Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ebből baj lesz…
  2011-08-11 20:15:49, csütörtök
 
  Ebből baj lesz…

Dátum: 2011. August 08. Monday, 10:11

Publicisztika ha a buborék kipukkad.

Beharangozó


Az utóbbi időben sokféle hivatkozási alappal ismerhettünk meg különféle apokalipszis elméleteket, amelyek nemsokára bekövetkeznek. Ilyen például a sarkok pólusváltása.. Hallhattunk a ,,sárga veszedelem"-ről, ami alatt annak idején nem a kínaiakat értették, sokkal inkább az arany halálát, azaz a pénzét.

Maradjunk ez utóbbinál!




A pénz és a fedezete
Amióta a pénz mögött semmiféle érték - aranytartalék - nincs, fennáll annak a veszélye, hogy a haszonéhes finánctőke pénzügyi és gazdasági válságba sodorja a világot.

,,Normális" ügymenet mellett a pénz fedezete lehet még az értékteremtő munka, vagy a javak jelzálogosítása. A jelzálog viszont csak akkor töltheti be a fedezet szerepét, ha értékmegőrző, de ha a jelzálogok tömegesek, maga a fedezet értéktelenedik el.

Napjainkban a pénzforgalom döntő többsége esetében fedezetként még nyomtatott papírpénz sincs. A pénzforgalom jelentős része elektronikus úton folyik, tehát még a kézzel fogható papír sem kell hozzá. Ezt hívják ,,repülő dollár"-nak. A pénzforgalom ez esetben nem több, mint könyvelési tétel.

Ez a rendszer egy pillanat alatt összeomolhat, s fedezetként marad a földünk minden javával, s 7 milliárd emberrel. Vajon mire mennének a bankok ezzel, s hagyná-e magát a földgolyónk és az emberiség?

A bankok mohósága miatt a fedezetként szolgáló jelzálogként működő javak elértéktelenedtek, így elveszítették a fedezet értéküket, ezért a bankok a hasznuk biztosítása miatt jóval magasabb kamatok beszedését célozták meg.


Mennyibe kerül nekünk (mint magánhitelezőknek) a bankok biztonsága?
Hazánk esetében a 20 ezermilliárdos államadósság mellett 14 ezermilliárdos privát tartozás van.

Mindaddig, amíg egy vállalat, vagy ország csődhelyzetet jelenthet be, addig a privátcsőd intézménye ismeretlen.

A megemelkedett banki kamatok a magyar lakosságtól évi 800-1000 milliárd forintot vonnak el, ami a GDP 3 %-a. (Gondoljunk bele, a tervezett hiánycél 3 %, azaz, ha ezeket az extra kamatokat nem kellene kifizetni, elvileg tartható lenne a fenntartó-, 0%-os hiánycél.)

Ez a többletkamat minden emberre évi 80-100 ezer forint többlet kifizetést ró, azaz az értékteremtő emberekre (dolgozókra) - átszámítva - 240-300 ezer forint többletet jelent, ez a 13. és 14. havi bér elmaradásával, illetőleg esetünkben a 12. és 11. havi bér elveszésével egyenlő.

Mindemellett az éves 800 - 1000 milliárdos többletadó miatt ez az összeg kikerül a bővített újratermelés körforgalmából (hiszen a bankok a profitjukat nem nálunk költik el, s mivel a lakosságtól ilyen mértékben vonnak el pénzt, a hitelkérelmek is jelentősen csökkennek). Ez azt eredményezi, hogy csökken a vásárlóerő és a beruházási kedv.


A bankrendszer egy fillérrel sem akar károsodni, pedig az árfolyamveszteséget simán lenyelhetnék egy veszteségi tétel lekönyvelésével, hiszen a pénzrendszer már amúgy is fiktív, tényleges fedezet nem áll mögötte.

A jelenlegi bankár szemlélet gyakorlatilag úgy működik, mint a rossz gazda, aki nem eteti a tyúkjait, de elvárja tőlük a tojásokat.


A világvaluták és az EURO
A valutáknak sajátsága egy adott gazdaság erejét megmutatni, hordozni. A valuták közötti különbségek alapján egy olyan cserearány alakul ki az országok között, amely az adott gazdasági különbségeket növeli, ami rossz a gyenge államnak, de az erős valutával rendelkezőknek sem jó. Ezt ellensúlyozandó a tehetősebbek komoly pénzalapokat hoznak létre, hogy a valutájuk piacképességének megtartása érdekében megsegítsék a gyenge államokat.

Ezt tette a minap Japán, aki jelentős mennyiségű görög állampapírt vásárolt, csökkentve ezzel a Jen erősségét, segítve Görögországot. Svájc erre - úgy tűnik - nem hajlandó, pedig pélául ezer milliárd svájci Frank állampapírokba fektetése talán hosszú távon át zárhatná azt a pénzügyi ollót, amely az Unióban katasztrófa helyzetet teremthet.

Az Unió valutája egységes, viszont az Euro-val rendelkező államok közötti gazdasági különbség óriási, így a közös valuta léte az erőseket erősíti, a szegényeket gyengíti. Az Euro pont ellenkező eredményt hozta, mint amiért létrehozták. (Spanyolország 18 %-kal-, Németország 3 %-al vehet fel kamatra kölcsönt. Így az olló folyamatosan nyílik.)

Az eltérő gazdasági fejlettség, a különféle adózási morál, a más fiskális politika mellett közös valutát fenntartani illúzió. Izland, Írország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Ciprus és Görögország példája mutatja, hogy a rendszer így nem működhet tovább. (A még ,,bujkáló" országokról nem is beszélve.)

Európa egyharmada már szenved!!!

Ha nem történik valamilyen óvintézkedés, az Euro bármikor összeomolhat!

Az Euro, vagy a dollár összeomlása önmagában is olyan világválságot okozna, amely a jelenlegi pénzügyi rendszert magával rántja.

A dollár most megmenekült, végső soron egy ,,könyvelési" manőverrel, de ezt megint nem a bankszektorban hajtották végre, adósság elengedés címén.


A IMF és a Nemzetközi Valutaalap szerepe
Létrehozásukat jogos gazdasági igény eredményezte. Feladatuk éppen az eltérő gazdasági- és pénzügyi adottságok kiegyenlítése lenne. Ehelyett tevékenységük során ennek az elvárásnak csak felszínesen felelnek meg, de lényegében a klasszikus banki szemlélet alapján működnek, megfoghatatlan, kideríthetetlen magánszemélyek érdekeit szolgálva. Pénzügyi szakértelmükre jellemző, hogy a 2008-as válságot nem tudták még előre jelezni sem, nemhogy megelőzni. Jogosnak tűnik még az a feltételezés is, hogy komoly szerepük lehetett a válság kirobbantásában. Egyetlen könyvelési mozdulattal lehetett megszabadulni a bankrendszer ,,férgeseitől" (általában a kicsiktől), s mindenféle munka nélkül több ezermilliárd dollárt lehetett ,,elszipkázni" egy sereg országtól, mintegy másfél milliárd állampolgártól elvéve ezt az összeget (5000 USD/fő). Ugye, ez esetben is a működő tőkéből banktőke lett (a tyúkokat nem etetik).

Az IMF-et és a Valutaalapot ragyogóan fémjelzi Dominique Strauss Kahn (Kohn), vagy éppen Christine Lagarde személye (s akikről még nem hallottunk), akik a köztudatban azonosíthatók a maffiával.



Pénzügyi és gazdasági világválság
A 2008-as események csak előrengések voltak. A nagy földrengés még várat magára, ne legyünk türelmetlenek.

A pénztőke sajátja, hogy gyarapodni kíván. Ez természetes is, de a fedezet nélküli, hajhász, átgondolatlan, brutális ,,fialtatás" egyértelműen ,,földrengéshez" vezet. Össze fog omolni a ,,fejlett" világ pénzügyi rendszere, bekövetkezik a pénzügyi ,,holokauszt". Feje tetejére áll a világ (évekbe kerül a gazdaságok beindítása), a harmadik világban százmilliók halnak éhen rövid időn belül, A 3 milliárdos Ázsia szárnyalása abbamarad, soha nem látott éhínségek következnek be. (Kína, ha pár hónapig nem tudja eladni a termékeit, gazdaságilag ,,lefullad".)

Az agónia messze meg fogja haladni a '33-as világválság pusztításait, olyan lesz, amit egyelőre el sem tudunk képzelni.


Mi várható egy világválság esetén?
- A pénz annyit sem ér, mint az a papír, amire kinyomtatták.

- Az off shore bankokban tartott vagyonok annyit sem fognak érni, mint a pudvás retek.

- A svájci Frank is annyit fog érni, amennyi a fűtőértéke.

- A ,,fejlett" világ állampolgárai, nagy városokban lakva, az önfenntartásról régen leszokva, élelmet nem tudnak előállítani, életük attól függ, hogy milyen és mennyi cseretermékük van.

- A létmenekítő bűntények mindennaposak lesznek. Megindul a cserekereskedelem tárgyát képező javak megszerzése utáni hadjárat.

- A közbiztonság megszűnik. A rendfenntartás lassan, és önerőből szerveződik újra.

- A több százezer ártatlan ellen elkövetett gyilkosság mellett a pénzügyi világ képviselőinek nagy része is áldozatul esik, jogosan, vagy jogtalanul.


Mi várható a válság után?
- A felelősök felkutatása és példás megbüntetése.

- Egy egészséges nemzeti érzelem kialakulása, a baloldaliság értékeinek helyreállítása.

- Érték típusú rendszerek kialakulása.

- A pénzügyi rendszer ellenőrzés alá vonása.

- A hit visszaállása, a liberalizmus hosszú távú üldözése.


Bár túl lennénk rajta!

Zárszó
Miként lenne elkerülhető a totális pénzügyi és gazdasági világválság?

Amíg Bruxelles fontosabbnak tartja az uborka görbületének előírását, mint a mindnyájunkat érintő pénzügyi kérdések szabályozását, sehogy.

A bankok többsége, az IMF és a Valutaalap magánkezekben van (legalábbis befektetői révén). Őket nem hogy nem választották meg az állampolgárok, de személyük sok esetben nem is ismert. Halálra van ítélve az a világgazdaság, ahol az egyes államok pénzügyileg alárendelt szerepet játszanak egy szűk magánbefektetői réteg érdekeinek.

Az Európai Uniónak, az ENSz-nek, a tagállamai felhatalmazása alapján, a lehető legsürgősebben létre kellene hozni egy olyan szervezetet, amely a bankok működését szabályozza és ellenőrzi. A választott kormányok így védhetnék meg a szavazóikat, az állampolgáraikat.


Mi az akadálya egy európai uniós bank létrehozásának, közös pénzalapokkal, közösen meghatározott pénznyomtatási kvótákkal, egységes rendszereket kidolgozva, a tagállamok ellenőrzése mellett?
Talán egy egészséges verseny is kialakulhat (ha már kapitalizmus van).

2011. augusztus 6.


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4434
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön elköltözne Ócsára?
  2011-08-11 20:01:36, csütörtök
 
  Ön elköltözne Ócsára?

Szerző: laspalmas
- 2011.08.11. 10:05

Emlékszünk még a Nagy Pénteki Ötletre, mikor néhány óra alatt kitalálták és kiírták a pályázatot az építtetőknek a Szociális Családi Házakra?

Május 30-án, hétfőn dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi helyettes államtitkára megbeszélést hívott össze az építész szakmai szervezetek vezetői (MÉK, MÉSZ, MUT, stb.) részére, az új országos Főépítész, Nagy Ervin részvételével, ahol kiosztották a kiírást.

Majd június 3-án pénteken, a 61. Építők Napján, miután az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke, Tolnay Tibor elmondta, hogy siralmas az építőipar helyzete, Szaló pedig kiosztotta a három minisztérium kitüntetéseit, fel Kárpáti Józsefet, az ÉVOSZ Könnyűszerkezetépítő Szakmai Tagozatának elnökhelyettesét: állítsanak össze egy ajánlatot. A készházépítők néhány nap alatt el is készítették javaslatukat. A tagozat védjegyével rendelkező 14 - szabad gyártó és kivitelezési kapacitással rendelkező - cég 6-8 hét alatt 20-30 kulcsrakész családi ház felépítését vállalta. Az előregyártott panelekből készülő épületek legolcsóbb változata nettó 150-160 ezer forintba kerülne négyzetméterenként, a középkategóriás típusok ára ennek a duplája. A kormány által tervezett 60-80 négyzetméter alapterületű házak építési költsége így egyenként 9-13 millió forintot emésztene fel, amelyben az alapozási munkák, illetve a telek ára, valamint a közművek kiépítése nincs benne - magyarázza Kárpáti József.

Választ az építőipar még se erre az ajánlatra, se a pályázatra nem kapott, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy megfeneklettek volna a dolgok, sőt!

Hisz amit a Miniszterelnök Úr mond, az úgy is lesz. Az emlékezetes Blikk-interjú óta már meg is találták a "Szociális Családiház-építési Program I.ütemének" (bármilyen hihetetlen, 2011 van) helyszínét:


2011.augusztus 6.:

"A Kormány célkitűzéseivel összhangban a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársága megvizsgálta azoknak a településeknek a körét, ahol a Szociális Családiház-építési Program megvalósítható. Valamennyi szempont figyelembevételével a Belügyminisztérium Ócsa települést jelölte meg a Kormány számára a Szociális Családiház-építési Program I. üteme megvalósításának helyszíneként. A Belügyminisztérium javaslata lehetővé teszi, hogy az alapvetően 1000 m2 területű telkeken biztosított legyen a házikerti növénytermesztés lehetősége, a kivitelezés során teljes, korszerű és energiatakarékos közműellátás valósuljon meg, alacsony rezsiköltséggel működtethető, energiahatékony technológiákkal történjen, lehetővé tegye közfoglalkoztatás és saját munka igénybevételét, és a devizakárosultakkal kötendő bérleti szerződésben mind a pénzügyi, mind a társadalmi beilleszkedési feltételek (közüzemi díjak fizetése, közfoglalkoztatásban való részvétel, együttélési szabályok betartása) érvényre jussanak.

A Szociális Családiház-építési Program részleteiről további tájékoztatás a Kormány döntését követően adható.

(BM Sajtóosztály, kormany.hu)"



Csak a korábbi kérdéseinket tudom ismételni.

Egy bebukott 10 milliós tartozás átvállalása helyett miért jobb a kormánynak 13-15 milliós új házakat építeni? És miért pont Budapest környékén? A vidéki hitelesek költözzenek oda, és így a lakásuk után bukják a munkahelyüket is? Van hely a beköltözők gyerekeinek a helyi óvodában, iskolában? Vagy majd azt is építenek?

A kijelölt helyszínről pár szóban:

- a 9.000 lakosú Ócsa Alsópakony felé elhelyezkedő külterületéről van szó, ami állami tulajdonban van, így legalább a telek nem kerül pénzbe

- a két épületben működő óvoda "240 férőhellyel rendelkezik, melyben 295 - 300 gyermek nevelése történik"

- egy általános iskola, és a Bolyai János Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskola van a településen

- az ipart egy takarmánygyártó cég képviseli jelenleg, mert a csődbe ment tüzeléstechnikai FÉG helyi gyárában két hónapja állt le a termelés, és felszámolás alatt áll, de a a Napi Gazdaság szerdai cikke szerint néhány napon belül újraindulhat, mert sikerült megállapodnia legnagyobb hitelezőjével, az MPF Holdinggal, így tovább működhet. Vagyis visszaveszi az eddig foglalkoztatott embereket, esetleg nem is mindet, de újakat valószínűleg nem.

Tehát közmű nincs, infrastruktúra nincs, munkalehetőség nincs. Roppant vonzó.

A jó hír, hogy ilyen és hasonló kérdések kormánypárti politikusoknak, például Kövér László házelnöknek is eszébe jutottak.


"A terv részleteit ismertető június 6-i frakcióülés több résztvevője is azt állította [origo]-nak: Kövér és több más képviselő is felvetette, hogy szerintük nem kellően kidolgozott a koncepció. Főként azt kifogásolták, hogy a házépítési program nem oldja meg az odaköltözők munkahelyi problémáit. Egy résztvevő szerint olyan aggály is felmerült, hogy az esetek többségében a családok azért nem tudják továbbfizetni a hiteleiket, mert a családból valaki elveszíti a munkáját, ha azonban az egész család vidékre költözik a kormány által épített házakba, továbbra sem oldódik meg ez a probléma. Egy képviselő szerint feltehetően ezért választotta a BM a főváros közelében található Ócsát, hogy a Budapesten dolgozók ne veszítsék el álláslehetőségüket.

Egy képviselő szerint az ülésen többen azt is kifogásolták, hogy mi szükség van teljesen új házak felépítésére, miközben több vidéki településen is találhatók üresen álló, elhagyatott házak. Az [origo]-nak több képviselő is azt mondta: végül azzal zárták le a Matolcsyval folytatott vitát, hogy a kérdésre még később visszatérnek, ez azonban egyelőre még történt meg."



A rossz hír, hogy a felmerült kételyeket félresöpörték.

"A kormány tervei szerint akár már az idén elkezdődhet a szociális családiház-építési program", tudtuk meg Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnapi sajtótájékoztatóján.

Plusz néhány információmorzsa:

" Annak fényében, hogy mennyien és milyen formában kerültek nehéz helyzetbe, más helyszínek kijelölésére is szükség lehet az országban - tette hozzá, emlékeztetve, hogy Budapest és Pest megye az egyik leginkább érintett terület, a több százezer bajba jutott ember közül ugyanis arányaiban ott élnek a legtöbben."

"A projekt előkészítése jelenleg is zajlik, a végső döntések még nem születtek meg. A kormány már foglalkozott a kérdéssel, de még augusztusban és az ősz folyamán is tárgyal róla - mondta, hozzáfűzve, hogy több száz házról van szó. Arra a kérdésre, hogy utóbbi nagyságrend csak Ócsára vonatkozik-e, Kovács Zoltán azt válaszolta, pontos számokat annak függvényében lehet mondani, hogy mennyi ingatlanra lesz majd szükség. Kiemelte, a rendszer rugalmas lesz, az igényeknek, a bajba jutottak számának megfelelően alakul majd."

"A programot ért kritikákra az államtitkár úgy reagált: a beruházó közművesíteni fogja az ingatlanokat, és megteremti például az iskolába, munkába járás feltételeit. "Egy kis higgadtságot, illetve visszafogottságot kérek mindenki, főleg a kritikusok részéről" - mondta."

Szegény ócsai polgármestert sajnálom egy picit, mert hiába fideszes, neki se mondtak el még sok mindent, egyszerűen a feje fölött döntenek.


"Ócsa vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy először körülbelül másfél hónapja járt a belügyi tárcánál az alpolgármesterrel és főépítésszel: akkor közölték velük, hogy valószínűleg a településükhöz tartozó területen építik fel a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek befogadására alkalmas lakótelepet.

Alig egy héten belül újabb egyeztetés volt a Belügyminisztériumban az alpolgármesterrel és a főépítésszel Ócsa infrastrukturális helyzetéről és szükségleteiről - tette hozzá Bukodi Károly. Hangsúlyozta: ezek a "puhatolózó" tárgyalások akár igényfelmérésnek is tekinthetők, hiszen egyelőre nem tudni - mint mondta, ő legalábbis nem tudja -, hogy hány ütemben, hány ház és mikorra épül majd fel, hány embert kell majd befogadni Ócsa-Alsópakonyon, és kik lesznek a beköltözők.

Nem mindegy ugyanis, hogy zömmel házaspárok, vagy inkább óvodás, iskolás gyermekeket nevelők gyarapítják majd a lakosságot, hiszen ettől is függ, hogy milyen intézmények fejlesztésére, bővítésére lesz szükség Ócsán - mutatott rá a polgármester. Fontos, hogy "bírjuk-e a jelenlegi kapacitásunkkal, vagy sem" - magyarázta Bukodi Károly, hozzátéve, remélhetőleg a szükséges fejlesztésekre vonatkozó konkrétumokról is szó lesz már a csütörtöki egyeztetésen.

Az MTI-nek arra a felvetésére, hogyan lehet megfelelő körülményeket biztosítani a várostól négy kilométerre eső Alsópakonyon, a szántóföldek helyén kialakítandó lakótelepen a beköltözőknek, Bukodi Károly kifejtette: a közművesítés nem a város, hanem az állam feladata. Hozzátette: ez a városrész kifejezetten jó helyen, autópálya közelében található, s vonat, illetve busz is jár a közelben.

Azt nem tudta megmondani, hogy az esetleges új álláskeresők találhatnak-e munkát, mert - mint megjegyezte - még nem ismertek az igények, mint ahogy azt sem tudni: Ócsa munkaadói milyen állásokat kínálnának. Úgy tűnik, hogy a FÉG konvektorgyár újraindulhatja termelését, ám ez nem oldja meg a munkahelykeresők gondját. A város valószínűleg nem lenne képes önerőből elhelyezkedési lehetőséget kínálni a betelepülőknek, de a "csomag" részeként a házak építése mellett munkahelyteremtésről is szó van - mondta Bukodi Károly."



Nos, a Nagy Egyeztetések Kormányára jellemző, hogy amíg Kovács beszélt, és Bukodi reménykedett, addig a tegnapi Magyar Közlönyben már sunyin meg is jelent az ócsai projektet kiemelt beruházássá tevő kormányrendelet, és egy kormányhatározat.

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/08/ocsa1.jpg

A beruházás lebonyolítója, a BMSK Zrt. 100% állami tulajdonban van. A többi pozitívumot még keressük.

http://vastagbor.blog.hu/2011/08/11/on_elkoltozne_ocsara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hozzuk vissza a német márkát
  2011-08-11 20:00:42, csütörtök
 
  ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hirek.htm







A Wall Street Journal augusztus 10 ,2011 számában megjelent Bring Back the D-Mark Holman W. Jenkins J. cikke.



Molnár Lajos



Hozzuk vissza a német márkát.



Mi okozta a hétfői nagy kiárusitást? Okot találni a tözsde viselkedésére kétes probálkozás, nem sok értelme van annak a hiedelemnek, hogy a Standard és Poor az USA államkincstár adósságának leértékelő hatása okozta, hogy a befektetők

részvényeiket a piacra dobták, hogy kincstári papirokat vásároljanak.



Az igazi kijelentés volt, hogy az Európai Központi Bank (ECB) azt hitte szüksége van beinditani a nyomdagépeket, hogy

elősegitsék az Olasz és Spanyol adósságok finanszirozhatok maradjanak. A befektetők érzékelték, hogy a világ egy szisztemetikus

krizisben vergődik. Ezért az US bakok vereséget szenvedtek.



Európa adósság problémái nem fognak maguktól megoldodni. Eljött a lelkesítő vezetésnek az ideje a Német és Francia vezetők

részéről. Készek az Ő közösségeik, hogy jótálljanak Európa többi részéért ? Már tudják erre a választ: Nein! (Non!). Az sem

nyilvánvaló, hogy a piacok elhiszik, hogy Németország, Franciaország és Északeurópa többi fizetőképes részének módjában van

elnyelni az eurózona veszteségét, amit elöbb utobb el kell ismerni.



Ezért Németország és fizetőképes szomszédai a tisztességes megoldást kellene ,hogy válasszák és hagyják el az euró zonát. Hagyják

az ECB-re a munkát, amit ezen a hétvégén elkezdtek a leértékelésel és az inflációval.



Lehet, hogy ez egy szélsőséges őtletnek hangzik, mialatt az ECB még mindig azt vizsgálja, hogy lehet e a piaci pánikot lenyugtatni az olasz adósság miatt. Olaszországnak módjában van kifizetni tartozásait,sokak szerint csak egy időre van szükségük a spekuláciok

megakadályozására.



Az egy közismert kérdés: mivel állunk szembe folyosíthatás, pánik vagy fizető képesség krizis. A 2008-as USA bankok kimentése visszhangzik, a nyomdagépek beavatkozása megakadályozhatja, hogy a folyosithatósági krizisből fizetőképességi krizis legyen.

A világnak nincs vége. A megfontolt kihívásnak kell, biztositani hogy a kimentés rendelkezésre álljon, de ne legyen ösztönző

vakmerő kockázatra.



Ami működött a US krizisben egy bizonyos fokig, nem fog Európában működni, két okból, demokrácia és szuverénitás.



Országok nem bankok. Az USÁ-ban, a Federal Reserve, Treasury és a Federal Deposit Insurance Corporation törvényes és szabályozó hatalommal rendelkeztek a bankok felett és utasithatták őket mit kell tenni,- tőkét teremteni, vagyont eladni, osztalékot

csőkkenteni sőt adót kivetni. Németoszágnak lehet, hogy mély zsebe van, de nem mondhatja átvevő oszágoknak mit csináljanak a pénzzel. Az ECB nyomtathat pénzt a fizetőképtelen kormányok részére, de nem kontrollálhatja őket. Az elfogadó országoknak

meg van minden politikai lehetőségük, hogy a gazdasági viszonyokat könnyitsék reformokat hozzanak létre abban a tudatban, hogy

a költségeket valamilyen formában exportálhatják vagy a német adófizetőknek vagy inflációval.



Az euró egy nemes eszme volt - valójában két nemes eszme, az egyik amelynek értelme volt: egy közös fizetési eszköz talán egy olyan erő amely verseny kielégitést hoz létre egész Európában. A nemes eszme, mely meghóditotta az európai elitet, el lett adva az utca emberének az egy másik volt: Az Euró megoldaná ,, a Német problémát" ne törödj ezzel ,,a Német problémát"már megoldotta az

atomfegyverek felfedezése.



Hans -Olaf Henkel, egy olyan jóhirü német üzletember amilyet találni csak lehet, a német IBM volt vezetője és az ország legföbb üzleti federációjának volt elnöke aki egyszer nagy támogatója volt a eurónak, de most felszólitsa Németországot és annak fizetőképes szomszédait, hogy lépjenek ki az euró szisztémából egy új fizetőeszközre az új fizetőeszköz a Német Márka lesz, mindenben csak a nevében nem.



Legyen az euró az élősdiek fizetőeszköze. Az ECB fel lenne szabadítva, a pénznyomtatásra az élősdiek hazai bank rendszerének kimentésére. Kormányaik szabadon választhatnának mulasztási itéletekben, ellenálva a most már kűlfőldieknek akiknek a hazai

új fizetési eszköze a D-mark lenne. A D-Mark országok meg tudnák takaritani a jotékonysági adományokat a saját bankjuknak

(akiknek a zárszámadása tele lenne euro vétséggel.)



Ez nem lenne egy fájdalom nélkűli gyakorlat,de Európa elejét venné a görbének. Az ECB Jean-Claude Trichet, Európa de facto elnöke, (egy analizist idézve) csak azért mert Ő odahelyezte Angela Merkelt és Nicolas Sarkozit akik a kannát lerugják az utról.

Ő nem tudja Európa fizetésképtelenségi krizisét megoldani, amely megköveteli a veszteségek elosztását hogy a bankok, vállalatok

és az otthonok el tudjanak kezdeni meggyógyulni és növekedni.



Elképzelhető, hogy néhány hónappal ezelött volt egy tárgyalással elért adósság átszervezés a Görög, Portugál, Irország és talán

mások számára is, amelynek az volt a célja, hogy bátran hozza elő a bank kriziseket. Politikai ösztönzés a vezetők számár az

időnyerés volt, a választások miatt és elodázták a megoldásokat. Ami igazán baj, hogy még talán egy nagyobb pánikra lesz

szükség, mielött Európa készen lesz tudomásul venni a sok adósság kifizethetetlenségét és elosztja a veszteségeket.





A fenti cikkhez meg kell jegyezni, Magyarországnak a euró egy mérgezett pirula. Rövidesen megbukik az euró és utána maga

az Európai Unió. Nekünk a Turáni Nemzetek szővetségére kell törekednünk. Nekünk Európa semmit nem oldott még, de orjási

károkat okozott.



TERJESZD ADD TOVÁBB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Sziget igazi titkai -
  2011-08-11 14:19:01, csütörtök
 
  A Magyar Sziget igazi titkai - első kézből - Válasz a gáncsoskodóknak


G. Kirkovits István - Hunhír.info

Vitathatatlan, hogy mára az egyik legnevesebb nemzeti rendezvény a Verőce-Kismaros közötti területen évente megrendezendő Magyar Sziget, ahol előadások, koncertek, hagyományőrző bemutatók, másutt tiltólistára tett előadók sorakoznak fel évről évre. Nagy közös programja a nemzeti érzelmű családoknak, öregnek, fiatalnak egyaránt. Ezt a közösségi együttlétet legelsősorban az örvényesi Koppány tábor, illetve a Pannon Rádió Rockszerda adásnapja és a nemzeti rock együttesek önzetlen segítsége alapozta meg. A nyomtatott sajtóban sokat tett az ügyért a Magyar Fórum, illetve a Demokrata, amelynek főszerkesztője, Bencsik András sajtóklubos beszélgetést is bevállalt a kronológiájában a második, de létszámában, jelentőségében az első nagyobb szabású nemzeti rendezvényen.
Sokan foglalkoztak már ez idáig a Magyar Sziget előzményével. Hallottam már olyat is, hogy egy fesztiválon büszkén mesélte valaki: ők szervezték az elődjét, illetve azt a projektet, amire a Magyar Sziget is ráépült. Na, akkor öntsünk végre tiszta vizet a pohárba, s ugorjunk vissza a ,,hőskorba".

2001 tavaszán, az akkor MIÉP-frakcióvezető Balczó Zoltán, jelenleg jobbikos politikus úgy döntött, hogy a balatoni nyaralójának otthont adó községbe barátaival együtt rendeznek egy hétvégi eseménysorozatot. Csatlakozott ehhez a gondolathoz Csurka István testvére, Csurka László, illetve a helyszínt biztosító vállalkozó, aki az örvényesi strandot bérelte. Forray Zoltán Kanadában élő magyarságkutató, őstörténész is jelezte részvételét, és hajlandó is volt pénzt áldozni a rendezvényre, így összeállt az alapcsapat. Forray, akinek szívügye a magyar őskutatás, ahhoz ragaszkodott, hogy mindenképpen legyenek őstörténeti előadások az örvényesi hétvégén, és vállalta, hogy meghívja az akkor sikerrel szereplő Bocskai Színpadot, hogy bemutathassa Trianon-emlékműsorát.

Ha Bocskai Színpad és Trianon, akkor abban az időben ez Nagy Ferót is jelentette, így az esti attrakciót nyilvánvaló volt, hogy a Beatrice szolgáltatja. Nagyon szép plakátokat nyomtattak, és természetesen az esemény népszerűsítésében nagy szerepet kapott a Pannon Rádió és a Magyar Fórum is. Miután az eseményről szóló tudósítást is mi írtuk, valamint a Pannon Rádió Rockszerdájában is megszólaltattuk Forray Zoltánt, eléggé közeli munkakapcsolatba kerültünk.

2002 tavaszán a betiltott Nemzeti Dal Ünnepe - Fehér Karácsony című rendezvény utórezgéseinek elülésekor Forray ismét Magyarországon tartózkodott. Többször meghívtam a rádióba beszélgetésre, és mutattam neki pár felvételt a Rockszerda zenei kínálatából. Forraynak tetszettek a nóták, a hazafias dalok, és sikerült megbeszélni vele, hogy azon a nyáron is csinálunk egy őstörténeti tábort, azt a bizonyos Koppány Tábort, de most nem Bocskai Színpaddal, meg Beatricevel, hanem a nemzeti zenekarok fellépésével. Az egyedüli állandó vendég, aki 2001-ben is szórakoztatta a nagyérdeműt pedig Waszlavik Gazember László lesz.

Forray vállalta, hogy állja a hangosítás költségét, a tábor létrehozásához szükséges anyagiakat, a Fehér Karácsonyra összeállt, csak fellépési lehetőséget nem kapott zenekarok pedig ingyen vállalták, hogy ha Budapestnek nem, akkor Örvényesnek hosszú idő után ismét megszólalnak. Több alkalommal lementünk Örvényesre Mazula Imrével, a Magozott Cseresznye főnökével (aki összefogta a zenekarokat) a strandbérlő vállalkozóhoz, ,,Keséhez", egyeztettük a különböző programrészeket és elkezdtük az eseményeket népszerűsíteni.

A MIÉP politikai támogatásához kapcsolódva mindent Csurka Lászlóra és Balczó Zoltánra építettünk fel a reklámhadjárat során, gondolván, hogy Csurka testvérének személye elegendő biztosíték a párt elnökségében ahhoz, hogy egyes nagy álmúak, de kishitűek ne akadályozhassák a rendezvény sikerét. A MIÉP részéről meg ott volt Balczó személye, így megkezdődhetett a rádiós propaganda.

Forray ezután is több alkalommal megszólalt a rádióban, nagyon jó kis témákat hozott magával, illetve jókat beszélgettünk a múltról, a kanadai magyarság helyzetéről, életéről. Ezekben egyik Rockszerdát figyelő rádiós ,,ellenőrző" sem talált jelentenivalót, így teljes erővel folyhatott a népszerűsítés. A Rockszerda vállalta a zenekarokat, Forray a többi kulturális programot, Csurka László pedig főszakácsi szerepben tündökölt. Egy rádióhallgató vállalkozó több tíz kiló húst biztosított, voltak, - köztük Vörös Feri - akik plakátok készítésében segítettek és olyan hallgató is akadt, aki anyagilag is támogatta a rendezvényt. Itt is működött tehát a Pannon Rádióban megszokott közösségi szellem: hozzunk létre valamit, legyen meg az ötlet és az elképzelés, s a hallgatók, ha tudnak, segítenek.

Budaházy hídfoglalásának másnapján, az esti ,,kalandban" résztvevő, illetve a városból menekülő fiatalok aztán Örvényesen pihenték ki az első nagy kormányellenes megmozdulás fáradalmait. Waszlavik Gazember nyitotta péntek este a tábort, megérkeztek a hídfoglalásban és azt követő demonstrációban résztvevők, szombat estére pedig hatalmas tömeg gyűlt össze a nemzeti rock együttesek fellépésére. Rengetegen várták az Egészséges Fejbőr ismételt színre lépését. Az együttes frontembere, Zorán sajnos nem tudta kellő mértékben feldolgozni, hogy a fellépések terén visszatérhet a hőskorban átélt frenetikus sikeridőszak. Emiatt többször Mazulának kellett besegíteni egy-egy szám előadásában. Viszont maga az egész nemzeti rock rendezvény hatalmas siker volt, zúgott a Vesszen Trianon, a régi skin időkből használatos jelszavak, és együtt buliztak a nemzeti érzelmű ifjak és középkorúak a leérkező futballhuligánokkal.

Maga a tábor ismerkedés is volt, hiszen a radikális életben később ismertté vált emberek ott találkoztak először. Toroczkai például Zagyva Gyulával. Czeglédi János, a Fővárosi Közgyűlés Jobbik frakciójának tagja is ott vált ismertté.

Nyerges Attila, az Ismerős Arcok főnöke is eben a táborban ismerkedett későbbi közönségének egy részével, és erősítette meg benne azon erőltetésemet, hogy a csapatával ebben az irányban kell továbblépni, az angolszász, amerikai hippi-rocker-hobóhangulat közvetítése helyett a nemzeti kérdésekre koncentráló nótákkal koncertezni.

A kulturális program részét képezte Toroczkai előadása is, aki szintén a hídfoglalásról érkezett, és ottmaradt az esti koncertekre. Nagyon tetszett neki a tábori hangulat, a buli, a közönség és a zenekarok ,,összjátéka". Toroczkai mondta, hogy nekik is van egy rendezvényük, amit előző évben csináltak először, Magyar Sziget névre hallgat, és nagyon örülne neki, ha náluk is játszanának a zenekarok.

Megbeszéltem a csapatokkal, hogy van egy újabb lehetőség, mindenki igent mondott. A korábban már feloszlott, de a Pannon Rádió hatására, és az ott elért sikerek miatt ismét összeállt zenekarok lelkesedéssel gyakoroltak tovább, hogy akkor augusztusban a Magyar Szigeten ismét színpadra léphessenek. Toroczkai miután közelebbi ismeretsége nem volt a csapatok tagjaihoz, illetve személyesen nem ismerte őket, meg az egész nemzeti rock dolog is elég újszerű volt számára, engem kért meg, hogy legyek az esti nemzeti rock fesztivál műsorvezetője a Magyar Szigeten. Én, ahogyan a zenekarok is, vállaltam, gondolván arra, hogy talán az a sok újdonsült ismerős, aki a Koppány táborban egymásra talált, a Magyar Szigetet is felkeresi. Ez így is lett, mert ha jól tudom, alig száz emberrel kezdték Toroczkaiék a szigetelést, és a nemzeti rock zenekarok ,,varázserejének", a Rockszerda és a "jobbos" sajtó reklámjának hatására, a kezdeti létszám megtízszereződött.

Sorsdöntőnek bizonyult tehát ez a rendezvény a nemzeti radikális szubkultúra történetében. Egyrészt azért, mert innentől aztán végérvényesen leomlottak azok a generációs határok is, amelynek vasfüggönyét a Koppány tábor kezdte el lebontani. Másrészt azért, mert a Koppány táborban bevezetett új szórakozási, kikapcsolódási modellt fejlesztett tovább a nemzeti oldal nacionalistább rétege. Előadások, koncertek, trianoni megemlékezés zászlókkal, a régi nótákkal, jelszavakkal.

Aztán az emberi kapcsolatok terén is elindult akkor egy változás. Szinte mindenki úgy viselkedni, hogy érződött: a legfontosabb ebben az egészben az összetartozás vállalása és kifejezése. A régi Expressz-tábor területén tanyát verők a közösségi élet mára eléggé felejtett rejtelmeiből is rögtönzött, de szívből jövő bemutatót tartottak, a faházak előtt főző, bográcsozó kisebb csoportok mindenkit szívesen láttak egy kis kóstolóra, és annak sem maradt szárazon a torka, aki nem akart a büfében sört venni.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg az egyik legfontosabb kérdésről. 2002-ben pusztító árvíz fenyegette Kismarost, úgy, hogy a hömpölygő áradat még a tábor alacsonyabb részeit is elöntötte. A Magyar Szigeten jelenlévők közül rengetegen csatlakoztak az árvízvédelmi munkálatokhoz, a szigeteseknek is köszönhetően menekült meg a település a még nagyobb pusztítástól. A szigetre érkezőket vegyes érzelemmel fogadó helybéliek aztán szembesülhettek a lényeggel. Nemcsak Árpád-sávos zászlókat lengetnek, Nagy-Magyarország pólókat viselnek, hanem amikor kell, a szó szoros értelmében emberek a gáton. És ez bántotta a legjobban a csőrét azoknak, akik csuklóból támadták a rendezvényt. Összefogtak a magyarok, hogy segítsenek a bajba jutott magyaroknak. Ingyen, bérmentve, és nem úgy, hogy előre alkudoztak a viszonzáson. A sok tetovált, kopasz, vagy hétköznapi, átlagos kinézetű magyar ember.

HunHír.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felfüggesztették a MOL és az O
  2011-08-11 09:55:08, csütörtök
 
  Felfüggesztették a MOL és az OTP részvényeit

2011. augusztus 10. 17:37

Egy nap alatt több mint tíz százalékot esett a MOL és az OTP részvényeinek árfolyama, ezért még zárás előtt felfüggeszették az azokkal való kereskedést.

Felfüggesztették a MOL-részvények kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, miután szerdán több mint 10 százalékkal esett annak árfolyama. Hasonló csökkenés volt tapasztalható az OTP-papírok áránál is, így pár perccel korábban felfüggesztették a bank részvényeinek kereskedését is.

A MOL részvényeinek ára a felfüggesztéskor 15200 forint volt, ami 1700 forinttal kevesebb a keddi záróárnál. A BUX-index a zárás előtt fél órával 8 százalékos mínuszban állt. Az állam vesztesége a nemrégiben megvásárolt MOL-részvénycsomaggal már majdnem 160 milliárd forintra rúg.


http://mandiner.hu/cikk/20110810_felfuggesztettek_a_mol_es_az_otp_reszvenyeit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol vagy, Lajos??? - nyílt lev
  2011-08-11 08:02:59, csütörtök
 
  Hol vagy, Lajos??? - nyílt levél a debreceni polgármesterhez
2011. augusztus 9. - 13:59

A 2010-es választás után eltűntél, Lajos! Merre vagy? Miért adtad fel régi éned? Átadtad a város vezetését, itt már nem érdekes számodra semmi? Alig jársz be a frakcióülésekre, ledegradálták a képviselőinket, csak közlik velük: mire hogy kell szavazni. A régi közös együttgondolkodásnak vége! Ha ennyire hagyod, hogy lenézzék őket, az átlagemberről ti mit gondoltok? Statisztikai mutató? Közvélemény-kutatási célpont? Ez nem a hitelesség felé vezető út!

Kiknek adtad át a várost?

Akik '98 után csak akkor léptek be a Fideszbe, amikor a 2002-es választás előtt látták a helyi közvélemény-kutatás adatait. Nem akartak addig sem kiemelt tagdíjat fizetni.

Akik a gyermekük születése után még egy üveg pezsgőt is sajnáltak behozni a Frakciónak.

Akik az önkormányzati döntést úgy befolyásolták, hogy a telekbiznisz 100 milliókat hozzon nekik, lehet törvényes, csak etikátlan...

Akiknek semmilyen kapcsolata nem volt az átlag választókkal, sokszor én segítettem ki szervezésben.

Akik a város legnagyobb vagyonát, a Vagyonkezelőt rángatják össze vissza, illegitim módon politikai felelősség nélkül. Könnyű más ... a csalánt! A milliárdokat majd úgyis te hozod!

Akik melldöngetve vallják magukat fideszesnek, manapság mindenki az...

Akik vallási szekták tagjait pátyolgatják.

Akik SZT-tiszteket vettek maguk mellé, majd 20 év után is a helyükön maradva szoci csemetéket akartak vezetői pozicióba.

Akik szociként védve vannak, mert üzleti kapcsolatban vannak azokkal, akiknek átadtad a várost.

Akik elhitetik, Budapestről kell ide szakember (könyvvizsgáló stb).

Akik elhitetnek rólunk (98-as) szóló pletykákat, és te ezt elfogadod tőlük, majd elfordítod a fejed, amikor vágják a nyakukat és kiteszik őket a hóra.

Akik szűrőként adnak neked infót, csak azt lásd, amit őt akarnak.

KIK az AKIK?

A cselekedeteiből ítélhető meg objektíven mindenki.

A túlzottan liberális, szoci érdekeltségű cselekedetek nem a '98-as baráti, szilárdan együtt gondolkodó Fidesz értékrendje. Nagyon eltávolodtunk ettől.

A város megtartása érdekében vedd vissza régi stílusod! Légy kreatív és céltudatos!

Felelősséggel tartozol minden Fidesz-tagnak, mert bukás esetén az átlagember, azaz mi sérülünk leginkább, nem az önkormányzat jóvoltából ,,üzletemberek".

Veled ellentétben én járom az utcát és beszélgetek az emberekkel, csalóka lehet a közvélemény-kutatási adat, lásd a 2002-es választást. A múltból illene tanulni. Remélem, válaszolsz!

Horváth Zoltán
1998-2006 volt önkormányzati képviselő

szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/8615
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önkormányzati adósság –
  2011-08-11 07:56:50, csütörtök
 
  Önkormányzati adósság - Debrecen hiteleinek jelentős része svájci frank alapú
2011. augusztus 11. - 07:17

Debrecen önkormányzata bevételeinek mintegy 10 százalékát fordítja törlesztésre évente, s bár hiteleinek jelentős része svájci frank alapú, a szerződésben vállalt törlesztési ütemezést tartani tudják - közölte a polgármesteri hivatal az MTI azon körkérdésére válaszolva, hogy a svájci frank erősödése miként érinti az önkormányzat adósi helyzetét.

A debreceni önkormányzatnak 23,5 milliárd forint adósságállománya van, ebből 17,8 milliárd svájci frank alapú hitel. A városnak kötvénykibocsátásából nincs kötelezettsége, a korábbi kötvényeket az önkormányzat visszafizette - ismertette a hivatal.

A város 2006-2009 között évente vett fel svájci frank alapú hitelt, 4,2-4,7 milliárd forint közötti összegekben és azokat kizárólag beruházásokra költötte. A frankhitelek törlesztését az önkormányzat 2009-ben kezdte meg, az utolsó hitel lejárata 2022 vége. Mivel a következő törlesztésre szeptember 30-án kerül sor az aznap érvényes árfolyamon, ezért jelen pillanatban a polgármesteri hivatal nem tudja megmondani pontosan, hogy a törlesztő részlet nagysága hogyan változik.

Az adósságszolgálat aránya a teljes bevételhez képest 2011. június 30-ai állapot szerint 10,5 százalék. Az adósságszolgálat módosított előirányzata 5,4 milliárd, a módosított bevételi előirányzata pedig 52 milliárd forint. A hivatal leszögezte: nem látszik szükségesnek a tőketörlesztés átütemezése, mert a szerződésben vállalt ütemezést tudja tartani az önkormányzat.

MTI - szebbjovo.hu


http://szebbjovo.hu/node/8621
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.