Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Inci üditőket hozott
  2011-06-25 23:43:36, szombat
 
  ...... ........... ......



...... ........... ........... ...........


Köszi szépen
 
 
1 komment , kategória:  blog partik  
Columbo hadnagy sosem látott
  2011-06-25 21:04:47, szombat
 
  Columbo hadnagy sosem látott feleségéről.




Peter Falk a filmvilág egy misztikus szereplőjéről: Columbo hadnagy sosem látott feleségéről.
Létezik-e egyáltalán a 13 szezont megélt krimifolyam szinte minden epizódjában emlegetett feleség? Tudjuk-e, hogy néz ki, és mit szeret? Volt-e saját sorozata is Mrs. Columbónak? Többek között e kérdésekre is választ kapnak az alábbi linken
Link

Falkot többnyire mindenki a ballonkabátos, egy kérdésért mindig visszalépő nyomozó szerepében ismerte és kedvelte meg.
...... ..........


Az Egy maroknyi csodáért, illetve a Gyilkosság Rt.-ért Oscarra is jelölték. Hat évtizedes pályafutásának agyi betegsége vetett véget. De élete utolsó szakaszát nemcsak a szellemi hanyatlása, hanem rokonai is megkeserítették. Ugyanis a bíróságon úgy pereskedtek az elhelyezéséről és a felügyeleti jogáról, mintha csak autó lett volna. Persze mindezt nem puszta szeretetből, hanem Falk Miksa dédunokájának vagyonáért.

Családjával
...... ......


Szinészről Vikipédia az alábbi linken
Link

Képek a szinészről
Link

Columbó hadnagytól búcsú
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

...... ........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Peter Falk, avagy a Calambó
  2011-06-25 20:30:12, szombat
 
  Meghalt Peter Falk


Calambó egyik leg zseniálisabb húzása
Videó link Link

Forrás: 2011. június 24., péntek 20:20 Indey
Karrierje során öt Emmy-díjat kapott, ebből négyet a ballonkabátos nyomozó szerepéért. Két Oscar-díjra is jelölték, a hetvenes években pedig egy Neil Simon darabban (A második utca foglyai) nyújtott színházi alakításáért Tony-díjat kapott. A televízióban érezte magát a legjobban, különösen Columbo hadnagy szerepében.
Színházi évek
Színészi pályafutását aránylag későn, harmincévesen kezdte, előtte két diplomát is szerzett, az egyiket politológiából. A CIA-nél szeretett volna elhelyezkedni, de a hírszerzésnek nem kellett, így egy Connecticut állambeli hivatalban kapott munkát, és szabadidejében egy kis színházban játszott mellékszerepeket. Itt fedezték fel tehetségét, így került New Yorkba, ahol 1956-ban, Moliere Don Juan című darabjában mutatkozott be.
Ennyi pénzért két ép szemet is kapok
Habár kétségkívül tehetséges volt, Hollywoodtól mindenki óvta, mivel egyik szeme üvegből volt egy gyermekkori műtét következtében (rosszindulatú daganat miatt kellett eltávolítani még hároméves korában). A Columbia filmstúdió is érdeklődött iránta, de amikor meghallották, hogy üvegszeme van, Harry Cohn, a stúdió főnöke azt mondta, "ennyi pénzért olyan színészt is kapok, akinek két ép szeme van." Falk gyakran hunyorgott, ami később védjegyévé vált, de karrierje elején sokat hátráltatta. 1958-tól kisebb filmszerepeket is kapott, 1960-ban pedig a Murder Inc. egyik gengszterének megformálásáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscarra is jelölték. Egy évvel később Frank Capra Egy maroknyi csoda című vígjátékában bizonyította, hogy a dráma mellett a komédiához is ért. Ez a film hozta meg számára a második Oscar-jelölést.
Columbo
Tévéfilmekben és sorozatokban 1957-től szerepelt, első Emmy-jelölését 1961-ben kapta. Ezt 11 további jelölés és öt díj követte, amelyek közül négyet a gyűrött ballonkabátot és kitaposott cipőt hordó nyomozó, Columbo hadnagy szerepéért meg is kapott. Ebben a szerepben először 1967-ben tűnt fel a képernyőn (a karaktert előtte két másik színész is megformálta), a Gyilkosság receptre című epizódban. A Columbo epizódjai másfél-kétórás tévéfilmek voltak, évadonként 6-8 epizód került adásba, a történetek nem voltak összefüggők. Összesen 69 epizódot forgattak le. Peter Falk legutoljára 2003-ban öltötte magára a ballonkabátot. A sorozat szakított a hagyományos krimik szerkezetével, nem az volt a kérdés, hogy ki a tettes, hanem az, hogyan fogják elkapni. Minden rész azzal kezdődött, hogy a nézőknek megmutatták a gyilkosságot. A lényeg Columbo nyomozásán és módszerein volt.
...... .............


Cassavetes és Wenders
A hetvenes évek közepére Falk félmillió dolláros fizetést kapott a kétórás Columbo-epizódokért (a sorozat soha nem olyan évadokkal futott, mint egy Vészhelyzet, évente sokkal kevesebb részt gyártottak belőle), de nem igazán kedvelte a karaktert, és szerette volna felbontani szerződését, de a gyártó Universal Television ezt nem engedte.
1970-től kezdve nagyon jó barátság fűzte John Cassavetes rendezőhöz, akinek több filmjében szerepelt. Játszott a Férjekben, az Egy hatás alatt álló nőben (ezt részben ő finanszírozta), 1986-ban szerepet kapott Cassavetes utolsó filmjében, az Egy kis gubancban. 1978-ban közölte a Universal Televisionnel, hogy több Columbo-epizódot nem forgat, és egészen 1989-ig csak filmes karrierjére koncetrált. Wim Wenders 1987-ben a Berlin felett az ég fontos szerepére is felkérte.

Csendes magánélet
Magánélete csendes, botrányoktól mentes volt. 1960-ban nősült először, és 16 éven át élt együtt Alice Mayóval, akivel két lányt fogadtak örökbe. 1977-ben a színésznőt Shera Danese-t vette feleségül, akivel haláláig élt együtt. A színészet mellett érdekelte a festészet és a grafika, utóbbihoz volt is tehetsége, erről a honlapján látható vázlatok is tanúskodnak
2007-ben egy fogászati kezelés során elaltatták, utána Alzheimere egyre súlyosabb lett. 2009-re már azt is elfelejtette, hogy valaha egy Columbo nevű nyomozót alakított a tévében.
A halál Beverly Hills-i otthonában érte péntek délután 83 éves korában, 2011.06.23




 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Elhunyt Peter Falk, Calambó
  2011-06-25 19:37:11, szombat
 
  Elhunyt Peter Falk, Calambó

83 éves korában elhunyt Peter Falk, a világhírű ballonkabátos nyomozót, Columbót megszemélyesítő,.többszörös Emmy-nyertes színész.
...... ........... ......


. Miközben azt soha nem tudtuk meg, hogy ki is Columbo felesége, a színész igazi neje, Shera Danese a népszerű sorozat hat epizódjában is szerepelt.
2. Idehaza Szabó Gyula kölcsönözte a hangját a ballonkabátos nyomozónak, és a lánya szerint előfordult, hogy háttal a filmnek szinkronizálta a filmet. ,,Annyira ismerte a karakterét, hogy volt, amikor a képernyőnek háttal mondta fel a szöveget. Amikor a nyomozó szivart vett a szájába, akkor apám bekapta egy ujját, úgy szinkronizált."
3. Peter Falk a magyar Falk Miksa dédunokája volt.
...... ........... .....


4. Egyik szemét hároméves korában, daganatos betegség következtében veszítette el.
5. 15 évesen tengerésznek, diploma után pedig CIA-ügynöknek akart állni, de elutasították, és első filmszínészi próbálkozásai is kudarccal végződtek.
6. Utolsó éveiben Alzheimer-kórral küzdött. 2008-ban magáról sem tudva rohangált Beverly Hills utcáin, ekkor a bíróság felesége gyámsága alá helyezte.


 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Barátság szalag a Ning oldalon
  2011-06-25 19:30:34, szombat
 
  ......



........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Szarvas Körös folyó
  2011-06-25 11:23:04, szombat
 
 


Szarvas a Körösök völgyében fekvő csodálatos város és a Közép-Európa legtisztább vízű folyója

Videó link Link
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Ha valakit igazán meg akarsz
  2011-06-25 11:15:03, szombat
 
  Tartalmas és gyönyörű napot, hétvégét kívánok és sok-sok puszit küldök szeretettel: V.Ildykó

......


"Ha valakit igazán meg akarsz ismerni, nem kell mást tenned mint belenézni a szemébe és megkérdezni tőle, hogy mit gondol a világról."
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Katitól kaptam
  2011-06-25 08:57:41, szombat
 
  ...... ............

 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Sharon hétvégi képei
  2011-06-25 08:34:37, szombat
 
  ....



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Keresztelő Szent János születé
  2011-06-25 08:28:52, szombat
 
  Keresztelő Szent János születése

Abban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy (pogány) százados járult eléje, és így szólt: ,,Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik." Jézus így felelt: ,,Megyek és meggyógyítom őt." A százados ezt válaszolta: ,,Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én szolgám. Jómagam, bár alárendelt ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: Menj! - elmegy; a másiknak: Jöjj ide! - akkor hozzám jön; és szolgámnak: Tedd ezt! - és megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez: ,,Bizony, mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben. Ezért azt mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában, a választott nép fiait pedig kivetik a külső sötétségre. Ott sírnak majd, és fájdalmukban csikorgatják fogukat." A századosnak pedig azt mondta Jézus: ,,Menj, és legyen úgy, amint hitted." És meggyógyult a szolga még abban az órában.
Ezután Jézus Péter házába ment. Látta, hogy annak anyósa lázas betegen fekszik. Megérintette kezét, mire a láz elhagyta őt. Fel is kelt, és szolgált neki. Amikor beesteledett, sok, ördögtől-megszállott embert vittek Jézushoz. Szavával kiűzte a gonosz lelkeket, és minden beteget meggyógyított, hogy beteljesedjék Izajás próféta jövendölése: ,,Gyengeségeinket magára vette, és betegségeinket ő hordozta."
Lk 1,57-66. 80

Elmélkedés:
A zsidók által hitetlennek tartott pogány katonatiszt hitét Jézus e szavakkal dicséri meg: ,,ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben". A hit isteni ajándéka mellett azonban emberi szempontok is lehettek a katona kérésének hátterében. A fegyelemhez és parancsokhoz szokott katonatiszt feltételezi, hogy a kimondott szónak hatása van. De észrevehetjük figyelmességét is, amely nem kívánja, hogy Jézus, a törvénytisztelő tanító belépjen egy pogány házába, hiszen ez nem volt megengedett. Bár parancsnok, e helyzetben beismeri tehetetlenségét és alárendelt szerepét.
Ezen emberi szempontok mellett azonban mégis a hite az a döntő elem, amelyre alapozva Jézus csodával gyógyítja meg szolgáját.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Köszönöm Jézusom, hogy enyém lettél,
Hogy a szívembe beköltöztél!
Ne hagyj magamra hosszú utamon,
Legyél vigaszom, oltalmazóm!
Erősíts a gyengeségben,
Adj támaszt egyedüllétben,
Soha ne engedd el kezemet,
Fogadd el szerető szívemet

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 317 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1225
  • e Hét: 12287
  • e Hónap: 24963
  • e Év: 258710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.