Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kellemes hétvégét!
  2011-05-07 21:59:46, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Egészség
  2011-05-07 21:29:25, szombat
 
  Továbbra is kortyolgatom a jó kis forró,
citromos teát:




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angyali üzenet
  2011-05-07 21:27:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-07 21:25:42, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-05-07 21:23:58, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat


Reggeli: Gundel saláta friss kiflivel
Előétel: Marhahúsleves
Főétel: Sertésjava Holstein módra
Desszert: Háromszoros élvezet
Vacsora: Hagymás csirkemáj petrezselymes tócsnival
Vegetáriánus ajánlat: Sajtgolyók magvas köntösben


Gundel saláta:

Hozzávalók:
15 dkg főtt vagy konzerv gomba
15 dkg főtt vagy konzerv spárga
10 dkg főtt zöldbab (ceruzabab)
10 dkg nyers uborka
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
6-8 levél friss fejessaláta
1 citrom

őrölt bors
ecet
olaj
ketchup

Elkészítés:
A főtt gombát, az uborkát, a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot vékonyra felszeletelem, a zöldbabot és a spárgát kb. 2-3 cm hosszúságúakra darablom.

Ecetes-olajos öntetet készítek, amelyet sóval, borssal, ketchuppal és citromlével ízesítek. A feldarabolt nyersanyagokat ezzel simán két kezem ujjaival alaposan összekeverem.

Ovális tálaló tálra igazítom a leöblített, gondosan szárazra törölt salátaleveleket, óvatosan, hogy kinézete is legyen, rájuk adagolom salátámat.

Megjegyzés:
Ha minden igaz, ez a 200. receptem az oldalon! Tudom, nem nagy ügy, de remélem, örömötökre vagyok itt! Üdv és jó étvágy mindenkinek: Nani

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Marhahúsleves:

Hozzávalók 8 személyre:
1,2 kg marhalábszár, -szegy vagy -rostélyos
60 dkg ritka csont
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 körömnyi cseresznyepaprika
15 szem bors
1 kávéskanál sáfrány(os szeklice)
80 dkg vegyes leveszöldség
30 dkg kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
16 dkg finommetélt

Elkészítés:

1. A húst és a csontot megmossuk, a húst 3-4 darabra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a cseresznyepaprikát leöblítjük, a borsot és a sárfrány(os szeklicé)t teatojásba zárjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük.

2. A csontot és a húst egy nagyobb fazék aljára tesszük, felöntjük 3 l hideg vízzel. Forrásig hevítjük, első habját szitakanállal leszedjük, majd hozzáadjuk a teatojást, a hagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassan gyöngyöző forralással fél óráig főzzük.

3. A leveshez adjuk a vegyes zöldséget, a kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, majd további lassú forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.

4. Enyhén sós vízben kifőzzük a finommetéltet, leszűrjük, rámerünk egy kevés húslevest, melegen tartjuk.

5. A húsleves felszínéről leszedjük a zsiradékot. A levest merőkanállal előmelegített tálba szedjük-szűrjük, hozzáadjuk a tésztát. A zöldséget és a húst előmelegített tálra rendezzük, és a levessel együtt vagy utána, tetszés szerinti mártásokkal tálaljuk.

1 adag: 1797 kJ/430 kcal


Sertésjava Holstein módra:

Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb (dió)
4 tojás
4 ajókagyűrű
őrölt feketebors


Elkészítés:
Húsunkat 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén megveregetjük, majd sózzuk és borsozzuk. Rostsütő lapon vagy kedvenc teflonunkban mindkét oldalán hirtelen megsütjük, majd elkészítjük és megformázzuk a tükörtojásokat is.

Tálaljuk rafinált módon: jó nagy kerek fatányért vegyünk. Rakjuk körbe a szélét idénysalátával, halmozzunk a közepére pirított burgonyát, takarjuk be a hússzelettel, tegyünk a húsra egy tükörtojást, majd koronázzuk meg egy ringlivel. Ezt még tegyük meg háromszor, és már kész is a 4 adag.

Bontsunk fel hozzá egy szép kékoportót.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!


Háromszoros élvezet II.:

Hozzávalók:

Az 1. réteghez:
35 dkg darált keksz
8 dkg olvasztott
8 dkg porcukor
annyi tej, hogy összefogja

A 2. réteghez:
30 dkg túró
2,5 dl tejszín
fél csomag habfixáló
ízlés szerint porcukor
1 csomag vaníliás cukor

A 3. réteghez:
2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

A 4. réteghez:
2,5 dl tejszín
fél csomag habfixáló

A tetejére:
reszelt csoki

Elkészítés:
Az 1. réteghez a darált kekszet a margarinnal, a porcukorral és a tejjel összegyúrjuk. Ha kicsit lágyra sikerül, akkor teszünk még hozzá kevés darált kekszet.

Egy nagyobb méretű (35x40) tepsi alját megszórjuk darált keksszel, és belenyomkodjuk a tésztát.

A fél liter tejszínt felverjük a habfixálóval, és kettévesszük. Az egyik felét hozzáadjuk az összetört, cukorral, vaníliás cukorral ízesített túróhoz. Ezt rásimítjuk a keksz tetejére.

A vaníliás krémport felverjük a tejjel. Sokáig dolgozzuk az elektromos habverővel, mert minél tovább kavarjuk, annál keményebb állagú krémet kapunk. Ha kész, akkor a túró tetejére simítjuk.

Ennek a tetejére rákenjük a maradék tejszínhabot, és reszelt csokival díszítjük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!


Hagymás csirkemáj petrezselymes tócsnival:

Hozzávalók:
50 dkg mélyhűtött csirkemáj
füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
ételízesítő
majoranna
fehérbor
6 db krumpli
liszt
1 db tojás

petrezselyem
szerecsendió
chilipaprika
olívaolaj
1 db paradicsom
1 db hegyes csípős zöldpaprika

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, lereszelem. Adok hozzá tojást, sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet, fokhagymát és chilipaprikát, összekeverem, majd kis lepényeket formázok.

A hagymát karikára vágom, s szétszedem. A szalonnát kockára vágom. A májat jó alaposan, többször is átmosom, félbevágom.

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát kiolvasztom, ráteszem a hagymakarikákat, majd a fokhagymát, megdinsztelem. Ráteszem a májat, fűszerezem, öntök rá fehérbort, s készre dinsztelem.

Egy serpenyőben kevés olajon a krumplilepényeket kisütöm. Egy másik serpenyőben a kettévágott paradicsomot és paprikát megsütöm.

A májat a tócsikkal tálalom, sült paradicsommal és paprikával.





Megjegyzés:
Tócsik: tájanként különböző neveket adnak neki. Én cicegeként ismertem, de hívják még tócsinak, lapcsánkának és prószának is. Egy közös bennük, eredetileg csak krumplit és lisztet tartalmaznak, a többi már, mint az én variációm is, már szabad alkotás. Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy a most divatos medvehagymával készítem, de egy kis tasak ára mellbe vágott, s inkább lemondtam róla. Talán majd legközelebb, ha megbarátkozom vele, hogy az ingyenesen szedhető növényért van képük ennyit kérni.

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!


Sajtgolyók magvas köntösben:

Hozzávalók:
25 dkg kéksajt (márványsajt)
10 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg darált dió
5 dkg fekete szezámmag
1 fürt kékszőlő
1 dl szürkebarát
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt rózsabors

Elkészítés:
A sajtot nagylukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lágy vajat, őrölt rózsaborssal fűszerezzük, összedolgozzuk. Kis időre hűtőbe helyezzük a sajtmasszát, hogy könnyebben tudjuk majd formázni.

Amíg a sajt a hűtőben pihen, előkészítjük a sajtgolyók ízesítésül szolgáló hozzávalókat. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk, a szezámmagot, a darált diót és a finomra tört mandulát együtt lepirítjuk.

A megdermedt sajtból golyókat formálunk, és meghempergetjük először a pirított magvakban, majd az aprított petrezselyemzöldben. A sajtgolyókat szépen tálra rendezzük. Amíg az öntetet készítjük, visszatesszük a hűtőbe.

A kékszőlőt negyedbe vágjuk, és az olvasztott vajhoz adjuk. Pár csepp szürkebaráttal meglocsoljuk, beforraljuk.

Pirítóssal kínáljuk, mellé helyezzük a sajtgolyókat, és mellécsorgatjuk a mártást.

Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4412
  • e Hét: 8993
  • e Hónap: 22898
  • e Év: 152605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.