Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A rejtélyes e-coli fertőzés és
  2011-06-13 21:43:37, hétfő
 
  A rejtélyes e-coli fertőzés és a keserű valóság


Dátum: 2011. June 13. Monday, 11:59

Tények és dokumentumok
Avagy intézményesült a bioterrorizmus?


Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben, majd jelent meg az élelmiszerláncban?





A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik, a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében...


Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét, csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték, és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.


A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját

Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét, azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:

. penicillin

. tetracycline

. nalidixic acid

. trimethoprim-sulfamethoxazol

. cephalosporin

. amoxicillin / clavulanic acid

. piperacillin-sulbactam

. piperacillin-tazobactam


Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami “szuper erővel" ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases - széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.


Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.

Miért félnek tőle az orvosok? Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg, és sok esetben halállal végződik.


Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével

Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzimtermelés képességgel rendelkezik?

Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset, majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben, és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének marylandi Detrick laboratóriumában.


Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre. Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?


Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben. Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.


Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncot

Miközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrend-kiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok, már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.


Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.


További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban

22-en haltak meg, 2153-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.


. Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!

. Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.

. Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.


Az alábbi történet németül van és arról tudósít, hogy az e-kóli járvány lehet, hogy terrorista támadás eredménye. (Címe: http://www.aerztezeitung.de/medizin/krankheiten/infektionskrankheiten/magen-darmi nfekte/article/657699/ehec-rki-behoerde-kritik.html).

Jéééé, (mert arról írnak, hogy ez) gyógyszergyárak terrortámadása védtelen/ártatlan emberekkel szemben, mint rendesen, ahogy szokták...


Eredeti és teljes cikk a köv. helyen olvasható: NaturalNews

Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4383
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy a baj: leállították a műt
  2011-06-13 21:11:14, hétfő
 
  Nagy a baj: leállították a műtéteket a Péterfyben

bulletNyomtatásbulletKüldés e-mailben MTI bullet 2011. június 11. 11:55

A Péterfy tavaly ősszel a kórházi konszolidációra szánt kormányzati pénzből mintegy 54 millió forintot kapott a nagy értékű protézisműtétek várólistájának 25-28 százalékos mérséklésére. Ezt a célt teljesítették, az évi szokásos 363 helyett mostanáig 468 operációt végeztek.

Pénzhiány miatt leállították a tervezhető műtéteket a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórházban, szeptemberig csak a sürgős, életmentő beavatkozásokat végezhetik el az orvosok, így 150-160 beteg kezelése viszont biztosan hónapokkal halasztódik - írta a Népszabadság szombaton. Sásdi Antal megbízott főigazgató megerősítette, hogy a kórházhoz kinevezett önkormányzati biztossal egyetértésben leállították a tervezhető beavatkozásokat szeptemberig. Az intézmény nem vállalhat további fedezetlen számlákat, és körülbelül annyi pénze van, amiből a sürgősségi, illetve a daganatos betegek műtétjeire futja őszig.

A Péterfy tavaly ősszel a kórházi konszolidációra szánt kormányzati pénzből mintegy 54 millió forintot kapott a nagy értékű protézisműtétek várólistájának 25-28 százalékos mérséklésére. Ezt a célt teljesítették, az évi szokásos 363 helyett mostanáig 468 operációt végeztek. A pénz azonban elfogyott, s bár június végéig körülbelül hatvan protézisműtétre kerülne sor, mindössze húszra van forrás. A keret erejéig még elvégzik a műtétet azokon, akiknél a közeli napokra tervezték a beavatkozást.

A kórház adóssága jelenleg mintegy 1,7 milliárd forint, ebből a lejárt számlák összege 1,1 milliárd. A Péterfy eladósodása akkor kezdődött, amikor fuzionált az Országos Baleseti Intézettel, s addigi betegellátási kvótáját negyedével csökkentették, miközben a betegforgalma jelentősen megugrott - írta a Népszabadság.


http://hirszerzo.hu/belfold/20110611_ures_kassza_leallitottak_mutet#utm_source=hs z_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_06_13&utm_conte nt=normal


Hollókosztra meg afgán kalandra van pénz?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét a törvénysértést jutalma
  2011-06-13 21:05:46, hétfő
 
  Ismét a törvénysértést jutalmazhatják közpénzből

bulletNyomtatásbulletKüldés e-mailben Hírszerző információ bullet 2011. június 13. 13:32

Milliárdokból épülhet meg Óbudán az a gát, ami a rendszerváltás óta az ártérre épített lakóparkokat, vendéglátóhelyeket védené - közpénzből. Az LMP képviselője szerint nem először bizonyosodhat be, hogy Magyarországon az állam megjutalmazza a jogsértő magatartást.


Európában egyedülálló nagyvárosi partszakasz képét változtathatja meg, ha megépül Óbudán a Duna árterében az a mobil elemekből álló gátrendszer, amiért az ott lakók, és a betelepült vendéglátósok régóta lobbiznak. A rendszerváltás után ugyanis rohamos sebességgel kezdett beépülni Óbudán a Duna ártere. Sorra privatizálták a part menti csónakházakat, melyekből új tulajdonosaik vagy vendéglátóhelyeket létesítettek, vagy a telken lakóparkok épültek. Mindez a főváros, és a kerület vezetésének asszisztálásával történt.

Így a terület mára gyakorlatilag lakóövezetté vált, a házakat az utóbbi években többször elöntötte a víz. A beköltözők, és a vendéglátósok régóta lobbiznak ingatlanjaik védelméért - nem mellesleg egy gát megépítésével ezek értéke jelentősen nőni is fog. A Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége végül engedett a nyomásnak: a testület a héten tárgyalta az előterjesztést, ami négy megoldást vázolt fel az árvízvédelemre. A mobilgátak megépítését már a Demszky-érában is ígérték, ám ennél többet idáig nem sikerült elérni.
A-B-C-D közpénzen

Az "A" változat szerint a jelenlegi földmű helyén építenének 1-1,7 méter magas mobilgátat "fővédműként". A fémszerkezetű, oszlopok közötti betételemes (a zajvédő falakhoz hasonló megoldású) mobil védvonal előnye, hogy az megőrizné a kialakult utcaképet és a vízparti rekreációs feltételeket. Hátránya azonban, hogy jelentős lenne a közművek áthelyezési költsége. E változat becsült megvalósítási költsége mintegy 2,7 milliárd forint.

A "B" változat szerint a mobilgátat a partélen építenék meg, ugyancsak fővédműként. A gátrendszer magassága 1,7-3,3 méter között változna, a terepviszonyoktól függően. Az így védetté váló 70 hektáros - jelenleg hullámtéri - homokos, kavicsos területen azonban magas vízállás esetén a fakadóvizek károkat okozhatnak. A javaslat előnye, hogy a hullámtéri ingatlanok területe fejleszthetővé válik. E változat megvalósítása mintegy 4,8 milliárd forintba kerülne.

A "C" változat szintén a partélre helyezné a mobilgátat, de nem fővédműként, hanem "nyári" gátként. Ez utóbbi nem jelent teljes értékű védelmet az érintett területeknek. Ez a javaslat annyiban tér el az előbbitől, hogy a parti mobilgát kiépítése csak a mértékadó árvízszintig történik, nem tartalmazza a plusz 1,3 méteres biztonsági magasságot, és az így a mentesített terület továbbra is hullámtér marad. A vízparti rekreációs feltételek megmaradnának ugyan, de a hátrányok azonosak lennének az előző változatéval. E változat becsült költsége mintegy 2,8 milliárd forint.

A "D" változat a vállalkozók és a civil szervezetek javaslataként került a főváros elé. Ez a megoldás lenne a legdrágább, ugyanis az elképzelések szerint 20-70 méterrel kiszélesítenék a partszakaszt a Duna felé. A meder feltöltése utáni partélre helyeznék a "nyári" mobilgátat. A tervek szerint a három kilométeres partszakaszon könyvpavilonokat, nagy teraszos vendéglátóhelyeket, játszótereket, sétányokat, kerékpárutakat építhetnének; e fejlesztések vonzó idegenforgalmi célponttá tehetnék a területet. E változat becsült költsége az előző költségén túl további négymilliárd forint lenne; ennyibe kerülne a három kilométer hosszú partszakasz mederfeltöltése.
Lobbierő

,,Ezért a megoldásért lobbiznak a legerősebben a lakók és a vendéglátósok, de mi egyértelműen elutasítjuk, semmiképpen sem megengedhető a Duna feltöltése" - mondta a Hírszerzőnek Somfai Ágnes, az LMP képviselője, aki szerint a fejlesztéssel kapcsolatos érvek ellen szól, hogy Budapesten bőven vannak olyan barna mezős területek, amelyek alkalmasak lennének ilyen célokra, nem itt kell ezt megvalósítani, ahol környezetrombolással járna.

Ártérbe épített lakóparkok, vendéglátóhelyek tulajdonosai lobbiztak sikeresen a főváros vezetésénél a jelek szerint
Fotó: Túry Gergely

Az LMP fővárosi szervezete a közgyűlési vitában azt közölte: nem építtetnék meg a védművet, ha az a terület természeti értékeinek rombolásával járna. Ha azonban a városvezetés mégis a beruházás mellett dönt, akkor egy olyan változatot támogatnak, amely érintetlenül hagyná a természetes vízpartot, a parti erdősávot.
Az erősebb kutya...

Az LMP ezért a saját "E" változatát is a közgyűlés elé terjesztette. Ennek lényege, hogy a védművet a parti telkek kerítésének a vonalába helyeznék, így "esztétikus megjelenésű" kőkerítések és mobilgátszakaszok váltogatnák egymást. E változat előnyei között említették, hogy a vízparti ingatlanok értéke növekedhet, s a rekreációs lehetőségek is megmaradhatnak. Becsléseik szerint a beruházás költsége a "C" változatéhoz hasonló. A párt szerint ugyanakkor a védetté váló telkek tulajdonosainak és az ingatlanfejlesztés haszonélvezőinek részt kellene vállalniuk a védvonalépítés költségeiből.

Sajnos úgy tűnik, nem először történik meg Magyarországon, hogy az állam megjutalmazza azokat, akik törvényt sértenek, jelen esetben azokat, akik egyértelműen az előírásokkal szemben építették be a Római partot - mondta a Hírszerzőnek az LMP másik fővárosi képviselője. Jávor Benedek szerint már most is megfigyelhető, hogy ,,az átlag budapestieknek egyre kevesebb jut a Római Partból, félő, hogy a gátépítéssel még jobban ki fognak szorulni a területről".

http://hirszerzo.hu/belfold/20110610_romai_part_gat#utm_source=hsz_weekly&utm _medium=email&utm_campaign=newsletter2011_06_13&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izland- az elhallgatott polgár
  2011-06-13 17:25:23, hétfő
 
  Izland- az elhallgatott polgári demokrácia győzelme.
2011. június 13., 10:31






A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket, az Egyiptomi és a Líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaképes polgári forradalomról, amelyik két ével ezelőtt zajlott le Izlandon, ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását és az alkotmányuk átírását. Éppen azért, mert az Izlandi események a polgári forradalom modellje, volt az egész eset elhallgatva. Az Izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik az információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitnek.



Az Izlandi nép lemondott a régi kormány bármilyen formájáról, a nagy bankok államosítva lettek, és népük nem fizeti meg az adósságot, amelyet a politikusok alakítottak ki, mert ez az ő rossz gazdasági politikájuknak a kérdése, és nem a népé.



Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője a polgár, és nem a politikus.



Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette. Az Izlandi modell mutatja, hogy kell, hogy a politikusoknak félelmük legyen a nép reakciótól, ha nem a nép érdekében fognak tevékenykedni. De ne az életüket féltsék, hanem a politikai karrierjüket.



Elhallgatott tények Izlandról:



2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük összedőlt, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.



2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette a kormányelnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adóság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 millió Euró, amelyet 15 év alatt kellet volna megfizetni 5,5% kamattal.



2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai unióval. A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93% elutasítja megfizetni az adósságot Nagy Britanniának és Hollandiának. A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért. Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése. Miután az Interpol kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. A nép alkotja az új alkotmányt, amelyik már ne a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt.



2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkották, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.



Ez az Izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása.



Az Izlandon történő események figyelmében volt olyan politikusoknak, mint Merkel, Sárkozy, Cameron, Zapatero, Berlusconi és mások, akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre. Az Izlandon történő események bojkottálását szigorúan betartották az összes korporációs sajtónak, rádiónak és televíziónak tudósítóinak ezrei. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek.



Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed az egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszer ellen, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitek akarata ellenére, akik a világválságot okozták, korább vagy később, ez az egész világon ismeretes és értékelve lesz. A szabadság iránti vágynak nincs határa!



Fordította: Vajda Iván



Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az ,,Alþinget", amelyik 930-ban alakult.



Forrás: http://www.votoenblanco.com/Las-democracias-degradadas-de-Occidente-silencian-la- revolucion-civica-de-Islandia_a4122.html



indymedia: http://imcmedia.cz/?p=393



Las democracias degradadas de Occidente silencian la revolución cívica de Islandia

www.votoenblanco.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína szerint Amerika már csődb
  2011-06-13 17:12:54, hétfő
 
  Kína szerint Amerika már csődbe ment
2011. június 13. - 11:28

Az egyetlen kínai hitelminősítő, a Dagong úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok már az államcsőd állapotában van. Az állami támogatással működő kínai hitelminősítő cég azzal támasztja alá az állítását, hogy az Egyesült Államok hagyta, hogy a dollár legyengüljön más devizákkal szemben, emiatt pedig nem képes visszafizetni hiteleit. A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy ilyen alapon Kína is az államcsődöt kockáztatja, hiszen a pekingi vezetést éppen azért bírálja rendszeresen Washington, mert túl gyenge szinten tartja a jüant, ezzel biztosítva aránytalan előnyt saját vállalatainak.

A Dagong egyébként már tavaly felhívta magára a figyelmet azzal, hogy közölte: az Egyesült Államoknak és az európai országoknak Kínánál alacsonyabb besorolást kellene kapniuk, ezért a cég létrehozta a saját hitelminősítési rendszerét.

Mindamellett egyre több republikánus honatya véli úgy, hogy akár még hasznos is lehetne, ha nem sikerülne megemelni az államadósság-plafont az augusztus 2-i határidőig, és az USA egy időre fizetésképtelenné válna.

Ezzel szerintük rá lehetne szorítani a demokratákat, hogy keményebb takarékossági politika mellett kötelezzék el magukat. A demokraták hevesen ellenzik a felvetést, és gazdasági káosszal riogatnak. Vezető republikánus politikusok is egyre hangosabban kezdtek el azzal a gondolattal játszani az utóbbi napokban, hogy egy átmeneti fizetésképtelenség akár kívánatos is lehet, ha ennek hatására könnyebb lesz rábírni a demokrata adminisztrációt a szigorúbb költségvetési lefaragásokra.

Forrás: VG.hu

http://szebbjovo.hu/node/8120
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogerős: törvénytelen volt az
  2011-06-13 09:54:48, hétfő
 
  2011-06-13. 07:16
Jogerős: törvénytelen volt az EU-csatlakozás ellen nemmel kampányolók meghurcolása

Budaházy György, Novák Előd és három társuk jogerősen megnyerte a rendőrséggel szemben a 2003-as EU népszavazási kampányplakátok használata okán elszenvedett jogsértések miatti kártérítési pert.
A Fővárosi Ítélőtábla 2011. június 9-én hozott jogerős ítéletével kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy Budaházy György és négy felperes társa (köztük Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője és Takács András, a Szabad Magyarországért Mozgalom vezetője ) javára fizessen meg 350 ezer, illetve a többiek esetében 300 ezer forint és kamatai összegű kártérítést a 2003. áprilisi Európai uniós csatlakozási kampány során használt plakátok miatti meghurcolás ellentételezésképpen. A bíróság ezzel helybenhagyta a Fővárosi Bíróság 2010. október 29-én hozott elsőfokú ítéletét, amely ellen mindkét oldal fellebbezéssel élt, az ügyben felülvizsgálat kizárt. Az elsőfokú ítéletről szóló hír itt olvasható.
2003. április elején a Szabad Magyarországért Mozgalom aktivistáiként Budaházy György, Novák Előd, Takács András és több más hazafi az európai uniós csatlakozási népszavazási kampányban a parlamenti pártok MSZP-től a Fideszig alkotott koalíciójával szemben a ,,Nem" mellett érveltek, hangsúlyozva az Európai Unió birodalmi jellegét, a csatlakozási feltételek rendkívüli előnytelenségét, illetve a csatlakozás hátrányos hatásait, a plakáton elrettentésül elhelyezték a vörös csillagot és a horogkeresztet is az uniós jelkép mellé. Több ezer plakátot a rendőrség 2003. április elsején a Magyarok Házában lefoglalt, Budaházyt és társait pedig bilincsbe verve állították elő.
(Videofelvétel arról, ahogy 2003. április 1-jén a rendőrök Budaházy Györgyöt, Novák Elődöt, Takács Andrást és társaikat állítják elő. A felvétel különlegessége Budaházy György interjúja, amelyet az előállítását követően adott - Magyarok Háza, 2003. április 1., Kiss Judit és Kőszegi M. László dokumentumfilmje.)


Több órát töltöttek a fogdán, majd ellenük tiltott önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt büntetőeljárás indult, amelyben először elítélték őket. Később ezt a plakátot egy év múlva az európai parlamenti választásokon is felhasználta két fiatalember, először őket is elítélték. Közel három év után születtek meg végül a felmentő ítéletek, amelyben kimondta a bíróság: cselekményükkel nem valósítottak meg bűncselekményt, mivel a társadalomra veszélyesség hiányzik. A felmentéssel végződött koncepciós eljárás részletei itt olvashatóak.
Az eset szerepel az Országgyűlés Emberi jogi bizottsága által 2010. december 8-án elfogadott, a 2002 és 2010 közötti időszak (kivéve 2006 ősz) politikai szabadságjogi jogsértésekről szóló, Gaudi-Nagy Tamás által készített emberi jogi részjelentésben, az 1.3 pontban.
A részjelentés a következőként minősíti a rendőrség eljárását: "A rendőrség 2003. áprilisi fellépése az EU népszavazási kampányban nemleges álláspontot kifejtő szervezetekkel és aktivistáikkal szemben indokolatlan volt, és azt a célt szolgálta, hogy az EU tagságot ellenzők szabad véleménynyilvánítását akadályozza."
A felmentéseket követően indított Budaházy György és hat társa kártérítési pert a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szemben emberi méltóság, személyes szabadság és választójog keretében gyakorolt politikai véleménynyilvánítási szabadság megsértése miatt. A felperesek jogi képviseletét Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, a Jobbik országgyűlési frakciójának tagja látta el, ő volt a védőjük is a büntetőeljárásban.
A Fővárosi Ítélőtábla egyetértett a Fővárosi Bírósággal abban Budaházyék politikai véleménynyilvánítási szabadságát megsértették, az előállításokra szükségtelenül és aránytalanul került sor, az aktivistákkal szembeni fellépés és a büntetőeljárás az emberi méltóságukat és személyes szabadságukat megsértette és ezért nem vagyoni kártérítés jár, amelynek összegét Budházy György esetében 350 ezer, a többiek esetében fejenként 300 ezer és 2003 áprilistól számított kamatok mértékében állapították meg.
A büntetőeljárás egyértelműen megtorlás volt a népszavazási kampányban ,,nem-mel" kampányolók ellen, és alkalmas volt arra, hogy érdemben befolyásolja a népszavazás kimenetelét, tehát az ügy jelentősége jóval túlmutat néhány személy kártérítési ügyén. Akkoriban nem csak Budaházyékkal szemben, hanem a Lelkiismeret 88 Csoporttal szemben is a népszavazási kampányban való részvétel miatt megtorló eljárásokat indítottak, amelyek szintén felmentéssel végződtek. Az ügy jól szemlélteti az elmúlt 8 év rendszerének arcát, a hatalom a jogalkalmazás és jogalkotás minden eszközét felhasználta annak érdekében, hogy a saját akaratát rákényszerítse a társadalomra. Ma már nyilvánvalóan látszódik, hogy az európai uniós csatlakozás nem hozta meg azokat az eredményeket, amelyeket ígértek, sőt mi több, kifejezetten veszélyezteti a magyar termőföldet, fokozta a nemzet kiszolgáltatottságát a nemzetközi erőknek, és az önrendelkezés terjedelmét jelentősen szűkítette.
Elképesztő, hogy Budaházy Gyurit, Novák Elődöt és társaikat első fokon az a Nyilas Levente bíró ítélte el törvénytelenül, az akkori politikai elvárásoknak megfelelően, aki most a Budaházy György és 16 társai ellen állítólagos "terrorcselekmények" és más bűncselekmények miatt már több mint két éve zajló politikai koncepciós eljárás bírósági szakaszában az öttagú bírói tanács Kenéz Andrea bíró melletti másik bíró tagja, a három ülnök mellett. Nyilas Levente bíró Budaházyékat elítélő döntésének egyik eleme az volt, hogy az Európai Unióval szemben párhuzam vonása önkényuralmi rendszerekkel nem megengedhető. Nyilvánvaló volt pedig már akkor is, hogy mindazok, akik a Btk. 269/B. §-a szerinti tiltott önkényuralmi jelképeket olyan összefüggésben használják, teszik közszemlére, amely a tiltott önkényuralmi jelképek elítélését jelenti, és azok népszerűsítését nem szolgálja nem követnek el bűncselekményt, mivel hiányzik társadalomra veszélyesség.

Budaházy György két éve, 2009. június 17-e óta ül előzetesben, a Hunnia Mozgalom tagjai elleni koncepciós jellegű büntetőeljárás miatt törvényes indok nélkül politikai fogolyként. (Vádlottársát, Szász Endrét pedig már 2009 áprilisa óta tartják előzetesben). A kétéves évforduló miatt több akcióra és megmozdulásra kerül sor: először június 14-én 16 órakor a Kossuth téren tüntetés. Addig is a két itt és itt elérhető filmet mindenkinek ajánlom Budaházy György közéleti tevékenységéről, illetve a Jobbik TV összefoglalóját a 2010. szeptember 13-án a politikai foglyok szabadon bocsátásáért és a koncepciós per megszüntetéséért tartott Kossuth téri tüntetésről.

Budaházy György példamutató elszántságát és megtörhetetlenségét jól mutatja, hogy bár emberfeletti megpróbáltatást jelent ilyen koncepciós váddal szemben küzdeni, szeretetteitől és bajtársaitól elzárva, eljárási jogaiban folyamosan megsértve, korlátozva, mégis eltökélt következetességgel áll ki a saját és a nemzet jogaiért és nemcsak az őt és társait terroristának minősíteni kívánó és mára már kirívó jogsértések sokaságával zajló eljárásban, amelyet már régen meg kellett volna szüntetni. A rács mögül ez már a negyedik pernyertessége. Korábban a BRFK ellen nyert két pert a 2008. április 11-i Clark Ádám téri tüntetésen történt meghurcolása miatt: előállítása miatti panaszügyében és kártérítési perben, illetve a stop.hu hírportál ellen jóhírnév-sértés miatti perben jogerősen hétszázötvenezer forint nem vagyoni kártérítést kapott.
Ez a mostani döntés azt is jól példázza, hogy hosszú évek szívós, kitartó jogvédő munkája végül mindig eredményre vezet és ez iránymutató a most zajló koncepciós jellegű eljárásra is. Az persze sajnálatos, hogy ennyi év kellett az igazságtételhez ebben az ügyben, azonban a teljes körű igazságtételtől, elszámoltatástól pedig még messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől, a 8 éves önkény időszakát szolgáló politikusok (Hagyó, Hunvald rácson kívül), ezredparancsnokok, ügyészek és bírák pedig többségükben helyükön, illetve sértetlenül. Budaházy György és társai mellett már akkor sokan tiltakoztunk az EU csatlakozás kegyetlen feltételekkel történő végrehajtása ellen: sajnálatos, hogy a népszavazás eredményeképpen az összes akkori parlamenti párt hazug ígéreteivel az országot bekényszerítették az Európai Unióba, amelynek hátrányos következményei, a másodosztályú és a gyarmatosított állapot sajnálatos módon egyre elkeserítőbbek, ma már egyre többen látják be igaza volt Budaházy Györgyéknek. A gyarmatosítás ellen és egyúttal a nemzet szabadságáért küzdő Budaházy György és társaiért kell közösen kiállnunk minél többen!
Szabadságot a nemzetnek, Budaházy Györgynek és társainak !
Adjon az Isten szebb jövőt !


Budapest, 2011. június 13.
dr. Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, nemzeti jogvédő

http://kuruc.info/r/26/80489/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pénzhatalom és az inka jósl
  2011-06-13 09:48:55, hétfő
 
 

A pénzhatalom és az inka jóslat, azaz melegedik az új hidegháború
Posted on 2011/06/13 by Híradmin

USA vs Pakisztán

Osama Bin Laden megölése után Amerika állítólagos rejtekhelyét, Pakisztánt akarta a terrorizmus elleni harc ürügyén megszállni, de Kína hivatalosan is kijelentette, hogy Amerika ,,minden támadását Pakisztán ellen Kína elleni agresszióként fogja kezelni". Ilyenre az 1961-es berlini válság óta nem volt példa. Több jel arra mutat, hogy megáll Kína és Oroszország visszahőkölése a nyugati agresszió előtt. Az USA-t (és a világ nagy részét) irányító pénzhatalom azonban készakarva olyan helyzetet teremtett, amelyből csak a háborúban lát kiutat.

Pakisztán mint atomhatalom kikapcsolásának terve

Kína figyelmeztetése nem volt hiába, mert 66 interkontinentális rakéta - amelyek közül több az Egyesült Államokat is eléri -, 118 középtávú rakéta, 36 több atomtengeralattjáróról indítható rakéta birtokában, még Amerika sem tehet ellene azt, amit akar. Az ultimátum május 9-én hangzott el a helyettes kínai miniszterelnök, Wang Qishan szájából, aki egy delegációt vezetett Washingtonba stratégiai és gazdasági tárgyalásokra. A Bin Laden elleni amerikai katonai misszió, amely semmibe vette Pakisztán szuverenitását, csak egy láncszem egy hosszú, a többé kevésbé Amerikával szövetséges ország ellen irányuló műveletekben...

Pakisztán Washington szemében egyre inkább egy megbízhatatlan figurává vált az ázsiai sakktáblán, amelynek atomfegyverarzenálját ki akarta kapcsolni, ahogy ezt a Fox News egy 2009-es riportja is igazolja. A tervet Stanley McChrystal tábornok dolgozta ki, aki a Bin Laden elleni speciális kommandót is vezette. ,,A kis egységek feladata a pakisztáni atomfegyverek elragadása, azok semlegesítése"... áll a Fox News említett riportjában.

Obama beleegyezése

A londoni Sunday Express szerint Obama már beleegyezett a terv végrehajtásába: ,,Amerikai csapatokat küldünk Pakisztánba, ha fennáll a veszély, hogy e nemzet atomfegyverei a Bin Laden halálát megbosszulni akaró terroristák kezébe kerülnek..." A Sunday Express amerikai hivatalos forrásokat is idéz, ami szerint a terv Zardari elnök beleegyezése nélkül is aktiválható lett volna.

Pakisztán reakciója

Raza Gilani, Pakisztán miniszterelnöke rendkívül határozottan reagált az amerikai beavatkozásra. ,,Senki se vonjon le hamis következtetéseket. Minden támadás Pakisztán stratégiai javai ellen, legyen az látható vagy nem, megfelelő választ fog kapni.... Pakisztán fenntartja magának a jogot, hogy erővel visszaüssön. Senki se becsülje le nemzetünk motivációját és képességét, valamint hadseregünk erejét, hogy megvédje szent hazánkat." Egy 180 milliós atomhatalom fenyegetését Amerika se veheti félvállról. Gilani miniszterelnök szövetségeseket keresve, sietve meglátogatta Kínát, majd Oroszországot. Amikor kínai útjára indult, kijelentette, hogy Kína Pakisztán legjobb és legmegbízhatóbb barátja. Pekingből való hazatérése előtt Pakisztán és Kína baráti kapcsolatait hangsúlyozta. ,,Büszkék vagyunk, hogy Kína legjobb barátaink között van és megerősíthetjük a bennünket összekötő bizalmat. Kína mindig számolhat Pakisztánra, amely mindig mellette lesz... Ha azt mondjuk, hogy ez a barátság nagyobb mint a Himalája és mélyebb mint az óceán, az tökéletesen leírja kapcsolatunk lényegét. Gilani látogatása az Amerikában tartózkodó kínai delegáció idején történt. A kínai kormányszóvivő is egyértelműen kijelentette, hogy országa mindent megtesz, hogy Pakisztán ,,szuverenitását és területének integritását tiszteletben tartsák". Kína nyomatékul 50 repülő vadászgépet bocsátott Pakisztán rendelkezésére. A Pakisztánnal ellenséges India is felfigyelt a fejleményekre és médiája - a nyugatival ellentétben - részletesen foglalkozott is vele. A kiváló amerikai köziró, Paul Craig Roberts szerint, aki Reagan alatt pénzügyminiszterhelyettes volt, Amerika stratégiája arra fog irányulni, hogy Kínát és Indiát egymás ellen hergelje, s nevető harmadikként akkor már csak Oroszországgal kell leszámolnia.

A CIA, a RAW és a Mossad pszeudotalibánokat kreáltak

Thierry Meyssan francia újságíró (honlapja: www.voltairenet.org) szerint, aki Közel-Keletre menekült Sárközy elnök fenyegetései elől, a pakisztáni sajtó kiszivárogtatta, hogy a CIA ügynökei beférkőztek az Al Kaida talibánjai közé és megalakították saját erőjüket, azzal a céllal, hogy destabilizálják Pakisztánt. Ezt erősíti meg Aslam Ghuman tábornok is, korábbi pakisztáni titkosszolgálati vezető. ,,Az Egyesült Államokba tett látogatásom alkalmával megtudtam, hogy a Mossad, egyetértésben a RAW-val (indiai titkosszolgálatok) és közvetlenül a CIA irányítása alatt mindenáron destabilizálni akarja Pakisztánt". Ghuman tábornok azt is említi, hogy az orosz titkosszolgálat kiderítette, hogy ,,Raymond Davis, a CIA embere, és hálózata az Al Kaida ügynökeinek atom-, kémiai- és biológiai fegyvereket bocsátott rendelkezésére amerikai hadi létesítmények megtámadásához, azzal a céllal, hogy ezért Pakisztánt tegyék felelőssé". Thierry Meyssan szerint a CIA az Al Kaida vezérével, Omar Mollahhal is próbál együttműködni Pakisztán ellen. A Bin Laden féle incidens óta Pakisztán még határozottabban követeli az amerikai drónok leállítását az ország területén, amelyek rombolásai és áldozatai hatalmas jenki-gyűlöletet váltottak ki a lakosság körében.

Kína határozott reakciója annak köszönhető, hogy Pakisztán amerikai megszállása Kínát szinte kilátástalan helyzetbe hozná. Az Iránból Kínába vezető energiaút amerikai ellenőrzés alá kerülne és határain közvetlenül amerikai erők állnának. Kína biztonsága végzetesen meggyengülne és Irán is elszigetelődne.

A szíriai boszorkánykonyha

A hatalomnak ez a boszorkánykonyhája Európából is ismert a 70-es és 80-as évek Olaszországából a Gladio körüli botrányból. Most éppen Líbiában és Szíriában gyümölcsözteti ebbéli tudását. Ebben nagy segítségére van a Szaud-Arábiát irányító és az egész Közel-Keletet behálózó Sudairi klán. A 7 Sudairi herceg Ibn Szaud király, Szaud-Arábia megalapítójának azon fiai - 53 közül - akik Sudairi hercegnőtől születtek. Amikor Anglia a 2. világháború után nem tudta fenntartani impériumát, Franklin D. Roosevelt elnök Amerika olajjal való ellátásáért biztosította a Sudairi klán uralmát. Ez lett a híres Quincy szerződés - az e nevű hajón létrehozott szerződés után -, amelyet egy állam és egy klán kötött meg. A leghíresebbik Sudairi Bandar herceg, a Bush klán bizalmasa. Ő szervezte meg a fegyveres segítséget Bahrein királya számára, ahol az ,,arab tavasz" nyomán kelt tüntetéseket könyörtelenül vérbe fojtották. A Sudairik attól tartottak, hogy az ,,arab tavasz" őket is elérhetné. Együttműködésük az USA-val intenzívebbé lett. Szíriában más eszközökkel próbálkoztak. A felkelők közé fizetett és felfegyverzett zsoldosokat csempésztek, akik gyakran a rendőrséget és a katonaságot vették célba. Akiket elfogtak közülük - a televízióban tett vallomásaik szerint - a libanoni politikus, Jamal Jarrah által lettek felbérelve, aki Bandar herceg barátja.

Ez az ellenzék az, amely Assad elnök jelentős engedményeit (kormányátalakítás, a rendkívüli állapot megszüntetése, állampolgárság megadása a kurdok részére, választások ígérete) semmibe veszi és ürügyet szolgáltat a pénzhatalom számára nyugati típusú ,,demokrácia" követelésére. Semmibe véve, hogy félmillió palesztin menekült után a 18 milliós ország Irak lerohanása óta másfél millió iraki menekültet is ellát. Néha még a nyugati fősodor média is kitálalja az igazságot, mint például a Washington Post április 18-i száma, amelyben Craig Whitlock a Wikileaks kiszivárogtatásai nyomán leírja, hogy az amerikai külügyminisztérium is támogatta titokban a szíriai ellenzéket.

Szíria ,,demokratizálásával" Oroszország veszítene el egy fontos partnert a Közel-Keleten (és tengerészeti támaszpontját a Földközi tengeren). Líbia példájából tanulva azonban Medvegyev elnök kijelentette, hogy egy esetleges nyugati ,,humanitárius beavatkozást" Szíriába Oroszország megvétózna. A világ energiaútvonalainak legfontosabbjai közül kettő is Szírián keresztül halad. Az egyik Törökországot és Izraelt köti össze a Kaspi tengerrel, a másik Irakot a Földközi tengerrel. Szíria besorolása a Birodalomba azt jelentené, hogy ezeket az utakat is Amerika ellenőrizné. A Földközi tenger keleti térségében talált gázmezők is emelik Szíria stratégiai jelentőségét.

Oroszország és Kína együttműködése megerősödőben

Pakisztán és India is tagok lehetnek az SCO-ban

Amerika gátlástalan hatalmi ambíciói természetszerűleg összehozták a másik két nagy óriást. Amerika irigykedve látja, hogy ha él az olajfegyverrel, annak Oroszország is hasznát látja. Ráadásul Oroszország a Sanghaji Együttműködés Szervezetét (SCO) lassan egy energia klubbá is átalakítja. Pakisztán mindenképpen igyekszik taggá válni. Indiát elsősorban az SCO energiapolitikája vonzza. A szervezet jövő héten egy fontos konferenciát tart, amin már esetleg döntenek a két ország felvételéről. Amerika rendkívül aggódva figyeli a fejleményeket, mert ázsiai pozíciói erősen meggyengülhetnek. Csak két hete, hogy kiderült; Amerika rossz lapra tett az ázsiai energiapiacon. Szinte minden igyekezete arra irányult, hogy kiszorítsa Oroszországot az európai energiaüzletből, s így elhanyagolta a gyenge hozamúnak ítélt türkmén vonalat, amely Türkmenisztánt, Afganisztánt, Pakisztánt és Indiát (TAPI) kötné össze. Két héttel ezelőtt azonban egy londoni auditor, Gaffney, Cline & Associates közzé tette a felfedezést, hogy Türkmenisztán a világ második legnagyobb gázmezején ül, ami évtizedekig elég egész Kelet-Ázsia ellátására. Pakisztán barátkozása Oroszországgal szinte kétségtelenné teszi, hogy Oroszország is szép részt kap az üzletben.

Egy kínai egyetem nemzetközi intézetének igazgatója, Yan Xuetong így foglalta össze Kína stratégiáját az SCO-val kapcsolatban: ,,Ha a szomszédos államokkal kapcsolatba lépünk, mint ahogy tettük az SCO tagjaival, akkor más tekintetben is gyorsan fogunk haladni. Az SCO alapítását a 90-es években mindenki mint Kína legsikeresebb diplomáciai tettét értékelte. Az SCO célja visszatartani Amerikát attól, hogy katonai erejét Közép Ázsiára is kiterjessze.... Megakadályozta, hogy Amerika Közép Ázsiát katonai befolyása alá vonja. Az SCO sokat segített Kína szomszédaival való kapcsolatainak a javításában. SCO stílusú kapcsolatok kialakításához a szomszéd államokkal Kínának mindent kibíró stratégiai szövetséget kell kötnie velük. Ha nem, Kínának sem lesznek jobb nemzetközi kapcsolatai, mint Amerikának".

A háttérhatalom fő ideológusának, Zbigniew Brzezinskinek 1997-ben jelent meg ,,A nagy sakktábla" című könyve, amelyben lefektette Amerikának mint impériumnak a stratégiáját, s egyértelművé tette, hogy Washingtonnak nem csak a ,,Szívországot", azaz Keleteurópát, hanem Ázsia nagy részét is uralnia kell, hogy a világ első számú hatalma maradjon. Az ezután következő kormányok nagyon is intenzíven igyekeztek a célt elérni, kiváltképpen sikeresen Obama elnök, akinek taktikája és retorikája orwelli módon vál el egymástól. Az utóbbi hetek fejleményei azonban azt látszanak igazolni, hogy talán létrejön valamilyen egyensúly a világban. A pénzhatalom azonban saját bázisát, Amerikát is tudatosan tönkretette, s ebbe a folyamatba Európát is igyekszik belevonni. A 2008-as válság ugyanis nem véletlenül, s nem is csak profithajhászatból keletkezett. Ez egy több mint 200 éves terv befejező fázisa, amit már a nagy bankalapító, Amschel Mayer Rothschild 1774-ben porosz pénzemberek egy összejövetelén így írt le: ,,A háborúkat úgy kell irányítani, hogy a nemzetek mindkét oldalon adósak legyenek nekünk". És: ,,Pánikok és pénzválságok végül egy világkormányhoz vezetnek, egy világkormány új rendjéhez". Félő, hogy a pénzhatalom nem lát más kiutat Amerika helyzetéből, mint a háborút. Okkult praktikáikkal talán a széles körökben ismert inka jóslatra is rájátszanak 2012-vel kapcsolatban.

Az emberi történelem leghitványabb civilizációjává züllött nyugat (Spengler szavaival: fausti) mai állapota arra enged következtetni, hogy annak már kezdeteinél hibás volt a rendszer. Hiányzott a Szent Korona tanhoz hasonlítható szakrális építmény, amely magába tudta volna integrálni az élet egész területét. Az önzés és az erőszak túltengését a kereszténység csak átmenetileg enyhítette, az anyagi gazdagság kultúrája pedig csak ideiglenesen elfedte.

A felvilágosodás nagy filozófusainak igyekezete kudarcot vallott. Nem lehet az önzés elvére egy végül is harmonizálódó világot építeni. Amit Adorno néhány évtizede még mint ,,elvadult önfenntartást" fájlalt, mára a világmegsemmisülés felé haladó őrület ámokfutásává vált.

A gazdaságilag tönkretett és kiszipolyozott Magyarország csak annyit tehet - s az sem kevés -, hogy ne hagyja magát megtéveszteni, mint már Dante is intette, és tudjon ,,emberségből példát mutatni".

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/06/13/a-penzhatalom-es-az-inka-joslat-a zaz-melegedik-az-uj-hideghaboru/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmegy a cukrunk: ... talpunk
  2011-06-13 08:26:19, hétfő
 
  Felmegy a cukrunk: ... talpunk alól a "szőnyeget", földbérleti szerződéssel!



Felmegy a cukrunk

Egy barátom mesélte a történetet, amit most leírok.
Pár éve megjelent néhány ,,tisztességes" kereskedő Szerencsen és környékén.
Felderítették a nagyobb összefüggő cukorrépa földeket, gazdáikat megkeresték.
Ajánlatot tettek a földek két-három éves bérletére. Előre kifizetik a bérletet, a szerződés lejárta után a gazdáé marad a föld, szólt az ajánlat.
Rendeltetésszerűen használják, nem lesz gond a talajjal. Vonzó volt az ajánlat, a
bizonytalan termés helyett egy biztos bevétel, annyit hoz a bérlet, mint a jó termés
esetén az átvevő ad. Ráadásul dolgozni sem kell, aggódni az időjárás miatt. A pénz is
itt lenne, előre két három évre. Ki tudja, mi lesz itt két év múlva, ez meg biztos. Nem
bíztak azonban a gazdák a tetűhintásokban, nincs jó hírük. Amerre járnak,
kifizetetlen számlák, becsapott gazdák emlegetik őket. Mit tegyenek? Ügyvédek sora segít a szerződések
megfogalmazásában.
Sikerül. Némi ajvékolás után aláírják a kereskedők a bérleti szerződéseket. Jön a vetés ideje.
A magyar gazda kíváncsi, mit ültet a bérlő a földbe. Hiába adta bérbe, mégis csak az övé, az
ő földje. Kimegy a határba, semmi mozgás. Kimegy másnap is, de semmi.
Nem érti a dolgot.
Az első évben az új ,,gazda" nem ültetett semmit. Aztán a másodikban sem. Nem azért bérelte
a földet, hogy ültessen bele, fáradjon vele, naponta aggódva nézzen az égre, hol esőt, hol
napsütést kérve a Teremtőtől. Más tervei voltak az új gazdának.
A cukorgyár az ősz beköszöntével várta a répát. Jött is egy kevés, a kicsiktől, akik nem adták
bérbe a földet, illetve azoktól, akik nem hittek a kufároknak. Erre azonban nem lehetett alapozni
a termelést. A környéken répa nincs, külföldről hozatni költséges.
Csökken a termelés a gyárban.
A feleslegessé vált dolgozóknak felmondanak. A harmadik évre addig jutott a dolog, hogy
bezárták a gyárat. Nem érdemes cukorrépát termelni a parasztnak, ezért nem foglalkoznak vele,
áll a hírekben. Ha nincs répa, nincs termelés, nem kell a gyár sem. Az üres gyárat őrzik, a fémek
kelendőek a környéken. Az őrzés is tetemes összeg. Jön az ötlet, bontsuk le. Egyszeri költség,
nincs vele többet gond. A jó ötletet hamarosan a tettek követik.
Rohammunkában ledózerolják a cukorgyárat. Mire a régi gazda visszakapta a földet, lejárt a bérlet arra már fölösleges
volt répát ültetni, nem volt hova, kinek leadni.
Fenti minta jól működik, behelyettesíthető a répa más terményekre is.
A következmények láthatóak.
Munkanélküliség, emelkedő árak, elégedetlenség. Természetesen a valódi felelősök a háttérben
maradnak. Az általuk irányított médiában a hír annyi ezzel kapcsolatban, hogy a paraszt nem termel,
nem éri meg neki, ezért kell nekünk többet fizetnünk a cukorért. Így lesz a parasztból bűnbak,
akit naponta szidunk, ha elkészül a teánk, kávénk, vagy ha lesz még mit befőzni a nyáron.

Zárójelben jegyezném meg, hogy az ősi,nálunk honos gyümölcsfák szaporítása is
tilos. Csak az uniós fajtákat lehet szaporítani. Azt, amelyiket évente többször kell permetezni,
mindenre érzékeny. Mákot is csak olyat ültethetünk, amit ők engedélyeznek.
Fogalmuk sincs róla Brüsszelben, milyen íze van egy jó kis házi tökös-mákos rétesnek.
Vajon a mi gyerekeink, unokáink tudni fogják?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MOZGOLÓDNAK a FARTÚRÓK!
  2011-06-13 07:56:18, hétfő
 
  Megkezdődött a Budapest Pride fesztivál

Megkezdődött a 16. Budapest Pride elnevezésű melegfesztivál rendezvénysorozata vasárnap este a fővárosi Művész moziban.

Steigler Sándor, a rendezvényt szervező Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumi elnöke a nyitóünnepségen arról beszélt: az elmúlt év belpolitikai diskurzusában a hagyományosnak mondott családmodellre hivatkozva olyan alaptörvényt fogadott el az Országgyűlés, amely "diszkriminatív módon korlátozza a leszbikus és meleg emberek jogait, vagy éppen elhallgatja, hogy ebben az országban is élnek ilyen emberek".

Hozzátette: "csak reménykedni tudunk abban, hogy a törvénykezés további folyamában az úgynevezett sarkalatos törvények nem fogják tovább szűkíteni a jogainkat".

A kuratóriumi elnök összefogásra szólította fel a melegeket, ennek jelképeként szivárvány- és nemzetiszínű kokárda viselésére kérte az érintetteket. Mint fogalmazott: "ezt egészen addig viselnünk kell, amíg Magyarországon az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) emberek jogegyenlőségéről nem beszélhetünk minden területen".

Timothy A. Betts, az Egyesült Államok nagykövetségének követtanácsosa beszédében hangsúlyozta: egy társadalom akkor a legerősebb, ha minden tagját befogadja.

A diplomata szerint a politikai és társadalmi vezetőknek az egyetemes emberi jogokat kellene támogatniuk intoleráns nézetek erősítése helyett. Úgy fogalmazott: "harcolnunk kell a gyűlölet és az intolerancia ellen, valamint védelmeznünk kell és erősítenünk kell a minden embert megillető jogokat".

A követtanácsos felidézte Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek az idei, homofóbia és transzfóbia elleni világnap alkalmából elmondott üzenetét: "sok még a tennivaló az LMBT közösséget elárasztó egyenlőtlenség és diszkrimináció eltörléséért, ha leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű vagy, tudnod kell, hogy az Egyesült Államok melletted van, és rendíthetetlenül kiáll a gyűlölet felszámolásáért".

Az egyhetes fesztiválon egyebek mellett filmvetítések, műhelybeszélgetések, kiállítások lesznek, június 18-án pedig megrendezik a meleg méltóság menetét, amely a Hősök tere-Oktogon-Bajcsy-Zsilin szky út-Kossuth tér útvonalon halad majd.

Magyarországon 1993 decemberében - az AIDS-világnaphoz kapcsolódóan - tartották meg a hazai melegszervezetek az első melegfilmfesztivált a Toldi moziban, az első melegfelvonulás pedig 1997. szeptember 6-án volt Budapesten.


Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cinkelt lapok
  2011-06-13 07:50:44, hétfő
 
  Gavallér János: Cinkelt lapok


A tisztességes haszon, intellektuális körökben talán ismeretlen fogalom, holott az emberek együttműködése ezen áll, vagy bukik. A magyar társadalom jól felismerhető tradicionális betegsége, hogy bizonyos egzisztenciális magasságokban már megszűnik a tisztességesség gyakorlati megvalósítása. Valamikori elmezavar okán, sokan felhatalmazottnak képzelik magukat arra, hogy az önkény és a zsarnokság kijátszására épült népi-katakomba rendszert továbbfejlesztve, önös érdekeik felsőbbrendűségében, kiskapun közlekedjenek a társadalom végtelen úthálózatában. Soha nem kényszerültek az igazság és a lelkiismeret törvényei szerint élni.

A diszharmonikus rezgések, iszonyú spirál-láncolatokat hozhatnak működésbe: Vagyis a társadalomból kirekesztett ember (tételezzük fel, hogy cigány), felismeri a társadalmi igazságtalanságokat, s mintegy önmagát igazolva kijátssza, megszegi a törvényeket. A példamutatás negatív energiái és a bűnhődés (a lelkiismeret kiiktatása, a gyónás általi feloldozás) figyelmen kívül hagyása, dacjogot szolgáltatnak a viszonyrendszer veszteseinek. A hatás ellenhatás (,,a szemet szemért, fogat fogért" elv) örök útvesztőjében már lényegtelenné válik az igazság és a jog, csak egyetlen elv kezd el uralkodni, az pediglen az állatvilág alaptörvénye: Az erősebb, vagyis a győztes uralkodása mindenek fölött.

A győztes igazsága, legyen az a világ leghumánusabb törvénye, rengeteg vesztes, megalázott embert gyűjt maga köré, de legfőbbként az olyan győztes válik lélekzsarnokká, aki figyelmen kívül hagyja a vesztes önérzetét. Nos a lélektelen tőkeliberalizáció lehet olyan ártalmas, mint amilyen haszonnal kecsegtet. Mivel lélekazonosulhatatlan az a haszon, amely reálhozama adósság, így a társadalmi berendezkedés átrendeződése, kiábrándulással jár a tömegek gyakorlati életében. Ugyanakkor ez az átrendeződés, a gazdaságirányító korlaboráns elitet, egy soha nem látott lehetőséggel ajándékozta meg: Gigahasznot prognosztizálhatott az, aki figyelmen kívül hagyta a lélekállapot változáson áteső nagytöbbség tájékozatlanságát. Győztessé váltak, olyanok, akik addig is irányítottak egy-egy gyárat, termelőszövetkezetet, áruházat, bankot, azaz a mindenkori hatalomhoz hű, felszínen ragyogó felsőbbrendűek. No, hát egy ilyen szabad világ, ahol a mások haszongyarapodása a többség nagyfokú károsodása révén realizálódik (adósság növekedés), nem biztos, hogy a tisztességes gazdasági magatartás kategóriájába tartozik. A mellébeszélés és a magyarázkodás az erősebbek terelő fegyvere.

A megélt valóság és a megmagyarázott realizmus között óriás szakadék tátong, ha a következmények differenciáltan érintik a társadalmi csoportokat.

Az embertörténet tudatfejlődése kérlelhetetlen a tapogatózó, spekuláló, birodalmi vágyakkal, mert a mindenségtörvények - és az igazságosság ilyen törvény-, akkor is érvényt szereznek a működésmechanizmus útján, ha a győztesek nem akarnak tudomást venni a vesztesek megmaradási erő sokszorozódásáról. A diktatórikus humanizmust kivették Isten kezéből, a demokratikus kapitalizmus, pedig működésképtelen, mert elfogytak - a fenti indokok alapján-, gazdasági gyarmatai, már képtelen tovább terjeszteni, a ,,kizsákmányolás filozófiai gondolatát" (meztelen a király), ugyanis a gyarló ember megfeledkezett a tisztességes haszon és tisztességes viszonyrendszer fontosságáról.

2011. 06. 09.

Forrás: Gavallér János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.