Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Hofi
  2011-06-04 17:35:11, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Hofi Géza  
Dubarry csirkemell
  2011-06-04 17:25:12, szombat
 
 


Hozzávalók (kb 4 adagra)

A húshoz:
2 db csirkemell
olaj


A karfiolhoz:
1000 g karfiol


A besamelhez:
70 g vaj
60 g liszt
160 ml tej
tejföl
reszelt sajt
só bors

A köret:
krumplipüré

Elkészítés

1. A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.



2. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
3. Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmosuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt.
4. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.



5. Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
6. Ha összekevetük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsüdik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük.
7. Ízlés szerint tejföllel higítjuk, reszeltsajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.
8. Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.



9. Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
töltött paprika
  2011-06-04 17:14:00, szombat
 
 


Hozzávalók (kb 4 adagra)

A töltelékhez:
500 g sertés apróhús
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
4 db zöldpaprika
1 db egésztojás
125 g rizs
1 púpozott teáskanál pirospaprika
őrölt feketebors ízlés szerint
só ízlés szerint

A paradicsomszószhoz:
1 kg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
140 g paradicsompüré
150 g zellergumó
kb 700 ml víz
1 csokor petrezselyem
őrölt feketebors ízlés szerint
só ízlés szerint
ízlés szerint kevés kristálycukor

A körethez:
petrezselymes burgonya

Elkészítés
1. A sertéshúst ledaráljuk, rányomjuk a fokhagymát.



2. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk.
3. A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz adjuk.



4. A töltelék befejezéséhez egy tojást kikeverünk, hozzáadjuk a töltelékhez a só, bors, és a fűszerpaprika kíséretében. Majd alaposan elkeverjük a tölteléket.
FIGYELEM! A tölteléket alaposan keverjük el, hogy a fűszerezés teljesen egyenletes legyen.



5. Most a paradicsomszószt készítjük el. A paradicsomokat felkockázzuk, rányomjuk a fokhagymát, és pépesre főzzük közepes lángon.



6. Míg a paradicsom fő, elkészítjük a töltött paprikákat, és a gombócokat. Ehhez a paprikákat csumázzuk ki először.
7. Töltsük be a paprikákat úgy, hogy a végükbe is jusson töltelék, majd kissé nyomkodjuk meg az oldalukat, és a kijövő tölteléket csípjük le.
Így elkerülhető, hogy túl feszesre legyen töltve a paprika, és főzéskor a rizs duzzadásától megrepedjen.
8. A maradék hústöltelékből nedves kézzel gombócokat formázunk.



9. Míg a paprikákat és gombócokat készítettük, pépesre főtt a paradicsomunk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a vizet, ízlés szerint sót.



10. Ezt követően a töltött paprikákat, és a gombócokat, valamit a petrezselymet beletesszük a paradicsomos mártásba, és közepes lángon kb 20 perc alatt teljesen átfőzzük őket.
Ha megfőttek a gombócok, és a paprikák, kivesszük őket egy tálra, de a szószt a tűzhelyen hagyjuk.



11. A zellergumót meghámozzuk, felkockázzuk, majd a paradicsomszószhoz adjuk, melyet addig főzünk, míg a zeller teljesen meg nem puhul.



12. Mikor a zeller megpuhult, turmixgépbe öntjük a paradicsomszószt, és teljesen simára turmixoljuk.



13. Adagonként egy gombócot és egy paprikát a paradicsomszósszal leöntve, petrezselymes burgonya körettel tálalunk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
tavaszi halfilé csőben sütve
  2011-06-04 17:01:22, szombat
 
 


Hozzávalók (kb 6 adaghoz)

600-700 g halfilé (pontyfilé, tengeri halfilé, harcsafilé vagy bármilyen halfilé jöhet)
kb 70 g vaj
5-6 szem újkrumpli
2 db póréhagyma
1 fej közepes méretű vöröshagyma
2 fej gomba
1 db zöldpaprika
400 g tejföl
ízlés szerint tárkony
ílzés szerint só
ílzés szerint fűszerpaprika

Elkészítés
1. A halfiléket besózzuk azelőtt, hogy a zöldségeket megtisztítanánk.



2. Kivajazzuk először is a jénait, aztán beletesszük szép sorjában a vékonyra felkarikázott újkrumplit és kicsit megsózzuk. Erre jönnek a halszeletek, majd erre rá tetszőledes sorrendben a hosszába, vagy karikára vágott újhagyma, vöröshagyma karikák, vékony gombaszeletek és a paprika szeletek. Ha ez megvan elszórunk pár szem vajdarabot rajtuk.



3. Ezután a tejfölt ráöntjük és a tetejére szórunk egy kis tárkonyt, és egy kis pirospaprikát is.



4. Majd előmelegítjük a sütőt 150 C-ra, és kb 30 percig így sütjük, aztán feltekerjük 200 C-ra a sütőt és így hagyjuk még 15-20 percig. Elég sok levet enged a végére amit le kell alóla önteni.
5. Ennyi az egész, a sütés tovább tart mint az elkészítés. Nagyon fincsi lett,jól összesülnek az ízek. Könnyű,egészséges, finom vacsora, diétázóknak jó szívvel ajánlom!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
kárpáti borzaska
  2011-06-04 16:47:20, szombat
 
 



Ugyan a borzaska nem szárnyas húsból, hanem rövidkarajból készül eredetileg, azonban igen ízletes a csirkemell, vagy pulykamell változat! Ha ezt elkészítik, vendégeik biztosan oda lesznek a gyönyörtől!
Hozzávalók (4 adagra)

A bundához:
440 g reszelt burgonya
4 db egész tojás
100 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés só
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld

A húshoz:
640 g csirkemell filé

A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt

A körethez:
főtt rizs

Elkészítés
1. A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén
2. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört foghagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.




3. A csirkemellet kiklopfoljuk.

4. Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat.
5. Bekenjük a húsokat a bundával.



6. Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.



7. A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 500
  • e Hét: 3205
  • e Hónap: 4197
  • e Év: 35926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.