|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2011-05-28 20:06:31, szombat
|
|
|
Egy öt literes befőttesüveget nyakig engedjük hideg csapvízzel. Bele karikázunk egy megsúrolt nagy citromot. Szedünk hat szép egészséges bodzavirágok, leöblítjük, bele rakjuk az üvegbe. Tíz db. citrompótló tablettát is becsúsztatunk. Kistányérral letakarva a konyhában tartjuk huszonnégy órát, majd leszűrjük és 30-40 dkg. kristálycukrot keverünk bele. Üvegekbe töltjük, a hűtőből három napig fogyasztható az érdekes módon muskotály ízű nyári ital.
Télire szörpöt úgy készítünk, hogy a fentiek szerint áztatjuk a bodzavirágot egy nap, de utána
felfőzzük 2 kg. cukorral, leszűrjük, újra forraljuk és lezárva alatta a gázt kb. 3 késhegynyi salicilt keverünk hozzá. Az előkészített üvegekbe töltjük gyorsan és száraz dunsztba tesszük. Itt érdemes két citromot használni, hogy intenzívebb legyen, sőt a cukrot külön megpirítva és felengedve a leszűrt lével aranyszínű lesz a szörp és kissé karamellízű.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2011-05-28 18:28:35, szombat
|
|
|
piskótához:
4 tojás
150 g porcukor
1 citrom leve és héja
4 ek forró víz
200 g liszt
1 cs sütőpor
tetejére:
1 cs vaníliás pudingpor
1/2 l tej
3 ek cukor
tetszés szerinti gyümölcs (én kivivel, banánnal és naranccsal készítettem)
1 cs tortazselé
elkészítés
A sütőt 180 C-ra melegítjük, alsó-felső álláson.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral, citrom levével és a forró vízzel jól összekeverjük (robotgép segítségével).
Belereszeljük a citrom héját, és kis adagonként hozzáadjuk a liszttel összeszitált sütőport.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszához fprgatjuk.
Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajazunk-lisztezünk, majd mehet bele a tészta.
Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.(Tűpróba!)
Miután a tészta megsült, megvárjuk hogy kihűljön, s csak aztán borítjuk egy nagy tálcára.
A pudingot a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. Majd a tészta tetején egyenletesen elsimítjuk.
Erre jöhetnek a gyümölcsök, tetszés szerint.
Ha ezzel is megvagyunk, a tortazselét a hátoldalán található útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsök tetejére.
Ha kész, hűtőbe tesszük néhány órára hűlni. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2011. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
29 db bejegyzés |
e év: |
569 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2182
- e Hét: 4081
- e Hónap: 8485
- e Év: 40214
|
|
|