Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Bohócforradalom helyett fokozo
  2011-06-16 22:03:16, csütörtök
 
  Bohócforradalom helyett fokozott közbiztonsági ellenőrzés
Szerző: zero
- 2011.06.16. 11:01

Míg 1989 június 16-án egy kócos-borostás fiatalember rövid, de velős beszédével felrázott egy országot, addig ma, 22 évvel később ennek fiatalembernek a kormánya a legsunyibb, legpitiánerebb módszerekkel akadályozza meg, hogy honfitársaink egy csoportja, élve alkotmányos jogaikkal, tiltakozhasson.

Négy szakszervezeti konföderáció mára hirdetett meg demonstrációt a Munka törvénykönyvének módosítása, az Országos Érdekegyeztető Tanács feloszlatása, a korkedvezményes nyugdíjak megvonása és a munkanélküli segélyek átalakítása ellen. Ehhez csatlakoztak volna a rendvédelmi dolgozók este, amely a "bohócforradalom" nevet kapta, Orbán gúnyos beszólása után.

Csakhogy.

"Véletlenül" éppen mára hirdetett meg az ORFK egy "fokozott közbiztonsági ellenőrzést" az ország egész területére kiterjedően.

"Az intézkedés végrehajtása érdekében a szabadságon és betegállományban lévők kivételével a teljes hivatásos állományt berendelték szolgálatteljesítésre június 16-án reggel 7 órától június 17-én éjfélig Az intézkedés különlegessége, hogy - a szokásos gyakorlattól eltérően - kollégáink számára még saját mobiltelefonjuk maguknál tartását is megtiltották!" - írja a FRSZ.hu.

Az éjszakás műszakban dolgozó rendőrök sem mehetnek haza, bent kell maradniuk a szolgálati helyükön.

33 ezer rendőrt helyeztek így készültségbe, és azért egy pozitívumot azért tudok mondani: kétségkívül a mai napnál nagyobb közbiztonságot nem lehet elérni, hiszen az ÖSSZES rendőr dolgozik.
A hírek szerint "a berendeltekkel láthatóan nem nagyon tudnak mit kezdeni a megyei kapitányságok: akit lehet, négyesével-ötösével autóba ültették, ők egész nap a településeken autóznak járőrözés címén, a többiek pedig a kapitányságokon malmoznak."

Bravó, Pintér Sanyi! Legközelebb ha vasutassztrájkot szerveznek, akkor legyen országos kerék-felülvizsgálati nap, és kopogtassák végig a több tízezer vasúti kereket, ha egészségügyi tüntetés készülődik, akkor meg legyen országos egészségügyi nap ... ezek után merjenek a dolgozók tüntetni a magánszférába!

Jelenleg (még) bárki tüntethet bármiért. A melegek, a romák, a tanárok, a nővérek, a taxisok, a postások, a szakszervezetek, a nyugdíjasok, a sárkányröptetők, a bélyeggyűjtők, bárki. Szólásszabadság van. Meg véleményszabadság. Amiért a kócos-borostás fiatalember szónokolt 22 éve.

Draskovics-szintű húzás ilyen sunyi módszerrel keresztbe tenni a rendőröknek. Sokan vagyunk, akik nem értenek egyet azzal, hogy 40-50 éves rendvédelmi dolgozók nyugdíjba vonuljanak, de attól még pontosan ugyanannyi joguk van tiltakozni, mint minden magyar állampolgárnak.

A tragikomikus, hogy ez a 33 ezer rendőr mégis ott lesz a bohócforradalom helyszínén. A kordon másik oldalán ők fogják biztosítani a tüntetéseket, szemmel tartva a tiltakozó nyugdíjas rendvédelmiseket.

(Az MTI-n a mai hírek között pontosan nulla darab szól a "bohócforradalomról", vagyis a mai napi széles körű tiltakozásokról, de pl. az Origon lehet követni az eseményeket.)


http://vastagbor.blog.hu/2011/06/16/bohocforradalom_helyett_fokozott_kozbiztonsag i_ellenorzes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
19 nagykövetség támogatja a bu
  2011-06-16 21:56:16, csütörtök
 
  19 nagykövetség támogatja a buzivonulást

2011. június 16. 19:51
Hunhír.info

Az amerikai, ausztrál, belga, cseh, dán, brit, finn, holland, horvát, ír, kanadai, luxemburgi, német, norvég, portugál, spanyol, svájci, svéd és szlovén nagykövetség írta alá a nyilatkozatot.

Közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról és szolidaritásáról a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket az idei Budapest Pride melegfesztivál alkalmából 19 budapesti nagykövetség.

A budapesti amerikai, ausztrál, belga, cseh, dán, brit, finn, holland, horvát, ír, kanadai, luxemburgi, német, norvég, portugál, spanyol, svájci, svéd és szlovén nagykövetség közös nyilatkozatát Nagy-Britannia budapesti nagykövetsége juttatta el csütörtökön az MTI-hez.

Úgy fogalmaznak: "Az elmúlt években az esemény ellen megnyilvánult erőszakos cselekményeket figyelembe véve kiállunk ezen emberek joga mellett, hogy e hagyományos rendezvényen békésen és törvényes keretek között vonuljanak fel. "

A nyilatkozat kitér arra, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 2011 márciusában fogadta el 85 ország nevében a Vessünk véget a szexuális irányultságon és a nemi identitáson alapuló erőszakos cselekményeknek és emberi jogi jogsértéseknek című közös nyilatkozatot. Az ebben megfogalmazott elvekkel kapcsolatban - olvasható - ezúton kívánja a 19 nagykövetség kifejezni támogatását.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.