|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011-07-04 22:31:30, hétfő
|
|
|
Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab
Hozzávalók:
1 kg zöldbab,
100 g trappista sajt,
150 g juhtúró,
2 dl tejföl,
40 g vaj,
1 csokor kapor,
1 gerezd fokhagyma,
só, zsemlemorzsa,
1 tojássárgája.
Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, a fokhagymát kidobjuk. Még melegen hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt juhtúrót, a finomra vágott kaprot, és lazán összekeverjük - inkább csak rázogatjuk - ha a bab összetörik, nem gusztusos. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük - simítjuk, leöntjük a tojássárgájával elkevert, kissé megsózott tejföllel, a tetejére morzsoljuk a vajat, és előmelegített, forró sütőben csak addig sütjük, amíg a teteje szép aranypiros színt nem kap. Azonnal tálaljuk, csak melegen jó. |
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
2011-07-04 19:08:37, hétfő
|
|
|
hozzávalók 6 főre
4 nagyobb padlizsán
200 g olívabogyó
50 g kapribogyó
2 nagy zellerszár
4 evőkanál paradicsomszósz
2 nagy fej vöröshagyma
7 evőkanál borecet
1 evőkanál cukor
friss bazsalikomlevél
olívaolaj
elkészítés
Megmossuk a padlizsánt (én részben meg is hámozom), felkockázzuk, és egy nagyobb fazékban, sós vízben fél órán át lefedve főzzük.
A megtisztított felkockázott zellerszárat forró sós vízben 5 percig főzzük. A kapribogyót egy szűrő segítségével mossuk meg, hogy a só egy része távozzon. Az olívabogyót felkockázzuk.
Egy nagy serpenyőbe olívaolajat teszünk és az apróra vágott hagymát, kapribogyót, olívabogyót összesütjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zellerszárat, és tovább sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt (ami legjobb ha házi készítésű) és fakanállal jól összedolgozzuk.
A megfőtt padlizsánt leszűrjük, és egy serpenyőbe öntve, gyakori kevergetés mellett addig sütjük, míg a nedvesség el nem párolog alatta.
A padlizsánt keverjük bele a paradicsomos masszába, jól dolgozzuk össze, és még 5 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek. Megszórjuk a cukorral és a borecettel, pár percig kevergetés mellett lassú tűzön főzzük tovább. Miután lezártuk a hőt, apróra vágott friss bazsalikomlevelet szórunk bele, és lefedve lehűtjük. Előételként lehűtve tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
64 db bejegyzés |
e év: |
569 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 692
- e Hét: 1624
- e Hónap: 2616
- e Év: 34345
|
|
|