Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Angyali üzenet
  2011-06-04 20:42:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-04 20:19:57, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Jó étvágyat!
  2011-06-04 20:18:13, szombat
 
  Jó étvágyat kívánok a vacsorához!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-06-04 20:10:53, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat: ma a Pasik főztjéből eszünk!


Reggeli: Krémsajtos avokádósaláta, hagymás-sajtos baguette tárkonyos fűszervajjal
Előétel: Szegfűgombaleves
Főétel: Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva, köményes újburgonyával és ecetes hagymasalátával
Desszert: Epres Charlotte
Vacsora: Bundázott füstölt sonka Gundel salátával
Vegetáriánus ajánlat: Kapros rántott tök tartármártással és zöldsalátával



Krémsajtos avokádósaláta:

Hozzávalók:
2 db avokádó
1 db tömlős natúr krémsajt
10 db olívabogyó
1 db kisebb chili (vagy kápia) paprika
1 db TV paprika
snidling
őrölt gyömbér

őrölt fehérbors
citromlé

Elkészítés:
Az avokádókat negyedekre vágom, magját eltávolítom, héjától a szeleteket megszabadítom, majd vékonyra felszeletelem húsát. A paprikákat felszeletelem, felkockázom, a snidlinget apróra vágom, az olívabogyókat félbe, majd vékony szeletekre darabolom.

A krémsajtot egy keverőtálba teszem, beleadom az avokádódarabokat, csakúgy, mint a felaprózott paprikákat, snidlinget és olívabogyót. Sózom, fűszerezem gyömbérrel és fehérborssal, frissen facsart citromlevet is adok hozzá. Alaposan összedolgozom, legalább 1-2 órát hűtőben érlelem.

Tálaláskor frissen őrölt színes borssal és olívabogyóval díszítem.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Hagymás-sajtos baguette:

Hozzávalók:
60 dkg liszt
15 dkg reszelt Cheddar sajt
1 evőkanál olívaolaj
1 fej lilahagyma
1 teáskanál szárított élesztő
1 teáskanál magos mustár vagy mustárpor
3 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény (nálam: metélőhagyma, rozmaring és bazsalikom)

csipet cukor
balzsamecet
langyos víz

Elkészítés:
A vizet összekeverjük a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk pihenni egy negyed órácskát. Közben az olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, a végén pár csepp balzsamecettel karamellizáljuk.

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót, a mustárt, a fűszereket majd a sajtot, amiből két evőkanállal félrerakunk a baguette tetejére. Hozzáöntjük az élesztős keveréket, és alaposan megdagasztjuk. 2-3 óra kelési idő után 3-4 darab, kb. 25-30 cm hosszú rudat formázunk, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot, és olajjal megkent sütőlapon, 220 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.

Kiváló szendvicseket készíthetünk belőle, de hidegtálak, saláták, húsok és halak mellé is adhatjuk.

Megjegyzés:
Aki úgy gondolja, a sajt helyett vagy a mellé szezámmagot, tökmagot, napraforgómagot, egész köményt vagy szemes mákot szórhat sütés előtt a tetejére. Jó étvágyat, Nord.

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!


Tárkonyos fűszervaj:

Hozzávalók:
15 dkg vaj
1 evőkanál tárkony
1 evőkanál petrezselyemzöld
2 kiskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
3 csepp Worchester szósz

bors

Elkészítés:
A vajat kedvenc keverőtálunkban habosra keverjük, majd apróra vágott tárkonnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a borsot. Ezek után simára dolgozzuk a zúzott fokhagymával és a Worchester szósszal. Alufóliába tekerjük, ügyesen henger alakúvá formázzuk, és a felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!


Szegfűgombaleves:

Hozzávalók:
30 dkg friss szegfűgomba
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
őrölt pirospaprika
őrölt feketebors

fél csokor petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:
Elővesszük kedvenc leveses fazekunkat, benne olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Meghintjük a pirospaprikával, rádobjuk a gombát, és kevergetve puhára pároljuk. Ha a gomba megpuhult, meghintjük a felaprított petrezselyemmel és a liszttel, jól elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd bő 1 liter vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon felforraljuk. Csipetkével gazdagítjuk.

Minden levesestányérba kanalazzunk pár evőkanálnyi tejfölt, majd merítsük rá a forró levest.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!


Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva:

Hozzávalók:
2 db nyers csülök
3 fej fokhagyma
4 fej hagyma

őrölt kömény
őrölt feketebors
majoránna
rozmaring
30 dkg füstölt szalonna (a kenegetéshez)
2 dl olaj
1-2 evőkanál zsír
1 liter sör

Elkészítés:
A fűszereket (só, bors, kömény, majoránna, 1 fej zúzott fokhagyma) összekeverem az olajjal, és jó alaposan bedörzsölöm ezzel a keverékkel a csülköket, majd 2-3 órát állni hagyom, hogy az ízek jól átjárják a húst, addig egy hűvös sör kíséretében lenyírom a füvet.

Előkapok egy méretes, mély tepsit, kikenem a zsírral, belerakom a csülköket, mellédobom a felnegyedelt hagymákat és 1 fej gerezdjeire bontott fokhagymát. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, így sütöm.

A sörbe beleaprítom az utolsó fej fokhagymámat. A szalonnát bőréig beirdalom keresztben és hosszában, a fokhagymás sörbe mártogatom, így kenegetem a csülköket pár percenként. Addig sütöm, míg bőre pirosas barna, ropogós lesz.

Frissen, melegen, kicsontozva tálalom, hajában sült burgonyát és friss salátát kínálok mellé (paprikát, paradicsomot, uborkát, retket, fejes salátát használok hozzá, felaprítva, öntet nélkül).

Megjegyzés:
Ezt az ételt kerti partin, családi grillezésen, faszénparázson is elkészíthetjük. Ilyenkor én a csülköket kissé előfőzöm, óvatosan kicsontozom, majd nyársra húzom, folyamatosan forgatva, sörrel locsolgatva egyenletesen pirosra sütöm. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Köményes újburgonya:

Hozzávalók:
50 dkg újburgonya
5 dkg vaj

bors
őrölt kömény

Elkészítés:
Az újburgonyát megtisztítjuk, sós vízben előfőzzük, félpuhára. A vízből kivéve teljesen leszárítjuk, méretétől függően félbe vagy negyedbe daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, alaposan bedörzsöljük őrölt köménnyel, és egy serpenyőben, a habzásig felhevített vajon, folyamatosan rázogatva megpirítjuk.

Megjegyzés:
Sültek nagyon kellemes köretekénk tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá, Nord!

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!


Ecetes hagymasaláta:

Hozzávalók:
8 fej vöröshagyma
10%-os ételecet

porcukor
törött feketebors
étolaj

Elkészítés:
A vöröshagymát karikákra vágjuk, lesózzuk. Rövid ideig állni hagyjuk a sóban, hogy egy kicsit megpuhuljon.

Salátalevet készítünk: körülbelül 2 dl vízbe ízlés szerinti mennyiségben porcukrot és ecetet teszünk, borssal fűszerezzük, majd leöntjük vele a kissé kinyomkodott vöröshagymát.

Hűtőszekrényben pár órát érleljük, majd meglocsoljuk kevés étolajjal.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!


Epres Charlotte II.:

Hozzávalók:
50 dkg friss eper
5 dl tejszín
2 csomag babapiskóta
3 dl tej
1/2 dl brandy
cukor
néhány mentelevél

Elkészítés:
Pár szép szem epret tegyünk félre a díszítéshez, a többit összepépesítjük annyi cukorral, ami kedvünk szerint beédesíti. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros eperrel. Egy mély, kerek tálat keresztben kibélelünk fóliával, hogy mindenhol befedje.

Meglangyosítjuk a tejet, egy tálban összekeverjük a brandyvel. Ebbe mártogatjuk egy pillanatra a piskótákat, körberakjuk vele a tálat, és egy réteg krémet kenünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, míg van hozzávaló. Hagyjunk meg egy adag krémet a végén, mert azzal húzzuk be a másnap kiborított félgömb alakú süteményünket.

Amikor elfogyott minden, a fólia végeit a sütemény tetejére húzzuk, hogy ne száradjon ki, egy lapos, nagy tányért tegyünk a tetejére nehezéknek. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.

Másnap a fóliát lehajtva a lapos oldaláról kiborítjuk, nem a kukába, hanem egy méretben hozzá illő lapos tálra. Bevonjuk a maradék krémmel, díszítjük a félbevágott, félretett szép eperszemekkel, néhány mentalevéllel is feldobhatjuk a látványt!

Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, torta módon szeleteljük. Ilyenkor nyáridőben pompás kísérője egy délutáni kávénak.

Megjegyzés:
Férfi ember lévén a sültek, pörköltek, vadasok világa az enyém, a sütést (édességét) messze ívben elkerülöm, ezt az attrakciót azonban még én is végre tudom hajtani. Persze némi buzdító a brandyből azért szükséges hozzá! Jó nassolást, Nord!

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!


Bundázott füstölt sonka:

Hozzávalók:
8 szelet füstölt sonka
5 dl tej
3 duci gerezd fokhagyma
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
Sonkáinkat megveregetjük, majd tálba fektetjük. Leöntjük a tejjel, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd lefedve 1 éjszakára a hűtőbe rejtjük.

Másnap lecsepegtetjük, és abszolút hagyományos módon bundázzuk, bő, forró olajban kirántjuk.

Adjunk mellé burgonyapürét, csemegeuborkát és kékfrankost.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!


Gundel saláta:

Hozzávalók:
15 dkg főtt vagy konzerv gomba
15 dkg főtt vagy konzerv spárga
10 dkg főtt zöldbab (ceruzabab)
10 dkg nyers uborka
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
6-8 levél friss fejessaláta
1 citrom

őrölt bors
ecet
olaj
ketchup

Elkészítés:
A főtt gombát, az uborkát, a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot vékonyra felszeletelem, a zöldbabot és a spárgát kb. 2-3 cm hosszúságúakra darablom.

Ecetes-olajos öntetet készítek, amelyet sóval, borssal, ketchuppal és citromlével ízesítek. A feldarabolt nyersanyagokat ezzel simán két kezem ujjaival alaposan összekeverem.

Ovális tálaló tálra igazítom a leöblített, gondosan szárazra törölt salátaleveleket, óvatosan, hogy kinézete is legyen, rájuk adagolom salátámat.

Megjegyzés:
Ha minden igaz, ez a 200. receptem az oldalon! Tudom, nem nagy ügy, de remélem, örömötökre vagyok itt! Üdv és jó étvágy mindenkinek: Nani

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Kapros rántott tök:

Hozzávalók:
1 db friss, zsenge tök
1 csomag kapor

liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A tököt meghámozom, két végét levágom, egy kanállal a belső, magos részét kikaparom, majd centis szeletekre felvágom, besózom. A kaprot finomra vágom, bedörzsölöm vele a gyengén kinyomkodott tökkarikákat.

Szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozom, forró olajban aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem.

Frissen tetszés szerinti körettel tálalom, ebben a nagy melegben leginkább valamilyen hűsítő friss salátát ajánlok hozzá.

Megjegyzés:
Könnyű, egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-06-04 10:11:02, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Csodálatosan szép napot!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3446
  • e Hét: 8027
  • e Hónap: 21932
  • e Év: 151639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.