Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Magyar-kínai együttműködések,
  2011-06-28 22:38:31, kedd
 
  http://www.jovonk.info/2011/06/25/magyar-kinai-egyuttmukodesek-megallapodasok


Magyar-kínai együttműködések, megállapodások?


Ez az egész azt mutatja, hogy Orbán Viktor már a legkisebb lehetőségek után is kapkod. Egyes források szerint Kína egymilliárdos hitelt adott, a többi pedig befektetési lehetőség. Orbán szinte semmit sem kapott, csak egy kis haladékot, no meg a szokásos, rendkívül méltányosnak nevezhető udvariasságot Kínától. Ez a hihetetlen nagy sikersztori, amit megpróbálnak eladni. Az a komikus, hogy valóban siker, mert az, hogy további két hét haladékot kaptak (ennyire tolja ki ez a gazdasági összeomlás határidejét nagyjából), a totális katasztrófa árnyékában valóban sikernek nevezhető.

Ajándékot kapott a gyerek, mehet a játszótérre labdázni...

Kína jön a cégeivel, és biztosak lehetünk benne, hogy a versenytárs multikat ki fogja innen nyírni. Kik a versenytársai? Az összes, mivel Kína bármit képes legyártani, minden területen vannak cégei. A dollár-befektetések, hitelek egyébként leírhatók, mert pár hónap múlva az euro a dollárral együtt vécépapírnak lesz csak használható, illetve annak sem, mert seggtörlésre a papír-anyaga túl durva, a bankjegy maga meg rövid, és annyi drogbáró, gyilkos és szajha kezén ment át, hogy mocskosabb az ürüléknél. Tehát másrészről Kína némi politikai előnyt is szerez azzal a főleg dollárban lévő devizatartalékával, amelynek egyre kisebb az értéke. Kínának hihetetlen mértékű dollártartalékai vannak, amelyeken amúgy sem fog tudni túladni, így nagy része értéktelenné fog válni. Az, hogy abből pár milliárdot átvált eurora és befekteti, a lényegen nem változtat.

Azt is hozzá tehetjük, hogy ennek a látogatásnak semmiféle jelentősége nem lesz az EU-s kapcsolatokat tekintve. Az EU már most is halott, összeomlása talán csak hetek kérdése. Néhány év múlva az EU határait csak a határon belül lévő romok, temetetlen hullahegyek és a pestises nyomortelepek fogják kijelölni. Tehát ez leginkább ahhoz hasonló, amikor a haldokló reményért kapkod a halálos ágyán, a hozzá közeledő ember pedig kegyességből megtiszteli egy jóindulatú mosollyal, és egy pillanatra még a kezét is megfogja, amíg a halálos betegből el nem száll az élet.

Tálas András - Jövőnk.info







Pályi György



Gondolataim 3



Elmúlt pár hétben miután a kormánynak a magánnyugdíjpénztárak vagyonának államosításából befolyt összegből sikerült néhány százalékkal csökkenteni az államadósságot.Mást se hallani a kormány részéről hogy mekkora siker.Hisz az adósság az igazi ellenség és ez döntő lépés a győzelem felé vezető úton,ami igaz is lenne ha a kormány takarékos gazdálkodásának lenne a következménye.Természetesen a takarékossági politikába nálam népnyúzás nem fér be.A kormányéba sajnos igen bár ez a pénz még nem abból van.

Tegnap óta viszont az ad okot az ünneplésre,hogy a kormánynak sikerült Kínától is hitelt felvenni 1 milliárd dollárt.Azért is lelkesednek hogy a kínaiak még Magyar Állam Kötvényt is fognak vásárolni.Ezek mint tudjuk jelentős adósság növelő tételek.A kormány akkor is ünnepeli és ünnepelteti magát csökkenti akkor is ha növeli az adósságot.Magyarán mondva bármit tesznek bármilyen eredménnyel az szerintük siker.Nem is egyszerű, hanem történelmi.

Mellesleg szabad utat kapott a kínai tőke is így hazánk kiárusítása tovább folytatódik.



2011.06.26
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Mi leszünk Kína Tajvanj
  2011-06-28 22:20:44, kedd
 
  Orbán: Mi leszünk Kína Tajvanja!

2011. június 27., hétfő

Orbán Viktor és Ven Csia-pao szombaton megállapodtak: eztán a legtöbb, Made in China feliratú terméket nálunk gyártják titokban.

A magyar és a kínai államfő megállapodása szerint egy 1 600 000 főt foglalkoztató, mindent összeszerelő üzemet fognak építeni, ami összekötné Budapestet és Vácot, és amelyben eztán minden kínai cucc készül majd, a zenélő öngyújtótól a hamis Nike cipőkön keresztül az eredeti Nike-cipőkig. Az így elkészült árut hajóval vinnék Kínába, hogy rávarrják a Made in China címkéket.

Az árrés nem lenne nagy az így gyártott dolgokon, sőt, az első három évben Magyarországnak kellene fizetnie, azonban az intézkedés megoldaná a munkanélküliséget, akik pedig jobb sorsra vágynak, azoknak a magyar-kínai megállapodás lehetőséget nyit arra, hogy Kínában magyar éttermet nyissanak, ahol a csípős-nem csípős fogalompár helyett a zsíros-nem zsíros és a gulyás-nem gulyás kategóriákkal dolgozhatnak.


http://hircsarda.blog.hu/2011/06/27/orban_mi_leszunk_kina_tajvanja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidók hazánkat is fenyegeti
  2011-06-28 22:16:16, kedd
 
  A zsidók hazánkat is fenyegetik, ha nem úgy táncolunk, ahogy ők fütyülnek
2011. június 28. 01:17:28

Lasújt...

Izrael mozgósítani kezdte nagykövetségeit szerte a világban, azért, hogy tegyenek meg mindent az önálló palesztin állam ENSZ-elismerésének megakadályozására. A titkos kábeltáviratokról szóló információkat a Hárec című izraeli lap szivárogtatta ki.

A zsidó állam diplomatái valamennyien azt a feladatot kapták, hogy állomáshelyükön a lehető legmagasabb rangú tisztségviselőknél lobbizzanak a palesztin állam elismertetése ellen, érjék el a helyi zsidó közösségek támogatását az ügyben, és tegyenek meg mindent annak érdekében is, hogy a fogadó országok sajtójában az önálló palesztin állam ellen érvelő cikkek jelenjenek meg.

A titkos táviratokat Rafael Barak, az izraeli külügyminisztérium főigazgatója és a minisztériumi főosztályok vezetői küldték, előírva, hogy minden egyes izraeli követségnek pontos és részletes cselekvési tervet kell készítenie arra, hogy a fogadó ország adottságainak megfelelően hogyan kívánja megvalósítani ezt a célt. ,,...A palesztinok erőfeszítéseit úgy kell bemutatni, mint amelyek rombolják Izrael Állam legitimitását... A cél, hogy az az ország, ahol szolgálatot teljesítenek, a palesztin állam ellen szavazzon a világszervezetben" -olvasható a minisztériumi utasításban. Egyúttal elrendelték azt is, hogy egyetlen diplomata sem mehet szabadságra szeptemberben. Mint ismeretes: a Palesztin Hatóság ekkor tervezi kikiáltani és az ENSZ-ben is elismertetni az önálló palesztin államot.

A minisztérium főigazgatója arról is informálta a külképviseleteket, hogy létrehoztak egy ,,Szeptember Fórumot", amelynek vezetője a közel-keleti főosztály vezetője,a volt "második generációs holokauszt túlélő" Jákov Hadas. A Fórum feladata a lehetséges palesztin lépések tanulmányozása, az izraeli opciók kidolgozása és diplomáciai és média-tervezet összeállítása. A külképviseleteknek hetente kell jelentést hazaküldeniük a Szeptember Fórumnak.

A külügy nyugat-európai főosztályának vezetője, Naor Gilon külön táviratot küldött az Európai Unió tagországaiban delegált izraeli nagykövetségeknek. Ebben az uniós országokat három csoportba sorolta: 1.) azok az országok, amelyek már jelezték, hogy nem értenek egyet az egyoldalú palesztin lépéssel, mint például Németország és Olaszország; 2.) azok az országok, amelyeknek álláspontja nem világos, kivált a kelet-európai országokról van szó, amelyek 1988-ban elismerték a palesztin állam létrehozásának szükségességét.

A dokumentum a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát, Lengyelországot, Magyarországot, Romániát és Bulgáriát említi, s ezekbe az országokba Netanjahu kormányfő és Lieberman külügyminiszter el is látogat; 3.) azok az országok, amelyek várhatóan támogatják a palesztin államiságot, mint például Svédország, Írország, Belgium és Portugália. Az izraeli külügy véleménye szerint egyébként az Unió 27 tagországa között nincs egyetértés a palesztin állam elismerésének ügyében, és nehéz is lesz konszenzusra jutniuk.

Naor Gilon főosztályvezető azzal a feladattal bízta meg a nagyköveteket, hogy a fogadó országban próbáljanak meg minél több politikust és közvélemény-formálót rávenni arra, hogy olyan nyilatkozatokat tegyen, vagy olyan állásfoglalást hozzon nyilvánosságra, amely ellenzi a palesztin állam egyoldalú elismerését, s ugyanakkor generáljanak negatív média-riportokat és publicisztikákat a palesztin lépésekről.

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=84639
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fülkeforradalom: MSZP-Fidesz "
  2011-06-28 22:12:04, kedd
 
  Fülkeforradalom: MSZP-Fidesz "nemzeti együttműködés" Kispesten
Tue, 2011/06/28 - 12:51


A magát nemzetinek valló, folyton a hazai érdekek szem előtt tartását, és a fülkeforradalmat is hirdető Fidesz összefogást szorgalmazott a kispesti önkormányzatban. Hogy kivel? Az MSZP-s polgármesterrel. A legnagyobb egyetértésben. Gajda Péter a Magyar Hírlapnak mesélt a nagy barátságról.

Kispesten patthelyzet alakult ki az őszi önkormányzati választások nyomán. Esztergomtól eltérően azonban a főváros XIX. kerületében megegyezett a "jobb"- és a baloldal, így az MSZP-s polgármester egyik helyettese ugyancsak szocialista, két alpolgármester pedig fideszes.

- Kispesten meglehetősen érdekesen alakult az önkormányzati választások eredménye.
- A fővárosban három kerületben nyert szocialista polgármesterjelölt, Angyalföldön, Pesterzsébeten és itt. A tizennyolc tagú képviselő-testület felét a Fidesz adja, van - velem együtt - hét MSZP-s, egy jobbikos és egy LMP-s képviselő. Ilyen felállás mellett az MSZP nem tud többséget teremteni, a Fidesz pedig csak akkor, ha alkalmanként szövetségre lép vagy az LMP-vel vagy a Jobbikkal. Erre szoktam mondani fideszes kollégáimnak, hogy egyszerűbb lenne, ha a két nagy párt koalícióra lépne. Még ha ez nem is történt meg, egyfajta együttműködés mégis van a Fidesz és az MSZP között.

- Vajon az ősszel miért mentek szembe a kispestiek az országos tendenciával, újraválasztva a szocialista polgármestert?
- Az elmúlt négy évben, még a közgyűlési többséggel is rendelkezve, megannyi fejlesztést sikerült véghezvinnünk. A zöldprogramunkra szerintem büszkék lehetünk. Fontos megjegyezni, hogy a kerületben komoly térfigyelő rendszert építettünk ki. Európai uniós és hazai programok révén egyébként mintegy kétmilliárd forintot sikerült nyernünk pályázatokon, így közterületi és intézményi fejlesztéseket egyaránt meg tudtunk valósítani, ahogyan az oktatásba és a szociális ellátásba is beruházhattunk. Építettünk kerékpárutakat, és megújítottunk sportpályákat. Jó néhány programunk tehát sikeres volt, nem mellékesen pedig megpróbáltam végrehajtani azt, amit még 2006-ban megígértem. Amúgy még az előző ciklus elején túlestünk a szükséges intézmény-, különösen az iskola-összevonásokon. Persze hozzá kell tennem, nem csupán összevonásokról, hanem az oktatási intézményhálózat érdemi átalakításáról is beszélhetünk.

- Mindemellett nemcsak ön, hanem a Fidesz is jól szerepelt, így a választások nyomán egyfajta patthelyzet alakult ki. Hogyan oldották fel ezt?
- MSZP-s polgármesterként három helyettesem van, egy szocialista és két fideszes alpolgármester dolgozik Kispestért. Négy tanácsnokot is választottunk, akik az LMP, a Jobbik, a Fidesz és az MSZP soraiból kerültek ki.

- Ez már-már maga a megvalósult nemzeti együttműködés.
- Így is fogalmazhatunk. Mindenesetre ez kényszer szülte együttműködés, hiszen a Fidesz sem tud mindent megtenni a polgármester nélkül, és ez fordítva is igaz. Ezt a helyzetet még szoknunk kell, néha akadnak komoly gondok, de abban bízom, hogy egy idő után mindenki rájön: a kispestieket nem a pártpolitika érdekli, hanem az, hogy azt a programot, amelyet bemutattunk, valósítsuk is meg, dolgozzunk együtt a kerületért. Hogy ezt most nagykoalíciónak, szakmai vagy nemzeti együttműködésnek hívjuk, az nem sokakat érdekel.

- Mégis egészen más a főváros XIX. kerületében a helyzet, mint Esztergomban, ahol egy független polgármester és a fideszes közgyűlési többség tusakodik.
- Vannak vitáink, problémáink, a legutóbb például nem sikerült egyezségre jutnunk egyes tisztségviselők megválasztását illetően, de szerencsére nagyon messze vagyunk attól a helyzettől, ami Esztergomban van.

(Magyar Hírlap)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_06_28_fulkeforradalom-mszp-fidesz-nemzet i-egyuttmukodes-kispesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magát nemzetinek valló kormá
  2011-06-28 22:09:19, kedd
 
  A magát nemzetinek valló kormánynak ideje lenne a nemzettel is törődnie
Tue, 2011/06/28 - 02:30


A magát nemzetinek valló kormánynak ideje lenne a nemzettel is törődnie - szögezte le Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján.

A kormány az elmúlt napokban világviszonylatban is egyedi államadósság csökkentésről beszélt. Gyöngyösi kijelentette, a sajtóban is megjelenő kommunikáció, miszerint mindez a magyar gazdaság teljesítőképességének erősödése miatt tapasztalható, nem fedi a valóságot. A kormány ugyanis a magánnyugdíjpénztárak államosításából befolyt összeg államadósságot megtestesítő részének bevonását fordította erre a célra.

"A Jobbik ezzel szemben a bajbajutott devizahiteleseknek nyújtott volna ebből az összegből segítő kezet. Ennek a tételnek a rendezése 700 milliárd forintból megoldható lett volna. Az összeget fordíthatták volna a magyar gazdaság szerkezeti átalakítására is, amelynek súlypontjában állhatott volna a hazai kis- és középvállalkozások helyzetének javítása, valamint stratégiai ágazatok, mint a mezőgazdaság támogatása." - mutatott rá a politikus.

A Jobbik politikusa problémának nevezte a jelenlegi monetáris politikát is, amely több hónapja változatlanul hagyja a 6 százalékos jegybanki alapkamatot.

"A magát nemzetinek valló kormánynak ideje lenne a nemzettel is törődnie. Az államadósság ilyen formában történő csökkentése csak átmeneti időre hoz pozitív változást. A gazdaságot viszont hosszú távra szóló programokkal lehet dinamizálni." - nyilatkozta Gyöngyösi Márton.

(Barikád)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_06_28_a-magat-nemzetinek-vallo-kormanyna k-ideje-lenne-a-nemzettel-is-torodnie?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&a mp;utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Mag yar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrizetbe vették Galambos Lajo
  2011-06-28 21:26:53, kedd
 
 
Őrizetbe vették Galambos Lajost az NBH volt főigazgatóját
barikad.hu

2011, június 28 - 20:45

Az MTV Híradója úgy tudja, hogy kedd este gyanúsítottként hallgatja ki a Budapesti Katonai Ügyészség a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetőjét.

A Budapesti Katonai Ügyészség illetékese nem kommentálta a gyanúsítással kapcsolatos információt. Így egyelőre nem tudni, miért vették őrizetbe, és milyen ügyben gyanúsítják a nyugalmazott vezérőrnagyot - olvasható a hirado.hu oldalon.

Galambos Lajost 2004-ben Medgyessy Péter nevezte ki az NBH élére. 2007-ben szerelt le, a nyilvánosság előtt nem indokolta döntését, de akkor robbant ki az Egymásért alapítvány körüli botrány. A szervezetről kiderült, hogy egy aktív és egy korábbi NBH-s munkatárs is részt vett a tevékenységében. Galambos az alapítvány kuratóriumának tagja volt - áll a honlapon.



MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/%C5%91rizetbe_vett%C3%A9k_galambos_lajost_az_nbh_volt_f%C5%91ig azgat%C3%B3j%C3%A1t-20110628
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha legközelebb rossz napod van
  2011-06-28 21:04:04, kedd
 
  Ha legközelebb rossz napod van, gondolj a következőkre:
Egy Sziámi ikerpár egyik tagja vagy.
A válladnál hozzád nőtt testvéred homokos.
Te nem vagy az.
Ma egy forró randevúja lesz.
Csak egy seggetek van....

Na, jobban vagy már?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Felvásárolnak bennünket a kína
  2011-06-28 21:02:34, kedd
 
  Felvásárolnak bennünket a kínaiak?

Dátum: 2011. June 27. Monday, 12:53


Aggódva figyeli a kínai pénztőke térnyerését Lámfalussy Sándor, az ,,euró atyjaként" ismert közgazdász, aki bár nem lelkes híve a jelenségnek, ezt azonban szerinte mégsem szabad úgy megítélni, hogy akkor most Kína fölvásárolja a kis európai országokat, köztük hazánkat. Az Államadósság Kezelő Központnál úgy tudják: a kínaiak már vásároltak is a magyar államkötvényekből.




Egyelőre nem tudni, mikor és mennyi magyar államkötvényt fog vásárolni Kína. Ennek feltételeiről, összegéről további egyeztetéseket ígért a hazánk és az ázsiai ország között a kínai-magyar kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. Orbán Viktor kormányfő a kínaiak lehetséges magyar kötvényvásárlásáról úgy nyilatkozott, hogy ma Magyarország ugyan képes önmagát finanszírozni a pénzpiacokról, de óriási biztonságot fog jelenteni számunkra, ha Kína magyar államkötvényt vásárol. Ezzel a maga részéről az ország finanszírozásának középtávú módját megoldva látja, szerinte ez történelmi segítséget jelent Kínától, mert ez a biztonság kell ahhoz, hogy bátran végig tudjunk menni a gazdaság újjászervezésének útján.
Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese ezzel kapcsolatosan a napokban úgy fogalmazott a Heti Válasznak, hogy az ez évi devizakibocsátási terv már teljesült, ezért az ÁKK idén már nem tervez további kibocsátásokat. Így Kínában sem, noha korábban az a hír járta, hogy Magyarország esetleg ott fog államkötvényeket kibocsátani. Az ÁKK vezetése korábban egyébként Pekingben tárgyalt, ahol arról igyekezett meggyőzni a házigazdákat, hogy vegyenek a magyar állam forint- és devizakötvényeiből. Az ÁKK-nál úgy tudják, hogy a kínaiak már vásároltak is.
De nem hazánk az egyetlen európai ország, amelynek finanszírozásából részt vállalnak a kínaiak. Peking vásárolt már görög, portugál, spanyol és szlovák állampapírokat is. Lámfalussy Sándor, az euró "atyjaként" ismert közgazdász, Orbán Viktor korábbi tanácsadó-testületének tagja aggódással vegyes megértéssel figyeli, hogy a kínai pénztőke elárasztja a kis európai országokat. Mint azt márciusban a Heti Válasznak adott interjúban kifejtette: egyáltalán nem lelkes híve a jelenségnek.
,,Ezt mégsem szabad úgy megítélni, hogy akkor most Kína fölvásárolja a kis európai országokat. Kínában hatalmas a lakosság megtakarítási hajlandósága, s az ellenkezője történik annak, mint aminek történnie kellene: egy szegény országban, mivel hiányzik a szociális védőháló, többet takarítanak meg az emberek, mint bárhol a világon, s finanszírozzák a gazdag államokat." Így például Amerikát is. ,,Az amerikaiak ugyanis nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy takarékoskodniuk és megtakarítaniuk kellene. Amíg ez nem változik meg, marad ez az egészségtelen helyzet. Mit csináljon Kína a hatalmas megtakarításaival? Hagyja a béreket felszaladni és tönkretenni a vállalati struktúráját? A kínaiak is látják a problémát, de az egyensúlytalanság felszámolásából Amerikának is ki kellene vennie a részét." - nyilatkozta az ismert nemzetközi szaktekintély.


Forrás: Heti Válasz
MTI Fotó: Beliczay László


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4392
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormányfő Kína-ügyben hitelt
  2011-06-28 20:04:14, kedd
 
  Mirkóczki Ádám: A kormányfő Kína-ügyben hiteltelen!
2011. június 28. - 14:44

Jómagam nem tartozom azok közé, akik markáns álláspontot képviselnek Magyarország és Kína külpolitikai viszonyáról, stratégiájáról, de én nem is foglalkozom külpolitikával, mert nem értek hozzá. Természetesen nekem is megvan a saját véleményem: ideológiai szempontból semmiféle közös pont nem lehetséges a két ország között, lévén hogy az egyik még mindig kommunista... Gazdasági értelemben azonban annál inkább lehetne kölcsönös előnyöket biztosító szerződéseket kötni.

Ha én, mint ellenzéki képviselő, egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tennék Kínával kapcsolatban, az minden bizonnyal elég problémás volna, de semmiképp sem következnének abból politikai károk Magyarország megítélése szempontjából.

Viszont ha ugyanezt megteszi a mindenkori miniszterelnök, akkor az már finoman szólva is problémás. Egészen konkrétan Orbán Viktor miniszterelnökre gondolok jelen esetben.

Miniszterelnök úr néhány hónappal ezelőtt a következőket mondta: ,,A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért".

Ez a megállapítás helyes és támogatandó. Két napja Ven Csia-pao kínai miniszterelnök látogatása kapcsán viszont az alábbit nyilatkozta a magyar kormányfő, Kínát méltatva: ,,Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a szegénységből emberhez méltó élet szintjére emelni".

Az emberhez méltó élet megítéléséhez azonban említsük meg, hogy mind a mai napig Kínában hajtják végre a legtöbb halálos ítéletet, burjánzik a politikai motiváltságú bebörtönzés, a kényszermunka, a szólás- és a vallásszabadság-, a vallási és etnikai kisebbségek jogainak sárba tiprása, a szervkereskedelem stb.

Az ún. orwelli világból lényegében csak a gondolatrendőrség nem működik az ázsiai országban.

Amit Orbán Viktor tett, az a kettősbeszéd, a logikátlanság, az értékmentesség és az önellentmondás csúcsa. Külpolitikával és diplomáciával komolyan foglalkozó emberek pontosan tudják, hogy milyen problémák vetődnek fel különböző körökben, ha egy kormányfő ennyire egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz. Egy következtetést azonban a laikus ember is leszűrhet: a kormányfő hiteltelen!

Ugyanis a két nyilatkozata közül az egyik nem igaz, hiszen egymásnak merőben ellentmondó állításokról van szó.

A kérdés már csak az: melyik mondat volt az igazi...!?

Mirkóczki Ádám - mirkoczkiadam.blog.hu

http://szebbjovo.hu/node/8250
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Külügyminisztérium egyetért
  2011-06-28 20:02:22, kedd
 
  A Külügyminisztérium egyetért az idiótázó nagykövet nyilatkozatával
barikad.hu

2011, június 28 - 10:18

Ezt Németh Zsolt államtitkár jelentette ki Szávay István ezt firtató napirend előtti országgyűlési felszólalására adott válaszában.

Egyetért-e a Nemzeti Ügyek Kormánya Füzes Oszkár idiótázó kijelentésével? - tette fel a kérdést napirend előtti parlamenti felszólalásában Szávay István. A képviselő felidézte Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet múlt heti, román újságnak adott nyilatkozatát, melyben a diplomata kijelentette: "Magyarország mára tudomásul vette, hogy elveszítette a hétszáz éves harcot Románia ellen, húszezer magyarországi idiótát leszámítva senki sem gondol arra, hogy visszavehetjük Erdélyt vagy Erdély egy részét".

A nyilatkozat súlyosságát érzékeltetve a jobbikos képviselő nemzetközi példákat is sorolt, rámutatva, mennyire elképzelhetetlen, hogy egy román diplomata Moldova, egy szerb külügyér Koszovó, vagy egy ír nagykövet Észak-Írország elvesztéséről értekezzen. Erdély akkor fog elveszni végleg, ha mi magunk lemondunk róla - jelentette ki Szávay, aki Théophile Delcassé egykori francia külügyminisztert idézte, aki szerint: ,,Egy nemzet nincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha aláírt késsel a torkán egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás."

A kommunista újságíróból lett diplomatát 2008 márciusában nevezte a Gyurcsány-kormány, az Orbán-kabinet pedig a helyén hagyta, hasonlóan az SZDSZ-es Szent-Iványi Istvánhoz (jelenleg szlovéniai nagykövet), a volt szocialista országos rendőrfőkapitány Bencze Józsefhez (jelenleg macedóniai nagykövet) és a Kadhafit éltető Marton Bélához (jelenleg líbiai nagykövet). Szávay Farkas Géza pozsonyi nagykövet esetét állította párhuzamba, akit azért rendelt haza a magyar külügy, mert a szlovák történelemhamisítás tényéről mert beszélni. Az elmúlt húsz év magyar külpolitikája folyamatosan arról szólt, hogy legyünk tekintettel mások érzékenységére és a jószomszédi viszonyra. Mikor leszünk végre a saját érzékenységünkre, nemzeti önbecsülésünkre tekintettel, államtitkár úr? - tette fel a kérdést Szávay.


http://www.youtube.com/watch?v=GasjaSFRk7o&feature=player_embedded

Németh Zsolt államtitkár válaszában elmondta, a kormány mintegy hetven nagykövetet cserélt le az elmúlt egy esztendő folyamán, a kifogásolt nagykövetek munkájával azonban teljes mértékben elégedettek. Marton Bélára utalva az államtitkár felajánlotta a jobbikos képviselőnek, hogy legyen a NATO bombázások idején tripoli nagykövet, melyet Szávay ,,Államtitkár úr, vállalom!" bekiabálással nyugtázott. Füzes Oszkár álláspontjával, nyilatkozatával egyetértünk - szögezte le Németh Zsolt, aki meghökkentő kijelentését azzal indokolta, hogy a Romániával való törékeny viszonyunk még soha nem volt ilyen jó, mint most. A szervilis atlantizmusáról hírhedt államtitkár szerint a kódolt revizionizmus handabandázás, amely ellentétes a felelősségteljes és józan politizálástól. Németh Zsolt felszólalását gyér fideszes taps zárta, melyet a jobbikos padsorokból többen szóvá is tettek.

B.J.

barikad.hu


http://barikad.hu/k%C3%BCl%C3%BCgyminiszt%C3%A9rium_egyet%C3%A9rt_az_idi%C3%B3t%C 3%A1z%C3%B3_nagyk%C3%B6vet_nyilatkozat%C3%A1val-20110628
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.