Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Kétkulacs
  2011-05-22 22:41:28, vasárnap
 
  Kétkulacs
2009.09.16. 15:08

Azt követeljük, hogy az állami cégvezetők valós juttatásait hozzák nyilvánosságra, azt (...), hogy mennyi pénzt visznek haza havi lebontásban" — jelentette be Szijjártó, hozzátéve, hogy amíg mindez kiderül, ezt a szerinte elfogadhatatlan helyzetet rendezni kell, hiszen "pofátlanul magas" fizetést kapnak az állami cégvezetők. Ezért frakciótársaival — Balsai Istvánnal és Koszorús Lászlóval — országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be, és ebben indítványozzák a fizetések radikális csökkentését — tudhatjuk meg az MTI-től.





Szijjártó Péter a javasolt bércsökkentés mértékéről annyit mondott: "sok esetben ezek a fizetések a felére is nyugodtan csökkenthetőek lennének, akkor sem lennének megélhetési problémáik ezeknek a cégvezetőknek".

Amikor az önkormányzati vállalatok vezetőinek fizetéséről kérdezték, így reagált: ezeknek a vezetőknek a fizetése önkormányzati hatáskörbe tartozik, "úgyhogy nyilvánvalóan az emberek által megválasztott önkormányzati vezetők el tudják dönteni, hogy az önkormányzat teherbíró képessége mit bír el".


http://orulunkvincent.blog.hu/2009/09/16/ketkulacs#c13524194
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Damu Roland megverné az IMF-el
  2011-05-22 22:23:47, vasárnap
 
  Damu Roland megverné az IMF-elnök szobalányát


2011. május 22., vasárnap

Damu Roland megverné a szobalányt, Pándy András pedig még tovább merészkedne a petting során.

Damu Roland lapunknak elmondta: ő nemcsak megerőszakolná, de meg is verné a szobalányt, Pándy András pedig így summázta a véleményét: "Szúrnám." Több hazai bankvezetőtől ugyanakkor azt is megtudtuk: a pénzügyi világban az ilyesmi nem ritka, mitöbb, a PSZÁF emberei egy velencei bogrács-partyn a szakácsnőt próbálták molesztálni, egy hazai bank elnök-vezérigazgatója pedig a saját takarítónőjétől kérte, hogy fojtogassa őt szex közben, de végül a takarítónő csak szex nélkül volt hajlandó fojtogatni.

Francia lapértesülésekből azt is megtudtuk, hogy brüsszeli útja során egy londiner-fiú molesztálta Angela Merkelt, aki nem tiltakozott, és végül a londiner fiú menekült el.

Ezen felbátorodva hazai informátorok is jelezték, hogy Lendvai Ildikó egyszer három cukorral itta a kávét a Gerbeaudban, de Mesterházy Attilán kívül senki nem jött oda hozzá. Damu Roland pedig lapunknak elmondta, hogy ő Lendvai Ildikót is megverné.


http://hircsarda.blog.hu/2011/05/22/damu_roland_megverne_az_imf_elnok_szobalanyat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány megélhetési bűnözést el
  2011-05-22 22:20:54, vasárnap
 
  Cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!
2011. május 22. 11:24:00

Ha cigányokra nem vonatkoznak a törvények, akkor fel is út, le is út, segély sincs.

Cigányokra filozófiai és igazságossági értelemben nem vonatkoznak a törvények.

Tulajdonképpen a cigányokat nincs jogotok megbüntetni.

A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor amikor a családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások, vagy a többség javait.

A cigány jogosan lop.

Mivel az alkotmány szerinti cigányokra vonatkozó tételt a többség , az országgyűlés nem foganatosítja ezért minden ami az alkotmányba van minden kötelesség a cigányokra jogilag nem vonatkozhat.

Mivel minden törvény az alkotmányból ered ami nem érvényes a cigányságra,

Így semmilyen törvény szerint nem büntethető a cigány származású magyar állampolgár.

Jelen pillanatban a cigányoknak csak kötelességét hangoztatja a Náci propaganda de
Az alapvető jogairól a Náci hagyományokhoz híven hallgat.

Az a Náci propaganda, amely a proli nép körében rendkívül hatékony.

Úgy ,hogy a szűk látókörű többségnek üzenem, hogy először tegyék meg az ő kötelességüket azután kérjék számon a cigányokon.

A Magyar Gárda meg ha meg akarja oldani a cigányokkal kapcsolatos problémákat akkor nem Tatárszengyörgyön kell gyilkosságra buzdítani a jó népet, hanem azért kellene masírozni, hogy a cigányokkal kapcsolatos alkotmányos jogokat a Tisztelt Ház tartsa be!

Árja Bayer Zsoltinak meg nem a Náci fajelméletet kéne terjesztenie
hanem a demokráciát .
A múltkor már tartottam Árja Bayer Zsoltnak előadást a demokráciáról négyszem közt, Úgy látszik nehéz szegénykém felfogása.


Úgy látom a többség, a Magyar Gárdával és Árja Bayer Zsolttal együtt nem lesz képes hatályba léptetni a cigányok jogos követelését ezért azt ajánlom, hogy tűrjétek el a megélhetési bűnözést a cigányság részéről !

Lendvai Ildikónak meg az MSZP nek meg nem, egy több millióba kerülő öt mondatból álló mégis egész oldalas, kampány szöveggel kell reagálnia Orbán Viktor pénteki ország értékelésére .

Hanem ebből a sok sok millióból erkölcsösebb lett volna ha a meggyilkolt négy éves cigánykisfiú és a szintén lemészárolt édesapjának megmaradt csonka családját segítik ki anyagilag, és talán meg kellett volna jelenni a temetésen.

Ha már az Ő általuk vezetett minisztériumok hibáztak a tettesek elfogásában, a felderítésben, a bűncselekmény megállapításában.

Visszatérve a cigányok megélhetési önsegélyezésére, ami egyáltalán nem lopás, Nos ezzel kapcsolatban a Kuruc . Infonak arról kellene harsognia , hogy a cigányok jól teszik ha önsegélyeznek mivel az állam nem tartja be velük szembe a kötelezettségét.

Cigánybűnözés helyett jó lenne ha

cigányönsegélyezés

szóösszetételt használnának
ha már annyira becsületes lovagok.


Forrás: baloghartur.blog.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 82929&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár über tahó twittjei
  2011-05-22 22:18:22, vasárnap
 
  Lázár über tahó twittjei
2011. május 22. 11:03:07

Az Übertahó. Az Audihoz nem jár értelem is.


Lázár János Twitter-története számomra nem elsősorban azért szomorú, mert azt mutatja, hogy a Fidesz frakcióvezetőjére nagyon ráférne egy kiadós orvosi kezelés - én egy jó (szexuál)pszichológusra gondolok -, hanem mert itt egy olyan ember szellemi mélyrepüléséről van szó, aki ez idő tájt az ország egyik legbefolyásosabb politikusa, és akinek nagyon komoly hatalom van a kezében.

Amikor teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő számára a Twitteren elkövetett bunkóskodások jóval nagyobb publicitást eredményeznek, mint a Strasbourgban és Brüsszelben végzett ,,munka" - feltéve persze, hogy ,,munkának" tekintjük a tiszteletdíj és a költségtérítés zsebre tételét, mást ugyanis Deutsch nemigen csinál -, magam biztos voltam abban, hogy a ,,prágai hősnek" hamarosan követője is akad majd.

Hát, akadt is, mégpedig az ország új kedvencének, a drága sportkocsik szerelmesének, a szegények és az elesettek nagy barátjának, a költségtérítések koronázatlan királyának, a közelmúltban ismét a Fidesz frakcióvezetőjévé választott Lázár Jánosnak a személyében. Ám ahogy az oly gyakran előfordul, a tanítvány ezúttal is fölülmúlta a mesterét, ugyanis a kockáról kockára ,,tollasodó" hódmezőváráshelyi polgármester ez eddigi működése folyamán olyan tahó twitteket produkált, amilyenekről Deutsch legfeljebb csak álmodozott.

Nos, ha közelebbről is szemügyre vesszük az egyelőre csupán néhány tucatnyi ,,sziporkát", megállapíthatjuk, hogy azok négy, sokszor egymást átfedő csoportba sorolhatók: az egyikbe a szexről szóló megjegyzések tartoznak, másikba a Woody Allen-i utánérzések, míg a harmadikat és a negyediket a hétköznapi, illetőleg a politikai taplóságok alkotják.

No, de nézzünk egy-két példát. Ott vannak legelébb is a szexszel kapcsolatos Lázár-élcek (,,Az análszex túl van értékelve", ,,A szex olyan, mint a kakasviadal. Elejétől a végéig fantasztikus élmény, de eszméletlen mocskot hagy maga után", ,,Ti korai magömlésnek nevezitek. Szerintem pedig a képesség, hogy korábban odébb gurult és aludj"), amelyek egy jó pszichiáter számára épp olyan árulkodóak lehetnek, mint azok a tréfásnak vélt gondolatok (,,A legtöbb nő a fél karját adná, hogy lefeküdjek velük. A helyükben nem tenném, nem szexelek félkarú nőkkel", ,,Ma elütöttem egy mókust. A hatodik próbálkozásra. Mocsok gyorsak tudnak lenni", ,,A piros köpenyes és alsónadrágos Szupermenre mindenki felnéz - bezzeg, ha én öltözöm így, mindenki rám szól: hé, hagyd békén a gyerekem", ,,A kutyák nyalogatják a golyóikat, s senki nem szólja meg őket. De, ha én csinálom, mindenki rám üvölt, hagyd békén a kutyámat"), amelyekből kiderül, hogy Lázár sajnos Woody Allen-epigonnak (is) gyengécske

Ám súlyosan téved, aki úgy hiszi, hogy a komoly önbizalommal megáldott frakcióvezető az előbb idézett parasztságokat nem tudta fölülmúlni, mivel nagyon is tudta. Már magában az általam csak ,,hétköznapi tahóságoknak" nevezett bejegyzések is nagyon jól szemléltetik, hogy Orbán harcostársa miként látja a nagyvilágot, a nőket, no, meg persze, önmagát (,,Komolyan mondom, néhány nőt meg kéne kövezni. Nyugi, nem úgy értettem... Csak a rondábbakat", ,,Eldöntöttem, holnap elmegyek egy abortuszklinikára. Az ottani nők nyilván szeretik a szexet, és nem akarnak gyereket. Win-win!", ,,Úgy szeretem a hétfőket, mint a feleségemet: nem szeretem", ,,Mennem kell, a feleségem szexelni akar. Tartanom kell nekik a kamerát", ,,A Varga Mihály most egyszerre böfögött és fingott egyet előttem. Szerintem eleget láttam a mai napból, lépek haza"), ám mindez semmiség az úgynevezett ,,politikai bunkóságokhoz" képest, amikben Lázár hol az ellenfeleit (,,Most láttam a Novák-házaspárt a büfében. Sushiztak és az európai értékekről beszélgettek. Vicceltem, kolbászt ettek és zsidóztak", ,,Összefutottam Novák Előddel, kérdezte, mit kell tennie, ha nem működik a mosogatója. Mondtam neki, rúgd jól picsán, attól észhez tér", ,,Utálom a náthának azt a fázisát, amikor köhögök, s olyan íze van, mint Vona Gábor lelkének"), hol pedig a szövetségeseit ekézi (,,Utálom, ha valaki a pina szót használja. Ő egyben az oktatási államtitkát is").

No, már most, ez a történet számomra nem csupán, sőt, nem elsősorban azért szomorú, mert azt mutatja, hogy a kormánypárt egyik vezető figurájára bizony nagyon ráférne egy kiadós orvosi kezelés - magam egy jó (szexuál)pszichológusra gondolok -, mint inkább azért, mert itt egy olyan valaki szellemi mélyrepüléséről van szó, aki ez idő tájt Magyarország egyik legbefolyásosabb politikusa, és akinek igen komoly hatalom van a kezében. Na, ez az ember a szabadidejében pináról, picsáról, böfögésről és fingásról twitterezik. No comment.


Stanga István

VG

Forrás: polgarinfo.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=82925
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ legerősebb fehér hadse
  2011-05-22 22:06:03, vasárnap
 
  A világ legerősebb fehér hadserege (videó)


Az alábbiakban a Föld legerősebb fehér hadseregének a díszszemléjét láthatjuk. Vannak a világon máshol is nagy létszámú hadseregek, bemutattuk az egyedülálló kínai katonai parádét is, de a legnagyobb fehér hadsereggel Oroszország rendelkezik.

Jelenleg Oroszország és hadserege az egyetlen Európában, amely képes elrettenteni, vagy akár megsemmisíteni a pofátlan cionista előrenyomulást. Tudják ezt a sötét erők is, nem véletlen az a kitartó aknamunka, amellyel a nyílt összecsapást elkerülve kívánják megroppantani az oroszokat. Próbálkoznak a belső vallási ellentétek szításával, terrorcsoportok támogatásával, vagy az új típusú háború kifinomultabb módozataival egyaránt. De Oroszország elleni készülődésük jelei megmutatkoznak Romániában, Lengyelországban, vagy akár Grúziában és a Kaszpi-térségben - és van egy olyan gyanúnk, hogy a felfokozott magyarországi aktivitásuk is ezt célozza... Többször megírtuk már, hogy a cionisták szemet vetettek az orosz természeti- és ásványkincsekre, de nem tudták hazánkhoz hasonlóan gyarmatosítani politikai és gazdasági úton, köszönhetően az ország patrióta vezetésnek.

Az Egyesült Államok és Izrael katonái az oroszok mellett csak egy szánalmas bohóc-csapatnak tűnnének, és itt most nem a technikai háttérről beszélünk, hanem kizárólag az emberanyagról, az emberi tényezőről, amely még elavultabb technikával is képes győzelmet kivívni. Ennek tudatában nézzük a felvételt, amelyen a világ utolsó nagy létszámú fehér hadseregének díszegységei vonulnak föl.

http://www.youtube.com/watch?v=u1SWrf_Kx-0&feature=player_embedded


http://www.jovonk.info/2011/05/22/vilag-legerosebb-feher-hadserege-video

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földosztás helyett újabb föld
  2011-05-22 21:53:43, vasárnap
 
  Tanka Endre: Földosztás helyett újabb föld(től) fosztás Magyarországon

Dátum: 2011. May 22. Sunday, 10:13 Szerző: akac

Publicisztika

A magyar birtokszerkezet újkori történelmében a nagybirtokrendszer még soha nem jutott olyan kiterjedt, csaknem kizárólagos uralomhoz, mint 2005-re. Világbanki szakértő számítása szerint (Z. Lerman) az összes hazai üzem 8 százaléka - vagyis a legnagyobbak - a termőföldalap 90 százalékát birtokolják. Az utóbbi években felgyorsult üzemi és föld-koncentráció a nagybirtok további térnyerését szolgálja. 2000 és 2003 között az egyéni gazdaságok aránya 20 százalékkal csökkent, miközben átlagos üzemméretük nem nőtt, ez ma is 3, 3 ha. E közben viszont az összes gazdaság 1, 6 százaléka (12 500 üzem) a termőterületnek már 75 százalékát foglalja el. A gazdaságok 92, 8 százaléka 10 hektárnál kisebb, míg a nagybirtokot országosan az ötszáztól kezdődő és tízezer hektárt meghaladó üzemméret jellemzi.




Ez a - bér-rabszolgaságot intézményesítő, a mezőgazdaságot, a vidéket elsorvasztó és a társadalmi bomlást gyorsító - torz birtokrend egyoldalúan a nemzetek feletti agrártőke nyereségtermelését, gazdasági, politikai uralmát és a vele összefonódott, szűk nagybirtokos elit (mintegy 3000 hazai tőketulajdonos) elsajátítási érdekeit érvényesíti. Az egész társadalmat sújtó következményei uniós tagságunkkal válnak teljessé és vissza nem fordíthatóvá: a termelőeszközétől, vagyonától és létfenntartó munkájától megfosztott agrárnépesség maradék földjének az elvesztésére és a vidék elhagyására kényszerül, a külföldi tőkeerő - jelképes áron - a (termelői és támogatási) kvóták, valamint a föld tulajdoni monopóliumához jut, a génmódosított (GM) növénytermesztés és állattenyésztés nyers- és alapanyagát előállító, tömegárut termelő nagybirtokrendszerré szerveződik, gazdasági-politikai diktátuma pedig nemcsak a vidéket, hanem - fokozatosan - a tágabb társadalmat is maga alá gyűri.

A szovjet gyarmatbirodalomból kiszakadásunk történelmi esélyt kínált a polgári demokratikus földreformra. Ennek a pártállam által a gazdáitól jogellenesen elvett földtulajdont természetben, életképes üzemméretben kellett volna visszaadnia, a termelési tényezők és tőkejavak egyidejű biztosítása mellett megteremtve a termékpálya termelői tulajdonát. A közérdekű, értékalapú birtokpolitikát azonban a nemzetközi tőkeérdek csírájában elfojtotta: történelmi igazságtétel helyett - a részleges kárpótlás technikájával - a föld és agrárvagyon újraosztása, az eredeti tőkefelhalmozás ment végbe a régi-új, kádári agrárelit javára. Ezen belül - egy 1990-ben kelt, titkosított kormányhatározat alapján - az élelmiszeripar és a kereskedelmi tőke kizárólag külföldi tulajdonba kerülhetett. Így állt elő, hogy 1997-től megszűnt a magyar élelmiszeripar, annak 62 százaléka a külföldi tőkéseké, több kulcságazatnál 100 % arányban, míg az élelmiszer-kereskedelem 90 százalékán hat multinacionális áruházi üzletlánc osztozik.

A nemzeti érdekek elvetésében oroszlánrész jutott a földjognak, amelynek neoliberális intézményrendszere 1989-től a nemzetközi tőkehasznosulást, az idegen befektetők földhasználati és földtulajdoni monopóliumának kiépítését szolgálja. A Földtörvény (1994: LV. tv. : FTV) e rendeltetését döntően azzal teljesíti, hogy a kárpótlási célú árverésen való földtulajdonszerzést mentesítette a térmértéki korlátozás alól (FTV 4.§), így a kárpótlási jegyeket a névérték töredékén megszerzett hatalmi elit törvényesen juthatott - egyénenként - akár több tízezer hektár föld tulajdonához;


bármely földtulajdonos és földhasználó számára a korlátlan üzemméretet és tetszőleges számú üzem (gazdaság) működtetését biztosítja,


az állam kivonult a földforgalom szabályozásából és ellenőrzéséből, még a tulajdonszerzés és a bérlet látszat-korlátjait (szerzési maximum, a túllépés büntetése) sem alkalmazza;


a kölcsönösség és a viszonosság nemzetközi gyakorlatát mellőzve, nem indokolt, egyoldalú engedményeket tesz a külföldiek földtulajdonszerzése és földbérlete javára.


E folyamat azzal indult, hogy az FTV nem volt hajlandó a hazai jogrendbe átvenni az Unióval kötött Társulási Szerződés 44.(8) cikkét, amely - a Római Szerződéssel összhangban - az uniós illetőségű cégek magyarországi földhasználatát megszorító, együttes feltételekhez kötötte. (Letelepedettség, mezőgazdasági alaptevékenység, ennek bizonyított földszükséglete és a használat egyetlen jogcíme, a földhaszonbérlet.) E rendelkezés azonban soha nem lépett a belső jogban hatályba, mert a nemzetközi szerződés eleme, ezért csak a szerződő államokat köti, a gazdasági szereplőkre, pedig csak külön jogszabállyal - így az FTV végrehajtási előírásaival - terjedhetett volna ki. Jórészt ennek szándékos elmulasztása tette lehetővé a külföldről, pusztán befektetői címen irányítható agrár- nagyüzemek hazai kifejlesztését, továbbá azt, hogy a jogellenes - a törvényeket kijátszó - külföldi földhasználat ma már (egyes szakértői becslések szerint) közel egy millió hektárt birtokol.

2002 őszétől a ,,szocialista" kormány úgy módosította az FTV-t, hogy a helyben lakás és az elővételi jog szabályozása zárja ki a hazai családi gazdák és helyi vállalkozók földszerzését, ami helyett a bel- és külföldi nagyüzemek tulajdonosai jogosultak - bármely más igénylővel szemben - a földtulajdonra. Eszerint termőföld vagy tanya eladásakor a vevők közül az elsőbbség a haszonbérlőé, ha pedig az jogi személy, a vételi jogosult annak helyben lakó természetes személy tagja vagy részvényese. Csakhogy az FTV alkalmazásában ,,természetes személy esetében helyben lakó a jogi személy szervezet természetes személy tagja vagy részvényese." Magyarán: a földhaszonbérlő cég (nagyüzem) természetes személy tulajdonosát, a jog parancsára, a föld fekvése szerinti településen helyben lakónak kell tekinteni akkor is, ha csak az üzletrész vagy részvény megvételével kötődik a földhaszonbérlő nagyüzemhez, egyébként a Föld bármely pontján élhet, esetleg soha még a lábát sem tette magyar földre, mégis, ,,jogilag" ő helyben lakó. Hogy miért ? Mert a több ezer éves jognak csak ilyen cinikus meggyalázása, a valóságot torzító, virtuális normává züllesztése biztosíthatja a valóban helyben lakó gazdák és vállalkozók jogfosztását, a földtulajdonból való intézményes kizárásukat. Ezt a jogi kényszeren túl megpecsételi, hogy a földkészlet - főként a szántók - több mint 70 százaléka haszonbérletben áll, így a földalap zömére a haszonbérlők vételi elsőbbsége érvényesül, míg e körön túl nincs földpiaci kínálat.

Ugyanez a kormány 2004. május 1-jétől további jószolgálatot tett a globális agrártőkének, ami a hazai gazdák földtől való megfosztása folyamatában sorsdöntő. Az FTV újabb módosítása - a közösségi joggal és a csatlakozási szerződéssel ellentétben - uniós tagságuntól fogva földtulajdonjogot ad a nálunk gazdálkodó, külföldi jogi személynek. Míg az uniós jog csak a letelepült külföldi földtulajdonszerzését engedi meg, az FTV ezt számára már letelepedési szándéka alapján garantálja. Ha pedig a földszerzés telekkönyvi bejegyzése után a külföldi ,,meggondolná magát" és mégsem telepedne nálunk le, ez nem teszi semmissé a földtulajdonszerzést: a hatóság - végső szankcióként - csak arra kényszerítheti, hogy adja el az őt meg nem illető földet. Másrészt, bár e kivételes jogot -amely a külföldi földtulajdonszerzés 3-10 évi átmeneti tilalmát áttöri - a csatlakozási szerződés, szigorú feltételek alapján, csak a külföldi magánszemély javára kötötte ki, a törvény azt kiterjeszti a külföldi jogi személyre is. Azzal a jogi trükkel, hogy az önfoglalkoztató és az egyéni vállalkozó mellett önálló vállalkozónak minősíti az egyéni céget is. A külföldi így bármely tőkeerejű jogi személyként, akár mint egyszemélyes KFT, földtulajdont szerezhet. Ezzel a Brüsszeltől ,,kiharcolt" mentesség, amely 10 évre ígérte a külföldiek földtulajdon szerzésének kizárhatóságát, hamis előfeltevéssé vált. Részben az átmenet nem 7 vagy 10 év: a Bizottság javaslatára a Tanács azt már 3 év elteltével, mérlegelési jogkörében lerövidítheti, vagy megszűntetheti. Részben, pedig az engedmény értelmét veszti, mert nem állhatja útját a külföldi szervezeti tőke földpiaci nyomulásának: míg - formálisan - a belföldi társaság és szövetkezet az átmenet lejártáig kizárt a tulajdonszerzésből, a külföldi jogi személy számára ez már 2004-től megengedett.

Ugyancsak a csatlakozási szerződés prédájává lettek a magyar természetvédelmi területek, amelyekre 2004 V. 1-jétől megnyílt a külföldi magán - és jogi személyek földtulajdoni szerzőképessége. (820 632 ha nemzeti park, 485 ezer ha tájvédelmi körzet, 26 ezer ha ilyen terület és 110 ezer ha fokozottan védett terület.) A külföldi tulajdonszerzéstől e földeket csak az állam elővásárlási joga védi, azonban ez legfeljebb jelkép, mert e földek állami megvételéhez nincs költségvetési forrás.

2005. végén a kormány által végrehajtott földtörvény-módosítás - a hazai gazdákat megillető új földosztás és a földrendezés hamis ígéretével -újabb intézményekkel erősítette meg a bel- és külföldi nagybirtokrendszert.

A ,,Nemzetinek" jelölt Földalap (NFA) - amelynek jogállamban a közcélú földkészletgazdálkodást kellene szolgálnia - az utóbbi években földkészletét zömmel a ,,földért életjáradékot" kampánnyal, a nyomorgó kisnyugdíjasok és kizsarolt részarány-tulajdonosok terhére, a tőlük jelképes áron szerzett földekkel növelte. Tudni kell: ez - az állam közbeiktatásával - vezényelt, a nagybirtok tőkéjét gyarapító földszerzés egyszerre erkölcstelen és jogellenes. Egyrészt ui. az eladó halálára spekulál: a valós piaci árhoz képest eleve az érték kis töredékét adja a jogosultnak, sőt - rendszerint - még azt is ,,megspórolja", mert az életjáradék nem örökölhető. Másrészt e szerződés nemcsak a Polgári Törvénykönyvbe ütközik (a szolgáltatás és az ellenszolgáltatás közötti feltűnő aránytalanság miatt, a semmisség megállapítása végett bíróság előtt támadható), hanem a közösségi joggal is ellentétes. Az EU 15 (régi) tagállamában ui. a földmagántulajdonos ilyen kijátszása és jogfosztása ismeretlen: ott az előnyugdíj (részben uniós forrásokkal) szavatolja, hogy nemzedék-váltáskor a gazda - bárkinek, családtagjának, harmadik személynek vagy az államnak is adja át üzeme és földje tulajdonát - vagyonáért azonnal egy összegű, teljes piaci árat kap. Az NFA földvásárlásai viszont egyedül a nagybirtokrendszer földalapját növelhetik, mert - az FTV szerint - a földvételre (kötelező sorrend alapján) annak cégtulajdonosai jogosultak.

Az új jogszabályok - jórészt az NFA fenti módszerrel ,,gyűjtött' földjeiből - mintegy százezer hektár megvételét ígérik ,,birtokfejlesztési hitel kamat-támogatásával" hazai agrártermelők, egyéni vállalkozók, fiatal gazdák és agrárdiplomás pályakezdők részére. A kedvezmény rendkívüli: akár 50 milliós vételárra az államkötvény átlagos hozamát legfeljebb 1, 75 százalékponttal növelhető mértékű kamat, akár 20 év futamidőre, 2 év tőketörlesztési türelmi idő, stb. Miért nyilvánvalóan és merőben csalárd az ,,új földosztásnak" ez az ál-intézménye ? Tekintsünk el attól, hogy - bár nagyon kívánatos lenne - 100 ezer hektáron a családi gazdaságok térnyerése mit sem változtathatna az 5,8 millió hektáron megszilárdított nagybirtokrendszeren, ami a földalapnak már 90 százalékát ,,elnyelte". De egyáltalán, szóba jöhet-e a hazai magángazdák - akár csak ilyen, szerény mértékű - földhöz juttatása? Valójában ez intézményesen kizárt. A magánszemélyek ui. - akár a szabad földpiacon, akár az NFA útján kívánnak termőföldet vásárolni - ezt csak az FTV 10. § kötelező elővásárlási sorrendjében tehetik. (Ugyanennek az NFA bármely földügylete - eladás, vétel, haszonbérlet - is kivételt nem tűrő szabállyal alávetett.) Mivel az elővételi jogosultak a földbérlő nagyüzemek magánszemély tulajdonosai vagy részvényesei, így hazai magángazda csak akkor jutna földhöz, ha ő is üzletrész- vagy részvénytulajdonos a jogosult nagyüzemben. Emiatt ténylegesen a törvény és az állami kedvezmény kizárólag a nagyüzemek bel- és külföldi cégtulajdonosainak biztosít földtulajdonszerzést, mégpedig a hazai magángazdák és az adófizetők terhére, 18 milliárd Ft költségvetési támogatással. Az új intézmény alapján a családi gazda, őstermelő, helyben lakó egyéb vállalkozó csak olyan föld vételére tarthat igényt, ami nem kell a nagyüzemi tulajdonosoknak. Alkotmánysértés és a közigazgatási visszaélések esélyének beépítése jellemzi az NFA egyéb új jogosítványainak törvényi bevezetését is. Így ,,a helyben lakók földigényének kielégítésére, a földspekuláció visszaszorítására, a települések népességmegtartó képességének megőrzésére" az államot az NFA javára kisajátítási jogcím illeti meg. De szolgálhat-e közérdeket ez esetben a kisajátítás? Már láttuk: az FTV ,,helyben lakó" alatt a bárhol élő nagyüzemi cégtulajdonost érti és teszi a földszerzés elsődleges jogosultjává, így emiatt a kisajátítás őt szolgálja, ami semmiképp nem közérdek, sőt annak elvetése. Gondoljuk meg: a helyi gazdák föld- és életesélyeinek kizárása, másrészt a nagybirtok uralmának a földtulajdoni monopóliummal kiterjesztése hogyan segíthetné a helyi közösség megmaradását? Ráadásul az NFA által kötött földeladás és haszonbérlet a nyilvánosság kizárásával, pályáztatás nélkül történik, amikor is a szerzési jogcím közérdekű minőségét az FVM miniszter dönti el. Alkotmányosan ez képtelenség: jogrendünkben (még) kizárólag a jogalkotásra tartozik a közérdekűség megállapítása. A törvényhozónak e jogkörét a közigazgatási mérlegelés nem veheti át, mert ez törvényes felhatalmazás lenne a joggal való visszaélésre. Ugyancsak a közérdek és az alkotmányosság sérül azzal az új intézménnyel, amely lehetővé teszi, hogy az NFA ingyenes vagyonkezelői jogot és termőföldet juttasson a települési önkormányzatnak. E jóléti gesztus csak úgy szolgálhatna közérdeket, ha a juttatás célvagyonként, annak törvényesen meghatározott és számonkért felhasználása, ellenőrzése, elszámoltatása mellett történne. Ezzel szemben a juttatás címei közt eleve a nem közcélok is szerepelnek (pl. sportpálya építés), amelyeknél semmi biztosíték nincs rá, hogy az ne csak a magántőke profitját növelje. A közhasznú célt itt is az FVM miniszter bírálhatja el. Ugyanitt a szociális földprogramot célzó földjuttatás ígérete nem több a lejáratott demagógiánál. 15 év gyakorlata ui. nem cáfolhatóan bizonyítja, hogy az ilyen kezdeményezés -akár etnikai vagy egyéb motívumú - semmit nem segíthet a rászorultak önfenntartásában, mivel ehhez előbb számukra is meg kellene teremteni az életképes gazdálkodás személyi-tárgyi feltételeit. (Mire juthat ma egy szociális földprogram nálunk, amikor árutemelő, szakképzett vállalkozók korszerű üzemei tömegesen mennek csődbe az agrárpolitika nyomása alatt ?)

Végül az FTV föld elő-haszonbérleti jogot ad az állattartó telep üzemeltetőjének. Az új intézmény szakmai ellentmondásain túl nyilvánvaló: miközben a hazai állattenyésztés a megsemmisülés felé sodródik (1985 és 2005 közt a hazai állatállomány 66 százalékkal csökkent, amilyen arányú veszteséget e téren még a világháborúk sem okoztak), a törvény a külföldi agrártőke segítségére siet, hogy a hazai gazdákat az ágazatból kiszorítva előbb földhasználatot, majd - az elővételi joggal - földtulajdont nyújtson számára. Miközben az EU áttér az állattenyésztők területalapú támogatására - tehát a gazdálkodást itt is csak a föld birtoklása alapozhatja meg -, az FTV a bel- és külföldi nagyüzemi állattartó haszonbérlői kizárólagosságát készíti elő, a hazai kis- és középüzemi állattartóknak a földbérleti piacról kiszorításával. Ezután már nemcsak a nagyüzemi cégtulajdonos haszonbérleti igénye fogja megelőzni a családi gazdálkodó, az őstermelő és az egyéni vállalkozó földszerzését, hanem a nagyüzemi - nem helyben lakó és akár külföldi - tulajdonos állattartói földszükséglete is.

Mindezzel - a Közös Agrárpolitika hazai termelőinket felmorzsoló diktátumát felerősítve - a szocialista kormány globális tőkeuralmat szolgáló földpolitikája egyfajta jövőképet vetít elénk: ha a társadalmi közmegegyezés a mindenkori politikai döntéshozót földviszonyainkban sem tudja a nemzeti érdekminimum érvényesítésére kényszeríteni, úgy, néhány éven belül - hasonlóan élelmiszeriparunk elvesztéséhez - nem lesz már magyar mezőgazdaság. Legfeljebb magyarországi, amelyhez azonban sem az ágazat szereplőinek, sem a vidéknek és a társadalomnak többé nem lehet köze. Az itt összegzett elemzés a földügy legközvetlenebb, gazdasági kérdéskörét érinti. A földtulajdon feletti állami önrendelkezésnek és a föld sorsától függő etnikai, nemzeti megmaradásnak azonban egy - ennél lényegesebb - feltételrendszere is van, amely Magyarország uniós tagságában gyökeredzik. Ennek kiinduló alapténye az EU régi és új tagállamainak eltérő államjogi státusa, amely az államterületről (földről) való rendelkezést is meghatározza, mégpedig egymással ellentétes (egymást tagadó) tartalommal. Eszerint az EU 15 régi tagállama és Málta alkotmányosan kizárták az EU joghatóságát az államterületük tulajdonviszonyaiba való beavatkozástól (Római Szerződés: RSZ 295. cikke), míg a volt szovjet birodalom mai uniós tagállamai, köztük Magyarország terhére ennek az ellenkezője érvényesül: az államterületükből - annak tárgyi alkotóelemét jelentő földről - csak az EU közösségi joga dönthet, amely, viszont - mivel jogilag a földet is tőkeként kezeli - kizárja a földtulajdon és a földhasználat tárgyában a tagállam önrendelkezését, szuverenitását. (RSZ 56. cikke) E témát - amely messze túlmutat a termőföld mezőgazdasági hasznosításán - egy további írásban kell elemeznünk.

Budapest, 2005. december 3l.


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4352
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Honvédség katasztrofá
  2011-05-22 21:51:42, vasárnap
 
  A Magyar Honvédség katasztrofális veresége békeidőben


Eltűnt a hadseregünk. Katonástól, haditechnikástól, mindenestől. Nem volt sem háború, sem járvány, de még a világbéke sem tört ki, ami magyarázhatná az eltűnésüket. Mintha egy gonosz varázslat végzett volna Közép-Európa legjobb katonáival. Nem az első eset ez a magyarság történetében. Egyszer már eltűnt Mátyás király Fekete serege, oda is veszett az ország. Hosszú idő után újra megerősödtünk és volt egy kiváló, több mint egymillió katonából álló magyar hadsereg, mely ugyan alárendelt helyzetben volt a Monarchián belül, de volt, és soha nem szenvedett vereséget. Egyik napról a másikra ezt is eltüntették a gonoszok, "nem akarok katonát látni" hadügyminiszteri ráolvasással. Ezt követően el is veszett az ország kétharmada.

1941-ben, a háború előtt közvetlenül a Magyar Királyi Honvédség létszáma elérte a 172.000 főt, melyet 1943-ra 255.000 főre növeltek, majd a totális mozgósítást követően (1944. szeptember) már egymillió magyar katona volt (ez nem volt teljes harcértékű hadsereg). A háborús vereséget követően a Párizsi Békeszerződés 70.000 főben határozta meg a magyar honvédség létszámát, de ezt senki nem vette komolyan és erőteljes fejlesztés kezdődött a honvédelem vonalán is. 1951-ben újra 210.000 katonából álló hadsereggel rendelkezett az ország. Alárendeltségi helyzetben voltunk, de a hadsereg az hadsereg volt. Az ipari fejlődés sok munkáskezet követelt, ezért a hadseregreform csökkentette a létszámot, de óriási mértékben korszerűsítette a haditechnikát.

Az 1956-os szabadságharcot követően felgyorsult a haderőszervezés, és pár éven belül egy korszerű fegyverzettel rendelkező 84.000 főből álló erővé vált a Magyar Néphadsereg. A haderő fejlesztése nem állt meg, javították a hivatásosok életkörülményeit, és igen korszerű haditechnikát vásároltak. 1989-ben (az összeomlás előtt) a honvédségünk létszáma 106.800 fő volt. Hogy ez a hadsereg milyen erőt képviselt, azt a mellékelt filmbetét hangulata jól érzékelteti. Megjegyzésként: magas szinten kiképzett, korszerűen felszerelt erős hadsereg volt.



A mai állapot katasztrofális, és csaknem egyenlő a semmivel. Hiteles adatok alapján: 2009. a magyar haderő állapota:

Létszám: Tisztek: 5.190, Tiszthelyettesek: 7.181, Szerződéses legénység: 6.117. Egy komolyabb játékfilmben több a statiszta. Mit lehet ezzel megvédeni, különösen úgy, hogy ennek a létszámnak egy része idegenek zsoldosaként távoli országokban szolgál? Szomorúság és szégyen! Elszomorító és szégyellni való helyzet. Ez nem hadsereg, ez annyi, mint a semmi. Megint elveszítjük hazánkat? Vagy csak egy részét? Megérdemelnénk!

(2010.12.24)


V. István - Jövőnk.info


2011. május 22.

http://www.jovonk.info/2010/12/24/magyar-honvedseg-katasztrofalis-veresege-bekeid oben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiűzetés... Ördögi tervek körv
  2011-05-22 21:49:34, vasárnap
 
  Kiűzetés... Ördögi tervek körvonalazódnak



Lassan testet ölt a "Lázár doktrína" és a Fidesz ,,Új roma stratégiája" is. - Megjegyzések, a sárospataki kilakoltatások kapcsán.

Kilakoltatás, elkeseredettség, kisebbségi önkormányzat tiltakozása Sárospatakon! - harsogta a liberális média. Ám a helyszíni információink szerint, a végrehajtási eljárások alá vont személyek és a kilakoltatás előtt állók többsége nem is cigány. De miért is csak őket mutogatja a média állandóan?

Más van itt igazán a háttérben: kellenek a pénzéhes önkormányzatnak a lakások, ,,újrahasznosításra". Ezért zavarják el Sárospatak belvárosából a cigányokat is!

De persze nemcsak őket lakoltatják ki, sőt, többségében nem őket. De, ha már az a trendi, hogy az Otthonvédelemmel kapcsolatban is cigányozni kell egy kicsit, legyen. Nézzünk csak utána ennek a dolognak némiképp:

1. Az új bánásmód első jelei

Cigányokat is kilakoltattak igen. Mostanra bebizonyosodott, hogy a narancs hatalom nem kíméli a cigány kisebbséget sem. Sőt, azon kívül, hogy eszköznek használja az etnikai konfliktusok kirobbantásához, kísérletezik a kisebbség azon részén, mely a többséghez hasonlóan, szintén nem tudja fizetni az egyre jobban emelkedő megélhetési költségeket. (És itt persze nem az alvilág csúcsára felkapaszkodott, úgynevezett ,,menő" cigánybűnözőkre gondolunk, akiket messze nem érdekel a többiek sorsa, akik nem önkormányzati lakásokban laknak, hanem pazar villákban, s nem gyalog, vagy kerékpárral, hanem hatalmas luxus kategóriás autókkal járnak. - Nekik biztosítva van jövőjük a cionista rendszerben.)

Ám a többieknek nincs. Jó lesz, ha felébrednek mesterségesen előidézett álmukból, és nem kergetik többé az illúziókat; ők nem kellenek majd a betelepülőknek. Hogyne! Majd az alföldi, vagy nyírségi kibucok, vagy a somogyi ,,holland" farmok felfegyverzett zsidói fogják segélyezni a már generációk óta pátyolgatott cigányokat? - Inkább halomra lövik őket, ha átugranak a kerítésükön, amikor apró jószágot, vagy veteményt akarnak lopni tőlük is.

Vége lesz a cigányok pozitív diszkriminációjának. És ez a folyamat már elkezdődött. Csak a hajcsároknak alkalmas maffiózók maradnak a pikszisben, meg néhány ezer díszcigány. Nehogy azt higgye bárki is, hogy a hódítóknak szükségük lesz 1 millió hajcsárra! Fenéket! Talán 200 ezerre, az erősen megfogyatkozott őslakosságra vigyázandó. - A többi cigány, meg megy a levesbe a magyarokkal együtt.

Segélyre már nem igazán számíthat a telepes Mojsétől, vagy Efráimtól, vagy akár a holland Jordaantól, - inkább egy golyóra az M-4-esből az oldalába, ha nagyon elégedetlenkedik. Mert a zsidó telepesek nagyon is jól fel vannak fegyverezve, ahogyan ez a képen is látható.

Az új bánásmód jelei egyre világosabban felismerhetők. Sem a fideszes önkormányzatokat, sem pedig a végrehajtókat nem érdekli a kifosztandó, s otthontalanná tett család etnikai hovatartozása. A cigányokat éppen úgy kifosztják, mint a magyarokat.

A sárospataki kilakoltatásokon a sátoraljaújhelyi városi bíróság, önálló bírósági végrehajtója az illetékes jogi személy: Helyes Róbert Jelvény száma :0176 - Cím: 3980. Sátoraljaújhely, Rákóczi út 3. II. 4. Félfogadás: Szerda 10:00:00 15:00:00. Tel: 06-47-323-742, (30)338-3350 - Sátoraljaújhely és Sárospatak közti távolság, 10 km. a 37-es úton, 10 perc.

2. Élő eszközök és kísérleti nyulak

A cigányság mindössze egy etnikai eszköz a hódítók szemében, hogy a magyarokkal szemben állva, gyengítse a magyarság védekező képességét. No meg kísérleti nyúl arra, hogy hogyan kell végrehajtani a kilakoltatásokat. Később pedig a tömeges otthonvesztéseket, vagyis a kitelepítéseket.

Ha egy cigány családtól a tartozás nem fizetése címén, a végrehajtási eljárás során elveszik a viszonylagosan még konszolidáltnak mondható otthonát, azzal három bűnt is elkövetnek egyszerre.

Egyik a kilakoltatás ténye maga. Az otthon elvétele, s az utcára dobás embertelen kegyetlenség, bárkiről is legyen szó. Egy magyar ember nem lehet állat, hogy ilyet helyeseljen.

A másik bűn pedig: hogy a kilakoltatott cigányokat tulajdonképpen rászabadítják a környezetükre. És éppen ez a hatalom célja! Mert akkor a cigány, várhatóan portyázni kezd és bizton mondhatja; ,,Megélhetési bűnözővé tett, a kilakoltató önkormányzat". - Ezzel is csak mélyül az etnikai konfliktus, cigányok és magyarok között. Azon a kevés helyen is, ahol addig még nem volt válsághelyzet!

A harmadik bűn, hogy azon cigány családokat, akik eddig valamelyest integrálódtak, vagy rendezett, tiszta körülmények között éltek, visszakényszerítik abba az életmódba, igénytelenségbe, melyet a magyar őslakosság sosem tudott igazán tolerálni. Vagyis az eddig nehezen elért eredményeket is a szemétre hányja a hatalom.

Elvetemült és előre megfontolt szándék feltételezhető a kilakoltató hatalom részéről, mely ezzel a nagy Otthonvédő háború csatáit, a saját maga által választott csatamezőn akarja megvívni. De a cigányok kilakoltatásai még csak az előcsatározásoknak számítanak.

Az előre meghatározott hadműveleti tervekben, (mert már bizton használhatjuk ezt a kifejezést) nagy szerepet kapnak a pszichológiai tényezők.

Ha cigányokat lakoltatnak ki, annak az a nem is olyan burkolt célja, hogy a lakosság megszokja és elfogadja ezt a szót: ,,Kilakoltatás!" Ez a freudi pszichológia aktív része: ,,Folyamatosan ismételgetjük a rossz szavakat, alá is támasztjuk a mesterségesen felszaporított és a média által felhergelt etnikai ellenségképpel, vagyis kilakoltatjuk, eltávolítjuk őket! - És ha elégszer, s megállás nélkül csináljuk, s mondjuk ezt a szót; ,,KILAKOLTATÁS", - akkor megszokják az emberek, és nem tiltakoznak majd akkor sem, amikor magyarokat lakoltatnak ki tömegesen! - Hiszen deviánsok ezek is, ha szegényebbek és nincsen pénzük. Mert azt sulykoljuk majd beléjük, hogy a pénztelen magyarok sem különbek a cigányoknál." - És így tovább, és így tovább! (a Lázár ,,doktrína" szerint: aki szegény, annyit is ér!)

Egyre inkább látszik az, - hiszen az események olyan fordulatot vesznek -, hogy ezt a kilakoltatásos témát is belevonják az etnikai feszültségek szításába. És ugyanez fordítva is igaz: az etnikai feszültségeket kapcsolják össze a kilakoltatások témájával, - hadd kárörvendjenek a felhergelt cigányok által zaklatott emberek egy-egy cigány család kilakoltatásán. A kárörvendés megtörtént, és folytatódik majd a társasházakban fizetni nem tudók eltávolításán, és a többi elszegényedett magyar otthonvesztésével kapcsolatban is.

Az Alekoszon és a Való Villa nyáladékán szocializálódó ,,egyszerű" embereknek, a cionista pszichológusok szerint be lehet adni ezt a freudi maszlagot. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy egyre kevésbé. Mert ez a problémakör, az etnikai feszültségek és az otthonvesztések, - lassan több millió magyarnak a személyes ügyévé válnak és ez előbb-utóbb, ébredésre és gondolkodásra készteti őket.

3. Gyakorlati módszerek: Hogyan kell a kilakoltatottak, hajléktalanok és elszegényítettek ellen hangolni az embereket?

Az első kilakoltatások Sárospatak belvárosában kezdődtek. Mily furcsa, hogy éppen azokból az önkormányzati bérlakásokból, melyek a polgármesteri hivatal mellett vannak. De lássuk csak, hogyan próbálták a médiák, (s nem is kevés sikerrel,) a közvéleményt, a kilakoltatottak ellen hangolni? Akik nem is voltak mind cigányok. Mégis miért csak őket mutatták mégis a kamerák? (És közben ne feledkezzünk meg arról sem, hogy már beindult a hatalom hajléktalanokkal szembeni, - immár jogi eszközökkel is megtámogatott - harca is.)

Na de lássuk csak a fideszes indoklást a kilakoltatásokra. És közben hívjuk segítségül régi barátunkat, a matematikát. Vagy ne is legyünk annyira bonyolultak és érjük be a számtannal. Egyszerű szorzások, osztások, az ismert adatok alapján:

Aros János, Sárospatak polgármestere szerint az érintettek fizetési hajlandóságát mutatja, hogy havi 800 - 1000 forintos lakbérből halmozták fel a mintegy 130-150 ezer forintos hátralékot. - Ha ezt a mondatot a számtan nyelvére változtatjuk, az azt jelenti, hogy a kilakoltatott család, a havi 1000 forintos lakbért, 12 évig és 6 hónapig nem fizette.

,,A mostani tíz esetben összesen 1,6 millió forint hátralékról van szó". - mondta később a polgármester. - Mi pedig, ha a polgármesternek ezt az adatát számoljuk ki; akkor a tíz család 13 évig és három hónapig nem fizetett.

De a polgármester 3. interjúja a legszebb: ,,A mostaniakkal együtt összesen 40 ügyben a város követelése közel tízmillió forint" - Nos, ha a polgármester ezen szavai után kezdünk el számolni, akkor ez a 40 család 21 évig nem fizetett lakbért. - Mármint, ha megmaradunk az eredeti információ mellett, amikor is havi 800-1000 forintos lakbérrel, de mi 1000 Ft-al számoltunk.

A polgármester számai naponta emelkedtek, és egyre hihetetlenebbnek is tűntek. Különösképpen annak fényében, hogy a liberális média által közölt számok is folyamatosan nőttek. A kezdeti 800-1000 Ft-os lakbér összeg először 1500-ra, majd 3000-re aztán 17 ezerre, aztán meg 30 ezerre ugrott. - Ez utóbbi két számot, a kilakoltatott romák mondták.

Más lehet itt igazán a háttérben. Lett volna módjuk levonni a segélyekből a tartozások összegét. Miért is nem tették meg? Mert kellenek a pénzéhes önkormányzatnak a lakások, ,,újrahasznosításra". Újra ki akarják adni a lakásokat, vagy eladni még több pénzért, vagy egyéb módon, akár üzleteknek hasznosítani, ami lényegesen nagyobb hasznot hozhat. Tekintve, hogy az első kilakoltatások esetében legalábbis, belvárosi lakásokról van szó! - No és persze bántotta a szemüket, az éppen a hatalom által pátyolgatott, felbátorított cigányok viselkedése. Mily furcsa. Hát íme, ez az ,,Új roma stratégia".

De ez csak egy harmadlagos haszon. A másodlagos az etnikai konfliktusok további gerjesztése, az elsődleges haszon pedig a magyar lakosság pszichikai elfogadásának kialakítása az otthonvesztések tekintetében.

Csak, hogy lássuk, hogy milyen ördögi tervvel van dolgunk.

4. Álláspontunk és a megoldások

Az otthonvesztések és kilakoltatások tekintetében az álláspontunk a következő; senkit nem lehet kilakoltatni egyetlen otthonából. Sem magyart, sem cigányt!

Ám, ha valakinek az itt fentebb vázoltak ellenére, még ezek után is kétségei támadnának, hogy a cigányt miért nem szabad kilakoltatni, akkor annak a következőt tudjuk mondani:

1. A kilakoltatás embertelen dolog, és minket az különböztet meg a cionista hatalomtól, hogy nem vagyunk olyan barbárok és kegyetlenek, mint ők a végrehajtóikkal együtt!

2. Ha egy cigány család akár az összes suhanc korú gyerekével együtt nem hajlandó dolgozni, s ezért nem tudja fizetni a lakbért, rezsit, stb. akkor munkára kell kényszeríteni őket, akár közmunkával, és abból, vagy a segélyből s egyéb juttatásokból levonni a lakbért, meg a többi költséget.

Ha pedig ugyan lenne pénze, de nem hajlandó fizetni, akkor is munkára kell kényszeríteni és levonni a béréből a tartozás összegét. (Persze ez mindjárt azt is feltételezi, hogy a tisztes megélhetést biztosító foglalkoztatás vagy munkahelyteremtés tovább nem odázható!) De a kilakoltatás nem megoldás. Egyrészt, mert mint mondtam nem vagyunk állatok, s nem is szabadítjuk rá másokra a kilakoltatott cigányokat. Mert hatalmas felelősség terheli a kilakoltatókat azokkal a magyarokkal szemben, kiknek a lakóhelyén ezek után megindul az etnikai konfliktus, ahová ezek után a kilakoltatott cigányok vándoroltak.

3. Az is természetes, hogy a cigánybűnözést nem lehet tovább tűrni. Ha egy-egy nagy cigány családnak vannak bűnöző tagjai, vagy akár sok bűnöző tagja is van, akkor a bűnözőkkel a léhűtő és naplopó életvitelűekkel szemben, - a még mindig hatályos törvények értelmében el kell járni, és biztosítani kell nekik a munkalehetőséget, erős őrizet alatt. Jelenleg is dolgoznak a börtönökben az elítéltek, etnikai hovatartozástól függetlenül.

4. Ám, aki cigány és nem bűnöző, akad még ilyen is, bármennyire is sulykolja ennek ellenkezőjét az álnemzeti média, - akkor annak a munka, vagy akár a közmunka biztosítása mellett, ugyanúgy otthonra van szüksége, mint bárki másnak. MUNKÁT CSAK AKKOR LEHET BÁRKITŐL ELVÁRNI, HA VAN HOVÁ HAZAMENNIE!

Ezzel együtt azt is rendszerré kell tenni, hogyha valaki lelakja az önkormányzati lakást, azt sem kilakoltatni kell, hanem szankcionálni és kötelezni a lakás rendben tartására, melyet folyamatosan ellenőrizni is kell.

5. Nincs kegyelem

Összegezzük tehát újra azt, amiről eddig írtunk:

A kilakoltatásokkal kapcsolatban arra megy ki a hódítókkal kollaboráló hatalom játéka, hogy elvegyék az ország népének életlehetőségeit. Elveszik az otthonainkat, elveszik a földjeinket, elveszik a vizünket és elveszik tőlünk még a fényt is. Mindnyájan tudjuk, hogy milyen drága a villany, s azt is tudjuk, hogy az idegenek tulajdonában álló áramszolgáltatók irreálisan magas árakat állapítanak meg, s mindennek tetejébe a hasznukat is kiviszik az országból.

Nemrég írtunk arról is, hogy az idegen tulajdonban álló áramszolgáltatók már a rendőrséget sem kímélik! Néhány napja írtuk: ,,Lekapcsolták az áramot: gyertyával világítanak a rendőrőrsön", és ez az a hír, amihez talán nem is kell kommentár.

De a másikhoz sem nagyon: ,,Elzárja az ivóvizet az adósoknál a Tettye Forrásház. Kintlevőségei miatt a Tettye Forrásház Zrt. vízkorlátozást vezet be a notórius nem fizetőknél Pécsen, a cég már hatezer felszólítást postázott ki." - A Tettye Forrásház a pécsi fideszes önkormányzat tulajdonában van, s mint fideszes önkormányzatnak, a legkisebb mértékben sincsenek gátlásai az irányban, hogy embereket az alapvető életlehetőségtől fosszon meg, éspedig az ivóvíztől.

Az ivóvíz még a legelvetemültebb gyilkosoknak is jár a börtönben, de annak nem, aki tartozik egy fideszes önkormányzatnak. Ej, de nagy hibát követnek el ezek a fideszes elöljárók. - Ezt a hibát már Dél-Amerikában is elkövették, mégpedig Venezuelában, tíz egynéhány évvel ezelőtt, amikor is szintén privatizálták a vizet és az egekig kúszott az ivóvíz ára, sőt még az esővízre is rátették a kezüket. Egészen addig, míg a dühös és szomjas emberek fel nem lázadtak, és némi dádázás után el nem magyarázták a vizüket elrablóknak, hogy ilyet nem szabad csinálni. Azóta is Chavez Venezuela elnöke, az egyik nagy mumus a jenki cionisták számára.

Képünkön viszont a Gázai vízkrízis egy életképe látható, mely a 2009-es izraeli mészárlás után sújtotta a palesztinokat. Vajon miért is jutott még ez az eszünkbe? Mert már Magyarországon is kezd körvonalazódni, hogy a hódítók egyik fontos és alkalmazott fegyvere; a mesterségesen előidézett vízhiány. Amit a jelek szerint, Izrael hazai szálláscsinálója, a Fidesz is alkalmaz.

Mert az ivóvízhez való hozzájutás éppen olyan alapvető emberi jog, mint lakhatás. Bármennyire is nem akarják a fideszes önkormányzatok figyelembe venni. És vajon mit tesznek akkor, ha egyszer például a vizüktől és/vagy az otthonuktól megfosztott emberek őket is számon kérik majd? Talán védelmet kérnek azoktól a rendőröktől, akiknek gyertyával kell világítani a rendőrőrsön, vagy az otthonukban nem folyik az ivóvíz, a fideszes vízmegvonás miatt? Vagy éppen számla, vagy hiteltartozás miatt árverezés fenyegeti az otthonukat, s nem védi meg őket és családjukat a kilakoltatástól az, az Orbán Viktor, aki ezt ígérte?

De az ígéret szép szó, s ha nem tartják be, ,,úgy is jó"? Lehet itt különféle gerjesztett konfliktusokra játszani. Akár etnikai, akár szociális konfliktusokra. A lóláb már kilóg, mondhatjuk azt is, kilóg az ördögpata. Minden azt a célt szolgálja, hogy legyengítse az országot, elvegye ellenálló képességét, s a hódítóknak minél könnyebb legyen megszabadulni az őslakosságtól.

Ám ez az, aminek egyre kisebb a valószínűsége. Hisz működik az elv, minél erősebben szorítja össze a hatalom a markát, annál több csúszik ki belőle.

És az ellenállás is egyre erősebb és egyre szigorúbb. Az országot kifosztó és igába hajtani akaró idegenekkel és kollaboránsaikkal szemben már kérlelhetetlen. De keményen elváró a még fel nem ébredt, csodálkozó és siránkozó övéivel szemben is.

Mert ebben az otthon- és honvédelemben minden érintettnek ki kell vennie a részét!

Az, aki mindezek után nem harcol saját maga megvédéséért, mely lényegében már a Haza megvédését is jelenti, - az, aki nem küzd az otthonáért, a vizéért, földjéért, s az, aki nem harcol még a fényért sem, - nem érdemli meg az életet.

Ez a világ, ezentúl a harcosoké lesz. Legyen az férfi, nő, idősebb, vagy akár gyermek, - mindenkiből harcos válhat, akár egy pillanat alatt is, - ha úgy dönt, hogy; bár eddig hátrált, de innen már nincs hátrább, ezért harcolni fog.

És Isten áldása rajta lesz.

Fort András - Jövőnk.info - Szabad Riport Tudósító Iroda
2011. május 22.

http://www.jovonk.info/2011/05/22/kiuzetes-ordogi-tervek-korvonalazodnak
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A Felperzselt föld-taktika
  2011-05-22 21:39:12, vasárnap
 
  A Felperzselt föld-taktika

Van egy városi legenda, mely szerint 2006-ban, az akkor már kétszeresen bukott Fidesz-vezér kiadta az ukázt polgármestereinek, hogy életbe lép a végső megoldás, a Felperzselt föld taktika, melynek vezérlő logikája a következő:

Állítsuk mi (Fidesz) elő az okozatot, a gatyáig eladósodott magyar városokat, és mivel mi (Fidesz) igaz magyarok vagyunk(?), mi nem lehetünk az okozó, a valós ok ,,megszűnik" létezni, illetve tetszőleges okkal, okozóval helyettesíthetővé válik, például Gyurcsány Ferenccel.

Ennyire egyszerűen átverhetőek a nacionalizmus érzelmi tüzétől megvakult, fanatikus birkák!!!

Nem tudni, hogy a városi legenda igaz-e, vagy sem. Mindenesetre a Fideszes önkormányzatok ,,gatyája", mint konklúzió, nagy valószínűséggel és szemmel láthatóan következtetési szerkezetben áll az orbáni felperzselt föld taktikával, mint premisszával, ha a tényadatokra tekintünk.

A Fideszes vezetésű városok hitelállománya:
Pécs (Páva Zsolt): 31 milliárd forint adósság -> 197 ezer forint/fő adósság
Szolnok (Szalay Ferenc): 21 milliárd forint -> 281 ezer forint/fő
Kaposvár (Szita Károly): 22,4 milliárd forint -> 330 ezer forint/fő
Debrecen (Kósa Lajos): 23 milliárd forint -> 111 ezer forint/fő
Hódmezővásárhely (Lázár János): 20 milliárd forint -> 425 ezer forint/fő
Esztergom (Meggyes Tamás): 12 milliárd forint -> 388 ezer forint/fő
Békéscsaba (Vantara Gyula): 6 milliárd forint -> 93 ezer forint/fő
Budapest V. kerület (Rogán Antal): 5 milliárd forint -> 380 ezer forint /fő
Veszprém (Debreczenyi János): 5 milliárd forint -> 78 ezer forint/fő
Szekszárd (Horváth István): 4,8 milliárd -> 142 ezer forint/fő
Érd (T. Mészáros András) = 8,2 milliárd -> 127 ezer forint/fő

Két nagyon fontos tény, melyek ismeretének hiányában ÖN még mindig könnyen a

Fideszes agitációs propaganda áldozatává válhat:
1.) Az önkormányzatok az utóbbi négy évben, a Fideszes polgármesterek alatt növelték jelentősen adósságállományukat!!!

2.) Nem igaz, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok tették lehetetlenné a felelős önkormányzati gazdaságpolitikát.

Gond nélkül pénzügyi egyensúlyban lehetett futtatni az önkormányzatokat. Ezt a következő példák bizonyítják:

Budapest XIII. kerület (Tóth István, MSZP): kevesebb, mint 10 ezer forint/fő
Budapest XIX. kerület (Gajda Péter, SZDSZ-MSZP): kevesebb, mint 10 ezer forint/fő
Budapest VI. kerület (Verók István, MSZP): 25 ezer forint/fő
Tehát a szociál-liberális polgármesterek statisztikai értelemben, például Rogánhoz képest 370 ezer forintot spóroltak meg Budapest minden lakosának, ami 2 millió lakossal számolva:
740000000000 = 740 milliárd forint!!!! Ennyi pénzből 14 darab Megyeri-hidat lehet építeni.

A témával kapcsolatban olvasható egy blog is: http://kapcsolat.hu/blog/gyurcsany-bomba

A nagyvezír érintettsége miatt az e-mailben tartalmazott információk továbbítása állampolgári kötelesség:

A Magyar Köztársaság Alkotmánya 2. § (3) értelmében:

,,A társadalom egyetlen szervezetének, egyetlen állami szervnek vagy állampolgárnak a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."

Kiemelt források:
http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/75694/1/belfold/A_fideszes_onkormanyzatok_ados saga_a_legtobb

http://www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/fokent-a-fideszes-varosok-kuzdenek-jelen tos-adossaggal-324254

http://www.haon.hu/hirek/IM:ALL:news_special-hungary/cikk/mszp-a-fideszes-onkorma nyzatok-adossaghegyet-halmoznak/cn/haon-news-charlotteInform-20100823-0426110599


http://www.progresszivintezet.hu/pub/2010_08_11_onkormanyzatok.pdf

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/onkormanyzatok_adossag_fidesz_progressziv_inte zet

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/adossag_a_fejlodes_ara_a_varosokban/2173396/

Szívélyes üdvözlettel: S. I.
Forrás: sokkaljobb levelesláda


http://www.sokkaljobb.hu/content/felperzselt-f%C3%B6ld-taktika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz és Izrael !
  2011-05-22 21:00:47, vasárnap
 
  A likudista gyilkos cionzsidó hűbéres, kollaboráns "kormány" !

Küldő: Pro Hungaria; dátum: Május 22, 2011; idő: 8:27pm
Pro Hungaria naplójának megtekintése

A Fidesz és Izrael !



Amíg nagyra becsült kormányunk éppen a nemzet ,,gazdasági szabadságharcát" vívja, vettem a fáradságot, és utána néztem az Orbán-kormány izraeli kapcsolatainak. Amit találtam kicsit sem meglepő, ám annál inkább tanulságos. Amíg ugyanis mindenki a gazdasági szabadságharcról beszél, egyvalamit elfelejt. A politikai és ideológiaiai (cionizmus elleni) sz abadságharcot. De nézzük, mi is az, ami miatt ezeket írom?



Történelmi Hitgyüli

Nemrég felröppent a hír, hogy átalakítják az egyházak támogatási rendszerét. A történelmi egyházakat jobban, a többit kevésbé fogják támogatni. Meg szó esett arról a kismillió egyházacskáról is, amit megszüntetnek. De szép, de jó, mondhatnánk, mert szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy rettentően irritál az ezer meg egy minden egyházacska, amelyek csupán az adóterheket akarják elkerülni bejegyzésükkel. Sokan gondolhatták (sokan nem), hogy most aztán vége a nagy szcientológia, hitgyüli, ankh, és mindenféle más világmegváltó egyházak tevékenykedésének. Tévedtek. A kormány engedelmeskedett a Nagy Testvérnek. Hogy is nem engedelmeskedett volna? Megmarad a hitgyüli, megmarad a szcientológia. Az előbbi még történelmi egyház is lesz. A cikknek nem témája ezek bemutatása, de szerintem a legtöbb olvasó tisztában van mibenlétükkel (elég csak megnézni, mit csináltak a képíró-peren). Az ominózus jelenetről Efraim Zuroff így nyilatkozott:

,,Mielőtt a tárgyalás megkezdődött, néhány tucat fiatal felnőtt, a magyarországi Hit Gyülekezete tagjai - amely egyház rendíthetetlen támogatója azon erőfeszítéseinknek, hogy a náci háborús bűnösök bíróság elé kerüljenek - sárga csillagot viselve tüntettek Képíró Sándor ellen. Ez a szívet melengető gesztus is azt mutatja, hogy a nevelés szempontjából milyen fontosak az ilyen perek."

A hitgyülinek egyébként legnagyobb magyarországi patrónusa Kósa Lajos. Meglepő? Nem.

Rövidhír Kovács Zoltán, a pápai polgármester honlapjáról: A pápai Hit Gyülekezete, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a demokráciáért (MEASZ) Veszprém megyei szervezete közös szervezésében Izrael múltja, jelene, jövője címmel előadás várta az érdeklődőket ma délután a Hit Gyülekezete közösségi házában. Az előadást Aliza Bin-Noun, Izrael Állam magyarországi nagykövete tartotta. Az alkalmon részt vett dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás alpolgármester, Rádi Róbert művelődési osztályvezető, Németh Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, Holdosiné Bánhegyi Ildikó, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke és a szervező egyesületek tagjai.

A programon Kerecsényi Zoltán, a MEASZ elnökségi tagja köszöntötte a megjelenteket, majd a Hit Gyülekezete zenekara adott ízelítőt az együttes repertoárjából. Ezt követően dr. Kovács Zoltán köszöntötte Izrael Állam magyarországi nagykövetét, beszédében utalt az egykor Pápán élő zsidó közösség kulturális hagyományaira és hozzátette, a belváros rehabilitációjának egyik állomása a 19. században épült Zsinagóga felújítása lesz.

A polgármester beszédét követően Ortutay Gábor, a Hit Gyülekezete lelkésze lépett a mikrofonhoz. A lelkész köszöntőbeszédében kiemelte, a rendezvény egyik célja az antiszemitizmus újjáéledésével szembeni fellépés. Ortutay Gábor úgy fogalmazott, a Himnuszban oly sokszor megénekelt balsors csak akkor nem tépi az országot, ha az antiszemitizmus visszaszorul és a különböző vallású, illetve származású emberek békében élnek egymás mellett.

A köszöntőbeszédek után Aliza Bin-Noun üdvözölte a megjelenteket, majd hozzátette, nagy örömmel látogat Magyarországra, hisz ő is magyar származású (tán még a kettős állampolgárságot is felvette? - szerk.). Pápán még nem járt, szívesen eleget tett a Hit Gyülekezete meghívásának. (...)

A nagykövet asszony külön üdvözölte azt, hogy a magyar parlament törvényt fogadott el a holokauszt tagadásának büntethetőségéről, egyben kifejezte azt a meggyőződését is, hogy helyes volt a törvényt hatályos formájában elfogadni, azaz véleménye szerint a kommunista bűnök tagadásának e jogszabályban nincs helye.

Zárszavában Policzer Sándor, a Pápai és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület elnöke arra hívta fel a nagykövet asszony figyelmét, hogy az egykori pápai polgármester és országgyűlési képviselő, Sulyok Dezső az üldözöttek melletti kiállásával akár A világ igazai kitüntetésre is méltó lenne.

Katonai együttműködés?

De nehogy azt higgyük, hogy ennyiben kimerül hős vezéreink, és a világ bölcs irányítóinak kapcsolata. Külön fejezetet lehetne szentelni Hende Csaba talpnyalásainak.

Barátunk tavaly októberben már nem előszörre járt eligazításon. Két napra ment, az alatt sok feladatot kaphatott. A ,,hivatalos" sajtó szerint ,,udvariassági látogatáson" fogadta Ehud Barak izraeli védelmi miniszter. Vendéglátóinak megígérte: az EU-elnökség után visszajön. Ciprusi és izraeli látogatására elkísérte Siklósi Péter a HM védelempolitikai helyettes államtitkára, Benkő Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kovács József vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka. Miniszterünket Gabi Ashkenazi, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) vezérkari főnöke is fogadta. A látogatás megkoronázása az volt, amikor a magyar delegáció Jeruzsálembe utazott, ahol Hende Csaba koszorút helyezett el a Yad Vasem holokauszt múzeumban. A látogatáson kijelentette: ,,A zsidó közösség számíthat ránk." Most gondolom mind fellélegeztünk. A magyar delegáció (a honvédelmi miniszter több kormánypárti valamint ellenzéki magyar parlamenti és európai parlamenti képviselővel együtt) ezt megelőzően (és eközben) az Izrael Európai Barátai elnevezésű szervezet konferenciáján is részt vett Jeruzsálemben. ,,A magyar kormány fellép és a jövőben is határozottan fel fog lépni minden antiszemita gyűlöletkeltéssel és megnyilvánulással szemben. Ebben nem ismerünk kompromisszumot" - jelentette ki a honvédelmi miniszter, aki hozzátette, hogy az előző kormány ezen a téren is ,,kimondhatatlanul gyenge teljesítményt" nyújtott. Az iráni atomprogramról a védelmi miniszter így nyilatkozott: ,,A perzsa állam globális veszélyt jelent, mivel tevékenysége azzal a következménnyel járhat, hogy terrorcsoportok kezébe kerülhetnek tömegpusztító fegyverek." ,,Igen mély benyomást tett rám az esemény nagyon sok mozzanata. A legnagyobb élmény mégis a 87 éves izraeli államfő, Simon Peresz beszéde volt, aki az egyiptomi helyzet kapcsán tágabb értelemben a térség, sőt az egész világ válságával, különösen a szegénység okozta kihívással foglalkozott" (most nem esett szóba Magyarország gyarmatosítása? -szerk.) - nyilatkozta az atv.hu tudósítójának Hende Csaba, aki a beszédből kiemelte, hogy Izrael a kedvezőtlen természeti adottságai ellenére - a tudomány és technológia tudatos felhasználásával - élelmiszer-exportőr országgá tudott válni. ,,Ez az izraeli példa követendő út lehet a most lázadozó arab fiatalok számára is a szegénységből való kitöréshez" - szögezte le a védelmi miniszter.

Ígérete ellenére a miniszter úr nem tudta kivárni az EU-elnökség végét újabb látogatásával. Úgy tűnik, nagyon megtetszhetett neki Izrael, februárban ugyanis megint ott szólalt fel egy biztonságpolitikai konferencián. Felszólalásában kijelentette: ,,elfogadhatatlan számunkra, hogy Európában bármely közösséget, bármely európai polgárt emberi méltóságában sértsenek meg. Ezért a magyar kormány határozottan fellép és a jövőben is fel fog lépni minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen. Ebben az ügyben nem ismerünk alkut: a zsidó közösség számíthat ránk."

Ezek után már csak hab a tortán, hogy a TEK vezetője a FIDESZ Izraelben kiképzett biztonsági igazgatója.

De nem csak honvédelem terén vannak ám bajok

Izrael biztonsága Magyarország számára "személyes kérdés", így a magyar külpolitika lényeges része - jelentette ki Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a palesztin Nakhba 63. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Az államtitkár azt mondta, akármi történjék is az arab tavasz során, az remélhetőleg stabilizálni fogja a régiót. A magyar külpolitika filozófiája az, hogy minden, ami stabilizálja a térséget, jó, és minden ami gyengíti a stabilitást, rossz - fogalmazott Németh Zsolt. A Marriott Hotelban rendezett fogadáson több ismert közéleti személyiség, köztük Erdő Péter bíboros (koccintott a keresztre feszítésre?), esztergom-budapesti érsek, Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Tarlós István főpolgármester is részt vett.

Németh Zsolt - aki a magyar kormány nevében köszöntötte a vendégeket - arról beszélt: "olyan sok hasonlóság van közöttünk, izraeliek, zsidók és magyarok között, hogy nem is tudjuk megszámolni". Ennek kapcsán utalt a magyar kultúrára, annak zsidó-keresztény gyökereire, a kálvinista hagyományra, amelyek nagy mértékben az ótestamentumra épül. Azt mondta, ha az ember a magyar irodalom és kultúra kiemelkedő alkotásaira gondol, kiderül, "milyen közel állunk egymáshoz". Egyúttal megjegyezte, hogy Közép-Európában a legnépesebb zsidó közösség Magyarországon él.

Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet az eseményen arról szólt, hogy 63 év ugyan nem nagy idő egy ország történetében, de a fiatal Izrael Állam hosszú utat tett meg. Úgy fogalmazott, országa valóban elégedett lehet, hiszen egy demokratikus értékeket ápoló, gazdasági és társadalmi vívmányaira büszke országként, szilárd demokráciaként működik egy nagyon bizonytalan állapotú Közel-Keleten.

"Egy dolgot sajnos még nem értünk el, ami rendkívül fontos nekünk, és ez természetesen a béke (magyarul még nem irtottak ki minden őslakost - szerk)" - mondta a diplomata. Megjegyezte, ha Izrael békében élhetne szomszédaival, valószínűleg az egész Közel-Kelet és a világ másként nézne ki.

A nagykövet arról is beszélt, hogy Izrael kinyújtja kezét szomszédai felé, kész arra, hogy engedményeket tegyen, két állammal, Egyiptommal és Jordániával békét is tudott kötni.

Aliza Bin-Noun megköszönte Magyarország jó együttműködését Izraellel, úgy fogalmazott, a kétoldalú kapcsolatok kiválóak. "Magyarország Izrael egyik legközelebbi barátja a világon" - mondta, és utalt arra, hogy a két népben nagyon sok a közös érték, a zsidó közösség nagyon fontos szerepet játszott Magyarország történetében.

Izrael 1948. május 14-én kiáltotta ki függetlenségét.

Ha a zsidót támadják

,,A magyar Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült arról a tragikus hírről, hogy a Palesztin Nemzeti Hatóság területén, a Ramallah és Nablus között található Itimar telepen egy öttagú izraeli család brutális gyilkosság áldozatául esett." - áll egy kormányzati honlapon a hír.

Magyarország, mint az EU soros elnöke,(...) a leghatározottabban elítéli a brutális gyilkosságot. Hallottuk már ilyen határozottan nyilatkozni külpolitikai kérdésekben a kormányt? Tessék csak összehasonlítani azokkal az esetekkel, amikor más népek képviselőit, vagy éppen magyarokat kell megvédeni.

A de facto miniszterelnök

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, de facto miniszterelnök február 16-án két napig látta vendégül főnökét, a véletlenül épp Magyarországon tartózkodó Dan Meridort, Izrael miniszterelnök-helyettesét . A megbeszélésen Navracsics tájékoztatta Meridort az alkotmányozás állásáról (és valószínűleg meg is kapta a további instrukciókat,) és hangsúlyozta a magyarországi zsidó fontosságát, valamint ismertette az ennek érdekében tett kormányzati lépéseket. Dan Meridor a közel-keleti helyzetről nyújtott áttekintést.

Személyesen is kell

De ugye nem elég a beosztottakkal beszélni? A fontosabb dolgokat már személyesen a helytartóval kell közölni. Valószínűleg ennek fényében Orbán Viktor miniszterelnök február 17-én megbeszélést folytatott a már említett Dan Meridor izraeli miniszterelnök-helyettesse l.

A találkozón áttekintették a ,,kétoldalú kapcsolatok" állását és az általános közel-keleti helyzetet." Az EU soros elnökségét is adó Magyarország a stabilitást különlegesen fontos értéknek tartja, és az olyan folyamatokat támogatja, amelyek ebbe az irányba mutatnak." - írják a kormányzati honlapok. A két vezető áttekintette a kutatás-fejlesztés területén lehetséges együttműködést, tekintettel arra, hogy Izrael ezen a területen a világelsők között van. Orbán Viktor világossá tette, hogy kormánya számára az emberi méltóság rendkívül fontos alapérték, ezért a hazánkban élő zsidó közösség számára garantált a jogegyenlőség, és tagjai biztonságban érezhetik magukat Magyarországon - tájékoztat közleményében Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Nekünk már csak egy megjegyzésünk van: a magyarok viszont egyáltalán nem érzik biztonságban magukat a saját országukban. Sem a méltóság, sem a jogegyenlőség, sem pedig a fizikai- és létbiztonság nem adatott meg a magyarságnak a végletekig kifosztott hazában. Ezeket az alapértékeket, csak önmagunk biztosíthatjuk magunknak és meg is fogjuk tenni, akár tetszik Izrael és Judapest urainak, akár nem!



Kiss András - Jövőnk.info

http://prohungaria.ning.com/profiles/blogs/a-likudista-gyilkos-cionzsido?xg_sourc e=facebookshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.