Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2019: Új Terminátor-film menti
  2011-05-08 21:55:09, vasárnap
 
  2019: Új Terminátor-film menti meg a magyar mozit

Hamarosan elkezdik forgatni Magyarországon, az Etyekwood stúdióban, a fóti filmstúdióban, a kiürült diósgyőri, ózdi és tatabányai ipartelepeken, elhagyatott mecseki bányákban és a félig beomlott M6-os alagutakban a Terminátor 6-ot - mondta el ma délelőtt lapunknak, a Shot! magazinnak Andy Vajna filmes kormánybiztos, a Terminátor-sorozat producere. A sorozatnak - amelynek a legutóbbi része 2015-ben készült el - ez lesz az első olyan epizódja, aminek egyetlen kockáját sem az USA-ban vagy Indiában forgatják és a cselekménye sem az Egyesült Államokban játszódik. Ráadásul ez lesz az első a harmadik rész óta, amiben, ha csak kis időre is, feltűnik Arnold Schwarzenegger, erősítette meg a kormánybiztos-producer a Helyi Nemzeti Théma korábbi híreit, miszerint a magyar díszállampolgárságot kapott, kaliforniai kormányzóként Matolcsy Györgyöt tanácsadónak szerződtető politikus visszatér a filmvászonra.

Vajna szerint a magyar mozit "ha a bizniszt nézzük, évtizedekre tartósan fejlődő pályára állíthatja" a 650 millió dollárból (nagyjából 160 milliárd forintból) készülő, "minden ízében magyar" film. Hogy mennyire magyar lesz? A film rendezésére - ez egyedülálló - Koltay Gábort és Sára Sándort kérték fel, akik "örömmel fogadták a közös munka inspiráló lehetőségét". A forgatókönyv Vajna ötletéből Koltai, Bereményi Géza és Torkos Matild közös munkájában készül, de az akciójeleneteknél tanácsadóként közreműködik Kovács Kokó István, Kárpáti György és Schmitt Pál is. A főbb szerepeket Eperjes Károly, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Reviczky Gábor, Nemcsák Károly és Oszter Sándor játssza, a film zenéjét a méltán népszerű Kovács Ákos szerezte, Keresztes Ildikó énekli. "A múvi sztorija is Magyarországon játszódik" - mondta Vajna, aki részleteket nem árult el.

Lapunknak azonban egy magát megnevezni nem kívánó forrásból sikerült hozzájutnia a forgatókönyv vázlatához. Ezek szerint 2222-ben a számítógépek által az emberek és a kiborgok evolúciójával teremtett új, 105 ujjú, 64 ezer színkódban látó, bináris kódban létező, vörös színű faj tagjai, a transzmenek a Föld egyre nagyobb területeit hódítják el az emberek elől. Csakhogy az emberi tudósok kis csoportja néhány Prima Primissima-, Széchenyi- és alternatív Széchenyi-díjas agykutató irányításával új, minden korábbinál hatékonyabb szuperfegyvert, egy élő csodafegyvert fejlesztett ki. Ebbe DNS-mintákat és szövetdarabokat építettek be Lázár János lézerblokkolójából, Orbán Viktor kettősbeszéd-központjából, Szijjártó Péter hajzseléjéből, Selmeczi Gabriella agyából bájából, míg a programozásához felhasználták Deutsch Tamás mikroblogját, Semjén Zsolt vasárnapi imádságosfüzetét és Pálffy István józan paraszti ízlését.

Az emberi csodafegyver (Eperjes Károly) átfogó reformpolitikai intézkedéscsomaggal, a gépek különadóztatásával, egy új alkotmány elkészítésével és folyamatos médiakampánnyal hatalmas és sikeres offenzívát indít, ezért a transzmenek is megteremtik a maguk gyilkológépét, a CsokiKapitány 13-at (Nemcsák Károly). Ez a gép, amibe Moldova György és Schiffer András Vasas-bérletéből, Gyurcsány Ferenc államférfiúi reformlendületéből, Botka László hajtincseiből, Tamás Gáspár Miklós szemüvegéből és Lendvai Ildikó hangszálából kerülnek atomi részecskék, karizmatikusabb figura, mint Mesterházy Attila volt, szociális demagógiával, demokratikus hazafisággal és a Népszava hasábjain megjelenő napi ötven sajtóközleménnyel indít ellentámadást.

A titáni embergépek csatájában feltűnik majd egy szépséges IMF-szakértő (Nagy-Kálózy Eszter), korrupt idős politikusok - ezek egyike lesz, "csak a múviban" Schwarzenegger - és egy minden veszélyre fittyet hányó alkotmányjogász (lehet, hogy ezt a szerepet maga Kolláth György játssza majd el) is. A forgatókönyv vázlatából jövő heti számunkban eredeti részleteket is olvashatnak. Emellett megtekinthetik majd azt a filmelőzetest is, amelyben Eperjes Károly halált megvető bátorsággal kiugrik egy dél-alföldi mellékvonalon harminccal száguldó BzMot személyvonatból, egyenesen a John Connor hetedik generációs klónját (Rudolf Péter) egy lómotor hátán - a lómotort alakító Overdose zsoképilótája valószínűleg Talmácsi Gábor lesz - egy, a Szomszédokból időutaztatott nyomdagépbe bepréselni próbáló Nemcsák Károly nyakába.


http://holnapiujsag.blog.hu/2011/04/07/2019_uj_terminator_filmmel_menti_meg_a_mag yar_mozit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyilkos nigger Amerikája
  2011-05-08 21:34:44, vasárnap
 
  A gyilkos nigger Amerikája.

Az államra nézve veszélyes elemek diszkrét meggyilkolása ugyanolyan ősi mesterség, mint a kurválkodás. Diszkrét, mondom, mert az uralkodók - lettek légyen bár királyok, kormányzók, köztársasági, vagy másfajta elnökök - mindíg szerettek a jóság és az erényesség pózában tetszelegni. Ehhez pedig jobban illett a glaszékesztyű, mint a henteskötény.


Ezért volt az, hogy vagy úgy tettek, mintha a piszkos munkák elvégzésére hivatott titkosszolgálataik nem is léteznének, vagy ha igen, fogalmuk sincs róla, mit művelnek a hátuk mögött.


Nos Amerika Obamája megtörte ezt a több évezredes mimikrit. Beismerik - mit beismerik, fennen hirdetik - hogy Oszama bin Laden meggyilkolására Obama adott utasítást, sőt videoclipen bemutatták, amint Obama és vezérkara a gyilkosságokat egy kivetítőn végignézik.


Ezzel Amerika megint új lapot nyitott a világtörténelemben, 2001 szeptember 11-e óta, azzal hogy ledobta az álarcát és bemutatkozott igazi gyilkos mivoltában. Ebben is követi ura és parancsolója Izrael példáját, ahol a gyilkosok (Begin, Shamir, Sharon, Olmert) kezdettől nem titkolták, hogy gyilkosok. Minek is tették volna hisz így is, vagy éppen emiatt miniszterelnökök lettek mindahányan, sőt egyikük Béke Nobeldíjat is kapott. Obamának ezt megelőlegezték...


A fekete majom, most gazdáit, a zsidókat majmolja.


Ők ezt ugyan úgy hívják, hogy terror-elhárítás, holott ez vérbosszú, amit talán a Tórában "kodifikáltak" először.


Az Ószövetségben Isten azt rendelte Mózesnek, hogy ,,Állj bosszút Izráel fiaiért a midjániakon. Az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül... ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr".

Amúgy a bűn és bűnhődés (büntetés) rendezett társadalmakban (jogállamokban) azt jelenti, hogy a sérelem okozóját az állam kutatja fel és vonja felelősségre. A büntetés céljait, módjait törvény határozza meg. Ezek: a bűnnel arányos joghátrány okozása az elkövetővel szemben, az elkövető és annak példáján a társadalom többi tagjának visszatartása további bűncselekmények elkövetésétől és a sértettnek nyujtott erkölcsi, ill. anyagi elégtétel (kárpótlás).


Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a tett és az elkövető viszonyát szabályos eljárásban bizonyítani kell. A tett, a tettes és a büntetés tehát törvényes eljárásban, "közhitelűen" kapcsolódnak össze. További fontos elem, hogy az állam az átvett (magára ruházott) büntető igényről lemond, ha azt szabályos eljárásban nem tudja érvényesíteni. Ennek példája az "in dubio pro reo" elve, vagyis az, hogy a kétséges tényeket a vélt bűnelkövető javára kell értékelni és az "inkább száz bűnös meneküljön, mintsem hogy egyetlen ártatlan szenvedjen" jogelv alapján a vélt bűnöst futni kell hagyni.


Mint látjuk, ezt a zsidók másként gondolják, és miként ezt pl. a Berlini Olimpián végrehajtott terrortámadás esetében tették, gyilkos kommandókat szerveztek, akik minden jogi előírás mellőzésével, más államok területi szuverenitásának lábbal tiprásával ott mészárolták le a terroristákat, ahol sikerült őket becserkészni. A világ népei és államai pedig eltűrték, eltűrik ezt.


Mondhatnók, Izrael hős gyilkosai az ókori talio, azaz "szemet szemért - fogat fogért" elvét követik. Mondhatnók, de nem mondhatjuk, mert Izrael ezerszeresen áll bosszút vélt vagy valós sérelmeiért [messze túltesz tehát Lúdas Matyin, aki csak háromszor adta vissza Döbrögi uramnak a kapott ütlegeket].


Ebben követi most példaképét Amerika, látszólag. Látszólag, mert a World Trade Center esetén Oszama bin Laden tettesi, vagy felbújtói szerepe egyáltalán nincs bizonyítva [szemben a Berlini Olimpián történtekkel]. Ellenkezőleg az bizonyosodott be, hogy a két tornyot, sőt egy harmadikat is [amelynek közelében sem járt repülőgép], maguk az amerikaiak robbantották fel. Erről szól "Összesküvés gyakorlat" c. írásom. Ebben a sötét históriában arab terroristáknak is szerepelniük kellett. Szerepeltek is, mint statiszták. A rendező a CIA volt. [A titkosszolgálatok történetében egyáltalán nem ritka eset az sem, amikor valamelyik szolgálat igazi merénylők nyomára bukkan, de nem számolja fel öket, hanem beépűl a soraikba és az eredetileg tervezett akciót a saját céljai irányába terelve futtatja le. Ez így is történhetett Mohamed Atta "csoportjával" is.]


És mit tett az Amerikai Egyesült Államok? Háborút indított két vétlen (!) ország: Irak és Afganisztán ellen. Irakban Szaddam Husszein nemlétező atom, vegyi, ill. biológiai fegyvereit kereste, Afganisztánban pedig Oszama Bin Ladent.

A két háború ártatlan civíl áldozatainak száma jóval meghaladja a milliót. És mire ment vele a vérszomjas rabló? Irakból ki kellett kotródnia. Az olajat az oroszok kaparintották meg. Az Al Kaida egyik legerősebb bázisa pedig, minő fintora a sorsnak, épp Irakban épült ki azóta.


Beletörött a bicska Afganisztánba is. Már örülnek, ha fallal kerített táboraikban nem lyukasztják ki a bőrüket, azaz csak a seggükön van lyuk. Afganisztán területének túlnyomó részén a tálibok az urak és nemcsak éjszaka, hanem már fényes nappal is.


Az afganisztáni kaland másik "hozadéka", hogy a harcok átterjedtek Pakisztán területére is. Itt is rendkivűl erős az Al Kaida tevékenysége, amely most újabb ösztönzést kap a vezér meggyilkolása után. A "felszabadított övezet" széle úgyszólván már a pakisztáni főváros Karachi veteményes kertjei szomszédságában van.


Dehát ennek az egésznek nem az a tétje, hogy Amerikát hány helyről pofozzák ki a közelebbi, vagy a távolabbi jövőben. A tét a gonosztevő "felségterületének" intergritása! A bűnöző Bush a WTC felrobbantása után amiatt volt leginkább felháborodva, hogy Amerikát fennállása óta a saját területén addig semmiféle kivülről irányított csapás nem érte. [Persze most sem érte, hisz a támadást nem külföldön tervezték és nem külföldről irányították.]


Most viszont változott, változik a helyzet. Egyrészt Amerika területe is ;a megtorlás, ha úgy tetszik a bosszú, célpontjává válik. Másrészt az amerikai diaszpóra tagjai szerte a világon olyan helyzetbe kerülnek, mint a nyulak körvadászat idején. És senkinek sem lehet kétsége aziránt, hogy támadóik "biblikus" harcmodort fognak alkalmazni. azaz körülbelül annyira kímélik majd az öregeket, betegeket, nőket és a gyermekeket, mint a bibliai Joshua csapatai.


Így teljesedik be a törvény, amely szerint aki szelet vet, vihart arat. Hogy miért? Mert nem az isten teremtette saját képmására az embert, hanem a népek Káinja alkotta meg beteg agyában azt az istent aki sugallja, megparancsolja, feldicséri gonosztetteit.


Gondoljunk csak bele, hova manőverezték Amerikát azok, akik a gyilkos bohóc zsinórjait rángatják? Amerika, amiként Izrael is, felrugott minden olyan jogszabályt, amelyek az egyének, az emberi csoportok, ill. a népek méltóságát, szabadságát, békéjét lettek volna hívatottak szavatolni. Az általa agyagba tiport Genfi Konvenciókra fog apellálni, ha bántják? Nevetséges lenne, ha a törvény palástja alá akarna visszabújni olyan, aki kivűlreksztette magát minden törvényen. Amerikának egy maradt: az ereje, az ökle. Amerika "joga", mióta csak létezik, az ököljog volt. Egy ideig magára maradt a ring kék sarkában. Abba hülyült bele. De a piros sarok immár nem üres.


És hamarosan megszólal a gong...


Sz. Gy.

http://szeszkgyulablogja.blogspot.com/search?updated-min=2011-05-01T00%3A00%3A00% 2B01%3A00&updated-max=2011-06-01T00%3A00%3A00%2B01%3A00&max-results=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjas-felajánlás, feltétel
  2011-05-08 21:15:46, vasárnap
 
  Nyugdíjas-felajánlás, feltételekkel

Édesanyám halad a korral. Ezért aztán fölajánlotta az Államadósság-csökkentő Alapba a jövedelmének egy részét - bizonyos feltételekkel.

Hetvenhét éves nyugdíjas anyám ma reggel, a Budapest-Leányfalu Volánbusz viszonylat szolgáltatásait az állam kegyelméből egyelőre térítésmentesen élvező utasként, valahol Budakalász magasságában, a következő ötlettel hívott föl. Mobiltelefonon, mert ő koros ugyan, ámde korszerű, hanem viszont, minthogy az internettel eleddig nem sikerült igazán megbarátkoznia, ezért a heti sajtóból tájékozódván. A sajtó alatt a print verzió értendő, és azért a heti, mert azokból költséghatékonyabban lehet informálódni, mint a napilapokból. Ő roppant tájékozott asszony. Futball-rajongó, s ha ennek van bárminő jelentősége, akkor - tős-gyökeres budapesti létére! - Loki-fan, és csak azért nem érdekli mostanság a Forma-1, mert már nincs benne Kimi Raikönen.

Édesanyám a következőket mondotta, immár Pomázhoz közelítve, miközben jómagam épp' a szombat reggeli fűnyíráshoz melegítettem be egy pohár szőlőlével. 43 évnyi, több állami és szakmai kitüntetéssel elismert tanári szolgálata árán megszerzett, a mindenkori adózott jövedelme után befizetett nyugdíjjáruléka által felhalmozott munkatőkéjének hozamaként neki járó havi nyugdíjából - amelynek összegét e helyütt személyiségi jogi és egyéb okok miatt nem írjuk le - pontosan ugyanannyit hajlandó fordítani az államadósság csökkentésére, mint a 100 leggazdagabb magyar.

A felhívás pediglen ekként szól:
Fizika-matematika szakos gimnáziumi tanár, több évtizedes szolgálatával kivívott jogán havonta megkapott, a puszta megélhetésére éppen csak elég nyugdíjának pontosan ugyanannyi százalékát nagyon szívesen befizeti az Államadósság-csökkentő Alapba, mint amennyit a száz leggazdagabb magyar a saját -természetesen az adózott jövedelme eredményeként, az adózási szabályokat nyilvánvalóan minden tekintetben kínosan betartva felhalmozott - vagyonából erre a célra fordít.

Ha esetleg a hazai politikai elit is hajlandó lenne e cél érdekében a SAJÁT zsebébe nyúlni, azzal további felajánlásokat lehetne kicsalogatni édesanyám büdzséjéből, de ezt már csak én teszem hozzá...


http://napizeje.blog.hu/2011/05/07/nyugdijas_felajanlas_feltetelekkel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazaáruló és megalkuvó bérkor
  2011-05-08 21:05:04, vasárnap
 
  FIGYELEM! ZÉRÓ TOLERANCIA!

Hazaáruló és megalkuvó bérkormányunk segédkezik a nemzetünk kiirtására és ősi földünk elfoglalására törekvő cion-terrorista élősködőknek!

Ne higgyen senki a politikusbűnözők hazugságözönének! Nem volt elszámoltatás, a rendszerváltáskor sem és most sem lesz!

Üzenjük azoknak is, akik a 2/3-os ködben élnek és ilyen "bomlasztó" szövegek olvastán visítozva iratkoznak le a hírlevélről!

Eddig tartott a türelem, bevezetjük a zéró toleranciát!
Bárki bármikor és bárhol, bátran adjon hangot a lassú országhódítók szándékáról!

Fontos olvasnivaló:
http://www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/marsch1.htm
http://www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/orszagh0.htm
http://holhome.00go.com/www/tormay/orszag1.htm

Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Börtönbe záratná a Jobbik képv
  2011-05-08 20:41:54, vasárnap
 
  2011-05-08. 17:34
Börtönbe záratná a Jobbik képviselőit a zsidó evakuátor

Lezavriveczezi Vona Gábort, Morvai Krisztinát pedig börtönbe való bűnözőnek titulálja nyílt levelében az az amerikai vállalkozó, aki húsvétkor megszervezte a gyöngyöspatai cigányok elbuszoztatását, és azzal a hazugsággal kürtölte tele a világot, hogy evakuálni kellett őket. Richard Field az akció óta több magyar politikust megcélzott leveleivel, amikben rendszeresen, és egyre durvábban megy neki a magyar "szélsőjobbosoknak".
Provokatív levelet küldött Richard Field Vona Gábornak, a Jobbik elnökének nemrég megjelent könyve alkalmából. Field volt az az amerikai vállalkozó, aki április 22-én a Vörös Kereszt segítségével három napra elszállíttatott 270 cigánynét és gyereket Gyöngyöspatáról. A magyar politika ügyeibe korábban csak áttételesen - leginkább kisebb pártokat pénzelve - megjelenő amerikai azóta aktivizálta magát, és egymás után szólítja meg a parlamenti szereplőket nyílt leveleivel.
A vasárnap szétküldött írásban "Mr.Zavrivecz" megszólítással üdvözli a Jobbik elnökét, és hozzáteszi, tudja, hogy a jobbikos vezető a Vonát részesíti előnyben, de a Zavrivecz olyan egzotikus hangzású, hogy maga is megváltoztatná a sajátját, ha jobban tudná ropogtatni az r-eket. (Vona a választások előtt egy interjúban maga mondta el, hogy a második világháborúban elesett apai nagyapja nevére változtatta vissza az örökbefogadással kapott családnevét.)
Field szarkasztikusnak szánt levelében tudatja, hogy nagyjából Vonáéval egyidőben ő is saját könyvet publikált. Az amerikai ingatlanberuházó a magyarországi romák helyzetéről angol nyelven írt korábbi és mostani cikkeit adta ki Love Letters to a Neo-Nazi, azaz Szerelmes levelek egy neonácihoz címmel.
A címhez fűzött magyarázat szerint azért döntött a ,,szerelmes levelek" mellett, mert Morvai Krisztina a május elsején tartott jobbikos könyvpremieren arról beszélt, hogy szerelmes. Morvai azt mesélte a hallgatóságnak, hogy az EU-ban, ahol képviselő, nem érzi azt a szerelmet, amit akkor ismert meg, amikor kampányban Vona Gáborral járta az országot. Majd azt is mondta, hogy "a szerelem most Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon van".
Field írása végén reményét fejezi ki, hogy az olyan keményen dolgozó és decens embereket, mint az LMP-s Schiffer Andrást, Osztolykán Ágnest és Habsburg Györgyöt hamarosan az ország legmagasabb hivatalaiba választják majd, az olyan ,,pszichopata bűnözők" pedig, mint Vona, Morvai Krisztina és Szegedi Csanád pedig ,,rács mögé kerülnek".

(Index nyomán)


http://kuruc.info/r/26/78779/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az európai tragédia napja: 194
  2011-05-08 20:38:35, vasárnap
 
  2010-05-23. 10:26
Az európai tragédia napja: 1945. május 8.

1945. május 7-én hajnalban egy reimsi iskolaépületben, amely már hónapok óta az Európát megszállva tartó amerikai hadsereg főparancsnokának, Eisenhower tábornoknak a főhadiszállása volt, ünnepélyes pillanatra készültek.

A nagy faasztalnál az egyik oldalon három magas rangú német tiszt foglalt helyet. Alfred Jodl vezérezredes, Hitler vezető katonai tanácsadója, Hans Friedeburg admirális, a tengeri erők főparancsnoka és Wilhelm Oxenius vezérőrnagy. Szemben velük magas rangú amerikai angol francia és szovjet vezérkari tisztek ültek. Morgan angol altábornagy, Francois Sevez francia tábornok, Walter Bedell Smith, Eisenhower vezérkari főnöke, Carl Spaatz, az amerikai légierő parancsnoka, Ivan Csermurev és Ivan Szuszlaparov szovjet tábornokok. Eisenhower és helyettese, az angol légimarsall, Sir Arthur Tedder szándékosan, a német küldöttség megalázása céljából távol maradt a kapituláció aláírásától.

1945. május 7-én hajnali 2 óra 41 perckor Jodl aláírta a Németország feltétel nélküli megadásáról szóló deklarációt, négy példányban, egyet-egyet a négy szövetséges hatalom, a Szovjetunió, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország számára. A szöveg első paragrafusa a következőképp hangzott: ,,Mi, alulírottak, a német főparancsnokság felhatalmazásából cselekedve, ezennel feltétel nélkül megadjuk magunkat, a jelenleg német ellenőrzés alatt álló valamennyi szárazföldi, tengeri és légi erőnket a Szövetséges Expedíciós Erők Legfelsőbb Parancsnokának és egyidejűleg a Szovjet Főparancsnokságnak."

A fegyverszünet az egyezmény értelmében aznap este 11 órakor lépett életbe, de Jodl kötelezettséget vállalt arra, hogy a kapitulációs okmányt ,,formális ratifikációnak" tekintve még egyszer alá kell írniuk a szövetséges hatalmak által később megjelölt időpontban és helyen. A kapitulációs okmány más formában és más körülmények között történő újbóli aláírása a Szovjet Főparancsnokság és Sztálin kívánsága volt. A másodszori aláírás színhelye a szimbolikus jelentőségű Berlin lett. Sztálin Zsukovot bízta meg a Szovjet Fegyveres Erők Legfelsőbb Főparancsnokságának képviseletével, és Visinszkijt nevezte ki mellé politikai helyettesnek. 1945. május 8-án megérkezett Berlinbe Arthur Tedder, az angol légierő marsallja, Carl Spaatz, az USA hadászati légierejének főparancsnoka, J. de Lattre de Tassigny tábornok, a francia hadsereg főparancsnoka, hogy a három nyugati szövetséges nevében aláírják a német kapitulációt a karlshorsti német katonai műszaki tiszti iskola éttermében sorra kerülő fegyverletétel alkalmával. A német hadsereget a három haderőnem vezetője, illetve helyettese képviselte. Keitel tábornagy a szárazföldi, Friedeburg tengernagy a tengerészeti, Stumpff repülő vezérezredes a légi erők nevében aláírta a fegyverletételi okmányt. 1945. május 9-én hajnali fél egykor megtörtént az aláírás. Londonban és Washingtonban már néhány órával korábban bejelentették a német kapitulációt, ami egyébként 8-án éjfélkor már életbe lépett. A moszkvai rádió május 9-én reggel közölte a hírt a Szovjetunió népével.

Lezárult tehát Európában az emberiség történetének legtöbb áldozattal járó fegyveres konfliktusa. (Japán két atomcsapás után, ez év szeptember 2-án írta alá a fegyverletételi egyezményt).

A második világháború (1939-1945) valójában az első világégés (1914-1918) folytatása volt, joggal nevezhető tehát nagy európai polgárháborúnak az 1914-1945 közötti diplomáciai-hadi eseménytörténeti periódus az egyetemes történelemben. Az azonban teljességgel érthetetlen, hogy a hősies küzdelemben vereséget szenvedett tengelyhatalmak mai örököseinek miért kell ma egykori ellenségeikkel közösen ünnepelni a ,,győzelem napját", amikor ez a ,,győzelem" Németország, Olaszország, Japán és hazánk számára is totális vereséget, megaláztatást és történelmi megpróbáltatásokat hozott csupán. Az pedig végképp értelmezhetetlen, amikor a győztes államok, az ,,antifasiszta koalíció" országai hivatalos történetírásának álláspontját átvéve, a néhai tengelyhatalmak mai, akadémiai történészei úgy interpretálják az 1939-1945 között történteket, hogy itt a jók (értsd: a szövetséges angolszász-orosz koalíció) és a sátáni rossz (a tengelyhatalmak) erői álltak egymással szemben.

Egyrészt a történelemben még soha nem volt és nem is lesz olyan nagyhatalmi konfliktus, amely erkölcsi kategóriák alapján megítélhető lenne, vagyis bármely háború esetében mindenkor a benne részt vevő nagyhatalmak gazdasági-hatalmi érdekei érvényesültek, nem pedig morális szempontok. Ezért a második világháborúban, amennyiben felszabadításról és a gonosz elleni keresztes hadjáratról beszélünk, e tényeket semmiképpen nem köthetjük a győztes koalíció tagállamaihoz. Németországot ugyanis az első világháborúban győztes és a versailles-i rendszert megalkotó egykori antant országok belekényszerítették a második világháborúba. Németország 1933 elején ugyanolyan reménytelen, perspektíva nélküli pénzügyi-gazdasági-szociális helyzetben volt, mint ma Magyarország.

Visszafizethetetlen háborús jóvátétellel sújtották, 40 százalékos volt a munkanélküliség, egyetemesen tért hódított a szellemi-kulturális lepusztulás a weimari köztársaság végnapjaiban. S ebben az anarchikus, tetszhalotti, politikai-szociokulturális környezetben teremtett rendet egy csapásra az Adolf Hitler által vezetett Német Nemzetiszocialista Párt (NSDAP). Tetszik, nem tetszik, a nemzetiszocialisták hatalomra kerülése után Németországban rend és gazdasági-politikai stabilitás lett. Egy választási cikluson belül megszűnt a munkanélküliség, kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését a győztes antant-országok számára, bebizonyították, hogy egy ország gazdasága a ,,szent" bankáruralom nélkül is csodálatosan működhet, sőt, csak így működhet egészségesen, korai jóléti államot teremtettek Európa közepén, tehát vállalhatatlanná váltak az akkori politikai korrektek számára. A kozmopolita-cionista körök már ekkor elhatározták Adolf Hitler rezsimjének megsemmisítését.

Ha 1945-ben a tengelyhatalmak diadalmaskodnak, akkor ma valóban teljes joggal és örömmel üdvözölhetnénk a győzelem napját, s nem lenne demográfiai, életkori-foglalkoztatási-politikai, bevándorlással összefüggő, török, arab, afrikai, muszlim és egyéb probléma az unióban, így magától értetődően az északi, fehér emberfaj uralná kontinensüket, s talán a világot is, nem szakítva meg ezzel az 1492 óta tartó globális világpolitikai tradíciót. A degenerált, ,,másságszerető", alkonyát élő, neoliberális-szabadkőműves amerikai szellemiség azonban 1945-ben rabul ejtette Európát (az átlagpolgár ma is a retardált nívójú Hollywood révén értelmezi a második világháborút, s annak egyetlen mellékszálát, az ún. holokausztot köti elsőként hozzá), s így kronológiailag belátható időn belül az európai, antik-keresztény pilléreken nyugvó civilizáció el fog tűnni a történelem színpadáról, amennyiben egy 1933-ashoz hasonló gyökeres fordulat nem következik be kontinensünk történetében.

S 1945. május 8. valóban totális vereség volt, ezt akkor is el kell ismernünk, ha e vallomástételt holmi kretén tagadástörvények soha nem fogják szankcionálni. Ennélfogva ha csupán a mai, uniós polkorrektekből választhatunk: no future, no chance, vagyis nincs semmi esélyünk, nincsen jövőnk, magyarán megsemmisítjük önmagunkat. A mai európai politikai erőknek erre a leglényegesebb, stratégiai, létkérdésre semmilyen elfogadható válaszuk nincsen. S ez a legnagyobb tragédia. Igen, amikor egy civilizáció a kor nagy kihívásaira nem tud megfelelő módon reagálni (ellentétben mondjuk az iszlámmal), s hedonizmustól mámorosan rohan a megsemmisülés szakadékába.

Lipusz Zsolt - Kuruc. info


http://kuruc.info/r/7/60006/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Der Standard: Mi történne, ha
  2011-05-08 20:12:40, vasárnap
 
  Der Standard: Mi történne, ha Görögország...?

Tovább folynak a találgatások arról, hogy mi fog történni Görögországgal. Egyes szakértők katasztrofális következményekre figyelmeztetnek, amennyiben Görögország kilépne az euróövezetből. Mások úgy vélik, járható út lenne. Nézzük, mit mondanak a szakemberek...

Bankcsődök: Amennyiben a görögök visszatérnek a drachmához, azt az euróhoz képest le kellene értékelni. Ezzel minden banki egyenleg egycsapásra kevesebbet érne. Az emberek megrohamoznák a bankokat és kivennék az euróban levő befektetéseiket. A bankok azonnal csődbe mennnének. "A világ egyetlen bankrendszere sem tudna egy ilyen rohamot túlélni", mondja Jörg Krämer, a német Commerzbank vezető közgazdásza.

Az adósságok maradnak: Az adósságot továbbra is euróban jegyeznék. Drachmába átszámítva az adósság így még növekedne is. Ez csak az adósság átütemezésével együtt lenne elképzelhető.

Járulékos csődök: Amennyiben a görögök nem tudnák adósságaik egy részét törleszteni, a külföldi bankoknak (elsősorban német és francia bankoknak) hatalmas összegeket kellene leírniuk. Ennek az lenne a következménye, hogy más országokban is bankmentő csomagokra lenne szükség. Az EU-nak pedig be kellene avatkoznia, ha a görög bankrendszer összeomlik.

Kilépés: Phoebus Athanassiou, az Európai Központi Bank jogásza szerint, ha Görögország kilépne az euróövezetből, ki kellene lépnie az EU-ból is. Ebben az esetben az EU tagállamainak a további segítsége már aligha lenne indokolható.

A politikai terv bukása: Az EU-ból történő kilépés annak a beismerése is lenne, hogy az európai egységesítési törekvés megbukott.

A kisebbik rossz: Amennyiben a drachma példának okáért 30 százalékkal leértékelődne, az Görögország versenyképességén nemhogy rontana, hanem drasztikusan javítaná azt. A görög exporttermékek a leértékelődés miatt külföldön vonzóbbak lennének. A gazdaság fellendülésével pedig az adóbevételek is újra növekednének. Az EU segítségével a bankcsődök elkerülhetőek, vélekedik Hans-Werner Sinn német közgazdász. Ha alacsonyabb bérekkel és árakkal kísérlik meg javítani a versenyképességet, az további csődökhöz vezet a reálgazdaságban. A valutaváltással ez elkerülhető lenne. Sinn szerint: "Az euróból történő kiszállás a kisebbik rossz lenne."

Nagyobb tempó: A meghozott takarékossági intézkedésekkel Görögország csak nagyon lassan lábal ki a válságból. Nouriel Roubini amerikai közgazdász szerint nem lehet 15 évet várni, amíg újra versenyképes lesz az ország.

Mások lépnek ki: A gondolatmenetet persze meg is lehet fordítani. Nem Görögország, hanem gazdaságilag sikeres országok, mint például Németország, vagy Ausztria lépnek ki és egy "északi-eurót" alapítanak. Hans-Olaf-Henkel, a Német Ipari Szövetség korábbi elnöke például egy ilyen elképzelést támogat. Az északi országoknak alacsonyabb inflációval kellene megküzdeniük és nem kellene kezeskedniük a déli országokért. Henkel szerint egy ilyen megoldás esetén az euró leértékelődne, így a déli országoknak újra esélyük lenne a növekedésre.

Forrás: A Der Standard magazin holnapi nyomtatott kiadása

Németh Krisztián - Jövőnk.info
2011. május 08.

http://www.jovonk.info/2011/05/08/der-standard-mi-tortenne-ha-gorogorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háború: Orbán kedvenc törvényé
  2011-05-08 19:47:28, vasárnap
 
  Háború: Orbán kedvenc törvényét kaszálta el az Ab

2011. május 06. 11:10

Ismét alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a kormánypártok egyik legfőbb intézkedését, a végkielégítésekre tavaly kivetett 98 százalékos különadót. Bár ősszel a Fidesz-KDNP úgy módosította a még hatályos alkotmányt, hogy a testület ne nyúlhasson hozzá az adótörvényekhez, az Ab alapjogi hivatkozással, az emberi méltóság megsértésére alapozva lőtte ki a sokat bírált jogszabályt. Információink szerint a Fidesz tudomásul veszi a döntést.

Másodszor is alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság (Ab) a kormánypártok által még tavaly elfogadott, a végkielégítésekre kivetett 98 százalékos különadót szabályozó törvényt. Az egyhangúlag - különvélemény nélkül, két kiegészítő, úgynevezett párhuzamos indoklás mellett - meghozott döntést az Ab egy alapjogra, az emberi méltóság megsértésére hivatkozva hozta meg.

A testület még a személyi jövedelemadó május 20-i bevallási határideje előtt hozta meg a határozatát, melynek tárgyalását - miután rengeteg beadványt kaptak - még április közepén kezdték el tárgyalni az alkotmánybírák.
A már befizetett adót is vissza kell téríteni

Az Alkotmánybíróság május 6-i határozata szerint az emberi méltóságot sérti, hogy a törvény a különadó hatályát olyan bevételekre is kiterjesztette, amelyeket bevallással lezárt adóévekben, törvény alapján szereztek a jogosultak.

Az Alkotmánybíróság határozata következtében a 2005-2009-es adóévekben szerzett bevétel után az adóhatóság a különadót nem követelheti, azt nem kell bevallani, megfizetni, illetve a már megfizetett különadót - a magánszemély kérelmére - az adóhatóságnak vissza kell térítenie.

A törvény szövegezése miatt a megsemmisítés a 2010-es adóévre is vonatkozik, noha a törvénynek a 2010-es és az azt követő adóévekre szóló szabályai nem sértik az emberi méltóságot. Ahhoz azonban, hogy a 2010-es adóévre kiterjedjen a különadó hatálya, további jogalkotásra van szükség az Országgyűlés részéről. Ennek hiányában - a magánszemély kérelmére - az adóhatóságnak a 2010-es adóévre már megfizetett különadót is vissza kell térítenie.

A határozathoz Kiss László és Lévay Miklós alkotmánybírók párhuzamos indokolást fűztek. Bihari Mihály alkotmánybíró érintettsége miatt nem vett részt a döntéshozatalban.
A Fidesz várhatóan lenyeli a békát

A Fidesz részéről egyelőre csak Krakkó Ákost sikerült elérnünk, ő azt mondta, a párt nevében Lázár János fog reagálni. Információink szerint egyébként a Fidesz tudomásul veszi a döntést.

Egy neve elhallgatását kérő kormánypárti forrás szerint egyrészt azért, mert többen arra számítottak előzetesen is, hogy "ezeket a meccseket úgysem lehet megnyerni az Ab-vel szemben", mert az emberi méltóság sérelmét "bármire rá lehet húzni, ráadásul ez a testület korábbi ítélkezési gyakorlatából is következik", másrészt pedig azért, mert a határozat azt mondja ki, hogy a törvényen alapuló végkielégítések esetében alkotmányellenes a jogszabály, de a "visszaélésszerűen felvett" (tipikusan ilyenek voltak a BKV-szerződések - a szerk.) pénzeknél nem zárja ki a különadó lehetőségét.

Ezzel szemben késő délután Lázár János , Hódmezővásárhelyen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: hétfőn javaslatot tesznek az Országgyűlésnek a 2010-es végkielégítések adóztatásának újraszabályozása ügyében. "Tehát arra kötelezze a törvény az érdemtelen, pofátlan végkielégítéseket felvevőket, hogy ezeket 98 százalékkal adózzák le" - fogalmazott a politikus. A szabályozás kiterjedne a volt parlamenti képviselőkre, volt polgármesterekre, a volt megyei közgyűlési elnökökre, és tisztségviselőkre, a közélet minden szereplőjére - tette hozzá.
Két pofon

Az Alkotmánybíróság egyszer már foglalkozott a különadó ügyével. Tavaly október 26-án visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a kormány által kidolgozott törvényt, ám a határozat-hozatalt követően - pár óra leforgása alatt - Lázár János fideszes frakcióvezető bejelentette, ragaszkodnak a végkielégítések megadóztatásához, ezért a kormánypártok újra beterjesztik a törvényt: a megsemmisített jogszabályt változatlan tartalommal nyújtották be az Országgyűlésnek.
Alkotmánybíró is érintett volt

Bihari Mihály az első tárgyalás során jelezte, hogy érinti a különadóról szóló törvény, ezért nem vett részt a döntésben - mondta a Hírszerzőnek az Alkotmánybíróság szóvivője. Sereg András úgy tudja, az alkotmánybíró végkielégítése 3,5 millió forint körül volt, mely után már megfizette a különadót az adóhatóságnak.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP képviselői tavaly az alkotmányt is módosították úgy, hogy a testület ne rendelkezzen döntéshozatali hatáskörrel az országos adókat és járulékokat érintő törvényekkel kapcsolatban - azokat csak alapjogi szempontból bírálhatja felül (ez a kitétel átkerült az új, januártól hatályos alaptörvény szövegébe is). Lázár októberben elismerte, ha az Ab nem helyezte volna hatályon kívül a különadóról szóló törvényt, akkor nem kezdeményezték volna a módosításokat. Részben ennek az alkotmánymódosításnak köszönhető, hogy az Ab most csak emberi jogi szempontból vizsgálta a törvényt.

Az Ab októberi határozata szerint a különadóról szóló törvény visszaható hatálya nemcsak a jó erkölcsbe ütköző módon juttatott jövedelmekre vonatkozott, hanem olyanokra is, amelyek törvényi előírás alapján, alanyi jogon járnak. Ugyanakkor az Ab hangsúlyozta azt is, hogy a jó erkölcsbe ütköző, államtól származó jövedelmek külön mértékű adóztatása az adott adóévben az alkotmányból eredő lehetőség, amellyel - a vizsgált különadótól eltérő módon - élhet a törvényhozó. Ezt a lehetőséget a mostani határozat is nyítva hagyta a 2010-es évre az Ab.
A BKV-botrányokkal kezdődött

A tavalyi országgyűlési választások után a második Orbán-kormány első döntéseinek egyike volt a 98 százalékos különadó bevezetése. A miniszterelnök a 29 pontos első gazdasági akcióterv június 8-i ismertetésekor jelentette be - a BKV-nál korábban tapasztalt, jelentős botrányt és közfelháborodást okozó tízmilliós nagyságrendű végkielégítésekre hivatkozva -, hogy a hatvan napon túli végkielégítések és egyéb, béren felüli juttatásokat (úgymint szabadságmegváltás, titoktartási pénz) megadóztatják.

Ülésezik az Alkotmánybíróság - merész döntést hoztak
Fotó: Bánkuti András

Az Országgyűlés hosszas vita után július 22-én fogadta el azt a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagot, amely a különadót is tartalmazta. A rendelkezést a 2010. január 1-jétől megszerzett jövedelmekre kellett alkalmazni. A különadó a törvény hatálybalépését megelőzően kifizetett jövedelmekre, illetve a nem pénzben juttatott járandóságra is vonatkozott.

A különadó fizetésére kötelezettek körébe tartoznak a költségvetési szervnél foglalkoztatott magánszemélyeken kívül az állami, önkormányzati, közalapítványi forrásból alapított, fenntartott vagy működési támogatásban részesített más jogi személyeknél dolgozók is.
Újratöltött törvény kiskapukkal

Az Alkotmánybíróság októberi döntése után ugyanezt a törvény terjesztették a kormánypártok a parlament elé, igaz, Lázár János egy szavazás előtti módosítóval kimentette Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét a végkielégítések különadója alól. Ugyanakkor tovább szigorítottak az eredeti - az Ab által eltörölt - törvényen: 5 évre visszamenőlegesen vetették ki.
Lex Szász

Az őszi törvényhez a szavazás előtt beterjesztett Lázár-féle módosító szerint nem terhelte különadó azokat a végkielégítéseket és felmondási időre járó béreket, amelyeket 2005. január elseje előtt megszűnt munkaviszony miatt később fizettek ki, miután a bíróság jogellenesnek ítélte az érintett alkalmazott elmozdítását.

A módosító pontosan ráillett Szász Károlyra és Sáray Évára, a pénzügyi felügyelet 2004-ben elmozdított elnökére és elnökhelyettesére, akiket a második Orbán-kormány helyezett vissza a PSZÁF élére. A két elmozdított vezető 2007 decemberében pert nyert a Legfelsőbb Bíróságon Draskovics Tibor korábbi pénzügyminiszter ellen, aki - az ítélet szerint - a két vezetőt jogellenesen mentette fel. A Legfelsőbb Bíróság döntése anyagi elégtételt biztosított a jogellenesen leváltott vezetőknek: utólag megkapták az ítéletig járó bérüket, végkielégítésüket és kártérítésüket kamatokkal. Ez Szász Károly esetében összesen 131 millió forintot jelentett.
Kiket érint?

A 98 százalékos mértékű különadó azokra a magánszemélyekre vonatkozott, akik állami vagy önkormányzati vagyonnal gazdálkodó szervezetnél dolgoztak, és távozásuk után 3,5 millió forintot, speciális esetben 2 millió forintot meghaladó végkielégítést kaptak. Az utóbbi összeghatár az állami vezetőkre, a polgármesterekre, (fő)jegyzőkre, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőire és a felügyelőbizottságának tagjaira vonatkozott.

Az adót 5 évre visszamenőlegesen vetették ki tavaly, a 2005. január 1. és 2010. december 29. között kapott jövedelmeket érintette. Az érintett szervezeteknek idén március 31-éig kellett adatot szolgáltatniuk a NAV-nak, ha adtak valakinek a törvény hatálya alá tartozó végkielégítést. Az állami adóhatóságnak május 5-ig 1,08 milliárd forint különadót fizettek be - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A különadóról szóló bevallások benyújtási és befizetési határideje a magánszemélyek többségének esetében 2011. május 20-án járt volna le. Mérséklést, illetve fizetési könnyítést lehetett kérni, de a bevallást akkor is be kellett nyújtani, ha az illető nem tudta visszafizetni a kapott végkielégítést. A bevallás benyújtásának elmulasztását ugyanis 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal és adóhatósági ellenőrzéssel is szankcionálhatták volna.

A különadó miatt főleg azok a köztisztviselők és közalkalmazottak voltak nehéz helyzetben, akiket még 2006-ban küldtek el. Egy 15-20 éve az államigazgatásban vagy önkormányzatnál dolgozó esetében nem is kellett túl magas fizetés, hogy a mostani törvény hatálya alá essen: 250-280 ezer forint bruttó bérrel már keletkezett ilyen fizetési kötelezettség - írta a Népszabadság március végén.
"Fidesz hatalmi törekvései egy újabb pofont kaptak" - reakciók az Ab-döntésre

Az MSZP oldaláról Korózs Lajos, a párt elnökségi tagja nyilatkozott az Alkotmánybíróság döntéséről. A politikus közölte: azért is örülnek a döntésnek, mert tudomásuk szerint az MSZP mellett több mint hetven magánszemély, szakszervezet és civil szervezet fordult az Alkotmánybírósághoz az ügyben. A testület határozatával megvédte a többi között a kirúgott pedagógusokat, iskolaigazgatókat - mondta Korózs, hozzátéve, szó sincs arról, hogy a jogszabály kizárólag a politikusok, magas rangú hivatalnokok végkielégítését érintette volna. Véleménye szerint ugyanakkor sajnálatos, hogy sajtóhírek szerint a Fidesz még az elmúlt napokban is a mostani Ab-döntéssel ellentétes megoldásokat tervezett, és kiterjesztette volna a különadó hatályát. (A Népszabadság csütörtökön azt írta: a Fidesz frakcióelnökségének legutóbbi ülésén döntöttek arról, kezdeményezik a végkielégítéseket 98 százalékos adóval sújtó törvény módosítását, hogy az a parlamenti képviselőkre, valamint a távozó megyei közgyűlési elnökökre is vonatkozzon.)

Az LMP szerint a "Fidesz hatalmi törekvései egy újabb pofont kaptak". Szilágyi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, egy elsőéves jogász is tudja, hogy visszamenőleges hatállyal nem lehet törvényt alkotni.

Schiffer András frakcióvezető ehhez azt tette hozzá, hogy az elmúlt egy évben az "egyik legsúlyosabb kártétel, amit a jogbiztonság ellen elkövettek" a visszamenőleges hatályú jogalkotás és a személyre szabott jogalkotás volt, valamint az, hogy a szerzett jogokat nem tartották tiszteletben. A jogbizonytalanság rosszul hat a befektetői környezetre is - fűzte hozzá. "Kíváncsi vagyok, hogy Lázár János mikor áll elő egy olyan ötlettel, hogy megsemmisítik az Alkotmánybíróságot" - mondta Schiffer.

A Jobbik a héten törvénymódosító javaslatot nyújtott be, melyben kezdeményezi, hogy a tisztességesen, munkaviszonyt szabályozó törvény, illetve kollektív szerződés alapján szerzett jövedelmekre ne vonatkozzon a különadó-törvény hatálya. Bertha Szilvia országgyűlési képviselő azt nyilatkozta: "A Jobbik továbbra is szükségesnek tartja, hogy az ex-BKV-s Szalainé Szilágyi Eleonóráéhoz hasonló, a közerkölcsöt és a társadalom igazságérzetét sértő, arcátlanul magas végkielégítéseket az állam visszamenőleges hatállyal szankcionálja. Meg kell találni a módját annak, hogy Magyarország az államkassza hiányát részben az ilyen, minden tisztességet nélkülöző, irritálóan magas, politikai színezetű lelépési és hallgatási pénzek visszavételéből fedezze" - olvasható az ellenzéki politikus közleményében.

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint az Alkotmánybíróság jogi szempontok alapján hozza döntéseit, és ezek nem mindig esnek egybe a társadalmi igazságosság követelményeivel. Harrach Péter frakcióvezető azt mondta, hogy az aránytalanul magas végkielégítések okkal sértették a társadalom igazságérzetét, és a parlamenti törvényalkotással ezt a szempontot kívánták érvényesíteni. A parlament nem tehet mást, mint újragondolja a problémát - mondta Harrach.

A szakszervezeti szövetségek vezetői üdvözölték az Alkotmánybíróság határozatát. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke szerint a döntés azt mutatja, hogy "jogállam van Magyarországon". A visszamenőleges hatályú különadó "nagyon nagy sérelmeket okozott volna" - mondta, kiemelve, hogy sok, "tisztességes, életutat ledolgozott munkavállalókat érintett volna", fizikai alkalmazottakat is.

Gaskó István, a LIGA szakszervezetek elnöke azt mondta, "reméljük, hogy a kormánynak már elegendő volt a sok alkotmánybírósági kudarcból, és megfontoltabban fogja a jogalkotási munkáját ellátni." A szakszervezeti konzultáció, az érdekegyeztető fórumok működtetése is sokat segítene ebben, hangsúlyozta. Hozzátette: kifogásolták a különadó mértékét, különösen azon végkielégítések esetében, amelyek a jogszabályok szerint járnak a munkavállalóknak.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke helyesnek nevezte az alkotmánybírósági határozatot. Hozzáfűzte ugyanakkor: az emberi méltóság "jegyében" nem szabad elfeledkezni arról, hogy a 98 százalékos különadóról szóló döntés már eddig is sok kárt okozott a munkavállalóknak mind morális, mind pedig anyagi értelemben. Úgy vélekedett: a kormánynak tanulság az Ab döntése, mert a kabinet "szakmailag nem védhető és a munkavállalókat sújtó törvényjavaslatokat vitt keresztül a parlamenten". Az elnök szerint "nem lehet meg nem történtté tenni", hogy milyen mértékben szolgáltatta ki, tette fenyegetetté a kormány a munkavállalókat a különadóról szóló döntéssel.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke hangsúlyozta: örülnek a döntésnek, mivel a 98 százalékos különadó az eredetileg tervezett - a kormány szóhasználatával élve - "pofátlan végkielégítések" megadóztatása helyett sok tisztességes, pénzét megérdemlő munkavállalót, köztük például nyugdíjas bányászokat sújtott volna.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110506_alkotmanybirosag_98_szazalekos_kulonado#utm_ source=hsz_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_05_08& utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már nem fontosak a Fidesznek a
  2011-05-08 19:45:47, vasárnap
 
  2011-05-08. 14:06
Már nem fontosak a Fidesznek a tavalyi izraeli kémrepülőgépek magyarországi illegális berepülései

Legalábbis dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szavai szerint. Ezt egy írásbeli kérdésemre adott válaszában írta - tájékoztatta portálunkat Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője, alább a levele.
A kérdés apropója az volt, hogy a honvédelmi minisztérium honlapja nem olyan régen arról számolt be, hogy a miniszter úr Izraelbe látogatott, hogy részt vegyen egy biztonságpolitikai konferencián. Bár a konferencia kifejezetten biztonságpolitikai, katonapolitikai volt, mégis Hende miniszter úr az antiszemitizmus elleni magyarországi harc fontosságáról beszélt. A kérdéseim arra irányultak, hogy felvetette Izraelben a magyar fél az izraeli kémrepülőgépek botrányt kavart magyarországi ,,látogatását". Tettem azt annak tudtában, hogy a Fidesz, egészen pontosan Lázár János, aki akkor még a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke volt, élesen kikelt a kémgépek berepülése ügyében (említsük azt is meg, hogy épp dúlt a választási kampány), amiről részletes cikk is található a Fidesz honlapján.
Mielőtt a Fidesz "észbe"kapna és törölné a hivatkozáshoz kapcsolódó tartalmat, az alábbi képernyőfotók álljanak itt bizonyítékként.
Azóta lezajlott a kétharmados fülkeforradalmi kormányváltás és az ekkor harcias, kicsit talán a magyar érdekekért kiálló illúzió - szavakból mára csupán ez maradt:

,,A konferencián elhangzott felszólalásomban beszéltem arról, hogy a magyar kormány határozottan fellép és a jövőben is fel fog lépni minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen, és emellett hangsúlyoztam, hogy számunkra elfogadhatatlan, hogy Európában bármely közösséget, bármely európai polgárt méltóságában megsértsenek. A biztonságpolitikai kihívásokról szólva olyan, hazánk szempontjából. [...]Az Ön által felvetett kérdéseket nem érintettem."

Kijelenthetjük tehát, hogy a Fidesznek csak a kampányban volt fontos, hogy úgy tegyenek, mintha kiállnának a nemzeti érdekek mellett. Mostanra e forradalmi hév csupán a szokásos dogmák mantrázásába csapott át, megmutatva a Fidesz igazi, behódoló arcát.
Vagy talán tévedek és Lázárnak még most is fontos lenne az ügy, hiszen kicsit több mint egy éve büntetőeljárásokat és vizsgálatot követelt a bizottsági üléseken és a nyilvánosság előtt, most hogy itt lenne a lehetőség pedig csak az antiszemitizmus elleni harc fontosságáról hallhatunk ez ügyben is. Talán Hende csitítgatja a frakcióüléseken a frakcióvezetőt? Nem hiszem.
Ez is egy újabb pofon azoknak, akik még hisznek a Fidesz - féle elszámoltatásokban és felelősségre vonásokban.

(Németh Zsolt tájékoztatója nyomán Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/26/78770/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Török Gábor: ez a kormány sem
  2011-05-08 19:40:32, vasárnap
 
  Török Gábor: ez a kormány sem hozott más minőséget

2011. május 08., vasárnap, 17:06
Szerző: hvg.hu

Címkék: Fidesz; Magyarország; politika; Orbán-kormány; Napi merítés; kormányzás; Török Gábor elemez;

kinyomtatomKinyomtatom • továbbküldömTovábbküldöm • megosztomMegosztom

Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a korábbiak - írja Török Gábor a blogján.

Mára egyre világosabb, hogy ez a kormányzati ciklus legfeljebb mennyiségi értelemben tér el a korábbiaktól - vélekedik a politológus. A sokat emlegetett kétharmad valóban új helyzetet teremtett: sokkal több kihagyhatatlannak gondolt lehetőséget és egyben sürgetőnek érzett kötelességet adott a kormánypártok kezébe. Ugyanakkor arra természetesen nem lehetett alkalmas, hogy megvédje a kabinetet azoktól a veszélyektől, amelyekkel a korábbi kormányoknak is szembe kellett nézniük. A hamarosan első születésnapját ünneplő második Orbán-kormányt sem kerülhették el a politikai öngólok, a ki nem kényszerített hibák, az összehangolatlan és össze-vissza beszédek, mint ahogy minden retorikai kísérlet ellenére sem léphetett ki a gazdasági és társadalmi kényszerek, azaz végső soron a valóság köréből.

Sőt: minél inkább megpróbálta, annál kényelmetlenebb lett a szembenézés, és annál kellemetlenebb a választói felismerés és csalódás. Tiltakozások, tüntetések, követelések, csalódások, erős szavak. Ugyanott vagyunk, ahol korábban mindig: ideig-óráig lehet még próbálkozni a visszamutogatással és a látványpolitizálással, de minden nappal egyre világosabb lesz, hogy visszavonhatatlanul bekövetkezett a kormányzás varázstalanítása - írja a politológus. A teljes bejegyzést elolvashatja Török Gábor blogján.


http://hvg.hu/napi_merites/20110508_fidesz_kormanyzas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 2311
  • e Hónap: 6056
  • e Év: 159552
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.