sötét félelmetek. Így is kell tennetek, mert különben honnan tudnátok, hogy a Fény, mi bennetek van, átvilágítja az árnyékot s a szeretet mi részetek, átváltja a félelmet. S a Nagyság magába olvasztja a kicsinységet, s a Teljesség a sehol-t mindenhol-lá teszi.


Ezért gyermekek, úgy segíthettek, ha a Fényt magatokból árasztjátok, s isteni valótokat ekképp mutatjátok. Tudjátok! Mindenki a maga útját járja, s a jó példa az, mi mutatja az utat.
Ha előljártok szívvel, szeretettel, s fényetek világlik az úton, meglássátok, sokan követnek. Ha hangotok lágy hangját hallják, s megértik benne Istennek Szent Szavát, megnyílik gondolatuk a Fény Igazságának, s követnek bennetek. Így hát hívjátok le a Teljesség Fényét, s árasszátok magatokból, hogy kijavítson mindent a szeretet szívével ekképp.


Mondjátok:

Atyám! Küldd le most Fényed a Teljességből!
Áradjon el bennünk, hadd legyünk Világod,

Hadd legyünk kik szórjuk a Fényt, itt és most!


S érezzétek, ahogy elönt benneteket Teljességem Fénye! Ahogy átjárja testeteket lelketeken át és szellemetek teljes fényessége árad körülöttetek, s mit elér átváltoztat, fénnyel járja át.

Mondjátok:

Szent Fény! Isteni hatalom bennem!
Sugározz most körülöttem, s érd el, mit el kell érned, s változtasd Fénnyé!
Nyisd fel a csatornát, hogy mindent elérjen e Szent Fény!
A kapuk mik zárva vannak nyíljanak meg előtted, s legyen Fényesség általad, mindenben!


S ha így fohászkodtok, imáitokat meghallják, fülük, szemük megnyílik a Fényre, s akkor már befogadják.

Gyermekek! Először magatokat fényesítsétek fel, s ha ti fényből álltok s Fény van bennetek, akkor sugározhatjátok körülöttetek.
E Szent Fény egyre terjed és összekapaszkodik, s a sok fényességből egy hatalmas Fénygömb lesz a Földön, maga a Föld is a fényét ontja rátok, s az isteni Teljesség meglásd, akkor mindenkit elér.

Drága gyermekek! Szent Fényem áraszt el mindig titeket. Fogadjátok magatokba, sugározzátok, hogy a fénysugárral mind összekapcsolódhassatok.

Áldottak legyetek a Fényben, gyermekeim! Szeretlek titeket és vezetlek utatokon. Mindig fogom a kezetek. Mindig küldök segítséget, s minden imátok meghallgattatik. Csak legyetek szívvel nyitottak, befogadóak, hogy elérjelek benneteket és segíthessek szent Szeretetem fényével.

Atyátok szólt bennetek.

Forrás: Kristálycsakra - Pusztai Orsolya

Link
 
 
0 komment , kategória:  Atya, Jézus és Mária üzenetei  
A mécsvirág kinyílik
  2011-05-21 22:29:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-21 22:25:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Árvácska
  2011-05-21 22:23:48, szombat
 
  Egyszerűségében is szép



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Gyümölcsös rakott palacsinta
  2011-05-21 22:20:05, szombat
 
  Gyümölcsös rakott palacsinta:

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt
6 dl tej
3 tojás
3 evőkanál olaj
30 dkg vegyes gyümölcs, ízlés szerint
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor

Az öntethez:
1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por
3 dl tej

Elkészítés:
A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével.

Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor másik felével, a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínáljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Diós rakott palacsinta borsodó
  2011-05-21 22:16:52, szombat
 
  Diós rakott palacsinta borsodóval:

Hozzávalók:

A palacsintához:
20 dkg liszt
2 egész tojás
2 dl tej
3 dl szódavíz
1 kávéskanál só
1 dl olaj
A töltelékhez:
fahéjas porcukor
cukros dió

A borsodóhoz személyenként:
1 dl fehérbor
1 kanál cukor

Elkészítés:
A hozzávalókból palacsinta tésztát készítünk. 1 órát állni hagyjuk, és a tésztába 1 dl olajat keverünk. A palacsintákat kisütjük teflon palacsintasütőben. A palacsintákat tálra rétegezzük úgy, hogy hol fahéjas cukorral, hol cukros dióval szórjuk meg. Ha elkészülünk vele, tegyük be 5 percre a sütőbe.

A borsodóhoz habüstben felverjük a hozzávalókat gépi habverővel. Tűzre téve addig verjük, míg habos lesz.





Megjegyzés:
Fotó: AS

A receptet Nemes Imréné küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-05-21 22:12:00, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat

Reggeli: Csirkemájas saláta
Előétel: Zellerkrémleves reszelt füstölt sajttal meghintve
Főétel: Zöldséges-mandulás hústekercsek sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás- mozzarellás paradicsomsalátával
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Tatáros szendvics
Vegetáriánus ajánlat: Gombagulyás


Csirkemájas saláta:

Hozzávalók 4 személyre:
4 fej vöröshagyma
35 dkg csirkemáj
25 dkg rukola (vagy más saláta)
1-2 csípős paprika
4 evőkanál olívaolaj
1/2 dl fehérborecet

Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A májat megmossuk, szárazra töröljük. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, és vékonyan felkarikázzuk.

Felforrósítjuk az olajat, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk benne a hagymát és a májat. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra öntünk 1 dl vizet, az ecetet. Sóval, borssal és egy csipet cukorral fűszerezzük. Felforraljuk, és hozzáadjuk a paprikát. A salátát, a hagymás májat tányérra rendezzük, ráöntjük az öntetet, és tálaljuk. Ropogós bagettet kínáljunk hozzá.


Füstölt sajtos zellerkrémleves:

Hozzávalók:
25 g vaj
1 közepes nagyságú vöröshagyma
750 g zellerszár
1 nagyobb burgonya
2 evőkanál petrezselyem
6 dl erőleves (kockából)
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
A díszítéshez:
zellerlevél
snidling
reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

1.) Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megtisztított és kockákra vágott zellert, hagymát és a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük az erőlevessel és 15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
2.) Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixgépbe öntjük a levest, és sima krémmé mixeljük a zöldségeket.
3.) Visszatesszük a pépes zöldségeket a lábasba, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a felkockázott füstölt sajtot, és addig melegítjük, míg a sajt felolvad a levesben.
4.) Forrón, zellerlevelekkel, snidlinggel és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Zöldséges-mandulás hústekercsek:

Hozzávalók:
5-6 szelet hús (pulykamell, csirkemell, karaj vagy amit szeretünk)
A töltelékhez:
1 szál póréhagyma
2 maréknyi vegyes zöldség (mexikói)
3 dkg mandula pálca
5-6 levél friss rozmaring
1,5 dl száraz fehérbor

borsikafű
olaj
4 gerezd fokhagyma
5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, olajjal megkent alufóliára fektetjük.

A töltelékhez kevés olajon a felszeletelt póréhagymát, a zöldséget, a mandulát, a fűszereket, sót jól átforgatjuk, pirítjuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott bazsalikommal, ráreszeljük a fokhagymákat, meghintjük borsikafűvel, és aláöntünk kb. 0,5 dl bort. Pár perc kevergetés után készen van.

Ezt a tölteléket kanalazzuk a hússzeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, felgöngyöljük az alufóliával, és előmelegített sütőben 210 fokon 35-40 percig sütjük úgy, hogy aláöntünk 1 dl bort, és figyeljük, ha elpárolgott, akkor újból öntünk alá folyadékot.





Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, leszedjük óvatosan a fóliát a húsokról, és a külsejét meggrillezzük vagy megpirítjuk.

Sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás-mozzarellás paradicsomsalátával tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Bazsalikomos-mozzarellás-póréhagymás paradicsomsaláta:

Hozzávalók:
25 dkg koktélparadicsom
20 dkg mini mozzarella sajt
5-6 levél friss bazsalikom
15 cm-es darab póréhagyma
olívaolaj
1 kávéskanál balzsamecet
3 db kockacukor
3 evőkanál ecet
1 kávéskanál borsikafű


Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a mozzarelláról leöntjük a levét és egy tálba szórjuk. Rátépkedjük a bazsalikomleveleket, meghintjük sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. A salátaléhez 3 szem kockacukrot, az ecetet, a balzsamecetet és borsikafüvet összekeverjük, a salátára öntjük, összekeverjük és tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Rakott palacsinta:

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
3 tojás
fél l tej
5 evőkanál olaj
40 dkg sonka
1 csokor petrezselyem
10 dkg pannónia sajt
1/4 l tejföl
2 tojás
fél evőkanál ételízesítő
vaj, zsemlemorzsa (a tűzálló tál kikenéséhez)

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a tejjel és egy-két ek. olajjal, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A sonkát vastag csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Olajozott palacsintasütőben a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, metéltre vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A palacsintametéltet összekeverjük a sonkával, a felét a tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék sonkás metélttel. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a Delikáttal, borssal, és a tészta tetejére öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.





Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 2470 kJ/590 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Tatáros szendvics:

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sovány marhahús
1 nagy fej hagyma
fél csokor petrezselyem
4 evőkanál joghurt
1 csipet chili paprika
1 teáskanál Worchester mártás
olaj
4 szelet barna kenyér
4 tojás

Elkészítés:
A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Kockára vágjuk, és apró lyukú darálón, kétszer, nagyon finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
A húshoz adjuk a joghurtot, megszórjuk sóval, borssal, csipet chilivel, beletesszük a Worchester mártást, és simára kikeverjük. Nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. A húsmasszából akkora pogácsákat készítünk, hogy fedje a pirított kenyereket, rátesszük, és megszórjuk hagymával. 4. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban tükörtojásokat sütünk, a szendvicsre tesszük, megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.


Gombagulyás:

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 db közepes krumpli
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény

bors

Elkészítés:
Az olajon üvegesre párolom a felkockázott hagymát, hozzáadom a karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a felkockázott krumplit, kevés vizet öntök alá. Fedő alatt addig főzöm, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.

Ekkor beleadom a felszeletelt gombát, megszórom pirospaprikával, fűszerezem csipetnyi őrölt köménnyel, sózom, borsozom, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, készre főzöm.

Forrón tálalom, tejfölt kínálok hozzá. Kedvünk szerint csipetkét is főzhetünk bele.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-05-21 21:03:01, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép, csendes estét!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1051
  • e Hét: 5565
  • e Hónap: 10603
  • e Év: 140310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.