Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Angyali üzenet
  2011-06-24 22:15:20, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-24 21:41:31, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szombat - menü ajánlat
  2011-06-24 21:39:11, péntek
 
  Szombat - menü ajánlat


Reggeli: Mákos reggeli csemege
Előétel: Hideg bolgár joghurtleves
Főétel: Bazsalikomos-májas-gombás töltött csirke tojásos rizzsel és vegyes salátával
Desszert: Cseresznyés rétes
Vacsora: Flamand sajtszelet
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós gombapaprikás olajbogyóval, galuskával


Mákos reggeli csemege:

Hozzávalók:
20 dkg alma
16 dkg pászka
4 pohár joghurt
2 dkg mák
8 dkg mazsola
3 evőkanál méz

Elkészítés:
A vékony cikkekre vágott almát, a mazsolát, a darabokra tördelt pászkát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, majd lazán összekeverjük. Tálkákba szedjük és tálalás előtt rászórjuk a mákot.


Hideg bolgár joghurtleves:

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
kis tej
1 pohár joghurt
1 nagyobb uborka
kapor


Elkészítés:
A fokhagymát sóval együtt nyomjuk szét. Egy szelet fehér kenyeret áztassunk be egy kis tejbe, majd öntsük rá a joghurtot, és keverjük simára. Hámozzuk meg az uborkát és reszeljük le, majd egy kicsit sózzuk meg, és hagyjuk fél órát állni. Nyomkodjuk ki, keverjük össze a joghurtos kenyérkével. Szükség esetén higítsuk vízzel. Hűtsük le, kaporral díszítve tálaljuk.


Bazsalikomos-májas-gombás töltött csirke:

Hozzávalók:
1 db egész tanyasi csirke
40 dkg gomba
2 db zsemle
1,5 dl tej
5 szál friss bazsalikom (levél+szár)
2 db csirke máj
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
borsikafű vagy bors
1 tojás

kacsazsír vagy libazsír
1 fej hagyma a tetejére szeletelve

Elkészítés:
A csirkét megtisztítom (én levágom a szárnya végét és a püspökfalatot), megmosom, besózom.

A töltelékhez a 2 db zsemlét kevés tejjel leöntöm, belenyomkodom, állni hagyom. A hagymát és a fokhagymát lereszelem, és kevés olajon megdinsztelem, majd a szeletelt gombát is rászórom, sózom, borsikafűvel vagy őrölt borssal megszórom, és a gomba levét elpárolom.

Az összes bazsalikomot felaprítom, az ázott zsemléhez keverem, sózom, hozzáadom a kész gombás-hagymás keveréket. A csirkemájat felkockázom, és ezt is belekeverem a töltelékbe, majd ráütök 1 tojást is. Utána borsozok, ha szükséges.

A csirkemell és a comb bőre alá tolom a tölteléket.

Beáztatom a római tálat langyos vízbe.

Belerakom a töltött csirkét az aljába, szeletelt hagymával megszórom, ráteszem a tál fedelét, és 2 órát sütöm 210 fokon. Ezután a tetejét leveszem, a levével meglocsolom, a többit leszívom róla, és további 20 percig pirítom a tetejét.

Tojásos rizzsel és vegyes salátával tálalom.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Cseresznyés rétes:

Hozzávalók:
2 kisebb rúdhoz
(12 szelethez):
fél kg cseresznye
8 dkg dió
8+2 dkg porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
12 dkg ráma
2x4 kész réteslap (2 csomag)
4 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk. A diót durvára vágjuk, 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal. Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű tepsit, a többit felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat).
Patyolat tiszta konyharuhára fektetünk 4 réteslapot, laponként kihajtogatva megpötyögtetjük-kenjük olvasztott vajjal/margarinnal, és megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával. A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva a réteslap felénk eső harmadára terítjük a cseresznye felét, meghintjük a fahéjas porcukor és a dió felével. A konyharuha segítségével előbb felhajtjuk a töltelékre merőleges tésztaszéleket, majd hosszanti irányban, nem túl szorosan feltekerjük. Hajtott élével lefelé, óvatosan a tepsibe fektetjük, és azonnal megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal. A maradék hozzávalók felhasználásával megtöltjük a maradék 4 réteslapot is, és a forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (kb. 20 perc). A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, megszórjuk a maradék 2 dkg porcukorral, és tálra rendezzük. Igazán csak frissen jó és mutatós, mert hamar megereszkedik a tésztája.

Készíthetjük dió helyett búzacsírával, mogyoróval, hámozott-pirított mandulával, cseresznye helyett pedig meggyel, vagy vegyesen, sőt eperrel is, de ehhez a változathoz valamivel több cukor és zsemlemorzsa kell.


Megjegyzés:
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 230 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Flamand sajtszelet:

Hozzávalók:
30-40 dkg rántani való sajt (trappista, gouda, edami, amit szeretünk)
2-3 db tegnapi szikkadt zsemle
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
2 dl tej
1 kávéskanál szárított élesztő

őrölt fehérbors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A tojásból, a lisztből és a tejből 1 kávéskanál élesztővel és csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk.

A sajtot és a szikkadt zsemléket ötletszerűen felszeleteljük (ajánlásom 5-7 milliméter vastagság), összetűzzük, majd a sűrű palacsintatésztába mártjuk. Forró zsiradékban kisütjük.

Tartárt, tárkonyt, esetleg recepttáramban is megtalálható tormamártást ajánlom mellé.

Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!


.Zöldborsós gombapaprikás olajbogyóval:

Hozzávalók:
1 üveg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
10 dkg olajbogyó
1 kis üveg borsó
1 kis pohár tejföl
tetszés szerint valamilyen tészta (csavart, spagetti, stb.) vagy rizs
étolaj

bors
oregánó
majoranna
csemege pirospaprika
2 kisebb burgonya

Elkészítés:
A hagymát felszeled kicsi darabokra, kevés olajban megpárolod, ha már üveges, szórsz bele egy teáskanál pirospaprikát, kevés vizet teszel bele. Beleöntöd a gombát, a borsót és az olajbogyót. Ízlés szerint fűszerezed. A burgonyát belekockázod. Hagyod főni, közepes lángon. (Hamar megfő, mert a konzerves ételeknek nem kell sok idő.) Ezután beleöntöd a pohár tejfölt. Kifőtt tésztával tálalod. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom, aki szereti a változatosságot!

A receptet Évuka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4232
  • e Hét: 8813
  • e Hónap: 22718
  • e Év: 152425
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.