Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Kicsit módosítják az alkotmány
  2011-07-02 23:50:29, szombat
 
  Kicsit módosítják az alkotmányt


Írta: Csezmiczei Vitéz János

Mivel a húsvéti határidő miatt tavasszal sietni kellett az alkotmányozással, ezért Rogán Antal és Lázár János egyéni módosítójával kicsit módosítani fogják az új alaptörvényt. Mi legalábbis egyedül ezzel tudjuk magyarázni az interneten terjedő következő szöveget (melynek, mint kiderült Smuzewitz Ilona a szerzője). A módosítások után az új alkotmány szabályoz majd mindent és mindenkit.
Általános rendelkezések
Magyarország legfőbb kincse az ember. Meg a víz és a termőföld és az angolok elleni 6:3. Jelentős természeti kincse továbbá Makovecz Imre és az ő akadémiája is.

Magyarország fővárosa Budapest. A nemzet fővárosa ott van, ahol a kormányfő.

Családpolitika
Magyarországon a család alapja a család.

Magyarországon a család családfőből, gyerekeket szülő feleségből, gyerekekből és a kormányfőből áll. A kormányfő akadályoztatása esetén a kormányfőt a kormányfő arcképe képviseli. A kormányfő arcképének a helye a nappaliban van.

Magyarországon a családok közvetlenül is részt vesznek a nemzeti konzultációban. A kormányfő - akadályoztatásuk esetén - végtelen bölcsességének köszönhetően is pontosan tudja, hogy mit akarnak.

Nyelvpolitikai fejezet
Magyarország kiemelten védi és ápolja a magyar nyelvet.

A magyar nyelvvel értenek szót egymással a magyar emberek, és néha a köztársasági elnök is.

A köztársasági elnök
A köztársasági elnök munkáltatója a miniszterelnök.

Magyarország köztársasági elnöke kifejezi a nemzet egységét. Magyarországon a nemzet ugyanakkor kifejezi a kétségét is. Az elnököt illetően.

A köztársasági elnök gondoskodik a magyar emberek szórakoztatásáról is.

Minden magyarnak joga van szégyellni köztársasági elnökét.

A köztársasági elnök békében a honvédség főparancsnoka. Háború esetén a szárnysegéd eltereli a figyelmét.

A köztársasági elnök szignálja a törvényeket. Nem tudni, pont ezért érvényesek-e egyáltalán.

A köztársasági elnök legfőbb fegyvere a toll. A köztársasági elnök a tollal ön- és közveszélyes közfunkciót lát el.

Adók és járulékok
Magyarországon van a világ legjobb adórendszere.

A térségben Magyarországon a legalacsonyabb az adókulcs.

A nagyszerű magyarországi adórendszert a különadók rendszere még nagyszerűbbé teszi.

Az új közgazdaságon alapuló magyarországi adórendszerhez a világ bármelyik gazdasága csatlakozhat, ha elfogadja Matolcsy közgazdasági alapvetéseit, az úgynevezett gazdaságfelpörgető matolcsyzmus tételeit.

A magyarországi adóbevallás elfér egy söralátéten.

Sörügyi fejezet
Magyarországon használják a világ legnagyobb söralátétét.

Ifjúságpolitika
Magyarország területén minden fiatal szabadon lázadhat, amennyiben tagja a kereszténydemokraták ifjúsági szervezetének, és tiszteli az idősebbeket.

Irodalompolitikai fejezet
Magyarország legjobb írója Wass Albert.

Névügyi fejezet
Magyarországon a névadás joga a kormányé.

Amennyiben közérdek fűződik hozzá, Magyarország kormánya bárkit és bármit el- és átnevezhet.

Magyarország kormánya rendelet útján átnevezheti a hidakat, hegyeket, utcákat, intézményeket, nőket és férfiakat. Az átnevezési illetéket az átnevezettek fizetik meg.

Magyarország kormánya az ő végtelen bölcsességével Földrajzinév-bizottságot működtet.

A bizottság szabadon működhet, de elvárható, hogy méltányolja a kormány kéréseit.

Amennyiben a bizottság nem méltányolja a kormányzat kéréseit, a kormány feloszlathatja a bizottságot.

A feloszlatott bizottság tagjai általában hálátlan disznók.


http://egyenlito.blog.hu/2011/07/02/kicsit_modositjak_az_alkotmanyt
Lázárügyi fejezet
Magyarországon mindenki annyit ér, amennyije Lázárnak van.

Népszavazás
Magyarországon bárki kezdeményezhet népszavazást.

Magyarországon a népszavazáson - költségtakarékossági okokból - csak a kormányfő vesz részt, és döntése mindenkire kötelező.

Reklamáció
Magyarországon reklamációnak helye nincs.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OVI VIKINEK ÜZENJÜk!
  2011-07-02 23:38:53, szombat
 
  OVI VIKINEK ÜZENJÜK



Ha már Ovi Viki isteníti Kínát, akkor vegye már észre, hogy Kínában nem operett-hadsereg van, hanem valódi hadsereg, amelyet kommunista fanatikus szellemben képeznek ki....És milyen hadsereg van nálunk? Még egy katonazenekart sem képesek kiállítani....Mi lesz akkor, ha az EU és a NATO megszünik, összeroppan? Ez nem a fantázia világa, hanem nagyon is közeli valóság.... Akkor ki véd meg bennünket Ovi Viki? Majd a kínai hadsereg...?



http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/07/julius-2-kinai-katona nok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vakon, víz nélkül, 4 négyzetmé
  2011-07-02 23:33:57, szombat
 
  Vakon, víz nélkül, 4 négyzetméteren


Kiss Gábor Gergő - Délmagyarország napilap
2011.07.02. 06:02

Szeged - Egy 4 négyzetméteres egykori portásfülkében él Czene László és Simon Imréné a szegedi Állomás utcában. Az asszony mindkét szemére megvakult. Áramuk és vizük nincsen - pénzükből csak egy komfort nélküli önkormányzati lakás bérlésére futná, de eddig hiába folyamodtak érte.
- Itt fogunk elevenen megrohadni! - kiáltott végső elkeseredésében Czene László, aki már 13 éve él élettársával a szegedi Állomás utcában, a MÁV területéhez tartozó egykori portásbódéban. A párról és 4 négyzetméteres kalyibájukról tavaly augusztusban írtunk: a 48 éves férfi akkor még töretlenül bízott abban, hogy el tudnak költözni, amint hivatalosan is a nő ápolója lesz.

Ez megtörtént, ám a pár még mindig a kis lyukban nyomorog, amelyre véletlenül találtak a 90-es évek végén. Tavaly még csak világításuk nem volt - ma vizük sincs. Simon Imréné Mária egy év alatt teljesen megvakult. - Már minden lehetséges fórumon jártam, hogy egy kis önkormányzati lakásbérletet szerezzek magunknak. Voltam az IKV-nál, az önkormányzatnál, a megyeházán, de mindhiába. Képzelje el, milyen egy vak asszonyt a 40 fokban ápolni és egy kannából mosdatni! Van megtakarításunk, és a havi járandóságunkból gond nélkül ki tudnánk fizetni egy önkormányzati bérlakás havi díját. Olyan sokan jutnak ilyenhez. Mi miért nem? - kérdezte csüggedten László. Mária napszemüveggel takarja beteg szemét: az asszony szívbeteg, egyik keze béna, és trombózisa is van. Amíg érzékelni tudta a fényt, László segítségével tudott a környéken sétálni: ma mindketten a kis vityilló foglyai.

László és Marika egyre kevésbé bízik benne, hogy valaha kikerülnek a portásfülkéből. Fotó: Schmidt Andrea
László és Marika egyre kevésbé bízik benne, hogy valaha kikerülnek a portásfülkéből.
Fotó: Schmidt Andrea

- Amióta kimozdulni se tudunk innen, teljesen összetörtem lelkileg. Élni sincs kedvem - vallotta be László. A férfi azt mondta: folyamatosan adnak be igénylési kérelmet egy komfort nélküli lakásra. Egyszer már voltak tizedikek a listán, de úgy tudja, lakás csak az első kettőnek jutott. Albérletbe nem akarnak menni, mert fenntartása többszöröse az önkormányzati garzonénak: nem akarják, hogy néhány hónap után ismét az utcán találják magukat.

- Olyan sok ember nem tudja fizetni a lakása költségeit! Mi tudnánk, mégsincs reményünk egy normális életre - keseredett el ismét a férfi, majd megmutatta az idén beadott lakásigénylési kérelmük nyilvántartásba vételéről szóló igazolást. Ebben többek között az áll: az igénylők elhelyezése meghatározott sorolási szempontok alapján szerzett pontszámok szerint történik. A sorra kerülés a pontoktól és a lakások üresedésének ütemétől függ. László egyre kevésbé bízik abban, hogy valaha is a lista élére tudnak jutni, ezért búcsúzóul 4 levelet adott át. Arra kért, hogy ezeket olyan emberekhez juttassuk el, akik tudnának tenni valamit az érdekükben, és akikkel neki kevés esélye lenne felvenni a kapcsolatot.


http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/vakon_viz_nelkul_4_negyzetmeteren/2228232/

Elkepeszto, hova jutott ez az orszag! Orszagimazs?! Nesze itt van!
Nyomor, ongyilkossagok, munkanelkuliseg, kilakoltatasok, kilatastalansag.....
Magyarorszag 2011!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görögország jövőbeli terheirő
  2011-07-02 22:57:05, szombat
 
  Salzburger Nachrichten: Görögország jövőbeli terheiről


És még egyszer Görögország. A német hírmagazin, a Spiegel egy érdekes elméleti kísérletet folytatott le. Ha Németországra egy, a Görögorszaágéhoz hasonló takarékossági csomagot kényszerítenének, akkor az állam összeomolna. Athénhez hasonlóan, Berlinnek is egy a BIP 17%-át kitevő összeget kellene megtakarítania. Ez 425 milliárd € nagyságú, gigantikus összeget jelentene. Hogy ennyi pénzt meg lehessen takarítani, minden ovódát, iskolát és egyetemet be kellene zárni. Vagy pedig az állam hozzájárulását a nyugdíjakhoz, illetve a munkanélküli támogatást meg kellene szüntetni.

Ausztriában sem lenne ez máskép. Ha az osztrák államnak a görög követeléseknek megfelelővel kellene szembenéznie, akkor 5 éven belül 50 milliárd €-t kellene megtakarítania. Ehhez szükséges lenne például a hadsereg, a rendőrség és az igazságszolgáltatás egészének a megszüntetésére. Nem lenne elég, ha azonnal megszünne a munkanélküli segély és az átképzésre fordított összeg. 2015-ig mindössze 30 milliárd jönne össze. Az összes osztrák tanintézmény bezárása 35 milliárdot hozna. Ha az összes nyugállományú hivatalnok lemondana a nyugdíjáról, az alig 40 milliárdot jelentene.

A kísérlet, hogy a pénzt nem a kiadások radikális csökkentésével, hanem a bevételek növelésével szerezzék meg, szintén katasztrófális lenne. 5 éven keresztül kereken 12 %-kal magasabb adóbevételre lenne szükség (jelenleg kereken 80 milliárd € évente).

Ellenvetésként fel lehet hozni, hogy mi Ausztriában és nem Görögországban élünk. És hogy a görögök a saját hibájukból vannak ebben a rossz állapotban. Ez lehet bizonyos mértékig igaz, de ez nem változtat azon a drámai helyzeten, hogy a görögök a megkövetelt takarékossági programmal lesznek igazán a csődbe vezetve. Takarékoskodj időtlenül, aztán meglesz a bajod.

Görögország azonban nem csak a saját hibájából jutott csődbe. Az európai politika tudta, hogy mi történik a Balkánon és inkább nem nézett oda. A felelősség jelentős része a bankokat terheli, közöttük néhány osztrák is, amelyek a frankfurti Európai Központi Banknál kedvező feltételekkel kölcsönt vettek fel, majd uzsorakamatra továbbadták Görögországnak. Időközben Athén tönkremenetelével degeszre keresték magukat.

Ne felejtsük el a laza brüsszeli felügyeletet sem. Már 2004-ben egy úgynevezett deficit-eljárás indult Görögország ellen, mert az államadósság robbanásszerűen nőtt. Ennek ellenére semmi sem történt. A demokrácia bölcsőjének a tönkremenetel bizonyítja megint, hogy a Európának, mint gazdasági vállalkozásnak a szabályzó mechanizmusai mennyire hatástalanok.

Az biztos, hogy Görögországnak változnia kell. A felfújt állami aparátust, egy maradványt a katonai diktatúra idejéből, karcsúsítani kell. A korrupciót meg kell állítani, a kartellt, amiben a vörös és a fekete családi klánok az országot egymás között felosztották, fel kell törni. De ez nem történhet más intézkedések nélkül. Görögországnak a takarékosságon kívül gazdasági impulzusokra is szüksége van. Az országnak a turizmus és a mezőgazdaság mellett egy működő, exportképes ipart is fel kell építenie.

Az athéni kilengések mutatják, hogy milyen fontos egy kiegyensúlyozott piacgazdaság és a szociális béke. A szegénység, munkanélküliség és a félelem a jövőtől az utcára viszi az embereket. Athénban már közepes vagyonnal rendelkezőknek is félni kell az utcai csőcseléktől. Ezek egy újraelosztási háború előhírnökei, amit mi Európában nem akarunk.

Forrás: Salzburger Nachrichten, 2011.07.02.

Fordítás: Keleti Péter
2011. július 02.

http://jovonk.info/2011/07/02/salzburger-nachrichten-gorogorszag-jovobeli-terheir ol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A hipermarket ára ötszöröse a
  2011-07-02 20:37:51, szombat
 
  2011-07-02. 20:30
"A hipermarket ára ötszöröse a termelői árnak"

Alapvetően a hipermarketek miatt emelkednek folyamatosan az élelmiszerárak Franciaországban - egyebek mellett ez a következtetés vonható le a francia ár- és árrés-figyelő intézet által készített jelentésből. A dokumentumból az is kiderül, hogy a nagyáruházakban akkor is emelkednek, vagy legalábbis stabilan maradnak az árak, amikor termelői oldalon azok csökkenése tapasztalható.
A 250 oldalas jelentés újra kirobbanthatja a háborút a francia mezőgazdászok és a hipermarketek között, az ár- és árrésfigyelő intézetet ugyanis 2008-ban éppen azért hozta létre a kormány, hogy átláthatóbbá tegye a kereskedők árképzését, különösen az élelmiszerek esetében. A francia gazdák ugyanis évek óta azzal vádolják a nagyáruházak vezetőit, hogy folyamatos zsarolásukkal ellehetetlenítik az életüket.
A fenti panaszokat a dokumentum most részben visszaigazolja, a kutatók ugyanis megvizsgálták, miként alakult az elmúlt tíz évben a gazdák szempontjából legérzékenyebbnek minősülő termékek - a tej, a hús, a zöldség és a gyümölcs - ára, és abból a szereplők milyen módon profitáltak. Az egyik legfontosabb megállapítás az, hogy miközben termelői oldalon folyamatosan csökkentek a bevételek, a hipermarketek árrései töretlenül tágulnak.
Az egyik leglátványosabb ilyen jellegű változás a sertéshúsból származó jövedelmek megoszlásában tapasztalható, ahol a gazdákra jutó rész tíz év alatt 45-ről 36 százalékra csökkent, miközben az áruházaké 39-ről 55-re emelkedett. De a gyümölcsök terén is hasonló, sőt ennél súlyosabb folyamatok tapasztalhatók, a szakértők több olyan esetet találtak, amikor a hipermarket ára éppen ötszöröse volt a termelői árnak.
A vita egyelőre csupán kibontakozóban van, és a nagyáruházak vezetői most azt mondják, a szakértői jelentés bruttó árrésről beszél, ám a jelek szerint a nettó nyereségüket nem hajlandók elárulni.
A hipermarketek által gyakorolt "zsarolási rendszerrel" egyébként legutóbb a Le Point című hetilap is foglalkozott, és a terjedelmes riportból egyebek mellett az derül ki, hogy a mezőgazdasági termelők - az olyan tejipari vállalatokat leszámítva, mint például a Danone - teljesen ki vannak szolgáltatva a megrendelőiknek, az alkalmazott módszerek ellen azonban senki sem mer panaszkodni, mert félnek a retorzióktól.

(InfoRádió)

http://kuruc.info/r/2/81481/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre költik az adónkat: 7,5 mi
  2011-07-02 20:27:24, szombat
 
  2011-07-02. 19:29
Erre költik az adónkat: 7,5 milliós támogatás McDonald's-ra Szombathelyen

Olvasónk levele:
ugyfelszolgalat@nfm.gov.hu
Tisztelt NFM!

Nyári szabadságomat Szombathely belvárosában töltöttem.
A város főterén sétálva az egyik McDonald's étterem ablakában az alábbi EU-s, illetve magyar állami támogatás plakátján akadt meg a szemem:



Szeretném megkérdezni, hogy ilyen jól megy-e Magyarországnak, hogy a magyarok adóforintjaiból amerikai multinacionális étteremhálózatot támogatunk az adófizetők pénzéből 7,5 millió Ft-ból?
Vagy a McDonald's éttermet érte el a válság szele, hogy eme támogatás nélkül csődbe menne?
Egy-egy ilyen gyorsétterem bevétele napi több millió forint, úgy gondolom, saját maguk bőven meg tudják termelni a fejlesztésükhöz, korszerűsítésükhöz tartozó bevételt (legfennebb kevesebb lesz a nyeresége a cégnek) de nem értem, hogy ezt az összeget miért nem lehetett volna valami normálisabb helyre elkölteni. (Bár ne csodálkozzunk a 40 millióból felépült 30 centis kilátó után, hogy hülyeségekre mindig van pénz.)
Ebből a pénzből akár Szombathelyen, de akár más nagyobb városban pl. egy magyaros ételeket / magyar ízvilágot kínáló, magyar étteremláncot is létre lehetett volna hozni (vagy legalábbis kezdeti segítségnek indulótőkeként elegendő lett volna, de akár a meglévő magyar éttermeket is lehetne támogatni belőle).
Mégis miért a McDonald's és egyéb káros ételeket kínáló amerikai gyorséttermeket támogatjuk az adóforintunkból?
Válaszukat várom, Tisztelettel: K. Zoltán


http://kuruc.info/r/20/81479/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bedőlt diákhitelek. Fekete lis
  2011-07-02 13:04:46, szombat
 
  Bedőlt diákhitelek. Fekete listás adósok tízezreit termeli ki a felsőoktatás?
Posted on 2011/07/02

Budapest, 2011. június 30., csütörtök (OS) - Felsőoktatási hallgatók tízezreit húzza be a csőbe a diákhitel-konstrukció, ha nem tájékozódnak a kölcsön felvétele előtt - akár szakember segítséhttp://internetfigyelo.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=15203&acti on=edit&message=9gét igénybe véve - a legapróbb részletekig.

A diploma megszerzése után a fiatalok ezrei kerülhetnek BAR listára, újabban KHR listára, mert nem tudják időben fizetni a diákhitel törlesztő részleteit.

2001-ben a felsőfokú tanulmányok megkönnyítésére jött létre a Diákhitel-konstrukció, amely segít az jövedelem nélküli egyetemi-, főiskolai hallgatókat, hogy ki tudják fizetni jegyzeteiket, az albérletüket, a tandíjat, a menza díjat, egyáltalán hallgatók tudjanak maradni, ha szüleik nem bírják anyagilag segíteni őket. A diákhitel valóban egyedülálló megoldást kínál azzal, hogy a visszafizetést nem kell azonnal a hitelfelvétel után megkezdeni, de minden előzetes értesítés nélkül meg kell kezdeni a törlesztést a hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónap első napjától. Itt kezdődik a baj!...

Ha a kezdő diplomás nem tud elhelyezkedni azonnal és nincs állandó jövedelme, akkor fel lehet készülni azokra a több mint kellemetlen meglepetésekre (szankciókra), amelyek a nehéz anyagi helyzetbe került diákhitel-adósokat nemfizetés esetén érik.

A kölcsönszerződés a Diákhitel Központ általi azonnali hatályú felmondással megszűnik, ha a hitelfelvevővel szembeni lejárt követelések összege a hitelfelvevő tárgyévre előírt havi törlesztő részletének hatszorosát eléri, ebben az esetben a még meg nem fizetett teljes tartozás egy összegben esedékessé és lejárttá válik;

A Diákhitel Központ jogosult behajtásra átadni az állami adóhatóságnak a sokszor milliós nagyságrendű követelését. Az APEH csak a munkavállaló fizetésének 33 százalékét tilthatja le.

A Diákhitel Központ Zrt. azon hitelfelvevőinek adatait átadja a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozásnak, akinek a lejárt és meg nem fizetett tartozásuk összege meghaladja a minimálbért és a késedelem folyamatosan, több mint kilencven napon keresztül fennállt. Ha a diákhitel felvevő rákerül a KHR listára (volt BAR lista), akkor egy bank sem áll vele szóba.

Vagyis egy átgondolatlanul felvett segítőkésznek látszó hitel-konstrukció tönkreteheti a fiatal pályakezdő diplomás egész életét!

Közérdekű javaslat:

Rendeletben kell szabályozni, hogy a diákhitel törlesztése csak akkor kezdődjön, ha a hallgatói jogviszonyból kikerülő fiatal munkahellyel rendelkezik.

Ha a diákhitel felvevő elveszti munkahelyét vagy beteg lesz, akkor szünetel a törlesztő kötelezettség.

A diákhitel felvevőt csak akkor lehet KHR listára tenni , ha bíróság dönt arról, hogy az eredetileg felvett összeget szándékosan nem akarja visszafizetni. A fizetési szándék mentőkörülmény.

A Diákhitel Központ kölcsön szerződést semmilyen indokkal nem mondhatja fel, és legfeljebb 30 ezer forint törlesztő részlet állapíthat meg havonként.

Sajtószóvivő: Keszei Sándor (06-30/433-8754) Bővebb információ a www.mszoe.hu weblapon.

Kiadó: Magyarországi Szülők Országos Egyesülete

Forrás: OS (Országos Sajtószolgálat)

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/07/02/bedolt-diakhitelek-fekete-listas- adosok-tizezreit-termeli-ki-a-felsooktatas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíj: nem járnak jobban az
  2011-07-02 12:59:47, szombat
 
  Nyugdíj: nem járnak jobban az állami rendszerbe átlépők? (+ kommentár)
Posted on 2011/07/02

Megérkezett a nyugdíj

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra nyugdíjelképzeléseit, és arról indítson széles körű, érdemi társadalmi vitát - mondta sajtótájékoztatóján Vágó Gábor, a párt választmányi szóvivője.

A nyugdíjkoncepcióról szerdán kiszivárgott és a sajtóban megjelent részletekből azt derül ki, hogy az ígéretekkel ellentétben nem járnak jobban, akik átléptek az állami rendszerbe, több százezer ember előrehozott nyugdíját segéllyé alakítják és nem készült el időre az egyéni számlák rendszere sem - közölte Vágó. “A kormány úgy kezdett bele a rombolásba, hogy az építkezéshez még terve sincsen".

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezet alapján nem járnak jobban, akik a magán-nyugdíjpénztári rendszerből átléptek az államiba - tudósított az MTI. Hozzátette, az irat szerint a kabinet úgy számol, hogy a munkáltatói járulék csak a rendszer fenntartására lesz elegendő. Tehát a kormány maga is elismeri, hogy hosszú távon sem a demográfiai problémákra, sem a foglalkoztatási válságra nem tud érdemi megoldást találni - mondta Vágó...

Az alaptörvény módosításakor elhangzott, csak a rendvédelmi dolgozókra vonatkozik az a rész, amely szerint az előrehozott nyugdíjból “segély" lesz. Értelmezése szerint a kiszivárgott tervezetből viszont “feketén-fehéren" kiderül, hogy több százezer ember kap majd segélyt az előrehozott nyugdíj helyett.

A “nyugdíjeinstandkor" a kormányzat ígéretet tett rá, már májusban kész lesz az egyéni számlák rendszere. A politikus viszont kijelentette, most az látszik, hogy csak júniusban kezdtek el egyáltalán azon gondolkozni, hogyan épüljön fel a rendszer és jelenleg még “fogalmuk sincs", hogyan kellene végrehajtani az átalakítást.

Forrás: Napi Gazdaság

NIF szerkesztői kommentár:

Az LMP-t az SZDSZ folytatásaként kezeljük, ezért nem szívesen veszünk tőlük semmilyen véleményt. Riogatásnak, pánikkeltésnek semmi helye! Azonban valóban aggályos, amik a nyugdíjak körül manapság történnek, hallatszanak. A Kormány akkor járna el helyesen, ha kiállna a nyilvánosság elé, és közölné szándékait, a kérdést illetően. Viszont, ha valóban fejetlenség van még ezen a területen, akkor nagy a baj, mert a ,,sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" esetével van dolgunk. Mondhatjuk, a FIDESZ túl nagy fába vágta a fejszéjét?

Tudjuk, számtalan megoldandó probléma van az országban, s a követelőzők, türelmetlenkedők sora egyre nő. Mindent egyszerre képtelenség megoldani. Éppen ezért lenne szükség a Kormány jobb kommunikációjára. Különösen akkor, amikor óriási az ellendrukker tábor, élükön az MSZP-vel, LMP-vel és a balliberális sajtóval.

Tehát ezért lenne fontos, hogy a Kormány a nemzeti érzelmű orgánumokkal szorosabb kapcsolatot tartson. Azonban jelenleg csak arroganciát és nagyképűséget tapasztalunk a hatalom részéről. ITT HÍVJUK FEL A KORMÁNY FIGYELMÉT, HOGY MI KÉSZEK VAGYUNK EGYÜTTMŰKÖDNI, de ahhoz az kell, hogy komolyan vegyenek és tájékoztassanak minket! Ne másod-, harmadkézből kapjunk híreket. Ahhoz, hogy támogatni tudjuk az intézkedéseiket, terveiket, meg kell győződnünk azok helyességéről és szükségességéről. Ehhez pedig az szükséges, hogy partnerként bánjanak velünk. A pökhendiségnek itt nincs helye!

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/07/02/nyugdij-nem-jarnak-jobban-az-alla mi-rendszerbe-atlepok-kommentar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Csak azok az elveszett
  2011-07-02 12:26:43, szombat
 
  ,,Csak azok az elveszett emberek, akik feladják saját maguk"

- ezt az a Hans-Ulrich Rudel mondta, aki kiirtott egy kisebb orosz hadsereget...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális rabló purdék rúgták l
  2011-07-02 12:07:56, szombat
 
  Brutális rabló purdék rúgták le a bicikliről a magyar férfit



http://hunhir.info/?pid=hirek&id=42705



Brutális rabló purdék rúgták le a bicikliről a magyar férfit

2011. július 02. 09:23

Hunhír.info

Kecskeméten egy 17 és egy 15 éves ufót vettek őrizetbe, rablás miatt. Az idősebbiket azzal gyanúsítják, hogy pénteken hajnali 3 óra körül a kecskeméti buszmegálló mögött egy biciklist bántalmazott.

A rendőrök gyanúja szerint az ufóbűnöző a járdán szemből érkező kerékpáros férfit megrúgta, majd a már földön fekvő sértettet tovább rugdosta. A férfi a benzinkútra menekült át, ahol segítséget kért a támadóval szemben. A fiatalabb gyanúsított ez idő alatt elvitte a sértett 8 ezer forint értékű biciklijét.



Hajnali háromkor biztosan bodzát mentek szedni,amiben a biciklis megakadályozta őket!

Gondolom, majd a "haza" "rendőrei" meg fogják állapítani, hogy a magyar kerékpároson nem volt láthatósági mellény, nem működött a hátsó világítás, vagy valami más közlekedési szabályt nem tartott be, esetleg sötét nadrágban és fehér ingben volt. A végkövetkeztetés: a purgyék rettegtek, fellépésük arányos és jogos volt, a magyar embert meg valami mondvacsinált ürüggyel keményen meg kell büntetni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.