Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Angyali fogadóórák
  2011-06-13 17:34:12, hétfő
 
  Ha szeretnéd, hogy titkos vágyaid hamar valóra váljanak, olvasd el alábbi jellemzéseinket, és ezek alapján döntsd el, melyik angyalhoz érdemes fordulnod. Majd válaszd ki, mikor a legerősebb a segítő angyal hatása, és ebben az időpontban mondd el a kívánságod, így biztosan meghallgatásra talál!


Mihály angyal

Új ötletekre, tettekre sarkall. Erővel, energiával tölt fel. Kérd a segítségét nehéz feladat megoldásakor, például ha feletteseddel konfliktusod van, ha házastársaddal, partnereddel feszült a viszonyod, vagy ha szeretnél valakit elcsábítani. Fordulj hozzá, ha elvesztetted az állásodat, és újat szeretnél találni. Ha műtét előtt állsz, nem nélkülözheted Mihály angyal segítségét.
Fogadóórája: kedd 8-10 óra


Gábriel angyal

A pénzszerzésben, az otthon szépítésében, építésében adhat nem mindennapi ötleteket. Gondoskodik róla, hogy az életed tele legyen szépséggel, szeretettel, örömmel. Kérd a segítségét lakás vásárlásakor/eladásakor, pénzügyi döntések előtt, vagy ha szeretnéd, hogy a partnered közeledjen feléd.
Fogadóórája: péntek 11-13 óra


Muriel angyal

Az emberi kapcsolatokban való eligazodást könnyíti meg. Segítségével jobban kiismerheted a téged körülvevő embereket. Fordulj hozzá, ha a szomszédoddal vitás kérdésed van, ha testvéreddel szeretnél jobb kapcsolatot, ha hivatalos ügyeket egyszerűen, bonyodalmak nélkül akarsz intézni.
Fogadóórája: szerda 10-12 óra


Bariel angyal

A családi béke és harmónia angyala. Segítségével összetarthatod akár a saját, akár szeretteid családját. Akinek nincs családja, segítséget kérhet tőle család alapítás ügyben. Figyelmeztet, ha hazug emberrel találkozol. Fordulj hozzá, ha te vagy hozzátartozód betegeskedik.
Fogadóórája: hétfő 18-19 óra


Az angyaloltár építése

Tégy egy egyszerű kartondobozt az asztalra vagy a padlóra, fehér abrosszal vagy a kedvenc kendőddel takard le, és ne csak virágszirmot, füstölőt, amulettet, a kedvenc tárgyadat, gyertyát tégy rá, hanem annak a személynek a fotóját is, akit igazán és mélyen szeretsz. Tedd be a magnóba vagy a cd-játszóba azt a zenét, amely ellazít. Ezután erősen gondolj arra, amit szeretnél, sőt, jelenítsd meg képszerűen is magad előtt. Majd határozott hangon kérd az angyal segítségét. Hívd olyan hangsúllyal az angyalt, mintha közeli barátnőd lenne, nem pedig egy idegen. Miután hétszer elismételted a kívánságodat és az angyal nevét, végy búcsút tőle, és fejezd be a szertartást. Néhány nap múlva olyan helyzetbe kerülhetsz, amelyet kívántál, illetve megkaphatod, amit annyira akarsz


Az üzenet felismerése

Az angyal mindig válaszol, de nem emberi beszéd, hanem érzés formájában. Ha kellemetlen érzésed támad a szertartás alatt vagy a végén, akkor ne ess kétségbe, ez annak a jele, hogy nem támogatják az elképzeléseid megvalósulását az égiek. Ez a saját érdekedben történik, így kívánnak megóvni a későbbi bajoktól. Például ha valaki az égiek segítségét kéri egy szerelmi kapcsolat beteljesüléséhez, de az mégsem jön létre, mert a választott partner sok szenvedést okozna neki a későbbiekben. És az a lelki szenvedés, amelyet a vágyakozása alatt átélt, semmi ahhoz képest, amely később vár rá.






 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Amit magadról gondolsz
  2011-06-13 17:22:12, hétfő
 
  "Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik; amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét." (Tatiosz)

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Író - Tatiosz  
Müller Péter: Férfiuralom
  2011-06-13 16:30:43, hétfő
 
  A férfi az Isten, a férfi az Ember. Oly téves rögeszme ez, melytől évszázadok óta nem tud szabadulni emberiség. Még akkor sem, ha belátja: a befogadó, átölelő nő nélkül Ádámnak soha nem lenne ereje teremteni. Férfigőg és asszonysors tragédiáját Müller Péter fogalmazta meg heti írásában.

Az a világ, amelybe beleszületünk, természetesnek tűnik. Hozzászokunk, beleszervül a lényünkbe, megszokjuk, mint hal a vizet. Természetessé válik: ilyen az élet. Sőt, hogy ez az Élet. Mindig is ilyen volt.

Abban az időben, amikor a jus primae noctis uralkodott, "természetes" volt az "első éjszaka joga". A jobbágyok levetett kalappal várták, hogy a földesúr magáévá tegye szűz menyasszonyaikat, hogy túlesve a kötelező regulán, végre ők is sorra kerüljenek. Ez éppúgy járt az úrnak, mint a különféle adók és az a tudat, hogy ők felsőbbrendű lények, s nekik mindezek a kiváltságok járnak. Ez volt a természetes.

Százezer iszonyú példát tudnék kiragadni, hogy mi mindent tartott az emberiség, s tart ma is "természetesnek". Vannak persze rögeszmék, amelyek koronként változnak.

De van egy Nagy Rögeszme, mely az emberiség írott emlékezetének a hajnalától fogva szüntelenül tart. Ez a patriarchátusnak, vagyis a férfiuralomnak a kollektív rögeszméje, mely eddig minden történelmi kort, vallást és politikai divatot átélt, és egyre veszedelmesebben üzemel.

Azért is nehéz beszélni erről, mert ez nem egy futó rögeszme, amelyből ki lehet ábrándulni - mint például a fasizmus vagy a kommunizmus, vagy amilyen az "első éjszaka joga" volt -, mert ez az emberiség eszmélésének hajnalától fogva megdönthetetlenül tartja magát.

Ennek az a lényege, hogy a férfi magasrendű, a nő alacsonyrendű teremtmény. A szónak abban az értelmében, hogy a nőnek nincsen szelleme. Hiányzik a tudata. Hiányzik az Istenhez való hasonlósága. "Mulier non est facta ad imaginem Dei". A nő nem Isten képére teremtetett. Csak a férfi.

Ez persze nem így áll a Szentírásban, de így értelmezték. Így jöttek létre a különféle vallási és politikai szervezetek, és így alakultak ki a történelmi kordivatok és hatalmak.

Azt a mondatot, hogy Isten, amikor "önmagává hasonlóvá" alkotta meg az Embert, "férfivá és nővé" teremtette, a férfiuralom elfelejtette.

Éva teremtését ma is úgy fogják fel, hogy az Ádám nevű férfinek álmában kivették az egyik bordáját, s abból csináltak neki egy nőt, hogy legyen kivel kielégíteni a nemi vágyait, ami idáig, egyedül kínos volt neki. "Látá az Úr, hogy nem jó az embernek egyedül."

Senki sem döbben rá, hogy Ádám eredetileg kétnemű volt - csak Éva teremtése után lett belőle férfi. Az Adam "embert" jelent - és az Ember kétnemű.
A nyelvi közgondolkodás ezt a tényt régóta nem érti. Ha leírom azt, hogy "bejött a szobába egy ember", mindenki tudja, hogy férfi volt. Különben azt írnám: "Bejött egy nő. Egy asszony. Egy lány."

A feleségnek van "embere", de a férfinek nincs. Legalábbis a felesége nem az. A férfi "embere" lehet a beosztottja, a szolgája, a csapatának vagy a bandájának a tagja, de nő nem lehet, semmiképpen.

A nemekre érzékeny nyelvek megkülönböztetik a nemeket. Mindennek "neme" van, még az asztalnak, a tengernek és a csillagoknak is - de az Isten minden esetben férfi. He vagy Herr, Lord vagy Signor.

Te hogy éled meg, hogy nő vagy?

Az Isten férfi. A patriarchális világban ez magától értetődő.

Egyedül azonban a férfi nem tud teremteni, még akkor sem, ha Isten. Befogadó nélkül az Alkotó nem tud semmit sem létrehozni. Kell neki a Nő. És a női princípium.

De a férfigőg szemlélete szerint ennek már nincsen "isteni természete". A Mag: isteni.
Az anyaöl és a méh már nem az. Ez már alacsonyrendű, földi, testi, anyagi, szellem nélküli, sötét és tudatlan.

A férfiuralom nem tud mit kezdeni az emberiség mélymúltjából eredő gondolattal, ahol az Istent Tao-nak nevezik, mely jin-jang egységről beszél. Azt mondja: "A Tao: egy jin, egy jang." A kettő együtt! Az ősvalóságot pedig a női ölhöz hasonlítja: úgy nevezi: a "Völgy szelleme".

A férfiuralom nem tud mit kezdeni azzal a gondolattal, hogy az Istennek is van anyja.

Nem "teológiai problémáról" beszélek, szeretném, ha megértenél. Nem "filozofálok", mert ez a szemlélet leszállt a hétköznapjainkban, természetesnek és örökkévalónak tartjuk - ezért bánunk úgy az asszonyainkkal, ahogy bánunk.

Azt, hogy a nőket nem vesszük emberszámba, innen ered. Minden Nő "szőke nő".

Egy férfit manapság az minősít, hogyan látja a nőket. Az anyját, a szerelmét, a feleségét - és azokat az asszonyokat, akikkel a sorsa összehozza.

Madách Imrének pocsék házassága volt. Az ember tragédiája, a világirodalomnak ez a csodálatos műve mégis arról szól, hogy a világot a nő menti meg. A történelem nem egyéb, mint a Luciferrel szövetséget kötő férfiszellem álma és tragikus játéka. Ebben a történelmi játékban Ádám fokozatosan elfelejti lélektársát, Évát, és a világot tévedésről tévedésre tereli a végső katasztrófa felé.

A végén azonban a férfilélek projekciója által elvarázsolt, elfeledett és az eseményekkel kiszolgáltatottan sodródó Éva megmenti a férfit. És az Életet.
Az Isten pedig azt mondja a lázálmából ébredő Ádámnak, hogy ezentúl hallgass a párodra, mert ő hallja az Én Hangomat, te nem.

E gyönge nő tisztább lelkülete
Az érdekek mocskától távolabb,
Meghallja azt, és szíverén keresztül
Költészetté fog és dallá szűrődni...



 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Pénz Istennő
  2011-06-13 15:50:27, hétfő
 
 




 
 
1 komment , kategória:  Ezo : A szerencse anatómiája   
Olvasgatok, nézelődöm . . .
  2011-06-13 15:38:53, hétfő
 
 




Bogár László: Harcaink
2011. január 12. - 1 hozzászólás
Keresőszavak: Életközösség egyensúlya, Élhető Vidék, EU, Globális válság, Globalizmus, Politikai átverés

Vagyük komolyan tudós harcostársunk Bogár László közgazdász professzor sorait. Legalább egyszer türelemmel olvassák el azok is, akik szerint "már minden el van intézve", azaz "nagyobb erők mozgatják a világot". (Holott csak felületes emberektől hemzseg...)


Fontos, kritikus szakaszához érkezett a magyar nemzet ellen évszázadok óta zajló háború. A minket függésben tartó pusztító világerő, amely az elmúlt fél évezred során már öt, látszólag különböző birodalomnak mutatta magát, ám gátlástalan létfelélő, eredendően parazita jellegét végig megőrizte, újabb átalakulás előtt áll. Mivel eddig minden újabb megjelenési formája az ellenünk folytatott háború egyre veszélyesebb fegyvereit hozta magával, így most is erre kell készülnünk.


Az ország népének többsége kissé költőien túlzó metaforaként kezelte a választások utáni bejelentést: forradalom és szabadságharc vette kezdetét. Azonban lassan rá kell ébrednünk, hogy a megállapítás nem metafora - és egyáltalán nem túlzó. Az talán igaz, hogy ez csak nyitánya a háború újabb, talán sorsdöntő ütközetének. Ám tekintettel arra, hogy a többség tökéletesen felkészületlen a közelgő háborús cselekményekre, talán nem árt egy-két dolgot végiggondolni.


A világerő, amely most a nyugatias globalitás birodalmaként jelenik meg, azért veszélyesebb az eddigi alakváltozatainál, mert saját létét is tagadja. Sőt azt a beszédteret is betiltotta, ahol egyáltalán diskurzus tárgyává lehetne tenni létezését, és brutálisan büntet mindenkit, aki az ő ,,nem létezését" kétségbe merészeli vonni. Aki pedig saját intézményi védelem kiépítésére törekszik e globális értelmező hatalom fegyvereivel szemben, az - mint az elmúlt hetek világméretű hisztériájából láttuk - a halál fia. Ez világossá teszi, hogy az előttünk álló egyre veszélyesebb háborúk fő frontvonala kommunikációs természetű. A permanens világháború ugyanis a világértelmezési logika csúcsfegyvereinek birtoklásáért zajlik. Talán soha nem volt annyira igaz a régi mondás, miszerint a szó veszélyes fegyver, mint ma. Világunk ,,valóságos valósága" ugyanis már olyan iszonyú képet mutat, hogy ezt a világ urai - az ellenük irányuló azonnali világméretű lázadás kockázata nélkül - aligha engedhetik megpillantani. A globális valóságipari művek ,,dübörgése" nélkül e lázadás kártyavárként döntené romba azt az egész primitív hazugságtömeget, amely a globális kapitalizmus fogyasztói-hedonista paradicsomaként mutatja be önmagát.


A globális birodalom hatalmi rendszere három ,,hadosztályt" tart mozgásban a lokalitások kifosztása érdekében. Az első a kényszerítő hatalmi hadoszlop, amelynek fő fegyvere a multinacionális vállalat. Feladata, hogy behatolva az adott lokalitásba, a helyi uralmi elitet korrumpálva ellenőrzése alá vonja az élet újratermelésének minden anyagi és szimbolikus szféráját. A másik a figyelmeztető-fegyelmező osztag, amelynek látszólagos feladata, hogy tekintélyes, a világ folyamataiért felelősséget érző és vállaló intézményként tanácsokkal lássa el és minősítse az egyes lokalitásokat. Az idetartozó Valutaalapnak, Világbanknak, hitelminősítő intézeteknek a valóságos funkciója azonban az, hogy világossá tegyék a lokális elitek számára, hogy a kényszerítő-hatalmi osztag kifosztó tevékenységének mindennemű korlátozása súlyos megtorlást von maga után. Ám a mindennél fontosabb harmadik hadoszlop éppen az a véleményhatalmi diktatúra, amely magát ,,politikailag korrekt beszédnek" nevezi. Ez a birodalom létének és fennmaradásának egyre inkább döntő eleme.


A forradalom és szabadságharc mindhárom birodalmi hadoszloppal harci érintkezésbe került az elmúlt nyolc hónapban. A multinacionális vállalatokra kivetett különadók és főként a magán-nyugdíjpénztári rendszer felszámolása a kényszerítő hatalmat vette célba. A Valutaalappal a kapcsolat látványos megszakítása és a hitelminősítő intézetek megtorló leminősítéseinek semmibevétele a figyelmeztető-fegyelmező hadoszlop elleni nyílt kihívás. Ám a szabadságharc eddigi legveszélyesebb hadműveletét a médiatörvény, vagyis a globális véleményhatalmi diktatúrával való határozott szembefordulás jelenti.


A dolgok kegyetlen történelmi logikájából az olvasható ki, hogy az impérium legfeljebb átmenetileg és taktikailag enged meg bármilyen ellenszegülést, és amint erre lehetőség adódik, ,,a birodalom visszavág". Aligha lehet kétségünk: most sem lesz másként. A siker reménye tehát csekély ugyan, de talán nem nulla. A fegyverszünetnek is felfogható színjáték, amelynek a magyar elnökség ünnepélyes megnyitóján lehettünk tanúi, arra utal, hogy a birodalom az elnökség ideje alatt látványtechnikai okokból nem akar nyílt háborús intervenciót indítani Magyarország felszámolására. Ezt az éppen emiatt igen értékes fél évet egy olyan ,,új szövetség" létrehozására kellene fordítani, amely talán esélyt adhat a forradalom eltiprásának elkerülésére. Az első új szövetséget a magyar társadalmon belül kell létrehozni. A választási győzelem jelezte, hogy e szövetség létrehozása nem lehetetlen, ám életveszélyes illúzió lenne azt hinni, hogy már létezik is. A második új szövetséget Kelet- és Közép-Európa sorstárs országaival kell létrehozni, amelyek egyelőre értetlenül és/vagy kárörvendő lesajnálással szemlélik a magyar szabadságharcot - nem látva benne saját sorsukat. És végül a harmadik új szövetséget a globális térben kell létrehozni a ,,keleti szél" lázadó nagykoalíciójához való csatlakozással. Mindez azért döntő, mert bár ,,csapataink harcban állnak, és a kormány a helyén van", az ,,ószövetséggel" való leszámolás és az új szövetség megkötése nélkül nincs esélyünk a megmaradásra.


 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Méz és fahéj együttes hatása.
  2011-06-13 15:15:22, hétfő
 
  Krónikus fáradtság:

A testi er´öt legjobban, a mézben lév´ö cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó id´ös emberek er´ösebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.


Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli el´ött, este pedig lefekvés el´ött igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.


Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a börfertözés minden formáját.


Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés el´ött kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a m´üveletet, egy héten belül elt´ünnek a pattanások.


Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.


Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termel´ödését.


Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erösíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata er´ösíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.


Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.


Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.


Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.


Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.


Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertözését.


Artritisz:

Az ízületi kopásban szenved´ö betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritiszt´öl is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.


Szívbetegség:

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következ´ö roham nem, vagy csak kés´öbb következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és er´ösíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.



 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Mindig arra kell törekedned,
  2011-06-13 15:05:38, hétfő
 
  Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.
(Juan Manuel Fangio)



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Kedvenc aforizmáim  
Az oreganó gyógyhatásai.
  2011-06-13 14:50:54, hétfő
 
  Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a
penicillinével vetekszik.
Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré.
Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat,
csillapítja a köhögést.
De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is,
eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát.
Segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja.

Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje
beszereznie.
A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az oregánó
olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség
baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumöl?
képességeivel hasonlatos. A staphylococcus jelent?s szerepet játszik
kórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár
antibiotikumra rezisztens.

Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos.
Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes
évekt?l foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta
az oregánó olaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos
baktériumcsoportokkal szemben is hatékonynak bizonyult: laboratóriumi
körülmények között az oregánó olaj például elpusztította a
pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint a neisseria, a
proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát.

A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást,
tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó
baktérium.
A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó
neisseria gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria meningitidismás néven
memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például
agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazit a.
A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcusbaktériumok pedig az akut hányással járó, csoportos ételmérgezésekért is felelősek.

Az oregánó olaj továbbá elpusztította a streptococcus baktériumok 83
százalékát és az enterococcus 78 százalékát is.
A streptococcus egyes fajtái felelősek az akut torokgyulladásért, az
enterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti
fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még az anorexiával is
kapcsolatba hozzák.
Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy az oregánó olaj
hatásos a candida baktériumok ellen is (78 százalékukat pusztította
el), valamint a tüdőfertőzésekért felelős klebsiella baktériumok ellen
(szintén 78 százalékukat ölte meg).
Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések
esetén találta hatásosnak az oregánó olajat, és egy amerikai kutatás
pedig nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a
figyelmet az olyan népszer? parazitákkal szemben, mint a
staphylococcus, az E. coli, és listeri a. Végül egy brit kutatás 25
különböző baktériummal szemben mutatta ki az oregánó olaj baktériumölő
képességét.

A természet tehát egy különleges antibiotikummal ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikábanItthon inkább fűszerként ismerjük.
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna
leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon.
Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít.
Bab-, paradicsom-, hús- és halételek ízesítésére használják.

Teaként elsősorban köhögéscsillapításra, nátha ellen használják.
Remek meghűlés elleni izzasztó teakeverék a következő:
1-1 csomag oregánó, bodzavirág, hársvirág, kamillavirág, majoránna
keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk egy liter vízhez.
1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön átszűrjük
melyből napjában többször melegen iszogatunk.
Az élet gyógyfüve!
Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy:
A hagyma, a fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere.
A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet három gyógyfüve.



 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógynövények**  
Ne éljünk vissza.....
  2011-06-13 14:23:48, hétfő
 
  Ne éljünk vissza barátság adta jogunkkal egy úgynevezett "őszinte kritikát" illetően! Ez a jog semmi esetre sem jelenti azt, hogy barátunkat most már minden gátlás nélkül csipkedhetjük, gáncsolhatjuk, agresszívan bírálhatjuk és irányíthatjuk, ugyanakkor teljesen eltekinthetünk erényei, jó képességei dicséretétől. Veszedelmes sérüléseket okozhatunk így. Nemcsak szerencsétlen barátaink önérzetét torpedózzuk meg esetleg, hanem magát a barátságot is. Kritizálni, terelni, figyelmeztetni csak úgy helyes és konstruktív dolog, még a legszorosabb viszonylatokban is, ha egyidejűleg nem fukarkodunk a bátorítással, sőt a megérdemelt dicsérettel sem. Egészen téves és gyanúsan szadisztikus felfogás az, hogy ami rendben van, jól működik, és úgyis megteszi a magáét, arról nem érdemes beszélni. Csak arra a részre kell ráengedni a csiszolókorongot, ahol érdes felületek vannak. Ha mindenáron hasonlítani akarjuk az embert, lelkisége leginkább a titokzatos, kényes drágakövekhez hasonlít. A legnagyobb, legértékesebb briliáns, csodálatos tömörsége ellenére is, szétesik, elpusztul akkor ha nem a megfelelő helyen és módon koppant rá a mester kalapácsa.

Szepes Mária


 
 
0 komment , kategória:  Író - Szepes Mária  
Kibékülés
  2011-06-13 14:22:27, hétfő
 
  Szepes Mária - Kibékülés

Békét kötni mindennel és mindenkivel,
aki más, mint amit jónak, szépnek
tartok, s csak önmaga tud lenni.
Elfogadni külön kozmoszának törvényeit,
ha az enyémtől eltérnek. Megbocsátani
idegen, rossz ízeket, helyükre tenni
téves jelképeket. Megérteni titkos
nyelvüket, a hebegőt, a dadogót,
a szitkozódó, mérget fröccsentő csúfat is.
Felismerni e tintahal - felhő mögött a zokogó,
magányos kárhozottat, aki adni, kérni
nem képes. Számláján csak bevétel - rovatot
vezet. Tenni, áldozni sohasem szeret,
nem ismer egyebet, csak a nihilt,
koporsót ácsol, sírgödröt ás.
Elviselni a botor jajszavát, aki maga keresi búját, baját,
visszaüt, támad, s vádol, hogy ütik,
sült galambra lesve tétlenkedik.
Nyavalyáinak utána jár,
a figyelmeztetésért halálmadárt kiált.
Nem tudja másképp. Semmiféle vád,
ítélet csontalkatát nem szabja át.
Bölcs az, aki megbocsát. Ilyen a világ!
Ennyi az ember, s ennyi vagyok
magam is. Nem több és nem kevesebb.
Néha megostromlom a lehetetlent,
Sziszifuszként hegyre hordom terheimet,
azután visszahullok talajt vesztve megint.
De magamnak is megbocsájtok,
ami nehezebb, mint átugrani
saját, földre vetült árnyékunkat.
E biblikus varázslat mégis
megtörténik időnként, pedig nem idézi hit.
A csoda villáma váratlan mindig,
eltünteti, ami valónak tűnik,
s megmutatja, ami a mulandóban is
igaz, mert soha el nem múlik.





 
 
0 komment , kategória:  Író - Szepes Mária  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 390 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 3967
  • e Hónap: 8373
  • e Év: 64306
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.