|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011-06-04 20:10:53, szombat
|
|
|
Vasárnap - menü ajánlat: ma a Pasik főztjéből eszünk!
Reggeli: Krémsajtos avokádósaláta, hagymás-sajtos baguette tárkonyos fűszervajjal
Előétel: Szegfűgombaleves
Főétel: Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva, köményes újburgonyával és ecetes hagymasalátával
Desszert: Epres Charlotte
Vacsora: Bundázott füstölt sonka Gundel salátával
Vegetáriánus ajánlat: Kapros rántott tök tartármártással és zöldsalátával
Krémsajtos avokádósaláta:
Hozzávalók:
2 db avokádó
1 db tömlős natúr krémsajt
10 db olívabogyó
1 db kisebb chili (vagy kápia) paprika
1 db TV paprika
snidling
őrölt gyömbér
só
őrölt fehérbors
citromlé
Elkészítés:
Az avokádókat negyedekre vágom, magját eltávolítom, héjától a szeleteket megszabadítom, majd vékonyra felszeletelem húsát. A paprikákat felszeletelem, felkockázom, a snidlinget apróra vágom, az olívabogyókat félbe, majd vékony szeletekre darabolom.
A krémsajtot egy keverőtálba teszem, beleadom az avokádódarabokat, csakúgy, mint a felaprózott paprikákat, snidlinget és olívabogyót. Sózom, fűszerezem gyömbérrel és fehérborssal, frissen facsart citromlevet is adok hozzá. Alaposan összedolgozom, legalább 1-2 órát hűtőben érlelem.
Tálaláskor frissen őrölt színes borssal és olívabogyóval díszítem.
Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Hagymás-sajtos baguette:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
15 dkg reszelt Cheddar sajt
1 evőkanál olívaolaj
1 fej lilahagyma
1 teáskanál szárított élesztő
1 teáskanál magos mustár vagy mustárpor
3 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény (nálam: metélőhagyma, rozmaring és bazsalikom)
só
csipet cukor
balzsamecet
langyos víz
Elkészítés:
A vizet összekeverjük a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk pihenni egy negyed órácskát. Közben az olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, a végén pár csepp balzsamecettel karamellizáljuk.
A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót, a mustárt, a fűszereket majd a sajtot, amiből két evőkanállal félrerakunk a baguette tetejére. Hozzáöntjük az élesztős keveréket, és alaposan megdagasztjuk. 2-3 óra kelési idő után 3-4 darab, kb. 25-30 cm hosszú rudat formázunk, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot, és olajjal megkent sütőlapon, 220 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
Kiváló szendvicseket készíthetünk belőle, de hidegtálak, saláták, húsok és halak mellé is adhatjuk.
Megjegyzés:
Aki úgy gondolja, a sajt helyett vagy a mellé szezámmagot, tökmagot, napraforgómagot, egész köményt vagy szemes mákot szórhat sütés előtt a tetejére. Jó étvágyat, Nord.
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Tárkonyos fűszervaj:
Hozzávalók:
15 dkg vaj
1 evőkanál tárkony
1 evőkanál petrezselyemzöld
2 kiskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
3 csepp Worchester szósz
só
bors
Elkészítés:
A vajat kedvenc keverőtálunkban habosra keverjük, majd apróra vágott tárkonnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a borsot. Ezek után simára dolgozzuk a zúzott fokhagymával és a Worchester szósszal. Alufóliába tekerjük, ügyesen henger alakúvá formázzuk, és a felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Szegfűgombaleves:
Hozzávalók:
30 dkg friss szegfűgomba
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
őrölt pirospaprika
őrölt feketebors
só
fél csokor petrezselyemzöld
olaj
Elkészítés:
Elővesszük kedvenc leveses fazekunkat, benne olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Meghintjük a pirospaprikával, rádobjuk a gombát, és kevergetve puhára pároljuk. Ha a gomba megpuhult, meghintjük a felaprított petrezselyemmel és a liszttel, jól elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd bő 1 liter vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon felforraljuk. Csipetkével gazdagítjuk.
Minden levesestányérba kanalazzunk pár evőkanálnyi tejfölt, majd merítsük rá a forró levest.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva:
Hozzávalók:
2 db nyers csülök
3 fej fokhagyma
4 fej hagyma
só
őrölt kömény
őrölt feketebors
majoránna
rozmaring
30 dkg füstölt szalonna (a kenegetéshez)
2 dl olaj
1-2 evőkanál zsír
1 liter sör
Elkészítés:
A fűszereket (só, bors, kömény, majoránna, 1 fej zúzott fokhagyma) összekeverem az olajjal, és jó alaposan bedörzsölöm ezzel a keverékkel a csülköket, majd 2-3 órát állni hagyom, hogy az ízek jól átjárják a húst, addig egy hűvös sör kíséretében lenyírom a füvet.
Előkapok egy méretes, mély tepsit, kikenem a zsírral, belerakom a csülköket, mellédobom a felnegyedelt hagymákat és 1 fej gerezdjeire bontott fokhagymát. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, így sütöm.
A sörbe beleaprítom az utolsó fej fokhagymámat. A szalonnát bőréig beirdalom keresztben és hosszában, a fokhagymás sörbe mártogatom, így kenegetem a csülköket pár percenként. Addig sütöm, míg bőre pirosas barna, ropogós lesz.
Frissen, melegen, kicsontozva tálalom, hajában sült burgonyát és friss salátát kínálok mellé (paprikát, paradicsomot, uborkát, retket, fejes salátát használok hozzá, felaprítva, öntet nélkül).
Megjegyzés:
Ezt az ételt kerti partin, családi grillezésen, faszénparázson is elkészíthetjük. Ilyenkor én a csülköket kissé előfőzöm, óvatosan kicsontozom, majd nyársra húzom, folyamatosan forgatva, sörrel locsolgatva egyenletesen pirosra sütöm. Jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Köményes újburgonya:
Hozzávalók:
50 dkg újburgonya
5 dkg vaj
só
bors
őrölt kömény
Elkészítés:
Az újburgonyát megtisztítjuk, sós vízben előfőzzük, félpuhára. A vízből kivéve teljesen leszárítjuk, méretétől függően félbe vagy negyedbe daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, alaposan bedörzsöljük őrölt köménnyel, és egy serpenyőben, a habzásig felhevített vajon, folyamatosan rázogatva megpirítjuk.
Megjegyzés:
Sültek nagyon kellemes köretekénk tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá, Nord!
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Ecetes hagymasaláta:
Hozzávalók:
8 fej vöröshagyma
10%-os ételecet
só
porcukor
törött feketebors
étolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát karikákra vágjuk, lesózzuk. Rövid ideig állni hagyjuk a sóban, hogy egy kicsit megpuhuljon.
Salátalevet készítünk: körülbelül 2 dl vízbe ízlés szerinti mennyiségben porcukrot és ecetet teszünk, borssal fűszerezzük, majd leöntjük vele a kissé kinyomkodott vöröshagymát.
Hűtőszekrényben pár órát érleljük, majd meglocsoljuk kevés étolajjal.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Epres Charlotte II.:
Hozzávalók:
50 dkg friss eper
5 dl tejszín
2 csomag babapiskóta
3 dl tej
1/2 dl brandy
cukor
néhány mentelevél
Elkészítés:
Pár szép szem epret tegyünk félre a díszítéshez, a többit összepépesítjük annyi cukorral, ami kedvünk szerint beédesíti. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros eperrel. Egy mély, kerek tálat keresztben kibélelünk fóliával, hogy mindenhol befedje.
Meglangyosítjuk a tejet, egy tálban összekeverjük a brandyvel. Ebbe mártogatjuk egy pillanatra a piskótákat, körberakjuk vele a tálat, és egy réteg krémet kenünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, míg van hozzávaló. Hagyjunk meg egy adag krémet a végén, mert azzal húzzuk be a másnap kiborított félgömb alakú süteményünket.
Amikor elfogyott minden, a fólia végeit a sütemény tetejére húzzuk, hogy ne száradjon ki, egy lapos, nagy tányért tegyünk a tetejére nehezéknek. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Másnap a fóliát lehajtva a lapos oldaláról kiborítjuk, nem a kukába, hanem egy méretben hozzá illő lapos tálra. Bevonjuk a maradék krémmel, díszítjük a félbevágott, félretett szép eperszemekkel, néhány mentalevéllel is feldobhatjuk a látványt!
Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, torta módon szeleteljük. Ilyenkor nyáridőben pompás kísérője egy délutáni kávénak.
Megjegyzés:
Férfi ember lévén a sültek, pörköltek, vadasok világa az enyém, a sütést (édességét) messze ívben elkerülöm, ezt az attrakciót azonban még én is végre tudom hajtani. Persze némi buzdító a brandyből azért szükséges hozzá! Jó nassolást, Nord!
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Bundázott füstölt sonka:
Hozzávalók:
8 szelet füstölt sonka
5 dl tej
3 duci gerezd fokhagyma
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
Sonkáinkat megveregetjük, majd tálba fektetjük. Leöntjük a tejjel, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd lefedve 1 éjszakára a hűtőbe rejtjük.
Másnap lecsepegtetjük, és abszolút hagyományos módon bundázzuk, bő, forró olajban kirántjuk.
Adjunk mellé burgonyapürét, csemegeuborkát és kékfrankost.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Gundel saláta:
Hozzávalók:
15 dkg főtt vagy konzerv gomba
15 dkg főtt vagy konzerv spárga
10 dkg főtt zöldbab (ceruzabab)
10 dkg nyers uborka
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
6-8 levél friss fejessaláta
1 citrom
só
őrölt bors
ecet
olaj
ketchup
Elkészítés:
A főtt gombát, az uborkát, a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot vékonyra felszeletelem, a zöldbabot és a spárgát kb. 2-3 cm hosszúságúakra darablom.
Ecetes-olajos öntetet készítek, amelyet sóval, borssal, ketchuppal és citromlével ízesítek. A feldarabolt nyersanyagokat ezzel simán két kezem ujjaival alaposan összekeverem.
Ovális tálaló tálra igazítom a leöblített, gondosan szárazra törölt salátaleveleket, óvatosan, hogy kinézete is legyen, rájuk adagolom salátámat.
Megjegyzés:
Ha minden igaz, ez a 200. receptem az oldalon! Tudom, nem nagy ügy, de remélem, örömötökre vagyok itt! Üdv és jó étvágy mindenkinek: Nani
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Kapros rántott tök:
Hozzávalók:
1 db friss, zsenge tök
1 csomag kapor
só
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tököt meghámozom, két végét levágom, egy kanállal a belső, magos részét kikaparom, majd centis szeletekre felvágom, besózom. A kaprot finomra vágom, bedörzsölöm vele a gyengén kinyomkodott tökkarikákat.
Szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozom, forró olajban aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem.
Frissen tetszés szerinti körettel tálalom, ebben a nagy melegben leginkább valamilyen hűsítő friss salátát ajánlok hozzá.
Megjegyzés:
Könnyű, egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat, Nani.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2011-06-04 10:11:02, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
Csodálatosan szép napot!
és
(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)
Link
Nézz be ide is, megéri:
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
259 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3446
- e Hét: 8027
- e Hónap: 21932
- e Év: 151639
|
|
|