|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2011-05-21 23:56:26, szombat
|
|
|
Terjeszd a Fényt! - Atya üzenete
A Fény terjedésének segítése.... Atya üzenete
Gyermekeim, kik Belőlem vagytok! Fény a Fényemből, Út az Utamból. Hosszú ösvényt jártok, sokszor eltévedtek, vezetnek bennetek angyalok, s mesterek.
Sokszor nem láttok, mert elfordultok Tőlem, eltakarjátok szemetek, mert azt hiszitek Én vagyok a ,,büntető Isten".
De Atyátok vagyok, hogyan is büntetnélek titeket, hisz szeretetem átjár s felemel mindőtöket Egyben. Hiszen szívem lángjából áradtatok ki, részeim vagytok, Fényem, Szeretetem, tudásom a Tudásomból, tudatom a Tudatból.
Gyermekeim! Mind az úton jártok, s ha saját erőtökben a Fényt meglátjátok, akkor ráléptek az igaz ösvényre, s hazajuttok mesteri, angyali segítséggel. De ehhez Önmagatok ereje kell! Az, hogy felismerjétek kik vagytok, s kik nem. Az, hogy lássátok, a Fény van bennetek, s az árnyék csak oda vetül, hol ezt nem ismeritek fel. Ha oda is Fénnyel világítotok, s elárasztjátok magatokat isteni igazságommal, mi bennetek van, akkor a Tiszta Igazság szent fényében láthatjátok: Kik vagytok valójában, s milyen isteni nagyságotok!
Szent szellemek az Égben, emberi lelkek a Földön, ide mind tanulni jöttök. Drága gyermekeim, szeretlek bennetek! Óvó gondoskodásommal terellek, s útra vezetlek. De a szabad akarat a ti részetek, s ha nem hagyjátok, szomorú szívvel, de megállok. Nem kényszerítelek semmire bennetek, mert szabad a ti szívetek és döntésetek. Ti döntötök, követitek-e a szívetek lágy szavát s a Fényt bennetek, vagy megismeritek, mi sötét félelmetek. Így is kell tennetek, mert különben honnan tudnátok, hogy a Fény, mi bennetek van, átvilágítja az árnyékot s a szeretet mi részetek, átváltja a félelmet. S a Nagyság magába olvasztja a kicsinységet, s a Teljesség a sehol-t mindenhol-lá teszi.
Ezért gyermekek, úgy segíthettek, ha a Fényt magatokból árasztjátok, s isteni valótokat ekképp mutatjátok. Tudjátok! Mindenki a maga útját járja, s a jó példa az, mi mutatja az utat.
Ha előljártok szívvel, szeretettel, s fényetek világlik az úton, meglássátok, sokan követnek. Ha hangotok lágy hangját hallják, s megértik benne Istennek Szent Szavát, megnyílik gondolatuk a Fény Igazságának, s követnek bennetek. Így hát hívjátok le a Teljesség Fényét, s árasszátok magatokból, hogy kijavítson mindent a szeretet szívével ekképp.
Mondjátok:
Atyám! Küldd le most Fényed a Teljességből!
Áradjon el bennünk, hadd legyünk Világod,
Hadd legyünk kik szórjuk a Fényt, itt és most!
S érezzétek, ahogy elönt benneteket Teljességem Fénye! Ahogy átjárja testeteket lelketeken át és szellemetek teljes fényessége árad körülöttetek, s mit elér átváltoztat, fénnyel járja át.
Mondjátok:
Szent Fény! Isteni hatalom bennem!
Sugározz most körülöttem, s érd el, mit el kell érned, s változtasd Fénnyé!
Nyisd fel a csatornát, hogy mindent elérjen e Szent Fény!
A kapuk mik zárva vannak nyíljanak meg előtted, s legyen Fényesség általad, mindenben!
S ha így fohászkodtok, imáitokat meghallják, fülük, szemük megnyílik a Fényre, s akkor már befogadják.
Gyermekek! Először magatokat fényesítsétek fel, s ha ti fényből álltok s Fény van bennetek, akkor sugározhatjátok körülöttetek.
E Szent Fény egyre terjed és összekapaszkodik, s a sok fényességből egy hatalmas Fénygömb lesz a Földön, maga a Föld is a fényét ontja rátok, s az isteni Teljesség meglásd, akkor mindenkit elér.
Drága gyermekek! Szent Fényem áraszt el mindig titeket. Fogadjátok magatokba, sugározzátok, hogy a fénysugárral mind összekapcsolódhassatok.
Áldottak legyetek a Fényben, gyermekeim! Szeretlek titeket és vezetlek utatokon. Mindig fogom a kezetek. Mindig küldök segítséget, s minden imátok meghallgattatik. Csak legyetek szívvel nyitottak, befogadóak, hogy elérjelek benneteket és segíthessek szent Szeretetem fényével.
Atyátok szólt bennetek.
Forrás: Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Atya, Jézus és Mária üzenetei |
|
|
|
|
|
2011-05-21 22:20:05, szombat
|
|
|
Gyümölcsös rakott palacsinta:
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt
6 dl tej
3 tojás
3 evőkanál olaj
30 dkg vegyes gyümölcs, ízlés szerint
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
Az öntethez:
1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por
3 dl tej
Elkészítés:
A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével.
Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor másik felével, a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2011-05-21 22:16:52, szombat
|
|
|
Diós rakott palacsinta borsodóval:
Hozzávalók:
A palacsintához:
20 dkg liszt
2 egész tojás
2 dl tej
3 dl szódavíz
1 kávéskanál só
1 dl olaj
A töltelékhez:
fahéjas porcukor
cukros dió
A borsodóhoz személyenként:
1 dl fehérbor
1 kanál cukor
Elkészítés:
A hozzávalókból palacsinta tésztát készítünk. 1 órát állni hagyjuk, és a tésztába 1 dl olajat keverünk. A palacsintákat kisütjük teflon palacsintasütőben. A palacsintákat tálra rétegezzük úgy, hogy hol fahéjas cukorral, hol cukros dióval szórjuk meg. Ha elkészülünk vele, tegyük be 5 percre a sütőbe.
A borsodóhoz habüstben felverjük a hozzávalókat gépi habverővel. Tűzre téve addig verjük, míg habos lesz.
Megjegyzés:
Fotó: AS
A receptet Nemes Imréné küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2011-05-21 22:12:00, szombat
|
|
|
Vasárnap - menü ajánlat
Reggeli: Csirkemájas saláta
Előétel: Zellerkrémleves reszelt füstölt sajttal meghintve
Főétel: Zöldséges-mandulás hústekercsek sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás- mozzarellás paradicsomsalátával
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Tatáros szendvics
Vegetáriánus ajánlat: Gombagulyás
Csirkemájas saláta:
Hozzávalók 4 személyre:
4 fej vöröshagyma
35 dkg csirkemáj
25 dkg rukola (vagy más saláta)
1-2 csípős paprika
4 evőkanál olívaolaj
1/2 dl fehérborecet
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A májat megmossuk, szárazra töröljük. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, és vékonyan felkarikázzuk.
Felforrósítjuk az olajat, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk benne a hagymát és a májat. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra öntünk 1 dl vizet, az ecetet. Sóval, borssal és egy csipet cukorral fűszerezzük. Felforraljuk, és hozzáadjuk a paprikát. A salátát, a hagymás májat tányérra rendezzük, ráöntjük az öntetet, és tálaljuk. Ropogós bagettet kínáljunk hozzá.
Füstölt sajtos zellerkrémleves:
Hozzávalók:
25 g vaj
1 közepes nagyságú vöröshagyma
750 g zellerszár
1 nagyobb burgonya
2 evőkanál petrezselyem
6 dl erőleves (kockából)
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
A díszítéshez:
zellerlevél
snidling
reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
1.) Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megtisztított és kockákra vágott zellert, hagymát és a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük az erőlevessel és 15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
2.) Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixgépbe öntjük a levest, és sima krémmé mixeljük a zöldségeket.
3.) Visszatesszük a pépes zöldségeket a lábasba, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a felkockázott füstölt sajtot, és addig melegítjük, míg a sajt felolvad a levesben.
4.) Forrón, zellerlevelekkel, snidlinggel és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Zöldséges-mandulás hústekercsek:
Hozzávalók:
5-6 szelet hús (pulykamell, csirkemell, karaj vagy amit szeretünk)
A töltelékhez:
1 szál póréhagyma
2 maréknyi vegyes zöldség (mexikói)
3 dkg mandula pálca
5-6 levél friss rozmaring
1,5 dl száraz fehérbor
só
borsikafű
olaj
4 gerezd fokhagyma
5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, olajjal megkent alufóliára fektetjük.
A töltelékhez kevés olajon a felszeletelt póréhagymát, a zöldséget, a mandulát, a fűszereket, sót jól átforgatjuk, pirítjuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott bazsalikommal, ráreszeljük a fokhagymákat, meghintjük borsikafűvel, és aláöntünk kb. 0,5 dl bort. Pár perc kevergetés után készen van.
Ezt a tölteléket kanalazzuk a hússzeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, felgöngyöljük az alufóliával, és előmelegített sütőben 210 fokon 35-40 percig sütjük úgy, hogy aláöntünk 1 dl bort, és figyeljük, ha elpárolgott, akkor újból öntünk alá folyadékot.
Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, leszedjük óvatosan a fóliát a húsokról, és a külsejét meggrillezzük vagy megpirítjuk.
Sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás-mozzarellás paradicsomsalátával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Bazsalikomos-mozzarellás-póréhagymás paradicsomsaláta:
Hozzávalók:
25 dkg koktélparadicsom
20 dkg mini mozzarella sajt
5-6 levél friss bazsalikom
15 cm-es darab póréhagyma
olívaolaj
1 kávéskanál balzsamecet
3 db kockacukor
3 evőkanál ecet
1 kávéskanál borsikafű
só
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a mozzarelláról leöntjük a levét és egy tálba szórjuk. Rátépkedjük a bazsalikomleveleket, meghintjük sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. A salátaléhez 3 szem kockacukrot, az ecetet, a balzsamecetet és borsikafüvet összekeverjük, a salátára öntjük, összekeverjük és tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Rakott palacsinta:
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
3 tojás
fél l tej
5 evőkanál olaj
40 dkg sonka
1 csokor petrezselyem
10 dkg pannónia sajt
1/4 l tejföl
2 tojás
fél evőkanál ételízesítő
vaj, zsemlemorzsa (a tűzálló tál kikenéséhez)
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a tejjel és egy-két ek. olajjal, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A sonkát vastag csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Olajozott palacsintasütőben a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, metéltre vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A palacsintametéltet összekeverjük a sonkával, a felét a tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék sonkás metélttel. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a Delikáttal, borssal, és a tészta tetejére öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 2470 kJ/590 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Tatáros szendvics:
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sovány marhahús
1 nagy fej hagyma
fél csokor petrezselyem
4 evőkanál joghurt
1 csipet chili paprika
1 teáskanál Worchester mártás
olaj
4 szelet barna kenyér
4 tojás
Elkészítés:
A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Kockára vágjuk, és apró lyukú darálón, kétszer, nagyon finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
A húshoz adjuk a joghurtot, megszórjuk sóval, borssal, csipet chilivel, beletesszük a Worchester mártást, és simára kikeverjük. Nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. A húsmasszából akkora pogácsákat készítünk, hogy fedje a pirított kenyereket, rátesszük, és megszórjuk hagymával. 4. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban tükörtojásokat sütünk, a szendvicsre tesszük, megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Gombagulyás:
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 db közepes krumpli
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
só
bors
Elkészítés:
Az olajon üvegesre párolom a felkockázott hagymát, hozzáadom a karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a felkockázott krumplit, kevés vizet öntök alá. Fedő alatt addig főzöm, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.
Ekkor beleadom a felszeletelt gombát, megszórom pirospaprikával, fűszerezem csipetnyi őrölt köménnyel, sózom, borsozom, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, készre főzöm.
Forrón tálalom, tejfölt kínálok hozzá. Kedvünk szerint csipetkét is főzhetünk bele.
Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2011-05-21 21:03:01, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
Szép, csendes estét!
és
(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)
Link
Nézz be ide is, megéri:
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2011. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
213 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1051
- e Hét: 5565
- e Hónap: 10603
- e Év: 140310
|
|
|