Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Elnézést...
  2011-05-06 22:44:03, péntek
 
  Kedves Barátaim, kedves Látogatóim!

Elnézéseteket kérem, hogy most csak kicsit tudok lenni,
az oka, hogy bekaptam valamiféle vírust, ami ágynak döntött.

Megyek forró teát kortyolgatni:



 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Angyali üzenet
  2011-05-06 21:53:54, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-06 21:52:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szombat - menü ajánlat
  2011-05-06 21:49:23, péntek
 
  Szombat - menü ajánlat


Reggeli: Lilahagymás tojássaláta
Előétel: Joghurtos körteleves
Főétel: Fogarasi kapros sertésborda rizzsel körítve
Desszert: Málnás-mascarponés piskótakorong
Vacsora: Svédgomba saláta
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségekkel rakott krumpli


Lilahagymás tojássaláta:

Hozzávalók:
4-5 tojás
1 pohár tejföl
kevés majonéz

bors
lilahagyma

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, mikor kihűltek, megpucoljuk. A tejföllel elkeverjük a majonézt, sózuk, borsozzuk. A lilahagymát karikára vagy félkarikára vágjuk, a tojásokat is összeapritjuk. Mindkettőt belekeverjük a tejfölös majonézbe. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek...





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gkriszta81 küldte. Köszönjük!


Joghurtos körteleves:

Hozzávalók:
80 dkg körte
1 l víz
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál só
1 evőkanál cukor
2 dl joghurt (esetleg tejföl)
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, és 1 liter vízzel fölöntjük. A szegfűszeget beledobjuk, a sóval meg a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. Egy keveset a forró levesből belemerünk, simára dolgozzuk, majd szüntelenül kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Megjegyzés:
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 942 kJ/225 kcal


Fogarasi kapros sertésborda:

Hozzávalók:
8 szelet sertésborda
4 dkg zsír
1 evőkanál liszt
1 nagy csokor kapor
1 dl tejföl

bors
citromlé
cukor
3 dkg mazsola
csontlé

Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra verjük, sózzuk, és a zsíron megsütjük, majd tálra szedjük.

A zsírjából a liszttel rántást készítünk, belerakjuk a finomra vágott kaprot, 1-2 percig pároljuk, majd a csontlével felengedjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Sóval, citromlével és mazsolával ízesítjük. A tűzről levéve beletesszük a tejfölt, és a mártás ráöntjük a hússzeletekre. Rizzsel körítjük.

Megjegyzés:
Nem kell idegenkedni a mazsolától, nagyon finom benne.

A receptet Anyapinta küldte. Köszönjük!


Málnás-mascarponés piskótakorong:

Hozzávalók:

A tésztához:
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
5 evőkanál tej
2 evőkanál olaj

1/3 csomag sütőpor
kevés kandírozott narancshéj

A krémhez:
10 dkg málna
1,5 dl habtejszín
1,5 dl mascarpone sajtkrém
2 evőkanál cukor
1 csomag lapzselatin

Elkészítés:
A 2 tojást beleütöm egy tálba, és a cukorral, az olajjal, a kakaóporral 5-6 percig keverem géppel, hogy jó habos legyen, majd mehet bele a liszt, a tej és a sütőpor, átkeverem.

Zsírpapírral kibélelek egy nagyobb lapos tepsit. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kanállal kerek halmokat kanalazok a tepsire a tészából, kb. 6-8 darabot, egymástól legalább 3 cm-re. A tetejére kandírozott narancshéj darabokat szórok, és a sütőben pár perc alatt készre sütöm.

A krémhez a lapzselatint elkészítem, hűlni hagyom. Egy tálban a tejszínt a cukorral kemény habbá verem, majd a mascarpone sajtot is belekeverem, illetve most már mehet bele a málna, a zselatin is.

Az elkészült korongokat leszedem a zsírpapírról, hagyom kihűlni, és habzsákkal krémet nyomok a piskóták tetejére. Lefedem egy másik koronggal, de ha elég sok a krémünk, akkor díszítsük csak gyümölcs szemekkel és akkor több sütink lesz.





Megjegyzés:
Azért olcsó mert minimális mennyiségekből 3-6 sütink lesz.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Svédgomba saláta:
Hozzávalók:
1 kg csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
3,5 dl passzírozott paradicsompüré (jó minőségű)
2 dl muskotály félédes bor
1 csokor metélőpetrezselyem
1 babérlevél
1 friss paradicsom
1/2 zöldpaprika

cukor
bors
bazsalikom
oregánó
olívaolaj

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, a centis darabokra vágott paprika és paradicsom társaságában, lassú tűzön kevergetjük, majd mehetnek bele a fűszerek is.

Ha a gomba a levét elpárologta, ráöntjük a bort, ezzel tovább főzzük, pároljuk, majd a passzírozott paradicsompürét is belekeverjük. Addig főzzük, míg kellően sűrű nem lesz.





Megjegyzés:
Ne használjunk sűrített paradicsomkonzervet és gombakonzervet sem, mert a friss gyengédebb, finomabb ízt ad.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Zöldségekkel rakott krumpli:

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
4-5 szem krumpli
1 paprika
2 paradicsom
1 répa
1 marék kukorica
1 nagy pohár tejföl
5 tojás
reszelt sajt
kevés olaj a tepsi kikenéséhez

fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Kiolajozzuk a tepsit, belekarikázzuk a krumplit.

A paradicsomot apró kockákra, a paprikát és a répát csíkokra vágjuk, ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a kukoricát, majd ezt a zöldséges keveréket a krumplin elosztjuk. A tetejére kerül a rózsáira szedett, sós vízben megfőzött vagy nyers karfiol.

A tojásokat összekeverjük 2 evőkanál tejföllel. Ebbe kerülnek a fűszerek, tetszés szerint. Én szójaszószt, chiliszószt és szezámolajat raktam bele. Ezt a keveréket a rakott zöldségekre kanalazzuk, hogy mindenhova jusson belőle.

Tetejét megkenjük a maradék tejföllel (én 1,5 pohárral használtam el, hogy jó tejfölös legyen), megszórjuk reszelt sajttal. Kb. fél órát sütjük, akkor jó, ha a sajt már rápirult a tetejére.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:
Természetesen a zöldségek és a fűszerek variálhatók ízlés szerint.

A receptet SylinnDaRonn küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 935
  • e Hét: 3807
  • e Hónap: 8845
  • e Év: 138552
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.