Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Orbán: a rend közepén állok
  2011-06-08 21:34:39, szerda
 
  Orbán: a rend közepén állok



Tegnap Viktorunk megint érdekes dolgokat mondott Nemzeti Trubadúr Péter szájával. Szerinte ő és a rendvédelmi szakszervezetek egy oldalon állnak. Ezek szerint Orbán is bohócnak öltözik 16-án, és visszavonja szavazatát a fülkeforradalomtól? Végülis megértem, ténykedésükre a bohócforradalom sokkal inkább ráillik.

Különösen erős az egy oldalra tartozás azért is, mert - ki hitte volna - az Orbán kormány intézkedéscsomagjáért is az elmútnyócév a hibás, "az elhibázott gazdasági döntései a nyugdíjrendszert is a csőd szélére sodorták, a nyugdíjrendszer megmentése pedig mindenkinek érdeke." Ennek némileg ellentmond, hogy a népellenség Manyup pénztáraknak volt pofájuk mégsem eltőzsdézni a zemberek vagyonát, az Európai Bizottság szerint meg "a magánnyugdíj-pénztári rendszer felszámolása hosszútávon tovább rontja a fenntarthatóságot".

Ilyen hülyeségeken azonban nem szabad elbotlani az orbánizmus rendszerében. Sőt, ki kell jelenteni, hogy a rendvédelmisek nyugdíjának megzabolására hozott alkotmánymódosítással a kormány ,,elhárított egy nagyon fontos akadályt a nyugdíjrendszer biztonságba helyezése útjából."

Ekkora nagyvonalúság láttán nem értem, miért fog tüntetni a létező összes szakszervezet jövő csütörtökön? Nem értik meg ezek, hogy Orbán a kör közepén trónolva, forgóbohóc módjára áll mindenkivel azonos oldalon? Ő maga az origó, a magyar koordináta rendszer középpontja, így olyan nincs, hogy nem áll valaki mellett.

http://varanus.blog.hu/2011/06/08/orban_a_rend_kozepen_allok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis magyar abszurdiktatúra
  2011-06-08 21:03:33, szerda
 
  Kis magyar abszurdiktatúra


Aki diktatúrát kiált gyönyörű hazánkban, az gondolja át gyorsan, miről beszél! Nincs itt semmiféle diktatúra. A diktatúra ugyanis egy szervezett, rendezett, döntéseiben, céljaiban és módszereiben konzisztens, egységes ideológiával, de legalábbis tervszerűen, feszes logikai rendben felépített küldetéstudattal megtámogatott hatalmi berendezkedés. Ami ma Magyarországon folyik, az nem diktatúra, hanem a diktatúra karikatúrája. Ez nem dráma, hanem egy abszurd szkeccs. Abszurdiktatúra van itten.

Három, egymással össze nem függő sajtóhír 2011. június 7-éről:

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében az egyéb állami vezetőkhöz hasonlóan a miniszterelnöki biztos is csak képviselői alapdíját veheti majd fel, ha parlamenti képviselő is egyben. A Ház 245 igen szavazattal, illetve 33 tartózkodás mellett mellett fogadta el a fideszes Szijjártó Péter és Ágh Péter erre vonatkozó indítványának kétharmados többséget igénylő részeit, míg a további rendelkezéseket 247 képviselő támogatta, ugyancsak, szinte kivétel nélkül ismét 33 szocialista tartózkodással kísérve. Jelenleg csak Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője tölt be egyszerre miniszterelnöki biztosi és országgyűlési képviselői tisztséget is.
Levélben fordult a KÉSZ Réthyelyi Miklós miniszterhez, amelyben követelik Alföldi Róbert elmozdítását a Nemzeti Színház éléről. Részletek a levélből: "(...) Megnyilatkozásaink tükrözik emberségünk állapotát. Az igazgató emlékezetes válasza egy újságírónő kérdésére bizonyította, hogy ő egy emberségében megfogyatkozott személy. (...) Miniszter úr reagálását úgyértékeljük, hogy ismét elmaradt a felelősségre vonás egy példaértékű esetben. A történtek messzebb mutatnak a konkrét eseményen: Meddig tűri az erkölcsbe ütköző, felelősséget nem ismerő magatartást a magyar társadalom? (...)"
Ezúttal Navracsics Tibor állt ki a kormányból a Nemzeti Színház igazgatója mellett. A Fideszes politikus napirend előtt a Parlamentben azt mondta, inkább hallgat az Alföldi Róbert mellett kiálló színészekre, mint a Jobbik véleményére. A szélsőséges pártból előzőleg ismét támadták a nemzeti teátrum vezetőjét. A miniszterelnök-helyettes erre azt mondta nem csoda, hogy a Jobbiknak nem tetszik a közép - európai összetartozás, hiszen a pártnak a határon belüli összetartozás sem tetszik.

A mind erkölcsileg, mind a politikai technológia tekintetében széthullott hatalom vitustánca ez. A miniszteri biztos maga nyújtja be a parlamentnek a csak és kizárólag rá vonatkozó törvényt, amely lényegében felére csökkenti a saját fizetését - mi jut eszünkbe erről? Nekünk, középkorúaknak aligha kell ezt magyarázni, a fiatalabbak pedig talán a Titánia, Titánia című filmből vagy A tanúból frissíthetik fel az emlékezetüket. A jó kommunista maga szünteti meg az igazságtalanságot, még ha fáj is! De ki az az idióta, aki ilyen magas labda feladására utasítja Szijjártót? Mert nehezen hihető, hogy ez a morbid megoldás - mármint, hogy személyesen ő szignálja a saját fizetését csökkentő javaslatot - az ő ötlete volt, de, ha mégis, az még súlyosabb diagnózis...

S vajon mi jut eszünkbe arról, amikor egy fontos, az éppen aktuális hatalom által kiemelten támogatott társadalmi szervezet az illetékes miniszternél követeli egy rebellis értelmiségi elmozdítását? A miniszter pedig ilyenkor mi mást tehet: széttárja a kezét, és vagy a színházigazgató repül, vagy ő. Vagy mindkettő. Vagy lehet, hogy ez az egész műbalhé csak a miniszter leváltását célzó bohózat előjátéka? Navracsics kiállása Alföldi mellett mindenesetre ezt a verziót erősíti: mossunk be megint egyet a Jobbiknak, hozzuk lehetetlen helyzetbe a minisztert, akit úgyis seggbe akarunk rúgni, és közben szarjunk rá, hogyan éli meg ezt a boszorkányüldözést a színházigazgató. Majd a végén megveregetjük a vállát, és kap egy állami kitüntetést, hogy örüljön, amíg el nem zavarjuk végleg...

Nem sokkal ezelőtt még azt hihettük, diktatúra tombol Magyarországon. De ez nem az. Ez sokkal rosszabb. A diktatúra legalább kiszámítható. Ám az abszurd műfajnak éppen az a lényege, hogy jelenetről jelenetre tobzódjanak az irracionális fordulatok, a csattanó pedig végképp kiszámíthatatlan. És mi most itt vagyunk. és egyre inkább erőltetjük a röhögést...



http://napizeje.blog.hu/2011/06/07/kis_magyar_abszurdiktatura
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KURVA ANYJÁT A ROHADT LIKUDo
  2011-06-08 21:00:03, szerda
 
  A KURVA ANYJÁT A ROHADT LIKUDOSNAK!!!!!!!!



Orbán Viktor szerint az emberek "meg vannak győzve" arról, hogy le kell mondaniuk egy havi fizetésükről, illetve nyugdíjukról az egyensúly érdekében. Íme:

Orbán Viktor: What we doing in Hungary and what we try to convince the people, please be involved and support that, is not the reforms or certain decisions and instrument, what we try to convince about them is that we have to reorganise the whole country. So we introduced a flat tax system. We created a totally new pension system. Then we introduced the ten percent small and medium sized companies' taxation level. ... Then we convinced the people that they had to leave one months' salary per year. One month's salary is out. One month's pension is out.

A miniszterelnök szerint tehát: "Meggyőztük az embereket, hogy mondjanak le évente egyhavi fizetésükről. Egyhavi fizetés nincs. Egyhavi nyugdíj nincs."

Ön emlékszik arra, hogy bárki megkérdezte arról, hajlandó-e lemondani a 12. havi fizetéséről vagy nyugdíjáról? És ön igent mondott? Ön meg van győzve?

http://napizeje.blog.hu/2011/06/08/12_havi_fizetes_es_nyugdij_is_out

*****

A kedves mamája és az apukája nyugdíja biztos nem fáj neki!
Ahogy ismerem ezt a gerinctelen férget, ezek után is szemébe tud nézni választóinak, sőt
ha vitatkoznak vele még le is hülyézi őket!
Aki nem vett részt 8 évig a parlament munkájában, "csúzlira" vette fel a "kemény lóvét", abban merült ki a parlamenti munkája, hogy kivonult az ne kérjen áldozatot, hacsak
nem Ő lesz az áldozati bárány!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vonalkódok viharában
  2011-06-08 15:05:03, szerda
 
  Vonalkódok viharában


http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/06/szoc_kerdoiv.jpg

- 2011.06.08. 10:35

A csodálatos, névvel, lakcímmel, és vonalkóddal ellátott szociális kérdőív ügye egy picit továbbgyűrűzött.

Olyan mostaniasan.

Ugye az adatvédelmi ombudsman szinte azonnal vizsgálatot indított ezzel kapcsolatban, hisz az teljesen egyértelmű, hogy a visszaküldött válaszok, az azok alapján készülő "statisztika" szempontjából teljesen irreleváns, hogy melyik papírt KI KÜLDTE be. Ez egyedül a választópolgárok kategorizálására használható: jó válaszok, rossz válaszok, hát ez tök hülye, vissza se küldte a köcsög.

Bár Szijjártó próbálta valahogy....másképp... zavarosan megmagyarázni:


"Szijjártó Péter, a miniszterelnök személyes szóvivője a Népszabadság megkeresésére viszont elmondta, hogy a konzultációs kérdőív két vonalkódot tartalmaz: az egyik a borítékolást segíti és a Magyar Posta kérésére került rá, mint oly sok más átlagos posta küldeményre. Ez személyes adatot nem tartalmaz. A kérdőíven szereplő vonalkód pedig egy, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által "véletlenszerűen generált és a kiküldött kérdőívre érkező válaszok feldolgozását segítő azonosító szám".

Szijjártó tájékoztatása szerint ez utóbbi vonalkód az adminisztrációs feladatok ellátását segíti, a visszaérkező küldemények érkeztetését és pontos nyomon követését.

"A vonalkód a kérdőívet egyedivé teszi, és lehetőséget ad a visszaélések megakadályozására. Segítségével megakadályozható, hogy az állampolgár nevében valaki más töltse ki a kérdőívet, és küldje vissza illetéktelenül" - fogalmazott. Arra, hogy a rendszer pontosan miért és hogyan küszöböli ki a visszaélést és egyáltalán miért fontos, hogy egy véleményfelmérésben adott válaszokat adott személyekhez kötni is lehessen, nem tért ki."



Viszont Jóri tegnap kimondta az ítéletet: törvénysértő a szociális kérdőív.


"A biztos felszólította a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát a személyes adatok kezelésének megszüntetésére, egyúttal felhívta az adatkezelő és az adatfeldolgozó figyelmét arra, hogy a kérdőívek kizárólag olyan formában rögzíthetők, amely nem tartalmazza a nevet, lakcímet, vonalkódokat, az aláírás rovatot és e-mail cím rovatot. A visszaérkezett kérdőíveket, tehát a szociális konzultáció keretében kezelt összes személyes adatot ezt követően haladéktalanul meg kell semmisíteni.

Ha a biztos felszólításában foglaltaknak a hivatal nem tesz eleget, határozatban rendeli el a jogosulatlanul kezelt adatok törlését." - olvashatjuk a közleményben.



Mivel rengeteg jogász dolgozik a kormánynak, és kötve hiszem, hogy mindegyik csak ilyen Répássy-kaliberű lenne, egyértelmű, hogy nem nem tudtak egy minden szempontból törvényes kérdőívet összehozni (mint eddig), hanem egész egyszerűen ÍGY akarták megcsinálni, ilyen adatbázis-kompatibilisre. Ennek az útjába pedig nem állhat egy csóró kis ombudsman holmi törvényekkel.

Egyrészt Petike tartott Jóri döntésével kapcsolatban egy csodálatos sajtótájékoztatót, több remek mondattal:


"Szijjártó Péter kedden újságírók előtt kifejtette: a szociális konzultáció megkezdése előtt a kormány által kijelölt Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) felvette a kapcsolatot az adatvédelmi biztos hivatalával, és a KEK KH vezetői több személyes egyeztetést folytattak az ombudsmannal és munkatársaival. Ezek során egyszer sem hangzott el kifogás a személyes adatok védelmével kapcsolatban - közölte.

Ezek után sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Jóri úr most megjelentetett levelét személyes motivációk indokolják, az új alaptörvény ugyanis a jelenlegi négy ombudsman helyett egy ombudsmanról beszél, és jól láthatóan Jóri úr bizonytalan a személyes karrierjét illetően - mondta a szóvivő.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy amikor a kabinet által kijelölt kormányzati intézmény megkérte a nyilvántartásba vételét mint személyes adatok kezelője, akkor ezt meg is kapta az adatvédelmi biztos hivatalától. Arra, hogy eleget tesznek-e Jóri András azon kérésének, miszerint a személyes adatokat letakarva rögzítsék a kérdőíveket, a kormányfő szóvivője azt közölte: az ombudsman levelére harminc napon belül kell reagálnia a KEK KH-nak, így a levél kézhezvétele után majd a szakemberek megválaszolják ezt a kérdést.

Arra a kérdésre, nem gondolja-e, hogy mégiscsak aggályos lehet, hogy a kérdőív jobb felső sarkában szerepel az állampolgár neve és címe, azt mondta: "én azt tartom rendkívül aggályosnak, hogy az adatvédelmi biztos a személyes ambícióinak és karrierjének bizonytalansága alapján ír levelet egy ilyen fontos ügyben, mint a szociális konzultáció; annak ellenére, hogy az előzetes megbeszéléseken semmifajta kifogást nem fogalmazott meg"."



Másrészt teljesen véletlenül, szép csendben megjelent az alábbi jogszabálytervezet a KIM honlapján:

A kormány új hatóságot - a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot - kíván felállítani, ami átvehetné az adatvédelmi ombudsman feladatát. Az indoklás szerint ugyanis "Az ombudsmani hatáskör és eszköztár nem nyújt megfelelő mozgásteret és lehetőséget a jogsértések kivizsgálására és szankcionálására, emellett az információtechnológia elterjedése, az ennek nyomán változó társadalmi szokások és a globalizáció által teremtett új helyzetben a hatóság jóval hatékonyabban fel tud lépni."

Ennyi Jóri, viszlát!
Seggberúgtad a Google-t, beintettél a BKV-nak, de a NER ellen te sem győzhetsz!

Friss:
Jóri közleménye szerint "A KEK KH vezetőjével a levelek kiküldése előtt egyetlen alkalommal, május 5-én találkozott. A KEK KH vezetőjének tájékoztatása alapján, a kérdőíven ekkor már nem volt mód semmilyen változtatásra, ennek ellenére azt a biztosnak nem mutatták meg. Május 10-én Jóri arról értesítette a hivatalt, hogy a Szociális Konzultáció 2011-et adatvédelmi nyilvántartásba vette, illetve ugyanebben a levélben arról is tájékoztatta, hogy vizsgálatot indít az adatkezelés jogszerűségét illetően."

http://vastagbor.blog.hu/2011/06/08/vonalkodok_viharaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik a melegfelvonulás bet
  2011-06-08 14:06:44, szerda
 
  A Jobbik a melegfelvonulás betiltását kéri a belügyminisztertől
barikad.hu

2011, június 8 - 10:17


A Jobbik budapesti elnöke szerint Budapesten közbiztonság helyett "közbizonytalanság" uralkodik, és csak a pártja veszi komolyan az elszámoltatást és a rendteremtést; Staudt Gábor a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján a melegfelvonulás betiltását is kérte a belügyminisztertől.

Meleg napok várnak Budapestre: ,,közbizonytalanság" és multikulti a nemzet fővárosában címmel tartott ma sajtótájékoztatót Staudt Gábor, a Jobbik fővárosi elnöke. Az ellenzéki politikus azzal összefüggésben beszélt minderről, hogy a közgyűlés tárgyalja a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2010. évi szakmai beszámolóját.

Staudt Gábor szavai szerint Pintér Sándor belügyminiszterhez köthető a budapesti "közbizonytalanság", vagyis a város egyre romló közbiztonsága, ami a rendőri életpályamodell "lerombolásának" köszönhető. Utóbbira utalva úgy fogalmazott, a "fiatalon", 1996-ban nyugdíjazott Pintér Sándor - aki az akkori, robbantásokkal és maffia módszerekkel terhelt közállapoton nem tudott úrrá lenni - most "nekitámad a volt fegyvertársaknak".

A Jobbik budapesti elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a Terrorelhárítási Központnál, mint "magánhadseregnél" a dolgozók 400-500 ezer forintos fizetéseket kapnak, szaunát, úszómedencét, rekreációs körülményeket biztosítanak a számukra, addig a kerületi kapitányságokat magukra hagyták. Budapest közbiztonsági helyzete a statisztikák szerint is romlott, holott most már több mint egy év telt el azóta, hogy két hét alatt ígértek rendet - szögezte le Staudt. Emellett viszont azt láthatjuk, hogy miközben az állam nem védi meg a polgárait, még börtönnel is fenyegeti őket, ha önmaguktól szerveznének közrendvédelmi tevékenységet. Utalt a polgárőrségek munkájának ellehetetlenítésére hozott jogszabályokra a politikus.

Staudt ekkor kitért a budapesti melegfelvonulásra is, melynek betiltását kérte Pintér Sándortól. Mint fogalmazott: "kiváló belügyminisztériumi jogászaival" azon dolgozzanak, hogy jogilag megfelelő módon, miként lehet egy melegfelvonulást megtiltani, betiltani. A menet a jóérzésű embereket irritálja, zavarja, ráadásul a felvonulók számtalan esetben bűncselekményeket követnek el, közízlést sértő tevékenységet folytatnak. Úgy tűnik, hogy csak az ilyen rendezvényeknek a biztosítása az, ami prioritást élvez. Erre túlórapénz, rendőr és minden eszköz adott - tette hozzá.

Arról is beszélt, úgy látják; a főváros botrányos ügyeiben az elszámoltatást csak a Jobbik veszi komolyan. Jelezte: feljelentésre készülnek a fővárosi gyógyfürdőket üzemeltető önkormányzati cég és az egyik, azzal korábban szerződéses viszonyban állt kft. ügyében. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy amennyiben a városházán előkerül egy gyanús ügy, a ,,feljelentés mindig elmarad, ezt mindig a Jobbiknak kell megtennie." Ezt nem panaszként mondom, csak nem ezt vártuk és a Fidesz szavazók sem ezt várták a városvezetéstől és a kormányzattól - mondta a Jobbik budapesti elnöke, aki itt is felhívta Pintér Sándor figyelmét arra, hogy a rendőrséget a fővárosi, bűncselekmény gyanús ügyek mielőbbi kivizsgálására kellene sarkallnia.

MTI nyomán - barikad.hu




http://barikad.hu/jobbik_k%C3%B6zbizonytalans%C3%A1g_uralkodik_budapesten-2011060 8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint az éhséglázadással
  2011-06-08 13:11:17, szerda
 
  Már megint az éhséglázadással fenyegetnek...Karhatalmi kérdés, ennyi!
2011. június 08. 12:25
Hunhír.info

Egyre többször lehetett hallani az elmúlt hónapokban, hogy Magyarországon egyes rétegek mélyszegénységbe kerülhetnek, és vannak olyan vélekedések, amelyek nem zárnak ki egy esetleges éhséglázadást sem- adagolják a liberális hírgyárak.

Azt elfogadhatónak tartjuk, hogy sajnos egyre több magyar kerül a mélyszegény kategóriába. De a valósba, s nem az élősködők számára kreáltba. A libsi portálok összemosnák a kettőt, miközben egyértelműen az élősködőket felhasználva riogatnak, uszítanak. Magyarországon nem lehet éhséglázadás, mert a magyar nem olyan, hogy lerohanja az élelmiszer boltot. Az élősködök éhséglázadást meg egyszerűen lehet kezelni. Vízágyú, gumibot, egyebek. Csupán karhatalmi kérdés éppen úgy, mint a mesterségesen szított kisebbségi bűnözés kezelése.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=41886
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lakás megy, a hitel marad?
  2011-06-08 13:01:20, szerda
 
  A lakás megy, a hitel marad?

2011-06-06 22:16:16
Budapest - Lehet, hogy a bedőlt hiteleseknek abban kell reménykedniük, hogy a bank nem tudja eladni lakásukat?

A tervek szerint igen, mert csak ekkor mentesülnének a lakás árát meghaladó hitel visszafizetésétől.

A kormány akár ma tárgyalhat az otthonvédelmi akciótervről, amelynek része, hogy a bedőlt adósok lakásait felvásárolja a NET. Csakhogy ahhoz, hogy a lakást az állami társaság megvegye, a korábbi elképzelések szerint előbb árverésre kell bocsátani az ingatlant - tudta meg a Blikk.

- Korábban egyeztettünk a nemzetgazdasági tárcával, akkor az vetődött fel, hogy a NET-hez akkor kerülne a lakás, ha azt a bank három árverésen nem tudja értékesíteni - mondta Galcsik Éva, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének szakértője. - A társaság jóval piaci ár alatt, a fővárosban például az érték 55 százalékán venné meg a lakást. Ha az árverésen ennél valaki nagyobb összeget ígér, már viszi is az ingatlant. Ekkor viszont a fennmaradó hitel az adós nyakán marad.

Ám ha a bank még ilyen olcsón sem talál vásárlót, akkor az említett nyomott áron a NET tulajdonába kerül a lakás. Ebben az esetben a lakások volt tulajdonosai akkor sem tartoznának a későbbiekben a banknak, ha a hitel meghaladta az ingatlan értékét. Ez az ,,elsétálási jog", vagyis hogy a bedőlt, nincstelenné vált adós nem tartozna tovább.

Blikk-összeállítás


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-lakas-megy-a-hitel-marad-2054555


Ez is megérne egy jó nagy tüntetést !
A kormány és a bankok összejátszanak , szerencsétlen adósokat
egy életre megnyomorítják . Nem szabad tovább hagyni az ügyet !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán fenyegető államcsődről b
  2011-06-08 10:45:05, szerda
 
  Orbán fenyegető államcsődről beszélt


A devizahitelesek reszkethetnek, Orbán Viktor ugyanis megidézte Kósa Lajos szellemét: ő is a válsággal küszködő Görögországhoz hasonlította Magyarországot, mint a debreceni polgármester, amikor bedöntötte a forintot. Igaz, ő legalább nem a nagy nyilvánosság, hanem csak a rendvédelmi dolgozók küldöttsége előtt. Most akkor vagy olyasmiről tud, amiről a nemzetközi hitelminősítőknek még fogalmuk sincs, vagy ezzel akarta látványosan indokolni a tárgyaláson a megszorításokat.


2011. június 04., 05:36





A miniszterelnök azt mondta: majdnem ott tartunk, ahol Görögország, azaz még mindig dolgozni kell az államcsőd elkerülése érdekében. Orbán Viktor szavait Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke idézte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A rendvédelmi dolgozók küldöttségét a csütörtöki tárgyaláson vezető Árok szerint Orbán azt hangsúlyozta, hogy "elég kemény megszorításokra" van még szükség. A korkedvezmények ügyében pedig a kormányfő annyit mondott, hogy amit a rendvédelem területén kialakítanak, az minden más szakma esetében irányadó lesz.



A görög hasonlat felmelegítése már csak azért is meglepő, mert pár napja Orbán Viktor évértékelőjében még azzal dicsekedett, hogy kormánya vezetésével az ország gazdasági fordulatot hajtott végre. Ezt az elemzők kétségbe vonják, hiszen eddig nem sikerült új pályára állítani a növekedést és még mindig késlekednek az érdemi strukturális reformok, azt viszont mégis illene eldönteni, hogy gazdasági fordulat történt, Magyarország pedig Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szavaival a XXI. század elején megszülető új európai gazdaság motorjává válhat, vagy ellenkezőleg, államcsőd fenyeget.

Görögország azonban szerencsére messze van, és nemcsak a térképen. A nemzetközi hitelminősítők egybehangzó véleménye szerint a görög gazdaság sokkal rosszabb állapotban van, mint a magyar, ennek megfelelően a görög államkötvényeket még rég "bóvlinak" minősítették, miközben a magyarok még éppen a bóvli felett, a legalacsonyabb még befektetésre ajánlott szinten vannak.

Az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő, a Moody's szerdán este brutálisan leminősítette a görög államadósságot, egyszerre három fokozatot rontva besorolásán, hangsúlyozva, hogy legalább 50 százalékos az esélye Athén törlesztésképtelenné válásának. Magyarország esetében viszont egyelőre kivárnak, abban reménykedve, hogy a Széll Kálmán tervben és a konvergencia programban meghirdetett célok megvalósítását szolgáló egyensúlyjavító intézkedéseket valóban meglépi a kormány.

Ami a magyar kilátásokat illeti, a Dziennik Gazeta Prawna című lengyel gazdasági-közéleti napilap érdekes elemzést közölt tegnap, hangsúlyozva, hogy az állam radikális "újrabútorozása" után Orbán Viktor a magyar forradalom második szakaszához lát hozzá. Gyors ütemben fog szavazni a parlament 40 sarkalatos törvényről, egyebek között az egészségügy privatizációjának tervezetéről, az egyenruhás szolgálatok tagjai nyugdíjkedvezményeinek és a közigazgatásnak a reformjáról.

A lengyel lap szerint Orbán változatlanul nagy támogatást élvez, de kormányzásának ez a második szakasza megfoszthatja őt népszerűségétől és a hatalomtól, mert túlságosan fájdalmas döntéseket kell hoznia, amelyek nem múlnak el nyomtalanul, sok társadalmi csoport érdekeit sértik. Azt már mi tesszük hozzá, hogy ha pedig elmulasztja a szükséges fájdalmas lépéseket, valóban Görögország után eredhetünk a lejtőn.

Sas István / Népszava

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=435778
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német nacionalisták helyzetér
  2011-06-08 10:18:28, szerda
 
  x-K3-Berlin: Tavaszi offenzíva afgán módra!


Német nacionalisták helyzetértékelése az afganisztáni helyzetről...

Megszégyenítő és szisztematikus is egyben, az pedig, hogy továbbra is gyászról beszélnek, már szinte illetlennek tűnik. 2011 tavaszán az afganisztáni helyzet egyre inkább eszkalálódik! Az utóbbi napokban újabb németek estek áldozatul afgán merényleteknek - egy 23 éves katona azután halt meg, miután éppen három bajtársának látványos, teljesen politikailag instrumentalizált gyászünnepségén a hazug végtisztességet megadták.

Csütörtök reggel van, amikor egy, az út szélén elhelyezett robbanószerkezet egy német "Marder" típusú lövészpáncélost súlyosan megrongál. Három ISAF katona megsebesül, egy negyedik meghal. Ismét Baglan tartomány az, mely fiatal német férfiak vesztőhelyévé válik.

Közben a médiák a tálibok tavaszi offenzívájáról beszélnek. Az őslakosok állítólag Kandahár és Helmland tartományokat akarják visszafoglalni. Ha az ember reális, átfogó képet akar kapni az ország, valamint az ott tartózkodó megszállók helyzetéről, újra és újra azt javasoljuk, hogy nézze meg az ilyen kijelentések és lehetőségek pikantériáját annak az afgán ellenállási mozgalomnak a tükrében, melyet évek óta halottnak próbálnak beállítani. A jelenlegi offenzíva egyre csak számos sebesültet követel. Egy német katonanő még mindig válságos állapotban van és tíz nap alatt már itt van a negyedik német halálos áldozat. És a többi megszálló nemzet is súlyos veszteségekről számol be. Hivatalos adatok szerint idén összesen 200 NATO katonát öltek meg. Afganisztán földje továbbra is vöröslik.

Forrás: Ex-K3-Berlin.de

Németh Krisztián - Jövőnk.info

2011. június 06.

http://www.jovonk.info/2011/06/06/ex-k3-berlin-tavaszi-offenziva-afgan-modra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Program kell nekik, ugye, nem
  2011-06-08 09:03:04, szerda
 
  Program kell nekik, ugye, nem gumibot?

2011. június 08. 08:53
Hunhír.info

Még nyitás előtt kirámolták a barcsi boltot, a rendőrök elkapták az elkövetőket, akik közül ketten még fiatalkorúak. Mert egyenruhásbűnözés az van, cigány meg természetesen nincsen.

Néhány napon belül akarta megnyitni, áruval feltöltött élelmiszerüzletét Barcson egy vállalkozó. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka azonban ismeretlen tettesek betörtek az üzletbe és az árukészlet nagyobb részét ellopták. Eil is kapták őket, de hát szegínyek szegínyek, így aztán nem szabad őket vegzálni.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=41874


NEM PROGRAM,POGROM!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.