|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2011-05-06 22:44:03, péntek
|
|
|
Kedves Barátaim, kedves Látogatóim!
Elnézéseteket kérem, hogy most csak kicsit tudok lenni,
az oka, hogy bekaptam valamiféle vírust, ami ágynak döntött.
Megyek forró teát kortyolgatni:
|
|
|
4 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2011-05-06 21:49:23, péntek
|
|
|
Szombat - menü ajánlat
Reggeli: Lilahagymás tojássaláta
Előétel: Joghurtos körteleves
Főétel: Fogarasi kapros sertésborda rizzsel körítve
Desszert: Málnás-mascarponés piskótakorong
Vacsora: Svédgomba saláta
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségekkel rakott krumpli
Lilahagymás tojássaláta:
Hozzávalók:
4-5 tojás
1 pohár tejföl
kevés majonéz
só
bors
lilahagyma
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, mikor kihűltek, megpucoljuk. A tejföllel elkeverjük a majonézt, sózuk, borsozzuk. A lilahagymát karikára vagy félkarikára vágjuk, a tojásokat is összeapritjuk. Mindkettőt belekeverjük a tejfölös majonézbe. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek...
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gkriszta81 küldte. Köszönjük!
Joghurtos körteleves:
Hozzávalók:
80 dkg körte
1 l víz
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál só
1 evőkanál cukor
2 dl joghurt (esetleg tejföl)
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, és 1 liter vízzel fölöntjük. A szegfűszeget beledobjuk, a sóval meg a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. Egy keveset a forró levesből belemerünk, simára dolgozzuk, majd szüntelenül kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 942 kJ/225 kcal
Fogarasi kapros sertésborda:
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda
4 dkg zsír
1 evőkanál liszt
1 nagy csokor kapor
1 dl tejföl
só
bors
citromlé
cukor
3 dkg mazsola
csontlé
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra verjük, sózzuk, és a zsíron megsütjük, majd tálra szedjük.
A zsírjából a liszttel rántást készítünk, belerakjuk a finomra vágott kaprot, 1-2 percig pároljuk, majd a csontlével felengedjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Sóval, citromlével és mazsolával ízesítjük. A tűzről levéve beletesszük a tejfölt, és a mártás ráöntjük a hússzeletekre. Rizzsel körítjük.
Megjegyzés:
Nem kell idegenkedni a mazsolától, nagyon finom benne.
A receptet Anyapinta küldte. Köszönjük!
Málnás-mascarponés piskótakorong:
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
5 evőkanál tej
2 evőkanál olaj
só
1/3 csomag sütőpor
kevés kandírozott narancshéj
A krémhez:
10 dkg málna
1,5 dl habtejszín
1,5 dl mascarpone sajtkrém
2 evőkanál cukor
1 csomag lapzselatin
Elkészítés:
A 2 tojást beleütöm egy tálba, és a cukorral, az olajjal, a kakaóporral 5-6 percig keverem géppel, hogy jó habos legyen, majd mehet bele a liszt, a tej és a sütőpor, átkeverem.
Zsírpapírral kibélelek egy nagyobb lapos tepsit. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kanállal kerek halmokat kanalazok a tepsire a tészából, kb. 6-8 darabot, egymástól legalább 3 cm-re. A tetejére kandírozott narancshéj darabokat szórok, és a sütőben pár perc alatt készre sütöm.
A krémhez a lapzselatint elkészítem, hűlni hagyom. Egy tálban a tejszínt a cukorral kemény habbá verem, majd a mascarpone sajtot is belekeverem, illetve most már mehet bele a málna, a zselatin is.
Az elkészült korongokat leszedem a zsírpapírról, hagyom kihűlni, és habzsákkal krémet nyomok a piskóták tetejére. Lefedem egy másik koronggal, de ha elég sok a krémünk, akkor díszítsük csak gyümölcs szemekkel és akkor több sütink lesz.
Megjegyzés:
Azért olcsó mert minimális mennyiségekből 3-6 sütink lesz.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Svédgomba saláta:
Hozzávalók:
1 kg csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
3,5 dl passzírozott paradicsompüré (jó minőségű)
2 dl muskotály félédes bor
1 csokor metélőpetrezselyem
1 babérlevél
1 friss paradicsom
1/2 zöldpaprika
só
cukor
bors
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, a centis darabokra vágott paprika és paradicsom társaságában, lassú tűzön kevergetjük, majd mehetnek bele a fűszerek is.
Ha a gomba a levét elpárologta, ráöntjük a bort, ezzel tovább főzzük, pároljuk, majd a passzírozott paradicsompürét is belekeverjük. Addig főzzük, míg kellően sűrű nem lesz.
Megjegyzés:
Ne használjunk sűrített paradicsomkonzervet és gombakonzervet sem, mert a friss gyengédebb, finomabb ízt ad.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Zöldségekkel rakott krumpli:
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
4-5 szem krumpli
1 paprika
2 paradicsom
1 répa
1 marék kukorica
1 nagy pohár tejföl
5 tojás
reszelt sajt
kevés olaj a tepsi kikenéséhez
só
fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Kiolajozzuk a tepsit, belekarikázzuk a krumplit.
A paradicsomot apró kockákra, a paprikát és a répát csíkokra vágjuk, ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a kukoricát, majd ezt a zöldséges keveréket a krumplin elosztjuk. A tetejére kerül a rózsáira szedett, sós vízben megfőzött vagy nyers karfiol.
A tojásokat összekeverjük 2 evőkanál tejföllel. Ebbe kerülnek a fűszerek, tetszés szerint. Én szójaszószt, chiliszószt és szezámolajat raktam bele. Ezt a keveréket a rakott zöldségekre kanalazzuk, hogy mindenhova jusson belőle.
Tetejét megkenjük a maradék tejföllel (én 1,5 pohárral használtam el, hogy jó tejfölös legyen), megszórjuk reszelt sajttal. Kb. fél órát sütjük, akkor jó, ha a sajt már rápirult a tetejére.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzés:
Természetesen a zöldségek és a fűszerek variálhatók ízlés szerint.
A receptet SylinnDaRonn küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2011. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
213 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 935
- e Hét: 3807
- e Hónap: 8845
- e Év: 138552
|
|
|