Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A boldogságmorzsák
  2011-06-18 23:55:55, szombat
 
  Major Gabriella - A boldogságmorzsák


A lelki szemeink film szalagjára rögzített,
tetszőlegesen előhívható pillanatok.
Örök jelenidejű emlékeink, amiket
végig magunkkal viszünk.
A türelem jutalmai.
A türelemé, aminek olykor megadatik
elleshetni a pillanatot:
Amikor a bimbóból, a készülődésekkel teli
sejtelemből kipattannak a virág szirmai:
ahogy az ígéretből kibomlik
a teljesedés.
Amikor a bábból előbújik a lepke
és először mozduló szárnyán megcsillan
a születés hím pora.
Amikor a cseppkő könnyet ejt.
Amikor valaki egyszer csak megnyílik
számunkra görcs, póz, színészkedés,
félelem és félhomály nélkül.
Odahajol hozzánk és az arca, minden
mozdulata, szava és a lelke őszinte.
Kendőzetlen és - mert igaz ott és akkor -
gyönyörű és örök.
Nem szabadna hagyni, hogy az ilyen
közelségek, mint a varázs, megtörjenek.
Óvni kellene őket, oltalmazó kézzel
és eleven szívveréssel éltetni.
Amíg csak lehet.
Mert végig magunkkal visszük őket.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Angyali üzenet
  2011-06-18 22:52:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-18 22:19:10, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Vegyes csokor
  2011-06-18 22:13:52, szombat
 
  Csak úgy..., mert szép



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-06-18 22:05:02, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat


Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta
Előétel: Gyümölcsleves
Főétel: Báránycurry párolt zöldfűszeres rizzsel
Desszert: Libamájas kalács almás-bodzás öntettel
Vacsora: Húsos rétes
Vegetáriánus ajánlat: Borsos hal padlizsánpürével


Szalonnás-kolbászos rántotta:

Hozzávalók:
8 szelet füstölt szalonna
15 dkg szárazkolbász
1 nagyobb fej hagyma
8 db tojás

bors
2 evőkanál tej

Elkészítés:
A füstölt szalonnaszeleteket bőréig centinként bevágom, a kolbászt felkarikázom, a hagymát vékonyan félfőre vágom, a tojásokat a tejjel, sóval, borssal habosra felverem.

Egy serpenyőben lassú tűzön kiolvasztom a szalonnát, amikor már zsírt ereszt, rádobom a kolbászkarikákat, addig sütöm, míg mindkettő ropogós lesz. Ekkor mehet rá a hagyma, amikor aranybarna színt kap, következik a felvert tojás. Fakanállal kevergetve készre sütöm.

Ínyencek reszelt sajttal is megszórhatják, ártani nem fog neki.

Megjegyzés:
Mezey Joci barátom receptje, aki tán még egy szelet kenyeret sem tud megkenni vajjal vagy zsírral, de ezt a rántottát istenien készíti! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Egyszerű gyümölcsleves:

Hozzávalók:
30-35 dkg bármilyen gyümölcs
cukor
1-2 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Ízesítjük ízlés szerint, és pár perc alatt készre főzzük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sajtkrumpli küldte. Köszönjük!


Báránycurry:

Hozzávalók:
1,2 kg bárány mellső láb (csont nélkül)
2 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
2 evőkanál currykrém
2 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék -
Ázsia-boltban kapható)

chilipor
25 dkg cukorborsó (héjában)
2 konzerv csicseriborsó (kb. 26,5 dkg lecsöpögtetve)

Elkészítés:
A húst leöblítjük, eltávolítjuk róla a faggyút és az inakat, a többit felkockázzuk, és egy tűzálló tálba tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük, azután elkeverjük a kókusztejjel, a currykrémmel és a garam masalával. Sóval és chiliporral ízesítjük, majd a húsra öntjük, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. Előmelegített sütőben 90 fokon (a legkisebb fokozaton) kb. 3 1/2 órát pároljuk. Megtisztítjuk és megmossuk a cukorborsót, majd a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt 15 perccel a sütési idő vége előtt a húshoz adjuk.

Megjegyzés:
Adagonként kb. 480 kalória, 33 g fehérje, 33 g zsír, 12 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 4 óra (pácolás nélkül)


Libamájas kalács almás-bodzás öntettel:

Hozzávalók:
40 dkg libamáj
2 dl olívaolaj
50 dkg alma
1 l almalé
50 dkg kalács (nem kakakós)
2 dl bodzaszörp


Elkészítés:
A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd az olajba helyezzük kb. fél órára. Az almákat megpucoljuk héjától és a belsejétől, kockára vágva edénybe helyezzük, és az almalével puhára főzzük. Mikor megfőtt, a maradék levet leöntjük, és a szörp hozzáadásával összeturmixoljuk. Ezután a libamájat előmelegített serpenyőben megsütjük, közben a kalácsot szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban közepesre pirítjuk. A kész májat picit sózuk, a kalácsra helyezzük, és az almás bodzás öntettel meglocsoljuk. Kiíválóan íllik hozzá Tokaji ötputtonyos aszú.

Megjegyzés:
Botrányosan finom!!!!!

A receptet Nógrádi Barbara küldte. Köszönjük!


Húsos rétes:

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 tojássárgája
1/2 teáakanál só
zsemlemorzsa a szóráshoz
1 tojássárgája a tészta kenéséhez

A töltelékhez:
2 piros húsú paprika
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vegyes, vágott zöldfűszer
50 dkg darált hús (vegyes)
20 dkg paprikás vajkrém

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk az olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel. Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz. Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, és beledolgozzuk a vajkrémet. Két réteg folpack között kb. 3-4 mm vastag 30 x 30 cm nagyságú négyzetté nyújtjuk. A tésztát lisztezett konyharuha közepére fektetjük, és kézfejünkkel húzogatva hajszálvékonyra kinyújtjuk, kb. 40 x 40 cm négyzetet kell kapnunk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tészta közepére borítjuk a húsmasszát, a tésztaszéleket visszahajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétest a tepsire fektetjük, megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk. Paradicsommártást kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 317 kcal


Borsos hal padlizsánpürével:

Hozzávalók:
2 db filézett fehér húsú hal (pl. fogas vagy hasonló)
10 dkg búzadara
1 zöld citrom (lime)
4 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál steakbors
2 db kisebb padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál zöldcitromlé
1 dl olívaolaj
2 teáskanál szezámolaj

bors

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A megmosott padlizsánt megkenjük némi olívaolajjal, és a hámozatlan fokhagymagerezdekkel kb. 30 percig sütjük a forró sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni. A padlizsánokat kettévágjuk, és a húst kikanalazzuk. A fokhagymákat meghámozzuk, majd a padlizsán húsával, a maradék olívaolajjal, a szezámolajjal és a zöld citrom levével össze turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a szezámmagokat, és melegen tartjuk.

A búzadarát összekeverjük a sóval és a steakborssal, ebben megforgatjuk a halfiléket. A mogyoróolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és kisütjük benne a halszeleteket.

A citromot karikákra vágjuk, és ezzel díszítjük a halat, mellé tálaljuk a padlizsánpürét.

Megjegyzés:
Ausztrál recept. Ennek az ételnek az elkészítéséhez szerintem nagyon alkalmas a Pangasius (cápaharcsa) filé, ami, ha jól tudom, fagyasztva már otthon is nagyon sok helyen kapható. Ennek a halnak az előnye, hogy szinte teljesen szálkamentes.

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-06-18 21:05:58, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Kellemes estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3703
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 22189
  • e Év: 151896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.