Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Tovább veszíthet értékéből az
  2011-06-12 23:25:59, vasárnap
 
  2011-06-12. 19:31
Tovább veszíthet értékéből az euró

Svájci gazdasági vezetők attól tartanak, hogy a frank tovább erősödik, és akár paritásba is kerülhet az euróval, vagyis 1 frank pontosan 1 eurót érhet, ami visszafoghatja a svájci exportot és a munkanélküliség növekedését idézheti elő.
,,A paritás kialakulása reális forgatókönyv. Az euróövezet eladósodottsága és a frank erős vonzása miatt az euró várhatóan tovább veszít értékéből" - nyilatkozott Peter Widmer, az exportra termelő vállalatok szövetségének (Swiss Export) elnöke a Der Sonntag című vasárnapi lapnak. Ha 1 euró 1 frankot érne, akkor az exportlehetőségek romlása miatt külföldre települne 2-3 ezer cég, ami 100-150 ezer munkahely megszűnésével járhat. Így egy csapásra majdnem megduplázódna a munkanélküliség az alig 8 millió lakosú országban - mondta a szakember. A paritás miatt meg is szűnhetnek cégek, elsősorban a kis- és közepes vállalakozások (kkv) körében. Az exportban érdekelt 80 ezer kkv akár 10 százaléka is belebukhat az 1:1-es árfolyamba - tette hozzá Widmer. A svájci frank árfolyama június 1-jén történelmi rekordot ért el az euróval - és a dollárral - szemben. Egy euró akkor 1,2085 frankot ért. A legutóbbi kereskedési napon, pénteken az euró/frank devizapár a csúcs közvetlen közelében, 1,21 frank körüli árfolyamnál zárt.
A Swiss Export elnökéhez hasonlóan vélekednek más gazdasági vezetők is. Hans Hess, a Swissmen elnevezésű lobbicsoport vezetője szerint például ugyancsak komoly az euró-svájci frank paritás esélye. ,,Ez ugyan a horror forgatókönyv, de sajnos nem a valóságtól elrugaszkodott képzelgés. Ameddig az Európai Unióban nem oldják meg a tagországok adósságproblémáit, addig csak egy út áll a frank előtt, ez pedig a további erősödés felé vezet" - mondta Hans Hess. ,,Ha sokáig tart még a folyamat, akkor egyes vállalatok összeomlanak, mások pedig kivonulnak az országból" - tette hozzá a szakember a Der Sonntag beszámolója szerint.
(MNO)


http://kuruc.info/r/42/80482/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szétverték a horvátok a fartúr
  2011-06-12 23:10:20, vasárnap
 
  2011-06-12. 10:52
Szétverték a horvátok a fartúrók parádéját

Félbe kellett szakítani az első spliti ratyifelvonulást szombaton, miután ellentüntetők támadtak rá a buzik menetére az erős rendőri jelenlét dacára.
Sokan könnyebben megsérültek, de öt fartúró, továbbá a helyszínről tudósító három újságíró súlyos sérüléseket szerzett. A rendőrség 81 embert állított elő.
A felvonuláson néhány százan vettek részt, s nemcsak másságukat nyíltan vállaló buzik vonultak fel, hanem az egyenjogúságukért küzdő ismert közéleti személyiségek, magyarán az itthonról is jól ismert Soros-fiókák horvátországi klónjai is. A menet idején 500 rendőr, illetve rohamrendőr ügyelt a biztonságra, és egy helikopter is a segítségükre volt.
A kikötő környékén azonban a felvonulás ellenzői gyűltek össze, helyszíni beszámolók szerint több ezren voltak. Az erős rendőri jelenlét ellenére palackokat, köveket, petárdákat, tojást és cserepes virágokat is hajigáltak a menet résztvevőire.
A szervezőknek félbe kellett szakítaniuk a város első ratyiparádéját. A rendőrök autókkal menekítették ki a résztvevőket a helyszínről.
A hatóságok tehetetlenségét elítélte több civil szervezet, követelve Tomislav Karamarko belügyminiszter lemondását. Keményen bírálta a rendőrséget az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet is, akik - akárcsak nálunk - mindig és mindenhol a többség józan ízlésével szemben nyilvánulnak meg.

(MTI nyomán, képek: Dalmacija News)


http://kuruc.info/r/34/80450/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelek, amik arra utalnak, hogy
  2011-06-12 23:03:58, vasárnap
 
  Jelek, amik arra utalnak, hogy ritka rossz napod lesz:


1) Későn ébredsz - arccal a járdán fekve.

2) Felhívod az öngyilkosok segélyvonalát, és hívástartásba tesznek.

3) Amikor beérsz a munkahelyedre, a "Kék fény" stábja vár rád kamerákkal.

4) A szülinapi tortád összeroskad a gyertyák súlya alatt.

5) Bekapcsolod a tévét, és a reggeli hírekben evakuálási útvonalakat mutatnak.

6) Az ikertestvéred elfelejtkezik a születésnapodról.

7) Arra ébredsz, hogy a vízágyad kilyukadt. Aztán rájössz, hogy nincs is vízágyad.

8) Megszólal és beragad a dudád, pont amikor a piros lámpánál egy csapat motoros mögé érkezel.

9) A feleséged pajzán mosollyal ébreszt, de NEKED fáj a fejed.

10) A főnököd azzal fogad, hogy ne fáradj a kabátod levételével.

11) Reggel a madarak hangjára ébredsz. Keselyűkére.

12) Ébredés után veszed észre, hogy a fogszabályzód két fele összeragadt.

13) Az online szexpartnerkeresőn összehozott randipartneredről kiderül, hogy az anyósod.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Viktor Bibi-pillanata
  2011-06-12 22:41:34, vasárnap
 
  Viktor Bibi-pillanata
2011. június 11. 11:53:08

Benjamin (,,Bibi") Netanjahu izraeli miniszterelnök júniusban európai körútján eljön Budapestre azért, hogy rábeszélje partnereit, nemmel szavazzanak az ENSZ-ben a független Palesztin Állam elismertetését célzó palesztin javaslatra.

Az értesüléséről beszámoló lengyel hírügynökség hozzátette, Tel-Aviv arra számít, hogy Netanjahu körútja során az izraeli álláspont erős támogatásra talál.

Ezzel egy időben - tegnap - több volt prominens politikus nyílt levélben szólította fel az Egyesült Államokat és Európát, hogy támogassa a megbékélési folyamatot a rivális Fatah és Hamasz palesztin csoportok között és arra figyelmeztettek, ennek elmaradása meghiúsítja a béke kilátását a térségben.

A levél egyik címzettje Hillary Clinton amerikai külügyminiszter volt, a másik Catherine Ashton uniós külügyi főképviselő, aki már jelezte, hogy az Európai Unió kész együttműködni a Hamasszal, ha az hajlandó az új követelményeket teljesíteni, míg az Egyesült Államok és Izrael a Fatahot arra bíztatta, rúgja fel a friss egyezményt.

A 24 aláíró között található Hanan Ashravi volt palesztin tárgyaló, Massimo D'Alema volt olasz miniszterelnök, Hubert Védrine volt francia külügyminiszter, Louis Michel volt uniós fejlesztési biztos és Slomo Ben Ami volt izraeli külügyminiszter.

Magyarország 2009-ben, a volt kormány idején nem szavazta meg a Goldstone-jelentést elfogadó ENSZ-határozatot, ami magában véve is bűn, hiszen ezzel a magyar vezetés azokat támogatta, akik a gázai kórházakat és iskolákat rombolták le, valamint több száz polgár haláláért felelősek.

Már most teljesen egyértelmű, hogy a Palesztin Államot az ENSZ Közgyűlésének óriási többsége támogatni fogja. Az Egyesült Államok és Izrael természetesen nem.

A magyar kormánynak elemi kötelessége a leigázottak, a több évtizede gyarmati sorban, jogaiktól megfosztva élő palesztinok mellé állni, akiket látható élvezettel öl és aláz meg a megszálló.

Orbán Viktor magát bátor embernek tartja. A tiszta ész logikájánál fogva ugyan nem érthető, miért kellene bátorság az igazság kimondásához és az annak megfelelő cselekvéshez, de persze naivak nem vagyunk: a való világban élünk.

A magyar miniszterelnöknek vízválasztó lesz - mint oly sok kormánynak - szeptember vége New Yorkban. Ha térdre hull az őt eddig teljes mértékben ignoráló Netanjahu előtt, azzal semmit nem nyer. Izrael nem lesz neki hálás és az eddigiekhez hasonlóan rongyként kezeli, ha egyáltalán tudomást vesz róla.

A világ és - ami sokkal fontosabb - választói előtt viszont tiszteletet szerezhet, ha a magyar ENSZ-delegációt utasítja, szavazzon a többséggel, mert azok az emberiség jobbjának üzenetét közvetítik a világszervezetben.

Ordosz műhely

barikad.hu

Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=83896
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnyugodhatunk, Bölcskei nem
  2011-06-12 22:36:05, vasárnap
 
  Megnyugodhatunk, Bölcskei nem hagyta ki az istentiszteletből a zsidókat sem
2011. június 12. 17:10
Hunhír.info

Pünkösd vasárnapja alkalmával Vad Zsigmond esperes apostoli köszöntése után Bölcskei Gusztáv, a Magyar Református Zsinat lelkészi elnöke, Tiszántúli református püspök tartott úrvacsorával végződő istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban. A püspök az első keresztény pünkösdöt idézte, aminek görög neve, a pentacos az ötvenes számra utal. Ennek pedig a zsidó hitben is szakrális üzenete van, ahol az ötvenedik esztendő az elengedés - az adósság és a rabszolgák - elengedésének éve - emlékeztetett.

A püspök a szentírást idézve hangoztatta, az egyház nem a templom falai között, hanem a piactéren, a világ űrzavarában és bűneik között született, amikor az apostolok a Szentlélek hívásától indíttatva, feladatukat megértve kimentek az emberek közé és kinek-kinek a saját nyelvén kezdték hirdetni az igazságot. Hozzáfűzte, ma sem várható el, hogy erkölcsi kérdésekben a jelenleginél nagyobb hatása legyen az egyháznak, ha a hibát nem magában keresi, és nem nyit eléggé a világ felé.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke úgy fogalmazott: pünkösd a tiszta, kijózanító beszéd ideje, aminek felismeréséhez mindenkinek ,,látóvá" kell lennie, azaz képessé kell lenni a dolgok valódi mivoltának felismerésére és néven nevezésére. Az egyház mai feladatát fejtegetve így fogalmazott: van-e bátorságunk ma ugyanazt tenni, amit a feladatukra ismerő apostolok, és kimenni a Nagytemplom elé, a debreceni Pulykanapok forgatagába, és ott mondani el, ami a kötelességünk, és néven nevezni a rosszat és a jót egyaránt?

Bölcskei kifejtette, a mai, zűrzavarral és szenvedéssel teli világban még fontosabb az a pünkösdben megfogalmazódó isteni üzenet, ami szerint ez az ünnep az egyenes, kijózanító beszéd pillanata, amikor rá kell döbbenni, hogy nem lehet következmények nélkül élni. Mindennek következménye és súlya van, nincs semmi, amit következmény nélkül lehet ígérni, tenni vagy elmulasztani - mondta Bölcskei. A püspök arra figyelmeztetett: a hit nem ellensége a józan észnek, az apostolokat eltöltő Szentlélek egyben lélekjelenlét, ami arra sarkall, ki-ki időben tegye meg, amit kell, időben gyakorolja kötelességét.

MNO

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=42025
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megérte csatlakozni?
  2011-06-12 22:33:25, vasárnap
 
  Megérte csatlakozni?
barikad.hu

2011, június 12 - 11:10


eu ellenes plakátRendszeresen felmerül annak a kérdése, hogy vajon megérte-e Magyarországnak az uniós csatlakozás? Ilyenkor a kevésbé tájékozott, vagy az unió iránti vak szerelme miatt elvarázsolt válaszadó rögtön előadja, hogy természetesen, hiszen rengeteg pénzt ,,kapunk az uniótól". Engedtessék meg nekünk azonban egy kis szkeptikusság.

Nem vagyok gazdasági szakértő, de feltűnik, hogy a csatlakozás után egyre kevesebb magyar árút látni a botokban, helyette rossz minőségű EU-címkés förmedvényeket lehet csak kapni. Mi lett a magyar terméket előállító vállalkozóval és a dolgozókkal? Ha kaptak is máshol munkát, amit termelnek, az vélhetően egy multit gazdagít. Ha nem, akkor vélhetően a magyar állam és a magyar adófizetők segélyeink kénytelenek élni nyomorult körülmények között.

Ugyan nincsenek pontos statisztikáim, de tudom, hogy a termőföldek óriási hányada már ma is külföldiek kezében van, és a földmoratórium lejárta után rengeteg zsebszerződés válik legálissá, a magyar gazdák földjeiért pedig sok milliót kínál majd az osztrák és holland befektető. A mezőhegyesi cukorgyár talán a múlté marad, hiszen bezáratták a külföldiek, az újranyitásra pedig csak akkor lesz lehetőség, ha majd a kvóta miatt az EU megengedi nekünk, hogy cukrot termeljünk.

Annyit megtanultam, hogy az uniós pénzt se csak úgy kapjuk. Azt bizony pályázattal lehet elnyerni, és talán sok polgármester és vállalkozó erősít majd meg abban a véleményemben, hogy a legtöbb pályázati kiírás egyszerűen baromság. Ha nyer is a pályázó, akkor is csak utólag, részletben, mindenféle pénznyelő bürokratikus feltételeknek megfelelve jut el a pénz a maga helyére. Addig is többnyire hitelből kell finanszírozni a beruházást.

Beszélhetünk a piacvesztés és a földkiárusítás mellett a vámok furcsa visszaosztásától, vagy éppen a költségvetésben a ,,Hozzájárulás az EU költségvetéséhez" címszóról, amely közel 260 milliárd forintot tesz ki. Ez azonban még mindig csak töredéke annak az összegnek, amely a mai hír szerint 1000 milliárdot tesz ki, és amennyit elvesztett a magyar költségvetés a társasági adóról szóló jogszabály-harmonizáció miatt néhány év alatt.

Cserébe mit kaptunk még? Díszes táblákat úton-útfélen, hogy büszkék legyünk az EU-ra. Hatáskör nélküli politikusokat és bürokratákat Brüsszelben, valamint Strasbourgban. Két Európai Parlamentet ugyanezekben a városokban. Szép új alkotmányt, ami a miénk fölött áll. Európai szemesztert, amelyben a magyar költségvetést ellenőrzik a nagyokosok, de az 1000 milliárdos hiányra természetesen nem hívják fel a figyelmet, valamint uniós kotnyeleskedőket, akik megmondják nekünk, hogy az abortuszellenes életvédő kampány rossz. Tényleg megérte csatlakozni?



Samu Tamás Gergő - barikad.hu


http://barikad.hu/meg%C3%A9rte_csatlakozni-20110612
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bohócforradalom
  2011-06-12 22:31:05, vasárnap
 
  Bohócforradalom
barikad.hu

2011, június 12 - 12:48



bohócforradalom illusztrációjaA ,,Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság" volt elnökei ,,bohócforradalmat" szerveznek Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Mint toborzó plakátjukon szerepel, az az egyik fő okuk a ,,forradalomra", hogy ,, A FIDESZ-KDNP többségű Parlament, figyelmen kívül hagyva az alkotmányos jogokat, az európai uniós alapelveket, vette és veszi magának a bátorságot, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket alkosson."

Teljesen egyet lehet a szervezőkkel érteni, hiszen azt csak a teljesen elvakult Fidesz - szavazók hihetik, hogy bárki ebben a hazában ilyen stílusú kormányzásra adott volna felhatalmazást. Ez még akkor is igaz, ha ugyanakkor tudomásul kell venni, a mélyreható változások eléréséhez hozzá kell nyúlni olyan törvényekhez és jogosultságokhoz, amelyek akadályt jelenthetnek az elmúlt 20 év hibáinak kiküszöbölésében. Természetesen a Jobbiknak teljesen eltérő tervei vannak ennek a munkának elvégzéséhez és semmiképpen sem a nyugdíjasok és munkavállalók jogainak csorbításával szeretne felülemelkedni a problémákon - ellentétben a Fidesszel.

A ,,forradalomhoz" a nagy szakszervezeti konföderációk is csatlakoztak, sőt június végére egy országos sztrájk jelei is kezdenek körvonalazódni. Az érdekvédők dühét a korkedvezményes-és korengedményes nyugdíj egyoldalú módosításának és lehetséges eltörlésének hírén kívül az is növeli, hogy a kormány - híven eddigi egyeztetések nélküli pénteki törvényalkotásaihoz - el akarja söpörni az országos érdekegyeztetés fórumait is.

Még mielőtt azonban rögtön az utcára vonulnánk, kis történelmi visszatekintést célszerű lenne tenni. Volt korábban egy igazi csörgősipkás bohócunk, akit még időben meg kellett volna akadályozni rombolásában, vagy, ahogy a mostani ,,bohócforradalom" vezetői tervezik, a bizalmat már korábban meg kellett volna vonni tőle. Ez a bohóc, a 2006-os választásokat követően minden korábbi ígéretét (hazugságait) bőszmén visszavonva, megszegve az OÉT-ban megkötött megállapodásait, brutális megszorításokat jelentett be és hajtott végre. Sőt, cinikus módon a korábban, a parlament által megszavazott, saját 5 éves adócsökkentési programját is a választások másnapján visszavonta. Ekkor a szakszervezetek részéről mindössze halovány tiltakozás, egyszeri, néhány ezerfős tüntetésre tellett. A hazugságokon felháborodott nép azonban ősszel utcára vonult és a bohócnak - más csörgősipkások segítségével- csak véres leszámolás révén sikerült hatalmon tartania magát. A szakszervezetek akkor csendben maradtak. Vajon mi történt volna, ha egy országos sztrájk is segíti az utcára vonulókat? Nem véletlen, hogy később, az akkori kormányfő, az OÉT kibővítésével, egyfajta ,,nemzeti csúcs" kereteiben próbálta megalapozni nemzetromboló politikájának folytatását.

Ezen a bohóccsúcson azok a szakszervezeti vezetők is részt vettek, akiket az akkori miniszterelnök korábban már átvert. Sőt, a mostani miniszterelnök is, akiben nyilván ekkor ötlött fel, hogy vajon mi szükség is van az effajta értelmetlen, ám a résztvevők által készséggel legitimált érdekegyeztetési formákra. Látta gyengeségüket, azt, hogy akkor (?) képtelenek hathatósan fellépni a nemzetrombolás, a munkavállalók megnyomorítása ellen.

A nagy kérdés most már csak az, hogy vajon jól mérte-e fel az erőviszonyokat. Rövidesen kiderül.



B.SZ. - barikad.hu


http://barikad.hu/boh%C3%B3cforradalom-20110612
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az interneten nem tudni, ki a
  2011-06-12 22:26:44, vasárnap
 
  "Az interneten nem tudni, ki a barát, és ki az FBI-ügynök"

2011. június 12., vasárnap 21:10 InfoRádió

Besúgóvá tette a számítógépes hackerek nagy részét az FBI és az amerikai titkosszolgálat. Az online kalózokat börtönnel fenyegetve kényszerítették együttműködésre.
Paranoia és gyanakvás hatja át a világ hackereinek közösségét. Az Egyesült Államokban a hatóságok annyira beépültek a számítógépes biztonsági rendszereket feltörő bűnözők mozgalmába, hogy becslések szerint ötből négy nekik dolgozik - írja tényfeltáró cikkében a brit Guardian.

A magukat gyakran ellenállóknak tekintő, de törvénytelen tevékenységet folytató hackereket hosszú börtönbüntetéssel fenyegetve kényszerítették arra, hogy egymásra valljanak. A lap szerint egyes népszerű illegális fórumokat - ahol lopott személyazonosságot és hitelkártyaszámokat árulnak - az FBI téglái tartják fenn.

Más bűnözői fórumokat a Szövetségi Nyomozóiroda emberei működtetnek inkognitóban a már rács mögé került online kalózoktól szerzett információk alapján.

Eric Corley, a negyedévente megjelenő hacker kiadvány, a 2600 gazdája azt mondta a Guardiannek, hogy az amerikai hackerek negyede jelenthet a hatóságoknak, mert megfélemlítették őket. Ebben a nyomozók segítségére volt az, hogy a kalózok nincsenek tisztában a jogszabályokkal.

Az egyik legismertebb példa Adrian Lamóé. Az elítélt hacker jelentette fel Bradley Manning közlegényt, a WikiLeaks szivárogtató oldal globális botrányokat okozó feltételezett információforrását. Manning többször csevegett online Lamóval, akiben bízott, de aki a jó tanácsok helyett átadta a katonai hatóságoknak. A közlegény hosszú hónapokat töltött magánzárkában.

A közösség Lamót csak "Júdásnak" nevezi, és a "világ leggyűlöltebb hackerének" titulálja. Ő maga azzal védekezett, hogy az aggodalom vezérelte, hogy a WikiLeakshez került diplomáciai anyagok emberek életét veszélyeztetik.

A FBI számára gondot jelent, hogy a hackerek egy része nem bűnözőnek, hanem aktivistának, vagy "hacktivistának" tartja magát. Ezek a jól szervezett csoportok több kibertámadást hajtottak végre az utóbbi hetekben - például egy az FBI-hoz köthető szervezet rendszere ellen.

A támadást magára vállaló Lulz Security nevű csoport követte el korábban a Visa és MasterCard hitelkártya cégek elleni akciókat is - "bosszúból" amiatt, hogy a cégek blokkolták a WikiLeaksnek küldött adományokat. Úgy tűnik azonban, hogy a hackerek nem érzik nyeregben magukat. Egy másik híres csoport, az Anonymous tagjai egymásnak estek. A csevegőszobákban nem tudni ki a barát, és ki az FBI-ügynök - mondta egyikük a Guardiannek.

Szvetnik Endre, London


http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-438607
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönjük szépen a Duna Televí
  2011-06-12 22:25:50, vasárnap
 
  Köszönjük szépen a Duna Televíziónak, nem felejtjük el...
2011. 06. 12. vasárnap. - 18:36

Az ,,Ünnepség az ezeréves határon" című pünkösdvasárnapi műsor elmaradt, helyette kaptunk egy zsidó filmrendezőt.

Az anyaországban, az elszakított területeken és a nagyvilágban sokan ültek a tévékészülékek elé és várták a közvetítést Gyimesbükkről. De 10 órakor nem a bemondó, hanem fölirat formájában minden magyarázat nélkül közölték a nézőkkel, hogy műsorváltozás történt, a gyimesbükki közvetítés helyett Herskó János filmrendező életművéről sugároznak dokumentumfilmet.

A film természetesen azzal kezdődött, hogy közölte a nézőkkel: Herskó János szinte minden családtagja a holokauszt áldozata lett. Ezután az emlékeiket felidéző zsidók egymás kezéből kapkodták a mikrofont, ajvékolva előadva mindazt, amit mindig el szoktak mondani. A műsorváltozás tényét -azt is csak írásban- ugyan közölték a nézőkkel, de annak okát nem. Azt is elfelejtették tudatni, hogy mikor pótolják be az elmaradt műsort.
Az minden tv csatornánál egyformán jelen van, hogy a műsorváltoztatás jogát fenntartják. De ahhoz egyiknek sincs joga, hogy meggyalázzon egy keresztény ünnepet!

(Kuruc.info nyomán Naményi Sándor - Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/hirek/koszonjuk-szepen-duna-televizionak-nem-felejtj uk-el%E2%80%A6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: A kormány a Budapest A
  2011-06-12 22:23:12, vasárnap
 
  Jobbik: A kormány a Budapest Airport eladásával a nagytőke pártjára állt
barikad.hu

2011, június 12 - 21:20

Belföld
Friss hírek

Staudt GáborÉrthetetlennek tartja a Jobbik, hogy a kormány eladja a Budapest Airport Zrt. maradék állami részét a többségi tulajdonosnak anélkül, hogy a 2005-ös privatizációs szerződést felülvizsgálná - közölte Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a lépés azért is megdöbbentő, mert az elmúlt időszakban arról szóltak a hírek, hogy a kormány stratégiai fontosságúnak tartja a repteret és visszavásárlására tesz kísérletet.

A politikus a reptér 2005-os privatizációját korrupciógyanúsnak nevezte, leszögezve, hogy a kormánynak minden más lépést megelőzve ennek felülvizsgálatát kellett volna megkezdenie, ahelyett, hogy most a maradék állami részesedést is eladják.

Staudt Gábor megjegyezte, hogy ha egy multicégnek megéri az üzemeltetés és nyereséget tud termelni, akkor ,,megint nem kötöttünk jó üzletet". A képviselő felidézte a Budapest Airport többségi tulajdonjogát megvásárló Hochtief nyilatkozatát, amely annak idején ,,az egyik legígéretesebb légiközlekedési piacra" való belépésnek nevezte a tranzakciót.

A politikus szerint a cég az elmúlt években a ,,pénzéhes, mindenen átgázoló multiszemlélet" tipikus példáját szolgáltatta. Staudt emlékeztetett a taxidrosztok körüli anomáliákra, illetve az új váró építésében részt vevő alvállalkozók kifizetésének elmaradására.

Afrikai viszonyok

A Jobbik képviselője szerint ,,abszolút afrikai viszonyokat eredményez", hogy nemcsak a repteret, hanem az oda vezető utakat is privatizálták. Hozzátette: a rendőrség tájékoztatása szerint ezek országos közutak, míg a nemzeti fejlesztési tárca azt állítja, magánutakról van szó, amelyeknek még használatba vételi engedélye sincs.

A politikus elmondta: múlt héten kérték a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a szerződés kiadását, mert szeretnék vizsgálni ,,mi az, amit eladtak és mik azok a pontos adatok, amelyek ebben szerepelnek". Hozzátette: az eddigi információk alapján a reptér privatizációja kimeríti a ,,minősített hazaárulás" fogalmát, s, ha megalapozott lehet a büntetőfeljelentés, azt a Jobbik meg fogja tenni.

Staudt Gábor arról is beszámolt: ha polgári jogilag a semmisséggel helyre lehet állítani az eredeti állapotot, az ügyészséghez fordul.

Két urat nem lehet szolgálni

A maradék állami részesedés eladása kapcsán a képviselő leszögezte: itt az ideje, hogy a Fidesz is szembenézzen azzal, hogy ,,két urat nem lehet szolgálni", választaniuk kell az emberek és a nagytőke érdekei között. A Jobbik szerint e döntésükkel most az utóbbi mellett tették le voksukat, s így már ,,nem csak a gazdagok, hanem a nagytőke kormányaként" is működnek.

Staudt rámutatott: a Budapest Airportot felvásárló Hochtief-et az a Grupo ACS spanyol ingatlancég vette meg, amelynek vezetője, Florentino Pérez a Real Madridnak is elnöke. A képviselő emlékeztett rá, hogy a futballmilliárdos közismerten jó viszonyt ápol Orbán Viktorral. Őszintén reméljük, hogy a stratégiai fontosságú reptér maradék állami tulajdonrészének eladását nem ,,két Orbán Viktor nevére szóló VIP-belépő" motiválta - tette hozzá ironikusan a politikus.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken közölte, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. magyar állami tulajdonban lévő 25 százalék plusz egy szavazatát a többségi tulajdonos Hochtiefnek kell megvásárolnia 36,6 milliárd forint nagyságrendű vételárért.

A nemzeti fejlesztési miniszter a pénteken hatályba lépett kormányhatározat alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül lehívta a privatizációs szerződésben kikötött eladási opciót, amelyet a magyar állam 2011. június 18-ig gyakorolhat. Így a részvényesi megállapodás alapján a kisebbségi csomagot a többségi tulajdonosnak kell megvásárolnia a privatizációs árfolyamon.

A vevő a Hochtief magyarországi leányvállalata, az Airport Hungary Tanácsadó Kft. (Ahuk). A közlemény szerint a többségi tulajdon visszavásárlására "nem nyílt lehetőség". Előző nap, a kormányhatározat megjelenése előtt a sajtóhírek még arról szóltak, hogy az állam nyáron visszaállamosíthatja a Budapest Airportot.



MTI nyomán - barikad.hu


http://barikad.hu/jobbik_korm%C3%A1ny_budapest_airport_elad%C3%A1s%C3%A1val_nagyt %C5%91ke_p%C3%A1rtj%C3%A1ra_%C3%A1llt-20110612
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.