Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Thándor Márk: Esti köszöntő
  2011-07-18 22:17:38, hétfő
 
  Thándor Márk: Esti köszöntő

Hunyd le szemed, s lásd az édent,
áldott, meleg hóesésben.
Táncoljanak hegyek, völgyek, fények.
Engedd, hogy szeressenek téged.

S ha már lengedezik az álom,
nyújtozz végig a pihe-puha ágyon,
hagyd, hogy csodáljanak az éjben,
lángoló csillagok az égen.

S akkor én is becsukom szemem,
arcodat csillagként lesem,
táncolnak álmok, vágyak, fények.
Engedd, hogy szeressenek téged
.........

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Cica és egy kislány barátsága
  2011-07-18 21:19:26, hétfő
 
  Amikor egy cica találkozik egy csöpp kislánnyal

Létezik ugye a kutya-macska barátság mely klasszikus szinonímája az összeférhetetlenséggel tarkított kapcsolatnak. Bár a valóságban a cicusokat és a kutyusokat egymáshoz lehet szoktatni, ez általában több hétbe is kerülhet, lévén mindegyik a gazdi kedvence akar maradni. Plusz még az utólag érkezőnek úgy kell alkalmazkodnia, hogy ne sértse az ,,ellenérdekelt" szokásait és tiszteletben tartsa területét. De mi van akkor, ha egy csöpp kislányt kell összehozni a család macsekjával? Hiszen kis korban még inkább tekinthető ösztönlények az emberke, aki inkább tekinti játéknak a cirmost, mint olyan élőlénynek amelyet tiszteletben kell tartani.
...... .....


Friss videónk egy komoly barátság kezdeti szakaszát mutatja be, ahol Ányecska a pöttöm orosz kislány és egy cica lép az ismerkedés rögös útjára. Mint minden kezdett ez is nehéz, sőt úgy néz ki, hogy már az elején elromlik a kapcsolat a kislány túlzott érdeklődése miatt.
Aztán Ányecska mindent bevet, hogy a cicával összehaverkodjon - még szeretett játékait is bemutatja a macseknak - és a siker nem is marad el. Következzék tehát egy elbűvölő videó egy nagy barátság kezdetéről - honnan máshonnan is mint kedvenc országunkból, Oroszországból
Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Rózsa Sándor videón
  2011-07-18 20:36:46, hétfő
 
  A legnagyobb betyár - Rózsa Sándor születésnapja 1813 július 16 Szeged
aki Magyar történelem legismertebb betyárja, aki mindig szembeszállt a hatalommal.
...... ........... .....


Élete:
Anyját Kántor Erzsébetnek[1] hívták. Apját, Rózsa Andrást korán elveszítette, mert lólopásért felakasztották. Más források szerint rablás közben Bácskán agyonütötték. Mindez nagy hatással volt életének további alakulására. Analfabéta volt. Első bűntettét Kiskunhalas határában követte el. A halasi külterületen, Balotapusztán, Darabos István gazdától két meddő tehén ellopása miatt 1836-ban indult ellene eljárás 23 éves korában, ekkor került a szegedi börtönbe. Szökése után futóbetyárrá lett, és hírhedt betyárkalandok sokasága kapcsolódott nevéhez

Neki köszönhetjük azt, hogy a betyárokra nem feltétlenül negatív éllel emlékezünk, hanem sokszor mint nemzeti hősökre gondolunk. Az önbíráskodás 19. századi megtestesítői voltak a betyárok, akikben amolyan ,,hippyvér" csörgedezett.
Rózsa Sándor több bűncselekményt is elkövetett, de állítólag sohasem káromkodott, és az igazságszolgáltatás jegyében cselekedett. Megbüntette az elitet, és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején 150 fős seregével kiverte a szerb megszállókat a Délvidékről - maga Kossuth Lajos kérte meg arra, hogy segítsen.
Úgynevezett muszájbetyár volt, azaz a hatalom kényszerítette arra, hogy szembeszálljon a törvényekkel. Volt kitől örökölnie a csibészséget, mert apját egy alkalommal elkapták, amikor ellopott egy lovat. Ő azonban nem úszta meg, felakasztották - ekkor még gyerek volt Rózsa Sándor.
23 évesen viszont már nem kölyökként tekintett rá a bíróság: tehénlopásért sokévnyi börtönre ítélték Szegeden. Megszökött a rabságból, és innentől kezdve a menekülés és kalandok egész sora következett életében az Alföld pusztáin, tanyáin. Szinte mindenki befogadta, kapott ételt, italt, szállást. Élő legenda volt, akinek a híre gyorsan terjedt.
1845-ben kérvényt nyújtott be, melyben vállalta volna, hogy becsületes életet él élete hátralévő részében - ezt a kérvényt a hatalom elutasította. Az 1848-as, szerbek elleni harcokért cserébe Kossuthtól kapott egy amnesztiára vonatkozó menlevelet. Érdekesség, hogy a karikás ostor volt a 150 fős betyársereg legnagyobb fegyvere, erre nem tudtak felkészülni a szerb janicsárok. A strázsai csatában 637 szerb halt meg, és nincs feljegyzés arról, a betyárok közül ottmaradt volna-e valaki.
A szabadságharc leverése után vérdíjat tűztek ki a fejére, méghozzá 10000 pengőt, ami szokatlanul magasnak számított akkoriban. 1857-ben adta ki Katona Pál, a tárgyalása 1859 februárjában kezdődött. Rózsa Sándor annyira népszerű volt, hogy nem merték kivégezni, életfogytiglani börtönre ítélték. Kufsteinbe, majd Theresianstadtba, később Pétervárra került, hogy aztán 1868-ban amnesztiával szabaduljon
Miután kiszabadult, megpróbált becsületesen élni, de az emberek sztereotípiákkal közelítettek felé. Újra összeállt a banda, vonatokat és postakocsikat raboltak. Ráday Gedeon pandúrfőnök csapdát állított neki, újra elfogták és a szamosújvári börtönben halt meg, 1878 november 22.
Rengeteg legenda szól róla, nem véletlen, hogy versek, népdalok, sőt filmsorozat is készült életéről, nem beszélve a paródiákról. Ha valamit zsákmányoltak, mindig egyenlően osztotta szét azt a többi betyár között. Akinek csak tudott, segített. Talán ezért maradt pozitív hős, az egyik legismertebb magyar betyár.

A jutalmazó Rózsa Sándor legendája
Rózsa Sándor felbukkanásával nyert igazi értelmet a ,,betyárbecsület" szó. Valódi igazságosztó volt - nemcsak a nép, de a többi haramia között is. A korabeli jólértesültek szerint csakis a pökhendi gazdagoktól vett el, másokkal igen bőkezűen bánt: elismerését szívesen fejezte ki jutalmazással.

A zsákmányt mindig egyenlően porciózta ki zsiványcimborái között, magának sosem hagyva többet, mint másnak. Mi több: barátai családját is felkarolta, ha bajba jutottak. Rózsa eredeti mestersége szerint pásztor volt - és lám, később, betyárként sem lett hűtlen szakmájához: komoly karriert futott be mint ,,a nép pásztora".

Alakját idealizálták védencei, mi több: emberfeletti képességek birtokosaként tartották számon. Egyes történetek szerint mérhetetlen varázsereje volt, amellyel boszorkányok ajándékozták meg. Ez a fajta bálványisztikus tisztelet nem ritka más népek betyármitológiájában sem: elég csak az angol folklór töretlen népszerűségnek örvendő haramiájára, Robin Hoodra gondolnunk.

Ha hihetünk a szájhagyománynak, az alföldi fenegyereken nem fogott a golyó sem, mert burokban jött világra. [1] Mára elmondhatjuk, hogy az idő szintúgy nem hagyott nyomot rajta. Karizmatikus alakja rendre fölbukkant az évszázadok során irodalmi alkotásokban, ponyvafüzetekben, népszínművekben, nótaslágereket ihletett - de a Rózsa-legendárium visszaköszön csárdák, utcák és közterek neveiben is. Mi sem természetesebb hát annál, hogy a pandúrokat leleményesen kicselező betyárkirály a képernyőt mégsem kerülhette el. Az életéről készített tévésorozatnál talán csak Hofi Géza számtalan ismétlést megért paródiája emlékezetesebb. Legutóbb az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban bukkant fel egy nagyszabású kiállítás főszereplőjeként. A szervezők Rózsa születésének 195. évfordulóján gigászi munkával összegyűjtött, eredeti dokumentumokkal és tárgyakkal, valamint autentikus zenével és ,,betyártoborzóval" adóztak a betyárkirály emlékének.Rózsa idejében az ún. ,,betyárfészken", azaz Csongrád megyén túl is sokaknak szállt inába a bátorságuk, ha szárnyra kapott a hír, miszerint a nagy betyár ,,összevonta a szemöldökét". Hogy akkor vajon mi táplálta és táplálja mind a mai napig a Rózsa-kultuszt? Talán a betyárvezér zabolátlan szabadság- és igazságvágya, valamint embersége az, amivel oly könnyű manapság is azonosulni. Hiszen ne felejtsük el, hogy törvényellenes cselekedeteiért mindig is vezekelni kívánt, sőt: az 1848-as szabadságharc idején csapatával a forradalmárok nézeteiért küzdött. Rózsa szabadságról és becsületről alkotott fogalmai azonban a törvényeken kívül és azokon felül álltak. Az a biztos - gondolhatta -, ha ő maga veszi kézbe az igazság dolgát és társaival egyénileg gondoskodik arról, hogy mindenki megkapja, ami kijár neki

Részlet a Rózsa Sándor című filmből (főszereplő Oszter Sándor): Videó link
Link
Rózsa Sándor filmsorozat [szerkesztés]Rózsa Sándor színes magyar tévéfilmsorozat, 1971 [3]
rendező: Szinetár Miklós
író: Móricz Zsigmond
operatőr: Bíró Miklós
zene: Ránki András
felvételvezető: Kuczikné Nagy Kornélia
Szereplők:
Oszter Sándor (Rózsa Sándor)
Raksányi Gellért (Pisze Matyi)
Cserhalmi György (Veszelka Imre)
Horváth Teri
Muszte Anna
Szirtes Ádám
Szabó Gyula
György László
Bánsági Ildikó
MTV VIDEÓ 12 részes sorozata
Újra megnézheted a sorozatot, ha a linkre kattintasz

Link
Link

Hofi Géza paródiája: videó link
Link



 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Holdfény szerelem
  2011-07-18 15:03:50, hétfő
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Őszné, Marika fyikat hozott
  2011-07-18 14:32:00, hétfő
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Magyar férfi vízipóló
  2011-07-18 13:23:30, hétfő
 
  Magyar férfi vízipóló Sanghaj VB.

...... ........... .....


.......


Magyarország - Montenegró 11:10 (2-3, 3-2, 2-4, 4-1)
GRATULÁLOK Fiúk szép volt



MTV videó link, ahol megnézhető a métkőzés
Link

........


Góldobók:
Biros 4,


Varga Dániel, Hosnyánszky, Varga Dénes, Steinmetz, Madaras, Gór-Nagy, Kiss G. 1-1
Az Én véleményem:
Nem csak a Montenegró csapatát sikerűlt legyőzni, hanem a TÖRÖK játékvezetőt is. Ugyanis nagyon sokszor kiállítást rendelt el a Magyar csapatnál - s bizony a kapott gólok egy része ekkor született. Sebaj, jól és kitartóan játszottak a Magyar fiúk. Végig szoros volt a mérkőzés, az utolső negyedben sikerűlt az egy gól elönyt megszerezni és megtaftani.

Kemény Dénes Nyilatkozata szövetségi kapitány a sanghaji vb sajtóközpontjának:
Úgy gondolom, furcsa stílusban bíráskodtak a játékvezetők
- Nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, a negyedik negyedben viszont szerencsére jól pólóztunk, de javulnunk kell.
Biros Péter nyilatkozata:
Ez a siker még jobban összekovácsolhatja a társaságot! A végén mér kezdett bosszantani a bírói felfogás, talán ettől is ment úgy igazán a csapat az utolsó negyedben. A gólörömnél lehetett leginkább érezni, hogy a délelőtti időpont ellenére alaposan felpörögtünk. Addig sem mondanám, hogy álmosan játszottunk, inkább úgy fogalmaznék, tettük, amit tennünk kellett - a végén azonban igazán felkapcsoltunk. Ez kell majd minden meccsen, és akkor joggal nyújthatjuk a kezünket azért, amiért ideutaztunk
Hosnyánszky Norbert nyilatkozata:
Volt hit a csapatban! Biros Peti extra produkcióval rukkolt elő, de mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez. Nehéz szülés volt, de megvan, és ez a lényeg - emelte ki szenzációsan játszó csapattársának teljesítményét

Nagy Viktor gyönyörű védése




Madaras Norbert, épp egy hatalmas gólt lő




Kiss Gergely - így örőlt az általa dobott gólnak
...... ..........



Magyar kapu elött
...... ........


 
 
1 komment , kategória:  vízi sport  
annyira figyelmes és aranyos
  2011-07-18 13:11:10, hétfő
 
  Kedves Maroka!
Te annyira figyelmes és aranyos vagy!! köszönöm a különleges szalagot!! a kommenteket szívesen, én köszönöm a sok anyagot, amiket feltöltesz!!!!!
legyen nagyon vidám napod!!
Puszi: Bodorné, Juli


Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Hattyúk a hullámban
  2011-07-18 09:39:16, hétfő
 
  Szalay Richárd fotója

........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Blelle - kánikula a strandon
  2011-07-18 09:35:24, hétfő
 
  Szalay Richárd fotója

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Kacsák a stégen
  2011-07-18 09:29:56, hétfő
 
  Szalay Richárd fotója

...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 413 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.