Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Gyors madártej
  2011-07-25 19:24:16, hétfő
 
  Hozzávalók

1,5 l tej
5 db tojás
15 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
3 evőkanál porcukor
4-6 csepp citrom leve
forró víz

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, majd felteszünk forrni kb 1 l vizet.

A tejet is felforraljuk a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjéjéből a porcukorral és a citromlével kemény
habot verünk egy nagyobb tálban.

Amikor elkészült, a közepébe állítunk egy tölcsért, óvatosan
beleöntjük a forró vizet, addig öntjük, míg a hab kiemelkedik
a tálból. Így hagyjuk, míg a többi is elkészül.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a 15 dkg kristálycukorral,
majd hozzáadjuk a lisztet is.

A felforralt vaníliás tejből hozzámerünk 2-3 szedőkanálnyit, és
jól elkeverjük, majd az egészet beleöntjük a vaníliás tejbe.

Állandó kevergetés mellett kis lángon sűrűsödésig főzzük.
Jénai tálba öntjük. Addigra megfő a habgaluska.

Kisebb fajta szedőkanalat hideg vízbe mártunk, és ennek
segítségével szép kis gömböket formálva rakjuk a madártej
alapra.

Jól lehűtve tálaljuk.

E szerint a recept szerint a madártej sokkal hamarabb elkészül
és a tej biztosan nem kozmál oda, amíg kifőzzük az összes
habgaluskát.





 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 2.  
Buddhisták módszere
  2011-07-25 19:14:04, hétfő
 
  Nagyon sokan szeretnének több pénzt az életükbe vonzani.
Kevésnek érzik a meglévőt, nehezen boldogulnak hónapról hónapra.
A pénz valójában egyfajta energia, melyet magadhoz vonzhatsz, de
akadályozhatod, blokkolhatod az áramlását. Amikor hiányzik, az
energia biztosan rosszul áramlik, valahol út közben elakad. Szüntesd
meg a blokkot, és a pénz akadálytalanul áramlik az életedben.

Mindehhez egyszerűbb a dolgod, mint hinnéd. Miért is ne próbálhatnád
ki a buddhisták rendkívül bölcs és bevált módszerét? Mindössze napi
néhány perc és bámulatosan változik meg az életed.

Kitartásra, türelemre szükséged lehet, ne add fel, gyakorolj rendületlenül
és a siker nem marad el. Az apró szertartással nemcsak pénzt, szerelmet
is bevonzhatsz magadnak.

Így vonzd be a pénzt és a szerelmet az életedbe

A bölcsesség alkalmazásával feloldhatod az életed blokkjait.
Ehhez pedig kövesd az alábbi lépéseket.

Helyezd egymás mellé a két kezed a rajz szerint látható módon, majd
három ujjadat érintsd egymáshoz.

Hunyd le a szemed és gondolj a homlokod közepén található harmadik
szem csakrára. Néhány másodperc múlva bizsergést, lüktetést érezhetsz.

Képzelj el egy óriási, kifogyhatatlan méretű, pénzzel telis-tele pakolt ládát.
Érezd, hogy az mind a tiéd, érezd a bőség energiáját.

Ha szerelemre vágysz, érezd a szeretet érzését, lásd magad előtt, hogy
találkozol a társaddal. Nem baj, ha az arcát nem látod, csak érezd, ő az
igazi, a neked rendelt partner, akivel határtalan a boldogságod.

Miután átjárt a pénz vagy a szerelem energiája, végy néhány mély levegőt
és lassan nyisd ki a szemed. Ez a buddhista bölcsesség egy rövid meditáció,
csupán néhány percet igényel az életedből.

Reggel ébredéskor, este a lefekvést követően vezesd végig magadban.
Az eredmény, a siker nem marad el.





 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria  
A jódról
  2011-07-25 18:53:13, hétfő
 
  Prof. Dr. Török Szilveszter - HA RÁM HALLGAT, MEGGYÓGYUL!

Azt tapasztalom, hogy az emberek többsége nem törődik legnagyobb kincsével, az egészségével. A legtöbben nem tanulták meg, és idejük sincs rá. Pedig az egészség olyan állapot, amelyen nemtörődömséggel, tudatlansággal, felelőtlen életmóddal sokat ronthatunk, és ez fordítva is igaz: természetgyógyászati ismeretek megszerzésével, kitartó, rendszeres munkával csodálatos egészségi állapot érhető el, akár idős korban is."

Prof. dr. Török Szilveszter az ország egyik legismertebb és legelismertebb természetgyógyásza, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos egyesületének elnöke, aki nem orvosi, hanem vegyészdiplomával jutott el a gyógyítás különleges, egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony szintjére. Rendszeresen publikál magazinokban, visszatérő meghívott vendége televíziós és rádiós műsoroknak. Emellett folyamatosan oktat - immár több évtizede.

- Professzor úr 70 éven túl is töretlenül aktív, energikus. De biztosan szembesült már az öregedés jeleivel. Lehet-e ezeket kezelni, s ha igen, hogyan.
- Hosszú éveken keresztül folyamatosan ellenőriztem a fizikai teljesítményemet. Ha most ugyanazon próbák elé állítom magam, objektíven mérni tudom, hogy mennyivel bírok kevesebbet. Ez a folyamat természetes. De tudom azt, hogy ha megállítani nem is lehetséges, azért sokat tehetek, hogy lelassítsam. Az egészségi állapotommal, szerveim működésének hatékonyságával napi szinten tisztában vagyok. Minden nap elvégzem a do-in gyakorlatsort, és ennek segítségével veszem a szerveim üzenetét. Ha valami nincs rendben, teszek ellene.
- Az előadásaiban gyakran említi pozitív példaként a japánokat. Mozgékonyak, szívósak, fürgék, vidámak, okosak. Miben rejlik a titkuk?
- Ennek több összetevője van. Az biztos, hogy a táplálkozási szokásaik gyökeresen mások. Rendkívül sok tengeri-herkentyűt esznek, melyeknek nagyon magas a jódtartalma.
A japánok napi 400-500 mikro gramm jódot fogyasztanak. Nálunk az átlag alig 100 mikro gramm!
A magyar lakosság jelentős száma veszélyesen jódhiányos - ennek következtében a pajzsmirigyműködés nem kielégítő. A pajzsmirigy az anyagcsere folyamatok irányítója. A manapság oly gyakori civilizációs betegségek - mint a nátha, influenza, allergia, cukorbetegség, reumatikus problémák pedig mind-mind a krónikus anyagcserezavar következményei. Tehát ha elegendő mennyiségű jód áll rendelkezésre, lehet, hogy mindezen betegségek nem jelennek meg. A jódhiány tüneteként jelentkezhet a pajzsmirigy megnövekedése, a szellemi kapacitás csökkenése, a haj és a bőr kiszáradása, a mirigyek túlterheltsége, a fizikai teljesítőképesség gyengülése.
- A hozzám forduló betegeknek mindig elmondom: nehogy azt higgye, hogy én gyógyítom meg! Mindenki magáért felelős. És ezt a felelősséget nem szabad másra hárítani. Ha figyelünk a test jelzéseire, és betartjuk azokat a tanácsokat, melyek mögött az emberi bölcsesség évszázados tapasztalatainak kincsestára áll, közel állunk a megoldáshoz. Én mindig abból indulok ki, mit tennék a beteg helyében, és azt elmondom neki. Tapasztalatból tudom, hogy a gyógyszerek felelőtlen szedése nem segít, sőt! Egy moszkvai orvos akadémikus mondta még a hetvenes évek végén: Jelenleg a társadalom egyharmadát kell gyógyszermérgezés miatt kezelni, ez az arány az évezred végére elérheti a kétharmados arányt

Hivatkozva Török Szilveszter Professzor Úr írásában a Jód kiemelt szerepéről, figyeljünk a napi jódbevitelre, hogy egészségesebbek lehessünk! Erre megvan minden lehetőségünk a JODIS fogyasztásával!

JODIS koncentrátum

A jód a pajzsmirigy hormontermelésének alapvető üzemanyaga. A pajzsmirigy határozza meg szervezetünk alapenergia szintjét, fordulatszámát. Ettől leszünk pörgősek vagy lomhák.

A gyors és logikus szellemi reakciókat - a japán gazdasági csoda titkát - az amerikai kutatók a magas jódfogyasztásban találták meg. A japán nők karcsúságukat, szép bőrüket a kielégítő jódbevitelnek köszönhetik. A japán nők számára ismeretlenek a menopauzával járó kellemetlen tünetek. Az átlagos japán ember napi 400-500 ug jódot fogyaszt, az amerikaiak napi normája 250-350 ug, Magyarországon az elfogadott érték napi 180-200 ug lenne, de a lakosság ennél jóval kevesebbet fogyaszt. A megfelelő jódellátottság javítja szervezetünk betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

A jód további fontos tulajdonsága, hogy megnyugtatja a szervezetet, stabilizálja az idegrendszert. Idegfeszültségben a szervezet folyamatos stressz állapotot él át, amely csökkenti, rontja a szervezet immun védelmét, jelentős rizikófaktora a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedéseknek. A tartós jódhiány nemcsak pajzsmirigyzavarokat, betegségeket és túlsúlynövekedést eredményez, hanem depresszióhoz, tartós agykárosodáshoz is vezethet. Magyarország területének 85%-a jódhiányos. A jódhiány még veszélyesebb ott, ahol az ivóvíz erősen klóros, mivel a klór gátolja a jód felszívódását. A WHO Magyarországot jódhiányos területként tarja nyilván. A JODIS-K Tudományos Kutató Társaság több évtizedes kutató munkájának eredménye a biológiailag aktív pozitív jód (I+) előállítása, amely nem irritálja a jód érzékenyeket, enyhíti, sőt megszünteti a menopauza tüneteit. A biológiailag aktív pozitív jódot nem lehet túladagolni, ugyanis a fölösleges jód a vizelettel távozik a szervezetből. Ha a jód pozitív formája hiányozna, az élet általában eltorzult állapotban létezne, de lehetséges, hogy teljesen meg is szűnt volna. Az értelmes élet kérdése a legszorosabban kapcsolódik a jód jelenlétéhez a bolygó atmoszférájában. Azoknak javasoljuk a JODIS koncentrátumot, akiknek a hagyományos jódtartalmú ásványvizek nem elegendők a szervezet jódhiányának pótlására. Esetleg mellékízük miatt nem szívesen fogyasztják, de hízásra hajlamosak, mozgásuk, problémamegoldó képességük lelassult, napi munkájuk magas fordulatszámot követel, intenzíven sportolnak, tanulnak, babát várnak, anyagcsere problémákkal küzdenek. Különösen ajánlott kismamáknak, szoptató anyukáknak, iskolás gyermekeknek és időseknek.

Figyelembe véve a japán-amerikai adatokat, Magyarországon is javasoljuk a folyamatos jódpótlást, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszútávon lényegesen egészségesebbek lehessünk.

Kiemelten és ismételten hangsúlyozzuk, hogy a JODIS-K célja elsősorban a magyar lakosságot hozzájuttatni a jód ezen formájához, amivel napi szinten túladagolás lehetősége nélkül meg tudja oldani a szervezet napi jódszükségességének pótlását, melynek hatására lényegesen egészségesebbé teszi saját és családja egészségét.

Gondolkozzon el, megéri-e? Megéri!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Kávét kérek
  2011-07-25 18:27:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes gondolatok 3.  
Felirat a falon
  2011-07-25 18:16:47, hétfő
 
  A szegény dolgozik

A gazdag kizsákmányolja

A katona megvédi mindkettőjüket

Az adófizető fizet mindhármójukért

A munkakerülő pihen mind a négy helyett

A részeges iszik mind az öt helyett

A bankár átveri mind a hatot

Az ügyvéd becsapja mind a hetet

Az orvos megöli mind a nyolcat

A sírásó mind a kilencet betakarja földdel

A politikus pedig mind a tíznek a nyakán élősködik.





 
 
0 komment , kategória:  Humor 2.  
A tenger
  2011-07-25 18:03:12, hétfő
 
  Semmilyen szél nem kedvez annak,
aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."

(Seneca)





 
 
0 komment , kategória:  Vizes képek 1.  
Csodálatos érzések
  2011-07-25 17:42:40, hétfő
 
  Minden, amit a gyermekünk tesz, kész csodának tűnik.
Soha nem felejtem el azokat a pillanatokat, amikor a
gyermekeim először rám mosolyogtak, amikor első
lépteiket megtapsoltuk és nincs csodálatosabb érzés,
mint amikor a karunkon alszik el egy gyermek,
s mi arra gondolunk, milyen jó, hogy vigyázhatunk rá.

Nicholas Sparks





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Mitől boldog
  2011-07-25 13:47:54, hétfő
 
  Ha megkérdezzük, mitől boldog valaki, a rövid válaszom az,
hogy attól, ha van olyan ember az életében, aki szereti
és megérti őt, elfogadja és bízik benne. Erre van szükségünk!
Ezt a hiányt szokták pótolni egyéb dolgokkal, pénzzel,
hatalommal, de ezektől senki nem lesz boldogabb.

Pálhegyi Ferenc





 
 
1 komment , kategória:  Szerelem 3.  
Nagymértékű fogyás
  2011-07-25 13:45:42, hétfő
 
  Mi a titka azok­nak, akik ren­ge­te­get fogy­nak? Össze­gyűj­töt­tük!

Ho­gyan lehet meg­sza­ba­dulni a nagy súly­fe­les­leg­től, még­hozzá úgy, hogy meg is őrizd az álom­súlyt? Olyan nőket kér­dez­tünk egész­sé­ges szo­ká­sa­ik­ról, akik át­la­go­san 50 ki­ló­tól sza­ba­dul­tak meg, és si­ke­rült el­ke­rül­niük, hogy vissza­tér­je­nek a fe­les­le­ges kilók.

Szakítanak a mérleggel

A sikeres fogyás titka, hogy ne görcsölj azon a számon, amit a mérleg mutat. A súlyod ugyanis napközben, és a ciklusodtól függően is változhat. Elég, ha hetente, vagy akár csak havonta méred magad, a köztes időben pedig mindent megteszel az egészségedért. Nem jó, ha minden pillanatban kilóiddal foglalkozol.

Soha nem kérdezik meg, hogy mi lesz vacsorára

Ehelyett maguk készítik az ételeiket, hogy pontosan tudják, mi van az egyes fogásokban. Az ész nélküli eszegetést pedig a megfelelő adagok kimérésével kerülik el.

Nem lógják el az erősítő edzést

Kardio edzésre is szükség van, ám az erősítő edzést sem lehet kihagyni: jól formálja a testedet, ráadásul minél több az izomszövet a testedben, annál több energiát használsz fel, akár alvás közben is.

Nem tiltanak meg maguknak semmit

Akár még egy kevés édesség is belefér néha, amit lelkiismeret-furdalás nélkül élveznek ki. Az, hogy megadják maguknak a lehetőséget a kedvenc finomságaik élvezetére, szükségtelenné teszi, hogy kiéhezetten ráraboljanak az édességre, amikor végre ehetnek ilyesmit, így idővel egyre inkább képesek lesznek időben, kis mennyiségnél megállni. Ráadásként pedig rászoknak a nyugodt szívvel fogyasztható, egészséges édességekre.

Néha pihennek is

Nem lehet folyton edzeni, mert annak előbb-utóbb sérülés lesz a vége. Időnként be kell iktatni egy-egy pihenőnapot, hogy a szervezet képes legyen regenerálódni.

Kéznél van a fényképezőgépük

Ha fényképekkel dokumentálod a változást, az hatalmas önbizalmat ad, mivel világosan látod, hogy honnan indultál, és mennyit haladtál.

Optimisták

A fogyás nem egyszerű dolog, de az optimizmus sokat segíthet benne. Gondolj arra, hogy a próbálkozás és az egészséges életmódra való törekvés már önmagában is jó dolog. Így aztán ha egy-egy nap nem úgy sül el, ahogy szeretnéd, akkor sincs semmi veszve, másnap újra megpróbálod.

Leszámolnak az unalommal

Amikor nehezedre esik elkezdeni azt az edzést, amit hetek óta változatlan formában csinálsz, az annak a jele, hogy eluntad az egészet - innen pedig csak egy lépés, hogy kifogásokat kezdj keresni. Ne engedj teret az unalomnak: kutass fel új recepteket, új mozgásformákat!

Figyelnek magukra

Ha mindenki más érdekeit a sajátjaid elé helyezed, előfordulhat, hogy nem marad időd edzeni, vagy a család kedvéért hizlaló vacsorát tálalsz. Ha viszont tartósan boldogtalan vagy, az a családodnak sem jó, érdemes tehát a saját jó közérzetedet tenni az első helyre.

Nem maradnak szomjasak

A fogyás egyik titka kipróbáltan a megfelelő folyadékfogyasztás. Ha nem tudsz leszokni az édesített italokról, vagy egyszerűen csak unalmasnak érzed a vizet, adj hozzá gyümölcsöket, vagy frissen facsart gyümölcsleveket. Az uborka és a menta is sokat dob az ásványvizeden!

Ismerik a kapcsolóikat

Ha van olyan helyzet az életedben, amely mintegy gombnyomásra hozza magával a nassolást, igyekezz foglalkozni vele: ha például rendszeresen a tévé előtt eszel, csökkentsd a tévé előtt töltött időt, és figyelj oda, hogy semmiképp ne legyen a kezed ügyében rágcsálnivaló.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Őszi színek
  2011-07-25 08:24:19, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Ősz 1.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1181
  • e Hét: 5259
  • e Hónap: 27526
  • e Év: 160080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.