Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Angyali üzenet
  2011-06-14 20:14:33, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-14 19:33:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Jó étvágyat!
  2011-06-14 19:32:07, kedd
 
  Jó étvágyat a vacsorához!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Szerda - menü ajánlat
  2011-06-14 19:28:38, kedd
 
  Szerda - menü ajánlat


Előétel: Sietős kertészleves darált hússal és sajttal
Főétel: Tojással gazdagított egyben sült fasírozott majonézes burgonyasalátával
Desszert: Meggyes rétes
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült padlizsános egytál


Sietős kertészleves darált hússal és sajttal:

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg darált lapocka
2-3 sárgarépa
1 fehérrépa
2 fej csiperkegomba
1 zellerhasáb
1 kis fej karalábé és/vagy 1 tenyérnyi karfiolrózsa
2 nagyobb krumpli
1 kukoricakonzerv
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín
10 dkg trappista sajt vagy 1 tömlós krémsajt
1 kávéskanál lestyán
1 evőkanál petrezselyemzöld

bors

Elkészítés:
Sózott olajon (hogy hamarabb piruljon) megfuttatom a felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáöntöm a darált húst. Amíg pirul, tökgyalun felaprítok 2-3 sárgarépát, 2 fej csiperkegombát. Egy hasáb zellert és 1 fehérrépát lereszelek. A karalábét és a krumplikat felkockázom.

A piruló darált húsra 1 evőkanál lisztet szórok, így is pirítom kicsit, majd az összes zöldséget és a kukoricakonzervet hozzáadom (levével együtt), és felöntöm vízzel.

Amíg fő, 2 dl tejszínt és a natúr krémsajtot (vagy 10 dkg reszelt trappistát) összekeverek némi hideg vízzel és 1 evőkanál liszttel. A levesbe öntöm, habverővel keverem csomómentesre. Kis lángom hagyom 2-3 percig, míg újra forrni kezd.

Közben fűszerezem a lestyánnal, a petrezselyemzölddel, sóval, borssal.
Ha tésztával vagy nokedlival dúsítom, kiadós vacsora lesz belőle.

Megjegyzés:
Karfiol vagy karalábé mellett-helyett kelkáposztalevelet is tehetünk bele.
A sokféle zöldségtől és a lestyántól lesz isteni finom.

A receptet Adria23 küldte. Köszönjük!


Tojással gazdagított egyben sült fasírozott:

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
4 db főtt tojás
2 db tojás
1 db áztatott zsemle

ételízesítő
majoranna
őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A 4 tojást keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darrált húshoz nagylyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereket, és beleütök 2 tojást. Jól összegyúrom, cipót formálok belőle. Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenek olajjal, belehelyezem a húscipót. Tetejét kicsit megkenem olajjal. Közepes lángon szép pirosra sütöm.





Megjegyzés:
Az összeállítás és a sütés kb. másfél órát vesz igénybe.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!


Majonézes burgonyasaláta *extra*:

Hozzávalók:
az öntethez:
18-20 dkg majonéz
4-5 tojás sárgája
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
2 dl tejföl
bors

Belevalók:
10 db csemegeuborka
5 főtt tojás
30 dkg füstölt, főtt sonka
1 kg krumpli

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megvárjuk, míg kihűl, utána kockákra vágjuk. A csemegeuborkát, sonkát, főtt tojást kockára vágjuk. Az öntethez valókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót. Hűtőben pár órán át állni hagyjuk, míg összeérnek az ízek. Magában vagy köretként is kiváló.

Megjegyzés:
Először furi volt, hogy nem kell bele hagyma, de miután megkóstoltam, rájöttem, nem is hiányzik hozzá. :)

A receptet Kratery küldte. Köszönjük!


Meggyes rétes:

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
2-3 kanál kristálycukor
30-40 dkg meggy
kevés étolaj a kenéshez.

Elkészítés:
A réteslapot óvatosan kihajtogatjuk egy enyhén benedvesített konyharuhára. Meglocsoljuk vagy óvatosan megkenjük étolajjal, megszórjuk a cukorral kevert zsemlemorzsával (tartalékoljunk a tetejére is). Ráterítjük a meggyet, újra jöhet egy réteg nedvszívó zsemlemorzsa-cukor keverék. A konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük a rétest. Megolajozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsül. Tálaláskor a ferdén vágott szeleteket porcukorral meghintjük.


Csőben sült padlizsános egytál:

Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes padlizsán
4 paradicsom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
5 evőkanál olaj
1 csipet oregánó

Elkészítés:
A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A padlizsán szárát levágjuk, húsát héjával együtt kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. Megsózzuk, egy zománcozott szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot 3-4 db széles karikára vágjuk, gyengén megsózzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.

A hagymát, fokhagymát összekeverjük 2 evőkanál olajjal, a zsemlemorzsával, kevés vízzel, oregánóval. Jól kikeverjük a masszát, hogy lágy legyen, de ne folyós. A padlizsánt folyó víz alatt leöblítjük, és szárazra töröljük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a padlizsánok mindkét oldalát átsütjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és beleterítjük a padlizsánokat. Rárakjuk a paradicsomkarikákat, beterítjük a hagymás masszával, sózzuk, borsozzuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.





Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 350 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 2929
  • e Hónap: 11195
  • e Év: 127848
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.