2011-06-06 21:59:49, hétfő
|
|
|
A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret.
Hozzávalók (2 adaghoz)
100 g búzadara
7 g liszt
250 ml tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
0.4 db citrom reszelt héja
A sütéshez:
50 g vaj
A díszítéshez:
porcukor vagy baracklekvár
Elkészítés
1. A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2. Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4. A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet!
FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|