|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2011-06-25 22:13:10, szombat
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2011. június 27 - július 03.
Hétfő:
Előétel: Zsenge karalábéleves
Főétel: Cigánypecsenye majonézes kukoricával
Desszert: Vaníliás eperturmix
Vegetáriánus ajánlat: Spárgasaláta tojással
Kedd - ma nézzünk körül a halpiacon!
Előétel: Halgombócleves vagy halleves
Főétel: Hal portugál módra
Desszert: Túrótorta halacskának öltözve
Vegetáriánus ajánlat: Mandulás halfilé
Szerda:
Előétel: Vaníliás cseresznyeleves
Főétel: Kőkorszaki szakik kedvence sült burgonyával és káposztasalátával
Desszert: Bögrés gyümölcsrizs
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos rakott tészta
Csütörtök:
Előétel: Borsós raguleves csurgatott tésztával
Főétel: Fokhagymás tejben pácolt rakott csirkemell idénysalátával
Desszert: Meggyes clafoutis (tejes pite)
Vegetáriánus ajánlat: Mediterrán egytál
Péntek:
Előétel: Karfiolkrémleves pirított zsemlekockával
Főétel: Vargányás-csirkés tészta
Desszert: Málna álom
Vegetáriánus ajánlat: Tonhalas spagettisaláta
Szombat:
Reggeli: Mediterrán szendvics
Előétel: Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve
Főétel: Gulyásleves Nani módján
Desszert: Túrógombóc mákbundában - Pistuc tepsijéből
Vacsora: Tonhal pástétom kapribogyóval
Vegetáriánus ajánlat: Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal
Vasárnap:
Reggeli: Villámgyors tojáskrém pirítóson, teával
Előétel: Gazdag csirkehúsleves
Főétel: Kolozsvári szarvastokány rókagombával, burgonyaropogóssal
Desszert: Meggyes túrókrémtorta
Vacsora: Köményes sült virsli tejföllel
Vegetáriánus ajánlat: Sült gomolya csicseriborsó-salátával
A részletes recepteket megtalálhatjátok itt:
Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2011-06-25 21:37:38, szombat
|
|
|
Kedves Barátaim, kedves Látogatóim!
Elnézést kérek, hogy most már napok óta kevesebb dolgot tudok feltenni,
de nagyon lassú a net, sőt van amikor akadozik is - hol beenged, hol nem.
További szép estét kívánok szeretettel! |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2011-06-25 14:57:23, szombat
|
|
|
Vasárnap - menü ajánlat
Reggeli: Velős pirítós
Előétel: Borsókrémleves túrógombóccal
Főétel: Rántott hús petrezselymes újburgonyával és paradicsomsalátával
Desszert: Csúsztatott palacsinta narancsmártással
Vacsora: Caesar saláta szárnyasmájjal
Vegetáriánus ajánlat: Almás rántott sajt
Velős pirítós:
Hozzávalók:
6-8 db velőrózsa
étolaj
4 gerezd fokhagyma
só
bors
ételízesítő
kenyér
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük, beletesszük az összezúzott fokhagymát. Néhány másodperc múlva beletesszük az összekockázott velőt. (2-3 mp tovább ne süssük a fokhagymát, mert könnyen megég, és akkor kesernyés lesz.) Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Felengedjük 1-1,5 dl vízzel, és megpároljuk. Addig sütjük, míg a vizet elfőtte. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés:
A család egyik kedvence ez. Reggelire, vacsorára tökéletes étel.
A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!
Borsókrémleves túrógombóccal:
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 fej saláta
3 dkg vaj
40 dkg tisztított zöldborsó
2 dkg liszt
3 dl tej
cukor ízlés szerint
A gombóchoz:
20 dkg túró
1 tojás
5 dkg búzadara
1 teáskanál vágott kapor
Elkészítés:
A salátát megtisztítjuk és megmossuk.
A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 276 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Sütőben sült rántott hús:
Hozzávalók:
8 szelet karaj
3-4 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olívaolaj
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, majd besózva kicsit állni hagyjuk, a szokásos módon bepanírozzuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat olajjal megkenjük, majd 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Sütés közben, ha már a felső része kezd pirosodni, átfordítjuk, hogy a másik oldala is megpiruljon.
Megjegyzés:
Én reszelt sajtot is szoktam a zsemlemorzsába keverni, ettől még finomabb lesz a hús. Gyorsan megvan, és nem lesz a lakás tele az olajos szaggal.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Sütőben sült töltött-rántott hús:
Hozzávalók:
olaj
8 szelet ujjnyi vastag karaj
1 kis fej vöröshagyma
20-25 dkg gomba
20 dkg reszelt trappista sajt
kakukkfű
só
bors
10-15 dkg császárszalonna
2-3 tojás
1 tányér liszt
1 tányér zsemlemorzsa
1 tányér olaj
Elkészítés:
A karajszeleteken zsebet vágok, kiklopfolom egy kicsit, és besózva félreteszem (akár egy éjszakára is). A szalonnát felkockázom, és egy pici olajon megfuttatom. Rádobom az apróra szeletelt hagymát, majd az apróra szeletelt gombát, és megfűszerezem. Fedő alatt összepárolom őket. Ha már elfőtte a gomba a levét, kész is van. A reszelt sajttal jól összedolgozom, és ezzel a gombás-szalonnás-sajtos keverékkel megtöltöm a húsokat, fogvájóval összetűzöm a szájukat. A hagyományos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, de végül még megfürdetem a tányérba rakott olajban is. A sütőt előmelegítem 180-190 fokra. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és csak annyi olajat kenek el rajta, hogy 1 mm legyen rajta csak. A húsokat szépen rárakom, és mehet be a sütőbe. 20 percig rá se nézzünk, aztán lehet is őket megfordítani, de csak óvatosan, nehogy ledobja a ruháját. Újabb 20 perc után már készen is van.
Én ezután csak így csinálom a rántott húst. Töltve pedig még jobb. Bármivel meg lehet tölteni, pl. sajttal-sonkával vagy gombás rántottával, vagy zöldségekkel is. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Jné Erika küldte. Köszönjük!
Csúsztatott palacsinta narancsmártással:
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg liszt
A töltelékhez:
cukrozott kakaó
A narancsmártáshoz:
15 dkg liszt
8 evőkanál cukor
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs leve
5 dl tej
3 tojássárgája
mazsola
narancsaroma
kis narancshéj
Elkészítés:
A palacsintához a 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük. 3 tojásfehérjét keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a lisztet belekeverjük. Nagy palacsintákat készítünk, kb. 6 darabot, félig sütjük csak, majd egy tálra csúsztatjuk, cukrozott kakaóval megszórjuk, majd a következő palacsintát erre csúsztatjuk. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük rá, és a sütőbe toljuk 20 percre.
Közben elkészítjük a mártást: 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk 1 narancs levét, kis reszelt héját, mazsolát, narancsaromát. 15 dkg sima lisztet, 8 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejjel simára keverünk, ezzel besűrítjük a narancsos tejet. (Ha lehet, gőz felett, így nem csomósodik be.)
A palcsintát felszeljük, mint a tortát, leöntjük a mártással, tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Belányi Ferencné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Caesar saláta szárnyasmájjal:
Hozzávalók:
25 dkg szárnyasmáj
2 evőkanál szójamártás
2 szelet toastkenyér
2 gerezd fokhagyma
1 fej saláta
2 paradicsom
fél kígyóuborka
2 főtt tojás
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál fehérborecet
6 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál mustár
só
porcukor
reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
A májat felkockázzuk, tálba tesszük, a szójaszósszal leöntjük. Letakarjuk, és fél óráig hűtőben érleljük.
Legszebb széles teflonserpenyőnkben olajat hevítünk, rajta a felkockázott kenyeret a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban a májat is megpirítjuk.
A salátát apróra tépkedjük, a paradicsomot, az uborkát és a főtt tojást karikákra vágjuk.
Jön az öntet: a hagymát nagyon apróra vágjuk, és a fehérborecettel, valamint a mustárral összekeverjük. Sóval, borssal, porcukorral ízesítjük, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olívát is.
Az előkészített hozzávalókat 4 tányéron elosztjuk, rátesszük a májat, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal.
Friss, gyümölcsös rozét igyunk mellé.
Megjegyzés:
Nem kell hűteni, sőt az a legjobb, ha a máj még meleg rajta. Ugyanígy készül a csirkehúsos is, csak ott ugyanennyi mennyiségű, kis kockákra vágott csirkemellet használunk.
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Almás rántott sajt:
Hozzávalók:
30 dkg hajdú vagy eidami sajt egy darabban
2 alma
2 tojássárga
a bundázáshoz: 2 evőkanál liszt
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj
a mártáshoz: 5 dl tej
5 dkg vaj
3 csapott evőkanál finomliszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
törött fehér bors, só.
Elkészítés:
a sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem. Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem.
Egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon kiforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem. A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2011-06-25 10:52:59, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
Napsütéses, szép napot!
és
(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)
Link
Nézz be ide is, megéri:
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2011. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
259 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2287
- e Hét: 6801
- e Hónap: 11839
- e Év: 141546
|
|
|