Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Értékek
  2011-05-29 17:51:03, vasárnap
 
  "Ami könnyen elérhető, az a felszínen csillog. Ami érték, olykor fénytelen, és a mélyre kell ásni érte! Amiben a sokaság élvezetét leli, sivár és illanó gyönyörűséget kínál. Amiről én beszélek, az a felszínről nem látható, és bensődben derül."
/Seneca/



 
 
0 komment , kategória:  Író - Seneca**  
Szokások
  2011-05-29 17:49:18, vasárnap
 
  A pozitív és negatív érzések nem képesek egyidejűleg jelen lenni a gondolkozásban. Vagy az egyik, vagy másik uralkodik. Neked kell gondoskodnod arról, hogy gondolkodásodra a pozitív gondolatok hassanak! Ebben a szokás törvénye van segítségedre. Alakítsd ki magadban a pozitív gondolatok szokását! Így a negatív érzelme...k egyszerűen képtelenek lesznek behatolni.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Élet
  2011-05-29 17:43:15, vasárnap
 
  Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyszer csak felébredj és megbánd.
Szeresd azokat, akik jók hozzád. Felejtsd el azokat, akik nem.
Hidd, hogy minden valamilyen okból történik.
Amikor új esély adódik, két kézzel kapj érte, ha ez gyökeresen megváltoztatja életed, ne ellenkezz. Soha senki nem mondta, hogy könnyű az élet, csak azt, hogy érdemes élni.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Kedvenc aforizmáim  
Tudat
  2011-05-29 17:42:20, vasárnap
 
  Bármilyen félelmet le tudsz győzni, ha erre felkészíted a tudatodat. Emlékezz, a félelem nem létezik máshol, csakis a tudatodban!
Dale Carnegie



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Kedvenc aforizmáim  
Mérgező kozmetikumok
  2011-05-29 17:34:27, vasárnap
 
  Egy amerikai tanulmány beszámol arról, hogy az OSHA hivatala egy olyan kutatást végzett, amelynek során 2983, kozmetikumokban található kémiai anyagot vizsgáltak meg. Ezek közül 884 mérgezőnek bizonyult!
146 daganatot/tumort okozhat
376 a bőr és a szem irritációját idézheti elő
314 biológiai elváltozásokat eredményezhet
218 szaporodási problémákat okozhat

(egy anyag akár több helyen is szerepelhet)
Ezek az anyagok a mai napig alkotói a vizsgált kozmetikumoknak!

Vásároljon olyan termékeket, amelyek az itt felsorolt káros kémiai anyagok egyikét sem tartalmazzák!

A-hidroxisav
Szerves sav, amely anaerob légzéssel keletkezik. Az a-hidroxisavat tartalmazó bőrápolási termékek nem csupán a bőr sejtjeit támadják meg, hanem a bőr védőköpenyét is. Használatának következménye akár hosszantartó bőrkárosodás is lehet.

Alkohol
Színtelen, illékony, gyúlékony folyadék, ami élesztőgombák és szénhidrát erjedésével keletkezik. Gyakran használják oldószernek, de italokban és gyógyszerekben is megtalálható. Ehető és iható termékek alkotórészeként hajlamosabbá teheti a testszöveteket a rákkeltő anyagokkal való reagálásra. Azok a szájöblítők, amelyek 250/a-nál magasabb alkoholtartalmúak, hozzájárulhatnak a száj-, a nyelv- és a torokrák kialakulásához.

Állati zsír (faggyú)
Az állati szövet bizonyos fajtája; olajtartalmú szilárd és félszilárd anyagokból áll. Ezek a glicerol vízben nem oldódó észterei, illetve zsírsavak. Az állati zsír és a lúg adja a szappanok, a tisztító- és emulgeálószerek fő alkotórészét, és egyben a legjobb táptalajt biztosítják a baktériumok számára.

Alumínium
A fémek közé tartozó elem, amelyet leginkább repülőgépek alkatrészeinek, illetve protézisek előállítása során, emellett izzadásgátló termékek alapanyagaként, továbbá savgátlókhoz, valamint fertőtlenítőszerekhez használnak. Az alumínium szoros összefüggésbe hozható a mellrák és az Alzheimer-kór kialakulásával.

Ásványolaj (paraffinum liquidiumnak is nevezik)
A nyersolaj (petróleum) származéka. Ipari felhasználásakor leginkább kenőolajként alkalmazzák. Az ásványolaj egy finom, filmszerű réteget képez a bőr felszínén, így a toxinok, a nedvesség és egyéb, a bőr által termelt anyagok elől elzárja az utat. A bőr nem tud normálisan lélegezni, így az oxigén sem juthat át a sejtfalon.

Bentonit
Lyukacsos agyag, amely víz hatására eredeti térfogatának többszörösére duzzad meg. Számos kozmetikai termék alapanyagaként eltömíti a pórusokat, így elzárja a bőrt a szabad levegőtől.

Butan (bután)
Rendkívül gyúlékony aeroszol; nagy mennyiségben narkotizáló hatású.

Diethanolamin (DEA)
Színtelen vagy kristályos alkohol, amit oldószerekhez, tisztítószerekhez és emulgátorokhoz használnak fel. Testápolók is tartalmaznak DEA-t, mert puhává teszi a bőrt. EzenkíÍvül más bőrápoló termékekben is találkozhatunk vele hidratáló hatása miatt. Abban az esetben, ha a DEA nitrátokkal együtt kerül feldolgozásra, egymással reakcióba lépve rákkeltő anyag keletkezik. Bár korábbi tanulmányokban a DEA-t nem sorolták a rákkeltő anyagok közé, napjainkban egyre több kutató vélekedik úgy, hogy a DEA nitrátokkal való egyesülés nélkül is rákot okozhat. Többek között bőr- és nyálkahártya izgató hatását is meg kell említeni.

Diethylphthalate (dietilftalát)
Alkohol denaturálásához használt anyag. Felszívódik a bőrbe, és befolyásolja annak védelmi rendszerét. A Phthalate-ok (ftalátok) károsítják a májat, a vesét és a szaporodási szerveket, mindemellett a szervezetre a hormonokhoz hasonló hatást gyakorolnak. leggyakrabban a samponokban találkozhatunk ezzel az anyaggal.

Dioxin
A papírgyártás folyamata során keletkezett hulladékanyag a dioxin, amely rákot okozhat. Dioxinnal kezelt edényekről a termékekbe kerülhetnek a veszélyes anyagok.

Elastin (elasztin) magas relatív molekulatömeggel
A kollagénhez hasonló fehérje, a rostok fő alkotórészét képezi. Az elasztin állati testrészekből is nyerhető, és a kollagénhez hasonló hatást gyakorol a bőrre.

Fluorid
Potenciális rákkeltő alapanyag.

Fluor-szénhidrogén
Színtelen, nem éghető gáz, amit színtelen, nem éghető folyadékként is felhasználnak. Ritkán a felső légutakban enyhébb irritációhoz vezethet. A fluor-szénhidrogént gyakran használják hajspray-k hajtóanyagaként.

Formaldehyd (formaldehid) és származékai
(Bronidox, bronopol, diazolidinyl-karbamid, diazolidinyl-urea, hydantoin, imidazolidinyl-karbamid, imidazolidinyl-urea, 2-bromo-2-nitropropán-1,3- diol, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane.). Színtelen mérgező gáz, irritáló hatású, és rákkeltő anyag. Vízzel kombinálva a formaldehidet fertőtlenítőszerként, rögzítőként, illetve tartósítószerként használják. A formaldehid számos kozmetikai termékben megtalálható, de főként a hagyományos körömápolási termékekhez használják. A formaldehidek rákkeltő anyagok, amelyek már kis mennyiségben is irritálják a nyálkahártyát, és allergiát válthatnak ki.

Glycerin (glicerin)
Sziruphoz hasonló folyadék, melyet víz és zsír kémiai reakciójával állítanak elő. Puhítóként és oldószerként kerül felhasználásra. A bőr alsóbb rétegeiből a bőr felületére vonzza a nedvességet, és ott is tartja azt, hacsak a levegő nedvességtartalma el nem éri a 65a/a-ot, így a bőr belülről kifelé haladva fokozatosan kiszárad.

Ízesítőanyagok
Néhány ízesítőanyagot rákkeltőként tartanak számon.

Kaolin
Finom fehér agyag, melyet főként porcelánkészítéshez használnak, A bentonithoz hasonlóan teljesen eltömíti és elgyengíti a bőrt.

Kollagén
Tulajdonképpen nem méreg. Zselatinszerű, nem oldódó protein, amely mérete míatt nem szívódik fel a bőrbe. A kollagén megtalálható a legtöbb kozmetikai termékben. Állati bőrből és apróra őrölt tyúklábból nyerik ki. Ez az anyag filmrétegszerűen helyezkedik el a bőrön, ezáltal nem engedi azt szabadon levegőzni. A legnagyobb baj vele, hogy rendszeres használata révén a bőr leszokik a kollagéngyártásról.

Lanolin
Gyapjúból nyerhető zsíros anyag, amely gyakori összetevője kozmetikumoknak és különböző krémeknek. Néha allergiát vált ki a bőr felületén, például bőrkiütések formájában.

LAS-Tenside (lineáris alkylbenzol-szulfonát)
Erős bőrizgató hatású, a szennyvízbe kerülve nehezen lebomló anyag. A mosószerekhez már nem használják.

Lúg
Nátriumhidroxidból vagy kálíumhidroxidból álló nagytöménységű vizes oldat. A szappandarabok például lúg és állati zsír kombinációjából állnak. Összetevői megtámadják a bőrt, és kiszárítják azt.

Nitroaminok
A nitroaminok felszívódnak a bőrbe, és hatásuk rákkeltő lehet. A kozmetikumokba a nyersanyagok beszennyezése által kerülhetnek, illetve létrejöhetnek a tárolás során is, abban az esetben, ha az összetevők egymással reakcióba lépnek.

Nitro- és policiklikus pézsmavegyületek
Ezek a szintetikus parfümanyagok az állatkísérletek során részben rákkeltőnek bizonyultak, részben pedig megváltoztatják az egyed genetikai hátterét. Környezetünkben és szervezetünkben ezek az anyagok annyira felhalmozódhatnak, hogy akár az anyatejben is ki lehet mutatni őket. A legújabb kutatások szerint káros hatást gyakorolnak a májra. Az illatanyagok allergiát válthatnak ki az embereknél, és a kötőhártya mellett a légutakat is irritálhatják.

PEG (polietilénglükol)/ PEG-származékok
(A Copolyol a Polyglykol, a Polysorbate olyan anyagok, amelyeket a PEG vagy eth.jelölés mellett többnyire egy számmal is ellátnak, pl. ceteareth-33). A polietilénglükolok és származékaik a bőrt áteresztővé teszik, így a káros anyagok akadály nélkül a bőrbe kerülhetnek.

Petrolatum (petrolátum)
Petróleum bázisú zsír melyet az iparban kenőanyagként használnak. A petrolátum valamennyi károsodást előidéző tulajdonsága megegyezik az ásványolajnál tárgyaltakkal.

Propan (propán)
A propán egy olyan aeroszol, amely nagy mennyiségben narkotízáló hatással bír.

Propylenglykol (propilénglükol)
A propilénlgükol az ásványi olaj kozmetikai termékekben fellelhető formája, amelyet fék- és hidraulikafolyadékokban éppúgy megtalál- hatunk, mint a fagyásgátló szerekben. A propilénglükolt a bőr- és hajápoló termékekben és a kozmetikumokban hidratáló hatása miatt használják. A bőr nedvességtartalmának megőrzése úgy történik, hogy a propilénglükol
megakadályozza a nedvesség vagy a víz eltávozását azzal, hogy eltömíti a bőrt. Különböző információs anyagok figyelmeztetik a propilénglükol tartalmú termékek használóját, hogy ez az anyag erősen irritálja a bőrt, és használatával májelégtelenség és vesekárosodás léphet fel.


Szárítja a bőrt, és irritáló hatású lehet.

Sodium Fluorid (nátrium fluorid)
Potenciális rákkeltő anyagként határozták meg.

Sodium Lauryl Sulfate (nátrium lauryl szulfát)
Erős tisztító és nedvesitő hatású anyag, amely előfordul a felmosószerekben, a gépi zsírtalanítókban és az autómosószerekben egyaránt. Tudósok szerint a Sodium Lauryl Sulfate a leggyakoribb bőrallergén anyag. Gyorsan felszívódik, és az agyba, májba, szembe és szívbe kerülve maradandó károsodást okozhat. Mindemellett a Sodium Lauryl Sulfate lelassítja a gyógyulás folyamatát. Felnőtteknél szürkehályogot okoz, a gyerekeknél pedig megakadályozza a szem normális fejlődését.
Gyógyszertárakban nátrium lauryl szulfátként kapható. A csomagoláson a következő figyelmeztetés olvasható: belégzése és lenyelése káros az egészségre, Irritálja a légzőszerveket és a bőrt. Veszélyes, komolyabb szemkárosodást okozhat. Szembe kerülése esetén alaposan öblítse ki, és forduljon orvoshoz! Bőrre kerülése esetén bő vízzel azonnal le kell mosni! Munka közben ajánlott védőöltözet és védőszemüveg viselése.
Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, és a címkét vagy a csomagolást meg kell mutatni!

Sodium Laureth Sulfate (nátrium laureth szulfát)
A Sodium Laureth Sulfate alkoholos változata a Sodium Lauryl Sulfatenak. Kevésbé irritáló, azonban komoly kiszáradást okozhat. A tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá. Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.

Talkum
A talkum egy puha, szürkészöld színű ásvány, amely megtalálható néhány testápoló és kozmetikai termékben. Bizonyos körülmények között a talkum belégzése káros lehet, mindemellett rákot is okozhat.

Néhány példa káros hatású összetevőkre:

Szájvíz:
Alkohol, ízesítőanyagok, Sodium Lauryl Sulfate

Fogkrémek:

Fluor Sodium Fluorid, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Propylenglykol, Saccharin

Samponok:

DEA, Diethylphtalat, LAS-Tenside, Oxybenzon, Propylenglykol, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate

Borotvahab v borotvagél:

DEA, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, faggyú, só

Dezodorok:

lumíniumsók, Butan, Propan, Propylenglykol, Alkohol Talkum

Tusfürdők. szappanok:

EA, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, faggyú

Krémek:

Formaldehyd, Glycerin, Kaolin, Lanolin, ásványolaj, parfüm, Petrolatum,

ropylenglykol

Színezett nappali krémek/Make-up-ok:

PEG, ásványi olaj, parfüm, Propylenglykol, Glycerin

Vizsgálja meg azokat a termékeket, amiket eddig használt fürdőszobájában, a konyhában, vagy a mosás során. Nézze meg a termékek összetevőit! Bizonyos érdekkörök késleltetik a szigorú vizsgálatok bevezetését, és eltussolják sok olcsó alapanyag egészségkárosító hatását.


 
 
0 komment , kategória:  **** Igaz volna ?**  
Varázslatos !
  2011-05-29 17:12:05, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Sugárzóan szép képek  
Varázslatos !
  2011-05-29 17:08:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Sugárzóan szép képek  
Siker
  2011-05-29 17:04:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Idézetes képek  
Belső nyugalom.....
  2011-05-29 16:48:32, vasárnap
 
 
"E belső nyugalomhoz nem annyira akkor jut el az ember, amikor már nincsenek vágyai, hanem mikor az a vágy keletkezik benne, hogy ő maga adjon! Ekkor az embert többé már nem éri csalódás, nem zaklatja sem a birtokvágy, sem a veszteség fájdalma. Ez a belső nyugalom ösvénye."
(Jet Li)



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Vegyes**  
Stimulálja az agyműködést...
  2011-05-29 16:39:13, vasárnap
 
  A technológia agyműködésre kifejtett hatásaival foglalkozó kutatás során arra a következtetésre jutottak amerikai kutatók, hogy, az internetethasználat, különösen a keresés frissen tarthatja az idősek elméjét.

Korai lenne azt állítani, hogy a technológia segíthet legyőzni az Alzheimer-kórt, azonban "amikor az agyunk a Google-t használja, az idegpályák alaposan megváltoznak" - mondta Gary Small pszichiáter, a University of California Los Angeles (UCLA) Memória- és Öregedéskutató Központjának igazgatója.
Az új vizsgálat, amely a Journal of Geriatric Psychiatry szakfolyóiratban jelent meg, pont akkor készült el, amikor a szakértők azt jósolták, hogy az alzheimeres esetek száma 2050-re megnégyszereződik. A téma ilyen vetületeire válaszképpen elszaporodtak a különböző agytorna-módszerek és a memóriát serkentő számítógépes programok.

Small kilenc hónapos vizsgálatának 24 neurológiailag egészséges alanya 55 és 76 év közötti, hasonló iskolázottsági szintű önkéntes volt. Kétféle feladatot hajtottak végre: egy könyvszerű szöveget kellett olvasniuk számítógép kijelzőjén, és internetes kereséseket kellett végezniük. Eközben az agyukat egy speciálisan felszerelt MR (mágneses rezonancia) készülék vizsgálta. A csoport egyik fele jártas volt az internethasználatban, a másik fele azonban nem.
Az alanyoknak egy szemüvegen keresztül weboldalakat szimuláltak, majd a kurzor vezérléséhez a három válaszgomb közül egyet kellett megnyomniuk az online keresés megközelítéséhez. A szöveg olvasásánál pedig egy gombot kellett megnyomniuk az oldal megjelenítéséhez.

Az alanyok motivációjának növelése érdekében a vizsgálat előtt azt mondták nekik, hogy később felmérik tudásukat az általuk kutatott témakörben. A témakörök között olyanok szerepeltek, mint a csokoládé fogyasztásának előnyei, egy galapagosi utazás megtervezése és hogy a megfelelő autó kiválasztása.
Az MR-vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy mindkét feladat az agynak azt a részét stimulálta, amely a nyelvért, az olvasásért, a memóriáért és a látásért felel. Azonban az internethasználat az agynak több területét nyitotta meg, ugyanis aktiválta az agy összetett, logikus gondolkodásért és a döntéshozatalért felelős részeit is. A fokozott agyi aktivitás, amely valószínűleg az internetezéshez szükséges számos, gyors döntés meghozása miatt alakul ki, azt a tényt veti fel, hogy a vizsgálati alanyoknak gazdagabb érzékelési élményeik voltak és a figyelmük is fokozottabb volt.

Small szerint az idősebb korosztály vizsgálatával az agykutatás eddigi hiányosságát akarta pótolni. Csak kevés vizsgálat foglakozik a technológia hatásaival a "digitális bevándorlókra", vagyis azokra, akik a számítógépet életük során csak később kezdték el használni, szemben fiatalabb társaikkal, a "digitális bennszülöttekkel". Small ezt a vizsgálatot legújabb, iBrain: Hogyan éljük túl a modern elme technológiai változását című könyvének kutatómunkájához kezdeményezte.
Eredményeink a középkorúak és idősek rutinszerű internethasználata és az idegpályák aktivitása közötti összefüggésre mutatnak rá" - állítja a vizsgálat. "További vizsgálatok szükségesek, hogy felmérjük ezen technológiák idősödő agyra gyakorolt pozitív és negatív hatásait."

Néhány kutató, mint Kevin Lee, az öregedéssel foglalkozó kutatásokat támogató Ellison Orvosi Alapítvány helyettes ügyvezető igazgatója szerint ezek a kijelentések túl messzire mennek. "A nyomtatott könyv és az írógépek megváltoztathatják az agyunkat, egyénileg, egy élet alatt" - mondta Lee. "Azonban hogy a számítógépek megváltoztatnák a genetikai állományunkat, az olyasvalami, ami csak évezredek alatt történhet meg."

Az internethasználat a klinikai kísérletek alapján valóban elősegíti a károsodott memóriafunkciók regenerálódását" - mondta el kérdésünkre Dr. Fehér Gabriella pszichológus. "Ezt a terápiát kiegészítő jelleggel használják például agyvérzések, vagy egyéb agysérülések regenerációjának meggyorsítására. Nem az a fontos, milyen jellegű tevékenységet végez a páciens a számítógép előtt, sokkal inkább az, hogy aktívan használja a logikai funkciókat. Erre kitűnően alkalmas az internetes keresés, az e-mailezés, vagy bármilyen hasonló tevékenység. Az internetnek külön előnye, hogy szórakoztató, ezért nincs 'feladat', 'munka' jellege, épp ezért szívesen használják az érintettek."




 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 854 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 946
  • e Hét: 3334
  • e Hónap: 7740
  • e Év: 63673
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.