Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Vizualizáció
  2011-05-28 18:21:32, szombat
 
  Közismert dolog, hogy gondolatainkkal, képzeletünkkel hatunk testünk működésére. Elég például csak finom ételekre gondolni, vagy netán erotikus képeket nézegetni - akár lelki képeket is, tehát fantáziálni - ahhoz, hogy a képzelet és a testi működés összefüggése egyértelmű legyen számunkra. Jógik képesek egészen szélsőségesen is alkalmazni ezt a lehetőséget: ellazult állapotban, meditáció közben befolyásolni tudják szívverésüket, anyagcseréjüket. Mindez bárki által könnyen megtanulható dolog, ám a mechanizmus mikéntjét, és azt, hogy mindezeket milyen fantasztikus mértékben lehet kihasználni például az öngyógyítás területén - a legújabb kutatások tárják igazából elénk.

Robert Ader volt az első kutató, aki 1975-ben kísérleti úton bizonyítani tudta, hogy a korábban teljesen autonómnak tartott immunrendszer és az agy szoros kapcsolatban állhatnak egymással. Állatkísérleteiben - számára is váratlan módon - egy olyan jelenséggel találkozott, amelynek kézenfekvő magyarázatául csak az kínálkozott, hogy a vizsgált patkányok feltételes reflexként immunreakcióra kondicionálódtak.

A tudományos élet képviselőit is heves reakcióra késztette ez a meglepő felfedezés: a legkülönfélébb kísérletekkel igyekeztek cáfolni vagy alátámasztani az újszerű elméletet. Mára már bizonyítást nyert a feltevés: az immunrendszer, az idegrendszer és a tudat kapcsolatát vizsgáló új tudomány, a pszichoneuroimmunológia képes számos összefüggést biokémiai szinten is lépésről lépésre bontva megmagyarázni.

Tehát az öngyógyítás agykontroll által is kínált útja nem valami titokzatos, mágikus dolog, hanem annak a ténynek a kihasználása, hogy megfelelő módszert használva tudatunkkal hathatunk testünk, szerveink működésére, beleértve az egészség megőrzésében legfontosabb szerepet játszó immunrendszert is.

Az egyik híres kísérletben egy adott anyagra allergiás személyek bőrére piros színű üvegből cseppentettek rendszeresen ebből a bizonyos immunreakciót kiváltó anyagból egy-egy csöppet. Ugyanakkor a test más részén zöld színű üvegből kontroll gyanánt kevés tiszta vizet juttattak a bőrfelületre. Mindig bekövetkezett a várt reakció, az allergén anyagra bőrpírral válaszolt az immunrendszer, a vízre természetesen nem. Hanem amikor ezután a kísérleti személyek tudtán kívül megváltoztatták az üvegek tartalmát - a zöld üvegből csöpögött az allergén anyag, a pirosból a víz - az immunreakció továbbra is csak a piros üvegnél lépett fel! A kísérleti alany vizuális élményekkel befolyásolt képzelete ilyen mértékben hatott az immunrendszer működésére!

Számos kísérlet támasztja alá azt is, hogy a testünknek szóló gyógyító hatású üzenet küldésének leghatékonyabb módszere az ellazult, fogékony állapotban végzett tudatosan irányított képzelődés - a vizualizáció. Hadd hívjam fel a figyelmet egy tapasztalatom szerint sokaknál gátló hatású terminológiai eredetű félreértésre: a vizualizációt gyakran összetévesztik a víziókkal, konkrét álomképek létrehozásával, egyfajta "mozizással". Erősen vizuális típusú embereknél előfordulhat ilyen is, de az eredményesség sokkal inkább a beleélés erősségétől függ, attól, hogy képzeletünket intenzíven lekössük az adott feladattal, semmint az, hogy van-e közvetlen képélményünk közben, avagy sem.

Nagyon fontos az is, hogy a realitás talaján álljunk. Ha hihetetlenül nagy célt tűzünk magunk elé, vagy igazán nem is akarunk meggyógyulni egy betegségből, mert valamiért nem olyan fontos az nekünk, vagy ha valójában nem számítunk eredményre, akkor természetesen nem is igen tudjuk beleélni magunkat semmiféle gyógyulással kapcsolatos élénk álmodozásba.

S ha meg is tesszük, de közben elhanyagoljuk a külső eszközöket, tehát mellőzzük az orvosi segítséget, végzetes lehet tévedésünk. Vannak olyan betegségek, állapotok - s ezt nemigen tudja senki maga megítélni -, amikor a gyors és/vagy állandó kívülről érkező gyógyítás előbbre való, mint a lassúbb, belső öngyógyító erők aktiválása.
Az ideális a két módszer együttes alkalmazása.

Álljon itt példa gyanánt egy részlet egy önmagát cukorbetegségből sikeresen gyógyító kecskeméti agykontrollos, K. Lilla leveléből:

"Legfontosabb: 1. HIT, VÁGY, ELVÁRÁS; 2. NAPI 3*15 PERC PROGRAMOZÁS; 3. ORVOSI UTASÍTÁS BETARTÁSA! Minden alkalommal megjelenítem az aznapi dátumot és olyan vércukorszintet, amilyet szeretnék. Például mikor 12 körüli értékeim voltak, akkor 10 alatti értékeket programoztam. Ekkor a legmagasabb 9,9 volt. Most már 4-8 között programozok. Ha valakinek magas a cukra, ne akarjon rögtön ideális eredményeket. Ne essünk túlzásokba! De ha fokozatosan kéri a cukorszint csökkenését, biztos a siker. Én szoktam még mondogatni, természetesen jelenidőben: Hasnyálmirigyem inzulint termel, vércukorértékeim 4-8 közötti értékek. Jól és tökéletesen egészségesnek érzem magam... Nem egyik napról a másikra, de türelemmel, kitartással az eredmény nem marad el. Minden alkalommal gyógyítom is a hasnyálmirigyemet, ahogy azt a tanfolyamon tanultuk."





 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Agykontroll  
Tojásfehérje jó hatása
  2011-05-28 18:15:16, szombat
 
  " Fogyókúrázóknak, testépítőknek, betegségből lábadozóknak, fejlődésben lévő gyermekeknek, időseknek - szinte mindenkinek ideális fehérjeforrás a tojás.

A tojásfehérje több mint 80 százaléka víz - ám ez nem csoda, a legtöbb élelmiszer
(főleg zöldség és gyümölcs) víztartalma magas, és az emberi test is (körülbelül) 78 százalékban víz.
A tojásfehérje maradéka azonban nagyon értékes fehérje, jól emészthető, rengeteg hasznos anyagot tartalmaz.
Értékét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az anyatej után a tojás másodikként következik az emberi táplálkozás szempontjából

A tojásfehérje igazi kincs!

A tojás teljes fehérjemennyiségének több mint felét (54 százalékát)
a 64 Celsius fokon megalvadó, azaz kicsapódó albumin teszi ki.
Tartalmaz ovotransferrint, amely fémeket megkötni képes alkotórész, és jelentős biológiai szerepe van a baktériumok szaporodásának gátlásában.
Az ovoglobulinoknak pedig baktérium- és vírusölő tulajdonságuk van, védik a tojást a fertőzésektől. A tojásfehérje tovább is osztható: ha jól megfigyeljük, akkor kétféle állagú: van egy sűrűbb, zacskószerűen egybeálló, amiben a fehérjemolekulák inkább fonalszerűen rendeződnek, i
lletve van hígabb, nyúlós-ragadós, kevesebb rostanyagot tartalmazó része is a tojásfehérjének.
Így tároljuk a tojásfehérjét

Csak ép tojást tároljunk, a törötteket, repedteket, horpadtakat vagy láthatóan sérülteket ne,
és csak közvetlenül a felhasználás előtt mossuk meg őket.

Ha a tojást vízzel telt edénybe tesszük, a friss (1-2 hetes) tojás a fenékig lemerül, a kevésbé friss (2-3 hetes) lebeg, míg az ennél régebbi úszik a felszínen.

Mindez persze nem vonatkozik a hűtőben tároltra, hiszen 5-12 Celsius fokon kevésbé veszít vizet a tojás, így nem nő lényegesen a tojás lebegését szabályozó légkamra.
Míg a tojás feltöretlenül, hűvös helyen rendkívül sokáig fogyasztható marad,
addig feltörés után már gondoskodni kell a védelméről.
Az a legjobb, ha a sütéskor keletkező maradék tojásfehérjét rögtön felhasználjuk más ételek készítésére (például fehérjés rántottát csinálunk úgy,
hogy az összes maradék tojásfehérjéhez még ütünk 1-2 teljes tojást), vagy hamis madártejet (hígra főzött pudingporból készítve a levet), esetleg süteményeket készítünk.

Ha rögtön nem tudjuk felhasználni, akkor lefedve, hűtőben másnapig még eláll a nyers fehérje.
Ha ennél hosszabb időre szeretnénk tárolni, akkor fagyasszuk le!

Tegyük zárható edénybe vagy kimosott joghurtos dobozba, fóliázzuk le,
és így körülbelül 10 hónapig használható marad
- ám fontos, hogy írjuk rá a csomagolásra, hogy mikor tettük fagyasztóba az adagot.
Amikor szükségünk lesz rá, akkor a normál hűtőben vagy szobahőmérsékleten engedjük fel.

Bár ilyennel ritkán találkozhatunk, ha városban élünk, de a frissen tojt tojás fehérjéje a fölgyülemlett szén-dioxidtól zavaros, ám 1-2 napon belül "föltisztul".
Zavarba hozhat azonban a bolti tojás esetében is minket, ha feltöréskor azt látjuk: a fehérjében homok, esetleg vérfoszlányok vannak.

Ezek még a tojásképződés során kerülnek oda, nem ártalmasak, bár nem szép látvány.
Ha a tojást nem tároljuk hűvös helyen, akkor a fehérje (fertőzés nélkül is) bomlásnak indul.
Az ilyenkor fölszabaduló kénhidrogén adja a záptojás jellegzetes szagát.

Ahogy azt Dr. Légrádi Péter - Tojás, táplálkozás, egészség című könyvében írja, a megzápult tojás föltöréskor "föl is robbanhat".

Hogyan verjük fel a tojásfehérjét?

Erre egymásnak ellentmondó információk vannak, van, aki szerint a hideg, más szerint a szobahőmérsékleten lévő tojásnak lesz jobb a habja.
Az viszont biztos, hogy tökéletesen el kell választani a tojásfehérjétől a sárgáját, mert ha csak egy kicsi is marad benne, már akadályozza a habverést.
Figyeljünk arra is, hogy a felveréshez használt tál és eszköz is zsírmentes, tiszta kegyen!

Mi történik akkor, amikor felverjük a fehérjét?

A habveréskor bekerülő buborékokat fehérjefal keríti körül, először folyadék állagban,
majd egyre inkább szilárdulva, ahogy a fehérjék stabilabb szerkezetet vesznek fel.
Ám vigyázzunk, mert ha a habot a kelleténél tovább verjük,
akkor a buborékokat csapdázó fehérje falak elvékonyodnak, elpattannak,
és a hab összeesik.
Ugyanígy összeesik a hab, ha sokáig állni hagyjuk - épp ezért mindig csak akkor verjük fel,
amikor már épp bele kell tenni az ételbe.

Tudtad?

A megőrzési ideje 28 nap.
A tojásfehérjében nincs zsír és szénhidráz. "
Forrás: http://www.hazipatika.com/articles/A_tojasfeherje_csodaja_receptekkel








 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Rózsa
  2011-05-28 18:11:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Virág csodák  
Sorválasztó
  2011-05-28 18:08:44, szombat
 
 



















 
 
0 komment , kategória:  Kepek - Sorválasztók   
Rózsa
  2011-05-28 18:06:08, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Nagyon aranyos !  
Rózsa
  2011-05-28 18:04:08, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Virág csodák  
Én és Isten
  2011-05-28 17:50:36, szombat
 
  Wass Albert : Én és Isten

Nagy-nagy rémek űztek,
már mindent bejártam:
végső menedéknek
Istennél megálltam

S lám az Isten nékem
sziklaszilárd vért lett,
gond meg nem találhat,
baj hozzám nem érhet,

mert az Isten nékem,
Míg másnak csak támasz,
nekem menedékem,
végső menedékem!

Míg örömben jártam
Nem leltem meg Isten
Rá csak most találtam,
Hogy elveszték mindent.

Rátaláltam én is
Szörnyű-szörnyű búban
Atyai szavára
most, hogy rászorultam



 
 
0 komment , kategória:  Író - Wass Albert  
Kerítsd be a macskát
  2011-05-28 15:43:40, szombat
 
  Kerítsd be a macskát úgy,hogy ne tudjon lemenni a világos zöld mezőről!

Megoldható, bár nem egyszerű! NEKEM még ez idáig nem sikerült!

Jó játékot!:)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az agyad életkora
  2011-05-28 15:33:12, szombat
 
  Az agyad életkora - csak 2 perc!!!

Egy kis agytorna mindenkinek! Nosza, teszteljétek magatokat!!!

Vigyázz, mert nehéz abbahagyni... Mindíg jobbat remélsz...
:))))))Kinek - hány éves?
Az agyad életkorát
Megnézheted, hogy az agyad is olyan idős-e, mint a tested, vagy netán....
Az oldal kínai!! Figyelemesen olvasd el az instrukciókat!

1. Nyomd meg a "start"-ot a megjelenő képen.
2. Várd meg a visszaszámlálás végét: 3, 2, 1.
3. Egy pillanatra megjelenik néhány szám (3-6), próbáld a helyzetüket
és nagyságukat megjegyezni (nullától növekvő sorrend kell), aztán
helyettük üres körök jönnek. Nyomd meg sorban a köröket a legkisebbtől
a legnagyobb szám felé haladva.
Ez ismétlődik majd 10szer.
4. A végén megjelenik az agyad életkora

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen a reflexed?
  2011-05-28 15:23:10, szombat
 
  Ki lehet próbálni! Elmentve később is jó játék...

Jó játékot! Amíg játszunk nem öregszünk.......

A Reply-vel ismételhetsz játékot!

Bowling

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 854 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2399
  • e Hónap: 11069
  • e Év: 67002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.