Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Berendelték a tüntetni kívánó
  2011-06-15 22:22:02, szerda
 
  Berendelték a tüntetni kívánó rendőröket
Wed, 2011/06/15 - 17:06


Csütörtökön nem tüntethetnek a rendőrök, mert berendelték őket, hogy fokozott közbiztonsági ellenőrzést végezzenek.

A Független Rendőr Szakszervezet szerint a rendőri vezetők ezzel az "alattomos" intézkedéssel akarják megakadályozni, hogy ők is csatlakozhassanak a szakszervezeti tüntetésekhez.

A Független Rendőr Szakszervezet szerint a rendőrök alapvető emberi jogait sértette meg az ORFK azzal, hogy csütörtökre fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el. Aznapra ugyanis több városban is szakszervezeti tüntetések lesznek a kormány ellen. A tüntetéshez rendőrök is csatlakoztak volna, ám a most elrendelt közbiztonsági ellenőrzés ezt megakadályozza.

Mobiljuk se lehet

Az ORFK a tüntetés napjára reggel héttől éjfélig szolgálatteljesítésre rendelte az összes rendőrt, aki nincs szabadságon vagy betegállományban. Még azt is megtiltották a rendőröknek, hogy ezen a napon saját mobiltelefonjaikat maguknál tartsák. A Független Rendőr Szakszervezet szerint ez eltér a szokásos gyakorlattól.

"Hatályos alkotmányunk minden magyar állampolgár számára biztosítja a békés gyülekezés jogát és a véleménynyilvánítás szabadságát. A rendőrség vezetése most e jogától is megfosztja a hivatásos állományt azáltal, hogy ,,véletlenül" éppen azon a napon rendeli el a teljes állomány igénybevételével járó akciót, amikor a szolgálati nyugdíjrendszer megszüntetése elleni tiltakozásuknak adnának hangot" - áll az FRSZ közleményében.

"Alattomos intézkedések"

"Amennyiben a hatalom gyakorlói azt hiszik, hogy a hivatásos állomány szolgálati nyugdíjrendszer megszüntetésével szembeni ellenállása és tiltakozása törvényesnek látszó, de alattomos intézkedésekkel megtörhető, akkor tévednek! Aktív állományban lévő bajtársaink helyébe, nyugállományba vonult kollégánk fognak lépni, akik várhatóan nagy számban fogják magukat képviseltetni holnap megmozdulásainkon. A hozzánk érkező visszajelzésekből pedig tudjuk, hogy lelkükben és szívükben azon hivatásos állományúak is velünk lesznek holnap, kiket szolgálati elöljáróik parancsszava akadályozott meg a csatlakozásban!" - vág vissza felhívásában a szakszervezet.

A trükkel nem először élnek a rendőrségi vezetők. Áprilisban már megtörtént, hogy tüntetés idejére berendelték dolgozni a rendőröket.

Négy konföderáció összefogása

A csütörtökre szervezett, négy szakszervezeti konföderáció által meghirdetett tüntetéseken a résztvevők a Munka törvénykönyvének módosítása, az Országos Érdekegyeztető Tanács feloszlatása, a korkedvezményes nyugdíjak megvonása és a munkanélküli segélyek átalakítása ellen tiltakoznak.

Az FRSZ a korkedvezmányes nyugdíj elvétele miatt az Európai Bizottsághoz is fordul, mert a szakszervezet szerint a kormány az EU alapjogi chartáját készül megsérteni.

(Index)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_06_15_berendeltek-a-tuntetni-kivano-rend oroket?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atiszta magyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tvrtko újabb ötletéből készül
  2011-06-15 22:19:20, szerda
 
  Tvrtko újabb ötletéből készül törvény
Szerző: zero
- 2011.06.15. 13:01

Tvrtko, már megint ...

Először élő adásban bemondja, hogy milyen jó lenne, ha törvényileg tilos lenne dohányozni az autóban, ha gyerek is ül benne, mire a fideszes faszi a stúdióban a homlokára csap, hogy "aztakurva, zseniális ötlet", és még aznap megírja és be is nyújtja a törvénytervezetet a Parlamentben.

Most pedig az a problémája, hogy egy ügyvéd jelentkezett nála, hogy az ügyfele, egy gyilkossági ügy elsőrendű vádlottja szívesen nyilatkozna a Naplónak - pénzért. Jézus Krisztus, hallatlan!

Hát hová jutott a hazai televíziózás?! Pornósok és kurvák főműsoridőben, pénzért nyilatkozó gyanúsítottak!

"Elmondtam, hogy ingyen, juttatás nélkül megszólaltatjuk védencét, annál is inkább, mert egy kiemelt gyilkossági ügyről van szó, érdekes lenne megmutatni és meghallgatni az eddig hallgatásba burkolózó elsőrendű vádlott verzióját is. De nem fizetünk érte. (...) Tudtam és tudok is róla, hogy ma Magyarországon létezik ilyen fajta ,,üzletelés". A fenti problémával kapcsolatban jelenleg szabályozás nem létezik.

Ugyanakkor hiszem, valamilyen formában, törvényben is szabályozni kellene, illetve kell azt, hogy életellenes vagy erőszakos bűncselekmény gyanúsítottja, vádlottja vagy elítéltje ne kaphasson pénzt olyan interjúért, amit magával a bűncselekménnyel kapcsolatban ad. És hiszem, hogy ennek a törvényi szabályozásnak vonatkoznia kell az érintett gyanúsított, vádlott vagy elkövető más megjelenésére, szereplésére is.

Röviden és tömören: senki ne juthasson plusz bevételhez azzal a bűncselekménnyel kapcsolatban, aminek elkövetésével gyanúsítják, vádolják, vagy aminek kapcsán elítélték!" - írja Tvrtko az oldalán.

Majd rájön, hogy ez mekkora baromság, és próbálja menteni a hülyeségét:
"Természetesen a sajtó-, és szólásszabadság számomra szent és sérthetetlen, ezért a gyanúsítottat, vádlottat vagy jogerősen elítélt személyt sem lehet - ne is lehessen - korlátozni abban, hogy elmondhassa saját verzióját, véleményét, álláspontját. Ugyanakkor ezt ne tehesse pénzért, vagy más ellenszolgáltatásért cserébe."

Az ilyet teljesen lehetetlen törvényileg szabályozni, mondjuk nem a gyanúsítottnak fizetnek, hanem a gyanúsított családjának, vagy az ügyvédnek. A Népszabi szerint "miután a riporter indítványa találkozott a kabinet egyetértésével, már dolgoznak a törvényjavaslat előkészítésén" ...

Tvrtko meg jobb lenne, ha előbb a saját csatornájánál nézne körül, és kérdezze már meg, hogy a TV2 mennyit fizetett Raffael Sándornak a szuperexkluzív 30 perces interjúért a Frizbiben ... eszem megáll ezen az álszent faszin.


http://vastagbor.blog.hu/2011/06/15/tvrtko_ujabb_otletebol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iszonyú rendőri biztosítás mel
  2011-06-15 22:09:38, szerda
 
  Iszonyú rendőri biztosítás mellett vonaglanak majd a buzik, köcsögök, egyebek
2011. június 15. 20:48
Hunhír.info

Fokozott lesz a rendőri jelenlét a budapesti meleg méltóság menetén szombaton - közölte a BRFK szóvivője szerdán. A rendezvény délután három órakor indul a Hősök terén, a felvonulók egészen az Alkotmány utcáig sétálnak majd.

A rendőrség a szükséges létszámmal biztosítja szombaton Budapesten a meleg méltóság menetét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán. "A rendezvény létszámához mérten megfelelő rendőri jelenlétre lehet számítani" - mondta Horváth Katalin Fanni. A fokozott rendőri jelenlét során bárkit igazoltathatnak, azért, hogy bármiféle jogellenes cselekményt megelőzzenek, illetve megakadályozzanak - mondta. A felvonulás a Hősök terétől indul. A menet részvevői az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton, egészen az Alkotmány utca torkolatáig sétálnak.

Az Amnesty International keddi közleményében azt írta: fontos, hogy a rendőrség megfelelően garantálja a meleg méltóság menetén részt vevők biztonságát, és ne történhessen meg még egyszer az, ami a hétvégén Splitben; a horvátországi városban ellentüntetők támadása miatt le kellett állítani a Pride-felvonulást. Hát igen. A derék usztasák örökösei nem szívlelik a multikulti fellazítást.

Az emberi joginak álcázott cionista "érdekvédő" szervezet a budapesti meleg méltóság menetén 19 országból több mint ötven taggal vesz részt. A küldöttséget a liberális származású származású Nicolas Beger, az Amnesty International Európai Intézetek Irodájának igazgatója vezeti, aki beszédet is mond a menet indulása előtt. A helyszínen tartózkodik majd Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója is. Miért nem mész el inkább melegedni valami tengerpartra, kisanya? Tudod, a hazaira. Ja, ott lehet, levernének az ortodoxok? Ja, azok sem szeretik a melegvédőket.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=42129

Keresztény kormányunk mindent megtesz a buzik biztonságáért.
Mindent megtesz a zsidók biztonságáért.
Mindent megtesz a cigányok védelmében.
Takarodj Orbán a jó kurva anyádba!

A melegek méltósága valami olyasmi, mint a cigányok becsülete.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EP elnöke a Kneszet szószék
  2011-06-15 22:06:30, szerda
 
  2011-06-15. 18:42
Az EP elnöke a Kneszet szószékéről: "Izrael tulajdonképpen Európához tartozik"

Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke Izraelben és a Palesztin Nemzeti Hatóság területén folytatott megbeszéléseket zsidó és palesztin politikusokkal. Buzek kedden a Jád Vásém Holokauszt Intézetben és Binjámin Netanjáhu izraeli miniszerelnök hivatalában járt. Az izraeli parlamentben mondott cionista beszédében a lengyel politikus kijelentette: ,,Izrael tulajdonképpen Európához tartozik".

Jerzy Buzek az izraeli parlamentben

Az EP elnöke kedden Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök jeruzsálemi hivatalában leginkább arról tájékozódott, hogy Izrael miképpen viszonyul a független palesztin állam szeptemberben tervezett kikiáltásához. A palesztinok ugyanis ráuntak arra, hogy a mindenkori izraeli politikai vezetés a tárgyalásokra való előkészületek, majd a végtelenségig tartó meddő megbeszélések ürügyén évtizedek óta húzza az időt, miközben lankadatlanul folyik a megszállt palesztin területek elzsidósítása. Magyarán, ha egyszer tényleg érdemi tárgyalásokra kerülne sor a palesztinok és Izrael között, akkor már nem lesz miről tárgyalni, hiszen több mint 300 ezer zsidó telepes tartózkodik a megszállt Ciszjordániában.
A tegnapi Netanjáhu-Buzek megbeszélés után az izraeli miniszterelnök szavaiból kiderült, hogy a zsidó állam folytatni kívánja az eddigi csendes zsidótelepítéses politikáját. A lengyel politikusnak Netanjáhu a többi között kijelentette: ,,Mondhatnám azt is Mahmúd Abbásznak, hogy majd csak akkor tárgyalunk a békéről, ha már a Gázai övezetre is kiterjesztette a hatalmát. Ám én nem mondok ilyesmit, de ez nem jelenti azt, hogy a béke fejében Izrael lemondana országrészekről" - hangsúlyozta a Likud vezére, majd így folytatta: ,,A nehézségeket meg lehetne oldani, de ehhez az kell, hogy a palesztinok mondjanak le a zsidó állam elpusztítására vonatkozó szándékukról, és legyenek hajlandók Izrael Állam, a zsidó nép nemzetállama szomszédságában élni".
Netanjáhu porhintéséhez magyarázatként hozzá kell fűzni, hogy Izrael Államot, mint a zsidó nép nemzetállamát annak tudatában kívánják lenyomni a palesztinok torkán, hogy az magában foglalná a megszállt és annektált Kelet-Jeruzsálemet és Ciszjordánia zsidó telepesekkel benépesített területeit is, ahonnan Izrael semmilyen békeszerződés értelmében nem hajlandó kivonulni. Nem beszélve arról, hogy az 1967-es határokon belüli Izrael területén élő lakosság 16-18 százaléka is palesztinai arab. Ilyen föltételek és adottságok mellett még Mahmúd Abbász sem hajlandó elismerni Izraelt, mint ,,a zsidó nép nemzetállamát".
Netanjáhu arról is beszélt Buzeknek, hogy még a palesztin állam szeptemberben tervezett kikiáltása előtt európai körútra indul, és igyekszik legalább harminc nyugati állam támogatását elnyerni ahhoz, hogy az ENSZ-ben szavazzanak nemmel az arabok kezdeményezésére. (Netanjáhu nemsokára Budapestre is ellátogat, s olvasóink dús fantáziájára bízzuk, hogy a független palesztin állam ügyében vajon hogyan szavaz majd a magyarországi ENSZ-küldöttség - J. K.)
Jerzy Buzek Jeruzsálem után ellátogatott a ciszjordániai Rámalláh városába, a Palesztin Nemzeti hatóság székhelyére is. Szalám Fajjád palesztin miniszterelnök Rámalláhban közölte Buzekkel, hogy a cionista propaganda állításával ellentétben a független palesztin állam kikiáltására vonatkozó szándék nem nevezhető egyoldalú lépésnek. ,,A térségben az egyetlen egyoldalú lépés a zsidó települések léte és azoknak további létesítése a megszállt területeken, valamint a nemzetközi határozatok és jog Izrael részéről történő megsértése" - jelentette ki az Európai Parlament elnökével tartott közös sajtótájékoztatón a palesztin kormányfő.

Jerzy Buzek és Szalám Fajjád Rámalláhban

Jerzy Buztek, aki előtte Netanjáhu hivatalában is járt, a Rámalláhban tartott sajtótájékoztatón tulajdonképpen az izraeli álláspontot szajkózva kijelentette, hogy ,,igen veszélyes lehet az önálló palesztin állam egyoldalú kikiáltása szeptemberben". A jelek szerint a lengyel politikusra az sem volt nagy hatással, hogy tegnap a megszállt Kelet-Jeruzsálem Sejh Dzsarráh nevű negyedébe is ellátogatott, ahol a palesztinok megmutatták neki, hogy a zsidó telepesek az izraeli hatóságok segítségével miként űzik ki otthonaikból az őslakosokat, s tolakodnak be a házaikba. Az Európai Parlament elnöke a Sejh Dzsarráh negyedben palesztin otthonokba is ellátogatott, s a vendéglátók igyekeztek fölvilágosítani a zsidó telepesek tetteiről, ám amint azt a később tett nyilatkozatai is tanúsítják, nem sok sikerrel.

Jerzy Buzek a Sejh Dzsarráh negyedben

,,Auschwitz árnyékában születtem" - mondta Jerzy Buzek szerdán az izraeli parlamentben tartott beszédében, majd hozzátette, hogy Európa Izraelt támogatja. A Jád Vásém Holokauszt Intézetben tett keddi látogatásától átszellemülten Buzek fölelevenítette azt a meghatározó élményét, amikor tizenhárom évvel ezelőtt ő is az Élők menete résztvevőinek soriban menetelhetett Auschwitz földjén. Jerzy Buzek végül a Kneszet szószékéről tudatta a világgal: ,,Izrael tulajdonképpen Európához tartozik".

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/4/80618/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó Petike, aki nem vett
  2011-06-15 21:49:29, szerda
 
  Szijjártó Petike, aki nem vette észre, hogy meghaladja a fizetése a kétmilliót, ma bejelentette, hogy a szociális kérdőív ÓRIÁSI siker. Azt mondja, eddig több, mint egymillió kitöltött kérdőív érkezett vissza. A feldolgozás a hónap végére befejeződik, és az eredmény alapján fogják meghozni a sarkalatos törvényeket. Hát ilyen sarkalatos hülyeséget 800 millióért összehozni... Megint egeret fialt a szalmakazal.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kipakoltak a Tesco-s beszállít
  2011-06-15 17:47:16, szerda
 
 
Kipakoltak a Tesco-s beszállítók
2011. 06. 14. kedd. - 17:36 Kitartás.hu

A beszállítók nem csak az alacsony felvásárlási árra panaszkodtak, hanem arra is, hogy tulajdonképpen "palira" veszik őket. Egyesek úgy látják, nem csak az áru polcokra és pultokba kerülésével vannak gondok, hanem azok kipakolásával is - ez elsősorban az élelmiszer termékeknél jelent problémát. Mások szerint például a zöldség-gyümölcs részlegnél azért találkozunk sokszor silány árukkal, mert a friss árut állandóan a régire pakolják.

A Tesco volt beszállítói elmondták, az áruház például azzal zsigereli ki őket, hogy fél-egy éven belül lecseréli a partnereket. Mint mondták, a beszállítói körbe elég nehéz bekerülni - persze csak akkor, ha nincs ismerős - mert ez esetben mindenről igazolásokat kell szerezniük. Aki pedig bekerül, az rendszeresen irreálisan alacsony áron adhatja el a termékét.

A beszállítók nem csak az alacsony felvásárlási árra panaszkodtak, hanem arra is, hogy tulajdonképpen "palira" veszik őket. Sok esetben megrendelik a nagy mennyiségű árut, leszállítják azt, de ha közben az áruháznak nincs elegendő forgalma, akkor mindenféle kifogást talál arra, hogy ne vegye át, sőt még kötbért is fizettetnek velük és plusz a büntetések alkalmával a felelősséget is rájuk hárítják.

Továbbá arról is panaszkodtak, hogy a különféle kifogások miatt annak az összegnek a tördekékét kapják meg, amiben megállapodtak. A rossz áruk pedig a legtöbb esetben úgy kerülnek a rendszerbe, hogy az árut, a beszerzők - amelyik érdekelt ebben - szemet hunynak ezek felett, az egész folyamat felett meg pláne.

Egyesek úgy látják, nem csak az áru polcokra és pultokba kerülésével vannak gondok, hanem azok kipakolásával is - ez elsősorban az élelmiszer termékeknél jelent problémát. Mások szerint például a zöldség-gyümölcs részlegnél azért találkozunk sokszor silány árukkal, mert a friss árut állandóan a régire pakolják. Egyesek meggyőződése, hogy ez lehetett az oka, a korábbi botrányt kavaró, tavaly lejárt szavatosságú kakaónál is.

A Tesco állítása szerint terméktípustól függően sokféle ellenőrzési folyamat van érvényben a rendszerükben, csupán általánosságban elmondták, hogy a hatályos magyar jogszabályoknak és a saját, belső minőségbiztosítási előírásainknak kell megfelelniük az általuk forgalmazott termékeknek, ám arról, hogy mik ezek az előírások, ellenőrzési módszerek, bővebb tájékoztatást nem adtak.

Mint arról a mai Magyar Nemzet beszámolt: nyolc Tesco áruházban is találtak rágcsálókra utaló nyomokat vagy egyéb hiányosságokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) májusi ellenőrzése során, melyek miatt összesen 1,2 millió forintos bírságot kapott a vállalat. A napilap az MgSzH-ra hivatkozva arról számolt be, hogy az érintett áruházak Békéscsabán, Cegléden, Tahitótfaluban, Budapesten, Miskolcon, Szarvason és Egerben - ott két helyen is - vannak.

Láthatjuk hogyan bánnak a zsidók a beszállítóikkal. Talán nem nekik kellene vinni az olcsó terméket, hanem a kisboltoknak. Lehet azok nem egy kamionnal vesznek egy adott termékből, de nem romlottan adja a vevőnek, és így nem rontja a termék hírnevét.

Korábban írtunk már a Tesco botrányról, de úgy gondoltuk nem érdemes további figyelmet szentelni ennek az ügynek, hisz a végkimenetele ugyan csak az, mint mindig: eltusolják, kapnak egy minimális "büntit" és csend van. Azt viszont nem gondoltuk, hogy a beszállítók is kipakolnak, hogy milyen ámokfutó egy cég a Tesco...


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/kipakoltak-tesco-s-beszallitok?honnan=Nemze ti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjvagyon: nem a kasszák,
  2011-06-15 17:45:33, szerda
 
  Nyugdíjvagyon: nem a kasszák, az állam kaszált
2011. június 15. 07:28
Frissítve: 2011. június 15. 12:13


Május 31. és a vagyonátadás tényleges időpontja hozam teljes egészében az állami nyugdíjrendszeré lesz. A pénzügyi felügyelet a napokban indítja el a volt magánnyugdíjpénztári tagok TB-rendszerbe történő visszalépésével kapcsolatos vizsgálatának második ütemét

A magánnyugdíjpénztáraknak az állami nyugdíjrendszerbe visszalépett tagjaik utáni vagyon nagyságát május 31-ei árfolyamon kellett megállapítaniuk. Ezt követően pedig az e fordulónapon meglévő eszközökben és az erre a napra eső rögzített árfolyamon kellett azt átadniuk az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. részére.

A felügyelet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben hívta fel rá a figyelmet, hogy - ellentétben az elmúlt napokban megjelent egyes sajtóhíresztelésekkel - május 31. és az átadás tényleges időpontja (a törvény szerint legkésőbb 2011. június 12.) közötti, az értékpapírok árfolyamváltozása, illetve a kamatozó eszközökre elért hozam teljes egészében az állami nyugdíjrendszeré lesz.

A PSZÁF szerint az állam tehát az átadás ütemét meghatározó törvény elfogadásával ,,nem mondott le" 12 napi árfolyamnyereségről és hozamról, és a felügyelet sem ezeknek a hosszú hétvégére eső hányadáról. Május 31. óta - függetlenül a vagyonátadás fizikai teljesítésétől - ezek az eszközök - a később életbe lépő egyéni számlarendszer útján - az állami nyugdíjrendszerbe visszatért tagoknak termelnek hozamot, árfolyamnyereséget - hívják fel rá a figyelmet.

Összesen 3 520 500 darab, az Est Media Nyrt. részvényeinek 5,1 százalékát kitevő részvénycsomagot szerzett meg a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap június 10-én - közölte az Est Media a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Mint arról a Privátbankár.hu a múlt héten beszámolt, a PannErgyben közel 5%-ot, a Rábában pedig több mint 10%-ot szerzett a magánnyugdíjpénztári vagyon átírása közben az alap.
A pénztári vagyonátadás teljesítésének végső határideje a törvény szerint 2011. június 12. lett volna. Mivel azonban ez vasárnapra esett, amelyet pünkösd hétfő követett, a közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvény előírása szerint az átadás teljesítésének utolsó lehetséges napja 2011. június 14. volt.

A PSZÁF összesítése szerint a 18 hazai magánnyugdíjpénztár közül múlt hét péntekig valamennyi pénztár átadta az átlépett tagjai utáni értékpapírállományt az ÁKK részére. Egy pénztár mintegy 3 milliárdot jelentő állományának kivételével június 8. és 10. között a teljes készpénzállomány is átkerült az állami intézményhez. A hiányzó tétel tegnap érkezett meg - tájékoztatott a PSZÁF. A pénztárak összességében 2 946 milliárd forintnyi vagyont adtak át, amelyből mintegy 140 milliárd forintnyi volt a készpénzállomány. Az utóbbi kapcsán az elmúlt 14 napban képződött hozamot szintén az ÁKK Zrt.-nek kellett átutalni.

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a magyar kormány a GDP 81 százalékát kitevő államadósságot július 1-jétől egy lépésben 77 százalékra csökkenti. A kormányfő a részletekkel kapcsolatos bejelentést jövő hétre ígérte. Alapvetően az átvett nyugdíjpénztári vagyon mintegy 50 százalékát kitevő állampapír részéből fogják csökkenteni az államadósságot - kommentálta Barta György, a CIB Bank vezető elemzője a miniszterelnök nyilatkozatát.

A PSZÁF a következő napokban indítja el a volt magánnyugdíjpénztári tagoknak a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való visszalépésével kapcsolatos vizsgálatának második ütemét. Míg az első ütemben a vagyonátadás megfelelő módszertanának meglétét ellenőrizte a PSZÁF, a második lépcsőben kiemelt szerepet kap a vagyonátadás jogszerűségének vizsgálata.

Az állami nyugdíjrendszerbe átlépőknek a nyár folyamán meg kell tudniuk, volt-e reálhozamuk magánnyugdíjpénztárukban, s ha igen, az összeget augusztus 31-ig utalják vissza a számukra a pénztárak. Binder István, a felügyelet szóvivője korábban elmondta: a tagok döntő többsége nagy valószínűséggel kap majd reálhozamot vagy tagdíj kiegészítést, de kétségkívül lesznek olyan tagok is, akik nem kapnak.

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=179011382155615&id=100002125 466929
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügynökök Nagy Imre újratemetés
  2011-06-15 17:35:59, szerda
 
  Ügynökök Nagy Imre újratemetésén
2011. June 15. Polgár Info

A miniszterelnök kivégzésének napján, az újratemetés huszonkettedik évfordulóján, a nemzet egyik gyásznapján bohócforradalmat és politikai tüntetéseket szerveznek egyes szakszervezetek. Budapesten autós felvonulásukat a Hősök terén kezdik, s ott is tervezik befejezni. A kegyeletsértést pedig nem érzik, sőt, visszautasítják. Úgy látszik, a kommunistánál nincs lejjebb.

Gondoltam, esetleges összefüggések keresése végett átnézem az interneten megjelent, 181 nevet tartalmazó ügynöklistát - de az 56-os Intézet honlapja nem érhető el. Ma már nincs nyilvános ügynöklista. Viszont hosszas keresgélés után találtam egy idevágó érdekes információt; idézem:

"A Fővárosi Bíróság a következő ítéletet hozta:
A Bíróság megállapítja, hogy az 1956-os Magyar Forradalom Történetének Dokumentációs Kutatóintézete Közalapítvány I. rendű alperes a www.rev.hu honlapja megjelenítésével azt a valós tényt, hogy a felperes édesapja, Olajos Csaba az I. rendű alperes az 1956-os Magyar Forradalom Történetének Dokumentációs Kutatóintézete Közalapítvány által honlapon közölt intézkedési terv és biztosítási terv, valamint a 6-os karton nyilvántartási adatai szerint az állambiztonsági szervezet hálózatának tagja volt 1989-ben, valamint az 1989.06.16-i Nagy Imre újratemetéssel kapcsolatos tervek, elképzelések e minőségben számoltak vele, abban a hamis színben tüntette fel, hogy ezek alapján bizonyított, hogy Olajos Csaba hálózati személy volt, valamint a tervben szereplő feladatokat megkapta, ezzel megsértette a néhai Olajos Csaba emlékéhez fűződő személyiségi jogát.
Budapest, 2010. nocember 24."



Csak nem Olajos Csaba emléke a probléma? Már 1994-ben elhunyt. De ha valaki azt mondta volna neki, hogy 2010-ben őmiatta fognak elhallgatni 180 ügynököt - abba halt volna bele. Az ítéletben hivatkozott intézkedési és biztosítási tervet nem ismerem, de nekem is van valami hasonló. Olajos Csabától kaptam az MDF zuglói szervezetének képviseletében, s 1989. június 15-én ismertettem a Zuglóból rendezőnek jelentkezett tagokkal. Ez persze nem bizonyíték arra, hogy e dokumentumban megnevezettek spiclik, ügynökök, tisztek, vagy bármi hasonlók lennének. De arra bizonyíték, hogy ott voltak, s a gyászünnepséget irányították.

Az állambiztonsági szolgálatok Nagy Imre újratemetésén a maguk teljességében funkcionáltak. A temetés politikai jelentőségén túlmenőn különleges hangsúlyt adott az eseménynek az, hogy egyenruhás rendőrt a helyszínen nem lehetett megjelentetni - tekintettel a környéken már jelenlévő lámpavasakra, az emberek esetleges indulataira, és az emelkedett hangulatú gyászünnepség megtartásának igényére. Így a biztonságért az MDF rendezői voltak "felelősek".
Az említett irat mindössze négy nevet tartalmaz. Közülük három a gyászünnepség szervezői közül a rendezők központi irányításához tartozott. Vezetőjük Olajos Csaba, társai Szabó Béla és Szőke László. Az MDF rendezői ügyeletét Szőke László biztosította (aznapi nyilvános telefonszámmal ellátva).
Úgy látszik, hogy a gyászünnepség szervezőit Lezsák Sándor vezette. Olajos Csaba a rendezőket irányította, míg Szőke László az információs vezető, Szabó Béla a segítője volt. Ők irányították a 3000 MDF-es rendező és (köztük, vagy rajtuk kívül) legalább180 ügynök munkáját. Személyükkel - ismert képességeik alapján? - kapcsolatban nyilvánvalóan megegyezett az MDF, a Rendőrség és az összes titkosszolgálat, talán még a TIB is.

Információs helyzetük külön említést érdemel.
Az MDF-ben Olajos Csaba volt a jelvényárus. Ez azt jelenti, hogy kezdettől fogva ő állította elő az MDF jelvényeit, a tagság "harci díszeit", s ezek terítésére egy virtuális boltot működtetett. Ide mentek el az összes helyi szervezetből a vezetők, vagy egy-egy megbízott, akik a jelvényeket - bizományba - átvették. Cserébe otthagytak egy-egy elismervényt szervezeti és személyi adataikkal, lakcímükkel, telefonszámukkal. Az első átvételi elismervényt összegében folyamatosan csökkentették, az átvétel mennyiségét folyamatosan növelték - a keresletnek és a kínálatnak megfelelően. Az ezzel foglalkozó személyek folyamatosan cserélődtek. Ezért Olajos Csabának az MDF összes szervezetéhez pontos, élő kapcsolata volt - névvel, címmel, telefonszámmal. Információs helyzetét tekintve a legalkalmasabb ember volt egy olyan feladatra, ahol a résztvevők az egész ország összes MDF szervezetéből jöttek össze.

Lezsák Sándor viszont minden MDF tagról rendelkezett információval. Ő léptette be a tagokat - kivétel nélkül mindenkit. Minden MDF tagkönyvön Lezsák Sándor aláírása szerepel, cserébe az összes, a tagok által megadott információ rendelkezésére áll. A belépéshez szükséges két ajánló révén bizonyos mértékig még a tagság kapcsolatairól is informált. Az MDF összes tagjára "rálát"; elvben mindenkit ismer.

A egész gyászünnepséget ő vezette. Lezsák Sándor a Műcsarnokban tartózkodott, az ott megjelenteket irányította, különös tekintettel a díszőrségben résztvevőkre és a szónokokra. De az MDF rendezőinek is adott feladatot: a gyászünnepség vége előtt kb. negyed órával kijött a Műcsarnokból, s engem kért meg, hogy nyissak utat a tömegben, - a Dózsa György úttal párhuzamosan az Ajtósi Dűrer sor felé - hogy a koporsókat ki tudják vinni, és fel tudják tenni a halottas kocsikra. Akkor, a helyszínen nem gondoltam, hogy a hatodik koporsóban az én sorsom is benne van. Nem láttam, pedig ott vitték el előttem. Orbán Viktor mondta is: "a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik." Most már látom, értem, sőt, - tudom is. Ezt is biztosították az ügynökök.

Szőke László információs helyzete Budapest legnagyobb kerületére, a XI-re szorítkozott. A gyászünnepségen ő volt az információs vezető. Mindenki neki jelentett, ő pedig vagy intézkedett, vagy tovább jelentett. Szintén egy fővárosi kerületi (IV.) ismertségű MDF tag volt a neki segítő Szabó Béla.

Természetesen el kell ismerni, hogy ma Magyarországon spicli, ügynök, titkos tiszt nincs. Azért nincs, mert nem bizonyítható, hogy van, az sem, hogy volt. Ugyanakkor köztudomású, hogy az utolsó, a kommunista titkosszolgálatok által a maga teljességében tökéletesen biztosított esemény Nagy Imre újratemetése volt. Én azt gondolom, az ügynökök az egykor nyilvánosságra hozott 181 főnél többen voltak. De azt, hogy Olajos Csaba ügynök volt-e - nem tudom. Személye mindenki által elfogadott volt. A többiekről sem tudom esetleges titkosszolgálati feladataikat. De a gyászünnepséggel kapcsolatos MDF dokumentumot utóiratként csatolom. Értékelje az olvasó is - ne csak a bíróság.

Várható, hogy a jövőben az ügynökök politikai szerepe csökkenni fog - annak ellenére, hogy az elmúlt húsz évünket hatékonyan tönkretették. A demokrácia pusztítása a politikai színtérről (pl. a demokratikus pártok tönkretételétől) a civil szférába tevődik át. Eddig soha nem hallott, de már régebben lealapított civil szervezetek veszik át az ügynökök társadalomromboló szerepét. Ma már aprólékos károkozásaikat - pártok szalámizását, szétrombolását, egyének, helyi szervezetek tönkretételét, stb. - majd az utcaszínház kártékony rendezését a civil szervezetek máshogy, nagyobb volumenben folytatják. Most a rendvédelmi szervezetek utcai randalírozással fenyegetnek, a tűzoltók kárt okoznak, több szakszervezet nemzeti szinten kegyeletsértő. A civil szféra jelentős része politikai területre tette át tevékenységét. Így erősítik az ellenzéket, az egyharmadot.

Eddig az ügynökök tisztességtelen munkája csak belföldön látszott, ott is nehezen volt észrevehető. Lassan akadályozták a rendszerváltozást, húsz évig kis lépésekben rombolták a demokráciát. A civil szféra ma az államot rombolja, az egész demokráciát támadja, mintha az anarchia lenne a célja. A politikai szféra pedig az Európai Unió szervezeteit használja fel Magyarország lejáratására. Az egyharmad politikai szennye szétszóródott egész Európába.

Június 16-án nemcsak a kegyelet az uralkodó érzés, elfogja az embert a borzalom is. És a irtózat is - azoktól, akik ezt az egészet csinálták. 1989-ben az újratemetésen az ügynököknek mindössze annyi volt a feladatuk, hogy bármi áron biztosítsák, hogy nehogy nyílt párt- és rendszerellenes tömegtüntetéssé váljon a megemlékezés. Később fokozatosan szétzüllesztették a társadalmat. Ma már Nagy Imre gyásznapja az érdekvédelem ideje - a politikában pedig a bohócforradalom napja. Most már itt tartanak, a gyászt is támadják.
A kommunistánál tényleg nincs lejjebb.

Jakó Ferenc Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy volt „fülkeforradalm
  2011-06-15 16:55:22, szerda
 
  Egy volt ,,fülkeforradalmár" üzenete és felhívása - olvasói levél

2011. június 15. - 09:01

Vártam a választásokat, hogy leválthassam az előző nyolc év kormánypártjait. Arra gondoltam, akkor döntök helyesen, ha a legerősebbnek tűnő ellenzéki pártra, a Fideszre szavazok. Nálam bölcsebb kolléganőim óvtak attól, hogy a Fideszt túl nagy hatalomhoz juttassuk, és ők okosan a kisebb pártokra szavaztak. Mint kiderült, nem én voltam így egyedül sajnos, és így váltam ,,fülkeforradalmárrá", a ,,dicsőséges kétharmad" részévé.

Részletes programja ugyan nem volt a Fidesznek (igaz még most sincs), de nagyarányú adócsökkentést ígértek a munkavállalóknak, megszorítások helyett pedig növekvést szolgáló gazdasági programot. Továbbá tíz év alatt egymillió munkahely teremtését, évi százezret. Kritikával illették az utóbbi évek kapkodó intézkedéseit. Azt ígérték, megvédik a nyugdíjakat, még garancialeveleket is küldtek az érintetteknek. Nekünk, nőknek 40 év szolgálati idő esetén teljes nyugdíjat ígértek. Annak idején nem támogatták és bírálták a 13. havi nyugdíj elvételét, a svájci nyugdíjemelési indexálás eltörlését, a 2008. évi 8%-os induló nyugdíjcsökkentést, előrehozott öregségi nyugdíjba meneteli feltételek szigorítását, és a szakaszos nyugdíjkorhatár-emelést, de kormányra kerülvén készültek az igazi ,,kegyelemdöfésre".

Eltelt egy év, és hol tartunk most? Kapkodom a fejem, és azt hiszem, rémálom gyötör, hogy ez tényleg megtörténik velünk ma Európában, a 21. században itt Magyarországon. Ráadásul a kétharmados felhatalmazásra, a ,,fülkeforradalomra" hivatkozva, aminek sajnos én is részese voltam, de hogy én és a kétharmad túlnyomó többsége nem adott a Fidesznek erre a dilettáns ámokfutásra, és a szerzett jogok visszamenőleges megváltoztatására felhatalmazást, azt egészen biztosan tudom!

Munkahelyemen, és jártomban-keltemben mindenhol az elkeseredésbe, csalódottságba, és erős Fidesz-ellenes hangulatba ütközöm. Minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a Fideszt a dilettantizmus és hazugság jellemzi, ami ráadásul gonoszsággal párosul. ,,Ősellenségei" a nyugdíjasok és a rokkantak, de mi, kisebb keresetű aktívak milliói sem vagyunk a Fidesz ,,kegyeltjei". Rendesen keresztbe tett nekünk az egykulcsos adórendszer bevezetésével ,,adócsökkentés" címén. Kevesebbet vagy ugyanannyit viszünk haza, míg a jól keresők adóterhelése óriási mértékben csökkent, de ez a százmilliárdokban mérhető adóbevétel-kiesés hiányzik a költségvetésből, ezt ,,valamiből" ki kell pótolni.

Ezen kívül csökkentették a táppénzünket, a munkanélküli segély időtartamát, érdekérvényesítési lehetőségeinket is, és az alkotmány megváltoztatása a mi nyugdíjkilátásainkat is ronthatja. Előre fázhatunk attól is, hogy milyen új nyugdíjszámítási szisztémát találnak ki a számunkra. A közmunkában foglalkoztatottak munkaidőkerete a felére csökkent. A közmunka és a tervezett ,,munkatáborok" ráadásul nem helyettesítik a valódi munkahelyeket, erőltetettnek tűnik és annak is van anyagi forrásigénye.

A nyugdíjasokkal szemben folytatott bosszúhadjáratukhoz, amit vélhetően egyes pszichés zavarokkal, ,,nyugdíjasfóbiaval" küzdő vezetőik irányítanak, aljas eszközöktől sem riadnak vissza, lásd Lázár János, Dr. Balsai István és Talabér Márta képviselői önálló indítványként érdemi egyeztetések, társadalmi párbeszéd nélkül nagy hirtelenjében benyújtott törvénytelenséget szentesítő alkotmánymódosító javaslatát, amit a kormánytöbbség szégyenletes módon megszavazott, és ami visszamenőleges hatályú törvénykezési lehetőséget biztosít a Fidesz számára. Ezzel Európában meglehetősen antidemokratikus módon példa nélkül álló alkotmányozási puccsot hajtottak végre. Ezzel visszamenőleges hatállyal szerzett jogokat változtathatnak meg, ami akár sok százezer embert éririthet hátrányosan, jogtalanul, és igazságtalanul. Ez az alkotmánymódosítás nagy horderejű; hosszú távra szól, de az erkölcsi értéke és a megbecsülése annyit is ér, ahogy létrejött és amilyen a támogatottsága a nemzetrészéről. Magyarország egyik szégyenfoltjává vált.

A gyerekeim és más fiatalok is látják ezt, és genetikailag beléjük vésődött, hogy a magyar államnak nem lehet hinni, nincs garancia semmire Magyarországon, bármilyen törvényt és szabályt fel lehet rúgni, ha éppen olyan pártok kerülnek majd hatalomra, mint a Fidesz-KDNP. Ez már a jogállam, a jogbiztonság végét jelenti. Ilyen lépésre senki sem hatalmazta fel őket, még a kétharmad sem! Cinizmusukra és inkorrektségükre jellemző, hogy mindeközben a mézes-mázos hamis szavakkal már csapból is folyó szociális konzultációra és az emberek véleményének figyelembe vételére hivatkoznak. Sokan kitöltöttük ugyan, de meglehetősen komolytalan, igazi valós érdemi kérdéseket nem tettek fel benne. A társadalom megosztására bűnbaknak állítják be és kezelik a munkanélkülieket, öregségi nyugdíjasokat, korengedményes, és előrehozott öregségi nyugdíjasokat, valamint a rokkantnyugdíjasokat. Nem utolsósorban főleg a rendvédelmi szolgálati nyugdíjasokat.

Az első támadásukat a rendvédelmi szolgálati nyugdíjasok ellen indították el. Ezt hangulatkeltéssel is alátámasztják azzal, hogy folyamatosan azt szajkózzák, hogy ,,miért van a 40 éves egészséges rendőr nyugdíjban"? Ami a társadalom többségének valóban nem szimpatikus, és nem helyesli (ez a Századvég közvélemény-kutatása nélkül is köztudott), de ezt a kérdést (ami nem tömegjelenség) nem a törvénytelenség alkotmányos törvényre emelésével kell megoldani, de erre már nem kérdezett rá a közvélemény-kutató és a visszamenőlegesség támogatottságára sem. Főleg arra nem kérdeztek rá, hogy egyetértenek-e avval, hogy a ,,negyvenéves nyugdíjas rendőrözés" szajkózásával az összes öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött nyugdíjas ellen átfogó támadást indítsanak-e.

Feltételezhetően az a stratégiája a Fidesznek, hogy ha ezt az ,,ütközetet" megnyerik, akkor ígéreteiket ismét megszegve könnyebben belepiszkálhatnak a már korábban hatályos törvények szerint megállapított összes öregségi korhatár előtti korengedményes, korkedvezményes és előrehozott öregségi nyugdíjakba is, mivel a módosított alkotmány erre lehetőséget biztosít számukra. Családom érintett férfitagjai, akik előrehozott öregségi nyugdíjasok, betegre aggódják magukat emiatt, nem alaptalanul. Mindkettőjük betöltötte már a 60. életévét és bőven 40 év feletti szolgálati idővel rendelkezik. A törvényt beterjesztők ugyan elfogadás előtt és elfogadás után azt nyilatkozták, hogy a törvény csak a rendvédelmiekre fog majd vonatkozni, és csak az 57 év alattiakra. Ugyanakkor ez a megszavazott törvényből nem derül ki.

Lázár azt nyilatkozta a rádióban, hogy nem vehették be úgy az alkotmányba, hogy csak a rendvédelmiekre és az 57 év felettiekre vonatkozzon a törvény. Vajon úgy sem lehetett volna megfogalmazni, hogy a mindenkor érvényes nyugdíjkorhatáron öt éven belüliekre ne vonatkozzon? Vagy annyira siettek, hogy ez eszükbe sem jutott? Egyébként meg miért higgyünk annak a Lázárnak, aki nemrég még a rendőrök szolgálati nyugdíja miatt aggódott? A bizalmatlanságot nagyban fokozza, hogy a Fidesz honlapján, de az alkotmányban is szerepel, hogy nyugdíj címen csak az öregségi korhatár betöltése után lehet ellátást fizetni. Kérdés, hogy a csak a jövőben vagy visszamenőlegesen is? Ez nagyon rossz üzenet azoknak a nyugdíjasoknak, akik öregségi nyugdíjkorhatárt még nem töltötték be!

Mit ér az olyan köztársasági elnök garancialevele, aki a legkisebb aggályok megfogalmazása nélkül aláírt egy ígéretével ellentétes, jogsértést legalizáló és ráadásul visszamenőleges hatályú törvénykezést lehetővé tevő alkotmánymódosítást? Hol van és mivel foglalkozik a nyugdíjvédelmi megbízott? Hol van a valódi érdemi kérdéseket tartalmazó ,,szociális konzultációs" kérdőív? Hol és mikor zajlottak tényleges érdemi érdekegyeztetések a nyugdíjas szervezetekkel? Mikor folyt erről társadalmi vita vagy párbeszéd? Hol van a jogbiztonság, ha már hatályos törvények szerint megállapított nyugdíjakat meg lehet változtatni? Kész átverés show és önkény zajlik az országban, ránk, a ,,kétharmadra" hivatkozva!

Egyáltalán mi lesz a jövőben az előrehozott öregségi nyugdíjba meneteli lehetőséggel? Megszüntetik? Én, mint nő akkor nagyon rosszul járok, ha nem mehetek el előrehozott öregségi nyugdíjba. Ugyanis hiába lenne meg előbb akár a 40 év szolgálati időm, dolgozhatok 65 éves koromig, mivel mint utólag kiderült, sem az egyetem, sem a munkanélküli segélyen töltött évek nem számítanak be a kedvezményes nyugdíjba menetelbe.

A magánnyugdíj-pénztári befizetések államosításával már egyszer ,,megmentették" azt a nyugdíjrendszert, amiről korábban azt állították, hogy nem kell hozzányúlni, és felelőtlenül anélkül költötték el a pénzt (nem nyugdíjakra), hogy előtte egy átfogó közép- és hosszútávú nyugdíjtörvényt fogadtak volna el. Ennek tükrében azt garantálni, hogy a jövőben csak a nyugdíjcélú befizetésekből fizethető nyugdíj, és a nyugdíjcélú befizetések csak nyugdíjra fordíthatóak, igazságtalan. Sok mai nyugdíjas, aktív dolgozóként 50% feletti személyi jövedelemadót fizetett, és abból egészítették ki az akkori nyugdíjkasszát. Ma nagyságrenddel kisebb a személyi jövedelemadó mértéke. Sok országban ki kell egészíteni a nyugdíjakat.

Ezenkívül az özvegyi nyugdíjak jelentős megsarcolására, többség számára kedvezőtlen megváltoztatására, akár elvételére készül a.kormány.

A rokkantnyugdíjasok közül azok járhatnak különösen rosszul, akiket felülvizsgálat során akár korlátozottan is valamilyen munkavégzésre alkalmasnak találnak, mivel nagy valószínűséggel csak egy töredékük talál majd csak munkát, de ellátásukat csökkenthetik, vagy el is vehetik.

Lényegében az eltelt több mint egy év alatt a Fidesz-KDNP nyugdíjrendszer kidolgozása helyett ötletelgetett, átgondolatlanul össze-vissza belenyúlt a rendszerbe, és a végén frontális támadást indított a nyugdíjasok ellen. A ,,nyuggerezés" és "kádárhuszározás" elszólásaik (meglepő, hogy Pintér nem reagált erre) sem a tiszteletről tanúskodik irántuk. Különösen cinikus ez azoknak a képviselőknek a szájából, akiknek a pártja tele van egykori ,,KISZ és MSZMP huszárokkal", vagy éppen a szüleik voltak azok. Vajon az ő szüleikre vagy nagyszüleikre is ,,nyuggerként" gondolnak? De voltak ők már ,,liberális huszárok" is. Most meg gyakran a keresztény értékrendre hivatkoznak, de a szerzett jogok visszamenőleges hatályú megváltoztatásával, annak módjával, és puccsszerű alkotmányba foglalásával, inkább az ördög értékrendjének követőivé váltak, és a köztársasági elnök a változások motorjaként aláírásával még asszisztált is hozzá.

A Fidesz már hatalomra kerülésekor ékesen tettekkel bebizonyította mennyire becsüli a nyugdíjasokat, amikor garantálta, hogy nyugdíjakat a jövőben csak az inflációnak megfelelő mértékben lehet emelni és ezzel úgymond ,,megőrzi a nyugdíjak értékét". Ezzel elvette azt a lehetőséget is, hogy egy prosperáló gazdaság mellett a nyugdíjasok is részesedjenek valamelyest az eredményekből, és ezzel egyre jobban elszegényíti őket az átlagos életszínvonalhoz képest.

Összegezve a Fidesz-KDNP egyéves tevékenységét: az egykulcsos adórendszer bevezetésével csak a jól keresőknek kedvezett, és ez az elhibázott döntés nagyon sokba kerül a költségvetésnek. A nyugdíjrendszer alakítgatása, úgy mint más is dilettáns módon ötletszerűen, önkényesen érdemi konzultáció nélkül zajlik, alkotmányos puccsal megtámogatva.

Ezért felhívással fordulok a nemzethez:

Ne engedjük, hogy felszámolják a jogbiztonságot hazánkban! Amelyik kormány ilyen módszerekkel és módon változtatja meg az alkotmányt, az alkalmatlan az ország vezetésére! Akadályozzuk meg a Fideszt ebben! Össze kell fogni az összes nyugdíjas érdekvédelmi szervezetnek, a szakszervezeteknek, az ellenzéki pártoknak, a civil szervezeteknek, a társadalomnak, beleértve a ,,fülkeforradalmárok" túlnyomó részét, és minden törvényes eszközzel: sztrájkokkal, tüntetések szervezésével, aláírásgyűjtésekkel, népszavazás kezdeményezésével, uniós bíróságokhoz és nemzetközi jogvédő szervezetekhez fordulással. Meg kell állítani a Fideszt a nyugdíjasok elleni tébolyult hadjáratában. Az eltelt év történései alapján új választás kiírásának kikényszerítését is célul kell kitűzni, mivel a kormány sikerpropagandája ellenére nagyon rossz irányba mennek a dolgok, amivel sok kárt okoz a nemzetnek.

Egy volt ,,fülkeforradalmár"

szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/8140
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napjaink demokráciájához alkal
  2011-06-15 14:53:22, szerda
 
  Napjaink demokráciájához alkalmazkodó újságírás

2011.06.15. 10:00

Polgármestert választanak vasárnap Felcsúton, amint arról a mellékelt HVG cikk is beszámol.

Az újság csak a felszólítással kezdődő 60 nap kezdeti időpontját nem említi, ami érthetővé tenné a március 7-i dátum jelentőségét.

A mostani választásról szóló hírben a HVG a három jelöltet nem egyforma részletességgel mutatja be. Az egyikről megtudjuk, hogy melyik pártkoalíció jelöltje, hogy milyen (a miniszterelnök szívéhez közelálló) intézmény vezetője, illetve hogy mivel keresi kenyerét.

A másik jelöltről azt tudhatjuk meg, hogy ő volt hosszú idő óta a polgármester és hogy most már - a cikkben részlegesen részletezett és körbejárt okok miatt - nem az.

A harmadik jelöltről a nevén kívül csak a nyugdíjasságát tudhatjuk meg.

Ezt a fajta újságírást hívom én manipulatívnak, de nevezhetjük megalkuvónak, vagy lojálisan alkalmazkodónak is.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/06/15/napjaink_demokraciaja_es_az_alkalmazkode o_ujsagiras#c13747881
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2631
  • e Hónap: 6376
  • e Év: 159872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.