Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
GÁZA NYITVa
  2011-05-30 21:05:18, hétfő
 
 
GÁZA NYITVA

Mottó:
A szemforgatás magasiskolája, avagy a palesztinok ,,szabadon" elhagyhatják a Gáza-övezetet


A palesztinok ősi földjén néhány éve hatalmas szénhidrogén-mezőt találtak. Eddig volt blokád, most az egyiptomi társadalmi változások után van szabad elvonulás. Izrael nem küld majd katonákat a Vörös tenger habjai közé. Pontosan tudják, hogy a palesztinok ősi földje mit rejt. Ők maradnak az elrabolt területen.
Most válik igazán világossá, hogy az egyébként valóban szükséges társadalmi változások, amelyek megtörténtek az arab világban, teljesen másról szóltak, mint azt mutatni akarták az amúgy világszerte izraeli vezénylet alatt firkáló fősodratú bértollnokok. Kell a szénhidrogén. Köztudott tény, hogy Gáza földje alatt akkora szénhidrogén mezőt találtak, hogy egész Izrael szinte az idők végezetéig energetikailag abszolút függetlenné válhat. Folyik is a nyáluk utána, hogy ezt megszerezzék.
Valójában Tel Avivból átszóltak az Államokba, azok küldtek ügynököket jó vastag bukszával, és fellázították az arabokat saját vezetésük ellen. Szegény jó burnuszosok meg bedőltek. Az arab országokból a fegyverek hangjára elmenekült annyi vendégmunkás, hogy pontosan elég befogadó hely lesz a menekülő palesztinok számára, csak ne maradjanak a földjükön.
Ugyanez történt a Észak-Afrikai országban. Gyakorlatilag egész népcsoportok keltek vándorútra. Önként. Semmi nem elég?! Hová akarják majd kergetni Ramallah népét?
A gazdasági folyamatoknak álcázott, és önvédelmi biztonsági intézkedéseknek beállított gaztettek mögött semmi más nem húzódik meg, mint egy vegytiszta Izrael kialakításának szándéka. Tehát rasszisták. Gazdasági alapon szított fajgyűlölet vezeti őket.
Ám valójában a végletekig kiélezett etnikai konfliktusok mögé bújva, terroristának kikiáltva tizenéves palesztin gyerekeket, csúzlira rakétával, rakétára fehérfoszforral válaszolnak. Egészen megdöbbentő a párhuzam Drezda bombázásával!
Emlékeztetőül itt csak annyit szükséges felidézni, hogy a német várost úgy tették a földdel egyenlővé, ahogy máshol még soha. Szénport szórtak repülőről Drezdára. Az első hullám után az emberek észbe kaptak, és elkezdték összesöpörni a szénport. A következő hullámban érkező repülőkről ezeket a védelmi erőket legéppuskázták. A harmadik hullámban csapást mérő repülők a szénporra gyújtóbombát dobtak. Ezzel addig soha nem látott tűzvihart keltettek.
Most ugyanaz történik Gázában, csak fordított sorrendben, mások által elkövetve, noha akkor is tudjuk kiknek a parancsára történt.
Hosszú lesz a sora a menekülteknek, s az új Közel-Keleti háború indító oka az lesz, hogy akár külső erő bevonásával, akár saját erejük bevetésével, vagy éppen testvérháborút szítva a szerencsétlenek között nyernek még újabb leigázható területet. Gósen-ig? Esetleg vissza akarják adni Egyiptomnak, amit kölcsön kértek a kivonulás előtt? Mert hogy akkor is egy egész birodalom legalább harmadának csalással, tolvajlással történt a térdre kényszerítése. Aki nem hiszi, olvassa el a kivonulásról szóló Ó-Szövetségi részeket! Ott megbizonyosodhat a mellékletek alapján, az ókori mértékegységekből kiindulva, hogy mennyi aranyat, ezüstöt, rezet, nemes textilt, és fát, lábas jószágot vittek magukkal. Mai értelemmel alig felfogható az a gazdagság, amivel feltőkésítették magukat - hogy finoman mondjuk a lopást, ami kitartott Kánaán földjéig. Addigra kihaltak a negyven év alatt a kiáramlásban résztvevők, és az utódoknak azt mondtak, amit akartak. Így születnek a azok a mítoszok, amik máig kőbe vésve még a keresztények gondolatvilágát is.
Most Gáza, holnap más terület, és a hódításnak nem szakad vége. Gyakorlatilag uralmuk a térségben erősen felülreprezentált a népesség megoszlását tekintve. Máig ez a helyzet, és igazi terroristák módjára ezen csak vér árán képesek megpróbálni a változtatást.
Isten irgalmazzon Izrael földjének, ha egyszer szólásra emelkedik valamelyik falusi imaházban egy muszlim pap, aki majd ugyanezt elmondja testvéreinek. Ugye hogy meg fog fordulni minden karaván, amelyik Gázától elfele bandukolt? És nem bandukolni fognak, de rohanni, mint a szél, s annyian lesznek, amihez nem lesz elég gépfegyver az ősi földjüket elhódítóknak.
Igaz, kő kövön nem fog maradni, de inkább a pusztaság, mint a véres rabság. A hódítók 1948 előtt keveset jártak azon a tájon a sokszor negyven év után. Nem emlékezhetnek rá, nem tudhatják, milyen az arabok haragos tömege. Amit ők látnak, az Gáza kislétszámú népessége, akiken eddig szadista hajlamaikat kiélhették.
Gáza népe hamarosan visszatér hazájába. Nem lesznek egyedül. Velük tart majd sok arab testvérük, de legfőképpen az igazság. Ennek az igazságnak és a már nem üres kezű tömegnek tragikusan elsöprő lesz az ereje.
Na, akkor kezdődik igazán a világ piacainak valódi újrafelosztásáért a harc az Államokbeli maradék hatmillió szavazási mérlegnyelv uszítására. Ha pedig az USA enged annak az uszításnak, maga is el fog tűnni a térképről, csak addigra nem marad elég olaja a gépesített haderőinek földrészek közötti mozgatására. Akik közülük idegen földön állomásoznak majd akkor, csupán rövid ideig tudják tartani támaszpontjaikat. Csak fejenként egy skulót hagyjanak meg maguknak, mert nem lesz kegyelem az élősdi globalista erőket kiszolgáló és táplálóknak. Sehol.
Ilyen kegyetlen a természet törvénye. Kivétel nélkül úgy vág vissza leigázóinak, hogy belefeketednek. Azt a háborút majd kevesen élik túl ép elmével, jó egészségben. Az emberiség történetének legnagyobb katasztrófáját nem a pénz fogalmának eltűnése, nem a harcok elesettjeinek létszáma, és nem a harcok nyomában keletkező elsöprő járványok, meg az éhség fogja jelenteni. A katasztrófát egy pszichológiai deffenzív degenerációs folyamat ellenállhatatlan hatása jelenti. Szellemi, lelki és maximálisan fizikai leépülés veszi kezdetét. Aki teheti, visszamegy a barlangokba túlélni. És kicsit sem fogja érdekelni őket, hogy mennyi hullott el a hódítókból.
Az élet él, és élni akar. Még mindig nem késő felébredni, és józan számvetésre kényszeríteni a világ gazdasági háttérhordáját. Kicsi az esély, de még van.


Ferencváros, 2011. május 28.

Lengyel Károly


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tavalyihoz képest is rosszab
  2011-05-30 20:50:16, hétfő
 
  2011-05-30. 17:41
A tavalyihoz képest is rosszabbul élünk

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága mai ülésén meghallgatta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, akik beszámoltak a magyar kormány egyéves gazdasági teljesítményéről.
Fellegi Tamás méltatta a különböző állami intézmények összevonását, amely véleménye szerint növelte a gyorsaságot és a hatékonyságot. Az uniós pályázatok esetében megkezdték az eljárásrend egyszerűsítését, a különböző állami cégek menedzsmentjében radikális létszámcsökkentést hajtottak végre, egyszerűsítették a közbeszerzési folyamatokat. Megkezdődött a magántőke bevonásával készült beruházások, vagyis a PPP-konstrukciók áttekintése is, ennek során bizonyossá vált, hogy az eddigi gyakorlat szerint minden kockázatot az állam vállalt, míg a magánszféra kockázat nélkül többszörös hasznot zsebelt be. A miniszter az Új Széchenyi Tervtől várja a hazai kis- és középvállalkozások fellendülését, és nagy sikerként aposztrofálta a MOL 21 százalékos tulajdonrész-visszavásárlását az orosz Szurgutnyeftől, mivel az olaj ára és a MOL árfolyama minden létező piaci előrejelzése szerint jelentősen emelkedni fog, így a magyar állam hosszú távú értéknövekedéssel számolhat.
Az MSZP-s Szekeres Imre szerint a kormány kapkod és látszat politizál, a MOL részvények visszavásárlásával nem fog csökkenni az ország energiafüggősége, az összevonások pedig csak azt a célt szolgálták, hogy az összes állami kifizető cég egy helyen legyen. Szekeres szerint szakmai vegyesbolt jött létre, melyet a Fideszes Ékes József úgy kommentált, ha ez így van, akkor az előző kormányok úgy kezelték a gazdaságot, mint egy szatócsüzletet.
A jobbikos Lenhardt Balázs szerint Fellegi Tamás tanáremberhez méltóan professzionálisan csomagolta be a semmit, amit a kormány az állami vagyon visszaszerzése terén fel tud mutatni. A képviselő szerint a stratégiai ágazatoknál valóban aktív állami jelenlétre lenne szükség, nem csak az elmúlt nyolc, hanem két évtized rombolása miatt. Lenhardt az egész privatizációs folyamat felülvizsgálatának szükségességét hangsúlyozta, mondván a közszolgáltatásainkat privatizáló cégek is bizonyos feltételeket vállaltak, és rengetegszer láttuk, hogy ezeket nem teljesítették. Átfogó, bíróságot igénybe vevő eljárás helyett jogi maszatolás van, nincsenek érdemi lépések, miközben számos esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn - kifogásolta a képviselő, aki felvetette, hogy vajon kinek az érdekét szolgálja az évi 3 ezer milliárd forintos IMF-hitel felvétele és kamatainak továbbfizetése. Lenhardt kitért a Szajol-Püspökladány közötti vasútfelújításra is, emlékeztetve arra, hogy az irreálisan magas 100 milliárdos beruházást - a sokkal kedvezőbb ajánlatot adó versenytársak kizárása után - a közismerten Orbán Viktor közeli barátjának számító, a Fidesz pénzeit kezelő Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép nyerte. A jobbikos képviselő feltette a kérdést, hogy ennyi pénzből hány kis- és középvállalkozást lehetne talpra állapítani.
Lenhardt Balázs szerint jellemző a nemlétező elszámoltatásra, hogy a volt pénzügyminiszter Veres János bent ülhet a bizottságban és kérdéseket tehet fel ahelyett, hogy egészen más természetű közintézmény, mondjuk egy PPP-konstrukcióban épült fegyház vendégszeretetét élvezné. Veres ezt követően kritikával illette az ülést vezető Nyikos Lászlót, hogy nem utasította rendre a szerinte személyeskedő jobbikos politikust. Veres János kijelentette továbbá, hogy semmilyen papírt nem találtak, amely bizonyítaná bűnösségét.
Fellegi Tamást rövid szünet után Matolcsy György váltotta. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy míg egy éve csődközeli helyzetben voltunk, az új kormánynak köszönhetően Magyarország pénzügyei konszolidáltak, a külső pénzpiaci bizalom helyreállt. Matolcsy elmondta, 2011 első negyedévében 2010 első negyedévéhez képest nőtt a foglalkoztatottság, amely jelzi, hogy kedvező folyamatok vannak a gazdaságban. A magánnyugdíjpénztárak államosítása egy tarthatatlan és erkölcstelen rendszernek vetett véget - állította a miniszter, aki szerint tartható a 10 év alatt ígért egymillió új munkahely.
Szekeres Imre szerint a Fidesz fordított Robin Hoodként azoktól vesz el, akiknek semmije sincs, és azoknak adnak, akiknek van.
Lenhardt Balázs Borókai Gábor Heti Válaszban megjelent írását idézte, amelyben a hetilap főszerkesztője megállapítja: nemcsak az elmúlt öt évhez, a tavalyihoz képest is rosszabbul élünk. A jobbikos képviselő úgy vélte, az elmúlt negyedév 2,3 százalékos GDP javulását csak az exportnövekedésnek köszönhetjük, a gazdaság duális szerkezete megmaradt, a hazai kkv-szféra pedig haláltáncát járja. Lenhardt szerint a belső kereslet további csökkenése a Jobbik azon félelmét igazolta, miszerint a legtehetősebbeknek adott adókedvezmények nem fognak megjelenni a piacon, a legszegényebbektől elvett pénzek viszont fájóan hiányozni fognak. A képviselő elmondta, a rokkantnyugdíjasok munkába való visszavezetése nem jelent megoldást, mert nincs munkaerőpiac, ami fel tudná őket szívni, a Széll Kálmán Tervvel pedig a kormány a korábbi balliberális kormányok megszorító politikáját folytatja.
(Barikád)


http://kuruc.info/r/2/79859/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készenlétben állnak az izraeli
  2011-05-30 20:43:03, hétfő
 
  A Jobbik a devizahitelesek csomagjáról: "Készenlétben állnak az izraeli érdekeltségű ingatlantársaságok"
2011.05.30 |


Orbán-Matolcsy csomag: kiviláglik belőle, hogy Magyarországon még mindig a kereskedelmi bankok és multinacionális érdekeltségeik diktálnak.

Z.Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Fogyasztóvédelmi bizottság tagja mai sajtótájékoztatóján reagált az Orbán-Matolcsy ,,megoldáscsomagra", melyet a devizahitelesek számára hoztak létre. A Jobbik véleménye szerint ez viszont se nem megoldási se nem csomag, inkább az orosz rulettre emlékeztet. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: kiviláglik belőle az, hogy Magyarországon még mindig a kereskedelmi bankok és multinacionális érdekeltségeik diktálnak. A politikus megjegyezte: a fent említett intézkedési terv nem oldja meg a hitelesek problémáit; való igaz, hogy egy bizonyos rétegnek bizonyos könnyítéseket lehetővé tesz, de aztán ezt kamatostul fogja visszaszedni egy pár év múlva. A bevezetett kvótarendszer révén legalizált uzsora kezdődik el Magyarországon, melynek értelmében legálisan lehet majd az ingatlanvagyonból kitakarítani a magyar lakosságnak azon részét, mely jórészt önhibáján kívül került abba a helyzetbe.

A nemzeti radikális képviselő rávilágított arra, hogy a bejelentett tervezet egyáltalán nem tér ki arra, hogy az állítólagos nemzeti eszközkezelőt milyen forrásból akarják biztosítani, ki fogja fizetni azt, hogy az adósok ingatlanvagyonát valaki felvásárolja és a hitelesek bérlőként milyen feltételek mellett maradhatnak lakásaikban. Z. Kárpát Dániel szerint nyilvánvaló, hogy nem fognak szociálisan csökkentett bérleti díjakat kapni, hanem ,,kőkemény piaci feltételek mellett" olyan díjak fizetésére lennének kötelezettek, amelyekre nem lesznek képesek. Látható az, hogy a gazdagok kormánya ismét a gazdagoknak kedvez.

A politikus kiemelte: a tervezet nem említi a kereskedelmi bankok folytatólagos visszaéléseit, nem érinti a végrehajtók különböző tevékenységeit, valamint a jövőre nézve is érintetlenül hagyja azt a felállást, hogy a kereskedelmi bankok diktálnak, a mindenkori kormány pedig ezt végrehajtja.

Készenlétben az izraeli tőke

Lenhardt Balázs, a Jobbik Gazdasági Kabinetjének elnöke szerint az Orbán-Matolcsy féle csomag megint nem oldja meg, pusztán elodázza a problémát, amit az úgynevezett devizahitelek okoztak. Az árfolyamkülönbségek tovább halmozódnak a gyűjtőszámlán, amit öt év múlva kamatostul meg kell fizetni! Az ún. devizaalapú hitel esetében, valójában nem történt devizahitelezés, hiszen itt forintban adták ki a hitelt és forintban is kell törleszteni, sőt meg is van tiltva az adott pénznemben való törlesztés. Ez egy óriási átverés, melyet a hazánkban működő kereskedelmi bankok azért valósítottak meg kormányzati támogatással, hogy minél több bőrt le tudjanak húzni a magyar lakosságról. Lenhardt Balázs közölte: 2001-ben az első Orbán-kormány volt, aki megszavazta a hitelintézetekről szóló törvény módosítását, miszerint a bank a különböző szerződéses feltételeket egyoldalúan módosíthatja, ami a polgári jogban példátlan eset!

A politikus kiemelte: a Jobbik megoldási javaslata a kezdetektől az, hogy forintosítani kell az összes devizaalapú hitelt, mégpedig azon az árfolyamon, amin az adós felvette. A már kifizetett megemelt törlesztőrészleteket pedig a tőkeösszegből le kell vonni! A Magyar Nemzeti Bank nemzetellenes tevékenysége döntően befolyásolja, hogy a forint alapkamat magasan van, ezért tudták az embereket ebbe a csőbe behúzni. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: július elsején lejár a kilakoltatási moratórium, a sok esetben izraeli érdekeltségű ingatlantársaságok készenlétben állnak, hogy százezrek elveszítsék a lakásukat, ők pedig potom pénzért megszerezzék azokat.

barikad.hu

http://jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/a_jobbik_a_devizahitelesek_csom agj%C3%A1r%C3%B3l_quotk%C3%A9szenl%C3%A9tben_%C3%A1llnak_az_izraeli_%C3%A9rdekelt s%C3%A9g%C5%B1_ingatlant%C3%A1rsas%C3%A1gok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutálisan emelik a benzin árá
  2011-05-30 14:26:13, hétfő
 
  Brutálisan emelik a benzin árát
2011. május 30. 13:34
Hunhír.info

Emeli bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin És a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Az emeléssel a benzin ára 382-383 forintra nő, míg a gázolajé 366 forint lesz. A Mol egy hete bruttó 4 forinttal csökkentette a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, a gázolajé akkor nem változott. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=41522
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz programja
  2011-05-30 13:30:46, hétfő
 
  A Fidesz programja

Az országgyűlési választások óta vita tárgyát képezi, hogy a Fidesznek van-e, volt-e kormányzati programja. Ugyan egyértelműen nem hirdették ki, de már egy év távlatában körvonalazódik a Fidesz valódi programja. Vegyük is sorra a pontokat.

1; Az elmúlt 8, illetve 20 év emlegetése. Ezt a pár mondatot szépen sikerült is megtanulniuk, ám közben észre sem veszik, hogy eltelt egy újabb év. A 8 és 20 év már 9 és 21 év lett, ami alatt nem történt semmi javulás.
Az elmúlt évek folyamatos felhánytorgatása nem szolgálja az előrelépést, ám nagyon jól tudják vele takargatni saját hiányosságaikat. Bármilyen hiányosságával szembesítik a Fidesz-KDNP frakciót, rögtön előkapják a betanult kis monológjukat és minden felelősséget áthárítanak az előző kormányzatokra. (Halkan jegyezném meg, hogy a Fidesz egyszer már volt kormányon az elmúlt 21 év során.)
Ha éppen nem ezt a kis színdarabot adják elő, akkor csak hebegnek, habognak, de érdemben nem tudnak megszólalni.

2; A látszat fenntartása. Orbán külföldi megnyilvánulásai mind arról adnak tanúbizonyságot, hogy teljes mértékben a magyar népet szolgálja, a nemzet érdekeit helyezi előtérbe, kiáll a magyarság mellett. Mi itthon jól tudjuk, hogy az az Orbán, aki a külföldi médiában látható, nem az az Orbán, aki itthon végzi áldatlan tetteit.

3; A magyar nép átverése. A Fidesz (elődeihez hasonlatosan) csodás ígéretekkel vágott bele a kampányba, igaz konkrétumokat nem nagyon emlegetett. Nagyvonalakban említette csak, hogy a magyar nemzet érdekében kíván ténykedni, itt minden jó lesz. Ígértek itt két hét alatt közbiztonságot, ígérték a termőföldek védelmét. Mindezekből mi lett?
A közbiztonság terén érdemi lépést nem tettek, helyette mindenféle törvényeket, tiltásokat alkotnak. Folyamatosan az ?állami erőszak monopóliummal? hozakodnak elő. Ez a kifejezés nyilván megtetszett nekik, máskülönben nem értem, miért hozakodnak elő ezzel minden egyes alkalommal, amikor az önvédelmi szerveződésekre terelődik a szó. A két hét alatt beígért közbiztonságból nem lett semmi. A helyzet még inkább romlott, hála a polgárőr tevékenységet ellátó csoportok ellehetetlenítésének.
A magyar termőföld védelmében is komolyan megvezették a magyar lakosságot. A választások előtt Orbán azt ígérte, hogy amíg pártja kormányoz, addig a magyar földből egy rögöt sem vehetnek külföldiek. Időközben alkotmányozásra került sor, melynek kapcsán (látszólag) kikérték a lakosság véleményét is. A válaszadók döntő többsége a magyar termőföld alkotmányos védelme mellett szavazott, ám Orbán úgy döntött, hogy a népakarattal szembe menve mégsem emeli be az alkotmányba. Helyette alsóbb szintű törvények állnak majd az anyaföld védelmében. Itt sokan hátradőltek és megnyugodtak, hogy mégis csak meg lesz védve a földjük. Viszont ebben a dologban ott van az átverés, hogy az alkotmányt alsóbb szintű törvények nem bírálhatják felül. Vagyis a termőföld védelme nem szerepel az alkotmányban, akkor az erre hozott alsóbb szintű törvényt bármikor meg lehet támadni.
Fidesz-KDNP ámokfutása az ilyen tessék-lássék, nesze semmi, fogdmeg jól intézkedésekkel van tele. Amit az egyik kezével letesz az asztalra, azt a másikkal két-háromszorosan veszi vissza.

4; A magyarság elnyomása. Mert nem másról van szó, mint a magyar őslakosság elnyomásáról, kiirtásáról, vagy elűzéséről. Az árak az egekbe szöknek, a reálbérek egyre alacsonyabbak. Már akinek?
Orbánnak sikerült a társadalmi rétegeket még inkább elválasztania egymástól. Akik eddig tehetősebbek voltak, azoknak több marad a zsebükben, a kevésbé tehetőseknek, meg egyre kevesebb. Már eddig is látványos eredményeket ért el ezen a téren, de még mindig nincs vége. Újabb megszorításokat helyez kilátásba. Nem idegen tőle az a gondolat sem, hogy meggyőzze a magyar lakosságot arról, hogy egy havi fizetéséről, vagy nyugdíjáról mondjon le. Az ország lakosságának nagy része nem él olyan körülmények közt, hogy ezt a luxust megengedhesse magának.
A nyugdíjak felülvizsgálásával sok nyugdíjast ítél éhhalálra. A munkaképes nyugdíjasokat visszaküldené még dolgozni, amikor a pályakezdő fiatalok is elég nehezen találnak munkát.
A dolgozó magyar emberek kilakoltatását lehetővé teszi, aminek a következménye az lesz, hogy a kilakoltatott a lakásával együtt, az állását is elveszíti, így a megélhetése is veszélybe kerül. Ezzel párhuzamban a munkába álló cigányoknak alanyi jogon lakást ígér, az iskolába járó cigánygyerekeknek pedig ösztöndíjat és ingyen laptopot. Tudjuk jól, hogy a cigány nem fog dolgozni, elbocsátani pedig nem fogják, mert az, hogy nézne márki, meg különben is! Ugyan úgy a cigánygyerek sem fog szorgalmasan órákra járni, helyette az ösztöndíjat veri el kocsmákban, játékgépekben. Az ingyen laptop szép gesztus lenne, ha nem tennék azt is rögtön pénzzé. Sok putriban még áram sincs, nem tudom, hogy egy számítógépet mivel üzemelnének? Tudjuk, hogy ezeket a kiváltságokat csak azok a cigányok kapják meg, akiknek eddig nem sikerült beilleszkedniük a magyar társadalom által elfogadott rendbe. Ezek pedig nem véletlenül nem tudtak beilleszkedni. Eszük ágában sincs.

5; A háttérhatalom folytatólagos kiszolgálása. Ez a téma sokak előtt ismeretlen, vagy képtelenségnek tűnik. A háttérhatalom a nemzetközi nagytőke és irányítóik a zsidók. Orbán és számos magyarnak hitt politikusunk zsidó. A Parlamentben egymást szidják, majd együtt mennek a zsinagógába.
Orbán a Fidesz testvérpártjának az izraeli Likud pártot nevezte meg. Számos alkalommal jár Izraelben. Az izraeli kémrepülők ügyének felgöngyölítését sem igen szorgalmazza. A zsidó menekültek szívélyes befogadására szólította fel Magyarország lakosságát?.
Sorolhatnám még a zsidóbarát tevékenységeit, de fölösleges. Akik tudják az igazat, azoknak kár mondani. Akik pedig naivan, esetleg kétkedve állnak a témához, úgyis azt mondják, hogy mindezen tettek az emberség, a tolerancia jelei. Ezen utóbbi csoportba tartozóknak felhívnám a figyelmét arra, hogy amíg Orbán és társai zsidó uraikat szolgálják ki, addig magyar emberek veszítik el lakásaikat, munkahelyeiket, magyar embereket rabolnak ki, ölnek meg cigánybűnözők, magyar embereket fosztanak ki a zsidó bankok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentették a polgárőrök Lá
  2011-05-30 07:32:45, hétfő
 
  Feljelentették a polgárőrök Lázárt és Szijjártót
2011. május 29. 23:28
Hunhír.info

Postázta feljelentését Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Szijjártó Péter miniszterelnöki sajtószóvivő ellen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. László Attila elnök Hunhír.infóhoz is eljuttatott feljelentését alább közöljük.



.......számú példány.



László Attila - Elnök
Szebb Jövőért
Polgárőr Egyesület

B é k é s c s a b a
Pásztor u.19. IV/13. szám.
5 6 0 0



Dr. Keresztes Imre
Főügyész Úrnak

Központi Nyomozó Főügyészség
Vezetőjének
B u d a p e s t
Zichy Jenő u.14. szám.
1 0 6 6



Tárgy: Feljelentés.

Tértivevényes!
Ajánlott!

TISZTELT FŐÜGYÉSZ ÚR !


László Attila ( 5600. Békéscsaba, Pásztor u.19. IV/13. szám alatti lakos) mint a - Békés Megyei Bíróság,Gyulán, 2010.év április hónap 14.-én kelt Pk.60.010/2010/4/I. számú végzésével- a közhasznú társadalmi szervezetek nyilvántartásba vett Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület -Elnöke, a Magyar Köztársaság Büntető Törvénykönyvéről szóló 1978.évi IV. törvény ( továbbiakban: Btk.) Btk. 233-236. §§ - iban foglalt hamis vád valamint a Btk. 238-241. §§ - iban foglalt hamis tanúzás törvényi tényállásának valamint büntetőjogi jogkövetkezményeinek ismeretében.

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény ( továbbiakban: Be.) a Be. 171.§ (1) bekezdésben jelölt feljelentési jogosultságomra tekintettel, a Tisztelt Központi Nyomozó Főügyészség Vezetőjéhez címzett - két példányban benyújtott -

- f e l j e l e n t é s t -

teszek


S Z I J J Á R T Ó P É T E R - miniszterelnöki sajtószóvívő
( idézési címe: Miniszterelnöki Hivatal Irodaháza
1055.Budapest, V. kerület. Kossuth tér. 4.szám)
.

valamint

L Á Z Á R J Á N O S - Fidesz frakcióvezető
( idézési címe: Képviselői Irodaház Fidesz-frakció
1357. Budapest, Széchenyi rakpart 19. szám vagy
vagy a Miniszterelnöki Hivatal Irodaháza
1055. Budapest, V.kerület, Kossuth Lajos tér. 4.szám)

ellen a

Btk. 179.§ (1) bekezdésébe ütköző és a Btk.179.§ (2) bekezdés b., pontja szerint minősülő
nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétség elkövetése miatt, az alábbiakban foglaltak alapján.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény valamint a közhasznú szervetekről szóló 1997.évi CLVI. törvény alapján megalakult,és a Békés Megyei Bíróságon, 2010.április hónap 14.napján, Pk.60.010/2010/4/1.számú végzésével a közhasznú társadalmi szervezetek között nyilvántartásba vett egyesület.

Társadalmi szervezetünk -Alapszabályban is -deklarált céljai között szerepel- nem teljes felsorolásban:

- az élet és testi óvásával, a lakosság biztonságérzetének növelése,ezen keresztül a lakossági kapcsolatok erősítése,
- a bűnalkalmak korlátozása, a bűnmegelőzés és különböző tulajdonformák védelme
az állampolgárok összefogása, a vagyonvédelem.

- az emberi és állampolgári jogok védelme,
- az ár és belvízvédelem, a katasztrófa elhárításban való közreműködés,
- az áldozatvédelem.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tevékenységüket önként végzik, ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejük terhére, és az egész országban nagy népszerűségre tettek szert, hiszen valós tevékenységet fejtett ki ( ellentétben az 1989 óta alakult olyan polgárőr szervezetekkel, amelyeknek a létszáma nagy, azonban valós tevékenységet nem fejtenek ki.)

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mindezidáig együtt tudott lokálisan működni a helyi rendőri szervekkel, a társadalmi szervezet jellemezte a tenniakarás a lokális környezet életfeltételeire kedvezőtlenül hatós jelenségek távoltartása, megszüntetése vagy visszaszorítása, amelyben jelentős eredményt is fel tud mutatni a társadalmi szervezet,hiszen a sajtóban is jelentek meg cikkek a társadalmi szervezet tagjai által felderített bűncselekményekről.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet messzemenően jellemezte a törvények és egyéb jogszabályok betartása, és mindenkor a a hatályos jogszabályok betartása mellett, a 2009.évi LXXXIV. törvénnyel módosított Polgárőrségről szóló 2006.évi LII. törvény betartása, ennek érdekében továbbképzéseket tartottunk, és az egységes jogalkalmazás érdekében módszertani anyagok is kerültek kibocsátásra.
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjainak felvételük előtt felvételi vizsgát kellett tenniük, a jogszabályok ismeretéből, valamint nyilatkozniuk kellett- egységes nyilvántartási felvételi lap alapján - hogy nem büntetett előéletűek, ellenük sem büntetőeljárás sem szabálysértési eljárás nem folyik,és nincsenek közügyektől eltiltó bírói ítélet hatálya alatt.
( Itt megjegyzendő, hogy az OPSZ sajtónyilatkozatai ellenére -ismerettel rendelkezünk arról-hogy az OPSZ egyes tagszervezetinél valóban nincs semmiféle eljárás, továbbképzés)

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek az egész országban jöttek létre szervezetei,és a bűnmegelőzésben a tevékenységét a helyi rendészeti szervek és önkormányzatok is elismerték,és az egyesület tagjai részt vettek a Borsod megyében az árvíz és belvíz elhárításában,védekezésben valamint a kolontári és devecseri iszapkatsztrófa következményeinek elhárításban,együttműködve a katasztrófavédelmi szervekkel.
( Igaz erről a sajtó egyáltalán nem tájékoztatták a közvéleményt, egy alkalommal volt,hogy véletlenül lement a híradóban egy felvétel,de azon is kitakarták, az ott lévők jelzést,hogy azon személyek,akik ott dolgoznak az elhárításban, védekezésben, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, a sajtó mindig is negatív színben kívánta feltüntetni az egyesületet.)

Sajnos az Országos Polgárőr Szövetség többszöri megkeresésünkre sem kívánta velünk felvenni a kapcsolatot, és a rendőrség vezetői is elzárkóztak a kapcsolatfelvétel, elöl.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai a polgárőr szolgálatuk ellátása során
semmiféle bűncselekményt vagy szabálysértést nem követtek el.
( A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület valamint tagjai,mint jogkövető állampolgárok tudomásul veszi a Kormány 67/2011.(IV.22.) Korm. rendeletét valamint a Btk módosítást, a 2011.évi XL .törvényt, és a Polgárőrségről szóló 2006.évi LII. törvényben keletkeztetett módosításokat, amely több területen is akadályozza a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységét, igaz a hatalom nem kompenzálja a lakosság részére ezen tevékenység kiesése miatt keletkezett bűncselekmények számának megnövekedésének a megakadályozását..)

Itt csak megjegyzendő,hogy ezen jogszabályokban valamint a politikusok,és rendőri vezetők kijelentéseiben mindig egyenruhás bűnözésről beszélnek, de a Polgárőrségről szóló 2006.évi LII. törvény polgárőrök esetében formaruháról beszél, mivel egyenruhája csak a rendészeti szervek tagjainak ( pl.: a rendőröknek) vannak.

Súlyosan méltatlannak, méltánytalannak és megalázónak tartjuk a

- Lázár János Fidesz frakcióvezető által a Parlament 2011.05.02.-i ülésén a felszólalásában elhangzott kijelentéseket, amely szerint:

,, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület nyíltan neonáci, szélsőséges szervezet...rendrakásról beszélnek, és odamennek keményfiúként, és jól megverik őket, és a rendőrségnek kell kimenteni..."

( Youtube- Lázár János nácizik a parlamentben, 2011.05.02.)

Lázár János frakcióvezető felszólása előtt Pintér Sándor belügyminiszter is nyilatkozott, hogy korábban jogértelmezési probléma volt a bíróság és a rendőrség között, ezen szervezet tekintetében, de most egyértelművé teszik a Kormányrendelet valamint a Btk. módosításával ezt)

Lázár János Fidesz frakcióvezető a felszólalásban - véleményem szerint - a kimondott szavak súlyosságával nem volt tisztában, mi az, hogy nácizmus, noenácizmus, hiszen a kommunista ideológia mellett a történelemben ismerjük, hogy a nácizmus ( nemzeti szocializmus) volt még a másik emberellenes ideológia, úgyhogy nácinak nevezni a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, súlyosan rágalmazó, és becsületsértő, és sérti a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület jó hírnevét valamint a társadalmi szervezet mint jogi személy és tagjai megbecsülését.
( Az alkotmányos alapjogok védelme is azt kívánja,hogy a politikusoknak se lehessen mindenkire,és mindenhol jogalap nélkül rágalmazó, dehonesztáló, lejárató kijelentéseket tenni !)

Amennyiben ha valóban korábban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület nem tartotta volna be a hatályos jogszabályokat különös tekintettel a Polgárőrségről szóló 2006.évi LII. törvényben foglaltakat, a rendőrhatóságoknak első dolga lett volna, hogy fellépnek ellene, és ez széleskörű médianyilvánosságot kapott volna.a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület jogsértése, többszörösen kielemezve azt. ( Igaz a médiában sohasem volt olyan megjelenítés,hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai részt vesznek az árvíz és belvíz elleni védekezésben az iszapkatasztrófa elhárításban,mindig csak negatív színben kívánták volna feltüntetni ezen társadalmi szervezet, azonban ez nem sikerült,mivel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai semmiféle bűncselekmény vagy szabálysértést nem követtek el, a korábban - még módosítás előtti- Polgárőrségről szóló 2006.évi LII. törvény a Polgárőr szervezetek részére együttműködési kötelezettséget n e m í r t e l ő (!!! Az együttműködést,mint lehetőséget, (és nem kötelezettséget!!!) tartalmazta, igaz a jelenlegi jogi szabályozás mellet próbálják ellehetetleníteni a társadalmi szervezet működését.

Szíjjártó Péter - miniszterelnöki szóvívő az MTV1 műsorában 2011.április 27.-én 15.45-kor elhangzott nyilatkozata szerint ( amely nyilatkozat megtekinthető a Youtue - Ezek mind bűnözők, és mától büntetendő az egyenruhás bűnözés ).

Jogosultság és felhatalmazás nélküli járőrszolgálattal kapcsolatos megjegyzése meg természetes a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületre vonatkozik ( hiszen Gyöngyöspatán megjelent a Véderő nevű szervezet is. A Véderő járőrtevékenységet nem fejtett ki, hanem egy magántelken táborozott, járőrtevékenységet a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai végeztek -még a módosítás előtti - Polgárőrségről szóló 2006.év LII. törvény alapján, amely ezt lehetővé tette!!!.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület széleskörű lakossági támogatást élvezett, hiszen a lakosság biztosította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjainak a szálláshelyet, és az ellátás egy részét, a kisebbséggel kapcsolatos összetűzés nem volt, viszont a preventív járőrtevékenységnek köszönhetően, valóban csökkent a bűncselekmények száma a helységben.

Szíjjártó Péter - miniszterelnöki szóvivő, az MTV 1 ,,Ma reggel" című műsorában 2011. április 28.-án 06.26-kor kijelentette, hogy: ,,..egyenruhás bűnözés jelent meg, úgy járőröznek, mint egy rendfenntartó szervezet. jogosultság nélkül...."
( Itt a járőrözés szintén a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületre vonatkozik, mivel polgárőr járőrtevékenységet a helységben a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület végzett.)


1., sorszám alatt melléklem a Hírszerző cikkét, az ,,egyenruhás bűnözőről".

Ugyanezen műsorban Szijjártó Péter kijelentette, hogy. ,,..rendbontók és bűnözők".

A Btk.179.§ - ban jelölt rágalmazás vétségét az követi el:

Aki valakiről más előtt, a becsület csorbításra alkalmas tényt állít, vagy híresztel vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ,vétséget követ el,és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

A Btk.179.§ (2) bekezdés b., pontjában foglaltak alapján a büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást nagy nyilvánosság előtt követik el.

A rágalmazás bűncselekmény jogi tárgya a személy társadalmi megbecsülése, a becsület, az emberi méltóság része.

A rágalmazás sértettje nemcsak természetes személy lehet, hanem természetes személyek körülírható csoportja, jogi személytársadalmi szervezet és hatóság egyaránt lehet.

A Szebb jövőért Polgárőr Egyesület mint jogi személy társadalmi szervezet, valamint ezen társadalmi szervezetnek a tagjai is társadalmi megbecsülésnek örvendtek, és örvendenek és pozitív társadalmi megítélésben részesültek ( még a negatív irányú média beállítási kísérletek ellenére is), mivel ahol jelen voltak ezen társadalmi szervezetnek a tagjai, ott valóban preventív jellegű tevékenységük folytán csökkent a bűnözés, és kiváltotta ezen tevékenység a közösség elismerést, és nem kerültek semmiféle konfliktusba egyetlen társadalmi csoporttal, nemzeti vagy etnikai kisebbséggel sem.

Valóban nem tartozik a tények körébe az értékítélet és a vélemény, a bírálat, a kritika, a véleménynyilvánítás ténybeli valóságtartalma nem esik a tényállítás fogalma alá, ezért az nem alkalmas sem a rágalmazás sem a becsületsértés megállapításra.

Ezzel szemben a gyalázkodó jellegű,és az emberi méltóság sérelmével járó nyilatkozatok még abban az esetben is a bűncselekmény megállapításra alkalmasak, ha azok - formálisan - kritikai megjegyzésként kerülnek a nyilvánosságra. ( BH.1994.300, BH.1992.296)

De ezen Szíjjártó Péter - miniszterelnöki szóvívő valamint Lázár János - Fidesz frakcióvezető által a nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatok, nem tekinthetők sem kritikának, hanem tényszerűen jelentették ki, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület ,, nyíltan neonáci, és szélsőséges".

Akinek alapvető történelmi ismerete is van arról, hogy mi a nácizmus, annak ismernie kell, ezen kijelentésnek a súlyosságát, különösen ha egy célzott csoportra kívánom ezt irányítani.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvényben meghatározottak alapján, valamint közhasznú szervezetekről szóló 1997. CLVI.törvény alapján létrejött közhasznú társadalmi szervezet ( A Magyar Köztársaság -jelenleg még hatályban lévő - Alkotmányáról rendelkező 1949.évi XX. Törvény XII. fejezet amely az alapvető jogokról rendelkezik, biztosítja az egyesülés szabadságát, és még sok más alapjogot.)

Amennyiben valóban ha a társadalmi szervezet szélsőséges tevékenységet folytatott volna, vagy ezt az Alapszabályában deklarálja, akkor a bíróság nem jegyezte volna be ezen szervezet, és ezen társadalmi szervezet tagjait nácinak, neonácinak ( értsd: nemzeti szocialistának,) nevezni, nemcsak méltánytalan, hanem rágalmazó is.

A nagy nyilvánosságon a bűncselekmény, a sajtó, és egyéb tömegtájékoztatási eszköz vagy sokszorosítás útján történő elkövetését kell érteni (Btk.137.§ 11.pont)..ez ebben az esetben különösebb bizonyítást nem igényel, mivel nevezett elkövetőktől a nyilatkozatok mind az írott, mind az elektronikus médiában, többtucat alkalommal is megjelenítve lettek.

A nyilatkozatok tevők kijelentették, hogy a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai rendbontók, bűnözők, és neonácik, ezen kijelentéssel, hogy ,,bűnözök" következésképpen, azt kívánták meghatározni, hogy mint bűnözők bűncselekményeket követnek el.
( Igaz a parlamenti felszólalásakor Pintér Sándor belügyminiszter is kijelentette, hogy korábban jogértelmezési probléma volt - lásd: a polgárőr tevékenység meghatározása tekintetében - így a nyilatkozattevők a médiákban visszamenőlegesen is bűnözőknek nevezte a társadalmi szervezet tagjait,akik ugye a -kijelentés alapján- bűncselekményeket követtek el és követnek el.)

Társadalmi szervezetünket a 2011. évi XL. törvény valamint a 67/2011. (IV.22.) Korm rendelet hatálybalépése előtt, a Polgárőrségről 2009.évi LXXXI. törvénnyel módosított 2006.évi LII. törvény alapján nem terhelte együttműködési kötelezettség, hanem a Polgárőrségről szóló 2006.évi LII. törvény 2.§-a úgy rendelkezett,hogy:
A polgárőrség tevékenysége során kölcsönösen együttműködik a helyi önkormányzatokkal, az állami és önkormányzati szervekkel a rendőrség, a katasztrófavédelem illetve a vám. és pénzügyőrség szerveivel, a környezet és természetvédelmi őrszolgálattal, valamint a Személy és Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamarával.

Ezen törvény 2.§ (4) bekezdésben rögzítve van,hogy:

Kölcsönös együttműködést tesznek lehetővé és nem együttműködési kötelezettséget írnak elő., és ezen bekezdésben foglaltak alapján lehetőséget adnak arra, hogy az együttműködés tartalmi elemeit, a közös feladatok ellátásnak rendjét, a felek az együttműködési megállapodásban r ö g z í t h e t i k.

Ezen a korábbi kötelező együttműködést elő nem író szabályozáson változtatott a 2011.évi XL. törvény valamint a 67/2011.(IV.23.) Korm. rendelet valamint a Polgárőrségről szóló 2006.évi LII. törvény módosítása, amely valóban kötelezővé tette a rendőrhatósággal való együttműködést, amely szabályzókat természetesen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tudomásul vesznek és betartanak, pedig ezen szabályzók, nagyban akadályozzák egy önkéntes szerveződés működését, és a preventív bűnmegelőzés hiánya miatt emelkedni fog a bűncselekmények száma, mivel az állam erőszakszervezete nem tudja ( vagy nem kívánja) a funkcióját gyakorolni, és az ,,egyenruhás bűnözők" hiánya miatt sok településen a közbiztonság mint fogalom megszűnik.


Egyben kérem, ezen feljelentést joghatályos m a g á n i n d í t v á n y n a k tekinteni, amelyben kérem, hogy a feljelentésben szereplő személyek ellen, a feljelentésben szereplő bűncselekmény elkövetése miatt az eljárás lefolytatását.

Jelen feljelentésemet (magánindítványomat) maga a szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mint jogi személy jó hírének a védelme, valamint a társadalmi szervezet tagjainak védelme, méltósága, és becsülete miatt kénytelen voltam megtenni, bízva abban, hogy a Tisztelt Központi Nyomozó Főügyészség megteszi a szükséges intézkedéseket, ezzel véget vetve a méltánytalan rágalmaknak és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásoknak,hogy maguk a rágalmazásokat kijelentők is tisztában legyenek a kimondott szó súlyával, és remélve azt, hogy az állam erőszakszervezeti elkezdik megtenni azon intézkedéseket a bűnözés visszaszorítása, és megelőzése érdekében,amely törvényi kötelezettségeik körébe tartozna, és megszűnhet majd ,, az egyenruhás bűnözés" is.

Bízva korrekt eljárásban!.





Tisztelettel:

László Attila
( Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - Elnöke)




Békéscsaba, 2011. év május hónap 28.napján.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=41503
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három hónap alatt kétezer kórh
  2011-05-30 06:57:26, hétfő
 
  Három hónap alatt kétezer kórházi dolgozó mondott fel

MTI/Népszabadság bullet 2011. május 30. 05:25
Az idei év első három hónapjában már kétezer orvos és szakdolgozó hagyta ott a munkáját, közülük sokan külföldre mentek dolgozni az alacsony magyarországi fizetések miatt - írja a Népszabadság.

A Népszabadság azt írja, évek óta annyi orvos megy külföldre, mint ahányan az orvosi egyetemeken végeznek. Az elmúlt évben több mint 1.100 orvos kérte ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt a hatóságoktól, közülük minden másodiknak még szakvizsgája sem volt. Csiba Gábor, a miskolci megyei kórház főigazgatója szerint már nincs olyan napja, hogy két-három dolgozója, leggyakrabban nővérek, ne adnák be a felmondásukat.

Ma már talán nincs orvosi szakterület, amely ne volna hiányszakma Magyarországon. Míg korábban Romániából viszonylag sok orvos érkezett a magyar egészségügybe, addig ma már nekik is inkább Franciaország az úti céljuk. A magyar egészségügyi dolgozók többsége az Egyesült Királyságban és Németországban vállal munkát.

Az orvosok nagy európai keresletének oka, hogy egy 2004-es uniós munkaidő direktíva miatt egy orvos sem dolgozhatna 60 óránál többet egy héten. Ezt a szabályt Nyugat-Európában betartják, ezért alakult ki ott nagy hiány. Az öregedő lakosságot azonban az ottani kormányok nem hagyhatták orvos nélkül, ezért megfizetik őket. A nyugat-európai orvosok ugyanakkor Észak-Amerikába, vagy az arab emirátusokba vándorolnak, ahol még többet fizetnek a munkájukért.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110530_ketezer_orvos_mondottfel#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.