Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szerelmesek
  2011-06-22 17:59:01, szerda
 
 



 
 
2 komment , kategória:  Szerelem 3.  
Piramis
  2011-06-22 17:51:19, szerda
 
  A világ hét csodájának egyike: a piramisok

1. Egy kő a piramisban 2 és 15 tonna közötti súlyú is lehet.
2. A piramisban lévő kövek száma nagyjából 3 millió.
3. A gránitkő súlya a Királyi kamrában 70 tonna! (és senki sem tudja, hogyan emelték be elképesztő súlya ellenére).
4. A piramis magassága 149.4 méter, a Föld és a Nap közötti távolság 149.4 millió kilométer (egy a fáraók rejtélyes titka közül).
5. A Piramis bejárati folyosója az Északi-Sarkra mutat. A belső csarnok a Szíriusz csillagra mutat.
6. Tégy egy darab nyers húst a piramisba, kiszárad, de nem rohad meg (titokzatos és nagyon rejtélyes.)
7. A Piramis kerülete osztva a piramis magasságával 3.14, ami a matematikában nagyon fontos szám, mégpedig a Pí
8. A piramis ragyogóan fényes volt, mivel csiszolt fehér mészkővel volt bevonva, ami ragyogott, amikor rásütött a Nap.
9. A három nagy piramis párhuzamos az Orion Övvel
10. Évente egyszer a Nap bevilágít a piramisba, ez a fáraó születésnapján történik.
11. A fáraó tőrje nem rozsdásodik a piramis kamrájában, hiába több ezer éves (egy újabb rejtély.)
12. A piramis egyes kamráiban az elektromos tárgyak nem működnek, nem tudni miért.
13. A piramisok helyszíne azon a vonalon található, amely összeköti a Bermuda-háromszöget az Atlanti óceánon és az Ördög-tengert, tudjuk, hogy itt több furcsa dolog is történt már, hajók, repülőgépek tűntek el.
14. A Nagy Piramisban 3 terem található, 2 a föld felett, egy a föld alatt. 20 évbe telt, mire elkészült, nagyjából 100 ezer munkás dolgozott rajta.
15. A piramis alapjainak szegletei elképesztő pontossággal mutatnak a Föld eredeti irányába
16. A piramisban hagyott vágóeszközök élessé válnak, ha néhány napig bent hagyják őket, az ok érthetetlen.
17. A tudósok úgy gondolják, ez még csak egy kis része annak, amit a Piramisok és fáraók titkairól ismerünk.





 
 
0 komment , kategória:  Természet 1.  
Vese- és érvédő áfonya
  2011-06-22 17:48:24, szerda
 
 



A tőzegáfonya ugyanabba a családba tartozik, mint az áfonya és a fekete áfonya- örökzöld azáleák közé. Észak-Amerikában őshonos, elsősorban lápos, mocsaras és savanyú PH-jú helyeken terem. Érett gyümölcsét a gyógyászatban többféle betegség megelőzésére és kezelésére használják.

A észak-amerikai gyógynövényszakértők szerint a vörös áfonya a vesekő és a húgyhólyagban előforduló homok kialakulásának megelőzésére, valamint a méreganyagok vérből történő gyorsabb eltávolítására alkalmazható. De a húgyúti fertőzések (HÚF) megelőzésére is kiváló.

Gátolja a baktériumok elszaporodását

A laboratóriumi vizsgálatok tanúsága szerint a vörös áfonya segít megakadályozni, hogy az E. coli, a HÚF leggyakoribb előidézője, hozzátapadjon a hólyag falát borító hámsejtekhez. Ez a tapadást akadályozó hatás radikálisan lecsökkenti a baktériumok fertőzést kiváltó megbetegítőképességét. A gyümölcsben megtalálható proanthocyanidok vizsgálatánál sikerült kimutatni ezt a tapadásmegakadályozó funkciót. Idősebb nők tesztelésekor a vörös áfonya jóval hatékonyabban csökkentette a hólyagban található baktériumok számát, mint a placebo, és ez a hatás ígéretesnek mutatkozik a HÚF megelőzésében is. Egy kettős vak kontrollált kutatás során, melyben olyan fiatalabb, 18 és 45 év közötti nők vettek részt, akik visszatérő húgyúti fertőzésekre panaszkodtak, bebizonyosodott, hogy a kapszula formájában szedett vörösáfonya-koncentrátum (400 mg naponta kétszer) három hónapig tartó szedésével a HÚF kiújulása látványosabban lecsökkent, mint a placebóval kezelt betegeknél. További kísérletek arra utalnak, hogy a vörös áfonya segíthet hólyagplasztikázott vagy vizeletpangással küzdő betegeknek nyálka- és gennymentessé tenni a vizeletüket.





Érvédő hatóanyagok

Az amerikai Harvard Egyetem kutatói kimutatták, hogy a tőzegáfonyából készült porban vagy lében hatalmas mennyiségű C-vitamin és flavonoidok találhatók. Mivel ezekről az alkotókról már régóta tudjuk, hogy nemcsak az immunrendszer
Mire jó?
A vörös áfonyát az alábbi állapotok kezelésére használják:
- Húgyúti fertőzések megelőzésére
- Akut és krónikus húgyúti fertőzések kezelésére
- Sejt és érvédő antioxidánsként
erősítésében van óriási szerepük, hanem igen intenzív érvédők és serkentik a sejtek regenerálófolyamatait is, ezért a tőzegáfonyát ma már nemcsak húgyúti problémák kezelésére, hanem érvédőként és sejtregeneráló szerként is alkalmazzák.

Milyen adagban szedhető vörös áfonya?

Az édesítőszer nélkül készült vörös áfonyalé mindennapos fogyasztásának hatása megközelíti a vörösáfonya-kivonat hatását. Mivel azonban a lé elég savanyú, és sokat kellene belőle inni a megfelelő adagú hatóanyagszint eléréshez, manapság elterjedtebb a kapszulás fogyasztás (1 kapszula 8-9 pohár lé hatóanyagát tartalmazza koncentráltan). A vörös áfonya levét tartalmazó kapszula (400 mg) naponta kétszer szedhető. Ezenkívül fogyasztható vörösáfonya-tinktúra is, naponta háromszor ˝-1 teáskanállal (3-5 ml).

Előfordul-e mellékhatás vagy kölcsönhatás?

A vörös áfonya koncentrátumának nem jegyezték le mellékhatását, és káros kölcsönhatása sem ismert, még terhesség és szoptatás alatt sem. Egy beszámoló szerint a meghatározatlan mennyiségű vörös áfonya egy hétig tartó szedése során 43%-kal nőtt az oxalátkiválasztás a vizeletbe, ami arra utalhat, hogy a vörösáfonya-tabletták nagy adagban történő, hosszú távú szedése megnövelheti a vesekő kialakulásának veszélyét. Ugyanez a vizsgálat azonban azt is kiderítette, hogy egyidejűleg fokozódott a vizelettel történő magnézium- és káliumkiválasztás is (ez a két anyag gátolja a kőképződést). Amíg nem gyűlik össze elegendő ismeret a vörös áfonyáról, hosszabb távú (pl. egy hétnél tovább tartó), nagyobb adagban történő alkalmazása nem ajánlott azoknál a betegeknél, akiknél vagy akik családjánál visszatérő jelenség a kalciumoxalátos vesekő.
Figyelem! Akut HÚF esetén a vörös áfonyát nem lehet antibiotikumok helyett használni, legfeljebb folyamatos orvosi ellenőrzés mellett!

Kiknek ajánlott tőzegáfonyát használni?

A hatóanyagok és a hatásmechanizmus alapján elsősorban azoknak, akik
- Gyakori húgyúti fertőzésben szenvednek vagy arra különösen fogékonyak (cukorbetegek, rendszeresen úszók, vesebetegek...)
- Vesekőképződésre hajlamosak
- Vesehomokjuk van
- Vizeletpangás áll fenn náluk: pl. prosztatamegnagyobbodáskor, hegesedés vagy daganat miatti vizeletelfolyási akadályoknál...
- Érbetegségekre való hajlam (magas vércukor, zsíranyagcsere-zavarok, elhízás), vagy már kialakult érelmeszesedés súlyosbodásának csökkentésére
- Magas vérnyomás esetén





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
A mozgásról
  2011-06-22 17:40:31, szerda
 
  Egy új kutatás szerint az intenzív testmozgás nem csupán a testet, hanem az agyat is segít karban tartani.

Benjamin Tseng, a Texasi Presbiteriánus Kórház orvosa tíz élsportoló és ugyanennyi ülő életmódot folytató ember agyát hasonlította össze. A szerv működését olyan szempontok szerint vizsgálta, mint az izmok kontrollálása, a végrehajtó funkciók (ide tartozik a memória, az önvizsgálat és a nyugtalanság elnyomása) vagy az idegrendszerrel kapcsolatos feladatok.

"Tudjuk, hogy bizonyos agyi struktúrák és funkciók az életkor előrehaladtával romlanak, ennek az okai azonban még nem tisztázottak. Azonban reméljük, hogy felfedezéseink lökést adhatnak az Alzheimer-kór, és egyéb időskori agyi problémák kutatásának."

A szakemberek tíz, átlagosan 73 éves korábbi élsportolót hasonlítottak össze szintén tíz, hasonló életkorú és iskolai végzettségű, ülő foglalkozást végző emberrel, és úgy látják, hogy az előbbiek esetében az agy fehérállományának rostszálai jobb állapotban maradtak. Ez a rész felelős az információknak a szürkeállományba való továbbításáért, ahol a látásért, a hallásért, a beszédért, a memóriáért és az érzelmekért felelős területek találhatóak. Ha a fehérállomány sérül, a szürkeállomány sem tudja maradéktalanul elvégezni a feladatát.

"Ha nem működik ez a terület megfelelően, az általában idegrendszeri problémákat okoz, és az érintettek gyakran a hétköznapi cselekvések elvégzésére is képtelenné válnak" - nyilatkozta Dr. Benjamin Levine kardiológus. A kutatók szerint eredményeik valamennyire megvilágítják az agy öregedési folyamatát, és a benne történő véráramlás folyamatát.

"Az is kiderült, hogy a hosszan tartó edzés jótékony hatással van az agy működésére. Ezáltal tudjuk, hogyan vehetjük fel legeredményesebben a harcot az Alzheimer-kór és a többi időskori agyi leépüléssel járó betegség ellen" - következtetnek a kutatók.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Falusi utca
  2011-06-22 17:35:37, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Festmények 1.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1699
  • e Hét: 8575
  • e Hónap: 17959
  • e Év: 150513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.