|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011-06-19 22:57:39, vasárnap
|
|
|
Hétfő - menü ajánlat
Előétel: Snidlinges sajtleves
Főétel: Stefánia szelet burgonyapürével, friss fejes salátával
Desszert: Zabpelyhes túrógombóc eperöntettel
Vegetáriánus ajánlat: Sült tonhal sajttal
Snidlinges sajtleves:
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
6 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl zöldségleves (1 leveskockából)
5 dl tej
só
bors
1 csipet őrölt kömény
20 dkg gruyere vagy emmentáli sajt
1 nagy csokor snidling
2 szál újhagyma
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és kevergetve addig sütjük, amíg aranysárga lesz. A zöldséglevest és a tejet apránként beleöntjük, közben állandóan kevergetjük, nehogy összecsomósodjon. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és lefedve kis lángon 30 percig főzzük.
Közben a sajtról a kérget levágjuk, a sajtot finomra reszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és világoszöld részével együttfelaprítjuk.
A sajt 1/3-át a levesbe szórjuk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék reszelt sajtot a snidlinggel meg az újhagymával összekeverjük, előmelegített tányérokba rakjuk, majd a levest rámerjük.
Megjegyzés:
Megszórhatjuk még pirított kenyérkockákkal is.
A receptet és a fotót Sziszka72 küldte. Köszönjük!
Stefánia szelet:
Hozzávalók:
7 tojás
kb. 80-90 dkg darált hús
2 közepes hagyma apróra vágva
kb. 4 gerezd fokhagyma kinyomva
só
bors
majoránna
szerecsendió
pirospaprika
2-3 zsemle vagy 3 szelet kenyér
víz + tej (az áztatáshoz)
zsemlemorzsa a szóráshoz
Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét, és egy tál (fele-fele) vizes-tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk egy tojást és megszórjuk ételízesítővel. Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megolajozzuk. A húst két részre osztjuk, és két hurkát gyúrunk. A hurkák tetejét levágjuk és mindegyikre teszünk 3-3 főt tojást, majd betakarjuk hússal. Ecsettel megolajozzuk a fasírtok tetejét és óvatosan megszórjuk zsemlemorzsával. (Nem jó, ha a tepsire is szóródik, mert odaég!) Előmelegített sütőben 3/4 óra alatt pirosra sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Zabpelyhes túrógombóc eperöntettel:
Hozzávalók:
50 dkg túró
13 dkg búzadara
2 tojás
1 evőkanál fruktóz
fél kávéskanál só
fél citrom
Valamint:
6 dkg zabpehely
16 dkg eper
0,8 dl víz
1 púpozott kávéskanál keményítő
folyékony édesítő
Elkészítés:
Tedd egy mély tálba a túrót, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és gyúrd össze a gombóc többi hozzávalójával. Tedd hűtőbe 1 órára.
Kis lábosban forrald fel az epret egy kis vízzel, keverd el benne az édesítőt, és a gyöngyöző gyümölcsszószba öntsd bele a vízzel elkevert keményítőt, forrald fel, majd vedd le a lángról.
Pirítsd aranyszínűre a zabpelyhet 110 fokos sütőben pár perc alatt!
Ha összeállt a tészta, formálj vizes kézzel 15 dió nagyságú gombócot. Egy lábosban forralj sós vizet, tedd a vízbe a gombócokat, és közepes lángon addig főzd, amíg feljönneke a víz tetejére. Csöpögtesd le, és forgasd melegen a a zabpehelybe. Azonnal tálald az eperöntettel.
Megjegyzés:
A receptet Knorrl küldte. Köszönjük!
Sült tonhal sajttal:
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
60 dkg mélyhűtött tonhalfilé (vagy más tengeri halfilé)
3 evőkanál citromlé
4 szem paradicsom
fél csokor bazsalikom
30 dkg camembert sajt
2,5 dl tejszín
vaj a formához
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában kb. 20 percig főzzük. A halat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és megszórjuk sóval, borssal. A paradicsomot és a bazsalikomot megmossuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a bazsalikomot összevagdaljuk. A camembert sajtot fél cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.
A burgonyát kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és 2 cm vastag karikákra vágjuk. A burgonya-, paradicsom- és sajtszeletek felét cserépszerűen a formába rendezzük. Egy kis helyet kihagyunk, ide tesszük a halat, kissé összecsavarva. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tejszínt sóval, borssal ízesítjük, és tálra öntjük. Megszórjuk bazsalikommal, ráfektetjük a maradék sajtszeleteket, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult. Szezonsalátát kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 2911 kJ/697 kcal
Megjegyzés:
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2011-06-19 22:49:45, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2011. június 19-26.
Hétfő:
Előétel: Snidlinges sajtleves
Főétel: Stefánia szelet burgonyapürével, friss fejes salátával
Desszert: Zabpelyhes túrógombóc eperöntettel
Vegetáriánus ajánlat: Sült tonhal sajttal
Kedd - ma egy általam kedvelt fűszer, a gyömbér a főszereplő:
Előétel: Mazsolás-boros almaleves forró napokra
Főétel: Visegrádi mandulás csirke rizibizivel
Desszert: Almakompót gyömbérrel és mézzel
Vegetáriánus ajánlat: Gyömbéres-citromos serpenyős zöldségek
Szerda:
Előétel: Fokhagymás-petrezselymes salátaleves
Főétel: Sertésborda hentes módra párolt rizzsel
Desszert: Gyümölcsjoghurt
Vegetáriánus ajánlat: Vadrizzsel töltött paradicsom és paprika - melegen
Csütörtök:
Előétel: Isteni meggyleves
Főétel: Karalábéfőzelék húsgombóccal
Desszert: Női szeszély
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab
Péntek:
Előétel: Gombás-tárkonyos spárgaleves
Főétel: Lazac steak snidlinges joghurtöntettel
Desszert: Mikrós süti 10 perc alatt
Vegetáriánus ajánlat: Piemonti spagetti
Szombat:
Reggeli: Mákos reggeli csemege
Előétel: Hideg bolgár joghurtleves
Főétel: Bazsalikomos-májas-gombás töltött csirke tojásos rizzsel és vegyes salátával
Desszert: Cseresznyés rétes
Vacsora: Flamand sajtszelet
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós gombapaprikás olajbogyóval, galuskával
Vasárnap:
Reggeli: Velős pirítós
Előétel: Borsókrémleves túrógombóccal
Főétel: Rántott hús petrezselymes újburgonyával és paradicsomsalátával
Desszert: Csúsztatott palacsinta narancsmártással
Vacsora: Caesar saláta szárnyasmájjal
Vegetáriánus ajánlat: Almás rántott sajt
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2011-06-19 22:45:33, vasárnap
|
|
|
Ady Endre - Dal a rózsáról
A szép leány a búcsúzáskor
Egy rózsát tűzött fel nekem.
Piros volt lágyan feslő szirma,
Jelképed, égő szerelem!
Könnyű csókot lehelt reája
S mint álomkép már messze szálla
S én fájó szívvel, könnyes szemmel
Sokáig néztem még utána.
Elhervadt már a rózsabimbó,
Amit a szép leány adott.
Hervadtan őrzöm, hisz' a múltból
A sors csupán ennyit hagyott...
Pedig a lányka könnyű csókját
Könnyeim már régen lemosták,
De most tudom, hogy ez csók volt
Sejtelmes, végső "Isten hozzád!"
A szép leány a rózsabimbót
Most más legénynek tépi le,
Most más legényért dobog, lángol
Szerelmes, forró, kis szíve:
Más csókolja kicsiny - kacsóját,
De megőrzöm a hervadt rózsát:
Én kaptam annak a kislánynak
Legelső, tiszta, szűzi csókját!
|
|
|
0 komment
, kategória: Virágos versek, idézetek |
|
|
|
|
|
2011-06-19 22:05:15, vasárnap
|
|
|
Oscar Wilde - A kert
Hervadt a liliom kelyhe már,
Töve körül arany a por:
S a bükk-erdőben haldokol
Az utolsó búgó madár.
A napraforgó bús fejét
Aszott szárára hajtja le:
S a kerti út vándor lelke
Holt lombokat szór szerteszét.
Halvány szirmok hullonganak,
Míg kész a tejszín hólepel:
S egy rózsa fekszik a gyepen,
Mint karmazsin selyemdarab.
(Fordította: Gyóni Géza)
|
|
|
0 komment
, kategória: Virágos versek, idézetek |
|
|
|
|
|
2011-06-19 10:54:56, vasárnap
|
|
|
Ha kinézek az ablakon, akkor sajnálattal kell megállapítanom, hogy nálunk pont ilyen az időjárás.
Virágzik a margaréta, s zuhog az eső. Nem beszélve a hőmérsékletről! most 14 fok van - tegnap meg 32 fok volt.
Fentieknél szebb napot, vasárnapot kívánok szeretettel!
|
|
|
0 komment
, kategória: Szép napot, vasárnapot! |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
259 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1575
- e Hét: 4447
- e Hónap: 9485
- e Év: 139192
|
|
|