|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011-06-04 17:25:12, szombat
|
|
|
Hozzávalók (kb 4 adagra)
A húshoz:
2 db csirkemell
olaj
só
A karfiolhoz:
1000 g karfiol
só
A besamelhez:
70 g vaj
60 g liszt
160 ml tej
tejföl
reszelt sajt
só bors
A köret:
krumplipüré
Elkészítés
1. A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
2. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
3. Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmosuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt.
4. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.
5. Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
6. Ha összekevetük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsüdik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük.
7. Ízlés szerint tejföllel higítjuk, reszeltsajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.
8. Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
9. Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2011-06-04 17:14:00, szombat
|
|
|
Hozzávalók (kb 4 adagra)
A töltelékhez:
500 g sertés apróhús
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
4 db zöldpaprika
1 db egésztojás
125 g rizs
1 púpozott teáskanál pirospaprika
őrölt feketebors ízlés szerint
só ízlés szerint
A paradicsomszószhoz:
1 kg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
140 g paradicsompüré
150 g zellergumó
kb 700 ml víz
1 csokor petrezselyem
őrölt feketebors ízlés szerint
só ízlés szerint
ízlés szerint kevés kristálycukor
A körethez:
petrezselymes burgonya
Elkészítés
1. A sertéshúst ledaráljuk, rányomjuk a fokhagymát.
2. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk.
3. A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz adjuk.
4. A töltelék befejezéséhez egy tojást kikeverünk, hozzáadjuk a töltelékhez a só, bors, és a fűszerpaprika kíséretében. Majd alaposan elkeverjük a tölteléket.
FIGYELEM! A tölteléket alaposan keverjük el, hogy a fűszerezés teljesen egyenletes legyen.
5. Most a paradicsomszószt készítjük el. A paradicsomokat felkockázzuk, rányomjuk a fokhagymát, és pépesre főzzük közepes lángon.
6. Míg a paradicsom fő, elkészítjük a töltött paprikákat, és a gombócokat. Ehhez a paprikákat csumázzuk ki először.
7. Töltsük be a paprikákat úgy, hogy a végükbe is jusson töltelék, majd kissé nyomkodjuk meg az oldalukat, és a kijövő tölteléket csípjük le.
Így elkerülhető, hogy túl feszesre legyen töltve a paprika, és főzéskor a rizs duzzadásától megrepedjen.
8. A maradék hústöltelékből nedves kézzel gombócokat formázunk.
9. Míg a paprikákat és gombócokat készítettük, pépesre főtt a paradicsomunk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a vizet, ízlés szerint sót.
10. Ezt követően a töltött paprikákat, és a gombócokat, valamit a petrezselymet beletesszük a paradicsomos mártásba, és közepes lángon kb 20 perc alatt teljesen átfőzzük őket.
Ha megfőttek a gombócok, és a paprikák, kivesszük őket egy tálra, de a szószt a tűzhelyen hagyjuk.
11. A zellergumót meghámozzuk, felkockázzuk, majd a paradicsomszószhoz adjuk, melyet addig főzünk, míg a zeller teljesen meg nem puhul.
12. Mikor a zeller megpuhult, turmixgépbe öntjük a paradicsomszószt, és teljesen simára turmixoljuk.
13. Adagonként egy gombócot és egy paprikát a paradicsomszósszal leöntve, petrezselymes burgonya körettel tálalunk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2011-06-04 17:01:22, szombat
|
|
|
Hozzávalók (kb 6 adaghoz)
600-700 g halfilé (pontyfilé, tengeri halfilé, harcsafilé vagy bármilyen halfilé jöhet)
kb 70 g vaj
5-6 szem újkrumpli
2 db póréhagyma
1 fej közepes méretű vöröshagyma
2 fej gomba
1 db zöldpaprika
400 g tejföl
ízlés szerint tárkony
ílzés szerint só
ílzés szerint fűszerpaprika
Elkészítés
1. A halfiléket besózzuk azelőtt, hogy a zöldségeket megtisztítanánk.
2. Kivajazzuk először is a jénait, aztán beletesszük szép sorjában a vékonyra felkarikázott újkrumplit és kicsit megsózzuk. Erre jönnek a halszeletek, majd erre rá tetszőledes sorrendben a hosszába, vagy karikára vágott újhagyma, vöröshagyma karikák, vékony gombaszeletek és a paprika szeletek. Ha ez megvan elszórunk pár szem vajdarabot rajtuk.
3. Ezután a tejfölt ráöntjük és a tetejére szórunk egy kis tárkonyt, és egy kis pirospaprikát is.
4. Majd előmelegítjük a sütőt 150 C-ra, és kb 30 percig így sütjük, aztán feltekerjük 200 C-ra a sütőt és így hagyjuk még 15-20 percig. Elég sok levet enged a végére amit le kell alóla önteni.
5. Ennyi az egész, a sütés tovább tart mint az elkészítés. Nagyon fincsi lett,jól összesülnek az ízek. Könnyű,egészséges, finom vacsora, diétázóknak jó szívvel ajánlom! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2011-06-04 16:47:20, szombat
|
|
|
Ugyan a borzaska nem szárnyas húsból, hanem rövidkarajból készül eredetileg, azonban igen ízletes a csirkemell, vagy pulykamell változat! Ha ezt elkészítik, vendégeik biztosan oda lesznek a gyönyörtől!
Hozzávalók (4 adagra)
A bundához:
440 g reszelt burgonya
4 db egész tojás
100 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés só
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
A húshoz:
640 g csirkemell filé
A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt
A körethez:
főtt rizs
Elkészítés
1. A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén
2. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört foghagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.
3. A csirkemellet kiklopfoljuk.
4. Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat.
5. Bekenjük a húsokat a bundával.
6. Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.
7. A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
30 db bejegyzés |
e év: |
569 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 500
- e Hét: 3205
- e Hónap: 4197
- e Év: 35926
|
|
|