Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Eldőlt: Orbán saját embereivel
  2011-06-14 19:22:39, kedd
 
  Eldőlt: Orbán saját embereivel pakolná tele az Alkotmánybíróságot

Hírszerző bullet 2011. június 14. 12:50
Frissítve: 2 órája
Döntött a Fidesz-frakció az alkotmánybíró-jelöltjeiről.

Az eddig kiszivárgott információkhoz képest nem okozott meglepetést a Fidesz-frakció döntése az alktománybíró-jelöltekről.

A Fidesz ugyanis Balsai István fideszes országgyűlési képviselőt, Pokol Béla jogászt, Szalay Péter ügyvédet és Szívós Máriát, a Fővárosi Bíróság tanácselnökét jelöli, a KDNP pedig Dienes-Oehm Egon korábbi nagykövetet, nemzetközi magánjogászt.

Lázár János a frakcióülést követően azt mondta, a jelöltek személyére Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tett javaslatot. Az Alkotmánybíróság elnökére Orbán Viktor viszont nem tett javaslatot, Lázár János ugyanakkor úgy fogalmazott: ha a pártelnök-miniszterelnök Paczolay Péternek, a testület jelenlegi vezetőjének újbóli megválasztását kezdeményezi, ő támogatni fogja. (A jelöltekről bővebben itt olvashat!)
Már nem fog változni a névsor

Az Országgyűlés június 6-án fogadta el a fideszes Balsai István, Lázár János és Talabér Márta indítványát, mely szerint a jelenlegi 11 helyett 15 tagja lesz az Alkotmánybíróságnak, és ugyanekkor lép hivatalba a testület parlament által megválasztott elnöke. Most azért jelölt a Fidesz öt tagot, mert az egyik tagot, Trócsányi Lászlót a kabinet korábban párizsi nagykövetnek delegálta.

A parlament azokról a jelöltekről fog szavazni, akiket az erre a célra létrehozott jelölőbizottság alkalmasnak talál, így tárgyalni fog a Fidesz-frakció által most előterjesztett nomináltakról is. A kormánypárti többség tavaly júniusban megváltoztatta az Alkotmánybíróságról szóló törvényt, beleírva, hogy a 15 tagú jelölőbizottságba a pártok parlamenti mandátumaiknak megfelelő arányban küldhetnek tagokat (korábban minden frakciónak ugyanannyi delegáltja volt). Így a jelölőbizottságban is kétharmados többséggel rendelkező Fidesz-KDNP-nek nem kell egyeztetnie a többi párttal, ha úgy dönt, saját jelöltjeivel töltheti fel az Ab-t.

Rövidesen dönt az Országgyűlés arról a határozati javaslatról, melyet az alkotmányügyi bizottság elnökeként még Balsai István adott be május 23-án. Ez leszögezné, hogy csak azt lehet alkotmánybírónak, illetve Ab-elnöknek jelölni, aki megkapja a jelölőbizottság 15 tagja közül 8-nak a szavazatát. A Fidesz pont 8 taggal rendelkezik a testületben.

A jelenlegi testületnek négy olyan tagja van, akit az előző években az MSZP és az SZDSZ javaslatára választott meg a parlament, a "mérleg nyelvét" az elnök, Paczolay Péter, az Ab júliusban leköszönő jelenti, akit 2005-ben Sólyom László korábbi államfő jelölt, mindkét oldal támogatott. B
Kényes ügyek a Fidesz kontrollja alatt

Az új tagok szeptember 1-től kezdik el a munkájukat, bekapcsolódva a testület előtt álló számos a kormányzásra is kiható döntés előkészítésébe. Az egyik legfontosabb feladat a nyugdíjkasszatörvény alkotmányossági kontrollja lesz, továbbá - bár időhatárok nem kötik az Ab-t - várhatóan még az idén dönt a saját hatáskörének felülvizsgálatáról (azaz, hogy vizsgálhatja-e az alkotmányt módosító törvényeket). A bírák foglalkozni fognak a teljes életfogytiglani szabadságvesztés alapjogi hátterével és a sokat bírált médiatörvénnyel.

Az Ab honlapján elérhető kimutatás szerint a testületnek 2010. december 31-én 1886 kiszignált, folyamatban lévő ügye volt, tehát ennyit hozott át az előző évből, amihez hozzáadódnak az idén befutott indítványok. Az elmúlt három hónapban több ügyben már döntés született: így a kormánytisztviselők és a köztisztviselők indoklási nélküli elbocsátását és a végkielégítésekre kivetett 98 százalékos különadót is alkotmányellenesnek találta a testület.


http://hirszerzo.hu/belfold/20110614_fidesz_alkotmanybirosag_jeloltek#utm_source= hsz_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_06_14&utm_cont ent=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már temeti az eurót a látnok g
  2011-06-14 16:35:15, kedd
 
  Már temeti az eurót a látnok gazdaságtan-professzor
2011. június 14. 15:36
Hunhír.info

Az euróövezeti válsággal kapcsolatos "zavaros" megoldási próbálkozásokkal nem sikerült gyógyírt lelni az alapvető problémára, az unión belüli széttartó folyamatokra, és ha ez nem változik, akkor az euróövezet rendezetlen módon összeálló adósságmegoldások, és végül - egyes gyengébb tagországok "kihullásával" - a felbomlás felé veszi az irányt - írta a keddi Financial Timesban Nouriel Roubini.

A New York-i Egyetem pontos előrejelzéseiről világszerte ismert gazdaságtan-professzora - aki már 2006-ban megjövendölte az amerikai jelzálogpiacról kiinduló pénzügyi válságot is - elemzésében kifejtette, hogy az euró soha nem teljesítette az optimális valutaövezetek fenntartásához szükséges feltételeket. Vezetői ehelyett abban reménykedtek, hogy a költségvetési, a monetáris és az árfolyampolitika hiánya majd felgyorsítja a szerkezeti reformokat, e reformok révén pedig megindulhat a termelékenységi és növekedési konvergencia.

Hunhír.info kommentár:
Majd rájönnek a rab népek, hogy nem működik ez a mesterséges olvasztótégely, aztán talán megtisztul a világ. Van, ami lemossa a szennyet, a mocskot, és a kétszínű szavak mögé bújt harácsok által kitalált rendszereket.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=42076


Azzal húzza az időt a kampósorrú,hogy bővíti a tábort.Most a szerbek,meg a horvátok,majd a románok,végül a törökök is megfelelnek,csak,hogy mentsék az irhájukat.Űgy kieszelték,hogy legalább még 20 évig tartson ez a folyamat,pedig milyen egyszerű is lenne
egyszerűen megkezdeni a bomlási folyamatot! Példaértkű lenne,követnének a többiek!
Most lenne itt az idő,de rossz a politika,politikusaink már eladták magukat az ördögnek.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszázmilliós házat kapott Só
  2011-06-14 14:26:01, kedd
 
  Kétszázmilliós házat kapott Sólyom

2011. június 14. kedd, 12:14


A Köztársasági Elnöki Hivatal egy év alatt talált csak megfelelő otthont Sólyom Lászlónak, végül egy, a Normafánál található luxusvilla mellett döntöttek.

A Blikk információi szerint egy ikerház felét vásárolták meg a volt köztársasági elnök számára, amely 195 millió forintba került, ehhez azonban még hozzá kell számolnia különböző biztonsági berendezések árát is.

A luxusvilla alapterülete a lap szerint 265 négyzetméter, 75 négyzetméteres garázzsal és 55 négyzetméteres terasszal rendelkezik. AZ öt szobával és belső lifttel is rendelkező villához több mint kétezer négyzetméternyi telek tartozik.

A villát az elnöki hivatal egy évig kereste, miután több, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által korábban felajánlott sváb-hegyi villát visszautasítottak, amelyek között volt egykori nővérszállás és drogambulancia is.

Sólyom László és felesége életük végéig használhatják a villát, amely az állam tulajdonában marad. A törvény szerint minden volt államfőnek jár az állami villa, és mivel életük végéig protokolláris feladatokat is el kell látniuk, a háznak meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak.

http://www.bombahir.hu/budapest/ketszazmillios-hazat-kapott-solyom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy cégben dolgozott Gál Andrá
  2011-06-14 14:23:23, kedd
 
 
Egy cégben dolgozott Gál András Levente és Hagyó

2011. június 14. kedd, 10:11 Szerkesztőség


Ciprusi tulajdonú magyar vállalkozásban, az Anapurna Kft.-ben volt korábban felügyelő bizottság tag az "offshore-lovagként" is emlegetett Gál András Levente - adta hírül a Népszava.



Akkor a cég vezetője Joseph Yuval Raner izraeli-brit állampolgárságú üzletember vezette, akit összefüggésbe hoztak az egykori keletnémet titkosszolgálat, a Stasi pénzeinek kimenekítésével. Később ugyanezen cégnek volt felügyelő bizottság tagja Hagyó Miklós volt szocialista politikus is. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárának már tavaly májusban magyarázkodnia kellett: fény derült arra, hogy ügyvédi irodája körül igen sűrű az offshore cégháló. Ekkor a vádakat visszautasította, mondván, bár ügyfelei között akadnak ilyen székhelyű társaságok. azonban neki magának az "adóoptimalizáló" cégekkel egyéb kapcsolata nincs, személy szerint offshore társasággal nem rendelkezik. Személy szerint ő, illetve ügyvédi irodájának tagjai több offshore társaság tulajdonában álló magyarországi cég kézbesítési megbízottai voltak, e cégek székhelye pedig a Gál és Társa Ügyvédi Iroda budapesti Falk Miksa utca 4. szám alatti irodája volt.

Az államtitkárnak azonban nem csak az ügyvédi irodája állt kapcsolatban olyan vállalkozásokkal - mint Seychelles-szigeteki vagy lichtensteini társaság tulajdonában álló magyarországi cég bejegyzett székhelye - hanem korábban ő maga is. Vezetője vagy tulajdonosa nem volt ilyennek, de 1996 március 22. és 1997 október 24. között felügyelő bizottsági tagságot vállalt az Anapurna Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben.

Akkoriban Gál András Levente a 99. számú Ügyvédi Irodánál dolgozott ügyvédjelöltként, s a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke volt. A cégiratokban Gál értesítési címeként a szövetség Fadrusz utcai székhelye volt megadva.


http://www.bombahir.hu/hirek/egy-cegben-dolgozott-gal-andras-levente-es-hagyo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikor vakult meg Táncsics és m
  2011-06-14 09:16:27, kedd
 
  Mikor vakult meg Táncsics és miért?


PostDateIcon2011. június 13. hétfő, 18:35

Azt sosem rejtettük véka alá, hogy az 1848. március 15-ei események és szereplőik nem éppen a szívünk csücskei és ezek közé tartozik a korszak egyik legveszélyesebb felforgató eleme, Táncsics Mihály is.

Táncsics Mihály született Mihajlo Stančić. Anyja szlovák, apja horvát származású. Húsz éves korában takácsként szabadult Szombathelyen.

Marx Károlynak - a trieri zsidó rabbi unokájának - Kommunista Kiáltványa 1848 elején jelent meg és még az akkori idők nehéz hírszolgálati viszonyainak ellenére is gyorsan elterjedt egész Európában. Bizonyára ismerte azt Táncsics Mihály is, aki az 1848-as forradalom szélsőbaloldali áramlatához tartozott.

Kevesen tudják, hogy ebben az időben már megalakult Pesten az első Kommunista Kör, melynek tagjai fáradtságot nem ismerve terjesztették a kommunista Birányi Ákos Köztársasági kátéját. Ez a hang a 48-as forradalom első hónapjaiban már olyan szélsőségessé és veszedelmessé vált, hogy maga Kossuth Lajos akarta azt feloszlatni és a március 15-én kiszabadított Táncsics Mihályt ismét lefogatni. Hasonló kíméletlen hangot ütött meg, Táncsics ,,Munkások Újsága" című munkáslapja is. Általában mondhatjuk, hogy a magyarországi marxizmus egyik legjelentékenyebb szálláscsinálója volt Táncsics Mihály, aki műveiben és írásaiban elvadult hangon követelte az ország egész berendezésének a megváltoztatását. ,,Kik a vörös republikánusok és mit akarnak", továbbá ,,Mi a szocializmus és mi a kommunizmus?" címmel adta ki írásait és röpiratait, míg nem is kétszeri börtönbüntetése után 1860-ban újra 15 év súlyos börtönbüntetéssel sújtották. Büntetéséből hét évet letöltött, s csak 1867-ben a kiegyezés után megvakulva szabadult ki.

Szerkesztőségi összejöveteleinken időről-időre felmerült a gyanú, hogy '48-as kiszabadításának körülményeit nem úszhatta meg látáskárosodás nélkül, éppen ezért, amikor 1860-ban ismét elítélik már réges-régen vak, csak egész egyszerűen kiválóan eljátszotta, hogy lát.

A történet szerint a tömeg délután ért a Várba. A Helytartótanács és a katonaság nem alkalmazott erőszakot és tétlenül nézték Táncsics kiszabadítását. Táncsics később így emlékezett: Börtönöm ajtaja feltárult, és beléptek Nyáry Pál, Klauzál Gábor és mások is többen, de ezek élén kedves feleségem, ki e szavakat hangoztatva borult keblemre: Nincs többé cenzúra!

Ekkora a hangulat már tetőfokára hághatott és az extázisban lévő tömeg Táncsics azonnali elengedését és közszemlére tételét követelte. Csak hogy nem számoltak azzal az eshetőséggel, miszerint a félhomályhoz szokott Táncsics esetében végzetes lehet a másnak oly természetes és kellemes márciusi napsütés.

Mikor a tömeg üvöltve és hatalmas tülekedés közepette kihozta Táncsics Mihályt a végzetes napfényre, megtörtént a baj. A szabadság első napsugarai számára egyben az utolsók is voltak. A Várbörtön félhomályához szokott tekintete nem bírta elviselni a kora márciusi nap számára izzó acélként perzselő sugarait. Abban a szent pillanatban megvakult, ahogy a tömeg a szabadba kiért vele.

Hiába hadonászott és üvöltözött a szerencsétlen, a tömeg azt hitte integet és üvöltve integettek neki vissza ők is. Hurcolták végig a Várban a vállukon a kezeivel hadonászó, félőrült Táncsicsot, mindenki boldog volt, éljenzett és közben senkinek halvány lövése sem volt arról, hogy az öreg teljesen megvakult.

Persze az őrjöngésnek még nem volt vége. Kerítettek egy hintót, ami elől kifogták a lovakat és az ekkor már szóhoz sem jutó, az eszméletlenség határán álló, teljesen vak Táncsicsot betuszkolták a feleségével együtt.


Az őrjöngő tömeg által megvakított Táncsics a ló nélküli hintóban.

Innen, pedig folytassa maga Táncsics Mihály, aki későbbi élménybeszámolójában árulkodóan ír arról, hogy ekkor már semmit sem látott.

,,Így haladt a menet Budáról a hídon át Pestre, a Nemzeti Színház elé, hol töméntelen sokaság közül hangok zajlottak fel, hogy a színházban a fejedelmi család (nádori) páholyában foglaljak helyet. De e kívánság teljesítését azon nyilatkozattal mellőztem, hogy nem mehetek a színházba, mert a városházához kell mennem, hogy az ott ülésező új kormány bizottmányának magamat bemutassam, miszerint tényleg meggyőződhessék arról, hogy valósággal ki vagyok szabadítva..."

Az általunk kiemelt részek minket igazolnak.

1. Táncsics azt, hogy a Nemzeti Színháznál járnak már csak hangok alapján tudta azonosítani.

2. Elutasította, hogy a színházba menjen, mert valószínűleg ekkor már nagyon rosszul volt. Egyébként is, mit nézzen, ha már teljesen vak?

Tudjuk, hogy felfedezésünkkel komoly vihart kavarhatunk tudományos körökben, viszont meg van a nyomós okunk arra, hogy miért most osztjuk meg a közvéleménnyel ezen nagyívű gondolatmenetünket.

Ezzel is szeretnénk hozzájárulni napjaink Táncsics képéhez, ugyanis pénteken városunkba látogat a Gyurcsány igazgatta Táncsics Mihály Alapítvány, hogy az Éljen Szombathely! Egyesület és a Demokrata Körök Klubhálózat (ez még létezik?) támogatásával nyilvános fórumot szervezzenek; Kéri László és Petsching Mária Zita, hírhedt liberálisok részvételével.

Czeglédyék mégis emeszpétlenítenek?

(Az áltörténelmi eszmefuttatásért felelősséget nem vállalunk.)


Kálti Márk
VasiHazafi.hu


http://vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1060%3A mikor-vakult-meg-tancsics-es-miert&catid=3%3Apublicisztika&Itemid=5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idióták
  2011-06-14 07:03:43, kedd
 
  Idióták

Gondolom, ma már mindenki találkozott azokkal a főcímekkel, amik a fősodratú médiában a címoldalakon vastag betűkkel virítanak. ,,Botrány Gyöngyöspatán: jobbikost vert a Véderő parancsnoka" - olvasható az egyiken, ,,Összeverte a Véderő vezetője a jobbikos jelöltet" - hirdeti a másik, ,,Turáni átok: részegen támadt a véderős a Jobbik polgármester-jelöltjére" - üvölti a harmadik.

Mi pedig csendben megállapíthatjuk, hogy a hétvégén két idiótáknak ismét sikerült szénné égetnie a teljes radikális oldalt.

A vasárnap éjszaka Gyöngyöspatán történteket többen, többféleképpen mesélik, de a lényeg ettől még semmit sem változik. Mert teljesen mindegy, hogy Juhász Oszkár, a Jobbik polgármester-jelöltje provokálta-e Eszes Tamást, vagy a Véderő vezére volt-e annyira részeg, hogy belekötött a jobbikosba, mindez nem számít. A tény az, hogy ismét van egy botrány, amin majd hetekig jól elcsámcsog a média, ami eltereli a figyelmet a tényleg fontos dolgokról, ami ismét felesleges magyarázkodásra készteti a radikális oldal szereplőit.

Remek. Ez igazán szép volt fiúk. Ennek tényleg nagyon sok értelme volt.

Juhász Oszkár elmondása szerint az Eszes Tamás kezdeményezte találkozón a két polgármester-jelölt a ,,kampány nyugodt lebonyolításáról" kívánt egyeztetni. Ez valóban fontos, időszerű téma, főleg annak a fényében, hogy a polgármester-választás július 17-én, azaz egy hónap múlva lesz...

Már csak azt árulja el valamelyik résztvevő idióta, hogy mi az épeszű indoka annak, hogy ezt a kérdést mindenképpen Pünkösdvasárnap éjjel kellett megvitatni egy benzinkútnál?

A nyilvánosságra került beszámolók szerint a Véderő parancsnoka a találkozóra részegen érkezett. Ha ez igaz, akkor vajon Juhásznak miért nem volt annyi esze, hogy azonnal továbbálljon? Miért állt le vitatkozni egy ittas emberrel az adott pillanatban egy amúgy is teljesen felesleges témában? Arról már nem is beszélve, hogy a tárgyalásaikat benzinkutaknál a retek cigányok szokták intézni, nem magukra valamit is adó emberek.

Az egész ügy egyszerre szánalmas és elkeserítő. És nem csak a vasárnap éjjel történtek miatt, hanem már az előzmények miatt is. Mert vajon hogy jött létre az az állapot, hogy egy ilyen választási helyzetben radikális ellenjelöltek vannak? Kinek jó az, hogy megosztjuk a nemzeti oldalt?

És ha már megosztjuk, akkor miért csak ilyen alkalmatlan jelölteket vagyunk képesek állítani? Az egyik azt hiszi, hogy a politikában is az az erősebb, aki nagyobbat üt, azt hiszi, hogyha két ember közt nézeteltérés van, akkor a legegyszerűbb megoldás az, hogy meg kell verni a vitapartnert. A másikban pedig annyi politikai, taktikai érzék sincs, hogy tudja, mikor kell visszavonulni, hogy tudja, mikor válik egy beszélgetés teljesen értelmetlenné.

Miért nem lehetett egy normális és kompromisszumos megbeszélésen egyesíteni az erőket, megosztani a feladatokat, közös programmal elindulni és a végén nyerni? Mi szükség volt arra, hogy a dolgok idáig fajuljanak? Az elmúlt hónapokban Gyöngyöspata szimbolikus hely lett, hogy lehet az, hogy a Jobbik országos vezetése nem figyel maximálisan oda, hogy mi történik a faluban?

A legszomorúbb az egészben pedig az, hogy szereplők nem csak magukat járatják le, hanem egy mozdulattal lerombolják azt is, amit sok ezer másik ember tisztességgel és becsülettel építget évek óta.

Szép volt fiúk. Ez tényleg jó húzás volt.

Idióták.


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/06/idiotak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.