Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vihar!
  2011-05-27 22:57:22, péntek
 
  Sajnos ki kell kapcsolnom a gépet, mert nálunk
most ilyen az idő:






Jó éjszakát, szép álmokat Mindenkinek!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angyali üzenet
  2011-05-27 22:54:48, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-27 22:53:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szombat - menü ajánlat
  2011-05-27 22:33:00, péntek
 
  Szombat - menü ajánlat

Reggeli: Újhagymás kukoricatócsni citromos teával
Előétel: Bodzás tejleves
Főétel: Spárgás-sajtos rakott pulykamell zöldségkörettel
Desszert: Epres-túrós palacsinta eperszósszal
Vacsora: Könnyű melegszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal


Újhagymás kukoricatócsni:

Hozzávalók:
40 dkg kukorica konzerv
3 tojás
2 db közepes méretű burgonya
15 dkg liszt
cayenne bors (őrölt chili)
őrölt feketebors
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma

olaj

Elkészítés:
A kukorica levét leöntjük, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt burgonyát, fokhagymát, a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, fűszerezzük, sózzuk, majd a lisztet is belekeverjük.

Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

Köretként és magában is nagyon finom.





Megjegyzés:
3 adagnak megfelelő a mennyiség.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Bodzás tejleves:

Hozzávalók:
10 tenyérnyi bodzavirág
1 l tej
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzakeményítő
5 dkg cukor
1 dl tejszín

Elkészítés:
A bodzavirágokat leöblítjük, a virágocskákat lecsipkedjük. Egy maréknyit félreteszünk, a többit a tejjel leöntjük, és egy fél órán át áztatjuk. Leszűrjük, a virágocskákat kinyomkodjuk. Az így kapott illatos tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzakeményítővel elkeverve fölforraljuk. A tűzről levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük és behűtjük. Tálalás előtt beleöntjük a tejszínt, és a félretett virágocskákkal meghintve adjuk asztalra.

Megjegyzés:
A receptet Halmos Mónika Varázslatos virágízek című könyve alapján Nadja82 küldte. Köszönjük!


Spárgás-sajtos rakott pulykamell:

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
15 dkg szeletelt bacon
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
4-5 szál spárga
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:
Egy jénai aljára egymás mellé rakjuk a baconszeletek felét, ezt megszórjuk vastagon reszelt sajttal. A tojásokat felverjük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ebbe mártjuk a hús mindkét oldalát, majd a tálba rakjuk, a sajtrétegre. Erre szintén sajt jön, majd darabokra vágott spárga, ismét tojásba mártott hús, majd sajt következik, végül befedjük a maradék baconszeletekkel. A maradék tojást egyenletesen ráöntjük az ételre.

Alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőbe rakjuk. 30 perc múlva levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.

Én petrezselymes krumplipürével és párolt tejfeles karfiollal tálalom.
Jó étvágyat!





Megjegyzés:
Most már jön a rengeteg zöldség, spárga helyett csinálhatjuk zöldborsóval, zsenge sárgarépával, erdei gombával, bármivel.

A receptet és a fotót Andrea12 küldte. Köszönjük!


Epres-túrós palacsinta eperszósszal

Hozzávalók:
A palacsintához:
2 tojás
pici só
3 dl tej
1/2 dl szódavíz
csipet szódabikarbóna
pár csepp édesítőszer
annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg, de túl sűrű se a tészta
1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 dl habtejszín
vanília aroma
eper
porcukor
A szószhoz:
cukor
eper

Elkészítés:
Kikeverjük a palacsintatésztát. Én a tojást alaposan felverem, picit sózom, öntök bele tejet, tovább verem, mehet bele 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer és a liszt, a megfelelő állag eléréséig. A végén dolgozok bele 1 evőkanál olajat is. Kisütöm a palacsintákat.

A töltelékhez valókat kikeverem. Megtöltöm a kisütött palacsintákat, bőven teszek rájuk túrót, szeletelek rá epret, és feltekerem.

A szószhoz az epret botmixerrel pépesítem, majd cukrozom, ha kell, és hűtöm.

Tálaláskor a palacsintákat porcukorral meghintem, és leöntöm szósszal.





Megjegyzés:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!

A receptet és a fotót Viszab küldte. Köszönjük!


Könnyű melegszendvics:

Hozzávalók:
3 db szendvicszsemle
6 szelet csirkemellsonka
6 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál olívaolaj
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
csípős darált paprikakrém
tengeri só

Elkészítés:
Gyors/abb vacsi reményében jó csipet sóval ellátott, forrásban lévő vízben keményre főz a készletében fellelhető legkisebb méretű, de azért tyúktól eredeztetett tojáskákat. Ha kész, a forró vizet leönt róla, bele hideg víz, félretesz.

Közben kb. 1 dl vizet tölt egy mini serpenyőbe, beletör a fokhagymusokat, bele az olaj, felforral, gázt lekapcsol, kész, félre. A sajtot apróra reszel, ha ízesebbre szeretné, füstöltet alkalmaz.

A tojásokat leitat, lehéjaz, mellé készíti a tojásszeletelő apparátot.
Sütőpapírral kibélel egy tepsit, előmelegít a sütőt.

A zsemléket félbevág, kanállal vagy szilikonecsettel eloszlat rajtuk a hagymás kenőcét (nem mártogat, mert az elsők rögvest megiszogatnák), a tepsibe rakosgat, oldalát lehetőleg ne érje el.
Rájuk fektet a mellszeleteket, a tojásszeletelővel egyenként, hosszában kialakítja a tojások fazonját, egy rétegben beborítja velük a szendvicsek tetejét (a maradék szeletkéket rábízza a kis- és nagykuktákra). Megszórja bőven a reszelt sajttal, iszkiri a forró sütőbe, csak 3-4 percre, míg a sajt ráolvad. Tovább ne, mert megéghet az alja !

Ha kész, a tetejére mintázhat kevés paprikakrémet vagy erőspistit és tálalhat. Mellé mehet paprika, paradicsom, lilahagyma, stb..

Megjegyzés:
Aki nem kedveli natúr a csirkemell felvágott változatait, az egyrészt velem ízlésrokon, másrészt meglepődik, hogy ebben a kivitelben viszont milyen finom tud lenni. A fokhagymás kencefice szinte átitatja a zsemléket, a (nálam füstölt) sajttal, a csípős beütéssel együtt aromásra sikeredett.

A receptet Bgaboca küldte. Küldte. Köszönjük!


Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal:

Hozzávalók:
50 dkg zöldspárga
25 dkg friss nagy méretű csiperkegomba
1/2 zöldcitrom (lime) leve és egy egész reszelt héja
kb. 2 dkg szárított vargánya nagyon apróra zúzva
1 dl olívaolaj
1 kis gerezd préselt vagy reszelt fokhagyma
kb. 1 kávéskanálnyi frissen őrölt vegyes bors (rózsabors, fekete bors, fehér bors)
kb. 1 csapott teáskanálnyi só
kb. 1/2 teáskanálnyi barna nádcukor
1/2 kávéskanálnyi aprított kakukkfű (szárítottal is helyettesíthető)
1/2 kávéskanálnyi aprított rozmaring (szárítottal is helyettesíthető)
1/2 kávéskanálnyi oregánó (szárítottal is helyettesíthető)

Elkészítés:
A pácléhez az olajat egy tiszta nylonzacskóba töltöm, belereszelem a lime héját, belefacsarom a félbevágott gyümölcs levét, sózom, hozzáadom a fokhagymát, majd az aprított fűszereket, a nádcukrot, borsozom.

Az egészet alaposan összerázom. A fűszerezés természetesen mindig egyéni ízlés kérdése. A fent megadott mennyiségeket ki-ki saját kedve szerint módosíthatja, de nagyjából ezen arányok szem előtt tartásával érdemes számolni, hogy a különböző ízek egyensúlyban maradjanak, amire pedig hangsúlyt helyez az ember, az ne sikkadjon el - jelen esetben az enyhén citrusos, borsos, sós ízkombináció finom dominanciája.

A spárgák fás végeit letöröm, alaposan megmosom, vékonyan meghámozom, majd éles késsel előbb keresztben félbevágom, ezt követően a kis hasábokat hosszában is elfelezem. Ez azért fontos, mert az olajos pác igazán a sima felületen tapad meg.

A gombát folyó víz alatt megsikálom, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágom. Minden faldarabolt zöldséget beleszórok a pácleves zacskóba. A zacskó tetejét összezárom, majd alaposan összerázom, és kívülről finoman rámasszírozom az olajos keveréket a zöldségekre, így nem kell külön edényt mosogatni, és az ember keze sem lesz olajos. Kb. 15-20 percet hagyom a zöldséges zacskót pihenni, ennyi idő alatt a falatnyi darabokat finoman átjárja a fűszeres pác.

A sütőt 190 fokra előmelegítem. Nagy grillserpenyőben szépen elegyengetem az illatos zöldségeket, a zacskó segítségével eloszlatom rajtuk a fűszeres keveréket, majd 10 perc alatt roppanósra sütöm. A hirtelen, erős hőhatás következtében és az olajos bevonatnak köszönhetően a gomba és a spárga kívülről enyhén megpirul, de a zamatok nem illannak el, a zöldségek nem esnek össze.





Megjegyzés:
Frissen sültek, natúr húsok, halak, sült sajtok mellé remek köret, de önmagában is nagyszerű tavaszi zöldségétel!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További recepteket, érdekességeket és fotótkat Habliliom blogjában találsz!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-05-27 22:11:35, péntek
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 29837 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 846
  • e Hét: 20309
  • e Hónap: 65125
  • e Év: 1481270
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.