Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
juhtúrós zöldbab
  2011-07-04 22:31:30, hétfő
 
  Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab

Hozzávalók:
1 kg zöldbab,
100 g trappista sajt,
150 g juhtúró,
2 dl tejföl,
40 g vaj,
1 csokor kapor,
1 gerezd fokhagyma,
só, zsemlemorzsa,
1 tojássárgája.

Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, a fokhagymát kidobjuk. Még melegen hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt juhtúrót, a finomra vágott kaprot, és lazán összekeverjük - inkább csak rázogatjuk - ha a bab összetörik, nem gusztusos. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük - simítjuk, leöntjük a tojássárgájával elkevert, kissé megsózott tejföllel, a tetejére morzsoljuk a vajat, és előmelegített, forró sütőben csak addig sütjük, amíg a teteje szép aranypiros színt nem kap. Azonnal tálaljuk, csak melegen jó.
 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
Dali
  2011-07-04 19:27:12, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Garfield
  2011-07-04 19:24:35, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
virág
  2011-07-04 19:22:15, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  virág  
optikai
  2011-07-04 19:18:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  optikai szépségek  
idézet
  2011-07-04 19:17:07, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
tenger
  2011-07-04 19:13:43, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  tenger  
bohókás
  2011-07-04 19:10:40, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
caponata
  2011-07-04 19:08:37, hétfő
 
 



hozzávalók 6 főre
4 nagyobb padlizsán
200 g olívabogyó
50 g kapribogyó
2 nagy zellerszár
4 evőkanál paradicsomszósz
2 nagy fej vöröshagyma
7 evőkanál borecet
1 evőkanál cukor
friss bazsalikomlevél
olívaolaj

elkészítés
Megmossuk a padlizsánt (én részben meg is hámozom), felkockázzuk, és egy nagyobb fazékban, sós vízben fél órán át lefedve főzzük.
A megtisztított felkockázott zellerszárat forró sós vízben 5 percig főzzük. A kapribogyót egy szűrő segítségével mossuk meg, hogy a só egy része távozzon. Az olívabogyót felkockázzuk.
Egy nagy serpenyőbe olívaolajat teszünk és az apróra vágott hagymát, kapribogyót, olívabogyót összesütjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zellerszárat, és tovább sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt (ami legjobb ha házi készítésű) és fakanállal jól összedolgozzuk.
A megfőtt padlizsánt leszűrjük, és egy serpenyőbe öntve, gyakori kevergetés mellett addig sütjük, míg a nedvesség el nem párolog alatta.
A padlizsánt keverjük bele a paradicsomos masszába, jól dolgozzuk össze, és még 5 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek. Megszórjuk a cukorral és a borecettel, pár percig kevergetés mellett lassú tűzön főzzük tovább. Miután lezártuk a hőt, apróra vágott friss bazsalikomlevelet szórunk bele, és lefedve lehűtjük. Előételként lehűtve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 692
  • e Hét: 1624
  • e Hónap: 2616
  • e Év: 34345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.